Keresés

Részletes keresés

Péter_33 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116860

Sziasztok!

gondoltam beszerzek kationcserélő műgyantát, és találtam egy jó kis oldalt ehhez (remélem senki üzletét nem rontom vele) 

http://www.webaruhaz.tisztavizzel.hu/hu/szuroanyagok-szuro-toltetek-aktivszen-gyanta-vas-mangan-es-egyeb-karosanyag-kiszuro-toltetek/227-kationcserelo-gyanta-pure-vizlagyitashoz-1-liter.html

az alábbi linken 1200Ft-ért lehet venni egy liternyi műgyantát erre a célra, csak a tartót-átfolyót kell összerakni hozzá otthon. Szerintem baráti ár, ha valaki szeretne ilyet.

hal65 Creative Commons License 2015.10.07 0 1 116859

Végre elkészültek az első darabok...

Minek nevezzem?

 

Aromatorony? Aromatányér? Aromakosár?

Nem tom :)

 

 

Ketté bontható, belsejében gyümölcstartó ráccsal. Kb 2-3 kg friss, vagy aszalt gyümölcs fér bele.

besztercei Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116858

Hány foknál váltottál utópárlatra? Köszi

Előzmény: Radakund (116855)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.07 0 2 116857

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (116822)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116856
Akkor ma is jó kis napod lesz!
(Egy kicsit irigy is vagyok,no nem a pálinkádra,hanem magára a tevékenységre) :-))
Legyen finom a birsed!(is)
Előzmény: sogi01 (116848)
Radakund Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116855

Élőzőből? Bocs, nem tudom melyikre gondolsz. 22 litert tudok felönteni. Szilvából 6,5 l lett almából alig több mint 4. Gondolom a 4 - 5 között normális és a cefrétől függ.

 

Előzmény: besztercei (116853)
norris53 Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116854

Azért a "gumicsizma -kapcánál " többre mész ha szedsz gyalogbodza termést le bogyózod  majd festékkeverővel pépesíted (eközben egy fehér gyantakiválást észlelsz azt szedd ki belőle )-cefrézés egyébként mint más gyümölcsnél is. - cukor nem kell bele de max 3% megteszi -jó cefrézést majd sikeres pálinkafőzést :-)

Előzmény: Pál Sz. (116844)
besztercei Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116853

Az előző főzésből mennyi középpárlatod lett?

Előzmény: Radakund (116792)
karibaba Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116852

Ha DES, akkor kezdetnek egy 30 L keverőst javasolnék, 110 ezer körül.

Ha 250 ezer, akkor én is duplafalú 65 literest. (HAL féle)

Vagy duplafalú 30 literest 130 körül. (szintén HAL)

Az a kérdés mennyit szánsz rá!

Ha nem gond a 250 ezer, akkor a 65 L duplafalú mindent visz - szerintem!

Vagy feléből bármelyik másik kettő....ezekkel nem tudsz melléfogni!

 

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
karibaba Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116851

Sziasztok,

e-mailcímem publikus, szeretnénk kicsiny falunkban pálinka-kóstolást/bírálatot tartani (minősíteni/-tetni) ez lenne az első és még sajna nem vettem ilyenen részt, nem igazán tudom, hogyan kell megszervezni, mire kell figyelni stb.

Ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném! (Előadásokkal pl.: gyümölcsfajták, oltás-szemzés, cefrekészítés, pálinkafőzés -mondjuk vacsi- majd bírálat)

Zala megye, 400 fős kis falu.

A helyi gazdákat győzködnénk, hogy nevezzenek saját főzésű vagy maguk cerfézte bérfőzött páleszokkal, a legjobbak kapnának oklevelet ill. faluünnepeken palackozva mehetnének ajándéknak, pl.: a falu legjobb pálinkája 2015.

Szóval minden segítséget szívesen fogadok, akár neveket, linkeket - köszönöm előre is!

Kösz!

Karesz

sogi01 Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116850

Bocs , de ez muszáj!!!

Pál Sz. Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116849

Köszönöm, még azért megpróbálom!

Előzmény: öreg_néne_b (116847)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116848

Megmarad holnapra!:-)

Előzmény: Figyelget (116835)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116847

Már vagy egy hónapja leérett, nem hiszem, hogy találsz még a bokrokon számottevő mennyiséget.

Előzmény: Pál Sz. (116844)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116846

majdnem sikerül utolérni a gyalogbodzát.

