Keresés

Részletes keresés

vidi313 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7231

Mire fizetnétek kauciót, nem is értem...

 

Jogos a kérdés. :)

 

Többször írtam erről használt TS eladásról itt a fórumban. Még a TS- től való megszabadulás elején én is kerestem meg ilyen cégeket. Mindegyik ugyanezzel indított. Mondtam nekik O.K. fizetek, de csak azután, miután eladta. Ettől kezdve már nem is volt érdekes nekik az értékesítés.

Persze ez csak az első lépcső, a trükköknél, utána jön a többi. Ne érezze nyeregbe az magát, akinek egy ilyen cég talál vevőt a használt TS-ére. Még akkor is Nagyot lehet szívni vele, de korábban írtam már erről.

JGab Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7230

Klassz cég, úgy kezdődik, hogy vírusos a honlapjuk.

 

A cégnyílvántartás alapján nem állnak felszámolás alatt!

 

Ha a szerződés nincs meg, gondolom számlát sem kaptál, elképzelhető, hogy nem is készült (bár a feljelentés miatt talán igen). Az átutalásról viszont van bizonylatod. Én "hálából" tennék a NAV-nál egy közérdekű bejelentést, miszerint elmulasztották a számlaadást. Imádják az ilyesmit. Sőt, annak is nagyon örülnek, ha kiderül, hogy a cég nem található meg a székhelyén.

Ha névvel, dátummal és az átutalást igazoló kivonattal együtt teszed meg a bejelentést, akkor nagy valószínűséggel ellátogatnak hozzájuk.

Előzmény: mgyl (7226)
JGab Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7229

Mire fizetnétek kauciót, nem is értem...

Előzmény: evus2 (7227)
JGab Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7228

Ez szinte biztos, hogy átverés, ne utaljatok!

 

Előzmény: evus2 (7227)
evus2 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7227

Szia!

Minket az All Time 4 you Kft. keresett meg hasonló módon, telefonon, persze azt hogy hogyan találtak ránk, nem hajlandóak elmondani. A mi esetünkben 100e Ft-ot kellene elutalni kaucióként, amit ha egy év alatt nem sikerül eladniuk, visszakapunk. Elvileg. Mi még nem írtuk alá, ma du. kell válaszolnunk. Az általad leírtakból úgy tűnik, nagyon hasonló cipőben járunk. A telefonbeszélgetés alapján korrektnek tűnik az ajánlat, de aggódom. Szerinted jogosan?

Előzmény: mgyl (7226)
mgyl Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7226

Szeretném értesíteni a kedves fórumozókat, hogy legyenek nagyon óvatosak az ismeretlenül telefonáló, üdülésu jogot eladni akaró cégektől!

A konkrét cég esetemben a Global Timshare  Kft. volt, akitől egy férfihang telefonált és osztrák ügyfelek részére akarta a bükfürdői üdülési jogomat eladni.

Hogy hogyan talált meg, az soha nem derült ki. Valóban van ilyen jogom és tényleg el akarom adni. Gyors átutalást kért 30e ft-ról, mert már holnapután utaznak

 Ausztriába, és lehet, hogy eladják máris.

Én előbb az interneten keresgéltem a cég után, mindent megtaláltam róluk, és pl. a feketelista.hu oldalon is 11 szempont szerint tiszták voltak. Tehát a gyanú élt bennem, de

mivel hivatalos bejegyzést is megtaláltam a cégről, átutaltam a pénzt. Később megjött egy szerződés is, amit 2 pl-ban visszaküldtem, de aláírva soha nem kaptam vissza.

Megadták az elérhetőségüket, egy hölgy nevét és telefonját. Amikor ezt sokadszorra nem értem el, valamint egy soporoni ismerősöm nem találta őket a megadott soproni címen

(Várkerület 35.), feljelentést tettem a rendőrségen. Ott csak szabálysértésként tudták befogadni, mertcsak 50e ft felett van bűncselekmény. A rendőrség kihallgatta a kft vezetőjét és egy hölgy tagját, akik szerint web oldalukon hirdették a jogot és ezzel a 30e ft nem jár vissza. Megjegyzem a meghallgatásomat végző rendőr sem találta a hirdetést a web lapjukon (az onnan felhívott telefonjaikat sem vették fel), valamint a legelső telefonban sem esett szó weblapos hirdetésről, mert akkor nem is tárgyalok tovább velük, hiszen igen sok ingyenes hirdetési oldal van fönn a neten.

