Keresés

Részletes keresés

pbence2345 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2109
:-)

Oda tenyleg el kell menni!!!!

4 nap nemhogy sok, hanem egyenesen keves eszakra, foleg ha az igazi portugaliat akarod megismerni.
Programotletek:
- Porto varosnezes, Vila Nova - borospincek, esetleg FC porto meccs -ezt az utazasi irodak is hirdetik, es altalaban ennyit mutatnak meg eszakbol

DE:
- Aveiro, mint portugalia velenceje, NINCS ELEG TARHELY SZEPSEGE KIFEJEZESEHEZ :-)

- Coimbra, de ide csak a latvany - naplementeben - a folyopartrol es az egyetemi konyvtar miatt erdemes menni

- Braga - Bom Jesus do Monte

- Viana do Castelo ennek a belvarosa is szep, hangulatos. A portugal Sacre Cour (tan igy irjak a franciak) megtekintese, melyhez ha gyalog mentek azert vigyetek a turahoz nemi uditot....:-)
(innen fel a spanyol hatarhoz, nem emlekszem a kis falu nevere, de beultunk a helyi kocsmaba, ahol nagyon jol elbeszelgettunk a helyiekkel...:)

- Serrai hegyek: kulonleges sajtkostolas, itt van egy turistafalu (nevet kikereshezem), mely az evszadokkal ezelotti allapotot hivatott bemutatni es itt ezekben a kialakitott hazikokban meg is lehet szallni) kilatas 2000 m magassagbol

- Duoro volgy: festoi szepsegu taj, akar kisvasuttal, borhazakkal, borkostoloval, a portoi borok "eredete" :-)
Előzmény: quilla (2106)
grezi Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2108

sziasztok!!!

 

Létszi aki tudja hogy mennyibe kerül a metró jegy Liszabonban,hány féle lehetőség van metróban az írjon????Mivel érdemes a városban közlekedni???Milyen kaját érdemes megkóstolni,olcsó kiskocsmát tudtok e?????Az óceánt merre pillanthatom meg leközelebb???:Dköszi mindenkinek sziasztok

Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2107

Köszi az infókat!!!!

Még tuti jelentkezni fogok. :)

Az már biztos akkor, hogy az utolsó 4 napunkat Portóban töltjük abban a belvárosi szállodában és onnan járjuk a környéket.

 

Vivus

quilla Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2106

Aveiro... tan egy ora lehet max kocsival delre, autopalya van vegig. Portugalia Velenceje (csatornak miatt)... de majd jon (remelem) P.Bence es o aradozik rola, neki volt szerencseje ott lakni fel evet, en sajna nem ismerem jol.

Eszak fele ami nevezetes Az ugye Braga, az sincs tan egy ora sem ide. Viana do Castelo nagyon szep helyen fekszik, azt lattam tobbszor atutazoban hogy nagyon szep hely, nem tudom konkretan benn a varosban mennyi a latnivalo.

Chavest nem ismerem, elegge fenn van eszakkeleten, arrafele meg nem jartam, csak a tenger menten Spanyolorszagig jutottunk. 

Előzmény: Vivus (2105)
Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2105

Köszi. Gyűjtöm az infókat, nem szeretnék úgy menni, hogy ne tudjam mit, hogyan és merre induljunk.

Chavest ismered esetleg?

Tudsz olyan várost Porto közelében (max 200 km - ig) ahová még érdemes lenne elnézni?

quilla Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2104

Meg valami a helyi specialitasokrol: egy olyan etel van ami csak Portoban (es szuk kornyeken) kaphato Portugalian belul is csupan, ez a Fracesinha. Haaaat... szoval nem en vagyok az alkalmas szemely ennek a reklamozasara, de talan a topikban tobben mar pozitivan nyilatkoztak rola, en csak tanacstalanul allok ellotte, es enni nem szoktam.

