Nem tetszik ez nekem! Ezek nem fognak ennyinél megállni. 10 litert biztosan lefőzöl az már 7000. Akkor minek bolondították a népet? Románia meg most akarja eltörölni. Üdv ksanyi.
Lehet, hogy kevés az iskolám, de én ezt nem értem:
"Az EU-val folytatott vita miatt ugyan jövőben is megmarad az otthoni pálinkafőzés lehetősége - nem lesz szükség adóhivatali bejelentésre - ám bevezeti a párlatadójelet, ami 700 forint lesz literenként. Egy főzéshez minimum öt, maximum 86 adójegyet kell megvásárolni. Vagyis a pálinkafőzési jogosultság 3500 forintos adóval megváltható. Az ellenőrzést nem a NAV, hanem az helyi önkormányzati adóhivatal, a jegyző feladata lesz.'
Nem kell csesztetni a bérfőzdéket, meg van a bajuk nélkületek is.
Hozott anyagból dolgoznak. 1 szer találkoznak minden ügyféllel minden évben. Nagyon sokáig tart amíg kialakul egy jó ügyfélkör. Nekem is ráment több mint 10 évem.
Ha főzdés rosszul dolgozik nem kell oda menni. Van ügyfelem aki a konkurenciától hozta el a cefrét mert nem beszéltek vele neki megfelelő módon.
köszönöm mindkettőtök segítségét, akkor a kékes rezes alszetsz is kifőzöm nem dobom el, az oda égett olajosnak is adok egy esélyt, megpróbálom még egyszer átszűrni kis aktívszénnel
Miért kötöttek volna bele?Jogod van dupla fenekű főzőt készíteni,de szendvicstalppal is készítheted.És hívhatod ezt annak,azt ennek,vagy akár Juliskának is,ezt sem tiltja a NAV. Az olajról:egy próbát megérne homokkal feltölteni.
Hát ha 2dl nem is de 1dl biztos, de mindenesetre 1hete mikor főzettem, akkor több volt az üvegekbe láthatóan. Kóstolás nem volt belőle biztosan, mert ezeket elzártam és hagytam kóstolni való adagot külön. :)
Szia!
Valamennyi nyilván párolog el belőle,hisz alkoholos elegy.De hát mindennek megvan az ára.Azért egy hét alatt 1-2 deci az soknak hallatszik.Biztos van az annyi?
(mondjuk függ a felület nagyságától és az ellenőrző kostólások számától is :-) )
Biztos vagy benne,hogy jók is maradtak azok a cefrék?
Jó,persze nem kell túlmisztifikálni a cefrét,de miért ne figyeljünk oda rá,ha megtehetjük(különösebb hókusz-pókusz és befektetés nélkül).Elég sokszor hallani,olvasni romlott cefre témákat,hát az nem baj szerintem,ha ezt el akarja kerülni az ember.:-)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Látod, hogy mennyi mindenben másabb egy bérfőzés :)
A cefre tudja, hogy bérfőző területen van és meghúzza magát. :)
Két éve voltam egyik bérfőzőben, ahol egymás után lepakolták a hordókat kis kupacokba. Mondja a főnök, hogy hát aljzat betonoznak bent a tárolóban, mert betonozni csak szezonban csúcs időben lehet.
Kérdem tőle, hogy miért pakolják le időnap előtt a cefréket.
Mondja, hogy
- hát attól félnek, hogy nehogy valaki beelőzze őket,
- ha már itt, vannak a hordók, akkor letudtak róla,
- kinek hogy ér rá a fuvaros.
Kérdem tőle, hogy jó így a melegen, minimális árnyékban ezeknek a hordóknak?
Mire mondja, hogy: hát inkább itt, mint a friss aljzat betonon. :)
Szerintem ne öntsd bele a használt étolajra emlékeztető odaégetett alszeszt.
Viszont ne is dobd ki!
Ki tudja, lehet, hogy még összejön néhány liter egyéb odaégetett termék. :(
2-3 adag ha összejön, egy kis aktív szén kezelés, meg egy kis utópárlat amivel már nem tudsz mit kezdeni, egy-két bírs alma karika az alszeszbe és utána egy jó kis napszámos nedűt tudsz belőle készíteni.
Én nem kockáztatnám, hogy a 32L jót az a 8L elrontsa.
heló mindenkinek! kérhetnék egy kis segítséget? két kérdésem lenne: az egyik az hogy az alszeszem első 1-2dl-je mindig kékes zöldes rezesre sikerül mióta hűtő csövet cseréltem, gondolom ez az új rézcső hamarabb kezd el oxidálódni mint az előző, ebből a rezes kékes alszeszből lassan 2 liter gyűlik össze, ez kidobandó mint a rézeleje vagy bele önthetem finomításkor a többihez? második kérdésem pedig az lenne hogy sikeresen oda égettem 40l császárkörtét és lett így 8liter használt étolajra emlékeztető alszesz... pormaszkon és rongyon is próbáltam szűrni de nem sokat segített, talán majd egy kis aktívszén még segíthet, kérdésem az lenne, hogy fel tehetem ezt is főzni a többivel együtt vagy inkább ki öntsem?
Soha nem értettem, hogy a hónapokig a fözdék előtt álló hordóban levő anyagok mért nem romlanak meg , pedig nincsenek masszívan lefóliázva az oldalfalra is felhúzva.....