Megjegyzem, hogy a vezetőnek már volt dolga a rendőrséggel, ennyit sikerült megtudnom.

A rendőrség csak akkor vizsgálta volna az ügyet tovább, ha más is feljelentést tesz. Feltehetőleg más veszni hagyta a 30e ft-ját, ezért nem volt több feljelentés.

Ha bárkinek kérdése van ehhez, szívesen válaszolok részletekre.

Mivel üdülési jogot szinte lehetetlen eladni mostanában, sok csaló ezt használja ki!

De a célom a figyelem felkeltése volt! A cég egyébként állítólag felszámolás alatt van. És utólag bármikor csinálnak egy másik céget, és folytatják tovább.

Ez megy itt 1990 óta, és egyik kormány sem tudta ennek elejét venni!

JGab Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7225
Nem tudja vagy, vagy nem akarja fizetni a fentartási díjat, így az visszaszáll az üzemeltetőre, el lehet/kell adni Újból.
Előzmény: Törölt nick (7224)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7224

"Hiszen ezeket a jogokat nem csak a szálloda megnyitásakor értékesítik, nyílván van üresedés"

 

Hogy érted ezt az üresedést?

Előzmény: JGab (7221)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7223

Egyetértünk. Tehát a használt üdülési jog - legalább - két ok miatt értéktelenebb, mint az új: egyrészt az ingatlan (a szobák berendezéseivel együtt) amortizálódik, másrészt a futamidő előrehaladtával az üdülési jog egyre kevesebb igénybe vehető hetet jelent (kiéve a 99 évre szóló jogot, amivel nekem is van szerencsém (-:o) rendelkezni...)

Előzmény: JGab (7221)
JGab Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7222

Én meg azt gondolom, hogy bár sosem vennék TS-t, de ha mégis, 10 évre sokkal szívesebben, mint 30-ra. Erre az időtávra sokkal jobban be tudod lőni az igényeid, lehetőségeid.

 

Mondjuk a gyerek 5 és 15 éves kora között valószínűbb minden évben egy közös családi nyaralás, mint 5 és 35 éves kora között. Vagy 60 és 70 év között nagyobb valószínűséggel tudsz egy gyógyfürdőt kihasználni, mint 60 és 90 között...

Előzmény: Törölt nick (7220)
JGab Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7221

Valamekkora szerepet játszik, de szerintem nem ez a döntő.

Hiszen ezeket a jogokat nem csak a szálloda megnyitásakor értékesítik, nyílván van üresedés, 10 év múlva az újból eladott jognak és a "használt" jognak ugyanolyan lesz az állapota. Sőt, nem is elsősorban az ingatlan számít, sokkal inkább a berendezésé. Lehet, hogy a 10-ik évben egy felújítás után sokkal kellemesebb a hely, mint a 9-ikben volt.

Ami szerintem az árat meg kell, hogy határozza, az a belépéssel igénybe vehető kedvezmények összege.

Ha egy szállóba a sima ár 80eFt/hét, a TS fentartási díjjal pedig 30e/hét, akkor évi 50e a megtakarítás. 30 évre 1,5MFt-ot ér, 20 évre már csak 1M-t, (diszkontálás után ez valszeg néhány százezer Ft-ra csökken, a kamatokat most az egyszerűség miatt hagytam csak ki), de ezért "kell  a használtnak olcsóbbnak lennie.

Mivel a fentartási költség általában alacsonyabb, mint az utcai árak, ezért pénzügyileg elvileg kellene, hogy értéke legyen egy ilyen jognak.

 

Csak akkor jönnek a szubjektív elemek. Hogy miért is lenne érdemes lekötnie magát az embernek egy helyhez és időponthoz, hogy miért vállalja a 10-20 év kockázatát, hogy mennyire tud/akar az ember 10-20 évre tervezni a lehetőségei és igényei szempontjából. És végülis ez vezet el oda, hogy racionális alapon szinte senki sem ugrik bele, ezért eladhatatlan, ezért nincs értéke.