Foetel, meleg, ket szelet kenyer kozott van virsli, bacon, serteshus, a hetvegen amit az emberem evett abban volt gomba is, sajt... es egy specialis, ha jol emlekszem csipos frncesicha szosszal van leontve az egesz. Laktatonak laktato... es helyi kulonlegessegkent tartjak szamon :oDD

Előzmény: Vivus (2101)
quilla Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2103
No tesszek, meg is eloztelek a valasszal :o)) Nem kell neves ettermet keresni, a sarki kavezokban tenyleg nagyon jok a kajak!! En akarhol ettem eddig a belvarosban ilyesmi helyen, mind jo volt a konyha! Es nem is lassuak. Es altalaban ezek a kavezok cukraszdakent is uzemelnek, nagyon jo kis talalmany ez :) (bar a magyar cukraszat nyomaba nem ernek, de a cukraszsutemenyeket leszamitva igen finom dolgokat lehet kapni)
Előzmény: Vivus (2101)
quilla Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2102

Porto nem nagy varos, ugyhogy nagyon szelsoseges helyen tuti nincs :) Az Av. Magalhães eleg hosszu, mondhatni nagyon hosszu, de barmely reszen is van a hotel (sajna nem ismerem, de nem jelent semmit ugye :) kozlekedes szempontjabol jo helyen van. Konnyen elerheto rola a korgyuru (autopalya a varoson belul) ami majdnem teljesen korbeeri a varost, illetve Portoi oldalat vegig es reszben Gaiara is atmegy... szoval a strandok iranyanak is jo ez, a belvarostol sincs tul messze ( de oda nem erdemes am kocsival bemenni, sok szuk utcacska, katasztrofalis parkolasi morallal es nagyon sok egyiranyuval, konnyen elkavar meg az idevalosi is ha nem mindennap viszi arra a szerencseje... belvaros nem tul nagy es gyalog setalva hangulatosabb is)... a Porto FC stadionja is ott van vegulis :DD Mar ha ez fontos nektek :) Szoval abszolut jo helyen van szerintem autoval valo kozlekedes szempontjabol.

Van egy olyan erzesem, hogy az avenida deli vegen van, a hazszambol itelve, akkor meg gyalog a varoskozpont csak par perc lehet.

Arra erdemes szamitani, hogy Porto elegge dimbes-dombos, nagyon sok meredek utcacskaval, szoval varostnezni erdemes kenyelmes cipoben es idot raszanva (meg ha nem is nagy a abelvartos) mert fizikailag kesz konditerem :) Es arra is lehet szamitani (ez nagyon pozitiv) hogy minden sarokra jut 2-3 kavehaz, ahol naaagyon klasszul meg lehet reggelizni, mindenhol isteni a tejeskave (ha csak kavet kertek az rovid, keves es eros fekete) es lehet campi torradat... nem szabad kihagyni, bastag pihe-ouha vajas piritos, egy adagban ket nagy szelet van hsosszukasan fogyasztobarat modra felvagva. Na ez utanozhatatlan, meg isehaza sme tudom a kavehaziakat utanozni. Es ezek a kavehazak delben ettermekkent is uzemelnek, helyi szinten nem dragak (3-4-5 euro per fo) es jol foznek. Mindig van haleteluk es egyebek is, erdemes kiprobalni. Nem kell megilyedni, neha elegge a mi talponalloinkra hajaznak dizajnban, szoval nem szepsegesek, viszont a konyha es az arak jok!! Nem erdemes exkluzivabb ettermet keresni szerintem.

Előzmény: Vivus (2100)
Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2101

Szia !

 

A szálloda címét írtam le, hátha segít valamit abban, hogy hol helyezkedik el.

Abban tudsz segíteni, hogy van-e olyan étterem, amit mindenképpen ajánlanál, mert jó és nem drága. Ha esetleg ismersz jó helyi ételeket kínáló éttermeket, az is érdekelne.

 

Köszi: Vivus

Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2100

Avenida Fernão de Magalhães, 7, 4300 - 190 Porto
Tel.: +351 225 19 18 00
Fax: +351 225 19 18 50
E-mail: galeporto@vilagale.pt
GPS: N41 09.037 W8 35.924

Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2099

Köszi az infókat.

Ismered a Vila Galé Porto Hotelt? Ha igen, szerinted az jó helyen van és onnan mindent könnyedén elérünk? Ezt ugye azért kérdezem, mert az utolsó 4 napot ott szeretnénk eltölteni és onnan járnánk be a környéket. Bérautónk lesz végig, már Lisszabonban a reptéren felvesszük és Porto-ban adjuk majd le a repülőtéren indulás előtt.

 

Ha valaki tudna segíteni a déli résszel kapcsolatban, kérlek írjatok!

 

Vivus

 

Előzmény: quilla (2098)
quilla Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2098

Hat en turista szemmel egyaltalan nem ismerem Portugaliat, a deli reszt meg semmilyen szemmel nem, mert eszakon lakunk, ugyhogy ahoz majd a tobbiek tudnak hozzaszolni inkabb.

