Keresés

Részletes keresés

ikoko2 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 10228

Fiataloknak /mondjuk 45 alatt/ elég jól szokott sikerülni, ha csak egy darab síma porckorongról van szó.  Korosabbaknál ez már nem olyan egyértelmű.  Ha tartósan zsibbad a lábad, akkor azért menni kéne műtétre.

otthonülő Creative Commons License 2012.10.11 0 0 10227

sziasztok!

gerincsérvem van, két éve tudok róla ct vizsgálat alapján.    huszonéve fáj időnként a derekam,  kaptam injekció kúrát, sztk-s fizioterápiás kezelést.     egy éve fájt nagyon utoljára.       most viszont zsibbad a bal kezem három újja,    szinte éjjel-nappal görcsöl a lábam.    vizsgálatok után a neurológus szerint a gerincsérvtől vannak ezek a panaszok.     a reumatológus már két évvel ezelőtt a műtétet javasolta, de nem mertem megműttetni.

 

kérdésem :       mc-kenzie tornáról van valakinek tapasztalata?

 

köszi, ha valaki válaszol!

 

 

ikoko2 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 10226

Már régebben is mindig érdeklődtem, hogy van-e közöttetek valaki, aki hegszövetes lett sérvműtét után és majdnem teljesen rendbehozták? 5 éve kinlódom. Hátha van már valakinek valamilyen módszere!   R. doktornő sokaknál nem vált be, csak nagyon átmenetileg.

angelina111 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 10225

Hát ez lenne jó ha minden Doki ilyen lenne!Segítőkész,elérhető,barátságos,megértő,hozzáértő,és tájékoztatna mindenről mit miért és hogyan!Ehelyett,be sem jutsz hozzá csak hónapok után ,és azt pont letojja hogy én hónapokat vártam rá,mire bekerülök fél perc után már mennem is kell,mert várja a következő beteg aki biztos fizetős!Én mivel csoró vagyok hát meg is dögölhetek!:(((

Előzmény: Törölt nick (10224)
ikoko2 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 10223

Csak egy tanácsot tudnék adni /engem 5 éve műtöttek gerincsérvvel és egyáltalán nem tökéletes/, hogy *sztárdokihoz ne menjetek*. Csak összecsapja és töméntelen pénzbe kerül.  Akkor évek szerint csak ötvenes voltam. Van egy ismerősöm, aki közel 8o évesen

utcáról ment orvost keresni és egy fiatal srác tökéletesen megcsinálta a térdét.

Én nem merek újrázni műtéttel, mert azt rebesgetik, hogy mégrosszabb lesz.

Szép világ, nem?

Atti71 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 10222

Szia!

 

Nyíregyházán. És ráadásul még a nővérek is nagyon felkészültek, kedvesek. Én csak jókat mit jókat nagyon jókat tudok mondani róluk. Én végig úgy éreztem magam mintha fizetős beteg volnék egy magán kórházban. Persze biztos itt is előfordulnak jobban és kevésbé jobban sikerült műtétek. Szerintem ez nem mindig az orvoson múlik. Minden ember más és más és máshogy reagálhat a beavatkozásokra. Sajnos ez így van. Van, akinek ez van, akinek az a kezelés hatásos. Egy szó, mint száz én nagyon hálás vagyok az itteni gárdának!

 

Előzmény: Törölt nick (10216)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 10221

Köszi az infót!Bár pont az jutott eszembe,minek is megyek vissza úgysem történik semmi!:(Te ,hogy állsz a tornával?Csinálod amennyire tudod?

Előzmény: Törölt nick (10219)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 10220

Sziasztok.

 

Pár sort visszaolvasva az én kis problémám eltörpül az itt jelenleg futottak közt. De azért megkérdezem, hátha egy gyors infóval megszám valaki. Valamiféle térdkopásom van, időpontot csak két hét múlvára kaptam, ezért semmi konkrétat nem tudok, csak ismerős ismerősének az ismerősének is ilyen van :)

Tehát a kérdésem az lenne , hogy mi a gyorssegély itthon, hagyatkozzak a tv reklámokra - proenzi, porcerő- vagy pedig specifikusan keressek magas glükozamin tartalmú izület erősítőket

Valahol olvastam hogy Állítólag az Arthronában több a hatóanyag -találtam is 800 mg st- de ezer másfajtát is taláni pl itt: http://herbapont.hu/herbapont01013014_izuletek_es_porcok_vedelme.html S itt van olyan is ami magasabb tartalmú fenti hatóanyagos , na meg olyan is ami kombinált zöldkagylóval  s msm fullozottat is találni. MIvel még kevés az ezírányú ismeretem, kérnék útbaigazítást, vagy tippet merre kezdjek olvasgatni, esetleg kezdésnek mit is kezdjek szedni.

