Keresés

Részletes keresés

sz Creative Commons License 2002.09.10 0 0 65
MTV: visszatér a Nap-kelte?

[...] szeptember 17-én, hétfőn dönt arról [...]

most akkor szeptember 17-én, vagy hétfőn?
vagy melyik évben? :D

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.09.03 0 0 64
Megint egy értelmes cikk. Nem is tudom, mit mondjak róla. Annyi valószínűnek látszik, hogy az írójának fogalma sem volt arról, hogy az aszteroidaelmélet szerint is éghajlatváltás (lehűlés) okozta a dinók kipusztulását. Egyébként meg olyan rettenetesen igénytelen az egész. Nem tűnt fel a cikk írójának, hogy a nagyvonalú "viszonylag gyorsan" kitétel hordozná az iromány lényegi információját?
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.08.31 0 0 63
Erről azért még kérdezzünk meg egy matematikust, mert hátha mégse.:)

Amúgy most is tombol az értelem, nekem legalábbis ez a cikk kissé gyanús.

Nemtom milyen sebességgel is esik a földre egy meteorit, ami szabadesésben + óriási kiindulási sebességgel végigszáguldott a légkörön, de valszeg nem olyannal, hogy úgy pottyanna az ember cipőjére, mint a galambszar. Meg a hőmérséklete sem "eléggé forró", ahogy a cikk mondja.

A leány ráadásul „már akkor észrevette a meteoritot, mikor az még a házuk tetejénél is magasabban járt.” X km/s sebességnél ez igazán figyelemreméltó, meg az is, hogy a ház tetejét használja referenciaként. Ráadásul ha a kő látható volt, akkor valszeg ezerrel izzott is, nem pedig "eléggé forró volt".

Az a szakértői vélemény ott az alja felé pedig olyan, mintha a blikk valamelyik munkatársa írta volna.

Előzmény: cyber.greg (62)
cyber.greg Creative Commons License 2002.08.30 0 0 62
80%-nál lenne jó a hasonlatuk.
Előzmény: Abszolút Nulla (61)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.08.29 0 0 61
"A GfK növekedésre vonatkozó prognózisát az is alátámasztja, hogy 2000-ben a háztartások 81 százaléka vásárolt ruházati cikkeket, 2001-ben már 6 százalékponttal, 87 százalékra nőtt. De ez még mindig azt jelenti, hogy öt háztartásból egy egyáltalán nem vásárol ruházati cikkeket. "

Javítson ki valaki, de ha 13 százalék nem vásárolt, akkor ez, számításaim szerint, azt jelenti, hogy 7.69-ből egy nem vásárolt. Amúgy innen van a cucc.

Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.30 0 0 60
Az index cimlapjan a gravitacios kiserletrol szolo cikk tevedes.

Amit Podkletnov kiprobalt az nem paratudomany, hanem igen regota ismert jelenseg. Meg 1930-as evekben a nemet Walter Meissner irta le, hogy a olyan femek mint a cink vagy a titan (szupravezetok) -273 foknal eros magneses terben lebegni kezdenek.
Sot az 1986 evi fizikai Nobel dijat ezen megfigyelesre alapozott kiserletekert adtak, melyben a svajci Muller es tarsai nagyhomersekletu szuprevezetot (HTSL) keramiabol hoztak letre.
Ilyen HTSL szupravezetot rakott Podkletnov egy -233 fokra lehutott eletromagneses terbe. A HTSL rudakat nagysebesseggel porgette, s kimutatta, hogy nehany szazalek sulyveszteseg alakul ki. Ezt a jelenseget pl. a Physics Engngg Institute Ohio reprodukalni tudta.

Masreszt az index cikkben leirt meses tortenet a finn kutatoval sajnos ismet nem igaz: a valosag az, hogy Podkletnov megjelentetett egy cikket egy finn kutatoval a gravitacios kiserleteirol:
E.Podkletnov-R. Nieminen: A possibility of gravitational force shielding by bulk yba2cu3o7 superconductor. Physica C. Vol. 203. pp. 441. 1992.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.07.16 0 0 59
Index címlapján:

Az amerikai képviselőház hétfőn elsöprő többséggel megszavazta a számítástechnikai bűnözés megszigorításáról szóló javaslatot.

heh

cyber.greg Creative Commons License 2002.07.01 0 0 58
Nem rossz...
Előzmény: dongenaro (57)
dongenaro Creative Commons License 2002.07.01 0 0 57
Tisztelt Olvtársak!!!

