Keresés

Részletes keresés

zentai istván Creative Commons License 2007.08.23 0 0 286

Kedves Tibor!

 

Elnézését kérem, figyelmetlen voltam! Ezután igyekszem odafigyelni arra, hogy a nevén szólítsam, aki nevét adta.

 

Üdvözli ZI

Előzmény: vadonyka (284)
jbercike Creative Commons License 2007.08.23 0 0 285
Szerintem semmiben!

Egy politikus, aki valamikor kommunikácóval is foglalkozott természetes, hogy saját válaszát is beleteszi a kérdésbe!
Nem szép Tőle de nem is lehet elvárni, hogy ne az ellenfél lejáratása, a saját nimbusz növelése érdekében bármit ne vetne be!!!

Nyilvánvaló, hogy a fejlődés utja nem ez! A betelepültek csak a normativ kvóta szempontjából számitanak, nincs több helyi iparüzési adó, több pénzköltés a helyi üzletekben talán az élelmiszer boltokat kivéve, mert mindig lemaradhat valami a negybevásárlásból és a több lakos estén ez több esetet jelent A postán talán több a levél és a befizetés, de a szolgálatatők nyomulnak a beszedési megbizás felé tehát az sem igazán. Helyi vállakozók nem nagyon találhatóak abban az összetételben amire a lakosoknak szüksége lenne igy az ő bevételeik sem gyarapitják az adóbevételt.

Egyébként azt kéri Zentai István, hogy mi mondjuk meg mit szeretnénk? Miután van gazdasági program amit az önkormányzat elfogadott, amit ő készitett, jó lenne ha azt vitatnánk meg. Annak eljárt a választással az ideje, hogy ötleteljen bárki is. Van konkrét cél hozzá kapcsolt megvalósitási mód ezekről lehet véleményt cserélni.

Egy valamit azért megjegyeznék: amikor a testület valamelyik tagja bárkin számonkér, tisztességet, törvényeséget, stb jól nézen körül, hogy ő hogy áll ezzel.
És ha rosszul akkor vagy hallgasson, vagy legyen ő is tiszetességes, törvényes, becsületes, megbocsátó, toleráns stb..............illetve változzon meg!
Előzmény: huhuka2 (281)
vadonyka Creative Commons License 2007.08.23 0 0 284
Kedves Zentai István!
Mi nem ismerjük egymást személyesen sajnos. A hozzászólásomat nevemmel zártam le.
Ha nekem válaszolt, akkor miért nem a nevemen szólított? Mi az, hogy "Jbercike szomszédja"?
Üdvözlettel, Kóté Tibor.
Előzmény: zentai istván (282)
zentai istván Creative Commons License 2007.08.22 0 0 283

KEDVES FÓRUMOZÓK!

 

SZERETETTEL MEGHÍVLAK MINDANNYIÓTOKAT A HOLNAPI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ŰLÉSRE, 18 órára a Községházába!

 

TÉMÁK:

1. Az iskola integráció és az óvóda átszervezésének kérdései. Pontosabban, az alapdokumentumok elfogadása.

2. Lehetséges csatlakozás az Izotóp Információs Társaság Kht-hoz

3. Egészségügyi alapellátás, a háziorvosi szolgálat működtetési joga

4. Egyebek.

 

Egyebek rovatban kérdéseket fogok feltenni a Polgármesternek a Halyicska közparkban történt illegális hulladéklerakással kapcsolatban.

 

Az űlés után állok mindannyiótok rendelkezésére személyes beszélgetésre!

 

ZI

 

zentai istván Creative Commons License 2007.08.22 0 0 282

Kedves Fórumozók,

 

Szeretném JBerci szomszédját megnyugtatni, hogy természetesen nem egy ember fog dönteni a falu fejlődésének irányairól. Éppen ebben különbözik a felfogásunk Vágóétól, aki teljesen természetesnek vette, hogy Marcinka barátjával ők ketten kitűnően dönteni tudnak minden kérdésben.

 

A fejlődéssek kapcsolatban -úgy vélem- széles társadalmi vitának kellene kibontakoznia. Ez eddig nem történt meg, noha a Rendezési Terv elfogadása kapcsán erre lett volna lehetőség.

 

JELENLEG IS VAN UGYANIS KIJELŐLT FEJLŐDÉSI IRÁNY!! Nem én tervezem a belterületbe vonást! Sőt, én lényegesen kevesebb új belterületben gondolkodnék, mint a jelenleg érvénybe lévő azaz tervezett (FIGYELJ!!!) 43 HEKTÁR!!!!

 

Hiszed vagy nem, Vágóék ennyivel tervezték növelni a meglévő 95 Hektárt! Csak épp olyan területeken, ami tovább fokozná az eddig sem kicsi problémákat, arról nem is beszélve, hogy a falu ezekből a területekből semmi hasznot nem tud húzni.

 

TEHÁT: ÉN (MI) JÓVAL KEVESEBB BELTERÜLETBEN GONDOLKODUNK EGYELŐRE.

 

TERMÉSZETESEN (ÉS EZ FONTOS) ELKÉPZELHETŐ OLYAN KÉNYSZER, VAGY LEHETŐSÉG, AMI RADIKÁLISAN IS MEGVÁLTOZTATHATJA A FALU ARCULATÁT (mondjuk, olyan 2500-3000 főre növeli a lakosságot.

 

AMI A LEVEGŐT ILLETI:

Egy laza demagóg érv: Te ugyanannyira rontod a régi falu levegőjét, mint amennyire az újabb részek fogják a tiédet.

Kicsit komolyabban: a levegő tisztasága, a talaj védelme a környezet megóvása érdekében az eddigi önkormányzatok A VILÁGON SEMMIT NEM TETTEK! Sőt, gyakorlatilag trágyadombbá változtatták a települést. NA, ÉN EZEN SZERETNÉK VÁLTOZTATNI. NEM MUTYIBAN, NEM MAGAMTÓL, HANEM A KÖZÖSSÉGGEL EGYÜTT.

 

Persze, ennek a folyamatnak része kell hogy legyen az örökségünk megismerése és a felelősségre vonás is. AMI HOLNAP KEZDETÉT VESZI.

 

 

 

 

 

 

huhuka2 Creative Commons License 2007.08.22 0 0 281
A kérdés irányitott feltevése sértő!

Te a fejlődés utját abban látod, hogy növeled a falu lakosságát.
Ezt az eddigi kb 1/3 betelepülés miben igazolta?
Előzmény: zentai istván (277)
vadonyka Creative Commons License 2007.08.22 0 0 280
Nem szeretném, ha növekedne a falu létszáma.Örülök a csendnek és a tiszta levegőnek. Remélem nem egy ember dönt, egy ilyen fontos kérdésben.
Van beleszólásunk?
Üdvözlettel, Kóté Tibor Vácduka, Szivárvány utca 15.
zentai istván Creative Commons License 2007.08.21 0 0 279

Kedves Tenni1,

 

 

Azt hiszem, hogy te mindenről beszélsz csak a kérdésekről kevésbé.

 

Kérlek, olvasd el figyelmesen a válaszaimat. Ha úgy érzed, nem válaszoltam kielégítően valamely kérdésedre, akkor, kérlek, tedd fel újra a kérdést, esetleg pontosítsd, hátha nem értettem meg.


Megint ezt a jbercikét hibáztatod, mert észrevételez dolgokat?

 

Nézd, az észrevételezés és az alaptalan minősítgetés különböző dolgok. Észre lehet venni, hogy varjak repülnek az égen. Mindezt a sátán művének minősíteni már teljesen más.

