Keresés

Részletes keresés

bohókása Creative Commons License 2005.01.25 0 0 6
a "kisérleti"pörkölt jól sikerült az új lábaskámban.Teljesen más ize lett mint a hagyományos edényben készültnek.Cicvarek Te hol vetted a nagy 8-10 literes lábasodat?Nagyon jól tudnám használni sólet sütéshez vagy töltött káposzta főzéshez.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5

Speciel tepsim az (még) nincs. :-)

De húsféléket szerintem kiválóan. Valószínű hosszabb sütési idővel kell számolni ott is, mert jó időbe beletelik mire átforrósodik igazán.

Előzmény: bohókása (4)
bohókása Creative Commons License 2005.01.24 0 0 4

 

Öntöttvas wokot én is használok,tényleg csudaklassz.Amivel nem volt még dolgom az a övtepsi.Jó lenne tudni mit érdemes benne sütni,és miképpen.

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 3
Gáztűzhelyem van, de amikor vettük, adtak hozzá egy kerek öntöttvas lapot, amit a gázrózsa fölé tehetek és tkp. platniként működik. Na, amikor öntöttvas edényben főzök, akkor még ezt is használom, még jobban eloszlatja a hőt. Ez főleg a naaagy edényemnél hasznos, mert 8-10 literes ha jól emlékszem, és kifejezetten "jót tesz neki" az egyenletes hőeloszlás.
.hun Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2

Nekem egy öntöttvas wok-om van, amit nagyon szeretek.

Ahogy Cicvarek is mondta, jól fel kell melegíteni, aztán már gyerekjáték a dolog :)


Gondolom ha tepsis, sokáig sülős dolgot szeretnél csinálni, akkor tényleg kis lángon érdemes, ha egyszer felmelegesett a cucc, akkor jól tartja a hőt. Ennél fogva le is kell zárni egy egész kicsivel azelőtt, hogy mondjuk leégne az alja az ételnek, mert ugye az edény egy ideig még süt majd magától...

Előzmény: bohókása (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1

bohókása!

Én rendszeresen használom az ilyen edényeimet, van belőle serpenyőm, két zománcos változatú edényem (egy kisebb és egy igen csak nagy), valamint ilyen edény az öntöttvas wokom is.

Arra számíts elsősorban főzésnél, hogy nehezebben melegszik fel, viszont utána a legalacsonyabb hőfokon kell benne főzni, mert igen csak át tud forrósodni. Tegnap speciel bakonyi sertésszelet készült benne. :-)

Kérdezz konkrétan, akkor majd válaszolok. :-)

Előzmény: bohókása (-)
bindera Creative Commons License 2005.01.24 0 0 0
zero ötlrtem van
bohókása Creative Commons License 2005.01.24 0 0 topiknyitó

Öntöttvas lábasban,tepsiben szeretnék sütni főzni.Sehol nem találtam ezekről leirást.Használ valaki ilyesmit?Van valakinek tapasztalata arrol,hogy mit hogyan készitsek el ezekben az edényekben?Köszi előre is a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!