Keresés

Részletes keresés

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3015

Csak Mórahalomra jársz?

 

Előzmény: gevera (3014)
gevera Creative Commons License 2016.11.26 -1 5 3014

Hétköznap  

Előzmény: néró2012 (3007)
gevera Creative Commons License 2016.11.26 0 1 3013

Nagyon jó,nincsenek sokan

Előzmény: néró2012 (3007)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.24 0 1 3012

Első alkalom, alakítgatják a kereteket. De legalább van ilyen kezdeményezés. Azt meg csak remélem, hogy lesznek annyian, hogy érdemes lesz folytatni.

A gyerekek kizárása. Mivel gyógyfürdő, talán alapból sem igazán gyerekeknek való. Bár napközben mehetnek. Este lesz, talán ezt is már késői időpontnak gondolják gyerekeknek. Egyébként tényleg semmi indoka nincs, a naturista strandokra is mehetnek gyerekek, és működik is a dolog. Azzal viszont egyetértenék, hogy 14-16 év alatt csak szülővel mehetnének.

A lepedőben közlekedés meg csak lehetőség. Aki nem akar, az nem használ.

Előzmény: BAZS (3010)
csirihau Creative Commons License 2016.11.23 0 1 3011

Danubius Héviz

Kipróbáltam. Van egy belső textiles és kinti textilmentes rönk szauna. Vegyes élményekkel. Lehet, hogy csak kifogtam 3 rossz napot, mert a textiles szauna részlegen, valami örült olajjal locsolta meg a köveket és kigyulladt a preferált részleg, s így csak a textilmentes részleg üzemelt. Amúgy meg "csodálattal töltenek el" azok a kedves 80-110kg-os  180-190cm magas szaunázok, akik mindig elférnek fekve a 120cm hosszú, 55cm széles szauna törülközőn! Ők azok, akikre  a meleg zsugorszerűen hat. Gond az, hogy ez valószínűleg csak nyaktól felfelé érvényes! A másik kedvenc pozitúra, mikor ugyanez a törülköző a derék köré van csavarva, s más semmi. A láb a padon naturban, a csepegés a padra naturban!  Egyértelműen és világosan ki van plakátolva a rendeltetésszerű használati útmutató, s a tilalmi tábla, mégis megy a hülyeség. Bepróbálkoznak a fürdőruhával, a papuccsal, tenyérnyi törülközővel, s a lepedő alatti fürdőruhával. (Ez utóbbit fel sem lehet értelmesen fogni, s igazából nem is lehet kifogást emelni miatta, mert hogyan? Én inkább kimegyek, ha észreveszem.) Mindig gyanúsan méregetem azt a szauna felé tartó emberkét is, akinek a kezében 1db  törülköző van! Persze az udvarias figyelemfelhívásra a reakció mindig a sértődöttség. Azért lehetett jókat  izzadni, de lehetőleg a csúcsidő elkerülésével, vacsora idő alatt vagy után. Meglepő módon az idősebb korosztályú vendégek jobban  magukévá tették itt a szauna kultúrát. A helyzet ettől függetlenül nem nagyon fog javulni, mert a szállodák nem fognak szauna figyelő recepciót üzemeltetni a vendégek esetleges elvesztése miatt, s még a feleségem ( nemhogy egy egyedül szaunázó hölgy) sem akarja megkérni  a kedves férfi vendéget, hogy vegye már le a gatyáját és/vagy  natur/lepedő módon használja a kamrát, nem beszélve a textília használatról. Egy olyan automata zuhanyzót sem fognak soha beépíteni, mint  az autómosóknál, vagy a vegymentesítésnél használnak, hogy szaunázás előtt zuhanyozzon már le a kedves vendég, s véletlenül se jusson eszébe szauna lepedőként használni i azt törülközőt, amit a zuhanynál használt! Végeredményben megfelelő időpont kiválasztással és időnként némi határozott vehemenciával ( ami nem éppen a tökéletes kikapcsolódás jellemzője) jót lehetett  szaunázni.