 

JBercike a legtöbb esetben pontosan tudja, hogy miért úgy fogalmaz, ahogyan. De ezeknek nem az észrevételezés, a tények feltárása és bemutatása a célja, hanem a lejáratás.

 

Tudnod kell, hogy Ő eléggé nyilvánvalóan a polgármester politikai köreihez tartozik, valamint az is nyilvánvaló, hogy esetleges nyilvános szerepvállalása esetén versenytársak leszünk. Én mindenesetre örülök JBercike színrelépésének, mert ő képes megfogalmazni azokat az alapelveket, amelyekre Vágó tevékenysége alapozódik, vagyis képes megideologizálni azt. Ez nekem azért jó, mert így talán az emberek számára én is könnyebben megvilágíthatom, miért is elfogadhatatlanok és károsak ezek az elvek.

 

Ezzel együtt, a tisztességes politizáláshoz az is hozzátartozna, hogy az ellenfél KONSTRUKTÍV KRITIKÁT GYAKOROL. De javaslatokat nem kapunk, csak minősítést.

 

Ez óriási különbség közöttünk. Mi ugyanis PROGRAMMAL és CSELEKVÉSI TERVVEL, SŐT TERVEKKEL rendelkezünk. Nem csak azt mondjuk, mi a rossz, hanem azt is, hogy MIT ÉS HOGYAN kellene ehelyett csinálni.


Ismét az előző képviselő testület a jelenlegi pogármester és mindenki más a hibás mert te nem válaszoltál áprilisban itt nyilvánosan a kérdésekre?

 

Szerinted, hiba volt nem kifejteni azt a nézetet, amely még akkor nem volt megfelelően érvekkel és bizonyítékokkal alátámasztva? Ha igen, akkor elnézést kérek tőled, de ezután sem fogok megalapozatlan véleményecskéket puffogtatni. Tudod, a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van belőle és senki sem kíváncsi a másikéra. Számomra csak az ÁLLÁSPONTOK figyelemre méltóak, ezek olyan vélemények, amelyeket ÉRVEK, TÉNYEK, BIZONYÍTÉKOK támasztanak alá. Számomra a vélemények versenye üres fecsegés, ami előrevisz, épít, az kizárólag az ÁLLÁSPONTOK VERSENYE, azaz a RACIONÁLIS VITA! A politikában sajnos nem ez a jellemző, de megpróbálom ezt Dukán megváltoztatni.

 

Nem mindenki hibás, hanem azok, akiknek kutya kötelességük lett volna alapvető kérdésekről tájékoztatni a falut, és mindenekelőtt a képviselő-testületet.

 

ÉN A KAMPÁNY IDEJÉN ÁTTANULMÁNYOZTAM A KÖZSÉG VALAMENNYI ELÉRHETŐ DOKUMENTUMAIT. SENKI MÁS NINCS A FALUBAN, AKI VALAMENNYI JEGYZŐKÖNYVET ELOLVASTA VOLNA? RAJTAM KÍVÜL!

 

Ennek ellenére, az összecsapott, teljesen, sőt botrányosan szakszerűtlen jegyzőkönyvekből még a valóság fele sem derül ki. Azt ugyanis elfelejtették jegyzőkönyvezni, VAGY EGYÁLTALÁN NEM IS VITTÉK A TESTÜLET ELÉ!

 

Kérlek, ha nem hiszel nekem, fáradj be a hivatalba és kérd ki a jegyzőkönyveket! Vedd a fáradságot, hogy utánanézel, amiről beszélek. Addig legfeljebb elhiheted. Nekem vagy JBercikének, válassz.


Nem lehet, hogy az "új elit" szeretne hasonlóan megélni egy jó darabig a közpénzekből ezután?

Nézd, ez becsület és tisztesség dolga. És mindenekelőtt a választói bizalom kérdése.

LEGFELJEBB ELHIHETED, DE NEM TUDHATOD, hogy választott képviselőd vagy polgármestered nem csupán a megélhetés kedvéért politizál. ÉN AZT GONDOLOM, hogy annál a polgármesternél, akinek semmiféle programja nincsen, aki nem ért semmihez és rosszul végzi a dolgát, aki nem vállal felelősséget semmiért, aki nem képviseli a testületet és nem hajlandó együtt dolgozni vele, nagyon könnyen felmerülhet a gyanú, hogy a megélhetés az igazi célja. Akkor meg pláne, ha ennek az embernek a munkaerőpiacon úgyszólván SEMMI ESÉLYE nem lenne.

 

ÉN KIMONDOM: VÁGÓ SÁNDOR MEGÉLHETÉSI POLGÁRMESTER.

 

Valakinek irtad, hogy van valami szélsőjobbos része a képviselő testületnek, de őket nem látom itt, hol vannak? Ők aztán tényleg szoktak nyomulni mindenütt.

 

Csak tájékozódj kicsit a faluban, hamar megtalálod őket. Én nem mondok neveket, annyira azért nem vagyok bátor gyerek, no meg a családomat is féltem kissé...

Mindenesetre, engem és képviselő-társaimat, a hivatal néhány dolgozóját már nem egyszer és nem kétszer fenyegették meg, elég súlyosan ahhoz, hogy komolyan vegyük.

Előzmény: tenni01 (278)
tenni01 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 278
Azt hiszem, hogy te mindenről beszélsz csak a kérdésekről kevésbé.
Megint ezt a jbercikét hibáztatod, mert észrevételez dolgokat?
Ismét az előző képviselő testület a jelenlegi pogármester és mindenki más a hibás mert te nem válaszoltál áprilisban itt nyilvánosan a kérdésekre?
Nem lehet, hogy az "új elit" szeretne hasonlóan megélni egy jó darabig a közpénzekből ezután?
Valakinek irtad, hogy van valami szélsőjobbos része a képviselő testületnek, de őket nem látom itt, hol vannak? Ők aztán tényleg szoktak nyomulni mindenütt.
Előzmény: zentai istván (275)
zentai istván Creative Commons License 2007.08.21 0 0 277

KEDVES FÓRUMOZÓK!

 

MOSTANTÓL ÉRZELMI? PSZICHOLÓGIAI FELVETÉSEKRE NEM REAGÁLOK.

 

Javaslom, nyissunk olyan vitatémát, ami valóban FONTOS, ÉRDEMI és ami valóban KÖZVETLENÜL érinti a helyi politizálást.

 

JAVASLOM TÉMÁNAK A LAKOSSÁGSZÁM NÖVEKEDÉSÉNEK, NÖVELÉSÉNEK KÉRDÉSÉT.

NŐJÖN-E DUKA LAKOSSÁGA, FEJLŐDJÖN-E A FALU JELENTŐS MÉRTÉKBEN?

 

Ezt a témát JBercike vetette fel, bár kicsit különös szemszögből. Nem titok, hogy én fejlődéspárti vagyok és ki fogom fejteni ezzel kapcsolatos érveimet is. Nagyon szeretném azonban, ha minél többen hozzászólnátok, ecsetelnétek, melyek a fejlődés előnyei és hátrányai.  Kell-e ez Dukának.

 

JBerci! Kérlek téged is, hogy mondd el érveidet, céljaidat, gondolataidat ezzel kapcsolatban, meggyőződésem, hogy sokkal érdekfeszítőbb és termékenyebb vitát folytathatunk, mint egymás szellemi kompetenciái és erkölcsi státusza tekintetében!