Ami biztos, hogy itt Porto es kornyeken is vannak vegelathatatlan homokos tengerparti strandok, a portugalok furdenek is a vizben, de azert a 17-18 fokos tengerviz gyakorta eleg nagy hullamokkal nem strandparadicsom szerintem :) Mar ha a viz lenyeges szempont, mert a tengerpart jo idoben (rossabban is azert) fugig van napozo, hevereszo, piheno emberekkel, pl Porto folyon tuli oldalan Gaiaban a tengerparton kilometerek hosszaban van fapallos seta es bicikliut, kavehazak is akadnak eleg suruen, ugyhogy ha nem kifejezetten a vizben usza a celja a tengerpartozasnak akkor azert azt itt is lehet boven. Kifejezetten Portoban a strandolos resz a kikoto mellett van, nem is olyan nagy/hosszu mint a gaiai oldalon, de azert itt is szep szammal szoktak lenni nepek, foleg, hogy ez a tengerpart osszekottetesben van a varosi parkkal ami eleg nagy igy sokan onnan a tengerpartig is kisetalnak, szoval ezeken a reszeken azert huvosebb idoben is van elet. (a gaiai oldalt azert irom igy kulon, mert csaloka varos Porto, egeszen kicsi, legalabbis engem elsore igen meglepett, es a folyoja tuloldalan mint odahaza Budapestnel egy masik varos van, kozigazgatasilag is elkulonulnek, a hatasa megis olyan, mint Pesten, hogy ugyanabban a varosban van meg az ember. vegulis a metro es egyeb kozlekedes is atjar oda, szoval nem feltuno... ott jobb a tengerpart szerintem mint kifejezetten a portoi oldalon)

Előzmény: Vivus (2097)
Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2097

Szia Quilla !

 

Szóval az egész úgy kezdődik, hogy Lisszabonban szeretnénk eltölteni kb 2 napot, utána elmennék Faroba és onnan meg fel északra, természetesen több helyen is megállnánk közben. Utána megyünk Chaves - be egy esküvőre, és úgy gondoltuk, hogy az utolsó 4 éjszakánkat Porto-ban töltenénk el. És innen járnánk be a környéket. Sajnos még csak most kezdek utána olvasni a dolgoknak és infókat gyűjteni Portugáliáról, hogy mit érdemes megnézni stb. Már olvasom a fórumot is vissza, hátha vannak (biztos vannak) praktikus ötletek stb.

Szóval azt mondod, hogy Portóban nem igazán fogjuk élvezni a tengerpartot... Akkor lehet inkább Estorilban kellene, és utána meg belevetni magunkat a túrába? Az a baj, hogy délen csak 5 éjszakát tudunk eltölteni, mert a 6. éjszakát az esküvőn töltjük, szóval ez kötött. És akkor marad 4 éjszakánk Északon. Lenne valami ötleted, hogy hogyan osszuk be az időnket úgy, hogy minden várost lássunk, ami ennyi idő alatt bejárható és érdemes megnézni?

Köszi a válaszod!

 

Vivus

Előzmény: quilla (2096)
quilla Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2096

"Ha a tengerpartra is le akarunk menni, akkor az milyen messze van Porto-tól?"

 

Porto tengerparti varos, maga a neve is kikotot jelent, vagyis semeddig nem kell elmennetek :) Persze attol is fugg a valasz, hogy mit akartok a tengerparton csinalni... de strand is van azert errefele, csak piszok hideg a viz es mivel nyilt, elegge hullamzik is, szoval igazi uszkalasra kevesbbe alkalmas.

Előzmény: Vivus (2095)
Vivus Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2095

Sziasztok !

 

Augusztusba megyünk Portugáliába 11 napra. Odafelé Lisszabon, hazafelé pedig Portóból jövünk.

Tudnátok ajánlani valamit, hogy Portóban hol szálljunk meg? Nem akarunk sokszor költözni, így úgy gondoltuk, hogy az utolsó 4 éjszakát Portóban töltjök. Már kinéztünk egy szállodát a Vila Galé Porto - t, ami Porto belvárosában van. Úgy gondoltuk, hogy innen járjuk be az északi környéket és este mindig visszatérünk majd a szállásra. Szerintetek ez megoldható? Ha a tengerpartra is le akarunk menni, akkor az milyen messze van Porto-tól? Vagy inkább foglaljunk máshol szállást?

Összesen 10 - en megyünk és apartman is megtenné nekünk, csak nem igazán találtam ezen a környéken.

