Keresés

Részletes keresés

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74563

Szia,

 

a második lombiknál szedtem először méhpempőt, amikor a stimu második felében vékony volt a nyálkahártyám 7-8 mm, ekkor kezdtem el szedni más lombikosok javaslatára, két napra rá mentem Uh-ra és 9-10 mm körül volt már a nyálkahártya, tehát gyorsan hat. Szerintem nyugodtan lehet szedni már a mensitől, de az igazi jelentősége a beültetéskor van, hiszen a nyálkahártya lényege a megtapadáskor van. Későbbi lombikoknál egyébként én is már a stimu elejétől szedtem napi két kapszulát a DM kiszerelésben. Az utolsó lombiknál viszont nem kaptam az üzletben, és akkor tértem rá a virágporra, viszont nem állítom, hogy ez vezetett a sikerhez.

 

A méhpempő ill. virágpor előtt nekem PÉ-kor ill. beültetéskor a nyálkahártyám 8 mm körül szokott lenni, ezek használatakor pedig 11-12 mm.

 

Drukkolok, hogy neked is végre siker koronázza a küzdelmedet:)

 

Gaspi

Előzmény: krisina (74561)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74562

Hát ha már itt többen a Kaálit javasolták, és a dokid is akkor én sem maradhatok ki. Szerintem hivd fel őket! 12 után talán talán kevésbé foglaltak.

Előzmény: Elvira70 (74549)
krisina Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74561

Megkérdezhetem, hogy a méhpempőt mikortól és milyen mennyiségben szedted? Én, mint már írtam 22-én kezdem a gonalt. Aznap kezdjem esetleg vagy ahogy vége van a mensinek?

Előzmény: gaspoltshofen (74559)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74560

Elvira,

az intézet választásnál az is dönthet, hogy te hol laksz, mert azt is hozzá kell tenni, hogy a lombik alatt sokszor kell dokihoz menni, és nem mindegy, hogy mennyit kell utaznod, ill. a munkából eljárását hogyan tudod megoldani.

Az biztos, hogy mindenki a saját intézetére esküszik - mint ahogy a lányok is írták már - mert különben váltott volna. Én Tapolcára jártam, de ha váltottam volna Bp-re megyek a Kaáliba és Krizsához, mert sok lombikos barátnőmet segítette babához, és nagyon emberséges, bármikor el lehet érni telefonon a legkisebb problémával is.

Minden intézetnek van saját rendje, a Kaálikban az első időszakban pl. kivizsgálás kell fizetni bizonyos dolgokért, de elfogadnak sok külsős eredményt is, van ahol a beültetés után sok héttel hívnak csak vissza, van ahol van vérvétel és Uh is, van ahog csak vérvétel, van ahol tesztet adnak. Nagyon sok minden belejátszik.

Amit esetleg javasolni tudok, hogy több intézetet nézz meg, és válaszd ki a legszimpatikusabbat, azt a dokit, akiben meg tudsz bízni. Intézet keresés előtt érdemes a többiektől kérdezgetni, hogy kihez érdemes menni, mert sok intézetben egyébként osztanak valahová és valószínűleg (de ez tényleg csak feltevés) oda, ahol kevés paciens van. Ezekben az intézetekben első bejelentkezéskor lehet jelezni, hogy melyik dokihoz szeretnél menni (pl. Bp Kaáli).

 

De a végtelenségig lehetne sorolni az érveket, ellenérveket, szerintem is érdemes végig nézni a Milna által javasolt oldalakat.

 

Költségek, nekem eddig a lombikok 150 és 300 e Ft közé estek, attól függ, hogy mennyi ideig tartott a stimuláció. Ezek 50 % támogatás melletti árak, most már van 70 % támogatás, a lényeg, hogy nem olcsóak a gyógyszerek.

 

Gaspi

Előzmény: Elvira70 (74549)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74559

Szili, a lombiknak semmi köze a ciklusodhoz, ált. 14 nap körül szokott lenni a leszívás, de ez nem jelent semmit. Ha long protokollod volt (bocs, nem emlékszem), akkor már előző hónapban leállították a hormonháztartásodat, és teljesen gyógyszerrel vezérlik azt, ha short, akkor pedig az az injekció, amit a Gonal mellé kaptál (pl. Cetrotide) azért van, hogy ne repedjenek meg. Tehát az injekciók abszolut bezavarnak, sőt ez nem is ez a helyes szó rá, mert inkább az, hogy átveszik a az irányítást. Szóval aggodalomra semmi ok, minden a legnagyobb rendben halad nálad. Csütörtökön az UH-n meg még többet fogtok tudni. Nekem a leszívásaim a 13. és a 18. nap közé estek eddig, és amikor nagyon nehezen indultak a tüszők, lassan fejlődtek az volt a 18. napos, és én akkor terhes lettem (bár sajnos a babák meggondolták magukat). Másrészt az sem mindegy, hogy mikor kezdted el szúrni a Gonal F-t, mert az is módosítja a leszívást. Tessék bízni a dokidban, tudja mit csinál, neki is pont az a célja mint neked, hogy terhesség legyen a vége.