 

Őszinte Tisztelettel

 

ZI

zentai istván Creative Commons License 2007.08.21 0 0 276

Kedves JBercike,

 

Utoljára reagálok pszichológiai felvetésre, mégpedig nemcsak azért, mert elegem van már szakmaiatlan vitából, hanem azért is, mert VÉGRE OLYAN MOTÍVUMOT VETETTÉL FEL, AMI TÉNYLEG ÉRDEMES A VITÁRA.

 

Tehát, az utosló pszichológiai reakcióm következik a hozzászólásodra:

 

Tisztelt Zentai úr!

Mindenféle pocskondiázás ellenére, továbbra sem kivánok az ön szintjére sülyedni.

JBerci, ki vagy te, hogy engem bármimódon erkülcsileg értékelj? Vedd már észre, hogy olyan magasságokról prédikálsz, hogy már-már szédítő oda felnézni! ÉN NEM TARTOM MAGAM SENKINÉL ÉRTÉKESEBBNEK, ilyet nem is mondtam soha. FELKÉSZÜLTEBBNEK, ALKALMASABBNAK tartom magam, de emellett érvelni is tudok. Ne beszéljünk tehát "szintekről", pláne ne az én szakmám területén...


Az összes hozzászólásában megjelenik a kudarc okozta frusztrált állapotból következő dühkitörés. Sajnálom, ha nem tud tullépni azon, hogy végre vannak itt a településen, akik nem a mások képességét, hozzáállását, tudását kétségbevonó kirohanásait, hanem a sok valótlanságokat tartalmazó megjegyzéseit is észreveszik.

 

Tévedsz, nekem nincs különösebb kudarcélményem, bár lehetne, hiszen CSAK 500m út épült meg (ÉN ERŐLTETTEM!!!), CSAK 800m csapadékvízelvezető árok és 2 áteresz épült meg (ÉN ERŐLTETTEM), CSAK egy egészségház rekonstrukció és óvóda-játszótér valósul meg idén (JA, EZT IS ÉN ERŐLTETTEM), és nem sikerült 20milliót megtakarítani az iskola-integrációban, CSAK 12Milliót (BÁRMENNYIRE IS ERŐLETETTEM).

Bercike! Nekem annyira nincs kudarcélményem, hogy például simán le fogok mondani, ha ígéreteimet erre az évre nem fogom tudni teljesíteni. ÉN UGYANIS NEM RAGASZKODOK A HATALOMHOZ, NEM CÉLOM A HATALOM, NEM IS VESZÍTEK TEHÁT SEMMIT, HA ELVESZÍTEM.



Örülök annak, hogy a polgármesteri hivatal értünk van ez a dolga.
Szeretném ha észre venné, hogy ez nem az ön érdeme!!!!!!!!

Akkor vajon KI DERÍTETTE KI A VISSZÁSSÁGOKAT, KI TETTE A VÁLTOZÁST ELŐIDÉZŐ HATÁROZATI JAVASLATOKAT? JBerci! Bizony, a hivatal stílusváltásához nagyon sok közöm van, amire egyenesen büszke is vagyok!


Nem helyénvaló összekeverni a hivatalt a képviselő testülettel, amelyik korábban már megfogalmazott véleményem nap mint nap megerősitést kap!!!!!!!

 

JBerci! Ez teljesen értelmetlen! Egyszerűen grammatikailag helytelen mondat. Egyébként kicsit jobb szöveg, mint a megelőző 273. sorszámú hozzászólásodé, mert annak MINDEN MONDATA ÉRTELMETLEN VOLT!

 

 Ha frusztrációdból adódó dühkitörésedet feltétlenül írással akarod levezetni, akkor pihenj egy kicsit, és csak azután vetemedj rá a klaviatúrára, ha már valóban képes is vagy ÉRTELMES, MAGYAR MONDATOK MEGALKOTÁSÁRA.

Előzmény: jbercike (274)
zentai istván Creative Commons License 2007.08.21 0 0 275

Kedves tenni1,

 

 

Elnézésedet kérem a félreértés miatt, igazából lemaradtam egy körrel, mivel hosszú ideig nem látogattam a fórumot.

 

Amikor az 57. hozzászólást írtam, NEM RENDELKEZTEM ANNYI INFORMÁCIÓVAL csatorna ügyben, hogy nagy nyilvánosság előtt, ÉRDEMI kijelentéseket tehettem volna. Ebben különbözöm ugyanis JBercikétől, aki simán és gátlástalanul osztogatja az észt és az akadémikus kinyilatkoztatásokat, miközben jóformán SEMMIT NEM tud arról, amiről beszél.

 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy képviselő a megválasztását követő 5. hónapban miért nem elég tájékozott egy adott kérdésben.

 

AZÉRT NEM, MERT AZ ELŐZŐ VEZETÉS TAGJAI, ÉLÜKÖN VÁGÓ SÁNDORRAL, MINDENT MEGTESZNEK, HOGY NE ISMERHESSÜK MEG A TÉNYEKET.

 

Szó szerint, nyomoznunk kell alapvető szerződések, tervek, múltbéli események, az igazság után!

 

Bizony, még ma sem ismerünk minden tényt és információt a faluval kapcsolatban. Hogy ennek mi az oka?

 

1. A kupleráj, ami a polgármester irodájában és fejében van. Fontos tervdokumentációk és egyéb dokumentumok egy kartondobozba vannak szó szerint belehajítva az irodájában. Fogalma nincs a polgármesternek arról, hogy milyen dokumentumok vannak.

 

2. Az a paranoiás állapot, amiben a polgármester leledzik. Annyira fél, hogy kiderül valami, ami a vesztét okozhatja, hogy szinte mindent eltitkol előlünk. Ennek a legszebb jele az augusztus 20-i rendezvény, amit úgy szervezett meg -felhatalmazás nélkül- a testület NEVÉBEN, hogy a képviselőket nem hogy nem avatta be (pedig kellett volna, mert akkor néhány törvénytelenséget talán elkerülhettünk volna), de több képviselőnek még meghívót sem küldött.

 

3. Attól tartok, Vágó és társai félelme néhány ügyben VALÓBAN MEGALAPOZOTT. Számtalan határozat, szabály és törvénysértésre derült eddig is fény, és még mostanában is derünek ki olyan dolgok, hogy a hajunk az égnek áll tőle.

 

ÉRTSÜK MEG: itt egy történelmi múltú "elit" nagyon jól megélt és elvolt a falu pénzén, tartott fenn légvárakat, megtévesztésen és butaságon alapuló hamis tekintényt. Most, amikor egyfajta RENDSZERVÁLTÁS zajlik a faluban, az ősmutyi nem nagyon szeretné elveszíteni a hatalmát és a befolyását.

 

Előzmény: tenni01 (272)
jbercike Creative Commons License 2007.08.21 0 0 274
Tisztelt Zentai úr!

Mindenféle pocskondiázás ellenére, továbbra sem kivánok az ön szintjére sülyedni.

Az összes hozzászólásában megjelenik a kudarc okozta frusztrált állapotból következő dühkitörés. Sajnálom, ha nem tud tullépni azon, hogy végre vannak itt a településen, akik nem a mások képességét, hozzáállását, tudását kétségbevonó kirohanásait, hanem a sok valótlanságokat tartalmazó megjegyzéseit is észreveszik.

Örülök annak, hogy a polgármesteri hivatal értünk van ez a dolga.
Szeretném ha észre venné, hogy ez nem az ön érdeme!!!!!!!!

