Keresés

Részletes keresés

Angyalka75 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74283

Szia Drága !

Örülök,hogy megnyugodtál !!Csak így tovább ! Tessék pihengetni sokat,és kikapcsolni !! Látod ,mindenki biztat !!! Persze hogy minden rendben lesz !!!

Jó pihenést, aztán majd jelentkezzz !! mert izgulunk értetek....

Vigyázz magatokra,és a picikre,akik biztos nagyon ragaszkodnak az anyukájukhoz,ezért ne ijesztgesd Őket !

Egy nagy ölelés neked (    ) !

Előzmény: ma.zsola (74280)
N.M. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74282

Szia ma.zsola,

"Sajnos" nem vagyok nő és nincsenek ilyen tapasztalataim, de a feleségemnek az ET utáni 3. napon éjszaka elkezdett "húzódni" a pocakja és nagyon megijedtünk. Vasárnap reggel hívtuk a beültetést végző Szt. Dr. Krizsát :-) aki megnyugtatott minket és azt mondta, hogy reméli ez 9 hónapig fog tartani. Most a 9. hétben vagyunk és 2 cm-es a kisheceg/nő. A jelzések bentről jók is lehetnek nem csak rosszak, NYUGODJ MEG!!!. Igazi megnyugtatást nyilván csak a dokid tud adni, de ne kezdj el görcsösen aggódni, lehet, hogy csak helyezkedik és a megfelelő helyet keresi magának a Gyermeketek!!!!

Tutira nincs gond ez Dr. N.M. véleménye. (De azért biztos-ami biztos hívd fel a dokidat is!) :-)

Fentről Valaki mindannyiunkra vigyáz, Rád/Rátok is ne aggódj!

Előzmény: ma.zsola (74278)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74281

Rohannom, kell, de nem bírom ki szavak nélkül. Nekem egyáltalán nem hangzik rosszul a tüneted, persze azt szokták mondani, hogy a babáknak is u.a a tünetük, mint a mensinek. Hasad fel van puffadva? Mert az nagyon jó:)

 

Gaspi

Előzmény: ma.zsola (74278)
ma.zsola Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74280
Szia Angyalka! Te tényleg egy kis angyalka vagy nekem! Mindig ott vagy ha kell. Most egy kicsit már megnyugodtam mert mintha csillapodott volna ez a rossz érzés. Próbálok nem erre gondolni, és kikapcsolódni, úgyhogy a férjem kivisz anyuékhoz falura jó levegőre. Hát nagyon remélem, hogy minden rendben lesz és teljesen elmúlik. Millio puszi neked!!!
Előzmény: Angyalka75 (74279)
Angyalka75 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74279

Szia !

 

Kérlek szépen,nyugodj meg!!!!!!!!Ne idegeskedj,mert az a legnagyobb ártalom.Én nem tudok tapasztalatokról  bezsámolni,de remélem kicsit megtudlak nyugtatni.

Ne keress tünetek okait. és gondolj arra,hogy másnak is voltak ilyen érzései,amikor babás lett !!! Gondolj arra,hogy ott vannak bennt,a kis tündérkéid,és nem akarnak kijönni 9 hónapig :) CSak erre szabad gondolni,a negatív gondolatokat most azonnal hessegesd el magadtól !!!! husssssssss...

Csak a pozitívokra koncentrálj,és ha elbiszonytalanodsz,írj,és akkor majd mi megvigasztalunk.De ne keseredj el !!!! Ez a legfontosabb,gondolj arra,hogy minden egyes negatív gondolattal ártasz a babáknak,és csak a pozitív gondolatokat szeretik.

Remélem kicsit sikerült megnyugtatni !!!Hidd el,az Őrangyalod ott van veled,és vigyázz rád- most küldtem el neked :)

 

Angyalka

Előzmény: ma.zsola (74278)
ma.zsola Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74278

Sziasztok! Ma vagyok az ET  10. napján és tegnap este óta olyan érzésem van, hogy meg fogok betegedni, nem görcsölök de érzem a petefészkeim ill. olyan ez mintha morogna a hasam. Nagyon meg vagyok ilyedve, légyszi ha valakinek volt ilyen tünete írjon nekem mert tisztára bepánikoltam pedig eddig minden olyan szépen alakult. A melleim most először megnőttek és fájnak is. Légyszi, légyszi írjatok.

N.M. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 74277

Szia bobo68!

