Keresés

Részletes keresés

islamorada Creative Commons License 2014.12.31 0 0 93291

http://www.cookscorrectional.com/product/cooks-48-piece-8x6-cake-marker/pie-cake-markers

 

 

Ilyenre gondolsz? Rateszed a sutire es elvagod mellette. Ilyesmit meg a Home Depotnal is kapsz  ha jol korulnezel, amit valami masra gyartottak de fem. Jol lemosod es kesz.

Előzmény: ZsuR (93289)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.31 0 0 93290

Én sütőpapírra helyezve vonom be csokival. Ezt a papírt körül be lehet osztani nagyjából, de akár vonalzóval is. Ezután már könnyű egyformára szeletelni és úgy a tálcára pakolni.

Előzmény: ZsuR (93289)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.31 0 0 93289

Zserbot hogyan?  

Előzmény: Nebáncs!virág (93288)
Nebáncs!virág Creative Commons License 2014.12.31 0 0 93288

Vágd erős cérnával. Én a szélénél bejelölgetem, jó nem vonalzóval, hanem csak úgy ujjal mérve, aztán cérnával vágom, szép egyenes vágások lesznek.

Előzmény: ZsuR (93287)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.30 0 0 93287

A zsrbonal (is - meg masnal is) kell a vizes kes.  Minden vagas utan lemostam a kest - es nem toroltem teljesen szarazra.  Ezzel nem volt gond.  A csokolade maz maga volt a fenyes-nem repedt tokeletesseg... a zserbo ize... mennyei volt.  De a meretek... :((

Előzmény: Boszorka (93286)
Boszorka Creative Commons License 2014.12.30 0 0 93286

Hát, mi is röhögtünk az anyósomon.:-)

 

Volt még valami vizes kés is, de talán az máshoz kellett. Szerencsére nálunk nem voltak ilyen perfekcionisták a családban, illetve mindig csak az ízre fektettük a hangsulyt. Ettem én már kiskanálal beiglit, de nagyon finom volt és nem zavart a kanalazós állaga.

Előzmény: ZsuR (93285)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.30 0 0 93285

Boszi - probaltam a vonalzot... kimertem... de a vagas nem volt jo.  Lehet nincs jo kesem hozza... nem viszem tulzasba, es ha itthon esszuk nem is igazan erdekel.  Illetve... beleadom a faradtsagot a pontos meresbe - es elbokom a vagasnal. Papus kinevetett amikor meglatta a vonalzot a kezemben... :))

Előzmény: Boszorka (93284)
Boszorka Creative Commons License 2014.12.30 0 0 93284

Vonalzó + centiméter. Anyósom módszere volt, de ő a konyhában élt ott érezte jól magát, minden ilyen hülyeségre rengeteg időt szentelt. Sonkáskifliket pl. egyenként megmérte a mérlegen, hogy tök egyforma mennyiség kerüljön mindbe, meg ilyesmik.:-(

Előzmény: ZsuR (93283)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.30 0 0 93283

Teny: nem tudok szepen szeletelni sutemenyt.  Semmilyent sem.

Tudtok valami trukkot, amivel lehet szebben felvagni sutemenyt?  Amitol pl a zserbo egyforma kockakban lesz?  Mert most is - ahany darab, szinte annyi meret...

 

nagypapi51 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93282

Teljesen igazad van, ha magunkkal szemben nem vagyunk igényesek, mit várjunk a többiektől?

A szarvasgerinc (vagy a mártása) nem rántotta, amit holtfáradtan, munka után hazaesve összeüt az ember - persze, rántotta és rántotta közt is óriási lehet a különbség.

Előzmény: kemorgo (93281)
kemorgo Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93281

Tudod, Guszti buszon utazik :D

 

Nekem megérte nem összehajigálni, hanem ötletelni azon, ha már a jószerencse a konyhámba sodorta az ilyen ritka dolgot, mint egy szarvasgerinc, hogy hogyan tudom a legjobb módon elkészíteni.

 

 

Boldog, szarvasgerincben gazdag új évet mindannyiunknak!

Előzmény: joy (93278)
joy Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93280

Akkor egy kis szilveszteri pepecs 5let:

Végy 1 kiló -lehetőleg nagyobb- savanyított cseresznyepaprikát, 1/2 kiló jóféle juhtúrót /brindzát, vagy hasonlót -ne piaci hamisítottat!/, formás csomag kaprot.

Csumázd ki a paprikákat, szedd ki belőlük a szivacsot-magokat. Keverd össze krémessé a juhtúrót és a kaprot, majd a paprikagömböket tömd meg rendesen kávéskanál nyelére emelt túróval, rakd jól zárható kotlába!

Önts alá annyit a savanyúság csípős levéből, hogy az alsó sort derékig elérje, zárd le az edényt, tedd hűtőbe sáskajárásig.

Nekem ez ma jó 4 órámba telt, lányom holnapi szülinapjára ezt kérte ajándékul.

 

Ja, sérült ujjakkal "kissé" kellemetlen meló!!!

:o)

joy Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93279

Bocsi, de a rumlifánk csöppet más, nem kri...krokett!

Bár nagyon közeli rokonok.

:o)

Előzmény: nagypapi51 (93275)
joy Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93278

Magadnak köszönd, mert igen föltúrbózott félnapos meló volt.

 

Csupán annyit: a lekvárok tobzódása helyett én csupán 1*űen áfonya, vagy szederlekvárt kevertem volna a sült maradvány levébe, oszt jól van.

Előzmény: kemorgo (93270)
joy Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93277

Édesített cukorpótló.

:o)

 

Bocsi!!!

Nem akarom piszkálni azokat, akik eü gondjaik miatt rákényszerülnek, de ez az igazság.