 

BAZS Creative Commons License 2016.11.23 0 0 3010

Én úgy látszik szigorúbb vagyok... Tegnap épp felhívott egy hölgy és megkérdezte, hogy a naturista rendezvényeken vannak-e gyerekek és lehet-e törölközőben/lepedőben közlekedni.

 

Most már értem miért. :-) 

Itt pl. csak felnőtteknek szól a textilmentes est...és odaírták, hogy lehet  közlekedni törölközőben a medencéig, pihenőhelyig. Aztán  a pihenőhelyeden már fekhetsz vajon meztelenül? Vagy csak fürödni lehet textilmentesen és netán szaunázni?

Sztem ez az etikett így marhaság. Ha már textilmentes, akkor sztem legyen már szíve joga mindenkinek úgy közlekedni ahogy akar, ha fázik törölközőben, ha nem akkor meztelenül. De itt nem azt írták, ha a hőmérséklet miatt lenne a gondod akkor bebugyolálhatod magadat.

 

Ki is akar törölközőbe csavarva közlekedni egy textilmentes helyen?

 

Sajnos nekem messze van ez a fürdő, de kíváncsian várom majd a tapasztalatotokat.

 

 

Örülök, hogy van lehetőség az ország nyugati felén is textilmentes estekre. Persze én jobban örülnék egy naturista házirendnek, ahol nincs kizárva a család és a gyerekek se... 

Előzmény: akkornemcsakúgy (3009)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.23 0 2 3009
esspí Creative Commons License 2016.11.23 0 0 3008

Ő.ő.ő...izé...összebújni?   (nagyon szégyellem,ha félreértettelek ,de ha igazán izgi élményre vágytok,próbáljátok egy fürdőruhásban... valamint minden tiszteletem,ha mondjuk egy kilencven fokos szaunában úgy tíz perc után...!  Viszont a szaunázás utáni órákban vitathatatlan ;)

néró2012 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 3007

Üdv!

 

Mórahalmi nudista szauna részlegről kinek volna tapasztalata hétköznap mennyien vannak?  kulturáltak vannak vagy hangoskodók is  ? lehet kicsit összebújni?

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.23 0 2 3006

Ezt én sem értem, hogy az egyeseknek miért okoz problémát, ha a másik lepedőben van, "múmiáskodik". És? Fürdőruha nélkül van. A többi az ő dolga. Persze, hogy vicces amikor valamit a bőrre kellene kenni, és szerencsétlenkedik. De ez az ő dolga. Nem térdig érő vizes gatyában ül bent és ez már nagy eredmény. A másik amit nem értek, a korosztály. Miért számít, hogy fiatalos, lehetőleg többségében nő legyen a vendég? Illetve értem, de akkor nem a szauna miatt ment, akinek ez problémát okoz. 

Előzmény: asdqweasdqweasd (3004)
esspí Creative Commons License 2016.11.22 0 0 3005

Az Aquasziget honlapján elég egyértelműen leírták,hogy a szaunákkal együtt az egész wellness rész naturista terület.Az bizony elég gáz,hogy a helyszínen kitáblázva megtoldották a ,,nem"szócskával... Viszont a,,múmiásodás"elitélésében nem osztom véleményed.Persze,a naturista,legyen naturista (krumplileves után szabadon),de a legfontosabb,hogy tartsa be a higiéniai előírásokat(nektek,szaunaőrülteknek nem részletezem),ne viseljen fürdőruhát,el tudjon lazulni. Feleségem az első szeansz előtt még az öltözőbe bújt beburkolózni,de utána már meztelenül zuhanyzott,elsétált a medencébe,szépen szárazra törölte magát ...és azóta is csak meztelen szeret szaunázni. Szóval a jó példa,no meg a mézes kence... Azt mindenesetre tartsuk szem előtt,hogy a szaunázás nem a naturisták kiváltsága! (Itt jegyzem meg,én sem vagyok naturista,de saját ,és embertársaim ruhátlansága számomra nagyon felszabadító érzés!)  A korról,nemről-Az tényleg nagyon jó,ha a szaunázás valóban koedukált tevékenység.Az igazán jó társasághoz szükség van mindkét nem jelenlétére. De igazán helytelen gondolat nem örülni bárki jelenlétének,csak ,mert idősebb nálunk,vagy egyneműek vagyunk.Erős heteroszexuális beállítottságom ellenére jobban örülök egy barátságos bácsinak,mint egy sértetten gyanakvó csinibabának... És ha neked.csak a szombat jó...Siófok Galériusz nagyon messze van?

