Keresés

Részletes keresés

albi2000 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74026

Sziasztok!

 

Dévai Intézet

1. Csak a  nőnél  3. és 21. napon
2. HIV, Hepatitis, mindkét félnél,   Chlamydia a harmadik után csak a nőnél. 

3. Külső andrológus (nem intézeti) csinált spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, és volt andrológiai vizsgálat (manuális+UH), leletet kérték.

4. Rendszeres UH, nőgyógyászati vizsgálat, tisztasági  kenet és 1 évesnél nem régebbi rákszűrés lelet kell, ott is megcsinálják, de van amikor fizetni kellett érte, és volt amikor TB-re ment. A harmadik után nem kellett fizetni, és akkor mikroplazma vizsgálatot is csináltak. 

5. ICSI kellett, így ez elmaradt

6. Post coitális teszt nem volt, inszemináció sem volt.

7.

8. A harmadik sikertelen lombik után ajánlották  fel a méhtükrözést (HSC), de én csak a negyedik után kértem (TB-re meg is csinált a kezelőorvos egy külső kórházban) és aztán volt még egy op hsc is szintén hasonló feltételekkel, méhrendellenesség miatt, genetikai vizsgálatra is ekkor küldtek el. 

Előzmény: fr.uzsi (74018)
dtamika Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74025

Intézmény:  Bp. Kaáli

Orvos: Szmatona Gábor

Vizsgálatok időpontja: 2006. október

 

 

1.      Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?) 

 Csak a nőnél, csak a 3. napon + a stimuláció alatt végig.


2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)

HIV, Hepatitis igen, Chlamydia csak a nőnél és csak külön kérésre


3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?

Csak spermiogramot és bakteriológiai tenyésztést – minden OK volt, gondolom, ezért nem kellett a többi


4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?

Igen, mindegyik volt, bár bakteriológia csak külön kérésre. Elfogadtak volna máshonnét hozott, friss cytológiai leletet is egyébként, de nekem egyszerűbb volt mindent egy helyen intézni.


5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

Igen, előzetesen. A saját nőgyógyászom által elvégzett friss HSG-lelettel mentünk az intézetbe, tehát az  elzáródás már az első konzultációnál biztos volt.

 

6. Volt-e post coitális teszt?

Nem – a nyilvánvaló lombik indikáció miatt szerintem nem is lett volna értelme.


7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

 A nőnél a bakteriológia tenyésztés pozitív volt, de gyógyszeres kelezés után nem végeztek kontroll vizsgálatot.

 

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?

Az intézetbe egy frissen elvégzett laparoszkópia, hiszteroszkópia és HSG zárójelentésével mentünk – tehát a lombikprogram kezdete előtt megtörtént ez.

 

Dongo.75 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74024

Sziasztok!

 

Tapolca, PRI, Dr. Csongrády

 

1. Nálam volt hormonvizsgálat, 3., 21. ciklusnapon, páromnál nem tudjuk volt-e, eredményt nem láttunk, de attól még lehetett.

 

2. Szerológiai szűrés mindkettőnknél volt.

 

3. Páromnál minden felsorolt volt, kivéve az UH-t.

 

4. Minden volt.

 

5. HSG volt.

 

6. Igen.

 

7. Gyilkolom a spermákat, de azóta sem nézték újra. Vmi gyulladásunk volt, azt kikezelték, utána megismételték a vizsgálatot és csak ezután folytatódott a kivizsgálás.

 

 

8. Nem tartották szükségesnek sem a lapar, sem a hiszterót, de az én kérésemre az első lombik után elvégezték mindkettőt.

 

Ezenkívül külön voltam immunológiai vizsgálaton is.

Előzmény: fr.uzsi (74018)
juci30 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74023
Értjük.
Azért írtam le, mert nem olyan egyszerű ám megcsináltatni minden vizsgálatot. Amire azt írtam, hogy nem tudtam helyben megoldani az azt jelenti, hogy az egri megyei kórházban nem tudták megcsinálni bizonyos okokból. Szerintem ez sem mellékes. Sajnos többen is azt tapasztaltuk, hogy jobban járunk, ha fizetős helyen csináltatjuk meg a vizsgálatot, mert különben nem lesz kész időre és újabb hónapot csúszunk. A mostani kórházmizéria óta pedig valószínűleg egyre kevesebb helyen fogják elvégezni ezeket a vizsgálatokat.
Bocsi, hogy megint hosszúra nyúltam.
Előzmény: fr.uzsi (74015)
szrjudit Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74022

Azért én azt is belevenném, hogy szerintem más a protokoll, ha inszemre, vagy ha lombikra készülnek, mert volt olyan vizsgálat, ami a lombikhoz kellett, de az inszemkor még egyáltalán nem kérték, szóval, ha a lombikig el sem jutottunk volna, talán azt sose végzik el/kérik.

