Keresés

Részletes keresés

Bárk_i Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117209

Hát mit mondjak.olvasom a hsz-ket,nekem is van főzőm( nem legális )már olyan régi,hogy nagyapámék is ebben főztek.

Tudom nem én vagyok az egyetlen aki eddig is kibújt az adózás alól (szerintem nem is maradok egyedül) Ami a lényeg szerintem,az Uniónak semmi nem tetszik ami a MAGYARSÁGGAL kapcsolatos,voltak kezdeményezések (akác)stb.....

A pálinka HUNGARIKUM,én magyarnak érzem magam tehát ,eddig is főztem ,ezután is fogok.Adó!!hát nem akaródzik fizetni,egyébként is fizetni kell mindenért .Nálunk a dombság miatt tele vagyunk pincékkel ,van már hegy adó stb,HA beülteted a kerted gyümölcsössel a termése a tiéd ha eladod a piacon ,kifőződ lekvárnak ,kompótnak ,ezek után nem kell adóznod de ha netalán pálinkát akarnál azután meg fizess ! Hát nem.

 

kornel8 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117208

Szia! Én is olvastam, magyarul 834 ft lesz 1 liter 50%-os adója és a 86 liter sem 50%-os párlatra fog vonatkozni, de majd kiderül, hogy mi lesz pontosan..

Előzmény: ksanyi52 (117206)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117207

Te továbbra is azt hiszed, hogy az adóbevétel növeléséről szól az egész?

Előzmény: kezman46 (117205)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117206

Sziasztok! Konkrétan ez mit takar? Hány liter hány fokos pálinkát? 

"A párlat adójegy 700 forint értéket képvisel, egy liter 42 térfogatszázalékos tényleges alkoholtartalmú párlat adótartalmát figyelembe véve"

kezman46 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117205

Persze, sőt ha nincs engedélyed a jegyző felszólít, 15 napod van rá hogy legalizáld és fizess, a minél több adóbevétel a lényeg, az 1000 Ft csak felmérés volt, na de úgy látom mindent meg tudtok magyarázni, nem estetek át még NAV ellenőrzésen (vizsgálaton) ne is legyen benne szerencsétek, senkinek nem kívánom,

Előzmény: Törölt nick (117204)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117204

Az  én olvasatom szerint:A z év végén is beszerezhető az 5 liternél többre sikeredett párlat után az adójegy.

A másik:2016-ban főzött adójegy nélküli párlat 2018-ba már nem adóztatható(büntethető).

 

(9) Magánfőzés esetében az adó megállapításához és az adótartozás végrehajtásához való jog 1 év elteltével évül el.”

Figyelget Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117203
Á,csak észnél kell lenni,de nem kell annyira megijedni.Szerintem.Meg egyelőre,ha így is marad a tervezet.
Előzmény: kezman46 (117201)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117202

Simán lehet tíz éves is a pálinkám. :)

Előzmény: kezman46 (117201)
kezman46 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117201

Ez így igaz, az első (2015-16 ) évben, de utána már nincs sumák, az előző évi jegyek alapján tudják mennyit főztél, (bejelentésed alapján) amit nem igen tudsz megdumálni, ez itt a csapda szerintem, na mindegy, elhúzták a mézesmadzagot, sokan meg bedőltek a 1000 Ft-nak.

Előzmény: öreg_néne_b (117200)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117200

Lehet, hogy nem hülye, de neki bizonyítási kényszere is van. Nem neked kell bizonyítanod, hogy a pálinkád tavalyi, hanem neki, hogy nem az.

Előzmény: kezman46 (117199)
kezman46 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117199

Mindenképp korrekt darabszám/liter jegynek kell legyen, a T.v egyértelműen leírja annyi jegynek kell legyen ahány liter pájinkád van, max 86 liter/év,  ez van, persze lehet trükközni de ez csak duma, a hatóság se hülye.

Előzmény: Babar66 (117192)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.14 0 1 117198

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (117116)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117197

Építésre bármikor kérhet engedélyt és ahhoz nem kell számla. ;)

Előzmény: deszegregator (117194)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.14 0 1 117196
Szia!
Mindenképp felülre a gőztérbe.Így egy csonkra építve meg tudod oldani a visszacsapó,biztonsági lefuvató és nyomásmérő beszerelését.(Meg akár a tőltő funkciót is elláthatja ugyanez a csonk.)
Előzmény: Laccci82 (117190)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.14 0 0 117195
Szia!
Értettem én.De nem jobb befizetni egy elfogadható összeget és levédeni magunkat?(Attól még szükségesek lesznek a 2015-ös feliratok :-) )
Előzmény: TINTUS (117189)
deszegregator Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117194

Valahogy úgy. Valami kis jópofizás kell... Önkormányzati ellenőrzés, meg :DDD ... Inkább  o lvasgassa akit érdekel. http://www.parlament.hu/irom40/06636/06636.pdf  A végefelé van a pájinka tv.