Előzmény: tamasoccse (3001)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.11.22 0 1 3004

Ahogy előttem is mondták, ez egy fejlődési szakasz...a "múmiáskodás" is egy szakasz a fejlődésben. De legalább már fürdőruha nélkül van. Ne küldjük már vissza a fürdőruhásokhoz...Valójában őt zavarhatná, hogy te vagy anélkül.. Téged max akkor zavar hogy ő be van bugyolálva ha kukkolni jársz oda. Ha fürdőruha van rajta akkor jogos, hogy azonnal ki kell küldeni, mert az az egészségedre és a te pihenésed rovására megy (mert büdös.. nekem legalábbis az). De ha egy lepedővel körbe van csavarva, az csak akkor zavar valakit, ha kukkolni akarja... mert ugye abban nem tudja...egészségileg, és pihenésileg neked ugyanaz, mint ha nem lenne rajta semmi. Én sem csavarom be magam (csak ha kötelező), de nem is zavar ha valaki becsavarva ül bent... az ő baja, nem az enyém.

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.11.22 0 0 3003

Egy évvel ezelőtt Bükfürdőn és az osztrák Locsmándon szerencsére nekem pozitív volt a tapasztalatom. Persze az közel s távol nincs Budapesthez, de megéri elutazni ide.

Pénteki Lukács szaunafelöntésekről szoktak még jókat mondani, remélem elkeveredek lassan oda is.

Előzmény: BAZS (3002)
BAZS Creative Commons License 2016.11.22 0 0 3002

Én azt tapasztalom, hogy a szaunát nagy többségben nem a naturisták használják.

A fürdők szervezői, akik ilyesmivel foglalkoznak és szeretnék ha a hazai szaunakúltúr a fejlődne, erőteljesen ezt hírdetik, hogy a fürdőruhamentesség a kvázi kötelező, de lehetsz odabent is szaunaszoknyában, vagy lepedőben vagy törölközőben is. Aggodalomra semmi ok, teszik hozzá, mert ez csak átmeneti állapot, majd leszoknak róla, de nem lehet egyből megkövetelni, hogy pucérak legyenek a szaunában, a pihenőtérben meg pláne nem. A pihenőtereken ezek után, aki nem naturista biztos, hogy nem bóklászik pucéran, aki meg naturista azt meg ez nagyon zavarja. Hisz valóban sok a mumiáskodás. Sajnos nemcsak Esztergomban.

Én tulajdonképpen csak a naturista helyeken, naturisták által bérelt időpontokban látom a teljes szabadságot, textilmentességet. Ott csak akkor öltöznek be, ha fáznak, de nem takargatják a testüket. 

Sajnos azonban nincs hazánkban olyan FÜRDŐ ahol úszómedencét  heti rendszereséggel működtetne bárki is a téli időszakban. Gyógyfürdő és szauna meg pláne nincs (esetleg külön női és ffi...)

