Keresés

Részletes keresés

Bszandra Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56112

Szia!

 

Telepatetikus voltam...Veletek álmodtam, és mostanság ha álmodok valakivel, azzal történik valami jelentős.

 

Sok sikert ehhez az aprósághoz is, remélem Dominó és Mao szépen felnevelik a csöppséget. Fiú vagy lány? Megtartjátok? Mi lesz a neve?

:))

Előzmény: Maomopsz (56083)
Henry mackó Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56111

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mi lesz a neve????

 

Előzmény: Maomopsz (56092)
veranéne Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56110
http://www.kutyaiskola.net/informaciok/

http://macskabagoly.eu/

http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=57

http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=heroszsuli&oldal=xk4P9qGFT&helper=

http://kutyasuli.com/

mi kőbányára vittük a happy dog kutyaoviba
Előzmény: Aliii (56108)
Aliii Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56109
Jajj bocsi csak elfelejtettem írni még vmit!! Nem mondta a doki, hogy miért vakarja!!! dE sztem nem bűzmirigy mert két hete kinyomták!!!
Aliii Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56108
Köszönöm Zsazska!! És tudtok valami ilyen óvoda vagy iskola telószámát??
Előre is köszi!!
zsazska Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56107

Ha többet lehet majd kinnt, az talán eredményre vezet majd.

 

A fénykép feltöltésekor legtöbben a beszúrást szokták kifelejteni. Nem elég betallózni a képet, a beszúrásra is szükség van.

Az újaknál létezik egy időkorlát is. Lehet, hogy az is megnehezíti a dolgod.

Ha továbbra sem sikerül, küldd át mailben, és felteszem szívesen:

balassafamily@ t-online.hu

 

 

 

Előzmény: jonnyemami (56106)
jonnyemami Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56106

Rendes mennyiségű pisi, nem csak jelölget. Nemsokára elkészül a kerítésünk és akkor egész délután kint lehetnek majd a kertben, hátha ez segíteni fog valamit neki.

 

Hogyan tudok képet feltölteni?

Előzmény: zsazska (56105)
zsazska Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56105

Sajnos azoknál a kutyusoknál, akikkel nincs folyton otthon valaki, ez a folyamat a többszörösére lassul, vagyis sokkal később válnak igazán szobatisztákká. Sokan panaszkodnak hasonlókról, és éppúgy, ahogy a gyerekeknél is vannak ilyen visszaesések, a kutyáknál is gyakori, hogy már-már úgy tűnik, hogy megértek, de mégsem:-( Ha kertes házban laktok, akkor talán megoldást jelenthetne akár egy kutyaajtó, amin kedve szerint járhatna ki-be.

 

Amúgy ez a bepisilés ez rendes mennyiségű vizelet, vagy csak jelölgetés?

Előzmény: jonnyemami (56103)
zsazska Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56104

Szia Alii!

 

Azt nem mondta a doki, hogy miért nyalta ki? Bolha, vagy bűzmirigy? Mi volt a gond?

Egészséges kutya nem nyalja szét a bőrét. Az okot kéne megszüntetni!

A fürdetéssel csak óvatosan. Nem szabad túlzásba vinni! Kölyök korban meg különösen nem tanácsos. Egy kutyának már fürdetés után néhány nappal is kutyaszaga van. Ezt nem tudod megszüntetni! Ezzel együtt kell élni! Fürdetni akkor kell, ha pl. valamiben megfetreng! Minél több vegyszerrel érintkezik, annál fogékonyabb lesz majd a bőrbántalmakra. A szőrét tisztán tudod tartani pl. rendszeres keféléssel.

A morgás egyátalán nem jó, és nem elfogadható. Ha rátok morog, akkor nincsenek tisztázva az erőviszonyok. Később ebből még további gondok adódhatnak. Keressetek fel egy kutyaiskolát, ahol szakemberek segítenek majd az efféle kérdésekben.

Az sem jó, ha séta közben megtámadják. Lehet, hogy az illető támadó nem volt megfelelően szocializálva, de az ilyen helyzetek kezelésében is sok segítséget kaphattok a kutyasuliban, vagy oviban. Minél előbb érdemes lenne egyet felkeresni, amíg még javítható a helyzet!

Előzmény: Aliii (56102)
jonnyemami Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56103

Szia Zsazska!

 

Sajnos napközben csak kettesben vannak otthon, de mielőtt elmegyünk dolgozni levisszük őket, délután pedig sietek haza, és rögtön leviszem őket!

A sétálással, illetve a természetével nincsenek gondok! Felszabadultan ugrabugrál mint egy kis kerge birka, meg kergetőznek az udvarban a másik kutyusunkkal!

Az ágybavizelésről már leszokott, azt is csak bosszuból csinálta, azért, amiért megszídtam a bepisilés miatt!

Amúgy napközben mikor otthon vannak, van úgy, hogy napokig nem pisil be, és mikor már kezdek örülni, hogy talán sikerült leszoknia a bepisilésről, na akkor jön a nagy pofáraesés:( Akkor meg aztán napjába többször is.(

Pedig nagyon sűrűn ki vannak engedve wc-re!

