Keresés

Részletes keresés

Tu Sok Creative Commons License 2018.01.30 0 0 630

Van az FB.S nevű ragasztó, 150 (vagy 250? fok, rá van írva) ,rákened vékonyan , örök élet.

Nekem a 12 literes fazekam tizenéve húzza.

Ha előbb lerozsdátlanítod, leöblíted, alkohollal zsírtalanítod, maga a tökély.

Persze szárazon ragacsold...:}}

Előzmény: kecsegedzsesz (629)
kecsegedzsesz Creative Commons License 2018.01.30 0 0 629

Sziasztok!

 

Van egy 30 literes lábsom, és egy 80 literes üstöm amiknek a belsejéből néhány helyen le van pattogva a zománc, és rozsdásodik.

 

Hogyan tudnám rendebe tenni?

 

Előre is köszönöm!

 

1978balint Creative Commons License 2018.01.17 0 0 628

Eladó egy teljesen új 26cm-es Lodge öntöttvas serpenyő és egy palacsintasütő. egyben vagy külön külön is. Darabja 9000 HUF. 

ZsuR Creative Commons License 2017.12.22 0 0 627

 

Csak belulrol kell...a nem zomancost.

Előzmény: decsmor (626)
decsmor Creative Commons License 2017.12.22 0 0 626

Sziasztok

 

Kaptam egy új 8 literes fedeles lábast. Végigolvasva a fórumot 1-2 dolog nem tiszta.

Kérdésem az lenne, hogy

 

1. A beavatásnál kívü-belül be kell kenni olajjal, vagy csak a belsejét.

2. A beavatásnál fedél nélkül, vagy a fedelével rakjam be a sütőbe.

3. Ha fedelestől akkor rajta legyen, vagy mellette.

 

4. beavatás után sima vizes mosás után szárítás, majd kívül-belül csepp olajjal át kell kenni.

 

Válaszokat előre is köszönöm.

Jocjoc123 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 625

Vettem német amazonról egy itt korábban említett Lodge öntöttvas palacsintasütőt. Nagyon frankó a cucc. Kell hozzá egy jó edényfogó kesztyű (én munkavédelmi boltban vettem), mert a gyári szilikon cucc használhatatlan. Első palacsinta a sütés elején kicsit tapadósabb, de másodiktól már perfekt a dolog, olyan mintha teflonos lenne, nem tapad egyáltalán. Gyárilag be van avatva egyébként a sütő. Én sütés után kiégetem, leolajozom, mosogatni nem is kell. Előtte jobbféle tefal volt, azt is szerettem, abban tényleg nagyon könnyű volt sütni, szinte el sem lehetett rontani. Az öntöttvasat jobban ki kell tapasztalni, nehezebb, kicsit macerásabb, viszont ez soha nem megy tönkre, ha nem csinál vele hülyeséget az ember.:) És a tészta is valahogy másabb, zamatosabb benne.

t.zsolti Creative Commons License 2017.09.22 0 0 624

-))))))))))ok

Előzmény: ZsuR (623)
ZsuR Creative Commons License 2017.09.22 0 0 623

Eloszor csak egyet vegyel... ha megszeretted, akkor tobbet :))

Előzmény: t.zsolti (622)
t.zsolti Creative Commons License 2017.09.22 0 0 622
ugy latom ontottvas edenyeim lesznek, ha macerasabbak is.
talaltam ket magyar gyartot.
Előzmény: ZsuR (621)
ZsuR Creative Commons License 2017.09.21 0 0 621

Ami a teflon edenyek ellen szol, ha sutesrol van szo:

"Because nonstick pans are all about preventing any sort of stick at all. Stainless-steel pans–used properly–are all about getting a flavorful crust on the food and just enough to stick to the bottom (that stuff is called fond) to create a base for easy pansauces and such.May 19, 2017"

 

 

Vagyis... ami piritas jo izt adna az etelnek, azt nem lehet a teflonban... amit lehet tenni, hogy megpiritani (?) a teflonban es a sutoben sutni kicsit (ha a nyele engedi).

 

A masik a "deglazing"... hat azt sem lehet teflonban, mert ugye ha nem ragad le semmi, akkor azt nehez feloldani folyadekkal.

Az elso edenyben a "fond" - a masodikban a "deglazing".

 

t.zsolti Creative Commons License 2017.09.21 0 0 620

lehet így utólag rájöttem , a használatik olvasása után, hogy hősokkot kapott az edényem, többször lehűtöttem a meleg edényt hideg vízzel.

na ezek után nem teszem.

Előzmény: Boarhunter (618)
t.zsolti Creative Commons License 2017.09.21 0 0 619

3000 ért láttam a neten öv. nyeles lábast , akkor az nagyon jó ár.

Előzmény: ZsuR (617)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.21 0 0 618

Ha a tefal 7000 forintos ára zavar, akkor az öntöttvas serpenyőkkel se nagyon fogsz vigéckedni.

Az, hogy a barátodnál három hónap a kifutási ideje bármilyen teflon serpenyőnek egy konyhán, nem jelent semmit. Ha vigyáz rá az ember, nem nyúlkál bele fémtárgyakkal, nem önti nyakon hideg vízzel a forró serpenyőt stb., évekig kiszolgál.