Nem helyénvaló összekeverni a hivatalt a képviselő testülettel, amelyik korábban már megfogalmazott véleményem nap mint nap megerősitést kap!!!!!!!
Előzmény: zentai istván (264)
jbercike Creative Commons License 2007.08.20 0 0 273
Tudományos eszmefuttatás helyett:

A vácdukai ingatlanpiac pont olyan mint a többi településé. A kinálat, a megkötött üzletek is nagyságrendileg azonosak. Az árak kinálatiak a tényleges üzletek ettől jócskán eltérnek!!!!!

Zentai István a valóságot kicsit saját szemüvegén nézi!
Azt szeretné, hogy a falu lélekszáma hasonló gyorsasággal nőjjön mint az elmult 5 évben. Ehhez a település belső arányait megváltoztani kivánó belterületbe vonási manőverekbe kezdett.
Van elég eladó telek az ujabb parcellázás elhibázott, egyéni érdekeket sért illetve szolgál!
Ez semmilyen szempontból nem érdeke a jelenlegi és a beköltözni kivánóknak sem.
Megszünik mindaz az előny amit ZI felsorolt.
A betelepültek döntően alvótelepülésként kezelik
Az infrastruktura igy is le van maradva a lélekszámhoz képest is
A forgalom és egyéb tényezők hatására a nyugalo, béke stb sziget jelleg megszünik
A falu elveszti falusi jellegét a kutyákat sétáltató városból kiköltözőket a régi lakók nem veszik szivesen majd

A faluban érdemes élni ma, de ha ez a tendencia marad akkor csak lakni lehetmint bármely más szervetlenül fejlődött lakóparkokkal övezett településen!!!!!!!!!
Előzmény: Vizicsucsu (266)
tenni01 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 272
Miért titkos?
57-es hozzászólásod:

"ILJÁNAK: Csatornázásról szivesen adok tájékoztatást, de semmiképpen nem itt a fórumon. Üdv ZI (képviselő)"

Előtte küldted nekem az e-mailt.
Én azt hittem nem lett volna korrekt, hogy amikor Te nem hozod nyilvánosságra, hogy nem lesz csatorna én megtegyem.

TÉVEDTEM! 2007.04.24. óta miután többször is szóbakerült, és Te hallgattál, rá kellett volna jönnöm, hogy nem vagy frankó.
Előzmény: zentai istván (265)
zentai istván Creative Commons License 2007.08.19 0 0 271

Kedves Vizicsucsu,

 

Szerintem bárhol vásárolhatsz házat a faluban, a legalacsonyabb fekvésű helyek kivételével nem nagyon lesz gondod a víz miatt. A zaj és a szag nem jellemző, bár az átmenő út (Rákóczi utca és Kossuth Lajos utca) forgalma némileg megnőtt, mióta a kamionoknak matricát kell venniük az M2 útra.

 

Én sokkal fontosabb szempontnak tartom azt a szociális környezetet, amibe beköltözöl. Azt javaslom, hogy a vásárlás előtt a szomszédokról tájékozódj. Az idős emberek vagy néhány régi család szemléletmódja teljesen eltérhet a tiédtől, vagy attól, amit elvársz a falusi környezettől és ez komoly problémákat okozhat a szomszédsági viszonyban. Számíts arra, hogy itt igazi szomszédviszony van, köszönéssel, sok beszélgetéssel, egymással törődéssel, odafigyeléssel.

 

Az új telepítésű részeken vásárolj házat, ha:

1. Nem nagyon szereted, ha az életed pletykatéma

2. Ha műszakilag abszolut korszerű házat szeretnél

3. Ha veled hasonszőrű szomszédot akarsz

4. Ha magas piaci értékű ingatlant szeretnél.

 

Én mindenképpen javaslom, hogy Vácdukát magas preferenciával vedd számításba, mert:

1. Gyönyörű hely, ahol óriási mértékű fejlődés várható

2. A bűnözési mutatói messze a legjobbak a környéken

3. Kedves, barátságos, közvetlen emberek lakják többségében, akikre mindig számíthatsz a bajban

4. Viszonylag tiszta és kulturált a környezet. Az idei parlagfűjelentések a környéken egyedül Vácdukát nem marasztalták el!!! Az önkormányzat és a lakosság is sokat tesz a falu tisztaságáért!

5. Az aglomerációban a legjobb a közlekedési helyzet (Vácduka-Hősök tere viszonylat autóval kb 20 perc, próbáld meg ugyanezt Gödöllőről, vagy akár Pesterzsébetről)

6. Vác közelsége minden konzumigényedet kielégíti.

7. NEM LÁTSZIK BUDAPEST! Egy ugrás a Börzsöny, a Mátra, a Cserhát, a Dunakanyar, Szlovákia

 

Én még azt is hozzátenném, hogy aktív helyi politikai közélet van, amely leginkább a klasszikus közvetlen demokráciákhoz hasonlít és amely egyre inkább szolgálja a közösség épülését és előrehaladását. Ha közvetlen beleszólást szeretnél a falu ügyeibe, nem találsz ennél alkalmasabb települést a környéken.

Előzmény: Vizicsucsu (270)
Vizicsucsu Creative Commons License 2007.08.19 0 0 270
Köszönöm a gyors választ.
Szerintetek hol érdemes házat/telket venni? Vagyis inkább úgy kérdezem, hogy hol ne vegyünk semmiképen házat/telket valamilyen ok miatt (szag, zaj, talajvíz, miegymás...)

Mi is Pestről költöznénk ki, csak még nem vagyunk biztosak, hogy Duka a legmegfelelőbb számunkra.
Előzmény: zentai istván (268)
zentai istván Creative Commons License 2007.08.19 0 0 269

Kedves Drog, és egyéb SZENNYVÍZ és CSATORNA érdeklődők

 

A csatorna probléma Vácduka LEGNAGYOBB FEJLESZTÉSI PROBLÉMÁJA.

 

Szó csincs arról, hogy bárki el akarná tiltani a falut az összközműtől, ez egyszerűen butaság.

 

Nekem azonban jelenleg -mint a faluvezetés egy tagjának- éppen az a félelmem, hogy a falu lakosságának NAGY RÉSZE nem kérne egy kicsit sem ebből az összközműből. Sőt, ha esze van, nem is kér. Ez nagyon durván hangzik, de hadd világítsam meg kicsit.

 

ELŐSZÖR:

 

Jelenleg kb 450 ingatlan van Dukán. Könnyen kiszámolhatod, hogy ha egy háztartás havonta 5 köbméter szennyvizet termel (ez egy közepes szám), akkor évente Vácdukán 12x450x5=27.000 köbméter szennyvíz keletkezik. Ha egy szippantós kocsi egyszerre 5 köbmétert tud elvinni, akkor a szennyvíz elszállításához összesen 12x450=5400 fuvarra van szükség. Ha a szippantós minden nap dolgozna, és HA MINDENKI ELVITETNÉ A SZENNYVIZET, AKKOR  NAPONTA 15-SZÖR KELLENE A FALUBAN A SZIPUSAUTÓNAK FORDULNI!!!!

 

DE NEM FORDUL NAPI ÁTLAGBAN MÉG EGYSZER SEM!!!!!!!

 

Miért van ez?

 

1. Vácdukán jelenleg talán 100 olyan ingatlan van, ahol az építési szabályzat ZÁRT szennyvíztárolót ír elő. DE EZEK NAGY RÉSZE LYUKAS, SZIVÁROG BELŐLE A SZENNYVÍZ.