És egy kis adalék a válaszaim értékeléséhez: volt két inszem, majd utána kettőt leállítottak, mert drasztikusan leromlott a párom eredménye és azóta is ICSI-re alkalmas csak, majd 1 lombik, most meg éppen a másodikban vagyunk. És PCOS-om van, amiről úgymond nem vesznek tudomást, csak annyiban, hogy nincs rendes peteérés. PCOS "kezelése" gyógyszerrel, vagy egyébbel sose történt, ezt is magán úton teszem azóta is.

 

Fruzsi: immunológiai és genetikai kivizsgálásra nem akartok rákérdezni? Valakinél ez a baj, és csak a sokadik lombik után derül ki, hogy esetleg emiatt voltak eddig sikertelenek a lombikok, ami kiderülhetett volna akár az első előtt is.

 

1. Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?) Kértek 3. és 21. napit, de mivel nem ott csináltattam, ezért ahol azt elvégezték, ott  volt 3. 10. 17. és 21.(-24.). Ez teljesebb képet ad egy adott ciklusról.

Mivel a párom spermiogramja egyik hónapról a másikra hirtelen leromlott, saját magunk intéztünk neki hormonvérvételt, a meddőségi központon kívült. Ott ezt fel sem vetették. Csak egy hónap kihagyást javasoltak az inszemben.


2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)

Clamydia csak nekem, még az inszemek előtt. HIV és Hepa-t csak az inszemek után, és már a lombik előtt kértek mindkettőnktől.


3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)? Spermiogram és tenyésztés igen, andrológiai kivizsgálás nem, az első leromlott spermakép után javasoltak andrológust, de nem volt kötelező. Ők szünetet javasoltak. UH az andrológusnál nem volt, manuális igen, és nagyon örült a párom előzőleg saját magunk intézte hormoneredményének, hogy rendelkezünk olyannal.


4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?

Minden volt, illetve vittem az eredményeket, kivéve kenetvétel az nem volt. De mivel utána volt HSG máshol, ott vettek kenetet is. De csak a HSG-hez, nem összefüggésben kimondottan a kivizsgáláshoz. És erről leletet (mármint a kenetvétel eredményéről) sose vittem a meddőségibe.


5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

HSG igen

 

6. Volt-e post coitális teszt?

nem


7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

Romló spermakép: egy hónap szünet, nem javult: adrológus, majd adrológus szakvéleménye után másféle kezelés(inszem helyett lombik)

 

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?

még nem volt

 

Bp-i Kaáli

Lucilla Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74021
Sziasztok,
valahol én is szükségesnek tartanék egy egységes kivizsgálási protokollt, de azért szerintem ez nem egy szigorú vizsgálati sorozat kellene, hogy legyen, hanem bizonyos előzetesen rögzített esetekben rugalmasan változtatható valami. Szvsz egyes vizsgálatok szükségtelenek lehetnek, pl. nekünk nem volt és nem is lenne indokolt egy postcoitalis teszt, mivel egyrészt már négyszer voltam spontán terhes a férjemtől, másrészt időközben elzáródtam, ezért kizárólag a lombik jöhet szóba.

Amúgy vannak előírások a kivizsgálás menetére, a dokik ezt ismerik is, csak hát nincsenek túlságosan motíválva, hogy továbbküldjék a beteget. Nálunk azért zajlottak meglehetősen gyorsan a dolgok, mert én eléggé tájékozott vagyok a témában és magam kértem az átjárhatósági vizsgálatot mindössze 8 sikertelen hónap után, szerencsére a dokim (egy erőtlen próbáljuk_meg_a_clostyt felvetés után) belement. Nem volna szabad, hogy azon múljon a dolog, hogy mennyire határozott, illetve tájékozott a beteg. Úgyhogy a párok tájékoztatásának szvsz nagyon fontos szerepe van.