 

Vivus

pécsi hornet Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2094

szuper képek. megnézem majd, hogy lehet ilyen panoráma képeket csinálni..

a panoráma a Santa Justából fantasztikus.

Előzmény: krisssz (2075)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2093

szia Bandi,

jók a képek, beszámoló is lesz?

 

Előzmény: bandi2 (2072)
szofi76 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2092

Biztos lehetsz benne hogy nem vagy egyedül azzal amit leírtál! Mi is kerüljük azokat a "hosszúhomokos" szállodaláncokkal, bazársorral teli üdülőhelyeket. Bárhol nyaralunk minden nap jövünk megyünk, néha útközben megállunk egyet fürdeni, aztán folytatjuk  a "felfedezést". Én is azon a véleményen vagyok hogy ha már az ember elrepül ilyen messzire akkor lehetőség szerint minnél többet lásson az adott országból. De tény hogy megpróbálunk jó szállodát választani, mert nekem ez is hozzátartozik a nyaraláshoz. Tudod mikor az ember egész évben dolgozik, rádásul nő és mos, főz, takarít...stb akkor kicsit jólesik ha legalább egy hétig azt érzi hogy kiszolgálják...

De ami Algarve-ban az elmúlt években szálloda és appartmanház építésileg lezajlott az valóban katasztrofális. Mikor először voltam Portugáliánban akkor egy utazási iroda által foglalt szállodában Quarteira helyen laktunk, na az nem áll másból mind többemeletes apartmanházakból és folyamatos építkezésből, aki ki nem teszi onnan a lábát egy hétig az valóban semmit nem látott Portugáliából. Én egyébként úgy tudom hogy néhány településen már bevezették az "építkezési stopot", hát reménykedjünk!

Előzmény: kölni (2080)
grezi Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2091

Szia.

 

Köszönöm a gyors válaszod, remélem majd eligazodom. A Mar de Acoresban foglaltam szállást. 18-án koncertre megyek a Nemzetek Parkjában Aztán mindent megszeretnék nézni amit csak lehet. A halász falu is érdekel de főleg a műemlékek.

Én is utálom a szálodákat, de mit lehet tenni. Aszem kinőttem a hátizsákból.

Ja és egy foci labdát kell szereznem a fiaimnak nem lenne utolsó, ha az Benfika dedikált lenne.

 

Üdv Mindenkinek

Előzmény: pécsi hornet (2085)
steely Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2090

(8255)
Előzmény: Törölt nick (2089)
csataló Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2088
nagyon tetszenek a képeid, köszi:-)
Előzmény: bandi2 (2072)
pbence2345 Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2087
Egy napba belefer a tura.
Ha tanacsot adhatok akkor Faro helyett Albufeiraba tegyetek a deli szekhelyeteket, mert az sokkal hangulatosabb, es kiindulopontnak Algarvehez sztem idealisabb.
Előzmény: pécsi hornet (2085)
kis.capa Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2086
Én ugyan egyszer voltam Portugáliában még 2000-ben, de amit írtál, azzal maximálisan egyetértek. Én is egy más szemmel néztem az országot és remélem szeptemberben nem fog csalódás érni, ha újra visszamegyünk. Repjegy, hátizsák, hálózsák, aztán lesz ami lesz. Én ha külföldön járok jobban érdekel a "nyócker", mint a mindenki által látogatott Halász bástya. Ugye érted mire gondolok. Úgy vélem, egy adott ország igazi "kultúráját" nem a szálodákon keresztül fogom megismerni. Félreértés ne essék, nem akorom azokat sértegetni, akik ilyen helyeken nyaralnak. Ez csupán az én nyaralási szokásaim egyike. Felfedezni olyan falvakat, tengerpartot v. csöpp kis utcákat, ahová túrista nem igazán teszi be a lábát. Együtt vacsorázni a pincérekkel, akikkel lebratyiztunk, mert ilyen is volt Figuiera da Foz-ban v. gyalog felmenni a Monchiquei-ra. Csak pár példa. Ez az én nyaralásom.
Előzmény: kölni (2080)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2085

szia,

a reptérről az AeroBus 20 percenként indul, bevisz a Cais do Sodré állomáshoz. onnan megy metró.

a meccs a Luz-stadionban lesz, itt játsza a Benfica a hazai meccseit. Vasárnap este, pontos időpont még nincs. A Luz nevű metrómegállónál kell leszállni. Sajnos a bajnokavatás elmarad úgy néz ki...

kezd összeállni a végleges program:

5 nap Lisszabon, innen kirádulás Fatima, Tomar, Cabo da Roca

aztán 5 nap Faro, innen kirándulás Tavira, Olhao, Lagos, Esto

majd 3 nap Evora, innen kirándulás Monsaraz, esetleg dolmenek..