 

2. A maradék 350 háznál pedig még csak előírva sincs zárt tároló!!!! Találkoztam olyan ember kével, aki büszkén mesélte, hogy nála 20 ÉVE NEM JÁRT SZIPPANTÓ, olyan jól működik a rendszer.

 

Attól tartok, Vácdukán az emberek egyszerűen NEM AKARNAK FIZETNI A SZENNYVÍZÉRT!!!! Semmit sem akarnak fizetni, nemhogy 150 ezer rácsatlakozási díjat, aztán dupla vízdíjat. Egyszerűen nem tudom, hogyan lehetne ezt a gondolkodást megváltoztatni...

 

ABBAN MEG BIZTOS VAGYOK, HOGY NEMCSAK ITT VAN EZ ÍGY.

 

 

MÁSODSZOR:

 

Nem vagyok biztos benne, hogy az újonnan betelepülő városi  lakosság magával hozná a szennyvízcsatorna igényét, sokkal inkább úgy tűnik, hogy igen hamar adja fel azt. SOK-SOK megépült ZÁRT ciszternáról tudok az új építésű területeken, amit UTÓLAG lyukasztottak ki (látván, hogy senki máshoz nem jár a szippantó) és még több olyanról, amelyet egyenesen lyukasra építettek.

 

SAJNOS, A BETELEPÜLÉSSEL NEM CIVILIZÁLÓDIK A KÖZSÉG, HANEM DECIVILIZÁLJA A BEKÖLTÖZŐKET IS.

 

HARMADSZOR:

 

HÉT ÉVE eteti az Önkormányzat a falut a csatornázás igéretével. Nagyon sokan nyitottak takarékossági számlákat a bekötésre. Ezek a számlák már évek óta lejártak és a csalódott lakosság kiábrándult már az Önkormányzat csatorna igéreteiből. A polgármester NEM TÁJÉKOZTATTA EZÜGYBEN A LAKOSSÁGOT, de még az új képviselő-testületet sem! Szinte erőszakkal, határozati úton kellett idecitálni a csatorna-illetékest, hogy végre megtudjuk, mi az igazság. SAJNOS, NEM TUDTUK MEG, CSAK KÖDÖSÍTÉS VOLT, SEMMI MÁS.

 

Mindenesetre, a csatorna-köd mögé bújva a polgármester sikeresen beadta azt a baromságot a falu lakóinak, hogy a csatornaépítésig nem szabad utat építeni, mert úgyis fel kell majd bontani. ENNEK A PRIMITÍV ÉS OSTOBA MÍTOSZNAK KÖSZÖNHETŐK A JELENLEGI ÚTÁLLAPOTOK.

Szerencsére ezen az ostobaságon a lakosság egyre inkább átlát, mindenesetre, a felmérések alapján elmondható, hogy a dukai emberek SOKKAL fontosabbnak tartják az útépítést, mint a csatornázást.

 

NEGYEDSZER:

 

A HAT TELEPÜLÉST ÖSSZEFOGÓ CSATORNA-TÁRSULÁS PESRPEKTÍVÁI nem túl rózsásak. A beruházás összesen mintegy HATMILLIÁRD FORINTBA KERÜLNE, s bár hiába kell elvileg 2010-ig befejezni, mindezidáig egy árva előre lépés sem történt. Az eddigi kormányok egy petákot sem adtak csatornázásra, azt várva, hogy majd az EU finanszíroz. Ezért volt a sokéves kivárás.

 

Csatornára kétféleképpen lehet pénz:

1. A költségvetés központosított előirányzatai közé felveszik a projektet

2. EU-s támogatás nyílik meg.

 

Ami az első pontot illeti, az ígéret úgy szólt, hogy legkésőbb július végéig eldől, hogy 2008-ban elindulhat-e a beruházás. MA MÉG SEMMIT SEM TUDUNK, PEDIG AUGUSZTUS KÖZEPE VAN. A magyar kormányok nem éppen arról híresek, hogy bezartják az ígéreteiket.

 

AZ, hogy az EU-s versenyben milyen jól szerepel a társulás, engem némi szkepticizmussal tölt el. Óriási mennyiségben állnak sorba a hasonló projektek, nem látom be, hogy hat kis település akár csak Aszód hatmilliárdos belvízprojektjével is versenyezhetne. Elnézve a csatorna-társulás megjelent képviselőjét és végighallgatva a beszámolóját, EGYSZERŰEN NEM LÁTOK LOBBIERŐT a társulás mögött.

 

A JELENLEGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET ELHATÁROZTA, HOGY PONTOT TESZ A CSATORNA-ÜGY VÉGÉRE. 2007 VÉGÉIG MINDENKINEK MEGMONDJUK, MIKÉPPEN LESZ KEZELVE A SZENNYVIZE.

 

Ha a társulás idei törekvései eredménytelenek lesznek, Vácduka várhatóan fel fogja mondani a társulási tagságát és saját kezébe veszi a szennyvíz probléma megoldását.

 

ÖTÖDSZÖR:

 

A belterületi gerinchálózat kiépítése kb 250 millió forintba kerül. DE EZZEL MÉG EGY HÁZBA SINCS BEKÖTVE A CSATORNA és A TRUTYI CSAK A FALU HATÁRÁIG JUT.

 

Ahhoz, hogy az összegyűjtött szennyvíz  fel is legyen dolgozva, legalább 500 millió, de inkább 1 MILLIÁRD FORINT kell.

 

A falu összes vagyonának értéke folyó áron kb 400 millió. EBBŐL AZ KÖVETKEZIK, HOGY VÁCDUKA SAJÁT ERŐBŐL SOHA NEM FOG CSATORNÁT ÉPÍTENI.

 

HATODSZOR:

 

A biológiai lebontáson alapuló megoldások LÉNYEGESEN OLCSÓBBAK és SOKKAL KÖRNYEZETKÍMÉLŐBBEK, mint a csatornahálózat, amelynek nemcsak a megépítése okoz iszonyatos felfordulást, de a jelenléte sem túl környezetbarát.

 

Ha a falu saját maga akarja a szennyvízkérdést megoldani, akkor CSAK HELYBEN TÖRTÉNŐ BIOLÓGIAI LEBONTÁSBAN GONDOLKODHAT, ugyanúgy, mint a fejlett Európa, ahol mindenhol ezt helyezik előtérbe. (2000 lakos alatt az EU kifejezetten ellenzi a csatornaépítést, Berlin centrumában pedig 10.000 lakásos lakótelep szennyvizét kezelik ott helyben biológiai úton)

 

Ha a ma elképzelhető legdrágább megoldásokat alkalmazzuk, akkor is megúszható 500.000 Ft/ingatlan költségen a probléma megoldása, bár sokkal valószínűbb a 200.000 Ft/ingatlan körüli költség. Ez az egész falu viszonylatában is max 200 milliót jelent, ami egy sokkal kezelhetőbb tétel, főleg, ha a lakosság és az önkormányzat összefog az ügyben. Én semmi akadályát nem látom, hogy akár már ebben az önkormányzati ciklusban simán kivitelezhető legyen.

 

MINDENESETRE:

 

1. Nagyon gyorsan el kell döntenünk nekünk, képviselőknek, hogy milyen megoldást valósítunk meg, és azonnal be kell fejezni az emberek hülyítését és a ködösítést, amit a tehetetlen és tehetségtelen önkormányzatok eddig folytattak.

