Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116983
Mert itt nem az alkoholt akarod(kell) frakciókra bontani.Egy több összetevős folyadékelegyről beszélünk,amik befolyással vannak egymásra.
Előzmény: Giskard50 (116981)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116982

Készen van az első!!

40 lityi cefréből 7 liter alszesz lett!!

100 lityi cefre kapott 1.5 kg sugárt!!

Szerintetek jó lett az arány??

Giskard50 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116981

Miért ? A frakcionálás is ezen elv alapján működik.

Előzmény: Figyelget (116980)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116980
Na ez azért nem így van itt.:-)
(70 fokon Neked nem fog jönni semmi.)
Előzmény: Giskard50 (116979)
Giskard50 Creative Commons License 2015.10.10 0 1 116979

A metilalkohol forráspontja 64,7 fok. tehát ha 70 fokra hevítem a cefrét először lejönne a metil nagyja.
Az etilalkohol forráspontja 78,3 fok, második lépésben 90-re emelem a hőmérsékletet és lepárlódna az etil.

Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116978
Lehet hogy nem ostobaság,de hogy én ezt nem értem(és az zavar),na az biztos! :-(
Előzmény: Giskard50 (116977)
Giskard50 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116977

Lehet hogy ostobaság, de a következőt gondoltam.
Készítenék egy szabályozott hőmérsékletű hevítőt (elektromosan viszonylag egyszerű).
Először beállítanám mondjuk 70 fokra a metilhez, aztán pl. kilencvenre az etilhez.
Vélemény ?

snapszmester Creative Commons License 2015.10.10 0 1 116976

Vakvágány az egész. Este lesz gépem hosszabban.

Előzmény: Feeriba51 (116975)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116975

Érdekes helyzeteket produkál az élet.

Valamikor azt állítottam, hogy egy sima páracsőben (szűkítés nélkül) gyakorlatilag nincs deflegmáció, mert az esetleges, kicsapódott cseppeket a pára tovább söpri.

Akkor néhányan azt mondták, hogy hülye vagyok.

Most te az állítod, hogy ebben az akadályokkal teli páracsőben "Nagy valószínűséggel folyadékcseppeket fogy magával ragadni,.."

Ajajjj, akkor hogy is állunk?:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: öreg_néne_b (116964)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116974

A drót gyűrűs is én voltam, de azt már feljavítottam.

Ezen a dúsító tányéron is el lehet mélázni egy pillanatra:

 

  Talán valakinek megtetszik:-))

Jó nedűt!!!

Előzmény: endrepp (116961)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116973

"Szia Feribá! Engem érdekelne az a spirál."

 

Valamikor így képzeltem el:

 

Szerintem a páracső szűkítésének is van szerepe, és a páracsövet enyhén hűteni kell. Én 3 mm huzalt használok, nem lakkozott. A menetemelkedést 4-5 cm saccolom.

Azért csak saccolás, mert nekem így van tekerve jelenleg szintén 3mm huzalból:

 

Ezzel csinálom az egymeneteseket.  A pamut hengert csepegő vízzel hűtöm.Természetesen ezeken lehet javítani.

Jó nedűt!!!

Előzmény: ksanyi52 (116958)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116972
Szia!
Elgondolkodtam azon,amit írtál.Arra jutottam,hogy van benne valami,de inkább elméleti síkon,mint gyakorlatilag.Nem olyan passzosak azok a gyűrűk,alatta azért "átcsúszkálhat" a flegma.Továbbá szerintem,ha össze is áll "tócsába",az az alsó gyűrűknél valószínűbb talán és mivel nem függőleges a páracső,az innen elragadott cseppek nekiütköznek a fentebbi részben elhelyezett akadályoknak.
Előzmény: öreg_néne_b (116964)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116971

Én meg vagyok vele elégedve, ennyi még szilvából és barackból sem jött le.

Mennyi napfényt tettél bele?