 

De legalább elindult vmi változás, ennek is örülni kell.:-)

 

Előzmény: tamasoccse (3001)
tamasoccse Creative Commons License 2016.11.22 0 1 3001

Szomorúan jelentem hogy Esztergom elesett, vagy legalábbis elesés közeli állapotba került. A legutóbbi nyitás óta másodszor voltam és megdöbbenve tapasztaltam hogy nagybetűkkel ki van írva több helyre is a szaunák előterében hogy "NEM NATURISTA TERÜLET (csak a szauna naturista)" , továbbá egy rakás paraván van kihelyezve a zuhanyokhoz és a szaunák kijáratához is. Ha ezt valaki elmagyarázza hogy ennek mi az értelme (semmi), akkor az akkora kommunikácós zseni, hogy a kormányban a helye. Eddig se volt jellemző hogy valaki céltalanul meztelenül lófrált naphosszat, azt meg ugye senki nem gondolja hogy arra a 3 méterre amíg eljutok a szaunából a zuhanyhoz majd felveszem a fürdőnadrágot. Vagy fürdőruhában kellene zuhanyozni ? De akkor meg minek a paraván ?  Sehogy se értem. Az legalább reménykeltő hogy a régi vendégek nagy része úgyse tartja be, és nem is szól ezért senki, persze másért se szól, pl. ha valaki fürdőruhásan szaunázik. Sajnos nagyon elterjedt a magyaros lepedőzés is, (a múmiásodás), még a csokis felöntésre is úgy mennek be. Régen az ilyeneket kizavarták (teljesen jogosan.) Annak tudatában meg végképp nem értem az egészet hogy van textiles szauna is , akik zavarban vannak,  miért nem tetszik azt használni ?

 Ami még ennél is jobban ledöbbentett az vendégkör életkorbeli és nemi összetételének drasztikus mértékben való leromlása. Az utolsó felöntésnél volt kb. 8 db 40-es, 50-es faszi , a női nemet kizárólag a felöntést végző képviselte. Az új szállodarész megnyitásakor még optimista voltam hogy ez hoz majd valami fiatalos lendületet, nyitottabb külföldi vendégeket, de a legrosszabb verzió vált valóra a szépkártyás nyugdíjasközeliekkel, valószínűleg a paravánozás is miattuk van. Csak azért nem mondom hogy soha többé , mert továbbra is ez az egyetlen Bp. közeli hely ami még szombaton is naturista (mostmár csak fél-naturista), előbb-utóbb úgyis rá leszek fanyalodva, de az nem egyhamar lesz az is biztos.

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.21 0 1 3000

Mit értesz bulin? Felöntések vannak. És elég jó hangulat. Pezsgő azért előkerül. De ott azért alapvetően csendesebb a világ akkor is.

Előzmény: nllcfmi (2999)
nllcfmi Creative Commons License 2016.11.20 0 0 2999

Ilyenkor a szaunában is van  buli. Vagy oda csak beosonnak az emberek  időnként pihizni kicsit?

Előzmény: akkornemcsakúgy (2997)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.18 0 1 2998
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.16 0 1 2997

Előzmény: esspí (2995)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.16 0 1 2996

Nagyon szívesen. Hertelendet nem ismerem, de Sárvárt tapasztalatból is tudom ajánlani. Az idén lesz "elegánsabb" rész is, vacsorával, lesz csak fürdőruhás, és persze fürdőruha nélküli is. A kinti medencék persze (sajnos?) fürdőruhásak, de azért úgy is nagy élmény a jó meleg vízből nézni a tűzijátékot.

Előzmény: esspí (2995)
esspí Creative Commons License 2016.11.15 0 0 2995

Akkor nem csak úgy köszönöm,hanem köszönöm szépen válaszodat!

A nyomozás jelenlegi állása szerint Hertelenden és Sárváron tölthetjük a Szilveszter éjszakát szaunázással.Bár a Galériusz is hirdet ,,meglepetés szauna programot",meglepetésképp a földalatti szaunavilág zárva lesz...

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.15 0 1 2994

Sárváron. A fürdő szilveszterkor egész éjjel nyitva tart. A szauna is, és lesznek felöntések. Részleteket a Sárvárfürdő oldalán találsz.