 

Mi lesz azokkal akik nem regisztrálták a főzőt eddig? És számlájuk sincs róla! Két kezemen nem férne el amennyi ilyet tudok.... Most már centrikusabbá válik a dolog, ugyanis az önkormányzat érdekeltté válik az ellenőrzés terén. Egy településen meg mindenki tudja aki tudni akarja , hogy ki főz. Tehát megmázsálják az ilyen slendrián alakokat? Vagy amnesztia lesz? A tv. szerint nem lehet, mert a jelenlegi tv. szerint csak számlával igazolt főzőt lehet birtokolni, és csak regisztrálás után lehet főzni .. ( A régi tv. -ben 2015 jan. 1 . előtt még nem volt számla megőrzési kötelezettség.)

 

Számomra a tv. változás tervezet derűt, és nagy megkönnyebbülést okozott. Pedig fogok adózni. Sokkal baromabb opciók is voltak a pakliban. 

 

 

 

 

Előzmény: Babar66 (117192)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117193

Szuper! Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat és a tapasztalataidat vele! Hőmérőt teszek bele, van nekem is, mérni fogok, megfigyelem. 

Előzmény: Babar66 (117188)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117192

Igen, ez így igaz. Elég "tisztességes" pálinka mennyiség lehet most már otthon - hivatalosan.

Gond majd akkortól lehet, ha a mennyiség esetleg regisztrálásra kerül, majd elkezd gyarapodni... 

De ha az ember valami korrekt mennyiségű (nem csak a minimum)  zárjegyet megvásárol (leadózik), valószínűleg nem fognak kukacoskodni. És az EU felé is igazolva van: nincs adóelkerülés az otthonfőzéssel.

Előzmény: bergerger (117180)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.13 0 2 117191

Szóval nem kellett még cefrét hígítanom főzéskor.

Előzmény: Babar66 (117188)
Laccci82 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117190

A kérdés, hogy az üst közepére (ahol a víz van) vagy feljebb (ahol nincs víz)

Előzmény: öreg_néne_b (117183)
TINTUS Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117189

Nem a lényeg ragadott meg a hozzászólásomban ! Én mindent  2015- ben főzök és kész.

Előzmény: Figyelget (117155)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117188

Szerintem a legjobb választás volt. Ha egyszer lehetőségem lesz én is hőközlőre fogom cserélni a jelenlegi trafó olajat. (Ezzel sincs gond, de az igazi a hőközlő lenne.)

Legalább 10%-nyi teret hagyj a tágulásra (de első melegítéskor figyelni kellene a szintet, nehogy kifusson, vagy túl kevés legyen) és nem ártana mérni az olaj hőmérsékletét. 

Nekem valami hasonló van belógatva az olajtérbe fölülről :

Többcélú beszúrható hőmérő DET1R 200 ºC-ig

Nekem 115-125 Celsius fok között szokott dolgozni, cefrétől (alszesztől) függően. Mióta ezzel főzök, elfelejtettem, hogy milyen a "füst illatú" pálinka.  :)))     (Korábban sajnos megismerkedtem vele.)

Előzmény: Törölt nick (117179)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117187

Áztasd sós oldatba reggelieg, kb. 3 evőkanál só 1 liter vízbe. Aztán tedd a szűrőcsövébe, és addig folyasd a vizet át rajta, míg a sós íz elmegy.

Előzmény: jani&999 (117182)
Zoolee132 Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117186

Sziasztok!

PH mérőt szeretnék venni .Melyiket érdemes megvenni és honnét?

Mail:robi410@gmail.com

Előre is köszi

Laccci82 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117185

Hová???

Üst oldalára (duplafalu vizes) össze ne horpadjon.

Előzmény: öreg_néne_b (117183)
sütöget Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117184

Csak tájékozódásul, akit a részletek is érdekelnek: http://www.parlament.hu/irom40/06636/06636.pdf  31. oldaltól.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117183

Hová és miért akarsz visszacsapószelepet tenni?

Előzmény: Laccci82 (117181)
jani&999 Creative Commons License 2015.10.13 0 1 117182

Sziasztok!

Kationcserélő gyantát szeretnék aktiválni! Keresgéltem a fórumon, de nem találtam rá, hogy aktiváláskor is átfolyatni kell a sóoldatot, mint regeneráláskor?  Vagy ilyenkor áztatni kell benne?

Laccci82 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117181

Sziasztok!

 

Két kérdésem lenne:

 

-visszacsapó szelepet be lehet-e tenni olyan magasságba ahol víz van vagy csak gőztérbe?

 

-meddig szoktátok feltőlteni a vízteret?

 

Köszi: Laci

 

bergerger Creative Commons License 2015.10.13 0 0 117180

"Tudtommal vagy otthon főzöl, vagy bérfőzetsz."

Teljesen jogos. Nagy lendületemben leginkább arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a pálinkaharc 4 éve szinte mindent legalizál. A "régen lefőzött, de megőrzött" pálinkákra utólag sem kell párlatjegyet venni, így a játéktér szélesnek tűnik. Egyelőre.

Előzmény: Babar66 (117171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!