Keresés

Részletes keresés

ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117136

Nem tetszik ez nekem! Ezek nem fognak ennyinél megállni. 10 litert biztosan lefőzöl az már 7000.  Akkor minek bolondították a népet? Románia meg most akarja eltörölni. Üdv ksanyi.

Előzmény: Figyelget (117133)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117135

Na, kibujt a szög a zsákból...megvolt a beetetés, megfelelő számú főző eladás...és láss csodát :-)

In Lak'ech Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117134

Lehet, hogy kevés az iskolám, de én ezt nem értem:

 

"Az EU-val folytatott vita miatt ugyan jövőben is megmarad az otthoni pálinkafőzés lehetősége - nem lesz szükség adóhivatali bejelentésre - ám bevezeti a párlatadójelet, ami 700 forint lesz literenként. Egy főzéshez minimum öt, maximum 86 adójegyet kell megvásárolni. Vagyis a pálinkafőzési jogosultság 3500 forintos adóval megváltható. Az ellenőrzést nem a NAV, hanem az helyi önkormányzati adóhivatal, a jegyző feladata lesz.'

Előzmény: Figyelget (117133)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117133
Várható volt,hogy az az 1000 Ft csak átmeneti dolog.De ez sem olyan vészes.Évi 5000 Ft és nyugodtan mehet minden tovább.Szerintem,ahogy én értem.
Előzmény: Berzeg (117132)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117132

Akkor hamarosan 700 Ft/l a párlat adója a magánfőzőknek!!??

schankox Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117131
Marquetym Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117130

Szia!

 

Mail ment, ha nem olvasod a fórumon regisztrált fiókod akkor szólj!

 

Üdv,

M.

 

Előzmény: Krissz...81 (117051)
snapszmester Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117129

Nem kell csesztetni a bérfőzdéket, meg van a bajuk nélkületek is.

Hozott anyagból dolgoznak. 1 szer találkoznak minden ügyféllel minden évben. Nagyon sokáig tart amíg kialakul egy jó ügyfélkör. Nekem is ráment több mint 10 évem. 

Ha főzdés rosszul dolgozik nem kell oda menni. Van ügyfelem aki a konkurenciától hozta el a cefrét mert nem beszéltek vele neki megfelelő módon.

Előzmény: Pálinkás Alex (117112)
barkócza Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117128

Az odaégettet külön tisztázd le, össze ne keverd bármivel! Utána kóstold meg okulásul, és úgy öntsd ki.

Előzmény: kalomista mark (117127)
kalomista mark Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117127

köszönöm mindkettőtök segítségét, akkor a kékes rezes alszetsz is kifőzöm nem dobom el, az oda égett olajosnak is adok egy esélyt, megpróbálom még egyszer átszűrni kis aktívszénnel

barkócza Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117126

Cefrefőzésnél az alszeszből semmit nem dobunk ki, semmit nem veszünk külön, akár kék, akár nem az. Olvasd el a linkeket.

Előzmény: kalomista mark (117110)
Csikky Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117125

Nem a fóliára gondoltam, hanem a ballon tetejére! :)

 

Előzmény: Figyelget (117092)
obsitos3 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117124

Miért kötöttek volna bele?Jogod van dupla fenekű főzőt készíteni,de szendvicstalppal is készítheted.És hívhatod ezt annak,azt ennek,vagy akár Juliskának is,ezt sem tiltja a NAV. Az olajról:egy próbát megérne homokkal feltölteni.

Előzmény: deejayflex (117103)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117123
:-)))
Előzmény: öreg_néne_b (117122)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117122

Jó helyen van ott, csak ne csodálkozz, ha hidegben összemegy ;)

Előzmény: Ruronin (117121)
Ruronin Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117121

Hát a nyári konyhába vannak most, ahol hát elég hideg van illetve hát nincs fűtés ott. Rakjam melegebb helyre?

Előzmény: öreg_néne_b (117120)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117120

Lehet egyszerűen a hőtágulás (zsugorodás) is, ha hideg helyre tetted.