Amit most itt idézni fogok, az NEM az Indexen, hanem először, mint cím, a "Hírkereső"-ben, aztán a maga kápráztató valójában a "STOP"-on tűnt fel;
ilyen kapitális elírást(?)-tévedést(?) azonban még biztosan nem találtatok:

"A Fidesz nem kívánja Orbán biztos bukását
=============================================

2002. július 1. hétfő 7:26

A kormányfővel szembeni bizalmatlansági indítvány benyújtásáról a Fidesz a héten dönt. A párt egyik vezető személyisége szerint annak ellenére be kellene nyújtaniuk az indítványt, hogy nincs esély Medgyessy Péter leváltására. "

Hogy tetszik???

dongenaro

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.06.26 0 0 56
Ezt el se hiszem, ha nem látom. Így virít a főoldalon is: Új miniszterelnök a brandemburgi tartomány élén
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.11 0 0 55
Te jó ég, mennyi idiótaságot fecsegnek itt össze. Nincs a tudományos rovatnak valami épelméjű szerkesztője, aki legalább érettségizett fizikából, vagy mit tudom én?

Aszteroida csapódhat a Földbe.

"amikor a kődarab a legközelebb, körülbelül 20 holdévnyire volt a Földtől "

Hö. HÖHÖHÖ. Nem érzik a zindex szerkesztői, hogy ez egyszerűen vérciki?

"Bizonyított tény ugyanis, hogy a meglévő technikai eszközökkel évszázadokra előre meg tudjuk becsülni, hogy az aszteroidák milyen közel juthatnak a Földhöz"

Mivel alighanem egy-két évtized telt csak el a "meglévő technikai eszközök" legyártása óta, az biztos, hogy mindez minden, csak nem "bizonyított tény". Mondjuk a mondat ettől függetlenül is gázos egy kicsit, no mindegy.

Az aszteroida a mérések szerint másodpercenként tizenöt kilométert tesz meg a Föld felé

És egyenesen erre jön? Ezek szerint, 872 év távolsággal számolva /pill kb. 415329120000 kilométerre, azaz 0,0439 fényévre van tőlünk. Ez a Pluto átlagos távolságának hetvenszerese. Tényleg egész jók ezek a műszerek.
Jellemző egyébként, hogy rohadtul nem derül ki a cikkből, hogy ez az aszteroida most kering valahol, és ha igen, hol, vagy csak úgy épp keresztülszáguld a Naprendszeren, vagy csak lóg a fejünk fölött (aminek a helye "még titkos" a cikk szerint), és nézi, hogy hova pottyanjon.

"körülbelül egy 45000 megatonnás TNT bomba robbanóerejével lenne egyenlő a hatása (...) azt senki sem gondolja, hogy az emberiségt fenyegető aszteroidáról lenne szó."

Az a 45E megatonna csakugyan bagatell, végül is csak 225-ször szólna nagyobbat a létező legnagyobb hatóerejű hidrogénbombánál (ha jól emlékszem a 200-as adatra).

"az a 67 millió évvel ezelőtt becsapódott aszteroida, amely a dinoszauruszok kihalásához vezethetett, tízszer akkora volt, mint az 1950 DA."

Kíváncsi lennék, méretre-e vagy tömegre. Mert ha csak tömegre is, és a pusztítás megadott adatai stimmelnek, akkor annak a régi aszteroidának kb. a földgolyó felét kellett volna letarolnia. Ilyen rombolásról meg ezzel az elmélettel kapcsolatban tudtommal soha nem beszélt senki. Ha viszont méretre tízszer ekkora (ami a cikkből következik), akkor régen rossz.
Egyébként milyen aranyos az is, hogy pontosan tudja a 67 milliót egy nem is bizonyított elmélettel kapcsolatban.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.11 0 0 54
Egymást előzik a bolygók. A cikk arról beszél, hogy ötszörös bolygóegyüttállás várható.

„Hasonló konstelláció két évvel ezelőtt is előfordult, de akkor a Nap helyzete miatt nem volt látható.”

Azaz a Nap is részt vett az együttállásban.

Május 4-én a Szaturnusz megelőzi a Marsot, és ha Vénusszal hármasban háromszög alakzatban látszanak.

He?

Az égbolt többi részétől látszólag függetlenül mozgó bolygók útját az ókori csillagászok nem értették, nem volt magyarázatuk arra, hogyan előzhetik meg egymást - mondta a csillagász. "

Az egyik bolygó gyorsan mozog az égen, a másik lassabban, mivel az egyik gyorsabban kering a Nap körül, a másik pedig nem. Ezt a régi szférikus felfogás tudtommal tökéletesen megmagyarázta (nem is kellett hozzá sokat kombinálni). A csillagász alighanem a hurokjelenségre célzott, vagy hogy is hívják ezt: a bolygó megfordulni látszik az égen, amikor a Föld épp beelőzi. No mindegy.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.11 0 0 53
Földhöz hasonló bolygókat rejthet galaxisunk

"Eddig egyetlen olyan naprendszert találtak, amely a miénkhez nagyon hasonlít, ez egy 47 Ursae Majoris nevu távoli csillag körül található. Két bolygó köröz a csillag körül, az egyik kétszer akkora, mint a Jupiter, a másik némivel kisebb."