 

Nyálkahártya vastagítás: nekem a Méhpempő (DM-ben kaphatót szedtem) és a virágpor (természetgyógyászati boltban kapható, igazából ez is valamilyen méh termék) teljesen bevált, sőt két nap alatti s hatott (akkor Uh-n láttam az eredményt).

 

Gaspi

 

 

Előzmény: szili74 (74550)
krisina Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74558
Így van! Én is azt akartam pont írni, hogy az aggódással tehetünk a legrosszabbat magunknak is meg az em,brióknak is!!!!!! Hajrá!!!!! ++++++++++++++
Előzmény: szili74 (74557)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74557

Szia! Akkor ezek szerint ma találkoztunk... Ne aggódj a nyálkahártya miatt! A legfontosabb, hogy a 3 kis embrióra gondolj, csupa + gondolatokkal. (Hiszen te is tudod, hogy a gondolatnak teremtő ereje van...) Szurkolok!!!

szili

Előzmény: Enikőaliz (74552)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74556

köszi a választ, de nem nyugodtam meg teljesen, mert nekem ha minden igaz, 1 hét lesz a leszívásig! Azért köszi!

 

Előzmény: Bogárka22 (74553)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74555
Szia! Én is a Kaáli intézetet ajánlom neked és ott Dr. Krizsát emberséges profi doki. Bmc-be jártam és onnan mentem át a Kaáliba nagyon megvagyok velük elégedve. Sok sikert!
Előzmény: Elvira70 (74549)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74554
Szia! Szerintem ezen ne aggódj majd a progitól szépen megvastagszik. Igyál sok sok folyadékot egyél fehérjét. A méhenkívüli terhességnél nincs is nyálkahártya és mégis létrejön. Drukkolok neked!
Előzmény: Enikőaliz (74552)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74553
Nekem is volt termékeny nyákom leszívás elött két nappal de nem repedtek meg a tüszőim. ne aggódj biztos neked sem csak a hormonok játszanak!
Előzmény: szili74 (74550)
Enikőaliz Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74552

Sziasztok!

Ma voltam beültetésen 3 db 8 sejtes embriót ültettek be, csak az endometriumra azt mondta a doki hogy lehetne jobb is mert 8,5 mm attol félek ez kevés a múlt hét Hétfőn 10 mm volt. (aggodok)

krisina Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74551

Szia!

 

Én a BMC-ből mentem át a Kaáliba és nagyon ajánlom ott a Krizsa dokit! Nekem a BMC-ben nem ajánlották a PCOS-ra a metformint, holott az egész kezelést azzal kellett volna kezdeni, hogy minimum 3 hónapig gyógyszert szedek a lombik előtt.

Azt tudtad, hogy a closti vékonyítja a nyálkahártyát? :-( Csak mert írtad, hogy vékony volt a nyálkahártyád.

A nyálkahártya vastagítására sokan ajánlják a méhpempő kapszulát vagy valami olyasmit. A Kaáliban pedig a stimu elejére napi egy pohárka vörösbort ajánlanak. Ez komoly!!! :-) Nekem 21-én indul a stimum és a vörösboros nyálkahártya vastagítást fogom alkalmazni! :-)

Mit mondanak miért nincs peteérésed?

Előzmény: Elvira70 (74549)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74550
Sziasztok! Én is kérdeznék. Ma voltam UH-n, méhnyálkahártyám 9.5 a tüszőim 11-14 mm közöttiek (össz 8db). Csütörtökön kell visszamennem UH-ra, s ha minden jól megy, jövő hétfőn leszívás.  Viszont már a ciklus 14. napján vagyok (gonalból a 11. napon). Ma észrevettem, hogy a méhnyaknyák szerint ma van az ovulációm (tojásfehérje-szerű). Mennyire jellemző, hogy az injekciók ennyire bezavarnak? Nem szeretnék lekésni az „eseményről”.

Köszi a válaszokat!

 

Gaspi, Dongo, Lucilla nagyon eltűntetek! Jó lenne hallani felőletek is valamit!