Amúgy a kaáliban nekem az volt a benyomásom, hogy elég pragmatikusan közelítik meg a dolgokat és csak a legszükségesebb vizsgálatokat kérik. És én erősen lombikcentrikusnak is érzem az intézményt, ami nálunk teljesen egybevágott a helyzettel (mondjuk lehet, hogy ezért is éreztem így), na meg szvsz a párok részéről is van ilyen elvárás (sok helyen olvastam, hogy az inszeminációt csak felesleges időhúzásnak tartják a párok).

Az egyes kérdésekre a válaszok:

1. Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?)

Hormonvizsgálat csak nálam volt 3. napi a kaáliban, illetve a II. Sotén volt korábban egy 3 lépcsős ciklus másodikfeli progeszteronvizsgálat. A páromnak nem volt hormonvizsgálat, de nem is tartanám szükségesnek (80 M/ml sperma és korábban tőle már létrejött terhességek miatt).

2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)

Ezek csak nálam voltak, az elmúlt 6 évben jópárszor. A páromnál nem voltak ilyen vizsgálatok, de itt szvsz csak a tűfóbiás férjemre volt tekintettel a doki.

3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?

Spermiogram volt, bakterológiai tenyésztéssel. Andrológiai viszgálat nem volt, de szvsz ez nála nem is indokolt.

4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?

Több ezer nőgyógyászati vizsgálatom volt, UH is, sok-sok orvosnál, a kaáliban csak UH volt. Kenet, cytológia szintén volt.

5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

HSG volt, saját kérésemre, a II. Sotén.

6. Volt-e post coitális teszt?

Nem volt, de szvsz nálunk nem is indokolt.

7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

Nálunk egyedül a HSG hozott pozitív eredményt, kontroll nem volt, de bepróbálkozom a dokimnál nyárom asszem egy histeroscopiával.

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?

Én kértem a HSG-t, 8. hónap sikertelenség után, mivel erősen gyanítható volt, hogy gáz van.
ibeD Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74020

Fruzsi!

 

Az adatok bp. Kaálisak, de hozzátenném, hogy a legtöbb lelet már megvolt mire odamentünk.

 

1.) Hormonvizsgálat csak nálam volt, ha jól emlékszem a 3. napon. Férjemnek nem volt. Az inszemek előtt (azokat a II-es női klinikán csinálták) és közben, 2-szer volt 3, 14, 21 ciklusnapi vérvétel, de csak a progeszteron szintet mérték (már ha jól emlékszem).

 

2.)Szereológia csak nálam (HIV, Hepatitis, Chlamidia), férjemnél semmi.

 

3.) Volt andrológiai vizsgálat (manuális és UH is), volt bakterológiai vizsgálat és spermoogramm is, de mindezt nem az intézet kérte.

Az első akció előtt volt egy újabb spermiogramm, amit az intézet kért.

 

4.) Minden volt.

 

5.) Átjárhatósági a 2. sikertelen lombik után.

 

6.) Probléma a férjemnél volt, de nem volt semmi utólagos konzultáció vagy ilyesmi.

 

7. ) Ezt sajnos nem tudom micsoda, tehát feltételezem, hogy nem volt ilyen vizsgálatom.

 

8.) 2. lombik után javasolták, hogy csináltassan meg a vizsgálatot. Egy műtét keretében végezték a lapar+hiszteroszkópiát és az átjárhatósági vizsgálatot.

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74019

Fr.uzsi!

 

Budapesti Kaáli

 

1.Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?)

Igen, mindkettőnknél volt. Nálam (nőnél) a 3. napon nézték.

 

2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)

HIV és hepattitis mindkettőnknél volt, chlamydia nem rémlik.

 

3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?

Spermiogramm volt, többször is. Bakterológiai tenyésztés is volt.

Andrológussal csak a leletek alapján volt beszélgetés, vizsgálat (man+UH) nem.

Egyből gyógyszer szedését javasolta.

 

4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?

Igen.

 

5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

Igen volt, UH-os.

 

6. Volt-e post coitális teszt?

Nem

 

7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

 

Nem megfelelő spermium szám miatt, gyógyszer szedését javasolták, s utána 2 hónap múlva kontroll, spermiogram újabb készitése.