 

2. Olyan megoldást kell találni, ami semmi esetre sem jár olyan mértékű lakossági terhekkel, mint a csatornázás.

 

2. A csatornakérdéstől függetlenül folytatni kell a megkezdett út és csapadékvízelvezetés rekonstrukciót, méghozzá egyre gyorsuló ütemben. Nonszensz, hogy Vácduka útjai még a balkáni színvonalat sem érik el.

 

Én mint önkormányzati képviselő, ezen dolgozom, ezt az álláspontot képviselem. Persze, meggyőzhető vagyok, de EGYELŐRE NEM LÁTOM SEHOL AZ ÉRVEKET.

zentai istván Creative Commons License 2007.08.18 0 0 268

Kedves Vizicsucsu,

 

Én megmondom, miért árulnak ennyi házat Vácdukán. Azért, mert az elmúlt években iszonyatosan felment az ingatlanok értéke a faluban. 2-3 éve 700 ezer Ft-ért lehetett telket venni, ma 4-5 millió alatt nem kapsz. Ha 2004-ben vettél egy telket és építettél rá egy 140 négyzetméteres házat, az legfeljebb 20 milliódba került. Most ezt az ingatlant 30 millióért lehet eladni. Ennyi az egész: irtózatosan nagy biznisz most Dukán építkezni.

 

Ha azt is nyomon követnéd, mit csinálnak azok, akik most eladták vagy árulják a házukat, igen meglepődsz. Ezek az emberek NEM MENNEK EL DUKÁRÓL, hanem a pénzből újra építkeznek. Nem egy család van, aki már 3-4 házat épített és adott el.

 

Vácdukát elérte a fejlődés szele, és nincs, aki vagy ami ezt a fejlődést megakadályozhatná, bár a polgármester és a régi falu-elit ezt nagyon szeretné nem tudomásul venni.

 

Még egy dolog: az EU-ban az ingatlan piacon egyszerre az összes meglévő ingatlan 10%-a cserél gazdát ÉVENTE!!! Azzal, hogy Dukán 10% van a piacon (és kb 8-10 cserél gazdát), még igen le vagyunk maradva.

 

Én nagyon üdvözlöm, hogy így megindult az ingatlanpiac, különös tekintettel arra, hogy az ország többi részén meg pang. Dukán 200 ezer/négyzetméter alatt ne is reménykedj. Vácon kaphatsz 160.000-ért is.

drog Creative Commons License 2007.08.18 0 0 267

hát, már nem vácdukaiként, mert végül másfelé lett házam, de a csatornás dolog sánta...

 

ahol vettem házat, ott a víz két órán méretett.  a fő órán átfolyik pl 1 liter víz. ezt ha ellocsolom, a kertbe, akkor a kert felé vezető ágon egy a vízmű által hitelesített almérőn megy keresztül. az ezen mért vizet egszerűen kivonják a főmérőből, és a csatorna díja a maradék vízmennyiség alapján - amit háztartási célra, tehát a csatornába visszaömlően használtam fel -, számoltatik el.

ha ott működik, itt is működhetne. akkor nem lenne 700 ezer forint a csatornadíj, és lehet a szippantás drágábban jönne ki...

 

el kellene ezen gondolkozni, mielőtt a népet az összkomforttól eltiltja a faluvezetés...

Vizicsucsu Creative Commons License 2007.08.18 0 0 266
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy mi oka lehet, hogy annyian árulják a házukat Vácdukán? 40 eladó házat találtam, miközben ez egy nem túl nagy település.
Azon gonodlkozunk, hogy esetleg odaköltözünk, de furcsáljuk, hogy ennyien akarnak megszabadulni nemrég épült házuktól.

Köszi
zentai istván Creative Commons License 2007.08.18 0 0 265

Kedves Fórumozók!

 

Valaki említette, hogy szeretné a Gazdasági Programot. Amíg Robi nem teszi fel a honlapra, addig szívesen elküldöm e-maiben bárki számára. Sajnos, nagyon terjedelmes ahhoz, hogy itt a fórumon közzétegyem.

 

Kedves Tenni1!

 

Nem tudom, miért gondoltad, hogy a csatornás dolog titkos?

Minden önkormányzati ügy vagy adat nyilvános, azokba bárki betekinthet, azokról tájékoztatást kérhet (kivéve a törvényben felsorolt eseteket).

 

Üdv

 

ZI

zentai istván Creative Commons License 2007.08.18 0 0 264

Kedves JBERCIKE!

 

Hadd reagáljak néhány szóban szokásosan színvonalas hozzászólásodra, csak a világosság kedvéért, idézve a szövegedet:


-Az önkormányzati választások után derült ki, hogy a képviselő testület nem tud a falu érdekében dolgozni

 

Kedves JBercike!

 

Miért riogatod az embereket? Vagy szándékosan provokálsz? Kérlek, vedd már a fáradságot és tanulmányozd át Vácduka Önkormányzatának dokumentumait! Mert akkor látni fogod, hogy ez a jelenlegi testület minden eddiginél többet tett már eddig is Vácdukáért!

 

Hogy mit is? Csak néhány pont:

 

1 . Megszüntettük azt az állapotot, hogy a hivatal a polgármesteré és barátaié legyen. Ma a hivatal az embereké, a közösségé. Igaz, ehhez aljegyzőt kellett cserélni és le kellett választani a polgármestert azokról a dolgoktól, amelyekhez semmi köze. Helyre kellett állítani a csapatszellemet és meg kellett változtatni a hivatal viszonyát a polgárokhoz. JBercike! Te azt hiszed, hogy az előző aljegyző téged ugyanúgy tájékoztatott volna, mint a mostani???? MA NEM TALÁLSZ SENKIT, AKINEK A KÉRDÉSÉRE NE VÁLASZOLNA, PROBLÉMÁJÁVAL NE FOGLALKOZNA ÉRDEMBEN A HIVATAL ÉS A TESTÜLET!!! Ma senkit nem hajtanak már el a hivatalból (Vágó Sándor vislekedéséért persze nem tudok szavatolni). JBercike! Olyan lakossági problémákat oldunk meg, amelyek évek óta megoldatlanok, sőt, egészen 1974-ig visszanyúló esetre is pontot fogunk tenni.

JA, HOGY TE ÉS BARÁTAID EZEKET AZ ESETEKET NEM ISMERIK? Tudod, itt azokról az emberekről van szó, akik eddig csak csendben tűrték Vágóék trónolását, és most is csendben vannak. Csak most némi támaszt is találnak az Önkormányzatnál. És nehogy azt hidd, JBerci, hogy ez retorikai pátosz, EZ A BÜDÖS NAGY IGAZSÁG.

 

2. Feltártuk az eddigi törvénytelenségek és szabálytalanságok jelentős részét, elvégeztük a hivatal, a képviselőtestületi munka és az intézmények átvilágítását. Elkezdtük a törvénytelenségek megszüntetését AZ IGAZSÁG ÉS TÖRVÉNYESSÉG HELYREÁLLÍTÁSÁT. Ezt itt részleteiben nem felyteném ki, mert várhatóan néhány ügy a rendőrségen és a bíróságon fog folytatódni. De legyél nyugodt, találtunk törvénytelenségeket jócskán a képviselő-testület, a hivatal, az intézmények területén egyaránt.

 

3. Bevezettük a végrahajtó munka hatékony és komoly ellenőrzését, a magánmutyik (polgármester és haverok) felszámolását. A polgármester ma már nem tehet azt, amit akar, KIZÁRÓLAG A KÉPVISELŐ-TESTÜLET KÉPVISELETÉBEN JÁRHAT EL. Nincsenek privát akciók, a tetteket minden esetben testületi határozatok alapozzák meg. Azon valóban változtatni kell, hogy a polgármester még most is akadályozza a végrehajtást és sok esetben a testületi határozatok ellen hat.