Előzmény: Ruronin (117119)
Ruronin Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117119

Hát ha 2dl nem is de 1dl biztos, de mindenesetre 1hete mikor főzettem, akkor több volt az üvegekbe láthatóan.  Kóstolás nem volt belőle biztosan, mert ezeket elzártam és hagytam kóstolni való adagot külön. :)

Előzmény: Figyelget (117118)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117118
Szia! Valamennyi nyilván párolog el belőle,hisz alkoholos elegy.De hát mindennek megvan az ára.Azért egy hét alatt 1-2 deci az soknak hallatszik.Biztos van az annyi? (mondjuk függ a felület nagyságától és az ellenőrző kostólások számától is :-) )
Előzmény: Ruronin (117113)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117117
Biztos vagy benne,hogy jók is maradtak azok a cefrék?
Jó,persze nem kell túlmisztifikálni a cefrét,de miért ne figyeljünk oda rá,ha megtehetjük(különösebb hókusz-pókusz és befektetés nélkül).Elég sokszor hallani,olvasni romlott cefre témákat,hát az nem baj szerintem,ha ezt el akarja kerülni az ember.:-)
Előzmény: TINTUS (117108)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117116

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (117080)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117115

Megromlanak, legfeljebb a tulaj azt hiszi, hogy olyannak kell lennie.

Előzmény: TINTUS (117108)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117114

A NAV-ot semmi sem érdekli a max. 100 liter üsttérfogaton kívül.

Előzmény: deejayflex (117103)
Ruronin Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117113

No, tegnap megnéztem a pálinkákat és bizony 1-2dl már hiányzik belőlük, ez normális?ennyi eltűnne csak úgy a levegőbe egy hét alatt??

Előzmény: Figyelget (117101)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.10.12 0 1 117112

Látod, hogy mennyi mindenben másabb egy bérfőzés :)

 

A cefre tudja, hogy bérfőző területen van és meghúzza magát. :)

 

Két éve voltam egyik bérfőzőben, ahol egymás után lepakolták a hordókat kis kupacokba. Mondja a főnök, hogy hát aljzat betonoznak bent a tárolóban, mert betonozni csak szezonban csúcs időben lehet.

Kérdem tőle, hogy miért pakolják le időnap előtt a cefréket.

Mondja, hogy

- hát attól félnek, hogy nehogy valaki beelőzze őket,

- ha már itt, vannak a hordók, akkor letudtak róla,

- kinek hogy ér rá a fuvaros.

 

Kérdem tőle, hogy jó így a melegen, minimális árnyékban ezeknek a hordóknak?

 

Mire mondja, hogy: hát inkább itt, mint a friss aljzat betonon.  :)

 

Hát igen. Ez egy betonbiztos válasz volt!  :))

Előzmény: TINTUS (117108)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.10.12 0 1 117111

Szerintem ne öntsd bele a használt étolajra emlékeztető odaégetett alszeszt.

Viszont ne is dobd ki!

Ki tudja, lehet, hogy még összejön néhány liter egyéb odaégetett termék. :(

 

2-3 adag ha összejön, egy kis aktív szén kezelés, meg egy kis utópárlat amivel már nem tudsz mit kezdeni, egy-két bírs alma karika az alszeszbe és utána egy jó kis napszámos nedűt tudsz belőle készíteni.

 

Én nem kockáztatnám, hogy a 32L jót az a 8L elrontsa.

 

Viszont idő és gáz függvénye egy teszt finomítás.

Előzmény: kalomista mark (117110)
kalomista mark Creative Commons License 2015.10.12 0 0 117110

heló mindenkinek! kérhetnék egy kis segítséget? két kérdésem lenne: az egyik az hogy az alszeszem  első 1-2dl-je mindig kékes zöldes rezesre sikerül mióta hűtő csövet cseréltem, gondolom ez az új rézcső hamarabb kezd el oxidálódni mint az előző, ebből a rezes kékes alszeszből lassan 2 liter gyűlik össze, ez kidobandó mint a rézeleje vagy bele önthetem finomításkor a többihez? második kérdésem pedig az lenne hogy sikeresen oda égettem 40l császárkörtét és lett így 8liter használt étolajra emlékeztető alszesz... pormaszkon és rongyon is próbáltam szűrni de nem sokat segített, talán majd egy kis aktívszén még segíthet, kérdésem az lenne, hogy  fel tehetem ezt is főzni a többivel együtt vagy inkább ki öntsem?

Norrington Creative Commons License 2015.10.12 0 0 117109

Helló :) Én egy 60l-es DES márkájú, keverővel ellátott főzőt ajánlanék. A www.palinkafozes.com oldalán rá lehet keresni. 

Előzmény: tistvanka11 (117106)
TINTUS Creative Commons License 2015.10.12 0 0 117108

Soha nem értettem, hogy a hónapokig a fözdék előtt álló hordóban levő anyagok mért nem romlanak meg , pedig nincsenek masszívan lefóliázva az oldalfalra is felhúzva.....

Előzmény: Figyelget (117088)
snapszmester Creative Commons License 2015.10.12 0 2 117107

Minden fajta olaj kárt tesz a cefreben és a pálinkaban.

Az étolaj tönkreteszi a főzött. Marad a palmaolaj.

Előzmény: deejayflex (117103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!