Keresés

Részletes keresés

Cyd Creative Commons License 2001.02.02 0 0 641
Kedves Csilla !!!

Nagyon dolgozom ám a harmadik füzeten is, ez a kedvencem. A két barna árnyalatos tájkép meg egyszerűen fantasztikus. Ha csak magamra gondolnék azt mondanám, hogy ne tégy fel többet mert egyikhez sem tudok hozzá kezdeni, mert nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen az első. :O)))))
Ui: Még, még mééééééééééég kérünk ilyeneket !!!!!!

Üdv: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (640)
Csilla Creative Commons License 2001.02.01 0 0 640
Sziasztok!
Én dolgozom szorgosan, már két pulcsit megkötöttem az idén :-)))
Örülök a dicsérő szavaknak. Igyekszem majd még fejleszteni és szépiteni az oldalt. Én be-be nézek a Céh oldalára de sajna nincs semmi újjitás tavaly nyár óta. A kiállitásokról szóló rovatot is legutóbb tavaly juliusban frissitették :-((.
Meg jött a file a könyvekkel majad frissitem az oldalon is. Zsuzsi tőled is megjött a sok file az SK rovatba, remélem a hétvégén lesz időm és hétfőre lesz fönn újdonság. Köszi Lőrincz a rendezvényes kis hir csokrot, azt biztosan hamar fölteszem mert nagyon hasznos lehet sokaknak.
Ja Lőrinc láttad a gobelin tájképet ami szintén párban mutat jól? Rész veszel a Foltos fesztiválon?
Előzmény: Lőrincz (639)
Lőrincz Creative Commons License 2001.02.01 0 0 639
Sziasztok!
Nagy hallgatás van, nem dolgoztok? Helytelen, a kézimunka pihentet és minden gondotokat megoldja. Egy öltés egy bosszúságot megöl! Szóval javasolom, hogy mindig csináljatok valamit! Én olyan rosszul érzem magam, ha nincs kéznél lévő kézimunkám. Befejeztem a két árnyképet, és mikor kész lett, akkor vettem észre, napfénynél, hogy más volt a két fehér árnyalat. Úgy döntöttem, nem fog egymás mellé kerülni a két kép és akkor már nem annyira látszik. Most a foltvarrásban jár az eszem. Csilla, végre a könyvek elemzésével is elkészültem, most jönnek az ujságok. Amire irtam gonosan a jegyzeteket, azt szépen elveszitettem, igy kezdhetttem elölről. A rest kétszer fárad. Ebből ez a tanúlság (füzetbe kellett volna csinálni, nem pedig papirfecnin!)Egy ismerősöm igen dicsérőleg mesélt a weblapról, mikor megnézte! A Foltvarró Céh honlapját én nem tudom behozni, jobb lett volna, ha ők is erre a geocities-re mentek volna. Valaki nézi őket? www.extra.hu/patchwork
Lőrincz
Csilla Creative Commons License 2001.01.24 0 0 638
Sziasztok!
A foltvarrási vággyal én is ugy vagyok mint Te, addig is érdekelt de amióta netezem és indexezem még inkább kedvet kapotam hozzá csak most időm sincs és varrógép sincs. Én most kötögetek, már majdnem kész az egyik meg kötnivaló pulcsi.
Ezt a címet biztosan berakom a lelőhelyek közé, mert ez is hasznos lehet sokaknak. Ha van valakinek kedve írja össze a topicban emlegetett lelpőhelyeket hogy tudjuk föltenni, sokan örülnének neki szerintem.
Most kérek infót az egyik folt varró céhes lánytól valami márciusi foltos kiállitásrór, és be teszem a rendezvények rovatba. Ha tudtok valahol valami pályázatról, kiállitásról, tanfolyamról írjátok meg hogy mások is tudjanak róla, ez is sokakat érdekelhet. Hol vannak folt varró csoportok mikor vannak az összejövetelek? Mikor és ki szervez kötőpályázatot? Ez mind mind hasznos lehet. És ha ilyen infók is vannak az oldalon akkor még talán hasznosabb is.
Egyébként tegnap is frissitettem egy kicsit és talán ma is dolgozom rajta egy keveset. Jó munkát Nektek is!
Előzmény: iddiko (637)
iddiko Creative Commons License 2001.01.23 0 0 637
Sziasztok, ügyeskezűek! :)