 

szili

Elvira70 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74549

Nos igen, okosabb nem lettem :-))) tényleg nem tudom ,hogy hogyan induljunk el, kezdjenm el végigtelefonáni az összeg meddősségi központot??? Az előzményünk röviden: két spontán terhesség (2004 és 2005. év) a 8-9 hétben a magzat elhalása miatt megszakadt. Voltak különböző vizsgálatotok persze: hormonszint, hiszteroszkópia, a kromoszómáink esetleges összeférhetetlensége, spermavizsgálat is - ez utóbbi nem hozott túl jó eredméynt, de a két spontán terhességre tekintettel nem nagyon foglalkoztak vele az orvosok. Nálam különösebb probláma nem derült ki, csupán a vékonyka méhnyálkahártyámba lehetett belekötni. Ez egyébként a Puregon hatására sem lett 8 mm-nél vastagabb. Közben - egyéb körülmények miatt is - szünetet tartottunk, mjad kb. tavaly ilyenkor tájékán olvastam egy professzorrról, aki meglehetősen egyszerű módszerrel kezeli a többször vetélt nőket. A módszer tényleg egyszerű volt: clostylbegit. A doktor bácsi a SOTE II. praktizál, sokat beszél, de keveset mod -típus. Az volt az álláspontja, hogy elsősorban "meg kell trágyázni" a talajt, és erre a closty tökéletes. Asszem, hogy 6-szor 1 szemet kellett szednem, közben néha volt vérvétel és UH ritkán, amik mindíg rendben voltak. 6 hónapig szedtem a gyógyszert, de valahogy azt éreztem - meg olvasgattam itt a fórumon - ,hogy tök felesleges. Ekkor orvost váltotttam - illetve visszamentem egy korábbi dokihoz egy genetikai kp-ba - és ő már az inszemiket javasolta. 4 Puregon kúra és 3 sikertelen inszemináció után (peteérésen a 6 x 30 NE adag mellett mindíg volt)  felhívta a figyelmünket a lombik programmal való foglalkozásra. Ja. és az inszemik kapcsán a spermavizsgálatokon kiderült, hogy bizony az Uramnál gondok vannak a "kicsikék" számával és mozgékonyságával is. Most ő egy bizonyos Taren nevű bogyót szed, de ennek a hatása gondolom még várat magára. Egyrészt ezért, másrészt meg a felesleges pénzkidobálás miatt kezdünk inkább a "biztosabbra" menni. Ez a doktor bácsi a Káli intézetet említette, valahol ott van tőlük nem messze.

Röviden ez a történetünk.

 

Milna, megnézem majd az ajánlott oldalakat, köszönöm.

 

Szili 74, mit értesz "aktuális intézmény" alatt? Abba na genetikai kp-ban, ahová jártunk a lombikot nem végzik, ezért keresgélnék.

 

E.

Előzmény: Törölt nick (74547)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74548

Szia! Az intézményre vonatkozóan csak annyit írnék, hogy szerintem mindenkinek az aktuális intézmény a legmegfelelőbb (ellenkező esetben már váltott volna). Én 200 km-re járok, de az a lényeg, hogy te megbízz abban az orvosban, ahová kerülsz. Hiába szimpatikus nekem, ha neked pont az ellenkezője kellene. Így szerintem ez nehéz kérdés. A várható költségek is egyén függőek. Nekem sajnos nem akarnak eléggé nőni a petesejtjeim, így már szerintem több szrurit kaptam, mint általában kellene. Az injekciók közül is lehet választani, hogy a kevésbé drága vagy a drágább megoldást választanád.

Én 7 év után azt mondom, ennyivel tartozunk magunknak, leendő babánknak.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam...

Előzmény: Elvira70 (74546)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74547

Szia Elvira!

 

Először is jó lenne tudni mi a probléma nálatok. Nincs peteérésed azért szedették veled a Clostyt és a Puregont? A vetélések előtti terhességek spontán jöttek össze?? A pároddal minden OK? Miért  javasolták az inszemet? Kiderült mi okozhatta a vetéléseket? A hormonszintjeid rendben vannak?

 

Nagyon jól döntöttél, hogy bejelentkezz egy meddőségi központba, ott rendesen ki fognak vizsgálni.

 

 

Ezeket láttad?

 

www.lombikbaba.com

 

www.infertility.hu

 

www.oviklub.hu

 

Intézményt ajánlani nagyon nehéz mert mindenki a sajátját tudná.

 

Amire számithatsz, mostanában sajnos sokat kell várni mindenhol, és a gyógyszeres kezelés pedig igen sokba kerül de nem mindegy, hogyan folytatódik a dolog. Ha marad az inszem akkor lényegesen olcsóbb, ha lombik akkor kb 100-nél indulnak az árak és ez többszörözödhet is.  Láttam a másik hsz-od és nyilván van fogalmad a Puregon áráról...

 

Ha inszem az van ahol TB-re megy van ahol ki kell fizetni, ha lombik akkor az mindenhol TB-re megy. Pillanatnyilag 5 beavatkozást támogat az állam.

 

Hát ettől most sokkal okosabb nem lettél, kérdezz még bátran...

