Keresés

Részletes keresés

Lőrincz Creative Commons License 2001.05.16 0 0 814
Sziasztok!
Régen jelentkeztem, talán lustaságból, mert a kézimunka csak a gondolataimban élt! de mentségemre legyen mondva a május 1. és május 3.(lengyel alkotmány ünnepe)ünnepek körül kis kavarás volt, valahogy mindenre volt idő, csak a kézimunkára nem. Valahogy nincs ihletem! De most megjött és mégegyszer megakaraom Csilla kedves Neked köszönni a betűket, nagyon szépek. És nemcsak szépek, de van kisbetű nagybetű és nem olyan nagyok.Ez azért fontos, mert ha nagyobb szöveget akarsz irni, akkor lóbetűkkel nem lehet mit kezdeni. Úgy döntöttem, hogy a házaspár később is megkaphatja, nem feltétlenül az esküvőre. Még patchwork szegélyt is akarok. Nem tudom Ti hogy vagytok egy uj kézimunkával, de nekem a legkedvesebb része az egészben a tervezés. Az olyan igazi alkotás. Most is végigpróbáltam egy csomó fonalat, formát, de rájöttem, hogy elöször le kell az egészet rajzolni és lehetőleg szines ceruzával, és az alapján lehet elkezdeni a munkát (ahogy a nagykönyvek irják!) Most az ötlet megvan, csak le kell rajzolni és elkezdeni a munkát. Kék piros szinkombinációban lesz, és két maci szinesben.
Lőrincz
Csilla Creative Commons License 2001.05.11 0 0 813
Át jött de hibás :-(, sajnos a képek helyett csak hieroglifák vannak, peddig naponta kapok erre a cimre képeket és mindig minden ok vele. Talán jó lenne ha be tennéd őket egy könyvtárba és összetömöritenéd és az a tömöritett filet küldenéd át a céges címere mert ott nekem könnyebb leszedni. Köszike.
Előzmény: Honee (811)
Csilla Creative Commons License 2001.05.10 0 0 812
OK, várom és köszi.
Előzmény: Honee (811)
Honee Creative Commons License 2001.05.10 0 0 811
Csilla!
Mennek az üvegfestéses dolgok.

Honee

Csilla Creative Commons License 2001.05.09 0 0 810
Sziasztok!
Ha arra gondolsz, Honne, hogy küldtem Lőrincznek ABC-t akkor az ha lesz időm fölkerül. De más is átküldheti nekem is ami elküld valakinek. Szerintem küldheteh az üvegfestős mintákat is ugy is van már ilyen téma és akkor bővül a minták tárháza.
Arzénka, várom akkor a forditást. Ha lesz időm majd módositom a cimedet is az oldalon.
Lőrincz hogy állsz a himzéssel?
Ki mit kézimunkázik mostanság? Én egy tiszta csipke pulcsit kötök.
Hogy tetszik a Kata munkája a saját kezüleg varrt játékokkal?
Hogy megy az oldal netscape alatt (nekem Explorer van), jók az ékezetes magyar betük?
Előzmény: Honee (809)
Honee Creative Commons License 2001.05.09 0 0 809
Sziasztok!

Csilla! Asszem többünk nevében beszélek, amikor helyeslem azt, hogy felteszed (igaz, majd később) azokat a dolgokat amiket a többiekkel egymásnak küldözgettek.

Lőrincz! Köszi a tanácsot. Üvegfestéshez van néhány mintám. Ha érdekel Benneteket elküldöm Csillának, hogy tegye fel.

Bye:

Honee

Arzénka Creative Commons License 2001.05.04 0 0 808
Szia Csilla!

Sajnos nem németül, hanem svédül van, és ezért nem tudom lefordítani. Megkértem egy barátnőmet, hogy fordítsa le, amint megjön a válasz átküldöm.

A rózsa2-ben mind a két képhez megvan a minta, egymás alatt vannak.

A hétvégén megpróbálok egy leírást összeeszkábálni és átküldöm azt is.

Jó hétvégét!

Arzénka

Előzmény: Csilla (806)
maplesyrup Creative Commons License 2001.05.04 0 0 807
Sziasztok!
Topikgazda létemre szégyenletesen keveset szólok hozzá, de most nem kis örömmel adom közre.
Foltvarró körünk készített egy pályamunkát az országos kézműves kiállításra. Ma 3 órakor lesz a megnyitó az Iparművészeti Múzeumban. Ki lesz állítva a pályamunkánk. Biztosan sok szép dolgot lehet majd látni. Pestiek, ha érdekel benneteket gyertek el. Vagy később nézzétek meg. Majd beszámolok , milyen volt a megnyitó és a kiállítás.
Csilla Creative Commons License 2001.05.04 0 0 806
Most nézem csak hogy németül van :-((( Megtennéd hogy leforditod?????? A minta melyikhez van? Az imént csak örültem a szép képeknek , nem is néztem meg figyelmesen, bocsi.
Előzmény: Arzénka (796)
Csilla Creative Commons License 2001.05.04 0 0 805
Arzéenka! most megjött a rózsás kép is, fantasztikus, ha lesz időm hétvégn föl is teszem és kicserélem a cimedet is. Köszi.
Előzmény: Arzénka (796)
Csilla Creative Commons License 2001.05.04 0 0 804
Át küldtem neked 2 keresztszemes ábécét, remélem hasznát tudod venni. Majd az oldalra is fölteszem. Jó varrogatást!
Előzmény: Lőrincz (797)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.04 0 0 803
Susok!