 

 

Előzmény: fr.uzsi (74018)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74018

köszi bobka, érthető :)

 

Na, én most elhúzok hasznossá tenni magam, aztán majd délután jövök. De addig is, hogy ne kelljen sokat visszalapozni újra bemásolom a kérdéssort.

 

1. Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?)


2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)


3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?


4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?


5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

 

6. Volt-e post coitális teszt?


7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

 

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?

Előzmény: bobka2006 (74017)
bobka2006 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74017

 

Nem tudom, miért nem írta pirossal :(  Mindenesetre az inézetes viszgálatokhoz szerencsére odaírtam, hogy az intézet kéri - szerencsére. A vastagítás sem úgy sikerült, ahogy akartam, de azért remélem, érthető.

bobka

Előzmény: bobka2006 (74016)
bobka2006 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74016

 

Szia fr.uzsi,

 

Én is megválaszoltam a kérdéseket, de hozzá kell tennem, hogy mi csak most kezdünk a K-ban, eddig az összes vizsgálatot saját magunk kértük, ill. csináltattuk. Az intézet vizsgálatait, amik a közeljövőben lesznek piros színnel írom.

 

1. Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?)

Páromnál: semmi

Nálam: endokrin kivizsgálás és kezelés (PCOS) miatt 8. és 22. cn-on, nőgyógyilag 14. cn-on.

Most lesz az intézetben 3. cn-on


2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)

Páromnál: Chlamydia

Nálam: Hepatitis, Clamydia ( háziorvos által, én kértem, kb fél éve )


3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?

Uh nem volt, a többi saját kérésre fél éven belül igen

Az Intézetben most lesz spermiogram


4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?

Igen, saját nőgyógyásznál fél éven belül többször is, Cytológia 1 hónapja.

Az intézetben 14. cn-on napon lesz UH


5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

Eddig nem volt.

Most az intézet elküldött, de külső helyen lesz megcsinálva, a saját nőgyógyomnál.

 

6. Volt-e post coitális teszt?

Nem


7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

Páromnál: Igen, prosztatagyulladás kezelés, kontroll többször is

Nálam: endokrin vizsgálatok:  PCOS diagnozis, azóta havi kontroll + újabban magasabb prolaktin miatt most lesz sella MR

 

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?

Még nem volt HSG.

 

Előzmény: fr.uzsi (74015)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74015

Ez így rendben van. :)

Viszont akkor pontosítanék ismét. Tehát az a lényeg, hogy milyen vizsgálatokat kérnek illetve végeznek el  az egyes intézetekben. A kivizsgálás szempontjából jelen esetben nem lényeges, hogy hol csinálták meg. Az a lényeg, hogy milyen leleteket tartanak szükségesnek a döntéshez a folytatásról. :) Na ezt most jól megaszontam, de remélem értitek. :)))

Előzmény: juci30 (74014)
juci30 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74014
Sziasztok Lányok!
Hallottam az adatgyűjtésetekről és szeretnék segíteni neketek. Megpróbálok a sorrendhez igazodva leírni mindent. Mi a debreceni Kaáliba járunk, már úgy mentünk oda, hogy volt papírunk arról, hogy nekem nincs tüszőérésem, illetve páromnak kevés a spermája. Ezeket a vizsgálatokat a helyi kórházban csináltattuk meg.
Amikor bejelentkeztem telefonon a Kaáliba mondták, hogy vigyünk magunkkal "friss" HIV, hepatitisz, Clamydia tesztet mindkettőnk részéről és nekem a nőgyógyászati rákszűrés eredményét. A HIV, hepa, Clam. tesztre a háziorvos adott beutalót az Infektológiai (fertőző) járóbeteg rendelésre, a TB fizette kb. 3 hét múlva volt eredmény.
Az első megbeszélésen felírták milyen vizsgálatokat csináltassak még meg, ezt szerintem orvosa válogatja.
Tehát kellett 3. ciklusnapon 4 alaphormon vizsgálat. Ezt a Kaáliban csináltattam meg, mert helyben nem lett volna meg időben az eredmény 14.000,-Ft. Kellett hysteroscopia is , amit helyben szintén nem tudtam megcsináltatni, de Kaáliban sem csinálják, mert 40 ezer körül van az ára. Ezt a vizsgálatot a DOTE nőgyógy klinikán csinálták meg, altatásban 6-12 cn-on kell megcsinálni. Ezen kívül már csak egy normál vérkép kellett, amire szintén a háziorvos utalt be a laborba. Minden eredménnyel a 21. cn-on kellett jelentkezni a Kaáliba és akkor a páromnál ott is megcsinálták az andrológiai vizsgálatot.
Nekünk csak ezek voltak. Remélem tudtam segíteni, és bocsi hogy nem egészen úgy írtam, ahogy a kérdések szóltak.
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74013