Nekem csinált a egy andrológiai vizsgálatot egy doki. Amikor meddőségi központba mentünk (budapesti Kaáli) Dr Krizsa Ferenc elfogadta bár a vizsgálati eredményt, de mondta, hogy Ők több egyéb vizsgálatot is csinálnak aminek az eredményeire tényleg kíváncsiak ahhoz, hogy biztosan lokalizálni tudják a valódi probléma helyét és a megfelelő kezelést tudják adni. A férfiaknál egyszerűbb a kezelés módja. Nekem hál Istennek minden érték jó volt úgyhogy további vizsgálat/kezelés nem kellett ezért ilyen jellegű tapasztalatom nincs. Véleményem szerint az andrológiai vizsgálatot és az esetleges kezelést a SOTE-n is megcsinálják, de ezt csak én gondolom és nem tudom biztosan. Mivel a Kaáli Indézet egy meddőségi központ ahol ez a vizsgálat térítésköteles, véleményem szerint megcsinálják annélkül is, hogy meddőségi kezelésre oda járnátok - hiszen nem szívessséget tesznek. A vizsgálat 13.000 Ft.

Sok sikert!!!!!

Előzmény: bobo68 (74259)
N.M. Creative Commons License 2007.04.21 0 0 74276

Szia sessyl!

Néhány hónapja találtam egy tavaly közzétett statisztikát a beültetésekről, és ha jól emlékszem a debreceni Kaáli-nak nem volt a legjobb eredményességi mutatója de ez 2004-es statisztika (sajna újabbat még nem találtunk, pedig elhiheted, hogy kerestünk)! Lehet, hogy azóta javult. Meg szerintem baromira nem mindegy, hogy mennyi beültetést végeznek egy adott intézetben. Az e-mail címedre elküldtem a sikermutatót. Lefagyasztani az osztódott 3-4 napos sejtecskéket fogják. Felolvasztás után kiderül mennyi „tér észhez” és azokból fognak a dokik és Ti válogatni. Fel a fejjel, hiszem, hogy sikerülni fog. Mi a pestibe jártunk és nagyon elégedettek vagyunk mindenkivel. Vér-profik mindannyian. Nekünk Istennek hála - meg Dr Krizsának - az első beültetés sikerült, épp most jöttünk a 9 hetes UH-ról, már 2 cm-es a babánk és minden OK-nak tűnik.

Szorítok Nektek és fel a fejjel!!!! Sikerülni fog!!!!!!! :-)

Előzmény: sessyl (74275)
sessyl Creative Commons License 2007.04.21 0 0 74275

Jár valaki Tőletek a debreceni Káliba? Milyen tapasztalatai vannak eredményesség terén?

Nekünk megint nem sikerült :(((

Legközelebb hosszított programot javasolt az orvos, hogy egyik hónapban leszívás, másik hónapban beültetés. Addig fagyasztás....

Mik a tapasztalatotok ilyen esetben?

Járt már valaki így? Illetve a fagyasztásnál már a megtermékenyített sejt kerül a hütőbe, vagy csak a petesejt?

sessyl Creative Commons License 2007.04.21 0 0 74274

Nekem a 14-15 napon voltak a leszívásaim. Szerintem nem a tűszök száma száma a legfontosabb, hanem a minősége. Mert hiába van sok kicsi, ha nem termékenyül meg, vagy szétpukkan leszívásnál stb.

Erős legyen, és osztodjon...

Ne aggodj szerintem rajta, mert igazából a leszívás után fog kiderülni, hogy pontosan mennyi tűszöd van. Lehet, hogy több lesz.

Meg a leszívásig még nagyon megindulhat....

Előzmény: cukibubus (74273)
cukibubus Creative Commons License 2007.04.21 0 0 74273
sziasztok. Pénteken voltam a dokinál. Bal oldalon van 3 db tüsző, nem túl nagyok. A jobb oldalon 2 db van, szintén viszonylag kicsik. Holnap kell mennem megint, mertmeg akarja nézni a doki a tüszőket megint. Nagyon gáz szerintetek? Nektek mennyi tüszőtök szokott lenni. Most vagyok a 8. napon. Elméletileg kedden lesz a leszívás, de nem vagyok biztos benne, hogy kellene.
framo Creative Commons License 2007.04.21 0 0 74272
Sziasztok! Olvastam, h többeteknek donorra lenne szüksége. Aki pécsre tud járni, annak segíteni tud egy 2 gyermekes egészséges, fiatal anyuka.
Egyelőre az én címemet tudnátok használni: framo@freemail.hu
Üdv. és mindenkinek sikeres babaprojektet kívánok....:-)
Szuszka08 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 74271

hát annyit mondott,hogy még  mindig uaz a probléma,mint Hétfőn,hogy sok kicsi tüsző van,és egyet megmért,ami nagyobb volt,ami 17-es volt.nem tudom,hogy volt-e még több ekkora,de sok kicsi volt mellette az biztos.Ez nagy baj ??

és köszönöm a választ !!!