Ezek fantasztikus tervek, de lassan ideje lesz hozzáfogni! Irigyellek a sok összegyűjtött minta miatt (is!!!), nekem sajnos szinte minden ilyesmit önerőből kell(ett) végrehajtanom. Csak hát Veled megegyező módon szabadidőt nem igazán lehet gyűjtögetni... Nekem legalább is ilyenkor már nem sok van, a kézimunka-igényemet kénytelen fedezni a kertészkedés...

Cic

Előzmény: susok (802)
susok Creative Commons License 2001.05.03 0 0 802
Szia Cic!
De jó veled összefutni itt is:)))
Még nem varrok, de már fejben megvan minden, amit szeretnék első körben (még a baba születése előtt):falvédő, baldachinfüggöny, 2 ágynemű huzat, fejvédő, nyári takaró, szoptatós párna, kiságyra köthető zsebes játék/ápolószer tartó, sötétitő függöny, néhány textiljáték. Szabásminták is megvannak, úgyhogy az anyagok terepszemléjét tartottam múlt hét óta délutánonként kis séta keretében. Szerintem jövő héten fogok vásárolni, mert hát a Papával is egyeztetnem kell, aki mostanság nem igazán ér rá. Ruhákat egyelőre nem varrok, mert úgy néz ki, több helyről is örökölni fogunk:) Télire pedig szeretnénk majd kötni pár aranyos cuccot. Nem is beszélve egy patchwork játszószőnyegről, majd jövő tavaszra, mire már csúszkálni fog.
Egyébként nagy minta-gyűjtögető vagyok több témában, családi hagyományokkal: az egyik nagymamám nagy horgoló, a másik himzőnő volt, az anyukám inkább kötött, a nagypapám szabó volt, és a veje (apukám) pedig eltanulta tőle hobbiból, én pedig mindenkitől felcsipegettem valamit:) Az egyetlen baj, hogy a szabadidővel viszont hadilábon állok, igy leginkább csak álmodozom, mit is szeretnénk csinálni és szorgalmasan gyűjtögetem a mintákat:(
Előzmény: Törölt nick (801)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 801
Susok!
Most már szorgalmasan varrogatsz? :-))
Előzmény: susok (799)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 800
800?
susok Creative Commons License 2001.05.03 0 0 799
Klammeraffe!
Köszi a tippeket. Az Erzsébet krt. 34-ben akkora a választék babás anyagokból, hogy szerintem, az egész városban együttvéve sincs ennyi (pár hete ezután talpalok). (átlag ár: 140cm széles-1290 Ft, leginkább ez a szélesség van).
A Textilandia nyitott egy 3szintes boltot szintén az Erzsébet krt-on, a másik oldalon a házasságkötő terem és a Király u. között. Itt is van elég jó választék (160cm széles: 1720 Ft, 280 szélesek: 3300 Ft).
Előzmény: Klammeraffe (794)
Csilla Creative Commons License 2001.05.03 0 0 798
Sziasztok!
Most teszem föl a frissitést az oldalra. Lesz ujdonság az SK dolgok, keresztszemes és linkek rovatban. Kérek mindenkit ha valami rendelellenességet lát szóljon. Az is jó lenne ha valaki megírtná hogy Natscape alatt hogy megy.
Lőrincz, nekem vannak nagy betűim is de csak egyszerűek. Ha kell szólj, bescanelem és elküldöm vagy fölteszem. Jaj, most jut eszembe hogy diszesebb is van. Ha nem késő holnap vagy hétfőn tudom hozni. Arzénka a te küldeményed is fent van a lapon.
Lőrincz Creative Commons License 2001.05.03 0 0 797
Sziasztok!
Régen jártam errefelé, és a kézimunkát is hanyagoltam, de sajnos mindenféle más elfoglaltságom volt! Viszont hiányzik a kézimunka, az valahogy kell az ember lelkivilágához! Szóval egy keresztszemes faliképet akarok himezni méghozzá a Házi áldást esküvőre. Azt hiszitek találok olyan ABC-t ahol nagybetű és kisbetű is van és nem ló nagy? Egyfajtát találtam, persze mostmeg nincs a nagyobbfajta miliméterpapir. Igy kinlódom a kockáspapirral! Az Anna Burdában megjelent egy házaspár kép, de gondoljátok el, hogy azt kell mindig nézni! A Gobelin kiállitásra elment valaki? Gondolom ott szőtt gobelinok vannak, ami azért más művészet! Már egy kicsit tudok scannelni (sajnos lopott softwerekkel nehezen megy, pedig lenne egypár szép dolog) Az a méteráruüzlet a Kaszásdülői milyen árfekvésű és milyen a választék? A bőrtisztitásra valamit liszttel szoktak összekeverni. (viccből, az olló ecet nélkül is jó) Ettől függetlenül, ha jó a kabát azért én megkockáztatnék egy jó bőrtisztitó mestert, még tán az a legjobb!
Lőrincz
Arzénka Creative Commons License 2001.05.02 0 0 796
Sziasztok!