 

köszi előre is a segítő jobbot

 

sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 10219

Ha már kezelés alatt állsz valamelyik intézménybe, akkor maradhatsz ott ezt, olvastam.

Előzmény: angelina111 (10218)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10218

Már nem tudják ,hogy mit találjanak ki,hogy még kevesebb ember menjen orvoshoz!Mi van azzal akit kezel már egy doki de nem oda tartozik?Akkor elküldik az illetékes orvoshoz ahova tartozik,vagy maradhat annál a dokinál?

Előzmény: Törölt nick (10217)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10217

Ez most nyár óta van, hogy ki hova tartozik. Be akartam linkelni Neked, hogy lakhely szerint utána tudjál nézni, de nem találom azt az oldalt.

Előzmény: angelina111 (10215)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10216

Atti a Te orvosod egy korrekt doki, szerintem ilyen orvost szeretne mindenki, csak sajnos az ilyen orvosokból kevés van. Hol műtöttek?

Előzmény: Atti71 (10205)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10215

Valószinű a pszihologusnak van igaza és nem akarnak felelőséget vállalni!tehát ha most valaki nem a 12.ker.lakik akkor nem is mehet az OGK-ba?De hát én sem ott lakom ahol z OITI van még is oda küldtek,illetve az is lehet hogy csak azért mert a neurologián azt mondta a dokinő,hogy csak arra az orvosra akar bízni!!Ez egyre  nagyobb baromság amit az eü csiinál!Konkrétan az van amíg dolgozik valaki és fizeti a Tb de sosem beteg addig jó az államnak!Amint lebetegszik tartósan, vagy netán munkaképtelen vagy csak egszerüen öreg akkor meg dögöljön meg  mert csak teher!Na szép.....

Előzmény: Törölt nick (10214)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10214

Sajnos Angelina én ezeken már rég túl vagyok, sőt most változott is, mert nem mehetsz más intézménybe csak oda ahova tartozol, ha más intézménybe elvállalnak, akkor ki kell fizetni az orvosi ellátást.

 

2 hónapja voltam az OGK ba megvizsgált az orvos azt mondta 2 lehetőség van befekszek 5 napra a kórházba ami több mint 200 rugó egy teljes kivizsgálásra, de nagy a valószínűsége, hogy vissza küldenek a területileg illetékes fájdalom ambulanciára, vagy egyből vissza megyek a fájdalom ambulanciára. Csak itt a bökkenő ott lezárták a kezelésem. Nem történik semmi csak telefonálgatok, hát ebbe belefáradtam. Voltam a balesetibe is ott megmondta az orvos, hogyha találnának is valamit amit műteni kéne Ők nem vállalnák el, mert az Oitibe kötelesek helyre hozni, mert ott történt a műtétem ez a szakmai protokoll

 

Én is szedtem a sirdaludot, csak egy negyedet vehettem be este, mert leviszi a vérnyomást és nekem nagyon alacsony a negyed meg semmit nem ért.

 

Teljes pszihológiai vizsgálatom is volt az ogk ba ahol megállapították, hogy pszihésen semmi bajom, nem fájdalom szindrómám van. Iszonyú nagy teher van rajtam, hogy az orvosok össze vissza küldözgetnek, ez miatt meg kell tanulnom relaxálni amire megtanítanak, hogy át tudjam vészelni ezt a nehéz időszakot. Ez mind rengeteg pénzembe benne van, mert a pszihológust a tb nem támogatja csak a pszihiátert ahol az első az antidepresszáns. A pszihológus kiakadt, hogy minek kellett antidepit szednem semmi szükségem rá. Annyit mondott Ő úgy látja, hogy azért dobálnak össze vissza, mert senki nem akarja elvinni a balhét.

Előzmény: angelina111 (10213)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10213

ÁÁá ez akkor sem megoldás,hogy így hagynak!Mi lenne ha az összes papíroddal elmennétek más korházba ,kérnél időpontot !Talán megpróbál más orvos segíteni!Én most sirdalud,meg diclofenac meg tramundal szedek!Meg gyomorvédőt mellé!Ezek a pszihés tabletták...velem is probáltak már többfélét szedetni!De elmagyaráztam ,nem hülye vagyok hanem fájdalmaim vannak,és ha lebutitanak zombivá tesznek akkor minek is élek!Attól még a fájdalmaim megmaradnak!A másik tök rosszul vagyok mindegyiktől amit kiprobáltattak velem!Mint egy drogos aki félig öntudatlan!Nah hát én ebből nem kérek!Amit ugy állított be a dokinő hogy óóó ez csak idegregeneráló blabla aztán elolvastam epilepsziásoknál alkalmazzák ,azt is pár napig szedtem olyan rosszul voltam tőle még az egész pofám is lezsibbadt tőle!