Bizony, ez kurvára hasonlít.

transziloz Creative Commons License 2002.03.10 0 0 52
Hát ez jó.

Nagyszerű hétvégét zárt Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen a német labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában.. Az északiak ezúttal délre a Nürnbergbe látogattak.

Lazításként pedig északra utaztak vízilabdázni.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.15 0 0 51
Sejtem, mit érezhetsz most... Én azt mondom: ne restellj szakemberhez fordulni, amíg még nem késő!
Előzmény: transziloz (50)
transziloz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 50
Alighanem az Index befolyása alá kerültem. Tegnap Zorán mp3-akat töltöttem le és ismét elkezdtem olvasgatni a polfórumot.
Előzmény: Abszolút Nulla (49)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.14 0 0 49
Nem, a manierizmus az a reneszánszot követő és a barokkot megelőző átmeneti korstílus a 16. század környékén. Mi ütött beléd, hogy ilyen sületlenségeket fecsegsz össze, trancsiloz céltárs?:-PPOO)))>>
Előzmény: transziloz (48)
transziloz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 48
A manierizmus az nem az a Máni által alapított ősi szekta, amelynek legfontosabb tanításai közé tartozik a burkolt reklámok szelid, de határozott elutasítása?
Előzmény: Abszolút Nulla (47)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.14 0 0 47
Ismét egy elmés cikk, valami influenzahíradóról vagy miről.

"Maga az úgynevezett híradó pedig - és itt muszáj elemelkedni a megszokott újmanierista finomkodástól - a tévénézo szájbafingása"

Ennek a fickónak (Tóta W. Árpád) valszeg fogalma sincs arról, mi az a manierizmus. Akinek van füle a hallásra, lássa.

Egy másik baromság a címlapon virít: „Egy belga felfedezte az automatikus bevásárlókocsit”

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.12.24 0 0 46
Nem hiszem, hogy ezt tervezték volna. Az aktivizálást egyetlen újsághirdetéssel is végre lehet hajtani, semmi szükség rá a teletubbies-hadműveletre. Ráadásul a fehér háznak nincs is szerszámoskamrája. Attól tartok, most nagyon nagy butaságot mondtál, kedves trancsiloz.
Előzmény: transziloz (45)
transziloz Creative Commons License 2001.12.21 0 0 45
Van ebben az atom-dologban egy alapvető logikai törés. A táliboknak természetesen volt atomfegyverük, de az azt igazoló papírokat megsemmisítették. Ezért nem találtak mást csak ilyen ostoba ál-papírokat. Mindez egy átfogó megtévesztő hadművelet része, és amikor a teletubbies, melynek alkotói beépített arab ügynökök az utolsó szálig, 3421. adásában a zöld teletubby gyomrában marcipános szaloncukor jelenik meg, aktivizálódnak az alvó terrorista sejtek, illetve sejkek, és hatalmas atomcsapást intéznek a tálib atombombával a Fehér Ház szerszámoskamrája ellen.
Előzmény: Abszolút Nulla (44)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.12.21 0 0 44
Rá se rántson, trancsiloz pajtás. 671 esetből egyszer ha helyén használják a magyar sajtóban a billió szót, és önnek szem- és fülkápráztató intellektuális teljesítménnyel sikerült éppen egy ilyen gyöngyszemet előkerítenie. Gratulálunk.

Más: az általam nemrégiben erősen kifogásolt cikkben taglalt tálib atomfegyverekről jelent most meg egy leleplező cikk itt. Persze most nagy szájjal gúnyolódnak azon, amit pár hete még szenzációként tálaltak. Jó kis lap ez az index.