 

4 Radikálisan megváltozattuk a testületi munkát! A testület teljes jogú formálója lett az önkormányzati politikának és már NEM VÁGÓ ÉS MARCINKA hű asszisztenciájaként szolgál, mint 2002 és 2006 között. A testületben VITA van, ELEMZÉS és ÉRTÉKELÉS. SZAKVÉLEMÉNYEK, ELLENVÉLEMÉNYEK ÉS KRITIKA! AZAZ MEGJELENTEK A RACIONÁLIS DÖNTÉSHOZATAL ELEMEI, akármilyen nehéz is ezt neked megértened és akármilyen fájdalmas is belátnod. BÁRMENNYIRE KÍNOS, EZ NEM BÓLOGATÓ TESTÜLET, HANEM PROBLÉMÁZÓ.

 

5. Ennek a testületnek -szemben Vágó korábbi mutyijával- VAN CÉLJA ÉS PROGRAMJA, AMIÉRT FELELŐSSÉGET IS VÁLLAL. Ezt csak azért említem, mert Vágóéknak soha nem volt semmilyen ígéretük vagy programjuk, így felelősséget sem kellett vállalniuk azért, hogy éveken keresztül ostoba módon elherdálták a közösség pénzét és hagyták a kőkorszakba visszazuhanni a települést. 

 

6. ELKEZDTÜK A GAZDÁLKODÁST. Ennek részeként radikális átszervezés zajlik az egész intézményrendszerben. Például, az iskolában a szakos ellátottság 60%-ról majdnem 100%-ra nő, míg a bérköltség eközben 42millióról 30millióra esik vissza. ÉS EZ CSAK AZ ISKOLA! Szétválasztottuk a működési és fejlesztési tételeket. TÖBBÉ NEM FORDULHAT ELŐ, HOGY A POLGÁRMESTER "ÁTSZERVEZI" a fejlesztésre fordítandó pénzeket BÉRKÖLTSÉGGÉ!

 

7. 2002 és 2006 között a polgármester legnagyobb teljesítménye egy álmennyezet volt, valamint egy kutyavizelde, amit Dukán játszótérnek neveznek. 4 év alatt, összesen még a 20milliót sem érte el a fejlesztések összege. (Persze hogy nem, mert kellett a pénz a brancs béreire meg tiszteletdíjaira). Hadd emlékeztesselek rá, Kedves JBercike, hogy az a testület, amely nem tud a falu érdekében dolgozni, CSAK EDDIG KB 50 MILLIÓ FT FEJLESZTÉSI, BERUHÁZÁSI ÖSSZEGNÉL TART, AMIT LAZÁN ÉS KÖNNYEDÉN FINANSZÍROZ. Megépült 800m csapadékvízelvezető árok, kb 400m aszfaltos út, épül az új egészségház, és az óvódabővítés részeként idén megépülő játszótér önmagában 5millióba kerül. ÉS LÉGY NYUGODT, JBERCI, VÉGRE FOGJUK HAJTANI A GAZDASÁGI PROGRAMOT, még akkor is, ha ez belőled prüszkölőrohamokat fog kiváltani.

 


- Olyan nyomást gyakorol az Önnel együtt megválasztott, és együtt szavazó képviselőkre, hogy azok képtelenek segitség nélkül az Ön retorikai terrorját leküzdeni és a falu érdekében a többségnek hasznos döntéseket elősegiteni

Kedves JBERCI! Én pokoli sokat tanultam és dolgoztam azért, hogy azt a pszichológiai, logikai és érveléstechnikai tudást és gyakorlatot megszerezzem, amivel rendelkezem és AMIT HASZNÁLOK. És MINDENKIT ARRA ÖSZTÖNZÖK, NÉHA KÉNYSZERÍTEK, hogy a kritikai gondolkodás módszereit és az érveléstechnikát megtanulja és alkalmazza. EZ AZ ÉN MESTERSÉGEM. Pont olyan, mint az asztalosé vagy az ügyvédé. Ez egy HIVATÁS, amitől nem akarok és nem tudok megszabadulni.

 

AZONBAN: hadd hívjam fel mindenki figyelmét, hogy JBercike, nemhogy nem szakértője, de még csak nem is dilettáns kezdője ennek a szakmának, NINCS TEHÁT SEMMIFÉLE ALAPJA, HOGY ENGEM EBBEN SZAKMAILAG KRITIZÁLJON. Főleg, ha még az alapfogalmak jelentését sem ismeri.

 

A másik észrevételem, hogy AZT VISSZAUTASÍTOM, hogy én kommunikációs terrorista lennék. TESSÉK MEGISMERNI eddigi publikációimat, sajtó- és televíziós nyilatkotataimat és főleg eddigi életutamat. SOHA EGYETLEN EGYSZER SEM ÉLTEM VISSZA ETIKÁTLAN MÓDON TUDÁSOMMAL. Ezért én felelősséget vállalok, méghozzá olyan fórumok előtt, amelyekről JBerci még csak nem is álmodhat.

 

JBercikének meg ajánlom, hogy kérje kölcsön utolsó könyvemet Vágótól, Ő úgyse olvassa, és tanulja meg legalább az érveléstechnika alapjait. Akkor nem fogja talán gusztustalan és demagóg megjegyzéseivel borzolni a közhangulatot.

 

- Ön csalhatatlan amit normális emberek nem viselhetnek el
- Ön mindenkit alkalmatlannak tart bármilyen beosztásra önmagán kivül, remélem ezt sikerül eljutattnom mindenkihez a faluban

 

JBercike! Ez olyan primitív, hogy erre nem nagyon reagálok. Azért mindez alaposan elhelyez Téged nemcsak az intellektuális, hanem a politikai palettán is. Szakemberként azt mondom, csak így tovább, ezzel a stílussal egész biztosan összeszedsz majd 150 szavazatot a következő választásokon. Vágóval együtt. Csak tudjátok hogyen szétosztani.

 


A tisztesség és a becsület azt mondatja, hogy szóbahozzam:

Az egyesület kapcsán egyszer szóba került, hogy alapitok egyet ami ellen képviselő úr erősen tiltakozott, mondván, hogy van egy ami a falu érdekében került megalapitásra. Ez a beszélgetés az Ady csemege udvarán folyt közöttünk 2007 márciusában, amikor az Együtt Vácdukáért Alapitvány iratai benyujtásra kerültek a bíróságra.

Bercike! Ezek szerint, te pontosan tudod, mi az az Együtt Vácdukáért alapítvány!, Sőt, márciusban is tudtad! AKKOR MIÉRT HAZUDTAD ITT A FÓRUMON, HOGY NEM TUDOD??? TE BESZÉLSZ TISZTESSÉGRŐL??? MILYEN EMBER VAGY TE???


A 200000 Ft elköltése a választás eredményes kimenetele érdekében nagyon sikeres befektetés volt mert az első testületi ülésen - figyelembe véve, hogy a többséget az érdekszövetség megszerezte - a bizottsági helyek az alpolgármester, stb dijazása egy hónap alatt visszahozta a befektetett öszeget adta azt bárki!!!!!!!!!!

Nem tudom azóta, miért nem ilyen adakozó képviselő úr, most nincs választás?