Nahát Gaspi! :))) Csak előbújsz a csigaházadból. :))))

 

Oké, jöhet orvosnév is, mert ha intézeten belül vannak eltérések, akkor érdekes lehet, hogy mondjuk ez orvosfüggő-e? Bár ahogy most elkezdtem strigulázni, azt hiszem azt fogom csinálni, hogy lesz majd kiegészítés a tálázathoz, mert túl sok lesz a rubrika, és nem lesz áttekinthető. Tehát az ilyen egyéb tapasztalatokat, majd összegzem.

Előzmény: gaspoltshofen (74011)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74012
Oké, nagyon köszi, mert nagyon kellennek a friss adatok is. :)
Előzmény: stunc (74010)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74011

Délután én is beírom az enyémet, de szerintem érdemes lenne dokit is írni, mert szerintem doki függő is a dolog.

 

Gaspi

Előzmény: fr.uzsi (74009)
stunc Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74010
Fruzsi: tényleg hasznos ez a gyűjtés! Amint megkapjuk a várólistán a helyünket, én is beírom, de még folyamatban vannak a vizsgálatok.
Előzmény: fr.uzsi (74009)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74009

Hú lányok, nagyon köszönöm a válaszokat! :) Már most látszik, hogy sajnos tényleg nem teljesen egységes a kivizsgálás menete sem. Főleg ami a férfioldalt illeti. :(

 

És kérek mindenkit, aki csak olvasgatni szokott vagy ritkán jelentkezik, segítsen azzal, hogy leírja a tapasztalatait. Nem számít, hogy esetleg az ő intézetéről már írt valaki, mert lehetnek egyéni eltérések is akár intézeten belül is. És minél nagyobb a minta, annál pontosabb a kép. És ezzel szerintem nagyon sokat tudunk segíteni egymásnak. Nagyon köszönöm! :)

kinga71 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 74008

akkor a mi esetünk és bmc

 

1. Volt, nálam a 3., 21., 24. napon (hú de régen volt)

 

2. Volt.

 

3. Igen (bár a férjem a saját kérésére egy, nem az intézetben dolgozó andrológus doktornőhöz jár ezekre a vizsgálatokra)

 

4. Volt.

 

5. Volt HSG.

 

6. Nem volt.

 

7-8. A HSG után küldtek hiszteroszkópiára kétszarvú méh gyanújával, majd laparoszkópia, ahol fény derült az akkut kismedencegyulladásomra és hogy nem kétszarvú a méhem, hanem hogy benyomja a méhfalat egy gyulladt szövetdarab (ezt sikeresen megszüntették), valamint, hogy mindkét petevezetékem gyulladt, totálisan elzáródott. Mindez az első lombik előtt történt. 

Előzmény: fr.uzsi (74001)
Lillia Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74007

Na, akkor írom én is.

Nyírő Gyula kh, Bp.

1. hormonvizsgálat csak a nőnél, 3. és 21. napon. (páromnak volt egy korábbi lelete erről, lehet, hogy azért nem csinálták meg neki újra)

2. igen, mindegyik, mindkettőnknél

3. igen, minden, kivéve UH

4. igen, minden

5. igen, Hy-Co-Si (de HSG is választható)

6. nem volt

7. spermiogramot megismételték később is, de mivel nem változott az eredmény, megkaptuk a papírt a lombik indikációról

8. még nem voltak (egy lombikon vagyunk túl) 

Előzmény: fr.uzsi (74001)
muzsa Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74006
Nekem valahogy egyértelmű volt a szöveg alapján, hogy a programba kerülés ELŐTTI kivizsgálás egységesítéséről van szó... de biztos bennem van a hiba:)
Előzmény: dtamika (73995)
muzsa Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74005

BMC és mi

 

1. Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?) Csak a nőnél a 3. és a 21. napon.