Előzmény: Tereza (93265)
kemorgo Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93276

Kedves Nagypapi, ha lesz legközelebb, ígérem kipróbálom!

Előzmény: nagypapi51 (93275)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 93275

Okos, ötletes, szinte érzem a számban az ízét. :)

Ha lesz legközelebb,  próbáld ki krumplifánkkal !

 

Előzmény: kemorgo (93270)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.28 0 0 93274

Azt nem hiszem, de nagyjából verhetetlen a kertben sütögetés témakörben :-) Volt szerencsém kipróbálni és nagyon megtetszett. Kíváncsi vagyok találok e olyat akinek már régebb óta van.

Előzmény: ásítósmacska (93273)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.28 0 0 93273

Ennyi pénzért meg is terem benne a sütendő hús...? .-DDDD

 

 

Előzmény: Törölt nick (93272)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.28 0 0 93272

Sziasztok. Használ valaki Big Green Egg-et?

Boszorka Creative Commons License 2014.12.27 0 0 93271

Ez igen étvágygerjesztően hangzik.

Előzmény: kemorgo (93270)
kemorgo Creative Commons License 2014.12.27 0 0 93270

Akkor elmesélem, hogy milyen lett a szarvasgerinc...

Végül a Nagypapi által ajánlott borsos, mustáros pácban pihent 24-e reggelig, amikor is a jéggé fagyott szalonnahasábokkal meg lett tűzdelve, utólag is köszönöm, nagyon jó ötlet volt.

 

Mivel a fagyasztóban bőven van vargánya és rókagomba, gondoltam nem haragszik meg az erdők királya, ha megvetem belőle az ágyat neki. Forró serpenyőben, pici olajon körbepirítottam és ráfektettem a gombára. Ami pörkanyag maradt a serpenyőben, kis vörösborral felforraltam és ráöntöttem a szarvasra. Alufóliával betakartam és beraktam a fatüzeléses sparhert sütőjébe. De olyan meleg időjárás volt, hogy alig-alig raktam a tűzre, így egy óra után átraktam a rendes sütőbe. Körülbelül három órán át készült, lassan omlósra, végül fólia nélkül addig sütöttem, míg a gomba engedte lé+a vörösbor el nem párolgott, kicsit megpirult a hús, de csak épp, hogy ki ne száradjon.

Krumplipürét készítettünk hozzá és egy ribizkezselé, áfonyalekvár, pici narancslé és vörösborból, vékonyra vágott narancshéjjal készült mártással és a vele sült gombával ettük.

Isteni volt!

 

Köszönöm a segítséget mindenkinek.

homerx Creative Commons License 2014.12.27 0 0 93269
uh, ezek azert sulyos vegyszerek. jo, h a cukrot sem eszem.
Előzmény: Bubo.Bubo. (93266)
Tereza Creative Commons License 2014.12.27 0 0 93268

Bubo,

 

köszönöm szépen.

Megint van valami új a nap alatt.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93267)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.12.26 0 0 93267

https://www.chminusz.hu/webaruhaz/reszletek/44/dia-wellness-eritritol-alapu-0-kcal-cukorhelyettesito-500-g

 

ilyet találtam, ahol kép is van, én kicsit másfélét vettem - bio- meg reform-boltokban érdemes rákérdezni

Előzmény: Bubo.Bubo. (93266)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.12.26 0 0 93266

valami keverék, eritritol az alapja, és sztéviával "dúsítják", kevésbé van meg benne a sztévia mellékíze, és jól édesít, elég kevés kell belőle (ezért pl. piskótához nem jó, mert nem ad "mennyiséget") - cserébe viszont k... drága, negyed kiló valahol 2000 ft :-(( csak kísérletképpen szoktam venni... 

 

általában, ha diabetikusat kell főznöm, akkor mostanában kétfélét használok: ha számít, mennyibe kerül, akkor fruktózt (gyümölcscukrot) (van hely, ahol már 8-900/kg-ért is lehet kapni) - pl. baracklekvárba, befőttekbe ezt teszek, ha pedig lehet drágább, akkor eritritolt - a xilit (nyírfacukor) nem jött be a családnak igazán, túl furcsa a mellékíze

 

remélem, nem derül ki az eritritolról valami főbenjáró bűn mostanában, mert az árától eltekintve ideális (2-3000/kg-ért lehet kapni, ha csak sima, nem sztéviás)

 

a sima sztévia (most megint megpróbáltam gesztenyepürébe) sajnos nagyon furcsa ízű

Előzmény: Tereza (93265)
Tereza Creative Commons License 2014.12.26 0 0 93265

Mi az a sztéviás eritritol? Valami keverék, félig sztévia és félig eritritol? Még nem találkoztam ilyennel.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93255)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.25 0 0 93264

MOstanaban magunknak amugy is csak par szeletet sutok... kiprobalom.

Előzmény: Luca_41 (93263)
Luca_41 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 93263

Egyáltalán nem füstölt. Nagyon vastagfalú és aljú olyan palacsintasütő félém van. 

Ajánlom, hogy egyszer úgy próbáld ki, hogy 1-2 szeletet kisütsz, ha nem ízlett így, még mindig lehet olajat öntenni a serpenyőbe, és a régi módon kisütni a húst. 

Előzmény: ZsuR (93262)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.25 0 0 93262

Errol mar hallottam, de nem probaltam ki.  Amit olvastam az olaj sprayt mondott, azzal befujni mielott a serpenyobe teszed.  Nem fustolt nagyon?

 

Tegnap kinnt sutottem a hust es a halat - nagyon nem birom az olaj szagot a hazban.  Mert van, szagelszivo ellenere is.

Előzmény: Luca_41 (93260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!