Nagyon örülök, hogy rátok találtam :) A levlistára már feliratkoztam, kedves Csilla, köszi szépen a segítséget! Ráment két napom, de végigolvastam az egész topicot, zsong is a fejem a sok új infotól, és foltvarrási vágyaim egyre erősödnek :)))

Szeretném megosztani veletek egy kellemes tapasztalatomat, és talán az SKL-honlap Lelőhelyek rovatában is elférne: Kőbányán, a Kőrösi Csoma sétányon van egy Röltex (a Liget térhez - volt Zalka Máté tér - közel), szokásos nyitvatartással (H-P: 10-18, Szo: 9-13), ahol azt hiszem, pesti viszonylatban igen jónak mondható a választék: van méteráru, lakástextil, fehérnemű, fonalak, cérnák, stb. Karácsonykor pl. elképesztő választék volt karácsonyi mintás díszszalagokból.

Sok sikert mindenkinek!

Ildi

Csilla Creative Commons License 2001.01.22 0 0 636
Jaj, szegény kutyus :-(((. Mennyi lelketlen ember van ez szomorú :-(((. Sajnálom de nem tudok segiteni rajta :-(((.
Más: megint frissitettem egy kicsit az oldalon, és ha sikerül holnap is fogok. Most horgolós oldalokat tettem föl.
Csinált már meg valaki valamit az oldal kinálatából? Vagy esetleg tervben van-e valami?
Cyd Creative Commons License 2001.01.20 0 0 635
Sajnos rossz hírem van.A kiskutyát kipakolták, d eígy jobban járt, mert vagy elütötték, vagy megrugdosták, mert minden kölyök halott volt.
Most a mami kutyinak próbálnánk helyet találni ahol nyugodtan eltöltheti a hátralévő idejét. Ha tudtok ilyet akkor bárhová elvisszük csak jó helye legyen.
Előzmény: Cyd (634)
Cyd Creative Commons License 2001.01.18 0 0 634
Kedves kézimunkázó társaim !!!
A sorsnak is van fonala és most ezt a szálat kellene kibogozni aki tud segítsen !!!

Van egy talált kutya aki kb. két hónapra befogadót keres !!!
Kistermetű, kedves, háztól szökött, vagy direktbe tették ki.
Mert VEMHES . Második félidőben jár és a menhelyek mind azt mondják, hogy csak akkor fogadják be ha ivartalanítják is egyben. Ez azzal járna, hogy elveszíti a még meg sem született kölykeit.
Menedéket keresünk neki míg világrajönnek a picik és el nem érik az elválasztható kort. Azután természetesen elvinnénk a mamát a kölykeivel együtt.
Tehát keresünk egy meleg zugot egy kertesház kazánja vagy fűtött garázs képében ahol esélyt adnánk néhány életnek a megmaradásra.
Keresünk Budapesten vagy a város határában egy meleg szívet aki gondoskodna egy kutyacsaládról két hónap időtartamra. Az etetésük költségeibe besegítenénk.

Köszönöm, hogy végigolvastad, ha tudsz segíts kérlek, különben bekövetkezik a legrosszabb: Elveszik tőle a kölyköket, mielőtt megszülettek volna !!!!

Elnézést az OFF -ságért, de vészhelyzet van.
Ha tudtok segíteni a mail -emre várom a megmentést.
Köszönettel: Zsuzsi

Csilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 633
Nagyából fent van a frissités, csak két zip filet próbálok még felkinozni a netre (az egyik tájkép mintáit), nem akar menni mert rém lassú most a net, de hátha sikerül... A keresztszemes rovatba kerültek végül is.
Csilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 632
Sziasztok!
Megszavaztátok a gobelin besorolását :-))). Itt van három képhez az anyag és ha lesz időm megcsinálom és fölteszem (egy árnyékkép és egy párban lévő tájkép páros).
Lőrincz Creative Commons License 2001.01.18 0 0 631
Sziasztok!
Régen jártam errefelé, de látom dúl a gobelin vita. Egy tapasztalat: egy nagyon szép képet akartam leszámolósan megcsinálni, persze kemény gobelin alapom nem volt, hát arra a fehér alapra csináltam amire a keresztszemest. Hatszálas osztott himzővel (szerintem legolcsóbban ezeket a fonalakat - minőségben is jók - a Ráday utcai kis gobelin boltban közel a Bakáts térhez, vagy a Bajcsy Zs. uton srévizavi az Arany János metróval + kis séta a Skála felé azon az oldalon! Plasztikus voltam?:))))))) Szóval nag munkámat befejeztem, és nem lett szép! Miért? a fehér alap átüt rajta. Hogy csinálja, nem tudom, de zavaró. Azóta nem számolok, hanem előre festettet csinálok, amit igazitani szoktam ha a szinek nem úgy vannak. fehér alapon általában a petite pointot szokták csinálni. Most a két árnykép közül a másodikat fejezem be, de már csak a fehér háttér kivarrás van hátra. Különben ezekben a boltokban hozott mintát előrajzolnak. Árat ne kérdezzetek! A honlaphoz a könyvek litáját ill. véleményezését csinálom, ebből persze az ujságok tartanak sokáig, de most már meg leszek. Sajnos otthon nincs gépem, ezért megy a munka ilyen lassan. Ma benézek a weblapra. Apropó, valaki hozzám fordult, van-e horgolt sapka és olyan nyakbaakasztós kis púlover köldökmutógatós leirásom. Sajnos azok a Fürge ujjaim nincsenek, igy kútfőre vagyok szoritkozva, de hátha van valakinek. Ja a szerelőnk a scannerrel nem jőtt, de most már a billentyűzet is rossz!
Lőrincz
aniTA Creative Commons License 2001.01.17 0 0 630
Sziasztok!

Ha tudna nekem valaki segíteni...
DMC típusú hímzőfonalat keresek.
Hogyan néz az ki, és merrefelé lehet kapni?
ancsa9@icqmail.com

Köszi előre is :o)

Cyd Creative Commons License 2001.01.17 0 0 629
Csilla kedves !
Én a keresztszemesek mellé tenném, mert így a gobelin rajongók és a keresztszemes rajongók összetalálkoznának és rácsodálkozhatnának arra az egyszerű tényre, hogy "oda-vissza működik" az alapminta.
Üdv: Zsuzsi
Előzmény: Csilla (624)
ambrozia Creative Commons License 2001.01.17 0 0 628
Sziasztok!

Cic! Nem veszem észre, hogy nagyon emésztené a cérnát a hat szálas hímzés, mivel egy-egy színből olyan kevés szokott kelleni egy mintához. És nagyon szépen kitölti az anyagot, teljes a lefedettség. Szinte olyan mintha szőve lenne, nem is hímezve.

Csilla! Én is csatlakozom Cichez, hogy a keresztszemeshez tedd a gobelin mintákat, de ahogy gondolod... :-)))

Ambrózia

Előzmény: Törölt nick (623)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 627
Erre lehetne azt mondani, hogy "olyan, csak nem hasonlít rá".
Előzmény: Csilla (626)
Csilla Creative Commons License 2001.01.17 0 0 626
Engem is pont azok ezek érvek ejtettek gondolkodóba, hogy tulajdoképpen olyasmi mint a keresztszemes de valójában nem éppen ugyanaz. Még gondolkodom... Kösz hogy átháritottad a felelőséget :-)))), okos megoldás.
Előzmény: Törölt nick (625)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 625
Csak egy szvsz - én a kersztszemesekhez tenném, mert tulajdonképp a gobelin egy fél keresztszemet "jelent". No meg az sem egy elvetendő dolog, hogy keresztszemes mintáról is lehet gobelint varrni, meg fordítva (ferdítve :-)) ) is...
De Te vagy a honlapgazda, döntsd el Te! :-))

Cic

Előzmény: Csilla (624)
Csilla Creative Commons License 2001.01.17 0 0 624
Lányok egy kérdésem lenne. Szerintetek a gobelin mintákat hová tegyem a himzésmódok vagy a keresztszemesek rovatba?
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.16 0 0 623
Ambrózia!
Ha az osztott hímző mind a 6 szálával varrsz nem zabálja nagyon a fonalat?
Őszintén szólva eddig még nem próbáltam úgy, csak két-, ill. háromszálasan...