Előzmény: Törölt nick (10210)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10212
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10211

A gyógykezelés külföldi igénybevétele akkor indokolt, ha az adott betegségre külföldön a gyakorlatban eredményesnek bizonyult kezelés áll rendelkezésre, valamint hazai intézményben nincsenek meg az eredményes kezelés feltételei, és a hazai gyógykezelés külföldi szakértő meghívásával sem oldható meg.

 

Ebben az esetben az OEP állja.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10210

5 orvosi papírom írja le, hogy az SI dőlés szöge fokozott és 4 mm el előre van csúszva a csigolya, ami instabilitásra utal. Ez miatt küldenek vissza az idegsebészhez, mert a tüneteim is instabilitásra utalnak. A fájdalom miatt nem tudok a bal lábamra ráállni, ahogy ráállok abba a pillanatba éles nyilalás a derekamból bele a forgómon át le a lábamba teljesen a talpamig, meg iszonyú gyengék a lábaim pl hanyatt fekve nem bírom megemelni a lábam ez sajna a 3 dik műtétem után lett ez a panasz. Gyógyszerek amiket szedek: Napi 2 mydeton, 3-4, de volt, hogy 5 contramal, 550 mg- os apranax napi 2 elvileg ezt 2 hétnél tovább nem lehet szedni, és xanax. Próbáltak antidepresszánssal lenyomni a neurológián 4 fajtát próbáltattak ki velem, de mind a 4 től nagyon rosszul voltam viszont a fájdalmamra nem hatott, ez alatt értem: ájulás folyamatos szédülés, memória zavar, nehéz vizelés, székelés, rossz látás. Makogtam beszéd közbe orvos szerint nem a gyógyszer, mikor arra tértem magamhoz, hogy a szoba ajtóba gfekszem hanyatt, akkor azt mondtam ennyi abba hagyom, folyamatosan csökkentettem az adagot, már nem szedtem a gyógyszert, de a tüneteim megvolt kb 2 hónap kellett, hogy megszünjenek ezek a panaszok, azóta sincs, úgyhogy a gyógyszer okozta.

 

A baj az, hogy nem bírják megcsinálni a funkcionális röntgent, mert nem bírok egyáltalán hajolni, ahogy próbálok hajolni abba a pillanatba éles nyilalás és össze esek, nagyon sokszor a földről szedtek össze vizsgálat során. A legkisebb mozdulatra is becsípődik valami. Mivel a funkcionális röntgen értékelhetetlen nem bírják megállapítani, hogy mozog e a csigolya így csak a tüneteim maradnak ami alapján következtetni tudnak, ezért nem nyúlnak hozzá. A 4 mm es elcsúszásra azt mondják, hogy az még belefér, viszont a dőlés szöget nem veszik figyelembe mivel az születési rendellenesség, szóval nem csak elcsúszás, hanem dőlésszög rosszul áll. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett!

Előzmény: angelina111 (10209)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10209

Én ezt nem értem!Ha látják ,hogy működhet akkor miélrt nem próbálják meg?Az eddigi mütéteidnek sem volt meg előre a kimenetele!Vag sikerült vagy nem,nem tudják garantálni!Viszont ha meg sem próbálják akkor biztos nem segít rajtad!És tulajdonképp ők akkor mit mondanak mitől van a fájdalmad?Miket szedsz?A fájdalom miatt nem tudsz lábraállni vagy a lábad rogyik össze?Az nem lehet hogy elmész egy teljesen más korházba az összes eddigi papíroddal?Nem akarom elhinni hogy nem segítenek,vagy kimondták hogy így kell élned?Nem értem ezt az országot főleg az egészségügyet de,már nem is akarom!Nekem pl azt mondta a körzetim nem is érdemes megpróbálni a leszázalélolást,csak akkor mi csináljak ha se ülni se állni nem tudok huzamosabb ideig?Már csak azt várom hogy legyen itt is rendes biztosításom akkor soha nem megyek többet orvoshoz Magyarországon!

Előzmény: Törölt nick (10208)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10208

Igen kaptam blokádot segít is pár órára azért adta le a kezelésem az Erős doki, mert szerinte műteni kell mivel használ az injekció, de rövid ideig. 