Előzmény: Törölt nick (7219)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7220

"mert addigra már feltehetőleg kiderült, h a szállás fenntartóinak mennyire érdekük a színvonal megőrzése"

 

Szerintem 10-15 évig nem derül ki, mert addig nemigen újítanak fel (és nemcsak itthon nem, hanem külföldön sem, általában). Utána meg ki vesz üdülési jogot, főleg ha az mondjuk eredetileg is csak 30 évre szólt?

Előzmény: Pisces72 (7216)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7219

De óhatatlanul is szerepet játszik (főleg Magyarországon és konkrétan kivéve ebből a körből a tizenixedik században épült osztrák kastélyhotelt) egy üdülési jognál az, hogy az milyen idős korú ingatlanba szól. Minél idősebb az ingatlan, annál inkább leamortizálódik (nem feltétlenül, de a magyar gyakorlat ezt mutatja), tehát a benne foglalt üdülési jog is annál értéktelenebb.

Előzmény: Pisces72 (7216)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7218

Értem, amit írsz, de szerintem egy kicsit összemosod azt a két kategóriát, hogy az üdülési jog, mint olyan eleve piacképtelen (ezt mondtad ugyanis korábban) azzal, ahogy a gyakorlatban árusítják. A kettő nem feltétlenül esik egybe (mert lehetne más módon is árusítani - igaz akkor töredék forgalommal), és én csak ezt akartam erdetileg is mondani.

Előzmény: vidi313 (7215)
Pisces72 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7217

...pontosabban nem érdekük, hanem szándékuk...

Előzmény: Pisces72 (7216)
Pisces72 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7216

Részemről ezért tetszik jobban egy "használt" jog az újnál, mert addigra már feltehetőleg kiderült, h a szállás fenntartóinak mennyire érdekük a színvonal megőrzése.

Előzmény: Törölt nick (7206)
vidi313 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 7215

"Nem olyan fura ez, ha mondjuk a gépkocsivásárlást vesszük analógiának. Veszel egyet újonnan, használod, költesz rá, aztán 15 év múlva betolod a roncsterepre, ingyért."

 

Ez igaz, tehát egy autót ebben a tudatban vásárolsz meg, vagyis már a vásárlás pillanatában bekalkulálod, számolsz a 15 év múlva bekövetkező, majdnem teljes értékvesztésel.

A TS-t nem ezekkel a feltételekkel adják el a vevőknek, hanem pont az ellenkezőjét hirdetik fennhangon, ami totális hazugság! Vagyis hogy állandóan emelkedik az értéke. Tehát TS-t pontosan ellenkező tudatban vásárolsz, mint gépkocsit!

Egy gépkocsinak a piacképessége folyamatosan megmarad, 15 éves koráig, sőt, néha még utána is, darabja válogatja, bármikor eladhatod.

Egy TS-nek a piaci értéke nullára futhat akár 2 hónap alatt, attől függ mikor akarsz tőle megválni. Amikor ezt a döntést meghoztad, attól kezdve nulla az értéke.

Persze ha úgy nézzük, hogy TS nélkül is tudsz ugyanannyiért, ugyanott pihenni, akkor az értéke kezdettől fogva, tehát a megvásárlás pillanatától kezdve már nulla!

Ez (is) a pofátlanság benne.

Előzmény: Törölt nick (7186)
JGab Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7214
Ezzel maxi egyetértek.
Előzmény: vidi313 (7213)
vidi313 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7213

"De értem, hogy etikai okokból döntöttél így, nem racionálisból."

 

Egy üdülésnél nagyon fontos (legalábbis nekem) a közérzet, lelki állapot. Ha mindig az jár a fejemben, hogy most azon a helyen vagyok pihenni, regenerálódni, ahol átvágtak, az már nem ér semmit.

 

A másik pedig az, hogy 20 év alatt igen sokat változik egy egy ember körül a világ. Lehet hogy szivességet tettem nekik, de szerintem ezt az emberek 90%-a ugyanúgy megteszi legfeljebb kicsit később mint én. Mire megöregszik, változnak körülményei, éltstílusa, szokásai, és nem kell már a TS. Na akkor jön rá mennyire piacképtelen az egész.