Csilla!
Már műxik szépen, az SK frissítés is aranyos!! :-)))

Cic

Előzmény: ambrozia (621)
Csilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 622
Helló lányok!
Ma már behoztam a maradék utolsó filet is, szóval letölthető :-)))
Az sk rovatban van még egy kis meglepi frissités is :-)))
ambrozia Creative Commons License 2001.01.15 0 0 621
Szia Zsuzsi!

Az a lugas tényleg gyönyörű! Hallgass a szívedre és hímezd meg gobelin technikábval és az osztott hímző mind a hat szálával! :-)
Az alapanyag már keményebb dió! Én még régen, Gyöngyösön jutottam hozzá klassz, sűrű szövésű, kemény kongréhoz. Azóta sem láttam olyat. :-( Vigyázni kell az anyag-gal, mert ha túl vékony vagy hajlékony az egész elferdülhet. A szakirodalom ezt írja:” Három gobelinváltozat van: a fél keresztöltés, a gyöngyöltés és az átlós sorú gobelin-öltés. Elölről mind a három öltésfajta egyformának látszik. A legegyszerűbb változat a fél keresztöltés, és ehhez kell a legkevesebb fonal. Egyszálú kongrén azonban elcsú-szik. Nagyobb hímzéseknél, ha fél keresztöltést vagy gyöngyöltést alkalmazunk, hasz-náljunk hímzőkeretet, hogy az anyag ne húzódjon össze. Az átlós sorú gobelinöltés nem húzza össze a kongrét, és ezért nagyobb felületekhez ideális, viszont sok fonál kell hozzá.” Én a fél keresztöltést szoktam használni, mert az a legegyszerűbb. :-) A keményítést én is nagyon jó ötletnek tartom.
Remélem tudtam segíteni!
Ambrózia

Előzmény: Cyd (620)
Cyd Creative Commons License 2001.01.15 0 0 620
Kedves Ambrózia !!

Modsza csak a keresztszemes hímzéseknél pl.: kerti lugas, elég a hatszálas osztott gobelin fonal három szála ??? kitölti az a fehér alapterületet átlátszatlanul ???
Szívem szerint gobelin varrással alkotnám meg a lugast, hat szállal és nem keresztszemessel. Mit gondolsz ?
S Te mire dolgoznál mint alapanyag fehér hajlékony pamut kongréra, vagy a műszálasabb és keményített gobelin kongréra ?
Most elbizonytalanodtam, mert "önálló gondolkodásra" biztat a kép szépsége és nem követhetem az előrefestett változatok "gondolkodás mentes" kivarrását.

Ne hagyj sokáig kétségek közt kérlek ! :o)))))
Köszönettel: Zsuzsi

Előzmény: ambrozia (614)
Cyd Creative Commons License 2001.01.15 0 0 619
Csilla kedves !!!
Na akkor már törpölök is és töltöm lefele, nehogy megint csúfot űzzön velem a net és ne férjek hozzá a kedvenc oldalamhoz. Köszönet a gyorsaságért.
A következő füzetke is készül, ám csak lassan, mert most eléggé megterhelő a munkám mármint időben, így csak lassan - ámde biztosan - alakul az összeállítás. :o)))))))
Kb 22 -én juttatom majd el hozzád megint.

Üdv: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (616)
Csilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 618
Az a nagy helyzetség hogy igaza van a rendszernek hogy nem leli, most látom hogy sajna az otthol maradt :-((( Na majd holnapra behozom. Egyébként most is dolgozom az oldalon, nézem hogy nincs-e valahol baki és próbálom kijavitani, ha láttok valamit kérlek szóljatok. Jó hogy Cic te is szóltál, lehet én nem vettem volna észre. Mivel kezded?
Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 617
Csilla kedves!