Fura az is, hogy reggelente jelzi, hogy pisilnie kell, mert kaparja a hálószoba ajtónkat, meg nyüszít, de napközben nem jelez sehogy!

Már arra is gondoltam, hogy annyira belefeledkezik a játékba, hogy mikor már vészhelyzet van akkor aztán elengedi magát.

Amúgy kb 2 óránként ki szoktuk őket vinni mikor otthon vagyunk.

Szerencsére kertes házban lakunk és elég nagy a kert, na meg ott az utca és mellettünk van egy hatalmas zöld terület is, úgyhogy kedvére válogathat a wc-zős helyekből:)

 

Köszi a választ!

 

Szép napot!

 

Ui: nem sikerül képet feltöltenem! Lehet, hogy valamit nagyon nem jól csinálok, de sajna nem megy!

Előzmény: zsazska (56101)
Aliii Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56102
Sziasztok!! Köszönöm a segítséget Veranéne!!! Lenne még egy probléma a mi kis Mopinkal. Volt két sebe a fenekénél, és azt mondta az orvos, hogy ő nyalta ki magának,s adott neki krémet!! Begyógyult de megint újra nyalogatja!! Szerintetek újra kifogja magának nyalni a sebeket?? Ja és még annyit, hogy kaptunk egy ilyen speckó sampont, és nem tudjuk milyen időnként kell fürdetni őt!!( Sajnos kicsit büdi a kutyus) Ja és az nem baj hogyha nagyon-nagyon morog. Ha nem tetszik neki valami nagyon mororg:) A ti kutytusotokat se csípik a kutyák?? A miénket eddig csak megtámadták!! És azóta fél is a kutyáktól!!Sajnos:) Előre is köszönöm Aliii
zsazska Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56101

Sziasztok!

 

Sajnálom, hogy ilyen nehezen tanul az apróság:-(

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy rengeteg türelemmel, és szoros napirenddel próbálod őt rendszerhez szoktatni! Azt nem írtad, hogy napközben  van otthon valaki vele, vagy egyedül marad? Ha van, aki ki tudja őt vinni legalább 5-6 alkalommal, az nagyban segítene a helyzeten. Szinte előről kellene kezdeni vele az egész folyamatot. Lesni minden mozzanatát, és ha belekezd valamibe (pisil-kakil a lakásban), azt azonnal félbe kell szakítani, is mielőbb kivinni a szabadba, hogy elvégezhesse. Siker esetén jöhet a dicséret! Nem árt, ha ezt el is túlozzátok...hangsúllyal, akár simogatással is jelezve neki, hogy most jót csinált.

Ha egy kutya ágyba vizel, akkor valszeg flusztrált valamiért. Valaki, vagy valami zavarja, korlátozza őt. Hogy viselkedik az utcán? Felszabadult, vagy inkább szorong?

Az ilyen viselkedés hátterében gyakran valami negatív élmény húzódik meg. A kutyák is szeretik az efféle dolgokat biztonságos helyen, zavartalanul végezni, és ha pl. az utcán ez nem megoldott, akkor megesik, hogy továbbra is a lakást tartja megfelelőnek:-(

Volt már itt korábban ilyen eset. A régiek biztosan emlékeznek még Lilire, Orville kutyájára. Nekik is pontról pontra ugyan ezek voltak a problémáik, de úgy tudom, hogy sikerült őket áthidalni.

Szóval: Próbáljatok meg egy szoros napirend szerint élni: Meghatározott időben felkelni, és őt elsőként levinni, míg még lehet! Aztán pedig vizslatni, hogy mikor készül újabb merényletre, stb. stb. Evés, és alvás után mindig menjetek vele mihamarabb ki! Ha ezek sem segítenek, akkor elképzelhető, hogy orvossal kéne konzultálnotok, mert lehet, hogy valami szervi oka van.

 

Ui: Én az összes kutyámat így tanítottam szobatisztaságra, és Jumi, a vak mopsz kivételével valamennyien 3-4 hónapos kor között már megbízhatóan szobatiszták voltak. Jumi 5-6 hónaposan érte el ezt a szintet!

 

Ha tudsz, pakolj róluk képet is!

Sok szerencsét!

jonnyemami Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56100

Szia Bébyke!

 

A remény hal meg utoljára :)!

 

Azért jó tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben a pici fiammal!

A dícsérgetés az nálunk is megy nagyon! Az enyém kicsit sem szégyenkezi, ha megtörténik a baleset:(

 

Előbb-utóbb csak beáll nála is a rend.

Mondjuk a másik mopszim ilyen téren nagyon ügyes volt! már 10 hetes korában szobatiszta volt!

Hát igen itt is meglátszik, hogy egyik törpe sem egyforma:)

 

Köszi, hogy írtál!!

 

Szép napot!