Előzmény: transziloz (43)
transziloz Creative Commons License 2001.12.19 0 0 43
Bocsánat.
Ez az én hülyeségem. De legalább felhoztam a topikot.
Előzmény: transziloz (42)
transziloz Creative Commons License 2001.12.19 0 0 42
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.29 0 0 41
Öööööö igen... az elvvel tisztában vagyok, de mégis mintha olvastam volna vmit... na mindegy, biztos keverem.:)

Amúgy a link helyesen: Mocsing

Előzmény: motoszkal (40)
motoszkal Creative Commons License 2001.11.29 0 0 40
OFF
Ha elerik a kritikus tomeget, tobb neutront bocsat ki magabol az egesz, mint amennyit elnyelni kepes. Vagyis tobb atom hasad, meg tobb neutron es energia keletkezik stb. Hacsak nem hasznalnak neutron elnyelo moderatort, az egesz BUMM.
ON
Tovabbi marhasagok tevekbol, radiokbol:
Előzmény: Abszolút Nulla (38)
myrtlewood Creative Commons License 2001.11.20 0 0 39
ma jelent meg:
A stoppos férfi ezt követően három lövéssel megsebesítette a gépkocsi vezetőjét, annak társai viszont megverték az ukrán hölgyet megverték.

Szegeny no, kicsit sok verest kapott...

(http://index.hu/politika/bulvar/lovoldozes11/)

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.15 0 0 38
Tudomásom szerint attól, hogy kritikus tömegű anyagot összehozunk, még nem robban fel a cucc, csak erősebben sugároz, és hő keletkezik... nem? Egyébként termonukleáris robbanás akkor sem lesz belőle:)
Előzmény: leha (37)
leha Creative Commons License 2001.11.15 0 0 37
off on

az atombomba úgy műxik, hogy atöbb (legalább 2) részre szétszedik a hasadó anyagot. ezek a részek nem érik el a kritikus tömeget ...
a példa kedvéért legyen szó két darabról ...
fox egy csövet és a kritikus tömeg háromnegyedét kitevő hasadóanyagból fox két darabot. ezt a két darabot jól beékeled a cső szájába (hogy véletlenül, szállításkor nehogy a csőben találkozzanak ...)
aztán mindkét adag mögé teszel robbanóanyagot (ez akár TNT(trotil, vagy trinitrotoluol)is lehet, de bármi más is)
egyszerre felrobbantod őket ... a robbanás ereje a hasadóanyag darabokat egymáshoz préseli.
az így kialakuló tömeg már nagyobb lesz a kritikus tömegnél (kezdeti feltételeink fényében 1,5-szerese). ihol neked láncreakció.

az persze nem képezi vita tárgyát, hogy az indexesek, mint az újságírók általában, rengeteg szart adnak ki a kezükből

off off

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.15 0 0 36
Hát ez a cikk aztán már minden képzeletet felülmúl!!

„A brit lap tudósítója és egy brit tévéoperatőr az épületben arab, urdu, német és angol nyelven írt dokumentumokra bukkant, amelyek részletes leírást tartalmaztak rakétákról, pokolgépekről és nukleáris fegyverekről. Az egyik ilyen leírás arról szólt, hogy TNT felrobbantásával miként lehet plutóniumot kritikus tömegűvé összesajtolni, láncreakciót és termonukleáris reakciót előidézni.”

Részletes leírás nukleáris fegyverekről, mi? Olyan nagy országoknak is, mint Pakisztán meg India, kezdetleges bombákat kell robbantgatnia a kísérletekhez, hogy össze tudjanak hozni vmi használhatót, Bin Laden pincéjében viszont több nukleáris fegyver leírása is ott lapul vmi jegyzetfüzetben. Nem semmi.

Na. A plutónium kritikus tömegűvé összesajtolása TNT-vel, bár nemigen konyítok a fizikához, akkora baromságnak hangzik, amilyet keveset hord hátán a föld. Eleve hogy lehet tömeget sajtolással növelni, és hogy lehet TNT-vel plutóniumot sajtolni?
Termonukleáris reakció meg akkor lesz ebből, amikor a cipőmből NATO-főtitkár. Termonukleáris reakcióhoz ugyanis hidrogén kell meg egy hagyományos atombomba, ami a hidrogénfúzió beindulásához szükséges nyomást és hőt szolgáltatja. Bin Laden összeüti a pincében, nem téma.

„A biológiai hadviselésről szóló fejezet több halálos méreg pontos receptjét is megadja”

„Egy másik dokumentum kinetikus energia fejlesztését vázolta fel. ”

A biológiai hadviselésnek mi a franc köze van a halálos mérgekhez? Rohadtul semmi. A kinetikus energia meg a mozgási energiát jelenti, amit szinte bármivel, akár tüsszentéssel is lehet fejleszteni, szóval ez a mondat a hatásvadászságával és semmitmondó ostobaságával szvsz még ennek a tudatlan frázisokat összevissza puffogtató cikknek is a mélypontja. Szégyellném magam az Index helyében, hogy ilyen egy szutykot képesek voltak közreadni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!