A hosszú hétvégén "turbó" varrásba fogtam, és majdnem kész lettem a kutyás párnával. A hímzés része készen van, már csak cipzár kell bele, meg ki kell tömni.

Most, hogy ezt befejeztem már csak azt kell eldöntenem, hogy goblein vagy üvegfestés legyen a következő elfoglaltságom. Édes teher:)

Arzénka

Csilla Creative Commons License 2001.04.30 0 0 795
Nézd meg esetleg a kézimunkás weblapunkon (cime az adataimnál)a lelőhelyek rovatban, ott is van pár cim meg telefonszám méterárú ügyben.
Kaptam nagyon aranyos játékkészitési leírásokat, varrva vannak, hamarosan fölteszem és gyereknapig még elkészithetők lesznek. Ki mit dolgozik mostanság?
Előzmény: susok (793)
Klammeraffe Creative Commons License 2001.04.29 0 0 794
Szia Susok,
Az Erzsébet krt. 34-ben van egy jó kis méterárubolt, ott láttam legutóbb gyerekmintás anyagokat is. Ezen kívül javaslom még a TEXTILANDIA-t, a Szentendrei úton, a Kaszásdűlői HÉV-megállóval szemben. Egy gyár udvarán van bent egy hatalmas üzemcsarnokban, nagyon nagy a választék.
@
Előzmény: susok (793)
susok Creative Commons License 2001.04.29 0 0 793
Sziasztok kedves szorgoskezűek!
Szeretném a segítségeteket kérni. Tudnátok nekem olyan textil-boltokat ajánlani Budapesten, ahol nagy választék van gyerekmintás anyagokból (pamutvászon, flanel, sötétítő anyag stb.), mindenféle, ami egy gyerekszoba berendezéséhez kell?
Előre is köszi,
Susok
Csilla Creative Commons License 2001.04.13 0 0 792
Én is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek!!! Ja és mivel hogy itt hülgyek vagyunk mindenkinek sok locsolót, vagy amennyit kiván! :-))
Aztán ünnep alatt és után hajrá kézimunkázni :-)))!
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.13 0 0 791

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves Topiclakónak!! :-))


[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]


Cic

Fancsi Creative Commons License 2001.04.12 0 0 790
Sziasztok,
kedves Honee, volt egy Praktika, nem olyan régi, amiben volt valami a bőrök tisztításáról, majd megnézem...

mindenkit üdvözlök, remélem szorgoskodtok :-)
Éva

Előzmény: Honee (789)
Honee Creative Commons License 2001.04.09 0 0 789
Hello Cicvarek!

Hálás köszönet a mintáért!!! Most sajna nem tudom kipróbálni, de amint időm lesz rá megteszem, szeretnék egy szép férfi pulcsikát kötni vele.

Kedves Mindenki!

Lenne egy új ötletünk a Csillával:
Olyan dolgokat szeretnénk összegyűjteni és feltenni az skl-re, mint pl. hogy tudod kiszedni a foltot az ecetes ollón kívül más eszközzel, stb.
Engem pl. most nagyon érdekelne, hogy van-e valakinek ötlete arra, hogy a sokat hordott, bekoszolódott bőrkabátomat, ami nem hasítás-bőr, hogyan tudnám kitisztítani házilag. Erre várom az ötleteiteket itt, nagyon hálás lennék az okos megoldásokért!
A többi apró ötletet pedig a Csillának küldjétek, hogy fel tudja tenni a lapra.

Üdv:

Honee

Csilla Creative Commons License 2001.04.09 0 0 788
Sziasztok alkotnivágyók!
Ugy látom mindenki készül az ünnepre. Persze én is. Ma tettem föl egy kis frissitést az oldal SK rovatába, főleg virágkötészet kedvelőknek javaslom. Közebn én szorgosan kötögetek és ha minden igaz akkor a napokban elkészül a pulcsi.
Csilla Creative Commons License 2001.04.03 0 0 787
Megnéztem és válaszoltam is, de csak ma reggel, mert én csak a melóhelyen netezek és magyar idő szerint háromkor én elmentem haza. Remélem nem tul késő még.
Előzmény: kicsi emma (786)
kicsi emma Creative Commons License 2001.04.02 0 0 786
Csilla irtam neked egy mailt a freemailre, megnézed?
köszi
kicsi emma
Csilla Creative Commons License 2001.03.30 0 0 785
Már nálam is megy, tegnap valami gond lehetett a yahoo/geocities oldallal. Hátha sikerül még némi húsvéti dekorációt is fel tenni a jövőhéten.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!