Előzmény: esspí (2987)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.14 0 0 2993

Szia bfekete!

 

Amit tudok ajánlani, az Budapesten a XI. kerületben a Danubius Hotel Flamenco. Nem koedukált merülőmedencés szaunája van, úszomedencével. Van konditerem is. AYCM kártyával is használható, egyébként kicsit drágább hely, de a legigényesebb szauna itt van az országban maguk a finn turisták is dicsérték. 

Előzmény: bfekete (2991)
BAZS Creative Commons License 2016.11.12 0 1 2992

Esztergomban Aquasziget, Ráckevén Aqualand. 

Budapesten, ha csak szaunázni szeretnél pl. az Oxigén wellnes vagy néhány szálloda wellnese, de most konkrétan nekem inkább a környékbéliek jutottak eszembe, mert én szeretem, ha van a közelben gyógyvíz is.

 

Lukácsról mesélnél? Én oda készülök legközelebb.

Előzmény: bfekete (2991)
bfekete Creative Commons License 2016.11.11 0 0 2991

Sziasztok! Budapesten és környékén keresek szuper textilmentes szaunákat. Eddig megvolt: Lukács sauna party és Aquaworld. Tervbe van véve Szentendre V8. Mit ajánlotok ezeken kívül pl. egy hétköznap vagy akár hétvégi estére?

esspí Creative Commons License 2016.11.10 0 0 2990

Nagyon köszönöm válaszodat ! Hát...igen lelkes szaunarajongóként sem merem megigérni,hogy elutazunk Lengyelországba. De...lehet,hogy érdemes újratrvezni ? ..

grafiti Creative Commons License 2016.11.10 0 2 2989

MO én sem tudok sehol, de ha hajlandó vagy picit utazni ( nem kell Kőszeg – Mátészalka) távolságot megtenni érte, akkor itt nagyon kellemes élményben lesz részetek :

https://bilety.termabania.pl/wakacje/sylwester-bez-gaci-wejscie-od-godziny-2100-kolacjabufet

textilmentes az egész szilveszter éjszakai programjuk, bár a beugró picit borsos kb. 16.000 ft, cserében nagyon sok finomsággal kényeztetnek majd. ( mi már többször jártunk arra , Miskolctól csak 200 km )

Előzmény: esspí (2987)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.11.10 0 0 2988

Szilveszterkor szerintem sehol.

Január 1-én volt a Lukácsban Szaunaparty.

 

A fürdők ugyan üzemelnek ilyenkor, de szaunaprogramokat nem tartanak. Sok az ittas vendég olyankor, ami nem egyeztethető össze a szaunázással.

Előzmény: esspí (2987)
esspí Creative Commons License 2016.11.09 0 0 2987

A közelgő évvége,és szokásos későnébredésem okán kérem tanácsaitokat.Hol találunk szilveszteri szaunaprogramot? Úgy olyan egész éjszakás,de mindenképp éjfél utánig tartó,szaunaszeanszokkal fűszerezett lazurásra gondoltunk,persze illendően fürdőruhátlanul .

BAZS Creative Commons License 2016.11.07 0 2 2986

Nekem is nagyon tetszett Ráckevén a szauna. Október végén jártam ott, már nagyon kívncsi voltam a tavaly megépült  óriási kinti farönk szaunára melynek múlt év decemberben volt az átadása.
Közel 40 fős, 2 nagy kályhája van, szép fények a padok körül és "beépített" zene-bona szolgáltatja a jó muzsikákat. 
Rendeztek így már itt is szaunaversenyeket, gyakran hívnak meg vendégszaunamestereket is, igen jó a kínálat. Bár nagy tánctér nincs, de a másik 2 kicsi szaunája a fürdőnek semmi ehhez képest.