Előzmény: gaspoltshofen (74270)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.20 0 0 74270

Szuszka, mit jelent az, hogy kicsi, ha a 17-esek, akkor az egyáltalán nem kicsik, és hétfőig még nőnek is. Nyugi minden rendben lesz, ha nem lenne mondta volna a Török, ő soha sem ámít senkit, és ez szerintem így korrekt.

 

Gaspi

Előzmény: Szuszka08 (74269)
Szuszka08 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 74269

Sziasztok !

 

Na,megnézett a Török,és megint megnövekedett a tüszők száma,most már mindkét oldalon 20 körül van :( de kicsik.bár van nagyobb is.egyet mért le,az 17 mm-es volt.

holnap kell beadnom az ovitrelle-t,és HÉTFŐN lesz a leszívás.már nagyon izgulok.

a hasam nem nagyon fáj,hol fáj,hol nem.nem vészes.

kicsit félek,hogy nem -e lesz baj ennyi tüszővel,bár a nagy része kicsi,ugye.

Szerintetek ???????

ma.zsola Creative Commons License 2007.04.20 0 0 74268
Sziasztok! Ma vagyok a transzfer utáni nyolcadik napon. Tegnap délután óta fúrcsa érzés van a hasamban olyan feszítő és mintha mindig wc-re kellene mennem pedig nem. Most egy kicsit meg vagyok ilyedve mert nem tudom ezt mire vélni. Remélem nem a mensi jele mert nekem nem szokott ennyivel előbb tüneteket okozni a mensi. Volt valakinek hasonló érzése ilyenkor? A melleim egyébként megduzzadtak és fájnak is de nem tudom, hogy maguktól vagy az Utrótól ill. az Estrofem-től. Jó lenne ha már tudnánk az eredményt!!!!!
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.20 0 0 74267

Szuszka, max. négyet enged meg a törvény beültetni, de ez pl. Tapolcán már  a sokadik lombiknál engedi a Török, mivel fenáll akár a 4-es terhességi is, aminél redukciót kell végrehajtani. Egyébként ha van elég, akkor 3-at simán támogatnak, de ha te ragaszkodsz kevesebbhez természetesen lehet kevesebbről is szó (csökkennek az esélyek). Először Adél (embriológus) fogja megkérdezni, mert hozzá mentek majd először, ott beszélitek meg, hogy mennyit és a többivel mi legyen, utánna azért a dokinál is szóba kerül.

 

Gaspi

Előzmény: Szuszka08 (74262)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.20 0 0 74266

Szili, AIDS szűrés 6 hónapnál nem régebbi eredmny kell, de ezt csinálják Tapolcán, amikor teljes labort csinálják, valószínűleg nálad ez akkor volt, amikor bejelentkeztél, és elkezdtek hormonokat is nézni. Tehát ne izgulj erre ők odafigyelnek.

 

EKG az altatás miatt kell, őszintén megmondom az utolsónál én elfelejtettem csináltatni, mert olyan hirtelen hamar lett a leszívás a hétvége miatt nem tudtam csináltatni, de hála isten nem tűnt fel senkinek, (előtte mindig kérték)de szerintem a saját érdek, hogy legyen, nehogy altatásnál jöjjön elő valami probléma, egyébként elmész a házidokidhoz, és megcsinálja.

 

Szuszka szorítunk mára.

 

Gaspi 

Előzmény: szili74 (74265)
szili74 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74265

Sziasztok!

Már régen írtam..A tapolcaiaktól szeretném kérdezni, hogy mindenkinek szükséges-e az AIDS-szűrés és EKG a lombik előtt (májusban lesz az 1., ha minden jól megy), illetve melyek a kötelező vizsgálatok. A Török dokit sajnos elfelejtettem megkérdezni, és már nem sok időm van.

Kösznöm a válaszokat előre is!

sessyl Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74264

Nekünk úgy volt, hogy nyilatkozni kellett, hogy mennyi embriót ültessenek vissza. Úgy tudom max 3 db-ot lehet...

Előzmény: Szuszka08 (74262)
sessyl Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74263

Sziasztok.

 

 

Köszönöm szépen a hcg táblázatokat. Találtam a neten végül én is http://www.lombikbaba.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=51

 

Holanap megyünk vissza az utolsó kontrollra, amelyre már nem bíztatott az orvos.

 

Sajnos ma az egyik lombikos ismerőőm is megtudta, hogy klinikai terhessége lett, volt, van. Azaz a hcg-je első alkalommal 39, másodjára 79 volt, harmadik alkalommal visszaesett az érték. Valószínüleg a gyógyszerek emelték az értéket, és nem a baba, aminek kellett volna.

 

Szóval már holnap nem sokban reménykedem, mivel már kizárta  múltkor a 39 hcg számmal a terhességet az orvosunk.

 

Egyébként a debreceni Káliba járunk, de nagyon meg voltunk elégedve a kezeléssel. Igaz, sajnos nem lett sikeres...

