Keresés

Részletes keresés

Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116755

Szia.

Köszönöm.

Így sikerült!!

De jó mert ki próbáltuk vízzel és jó volt!!

 

Előzmény: Figyelget (116754)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116754

Nagyon szuperül néz ki!("valahonnan" ismerős a rézegység :-))   )

A páracső nem mehetne nagyobb emelkedésbe?

Előzmény: Tintás Bánsz (116753)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116753

Sziasztok.

Végre együtt a rendszer!!

És megy az első próbafőzés!!

Ilyen lett a cucc!!

Mi a véleményetek???

 

sogi01 Creative Commons License 2015.10.04 0 2 116752

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (116713)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116751

Az élesztőt a hűtőpulton tartják a boltban, biztosan nem azért, mert árt neki a hideg...

Előzmény: Piszra (116746)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116750

Szia!

Nem halnak meg az élesztők,ha hideg cefrébe rakod,csak leállnak és megvárják a nekik kedvező hőmérsékletet. Én beletenném egyből(bele is tettem,amikor fagyasztott szilvával dolgoztam),hogy egyből dolgozni tudjanak,mihelyst jó nekik a hőfok.

Előzmény: Piszra (116746)
TINTUS Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116749

Ennyi pénzért komplett új 65 literes duplafalut vehetsz. Örökös lesz mint a nyomoruság.

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116748

Szerintem nem. A címed nem publikus.

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116747

Száraz és folyékony sörélesztőt is tároltam hónapokon át hűtőszekrényben. Felhasználáskor gond nélkül dolgoztak a 16-18 fokos lében.

Előzmény: Piszra (116746)
Piszra Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116746

Sziasztok.

 

Egy pár évvel ezelőtt már segítettetek itt nekem fagyasztott gyümölcsből készült cefrével kapcsolatban.

Ma megint kiürítettem a fagyasztót, és pépesítettem egész nap. Most már nem aggódok mint anno, hogy be fog-e indulni, avagy sem.

Viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban megint:

Az élesztők "elpusztulnak" a hideg cefrében és inkább várjam meg amíg eléri a kb. 16 C-t és csak ezután oltsam be, vagy mehet most is bele (9 C most a cefre) és majd ha eléri (számításaim szerint holnap) a kb 18 C-t akkor rakjam bele az élesztőt?

Összegezve:

Az élesztők a hidegben "meghalnak"? Vagy nem "halnak meg" és ha eléri a cefre az optimális hőmérsékletet "kiolvadva" elkezdenek dolgozni?

 

Köszi.

 

 

ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116745

Kösz fiúk, marad így.

Előzmény: Figyelget (116740)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116744

Volt szerencsém egy kevés birshez lett volna belőle kb 15 liternyi ,na én is gondolkodtam mit is tegyek.

Kaptam körtét kb az is ennyi lett volna.Merészet gondolván a kettőt egybe raktam,azóta már ki is főztem, 4,5 liter lett a birs nagyon dominál benne. Bár még pihen. :-)

Előzmény: Kriszt1441 (116743)
Kriszt1441 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116743

Köszönöm!

 

Sajnos kevés birsem van eddig, lehet, hogy nem is lesz több. Próbálta már valaki körtével együtt cefrézni, bosc kobak-ból még akadna mellé, vagy alma az pedig golden lenne.

 

VÉLEMÉNY???

Előzmény: Figyelget (116741)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116742

Elindult az utolsó adag törkölyöm,el sem hiszem :)

 

Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116741

Szia!

Szerintem első osztályú pálinkát lehet vele készíteni,ha tudja az ember,hogy mit miért csinál.

Hogy megér-e annyi pénzt,az más kérdés.

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116740

Csak azt tudom mondani,mint az előbb: én már nem machinálnék vele.Többet veszthetsz,mint nyerhetsz.Hangsúlyozom:szerintem.

Előzmény: ksanyi52 (116737)
Kriszt1441 Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116739

Üdv mindenkinek!

 

Régóta benne vagy a cefrézésben! 100liter mindenből összejön általában. (meggy, cseresznye, alma, sbarack, körte, szilva, törköly, vegyes)

Bérfőzdébe hordom a cefréimet (Müller tornyos masina) http://www.brennereianlagen.de/contents/brennereien/kb_compactlineIII.html

 

DE!! Nagyon motoszkál bennem, hogy saját magam készítsek!

Megtudnátok nekem mondani, hogy DES 100 literes üstel milyen minőséget lehet előállítani, ha valaki szakmailag teljesen képben van??? Megéri e kiadni érte azt a cirka 220-260 ezer FT-ot.

Főző építésbe nem mernék bele vágni.

 

Köszönöm!

Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116738

Szerintem mivel már (csak) 15 centis a bunda lebontódott már a java.Birsnek biztosan jót tesz a pektinbontó,de már lassan meg is fog állni. Én már nem csinálnék vele semmit sem.

De ez az én véleményem.

Előzmény: ksanyi52 (116737)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116737

Szia! Arra gondoltam hogy kimerem a bundát egy tálba, ott jól összekeverem egy kis cukros vízzel és úgy öntöm vissza. Szerintem annak a lének már nem kell a bontó. Szóljatok rám ha rosszul gondoltam! Üdv ksanyi.

Előzmény: Figyelget (116734)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116736

:-)))

Előzmény: Figyelget (116735)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116735

Idő igényes hobby ez! :-))

Nem baj az ha lassabb egy kicsit,a törköllyel óvatosan kell bánni.

Előzmény: Bárk_i (116733)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116734

Erre nem merek Neked konkrét választ írni,mert nem akarlak félrevezetni. Persze van véleményem:Kihozatalon még javíthatna szerintem,de azt(pektinbontót) is nagyon alaposan el kellene keverni a cefrébe és így rengeteg levegőt is kevernél bele,ami így a vége felé már elég veszélyes.Tehát én nem tenném már bele.

Előzmény: ksanyi52 (116732)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116733

Az első majd 6 órába került.

Szerintem lassan tüzeltem alá.

Második már reális 4.5 óra.

Harmadik pedig fél órája jön,van még egy adag,jó lenne lefőzni,tegnap hajnal 3-ig főztem a körtét,2 adagban.

Azért már nem vagyok annyira fitt :-)

Előzmény: Figyelget (116730)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116732

De ha már elbaltáztam az elején még nem, volt akkor a kb  2/3 -nál érdemes még belerakni. Vagy már semmi értelme?

Előzmény: Figyelget (116728)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116731

És amúgy mennyi lett,ha szabad érdeklődni?

Előzmény: Radakund (116722)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116730

No mi lett a törköllyel?

Előzmény: Bárk_i (116727)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116729

Szerintem örülj a jó íznek,ha már most jó később még jobb lesz.

Pont ez a "varázslás",hogy íz is legyen+illat is.Na ezért kell (Feribá szavaival élve)összehangolódni a hangszereddel.

Előzmény: Radakund (116722)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116728

:-D

Előzmény: Pecabubus (116724)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116727

Speciel az almámnál miután ledaráltam ,élesztő,pektinbontó és némi cukor amit azonnal beleraktam. Még mindig erjed,finom illata van.

 

Előzmény: Bárk_i (116726)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116726

Szerintem pecabubus pont azt mondja ,az élesztővel együtt.Tehát rögtön az elején.

Előzmény: szazhat1 (116725)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!