az alábbi linken 1200Ft-ért lehet venni egy liternyi műgyantát erre a célra, csak a tartót-átfolyót kell összerakni hozzá otthon. Szerintem baráti ár, ha valaki szeretne ilyet.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Élőzőből? Bocs, nem tudom melyikre gondolsz. 22 litert tudok felönteni. Szilvából 6,5 l lett almából alig több mint 4. Gondolom a 4 - 5 között normális és a cefrétől függ.
Azért a "gumicsizma -kapcánál " többre mész ha szedsz gyalogbodza termést le bogyózod majd festékkeverővel pépesíted (eközben egy fehér gyantakiválást észlelsz azt szedd ki belőle )-cefrézés egyébként mint más gyümölcsnél is. - cukor nem kell bele de max 3% megteszi -jó cefrézést majd sikeres pálinkafőzést :-)
e-mailcímem publikus, szeretnénk kicsiny falunkban pálinka-kóstolást/bírálatot tartani (minősíteni/-tetni) ez lenne az első és még sajna nem vettem ilyenen részt, nem igazán tudom, hogyan kell megszervezni, mire kell figyelni stb.
Ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném! (Előadásokkal pl.: gyümölcsfajták, oltás-szemzés, cefrekészítés, pálinkafőzés -mondjuk vacsi- majd bírálat)
Zala megye, 400 fős kis falu.
A helyi gazdákat győzködnénk, hogy nevezzenek saját főzésű vagy maguk cerfézte bérfőzött páleszokkal, a legjobbak kapnának oklevelet ill. faluünnepeken palackozva mehetnének ajándéknak, pl.: a falu legjobb pálinkája 2015.
Szóval minden segítséget szívesen fogadok, akár neveket, linkeket - köszönöm előre is!
Van még hely ahol szedhetek, nem ettől félek. Bodzából még nem csináltam, na ettől igen :-) Nem csak a mocsok miatt, hanem, hogy cukrot mennyit rakjak...azt hiszem, a gumicsizma és a kapca nem ad elég kihozatalt :-P
Az lehet, de ha kicsit olvasgattál volna is előtte, akkor nem jársz így, mert ez a hordó téma, már évek óta fent van a fórumon. Sokan előtte tájékozódnak, ha nem ismerik eléggé a témát, hogy mi lenne jó, hogyan lenne jó!..DD...
Látod, te is előbb "lősz és utána kérdezel", mint az amcsi rendőr. Mert ha előbb kérdezed, akkor mondtuk volna, hogy csak a kőbányais a jó hordó. Annak majdnem 400mm az átmérője.
Van egy 50 literes söröshordóm, 6 literes rézbogrács kupolával, 170 cm hosszú 22 es páracsővel.
Szeretném a söröshordót dupla-falusítani. Olvastam a fórumon, hogy többen is 125 literes villanybojlerből csinálták a külső köpenyt. Sajnos a söröshordó külső átmérője csak 36 cm. (borsodi), a bojler belső átmérője 44 cm. Az lenne a kérdésem, hogy a két fal közötti távolság (4 cm), nem túl sok, fel tudja hatékonyan melegíteni a hőközlő anyagot az 5 kW-os gázzsámoly?
Ha még találsz.. De szerintem már a "gyűjtők" mindenhol beelőztek.
(Egyébként, ha valami jó régi gumicsizmát találsz és a kapcaronggyal együtt lepárolod, akkor már majdnem sikerül utolérni a gyalogbodzát. Szerintem. ) :)))
Nincsen itt semmi elírás, vagy ha van akkor a németek ezt "benézték". De nem így ismerem őket...DD...
...a "bár" (súly=görög), mindig a túlnyomást mutatja.
Tehát 1-bár=2-atm. De ez látszik a táblázatban, a gőz hőmérsékletén is.
Például, ha valaki azt mondja, hogy az autó kerekeiben 2,3 bar a nyomás, az valójában csak mért nyomás, és a kerékben a valódi nyomás 3,3 bar, de ez csak 2,3 bar-ral van a légköri nyomás felett, és ezt mutatja a keréknyomás mérő.