 

Valamelyik nap épp ezen mérgelődtem, hogy a köcsögöt átoperálják, nyomják le andidepresszánssal, hogy el tudja magát fogadni, úgy mint ahogy velünk teszik! FElháborító!

Előzmény: angelina111 (10206)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10207

Ez az orvos nem olyan, sőt én tőlem már utána el sem fogadott pénzt. Nem beszélt meg velrem soha semmit, ha kérdeztem is válasz fél egy év. Ha telefonon hívtam mivel vissza utaltak és tőle kell időpontot kérni, akkor azt mondta, hogy zaklatom és nem is adott időpontot. Volt olyan, hogy az ügyelet azt mondta, hogy Oiti most rögtön bevitzt férjem nem is engedtek be a kórház területére átmentünk a balesetibe, ott ránéztek a papírra azonnal Oiti, mondom onnan jövünk be sem engedtek a doki kiakadt, hog nem érti a műtétet végző orvos hozzáállását Őn sürgős eset nem tud menni fogadniuk kell. Ott adtak egy injekciót.

Előzmény: Atti71 (10205)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10206

Ez hihetetlen!!!Hát nem látják,hogy mi a helyzet?!Ha így ennyire szar állapotban vagy,egyszerűen nem értem miért nem próbálják meg a műtétet!Ez nevetséges ,hogy fiatal embert hagynak így,éljen ahogy tud!Annyira felháborító,hogy hihetetlen!Azt én tudom,hogy nem szeretnek más mukájába belenyúlni de hát meg kell próbálni hátha az a műtét segítene!Mi van a blokád vagy milyen injekcioval,úgy emlékszem azt kipróbálták neked,hogy hat e vagy csak akarták?Mert ha az hatna akkor eszerint a fixálás is segítene nem?Ez felháborító ami ebbe a tetves országba megy!A köcsögöknek persze finnszírozzák a nem átalakító műtéteket , kurva fontos ám hogy szecsődi köcsögnek műmellet csináltak állami finanszírozással !Az nagyon fontos mert papírja van róla basszua hogy identitászavara van!Annak aki meg nem tud lábra állni az nem számít,ebben az országban!Erre van pénz???Rohadjon meg az a tetű banda!Bocsánat de annyira felháborított ez a dolog hogy még agyvérzést kapok!

Előzmény: Törölt nick (10204)
Atti71 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10205

Tudom erről nem illik beszélni, de pl. én az első műtét után adtam az orvosnak pénz, annak rendje módja szerint el is fogadta. A második után nem fogadta el, a harmadik után meg azt mondta majd akkor adjam oda, ha már jó vagyok, és még mindig adni akarok! Azért nem minden orvos egyforma. Legutóbb ő hívott, kb. 3 hete, hogy hogy érzem magam, mert már rég nem hallott felőlem. Ő mindig azt tartotta szem előtt, hogy nekem mi lenne a legjobb. Műtétek előtt mindig leültünk és minden lehetséges kimenetelt átbeszéltünk, még a legrosszabb eshetőségeket is. Mindig ezután döntöttünk, mérlegeltünk  illetve döntöttem. Ő csak tanácsolt.

Előzmény: Törölt nick (10204)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10204

Angelina én mindenre rákérdeztem, de kitért a válasz adás elöl. Sajnos az én állapotom az maradandó nem tudok ráállni a lábamra wc re is úgy hordanak ki. Reumatológus, ortopédus, fájdalom ambulanciás mind vissza küldött a műtétet végző orvoshoz Ő meg elküldött, hogy nem műt meg, mert nem tudja garantálni, hogyha megfixálja a SI, hogy jó lesz, de azt is mondta, hogy lehet megoldaná a panaszom, kértem könyörögtem, hogy nekem már nincs mit veszítenem amilyen állapotba vagyok erre azt mondta, hogy keressek más orvost, holott tudja, hogy senki nem nyúl hozzám Ő utána. Úgylátszik kevés volt az 50 rugó amit adtam neki műtét után.

Előzmény: angelina111 (10201)
enerdzsájzer Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10203

Nem tartozik közvetlenül ide, tudom hogy van ilyen témájú topik is, de sajnos van egy ilyen vonzata ennek a dolognak is.