Előzmény: ksanyi52 (116957)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.10 0 1 116970

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (116907)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116969
Szia!
Főzném én is,de melózni kell.:-(
Azért jó reggelt! :-)
Előzmény: Tintás Bánsz (116966)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 1 116968
Szia!
Ha már egy hete benne van,akkor inkább pálinkát csinálj már belőle!
Nem "úgy" mérgező az.:-)
(irritációt okozhat stb.)
Előzmény: Péter_33 (116962)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116967
Szia!
Így valóban nem rossz mennyiség.
Arra az alma-birs cefrére emlékeztem,(persze hogy,hisz az miatt rótál meg,pedig most is ugynazt mondanám :-) ),csak nem tudtam,hogy ez a főzet abból lett.
Előzmény: ksanyi52 (116957)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116966

Szilva főzős jó reggelt mindenkinek!!

:)

 

Figyelget Creative Commons License 2015.10.10 0 1 116965
Szia!
Erre lehet mondani nyugodtan,hogy alapos aprítás! :-)
Előzmény: Korbely Zsolt (116955)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116964

A gyűrű leszűkíti a keresztmetszetet, az itt felgyorsuló gőzzel szemben kellene a folyadéknak lefolynia. Nagy valószínűséggel folyadékcseppeket fogy magával ragadni, szóval ezzel a megoldással inkább ártasz, mint használsz.

Előzmény: endrepp (116951)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116963

Pontosan (szó szerint) mi is van rajta feltüntetve?

Előzmény: Péter_33 (116962)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 116962

A készítményen az van feltüntetve h mérgező, emiatt lettek kételyeim, de már azóta találtam írásokat, hogy jó borászati célra. Bár nekem már egy hete "ázik" ezzel a szőlő.

Előzmény: Figyelget (116929)
endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116961

Köszi, a spirálod (régebben közöltél egy rajzot..) és egy hozzászólás, amiben valaki drót gyűrűt javasol a pisztóriusz bukó szegletéhez adta az ötletet.

Jó nedűt neked is!

Előzmény: Feeriba51 (116956)
Korbely Zsolt Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116960

Nem én gyártottam.  Ez egy nagykonyhai aprító . Talán hagyma és zöldség volt vele aprítva.

Előzmény: ksanyi52 (116959)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116959

Szia! Vagány kis aprítót gyártottál. Nekem rotációskapa hajtóház,és 16-os húsdaráló aprítja, 300 W-os elektromotorral. Én szeretem látni a belsejét, mert sok benne a férges. Van aki belerakja, én nem. Üdv ksanyi.

Előzmény: Korbely Zsolt (116955)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116958

Szia Feribá! Engem érdekelne az a spirál. Hány mm átmérőjű ( gondolom ) rézhuzalból van tekerve? Van itthon tekercselő huzalom 0,5- 3 mm-ig. Gondolom a lakkot le kell csiszolni róla. Anyagvastagság és a menet sűrűség érdekelne. Üdv ksanyi.

Előzmény: Feeriba51 (116937)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116957

Szia! "Milyen gyümiből volt?"  Alma és birs. Én meg vagyok vele elégedve, ennyi még szilvából és barackból sem jött le. És 35 fokos., tehát még hígítani is kell. Ja és még maradt a kanna fenekén pár liter. Üdv ksanyi.

Előzmény: Figyelget (116944)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116956

Szeretem az ilyen "makacs" embereket!:-))))

Gratulálok!!!

Jó nedűt!!!

Előzmény: endrepp (116951)
Korbely Zsolt Creative Commons License 2015.10.09 0 2 116955

Tisztelet a kollégáknak!

Nálam már aprítva van a birs.

Csináltam róla videót, hátha valakit érdekel.

Had csurogjon. :)

https://m.youtube.com/watch?v=CPz32AZZqfE

Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116954
!! :-)))
Előzmény: endrepp (116953)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!