 

 

 

Előzmény: Elvira70 (74546)
Elvira70 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74546

Sziasztok!

Új vagyok még itt (egyrészt öröm, másrészt keserűség...). Két vetélés, 6 hónap clostylbegit és 3 inszemináció után úgy döntöttünk, nincs mire  várni (én 37 leszek, a férjem 39 éves lesz az idén, még nincs gyerekünk) és belevágunk a lombik-programba. Abban kérném a segítségeteket, hogy merre, hogyan kell elindulni, melyik intézményt ajánlanátok, melyiket nem, Kb. mennyi a várakozási idő, milyen költségek várhatók stb.... , szóval, amin ma már Ti túl vagytok. Legyetek szívesek, segítsetek azzal, hogy megosztjátok a kezdeti tapasztalataitokat. Próbálok a neten utánajárni az intézményekenek, de azért sokkal könnyebb lenne a döntés a szubjektív vélemények alapján. NAgyon köszönöm! E. 

jamelia Creative Commons License 2007.05.13 0 0 74545

ja igen...

érdeklődni gndoree kukac freestart pont hu

:)

jamelia Creative Commons License 2007.05.13 0 0 74544

SZiasztok,

 

Mindenkinek sok sikert és kitartást kívánok!

Nekem első lombik volt (inszem-ek egyáltalán nem) 2t ültettek be és most vagyok 25 hetes terhes két kislánnyal! :) szóval lehet akár 100%os siker is, akár első beavatkozásra is.

 

Egyúttal ezúton szeretnék felajánlani nagyon kedvezményesen egy teljes doboz Puregont, hűtőben tároltuk, felhaszn.: 2008. novemberig.

 

+ gondolatokat, és mielőbbi pocakosodást!

 

J.

 

Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 74543
Nekem kedden volt és még most is fáj. Drukkolok neked!
Előzmény: Enikőaliz (74538)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 74542
Pénteken beültettek két gyönyörű babát és 3 ment a fagyiba. Sajnos csak közben derültki hogy nekünk csak az ICSI jó és így nem szúrták meg az összeset csak hatot. Doki nagyon bíztat mert a túlstimu növeli az esélyeket és nagyon szépek voltak a pötyik is. Supre 0,5 ml 4 napig Gonal pedig 150NE 7 napig.
Előzmény: assam (74518)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74541
Látom sikerült egyszerre és egyformán reagálnunk :) A folyadék az inkább több legyen mint kevesebb.
Előzmény: Törölt nick (74540)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74540
Sok sejted volt és jól megszurkáltak valamenyire normális ha fáj a hasad. Figyelj rá, hogy nagyon sok folyadékot igyál és az mind ki is jöjjön belőled. Baj akkor van ha belázasodsz (hőem. normális), ha darabos vérzésed van, vagy ha feszítő érzést érzel a hasadban ill. nagyon megnő a hasad körtérfogata. Egyél sok fehérjét, a túrót szokták ajánlani.
Előzmény: Enikőaliz (74538)
brenduska Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74539
Szia Enikőaliz! A has fájás normális ,nekem is fájt minden alkalommal hol jobban hol kevésbé .Az is határozhatja a fájást ha sok tüszőt szívtak le,nekem ezt a doki mondta.Sok folyadékot igyál napi 3 litert,meg fehérje bevitel,de biztos mondták neked is.Ha ezt be tartod ,akkor nem lesz gond.Ha erősődne a fájás ,hívd az orvosod. drukkolok neked! Meg minden csajnak,sok-sok drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Enikőaliz (74538)
Enikőaliz Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74538

Szia csajok!

Tegnap voltam lesziváson és még mindig nagyon fáj a hasam alja ha mozgok. Normális ez? Az elsőnél semmi bajom nem volt.

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74537

Tiszta hülye vagyok!Honnan vettem a Panduskát!

Szóval brenduska Te hogy vagy?

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74536

Sziasztok!

Piroska2!

Megvagyok.Azt álmodtam, hogy nem vagyok terhes, hogy megjött.Olyan élethű volt, hogy el is sírtam magam.Ráadásul ma van Apa születésnapja.Úgy szeretném a legszebb születésnapi ajándékot adni neki.Ja, és 3. napja fájogat a hasam.

És Ti hogy vagytok?

Panduska?

Piroska2 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74535

Enikőaliz, Szilvi!

 

Ezek nagyon jó hírek. Szurkolok Nektek.

 

Fogtundus! Hogy vagy?

 

Szép 7végét mindenkinek!

 

Piroska

 

 

Enikőaliz Creative Commons License 2007.05.12 0 0 74534

Szia csajok

Én is tegnap voltam lesziváson a 13-bol 13-rom megtermékenyült hétfőn megyünk beültetésre. Nekem is drukkoljatok puszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!