Ti hogy álltok leszázalékolással, munkával? Mert ugye az új törvények szerint jó vastagon kib...tak velünk is. Én is úgy jártam, hogy egyik orvos sem volt hajlandó olyan papírt adni, amire rá van írva hogy ez és ez a bajom tehát beteg vagyok. Úgyhogy másodfokon is volt pofájuk 45%-ot lökni egy évre. Mehetek dolgozni, amikor még ülni se tudok stb... Nevetséges. Az orvos szóban megmondta hogy beteg vagyok, a papíron úgy fogalmaz hogy ő feddhetetlen legyen én meg természetesen gyógyult (ha nem így fogalmazna, akkor az már azt sugallná hogy nem végzett jó munkát). És akkor menjek ilyen papírokkal az nrszh-hoz. Ahol pedig olyan szemétláda szadista tetvek vannak, direkt erre a munkakörre kitenyésztve, hogy még a halottat is visszaküldik dolgozni hogy: mit szimulál itt? (kell a hely a kvótából a fizető vendégeknek).

enerdzsájzer Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10202

Ja hogy a másik lábad... bocs már tiszta zizi vagyok ettől a sok bogyótól...

 

Szerintem keresni kell egy külföldi kórházat, ott kivizsgálást-kezelést esetleg műtétet megnézni hogy milyet hogyan csinálnak, aztán bemenni a magyar betegek megmentőjéhez (oep) és megkérdezni hogy ott azt fizetik-e. Ha már itthon úgy döglünk meg ahogy akarunk.

 

Úgy gondolom sokunk műtéte lett elb.szva. De mivel holló a hollónak nem vájja ki a szemét, így mehetünk mi bárkihez, bárhova, nem fog rábökni a képernyőre hogy: áháááá itt lett elb.szva! Egyik sem vállalja be hogy bíróságra mászkáljon műhibaperben tanúskodni, mert ha legközelebb ő ront el valamit, akkor meg őt hurcolásszák.

Előzmény: real_geri (10196)
angelina111 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10201

Szerintem ,egyszerűen csak a műtéteiden akadt ki ,illetve azok helyén!Én azt gondolom ,hogy más munkáját kontárnak tartják és csak szörnyülködnek a felvétel látán!Lehet ,hogy nem így van de én erre gondolok!Miért nem kérdeztél rá akkor?Az is lehet,hogy csak kiakadt ,hogy fiatalon ilen a gerinced,ne gondolj még rosszabbra mint ami már eddig is van!Hogy vagy mostanában?Mire jutottak veled?Nekem most tök szupi,idáig fájt a gerincem a derekamnál ,ma elkezdett az egész lábam zsibbadni a bal és most mellé mindkét karom zsibbad!Nem kicsit van elegem!:(

Előzmény: Törölt nick (10200)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 10200

Voltam 1 évvel ezelőtt a Varga Péter Pál Dr úrnál a magánrendelőjébe. Megnézte az Mr- met azzal kezdte, hogy atya úristen, hümmögött végig ahogy nézegette, utána annyit mondott, hogy ne haragudjak, de nem tud segíteni, megkérdeztem, hogy mire mondta a Dr úr, hogy atyaúristen, legyintett és nem kaptam választ csak azt hajtogatta, hogy ne haragudjak, de Ő pénzt sem kér el tőlem nem tud segíteni és furcsán viselkedett. Azóta is azon gondolkodom, hogy vajon mit láthatott az Mr-n amire azt mondta, hogy atyaúristen. Nem kellett fizetnem így nem kaptam papírt sem arról, hogy én ott jártam nála: Szerintetek?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 10199

Ebbe a műsorba a gerincdaganatos betegek külföldi ellátásának OEP finanzírozásáról beszélt. Az OEP internetes oldalán írnak bizonyos beavatkozásokat amelyet az OEP finanszíroz külföldön, csak azt nem írja, hogy melyek azok.

angelina111 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 10198

Nekem már nincs is kedvem  elmenni az orvoshoz,mert minek is...úgysem csinálnak semmit!Várj hónapokat időpontokra majd menj haza a vizsgálat után és kész!Legfeljebb adnak receptet!Ezt csinálták velem áprilisban küldözgettek össze vissza a végén semmi,3 helyről irányítottak hogy teljes fizikokezekést kell kapjak,majd aki kiirta volna azt mondta hát ne stresszelje magát relaxáljon és ha nem múlik majd jöjjön vissza....Ezt hogy értitek,hogy külföldön is lehet kezeltetni magunkat az itteni biztosításunkra?Nem értem,ez hogy működik?Azt tudom hogy eu-s tb  kártyával ellátnak sűrgős esetben így kerültem én is Bécsben kórházba elöször a gerincem miatt!Viszont azt nem tudom hogy müködik a külföldi kezelés,kivizsgálás is,írjátok már le,akár priviben!Én most is szarul vagyok hát már meg sem lepödök!:((((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!