Bercike, TE PROVOKÁLSZ! Hadd emlékeztesselek, hogy a mikulás buli december elején, a választás pedig októberben volt. AZAZ, A 200.000 Ft-ot a választás után költöttük el, TE NAGYON ....

 

Amúgy még 2 dolgot hadd mondjak el.

 

EGY: a választási kampányra kb 250.000 Ft-ot költöttünk, szórólapok, repülés, miegymás. Csakhogy mi ezt nem álcáztuk közcélú költekezésnek egy pillanatig sem. NEM ÚGY, MINT VÁGÓ, AKI SZÉP SZÍNES VÁLASZTÁSI VÁCDUKAI MOZAIKOT ADATOTT KI A FALU PÉNZÉBŐL. Azt már meg sem említem, hogy szórólapjainkat magunk állítottuk elő, nem úgy, mint az engem gyalázó "békeszerető vácdukai polgár", aki névtelen levelét az ISKOLA (azaz a község) fénymásolóján másolta le 400 példányban.

 

KETTŐ: nemcsak a mikulásbuliról van itt szó. Arról is, hogy több olyan munkát végeztünk el (földmunka, ilyesmi), amiről elfelejtettünk számlát küldeni az Önkormányzatnak. Valamint jelezném, hogy nettó 40.000Ft tiszteletdíjam még a telefonszámlámra sem elég. Legyél nyugodt, JBercike, hogy bőven deficites nekem ez a képviselőség.


Az alapitványt létrehozó "vállakozók" (4 cég) közül a választás idején egynek a székhelye Vácduka, a tulajdonosok közül egy ember lakóhelye Vácduka. Az alapitási összeg 500000,-Ft, mely teljes egészében az alapitvány céljaira is felhasználható.

Jé, milyen tájékozott a kis JBercike! Irgum-burgum, kis hazudós! ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL, HOGY VÁCDUKAINAK NEVEZTEM OLYANOKAT, AKIK NEM LAKNAK DUKÁN, CSAK TESZNEK A FALUÉRT. De talánb mentségemül szólhat, hogy községünk eddigi díszpolgárai közül legalább 2 nem lakott Dukán, és az egyik még csak nem is járt soha itt. 

 

Bejegyzés esetén is - tekintettel az összes körülményre - én óvatosan vennék részt a támogatásában.

KEDVES JBERCIKE! Jellemedet egyre jobban megismerve, nagyon óvakodnék, hogy Tőled az Alapítványunk nevében bármit is elfogadjak. ÉS MINDENKI MÁST IS ÓVNÉK ETTŐL. Erről -természetesen- minden vácdukait értesítek :)) 

huhuka2 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 263
Ezt miért nem hozhattad előbb nyilvánosságra?
Előzmény: tenni01 (258)
jbercike Creative Commons License 2007.08.15 0 0 262
Kevés időm lévén csak egy gondolat!
Nekem már vannak barátaim, ebből ohatatlanul következik, hogy ellenségeim is!
Akinek nincs barátja? Az keres magának ellenséget. Hát ezt teszi képviselő úr állandóan.
Előzmény: zentai istván (252)
jbercike Creative Commons License 2007.08.14 0 0 261
Tisztelt Képviselő Úr!
A nick nevem 2003 óta van amikor még a képviselő úr nem fórumozott.
Ennyire aktiv több dolog miatt lettem:
-2007 ben költöztem be a házamba
-Az önkormányzati választások után derült ki, hogy a képviselő testület nem tud a falu érdekében dolgozni
- Olyan nyomást gyakorol az Önnel együtt megválasztott, és együtt szavazó képviselőkre, hogy azok képtelenek segitség nélkül az Ön retorikai terrorját leküzdeni és a falu érdekében a többségnek hasznos döntéseket elősegiteni
- Ön csalhatatlan amit normális emberek nem viselhetnek el
- Ön mindenkit alkalmatlannak tart bármilyen beosztásra önmagán kivül, remélem ezt sikerül eljutattnom mindenkihez a faluban


A tisztesség és a becsület azt mondatja, hogy szóbahozzam:

Az egyesület kapcsán egyszer szóba került, hogy alapitok egyet ami ellen képviselő úr erősen tiltakozott, mondván, hogy van egy ami a falu érdekében került megalapitásra. Ez a beszélgetés az Ady csemege udvarán folyt közöttünk 2007 márciusában, amikor az Együtt Vácdukáért Alapitvány iratai benyujtásra kerültek a bíróságra.

A 200000 Ft elköltése a választás eredményes kimenetele érdekében nagyon sikeres befektetés volt mert az első testületi ülésen - figyelembe véve, hogy a többséget az érdekszövetség megszerezte - a bizottsági helyek az alpolgármester, stb dijazása egy hónap alatt visszahozta a befektetett öszeget adta azt bárki!!!!!!!!!!

Nem tudom azóta, miért nem ilyen adakozó képviselő úr, most nincs választás?

Az alapitványt létrehozó "vállakozók" (4 cég) közül a választás idején egynek a székhelye Vácduka, a tulajdonosok közül egy ember lakóhelye Vácduka. Az alapitási összeg 500000,-Ft, mely teljes egészében az alapitvány céljaira is felhasználható.
Bejegyzés esetén is - tekintettel az összes körülményre - én óvatosan vennék részt a támogatásában.

Időm engedi folytatom.
Előzmény: zentai istván (252)
Bednarik_Robert Creative Commons License 2007.08.13 0 0 260
Ha esetleg valaki felmegy a falu honlapjára és mást talál rajta akkor ne ijedjen meg, csak az új lap tesztelései folynak...amint végeztünk a teszteléssel és a beállítások elvégzésével...felkerül az a kinézet is az oldalhoz amit mutattam! Ez az új lap sokkal áttekinthetőbb lesz és egyszerűbb a kezelése...található majd benne dinamikus képtár a faluban fényképezett képekkel és a rendezvényeken készült képekkel, mindemellett ehhez hasonló fórum is az oldalt látogatók rendelkezésére fog állni, adminisztrátoroknak topicnyitási lehetőséggel.
huhuka2 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 259
Sokkal rövidebben hátha azt megérted Te is.
Küldötteket /egyes helyeken elektorokat/ a pártok választanak, hogy helyettük de meghatározott küldetéssel vegyenek részt a végleges választáson.
Téged választottak képviselőnek, de Te küldetésnek tartod azt.
Célozgatni nem szokásom.
Az iskolába járók és tanárok együttesen alakitanak ki egy habitust, amit nyilván az otthonról hozottal együtt egy ellentmondást nem türő megnyilvánulássá fejlődik. Biztos sok volt a katonagyerek az iskolában igy otthon sem lehetett sokat beszélni az iskola is inkább a monológoknak kedvezett amit nem lehet levetkőzni felnőtt korban sem.
Lehet valami abban is amit korábban olvastam Rólad, mert most is kinyilatkozatsz mint az Isten
Előzmény: zentai istván (253)
tenni01 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 258

A legutóbbi hozzászólásával szvsz Zentai úr megnyitotta a lehetőségét, hogy a korábban csatorna ügyben küldött levelét a fórumozók is megismerhessék.
Igy világossá válhat sokminden ami korábban nem az volt
Előzmény: ilja (75)
Bednarik_Robert Creative Commons License 2007.08.10 0 0 257
Igen, én csinálom a grafikai részt is. Csak internet explorerben kell aktiválni a vezérlőt, firefox böngészőben nem, ott egyből működik. Valóban több benne a lehetőség, de a google, nem tud a flash szövegeiben keresni és ez nagy hátrány, ezért szokták ötvözni a kettőt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!