2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia) HIV, Hepatitis mindkettőnél Chlamydia nem volt


3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)? ultrahang nem volt, a többi igen


4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez? igen


5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)? HSG

 

6. Volt-e post coitális teszt? nem


7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást? HSG után hiszteroszkópia, mert "valamit" láttak. Mint kiderült, polipot. A páromnál a rossz spermiogramot nem kontrollálták, vele ezután nemigen foglalkoztak, mondván lombikra elég lesz azért.

 

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését? A HSG után.

Előzmény: fr.uzsi (74001)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74004

1. Csak a nonel, 3. es 21. napon

 

2. HIV, Hepatitis mindket felnel, Chlamydia egyiknel sem

 

3. Spermiogram es tenyesztes igen, a tobbi nem

 

4. Igen, mind

 

5. Volt, HSG

 

6. Nem

 

7. Volt kontroll, spermakep javult, nem volt tovabbi vizsgalat

 

8. A HSG utan

 

Amugy tenyleg jo otlet egy ilyen gyujtemeny. Ja, es ez Bp Kaalis verzio.

Előzmény: fr.uzsi (74001)
Lillia Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74003
Fr.uzsi, ide a topicba írjuk a válaszokat, és majd innen összegzed egy táblázatba?
Előzmény: fr.uzsi (74001)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74002

laparaszkópia = laparoszkópia

bocs, kapkodva írtam

Előzmény: fr.uzsi (74001)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74001

Na, hogy ne legyen káosz, inkább sorba rendezem újra a kérdéseket. :)

 

1. Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?)


2. Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)


3. A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?


4. A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?


5. A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?

 

6. Volt-e post coitális teszt?


7. Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?

 

8. Mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?

Előzmény: fr.uzsi (74000)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 74000

Ja, és még további kérdések:

  • volt-e post coitális teszt?
  • mikor tartották szükségesnek hiszteroszkópia illetve diagnosztikus laparaszkópia elvégzését?
Előzmény: fr.uzsi (73999)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 73999

Szia mici73!

Üdv a fedélzeten! :)

Nos nekem is volt miómám, nem is egy. Nálam is évekig ment a vacillálás, hogy kés vagy nem kés. Ahány doki annyiféle véleményen volt. De ez elég gyakori a miómáknál, mert sok múlik a méretén, az elhelyezkedésén. Ennek igazából nem nagyon van köze a "protokollhoz".

 

De a lényeg, hogy a kivizsgálásokat, amelyek a különböző meddőségi centrumokban folynak, azokat szeretnénk összevetni. Hogy valóban akkora nagy különbség van-e intézet és intézet között.

 

Tehát a kérdés:

  • Volt-e a pár mindkét tagjánál hormonvizsgálat? (A nőnél mely ciklusnapokon nézték?)
  • Volt-e a pár mindkét tagjánál szerológiai szűrés (HIV, Hepatitis, Chlamydia)
  • A pár férfi tagjánál csináltak-e spermiogramot, az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztést, volt-e andrológiai vizsgálat (manuális+UH)?
  • A nőnél volt-e UH, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel bakteriológiai tenyésztéshez, cytológiai szűréshez?
  • A nőnél volt-e átjárhatósági vizsgálat (HSG vagy Hy-Co-Si)?
  • Abban az esetben, ha valamelyik vizsgálat nem megfelelő eredményt hozott, volt-e kontroll? Illetve hogyan folytatták tovább a kivizsgálást?
Előzmény: mici73 (73998)
mici73 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 73998

Sziasztok!

Ha már, így meg lettem szólítva, mint read only, akkor leírom a saját esetemet. 1. konzultáció a meddőségibe "mióma, meg kell operálni". Hát, nagyon nem tetszett a dolog, gondoltam megkérdezem a sima nőgyógyászom, szerinte hordtak már ki ennél jóval nagyobbal is terheséget, döntsem el én. Elmentem egy másik meddőségibe,"próbájunk meg előbb 2 lombikot és ha nem sikerül, utána műtét". Tehát ebben mi az egységes protokoll?

Előzmény: fr.uzsi (73997)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 73997
Ja, és a read only-k is megoszthatnák a tapasztalataikat. :) Minél több infó, annál pontosabb a kép.
Előzmény: fr.uzsi (73996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!