 

Reggel egy terhességi tesztet is megcsináltunk, ami negatív volt szerintünk...

Holnap már 100 %-ra lezárjuk az orvossal, hogy nem vagyok sajnos kismama.

Szuszka08 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74262

Lányok !

Még 1 kérdés eszembe jutott.Azt mi alapján döntik el,hogy hány bébikét ültetnek be ?? Engem megfognak kérdezni ?

és még 1 kérdés : volt már vkinek fagyasztott spermából megtermékenyítés ?

mert lehet nekünk abból lesz,mivel a páromnál kevesen vannak,bár vmitől javult az első vizsgálat óta és a bizti kedvéért fagyasztattak le,és most nem tudom,hogy ilyenkor kérnek frisset vagy a fagyiból dolgoznak.. Tudja ezt vki ?

Előre is köszike..

elnézést a sok kérdésért....

 

Szuszka

Szuszka08 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74261

Köszi Gaspi ! Drága vagy ! Köszönöm szépen a részletes magyarázatot !!!

és Természetesen pénteken jelentkezem....

már nagyon várom..

Előzmény: gaspoltshofen (74246)
Szuszka08 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74260

Sziasztok !

 

ha ez segít,Én is tudok egy hcg-s táblázatot :

 

 

http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt.htm

bobo68 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 74259

Sziasztok!

Bő egy éve próbálkozunk már ..... Túl vagyunk 1,5 lombikon (friss + fagyasztott) a Jánosban. A hiba úgy tűnik nálam van, alacsony spermaszám formájában, ami ráadásul próbálkozásaink elején rendben volt, de azóta 10M alá csökkent.

 

Most intézetet váltottunk, mert elegünk lett a futószalagból. Az új helyen (SOTE), ahogy kell, andrológiai kivizsgálást is előírtak. Mivel több ilyen vizsgálaton túl vagyok már, most szeretnék egy tényleg jó andrológushoz eljutni!

 

Arra kérlek titeket, hogy ajánljatok nekem olyan budapesti andrológust, aki amellett, hogy lelkiismeretesen kivizsgál a spermaszám helyreállítására is törekszik. 

kollina Creative Commons License 2007.04.18 0 0 74258
A legtöbb teszt 20-as, 25-ös érzékenységú, ezek a 39-es hcg-t ki fogják mutatni.

Remélem a dokid egy pozitív terhességben fog megerősíteni.

Egyébként van valahol egy oldal, ahol az ivf utáni hcg szinteket lehet megnézni adott napokon, de sajnos nem találom. Csak egy ilyet találtam.
Előzmény: sessyl (74252)
Szabina100 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 74257
Inkább az FSH-d magas nem? :)
Nagyon fogok neked drukkolni és légyszi jelentkezz, hogy mi volt mindig, mert én is hasonló cipöben járok, szintén magas az FSH-m. Én augusztusra vagyok elöjegyezve lombikra. Addig figyelem mi történik veled :)
Előzmény: cukibubus (74256)
cukibubus Creative Commons License 2007.04.18 0 0 74256
Igen, tényleg ez a fura izét kapom. Én nem bírom a tűt, rosszul leszek tőle, így minden este megyek az ügyeletre a tatyókámmal. Kellemes meglepetés volt, hogy nem kell fizetnem viztidíjat sem. Tegnap nekem kellett megmutatnom, hogy hogyan működik a Gonal, mert nem tudta a nővér. Aztán vagy 10 percig dumcsiztunk és kiderült, hogy együtt dolgozott a dokinénivel Gyulán a kórházba. Kicsi a világ. Kicsit aggódtam, hogy néha kicsit nyilall a hasam, de ahogy olvasgattam, ez normális a sok tüsző miatt. Na, remélem minden oké lesz. Kényes téma: A szex nálunk a párommal elég szar. Megviseli őt is ez az egész lombik. A hokiszobától már retteg. Hogy tudjátok kezelni a dolgot otthon? Én szeretem a férjem, de nem tudok olyan tüzes lenni, mint régen.
sessyl Creative Commons License 2007.04.18 0 0 74255

Az én tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon sok ismerősnek az első alkalomra sikerült a beültetés. Drukkolok Nektek. Kitartás.

Az injekciód valaószínüleg decapeptyl lehet...

Előzmény: cukibubus (74251)
audrey_75 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 74254

Szia Cukibubus!

 

Én is a dr.Nőhöz járok, és szerintem az a D betűs szuri a Decapepyl lesz!

Mi már 3 éve járunk hozzá, és nagyon remélem hogy legközelebb akkor látom, amikor megállapítja hogy tényleg kismami vagyok:)

Fel a fejjel! Biztos sikerülni fog, elvégre egyszer mindenkinek összejön!

Audrey

Előzmény: cukibubus (74251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!