 

De mivel olyan bőséges itt a medencék kínálata is, oly sokféle lehetőség van, hogy mindösszesen 3x voltam szaunázni, muszáj volt a finom gyógyvízeket, élményfürdőt, uszómedencét is használni. A benti térben, Vitál zónában négy sávos feszített víztükrű úszómedence (27 °C) van és egy kisebb rmekmedence (32 °C) az élménymedence 38 °C-os gyógyvízzel víz alatti vízsugarakkal, vízköpőkkel, buzgárokkal).

Karszalagos beléptetés van, ami segít a különböző időpontokban megnyiló medencék használátában.

Mi 8 óra tájban értünk oda, rögtön a szaunavilágba mentünk és egy gyógynövényes, sós, szódabikarbónás peelinget kaptunk először Sünitől. India est volt a szomszédeos Hotelben és it is efféle illatok, kencék voltak terítéken.
A következő szauna előtt újonnan érkezett ismerőseimmel végigjártuk a kinti világot is. Remek időt fogtunk ki, csillagos ég alatt ücsörögtünk hosszasan a nagy gyógymedencében. Kellemes, nem túl nagy tömeg, pár ember. Valamint egy fekete macska.:)

Ahogy öregszem annál jobban imádom az efféle selymesen finom meleg vízet, csodát tesz a bőrünknek és egészségünket is óvja, rendszeres használatával izmainknak, izületeinknek iskellemes.
De a többség a szaunában és környékén levő kisebb gyógymedencében pihengetett.
Később értettem meg miért is. A fürdő területén mindenütt van óra, de nem egyformán jár és a kiírt szaunaidőpontokat nehezen lehet így követni...Én is lekéstem egyet. Aki viszont itt a közelében ücsörög, hallja a szaunamester előkészítő, hívogató szavát és mindig bejut. Mert az időpontok azért vhogy maguktól is csúsznak erre-arra.:)

Az utolsó 2 szauna programot Sámán mester tartotta és meglepően ügyesen. Ritkán látni ilyen szép és hosszas törölköző legyezgetéseket, különböző pördületeket és HATÁSOS mély legyintésekkel megtűzdelve. A két kezes mozdulatait meg különösen szépnek láttam.

Közben, 2 szauna közt vagy a vitál központ rengeteg pihenőágyát vehettük igénybe (ritka jó szokás és dícséri az ottani vendégeket, hogy a törölközőiket a fogason tartják és sok szabad ágy van). Teljesen meztelenül, mindenfelé. Nagyon klassz volt.
Kisebb pihenőszoba van az új "mesterszauna" mellett is, de az csak 4 személyes.

 

Süni és Sámán mester pedig egész idő alatt vagy etetett vagy itatott bennünket. Hol tea (biztos indiai volt az is...) vagy pezsgő került a poharakba...már nem is tudom kinek egészségére koccintottunk... volt rengeteg pogácsa is, meg sok-sok gyümölcs és sütőtök,
Folyamatosan a tea és az ivóvizes automata is a rendelkezésünkre állt.

Nagyon el lettem kényeztetve ezen az esten. Az ananászos hidratálós kence vmi fantasztikusan jól összeállított cucc volt. Az illatok mindvégig kellemesek (sajnos ezt még tanulnom kell, hogy megjegyezzem milyenek is kaptunk, mert még keverem a programokat).
De biztos volt hibiszkusz, kubeba, meg ópium és menta és a citrusok különböző vállfaja, meg citromfű is.
Utoljára egy jeges páni rumos  felöntésen voltam. Na ott már az india zene az kevés lett volna, így Sámán nagyon helyesen begyorsított és egy remek rockos záróbult kaptunk.:)

Remek este volt.
Olyan gyorsan elszállt az idő, hogy észre sem vettük, amikor eljöttünk, hogy majdnem egy óra volt és a buli még nem is ért véget... a kókuszos-csokizást  a gőzben már nem is vártuk meg.

 

Köszönet a szervezőknek, mindenért.

 

Előzmény: Raymond. (2977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!