Ne legyen Cic a nevem, ha nem akarnám máris letölteni a lugasos képet! Neki is láttam szorgalmasan (munka ráér, ez nem...), de a jobb felső sarok mintáját nem leli a rencer, ott valami bibi van...:-(( Majd ha lesz egy kis időd, kukkants rá!
Hétvégén nagyon keresztszemeztem, említettem már, hogy elkezdtem egy párnát és nagyon gyorsan be kéne fejezni, mert az általad felrakott képeket KELL kivarrnom és sajnos ez a lugasos kép is arra a sorsra fog jutni...:-))) De miattam nem kell kapkodni, mert nem ezzel akarom kezdeni.

Cic

Előzmény: Csilla (616)
Csilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 616
Sziasztok!
Zsuzsi kedves már kész a kerti lugasos kép is, most van folyamatban az oldalra való feltöltése, remélem elég gyorsan megy majd. Majd meg kereslek egy kis technikai dologgal. Várom a folytatást is. A multnapit meg remélem hamarosan látod a neten.
Én rengeteget dolgoztam a hétvégén, módositottam valamelyest az oldalon és sokat kötöttem, a tegnapi nap folyamán több mint 50 centit kötöttem egy pulcsi hátán, még most is érzem az ujjaim, de hát be kellett hoznom az egész heti lemaradást.
Előzmény: Cyd (612)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 615
Jó hétkezdést Mindenkinek!
Kedves Parlagfű, akarom mondani Ambrozia! Hol szerzed be a gobelinhez a jó kemény kongrét???

Cic

Előzmény: ambrozia (614)
ambrozia Creative Commons License 2001.01.12 0 0 614
Sziasztok!
Én viszont még csak leszámolható rajz után csináltam gobleineket. Sokkal pontosabban meg lehet az alapján hímezni, mint a festett után. Egyszer előrenyomott mintára próbáltam, de nagyon zavart, hogy nem mindig lehet követni a színeket, mert van, hogy egy kocka két (három) színű. :-( Inkább félbehagytam.
És igen a háttért is ki kell hímezni. Én általában valami semleges színt szoktam használni (pl: krémszínűt). Amik keresztszemeshez vannak leszámolható rajzok, azok alapján nagyon szép gobleineket lehet csinálni. Szerintem szebbek is goblein technikávan kivarva, mint keresztszemessel. Én legalábbis a keresztszemről teljesen átálltam a gobleinre.
Sziasztok!
Ambrózia.
Előzmény: Cyd (613)
Cyd Creative Commons License 2001.01.12 0 0 613
Nem tudok megbocsátani mivel nincs mit :o))))))
Én csak attól féltem, hogy nem lesz több kézimunka ezirányban. Még én sem alkottam "számolós gobelint", csak előre festettet. A számolósnál is szabály, hogy a háttér is kivarrandó ? Mert a keresztszemesnél csak a mintát varrják ki általában.
Mindenkinek jó pihenést azaz kézimunkázást - mivel az mint tudjuk remekül megnyugtatja az idegeket és feltölt energiával - a hétvégére !!!
A hétfői viszontlátásra.
Üdv: Zsuzsi
Előzmény: Törölt nick (606)
Cyd Creative Commons License 2001.01.12 0 0 612
Kedves Csilla
Hajajaaaaaaaaj én a lugasra vágyóóóóóóóódnék, a kerti székkel a tövében, ha jól sejtem a kép nagyon kicsike így csak tippelem, hogy szék.
Pontosítok: Szemből nézvést a jobb oldalon lent a keresztszemes oldal bemutatójából.

Kérnék véleményezést a többiektől is, hogy folytassam-e az ötleteket kicsinykét más irányokba is?

Hétvégén összerakom a következő füzetke anyagát és elküldöm Csillának, hogy dolgozhasson vele a saját és mások örömére. ( Persze csak ha tetszik amit lát )

Üdv: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!