Előzmény: t.zsolti (616)
ZsuR Creative Commons License 2017.09.21 0 0 617

Beszerzest es markat nem tudok ajanlani - de igaz, a teflonost allandoan venni kell, akarmit is csinal az ember, megkarcolodik.

 

Erdemes egyszer jo minosegu szenacelt vagy ontottvasat venni - es ha az ontottvas nem zomancos akkor orok eletuek lesznek.

Előzmény: t.zsolti (616)
t.zsolti Creative Commons License 2017.09.21 0 0 616

Köszi a választ.

28-as nyeles serpenyőt akarok venni, mert most dobtam ki egy teflonosat, levált a bevonat, van egy rozsdamentes lidl-s kerámia bevonatos, az első sütés után tapadós lett., kézzel nem érezni de a bundás kenyér betapad, vakarni és áztatni kell.

Amit nézegettem ( tefal, az 7000-től kezdődik ), de legalább van rá 2 év gari.

Egy kollégám üzemeltetett konyhát, azt mondta mindegy milyet vett 3 hónap volt az élettartama. Én azért tovább szeretném használni.

Esetleg van öntöttvas edény beszerzési forrás, vagy nézzek a neten?

 

Előzmény: ZsuR (615)
ZsuR Creative Commons License 2017.09.21 0 0 615

Szervusz!  Nezz ide vissza:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143064244&t=9119866

 

Ha tudod, hogy hogy hasznald az ontottvasat, szenacelt, ugyanugy tapadasmentes lesz mint a teflon.  A legjobb ha azt is tudod, mit tegyel, ha megis letapad, raeg, hogy tisztitsd.

Előzmény: t.zsolti (614)
t.zsolti Creative Commons License 2017.09.21 0 0 614

Szerbusztok!

 Fel tennék egy kérdést, mégpedig, hogy mennyire tapadnak az ételek ( a teflon és társait kb ismerem ) ezekbe az öntöttvas edényekbe? Nem a főzés lenne az érdekes , inkább amikor serpenyőt használ a " szakács"

Köszönöm.

ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 0 613

...okosan... :))

Előzmény: Boarhunter (612)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.15 0 0 612

Azért ikszeltem ki a problémát... :-)

Előzmény: ZsuR (611)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 0 611

...ideje lazitanod :))

Előzmény: Boarhunter (610)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.15 0 0 610

6/10... :-)))

Előzmény: ZsuR (605)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 0 609

De nem am... attol vagy az amit irsz.

Előzmény: Kologarn (600)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 0 608

Erre pl a zomancos ontottvas labos volt a legjobb, mert a zomanc nelkuliben nem jo savas etelt fozni-sutni.

 

BGE helyett sutoben sutottem - bar a gaz grillen is lehetett volna, szoktam is ha nagy a meleg es nem akarom a hazat felfuteni...

 

 

Szoktam kenyeret is sutni ontottvasban... 

 

Szoval ertekes - es osregi - suto/fozo alkalmatossagok...

 

ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 2 607

...es rolam mondasz velemenyt, pedig halvany fogalmad sincs rolam, hogy milyen a problemamegoldo kepessegem... sutni-fozni meg biztos sokkal jobban tudok mint te.

 

Van olyan fozesi-sutesi tudas is, magas szintu, ami nem igenyel technikat (BGE, Zepter, mas bovlik), hanem egy vagodeszkat, jo kest - es jo alapanyagot, egyszeru edenyt...

 

A technika inkabb a szakacs tudasara vonatkozik, nem arra amit megvesz mert divat, mert villogni akar vele, ettol erzi tobbnek magat.

 

Ha szerencses vagy, meg fogsz oregedni te is, es remelhetoleg kinovod a vadhajtasaidat.

 

Reszemrol mindegy - nem hagy nyomot bennem, meg csak 1/10 van... marad is ahogy ismerem magam.. :))

 

 

Előzmény: Kologarn (586)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 1 606

...hm... el tudod kepzelni, hogy amim nincs az azert van mert nem kell, nincs ra szuksegem?  Mert ilyen is van...

Előzmény: Kologarn (591)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.15 0 0 605

Te most 4/10 vagy? :))

Előzmény: Boarhunter (594)
Hepci Creative Commons License 2017.08.15 0 0 604

Thermomixet használtunk az éttermemben, a többi kütyüt nem ismerem.

A Thermomix elvileg jó eszköz, a gyakorlatban viszont nem működött annyira stabilan, hogy megérné a befektetett összeget a jobb turmix + szűrés verzióval szemben.

Előzmény: Kologarn (582)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.15 0 0 603

Istenem...türelmes vagyok... :-)))

Előzmény: beetee (601)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.15 0 0 602

Ebben a hozzászólásodban sem fordult elő semmi ontopic, trollocska...

Nyertél egy szép nagy x-et...

Előzmény: Kologarn (600)
beetee Creative Commons License 2017.08.15 0 0 601

Én már rég ignoráltam...

Előzmény: Boarhunter (599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!