 

szerintetek Lisszabonból egy napos kirándulásba belefér Fatima és Tomar?

köszi

Előzmény: grezi (2082)
krisssz Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2084
3 € a gyorsbusz, nekünk Tap beszállókártyánk volt, lehet, hogy ingyenes vele, de nem szólt senki:) hazafele taxival mentünk a reptérre, mert tényleg olcsó, nem volt 10 €, és mivel hárman voltunk, ez nayjából annyi, mint a busz. Igaz, mi a Campo Pequeno-nál laktunk.
Előzmény: pbence2345 (2083)
pbence2345 Creative Commons License 2007.04.30 0 0 2083
Lisszabon kartya: megoszlott velemenyek, de sztem nem erdemes megvenni.

Taxi: a repter nagyon kozel van a belvaroshoz es a taxi sem draga. De ha a belvarosban van a szallas, hasznald a repteri gyorsbuszt, tudtommal TAP beszallokartyaval ingyenes.
Előzmény: grezi (2082)
grezi Creative Commons License 2007.04.30 0 0 2082

Szia. Nem szeretnélek zargatni, én is abban az időszakban leszek Lisszabonban. Tudnál nekem segíteni, hogy hol lesz a meccs? azt is szeretném tudni, ha valaki tudna segíteni, hogy a Lisszabon kártyát érdemes megvenni?

Máj. 17 én érkezem és 22én jövök haza. A Tappal utazom. Le foglaltam a szálodát csak fogalmam sincs hogy jutok oda. Nagyon drága a taxi?

 

Kösz ha válaszoltok.

 

Nagyon szuper az oldal sokat tanulok tölletek.

Előzmény: pécsi hornet (2074)
linha Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2081

Milyen igazad van...

Előzmény: kölni (2080)
kölni Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2080

Leírtam már egy párszor, hogy van egy autókölcsönzö

Bunge-Algarve@web.de,

ahol magyaroknak külön engedményt adnak, ha arra hivatkoztok, hogy a "magyar csapat tagjai vagytok". Portgálul, angolul vagy németül lehet velük társalogni.

Nagyon nehéz tanácsot adni, hogy mi az igazi látnivaló Portugáliában. Mindenki más szemmel látja azt az országot és azt hiszem mindenkit más is érdekel.

Én elsösorban a Lisszabontól délre fekvö területeket és a nemzeti parkokat ismerem és látom, hogy merre feljödik abban az országban az idegenforgalom. Sajnos a portugálok úgyanazt a hibát követik el, mint a spanyolok, görögök, a törökök vagy a bulgárok. Még egy pár év és tök mindegy, hogy merre indul az a repülögép, amelyikbe beleülsz, mert mindenhol ugyanazt a szállodát, ugyanazt a kaját és ugyanazokat az italokat fogod kapni.

Én nagyon szeretem a portugálokat, gyönyörü az az ország, de ha így megy tovább a fejlödés, el tudom képzelni, hogy megválok a házamtól és tovább viszem az irhámat egy olyan országba, amelyik még nincs ilyen szinten megfertözve.

Nem akarok senkit sem bántani, akinek 5 csillagos szálloda meg full service kell, de ez nem az "én Portugáliám".

Azt az országot, amelyiket az elmúlt 20 évben megismertem és megszerettem, azt ma már inkább csak Portugália elfekvöbb és kevésbé látogatott részein lehet megtalálni. Elsösorban a vájuból vagy termésköböl készült kis házakra, parafatölgyes dombvidékre, egyszerü kis vendéglökre, zenés mulatságokra és nagyon, de nagyon szívélyes emberekre gondolok ennek kapcsán. Nem tudom, hogy rajtam kívül érdekel-e ez egyáltalán valakit ebben a topicban, de ha én ma Portugáliába indulnék, engem inkább ilyesmi vonzana és nem az Algarve luxus szállodái.

      

Előzmény: Ancsi79 (2076)
Ancsi79 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2079

Köszönöm a gyors válaszokat! Utána nézek mindennek és ha még ezután is lesz kérdésem, újra jelentkezem!

Köszi mégegyszer!

Ancsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!