A gyalogbodza (borzag) másik növény, a bodzán a fekete bodzát értjük.

Előzmény: Babar66 (116837)
fehérkutya Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116845

Én kifejezetten szeretem. Idén 5-6 órát gyűjtöttem 1,5 liter pálinkára valót.

 

Előzmény: Babar66 (116837)
Pál Sz. Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116844

Van még hely ahol szedhetek, nem ettől félek. Bodzából még nem csináltam, na ettől igen :-) Nem csak a mocsok miatt, hanem, hogy cukrot mennyit rakjak...azt hiszem, a gumicsizma és  a kapca nem ad elég kihozatalt :-P

Előzmény: Babar66 (116837)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116843

Szia!

Valóban jobb lenne "vékonyabb" réteg hőközlő,de szerintem fel fogja melegíteni és tudsz vele főzni. Csak így több gázt fogsz elhasználni.

Előzmény: slaci56 (116838)
rézműves1 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116842

Az lehet, de ha kicsit olvasgattál volna is előtte, akkor nem jársz így, mert ez a hordó téma, már évek óta fent van a fórumon. Sokan előtte tájékozódnak, ha nem ismerik eléggé a témát, hogy mi lenne jó, hogyan lenne jó!..DD...

Előzmény: slaci56 (116841)
slaci56 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116841

Szia!

Már több mint egy éve megvan a söröshordó amiben eddig főztem a páleszt, akkor csak ilyet tudtam szerezni.

Előzmény: rézműves1 (116840)
rézműves1 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116840

Látod, te is előbb "lősz és utána kérdezel", mint az amcsi rendőr.  Mert ha előbb kérdezed, akkor mondtuk volna, hogy csak a kőbányais a jó hordó. Annak majdnem 400mm az átmérője.

 

                                                                                                                           jó nedűt

Előzmény: slaci56 (116838)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116839

:-))

Előzmény: Babar66 (116837)
slaci56 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116838

Üdv. a fórumozóknak

 

Van egy 50 literes söröshordóm, 6 literes rézbogrács kupolával, 170 cm hosszú 22 es páracsővel.

Szeretném a söröshordót dupla-falusítani. Olvastam a fórumon, hogy többen is  125 literes villanybojlerből csinálták a külső köpenyt. Sajnos a söröshordó  külső átmérője csak 36 cm. (borsodi), a bojler belső átmérője 44 cm. Az lenne a kérdésem, hogy a két fal közötti távolság (4 cm), nem túl sok, fel tudja hatékonyan melegíteni a hőközlő anyagot az 5 kW-os gázzsámoly?

Babar66 Creative Commons License 2015.10.06 -1 1 116837

Ha még találsz..  De szerintem már a "gyűjtők" mindenhol beelőztek.

(Egyébként, ha valami jó régi gumicsizmát találsz és a kapcaronggyal együtt lepárolod, akkor már majdnem sikerül utolérni a gyalogbodzát. Szerintem. )  :))) 

Előzmény: Pál Sz. (116836)
Pál Sz. Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116836

Uraim,

 

ki tudja a legjobb bodzapálinkát csinálni? :-) Megosztaná hogyan készíti el?

Lehet még a bogyókat szedni?

 

Köszönöm a válaszokat!

Figyelget Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116835

No, finomodik már? :-)

Előzmény: sogi01 (116831)
zsorsz Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116834

...és csak ennyit mond,ha kérdezem,a kedvesem.:)

Előzmény: rézműves1 (116833)
rézműves1 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116833

Jesz-jesz-jesz...:):)...

Előzmény: barkócza (116830)
rézműves1 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116832

Nincsen itt semmi elírás, vagy ha van akkor a németek ezt "benézték". De nem így ismerem őket...DD...

 

                      ...a "bár" (súly=görög), mindig a túlnyomást mutatja.

Tehát 1-bár=2-atm. De ez látszik a táblázatban, a gőz hőmérsékletén is.

 

Például, ha valaki azt mondja, hogy az autó kerekeiben 2,3 bar a nyomás, az valójában csak mért nyomás, és a kerékben a valódi nyomás 3,3 bar, de ez csak 2,3 bar-ral van a légköri nyomás felett, és ezt mutatja a keréknyomás mérő.

Előzmény: Törölt nick (116826)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116831

Üdv!   Hogyne-vóna :-)   Úgyérzem este finomítás! :-D   

Előzmény: Figyelget (116828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!