Tehát utólag azt mondhatom, nagyon nagy melléfogás volt az egész, és nem célszeerű semmilyen tekintetben sem TS-t vásárolni. Ha használtam volna, akkor is legfeljebb csak mintegy 15 évig tudtam volna megtenni. A gyerekek megnőttek, kirepültek. Az USA-ban élnek, állampolgárok. Velük olyan helyekre eljutottam, ahová a legdrágább TS - el sem tudtam volna eljutni sohasem, és persze töredék áron. Ilyen mértékben tud változni egy ember élete 20 év alatt. Ezért is nem szabad lekötni az illetőnek saját magát egy helyre hosszú időre, még akkor sem, ha cserelehetőséggel biztatják, meg a világ legjobb üzlete, legjobb befektetése szinomimával látják el.

Előzmény: JGab (7211)
vidi313 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7212

Ez igaz, valóban olyan cég részvényét vettem meg, aminek rendelkeznie kell az adott ingatlannal is. Részvényt viszont csak részvénytársaság adhat ki.

Előzmény: JGab (7211)
JGab Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7211
Csak a szőrszálhasogatás végett, nem az ingatlan részvényeit adták el, hanem egy cégét. Mondjuk jó esetben abból is olyat vesz az ember, aminek felfelé megy az értéke :)

Azzal, hogy visszaadtad, nagy szívességet tettél nekik, eladhadták újra. De értem, hogy etikai okokból döntöttél így, nem racionálisból.
Előzmény: vidi313 (7210)
vidi313 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7210

Igen ám, csak hogy Dobogómajor-on az ingatlan részvényét adták el neked, nem pedig egy jogot! Ebben az esetben viszont már ingatlanról beszélünk, magántulajdonról, mintsem üdülési jogról.

Előzmény: Törölt nick (7207)
vidi313 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7209

Egyet értek veled. Tisztelem topiktársunkat, amiért ezt teszi. Nem úgy mint én, aki miután rájöttem (nem eléggé gyorsan sajnos, 15 nap elállási idő) arra, milyen szemét módon átvágtak, attól kezdve dobtam az egészet, mondván ilyen szemét társaságnál egyetlen napra sem hajtom le a fejem.

Egy ilyen hosszú távú és szép dolog, vagyis a kellemes pihenés csakis a becsületre, tiszteletre és alázatra épülhet. Ennél pont az nincs meg, számomra pedig ez fontos.

Előzmény: Anti-timeshare (7208)
Anti-timeshare Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7208

szerintem nem kellene igy támadni

 

ha az érzésem nem csal, egyszer behúzták a csőbe és most próbálja a legtöbbet kihozni belőle

 

a topikban van értelme arról is beszélni, hogy mire lehet használni, ha már egyszer van

Előzmény: Replay (7203)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7207

"Normál esetben egy ingatlan MINIMUM tartja az értékét"

 

De ez nem ingatlan. Ne keverjük a szezont a fazonnal.

Előzmény: Wormie (7201)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7206

Van egy ilyen érzésem.

Előzmény: Wormie (7200)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7205

Teljesen mindegy, hogy az egész mennyibe került, mert én csak az egy hét szállásköltségéről beszéltem.

 

Felesleges kötözködésnek érzem azt, amit reflektáltál a hozzászólásomra.

Előzmény: Replay (7203)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7204

Fikázgatunk? Fikázgatunk? Nyilván Neked a Sheraton Hotel a mérce, de nekem pl. nem. A saját tapasztalataimat tudom elmondani, azokhoz viszonyítani. Nem mondtam, hogy Cavallino "exkluzív" hely, csak azt, hogy általában az rci szállások nekem - más szállásokhoz viszonyítva, ahol voltam - "valamivel átlag feletti színvonalúak" (ezt írtam pontosan).

Előzmény: Wormie (7202)
Replay Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7203

Látom terelsz, mint egy TSügynök. Magyarázd már el nekem tudatlannak, mit jelent az, hogy 170 ezerért értékarányosan nyaraltatok? Mennyire jött ki az egész hét

szállás+utiköltség+kaja?

Előzmény: Törölt nick (7199)
Wormie Creative Commons License 2012.09.24 0 0 7202

Cavallino, mint exkluzív hely...?

 

No ne röhögtess már! :-D

 

Voltunk már párszor, de mindig akkor, mikor a munka miatt még egy héttel előre se tudtuk biztosra, hogy a köv. héten el tudunk utazni. No ilyenkor tele van last minute utakkal az összes utazási iroda, de mi közvetlenül ott foglaltuk le, megnemmondom milyen nevetségesen alacsony áron....

 

 

Előzmény: Törölt nick (7191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!