Előzmény: bébyke (56099)
bébyke Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56099
Sziasztok moped gazdik és jonnyemami!
Carlos lassan 9 hónapos és most kezd szobatiszta lenni. Nappal már kibírja, úgy hogy napi 3 - 4 × visszük le, viszont reggelre általában bepisil. Már ez is nagy fejlődés, mert mi is azt hittük, hogy reménytelen a helyzet, úgyhogy kitartás előbb utóbb szerintem beáll neki a dolog. Még a mai napig is nagyon megdicsérem, ha lent végzi el a dolgát. Ha délután alszik, akkor rögtön felkelés után viszem sétálni. Az esti séta után már nem adok neki vacsorát és éjszakára sem vizet, így az aknaveszélyt elkerüljük. Jó pár helyen olvastam már, hogy milyen gyorsan megtanulták a szobatisztaságot pár hónaposan. Úgy látszik a kis drágáink későn érő típusok. Viszont ha mégis megesik a baleset, akkor annyira tudja szégyellni magát, hogy a végén össze-vissza puszilgatom. Ja! És annyira vicces volt, ahogy tanulta a lábemelős pisilést ( kb 1 hónapja tudja )! Még most is spárgát dob a levegőbe és van amikor a fában meg kell támaszkodni, mert nagyra sikerül a lendület. :)
Egy kérdés.
Tudtok-e olyan helyet, ahova a kutyát el lehet vinni fürdeni? Persze olyat, ahova mi is be tudunk menni a vízbe. Voltunk Délegyházán, de nem nagyon tetszett, viszont halszagú Carlikám kidöglött. Este úgy horkolt mint egy medve.
Szép napot mindenkinek!
Előzmény: jonnyemami (56098)
jonnyemami Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56098

Sziasztok kedves fórumozók!

 

Egy kis jótanácsot szeretnék kérni, hátha már találkozott valaki közűletek hasonló esettel!

 

2 mopszi boldog tulajdonosa vagyok! Az egyik 3 éves, a másik 10 hónapos.

A kicsi még mindig nem teljesen szobatiszta, és már teljesen el vagyok keseredve, hogy nem is lesz az! Már minden féle létezhető praktikát kipróbáltunk, hogy hátha sikerül végre szobatisztaságra nevelni, de semmi eredménye:(

Mind a kettő kutyi fiú, de a kicsi még mindig nem pisil felnőtt kan módjára, csak úgy gugolósan mint a csajok!

Hiába viszem ki rengetegszer az udvarra, mindig pisil is, de rendszerint, hiába pisil kint, tuti, hogy egy órán belül bent is megteszi a fürdőszobában a kőre:(

A kakival ugyan ez a helyzet.

Mindig megdícsérgetem, ha kint végzi el a dolgát! Ha meg bent, akkor megszídom, de rájöttem, hogy nem jó taktika, mert akkor egyre inkább csinálja dacból is a kis drágám!

Régebben próbálkoztam azzal is, hogy kicsit rácsaptam a fenekére, hogy tudja rosszat csinált, erre ő bosszúból telepisilte az ágyunkat, és ez rendszeressé vált nála! Azóta se szídás, se popsi verés, mert akkor még rosszabb a helyzet!

Ha valaki találkozott már hasonlóval, lécci írja meg mit tehetnék, hogy végre sikerüljön ez a fránya szobatisztaság, mert örökös felmosásból áll az egész életem:(

 

Előre is köszönöm az ötleteket!!!!!

veranéne Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56097
amúgy enyém most 8 hónapos és tényleg nemrég kezdett el ő is ugatni :D olyan ari :D
Előzmény: Aliii (56094)
veranéne Creative Commons License 2009.08.24 0 0 56096
tanítgatod?

hmm hát a miénk 8-10 hetesen hallgatott a nevére és 80%ban a kutyapelenkára pisilt-kakilt. már a lakásban (amíg nem lehetett levinni az oltások miatt) szoktattam a pórázhoz, ráadtam és sétáltam vele, hivogattam. az utcán már nem is volt baj ezzel, simán jött. és ha pisil-kakil az utcán nagyon meg kell dícsérni, esetleg jutalomfalat. nagyon okos tanulékony kiskutyák, kell egy dícsérő szó, hangsúly amit megért majd, és nagyon örülni fog a dícséretnek és szívesen tesz majd érte :) nomeg jutalomfalattal igen könnyen rábírható bármire :D
lépcsőzni is könnyen fog. menj fel a lépcsőn, és hivogasd, csábítsd jutalomfalattal, ha rájön hogy kell lépcsőzni tetszeni fog neki :D a miénk imádja a lépcsőket :D

ami nagyon fontos, hogy ha jót tesz DÍCSÉRD azonnal meg, akár túlozva látványosan, hamar meg fogja érteni mit akarsz tőle.
ha rossz helyre pisil-kakil ott és azonnal szidd le, és tedd a jó helyre (kutyapelus), ezt is megérti majd. ha később találsz valahol pisit a lakásban ne szidd le, mert már nem fogja megérteni mi a baj.

aztán elviheted kutyaoviba is! már elég sok kutyaiskolának van ovi része a kölyköknek :)
Előzmény: Aliii (56094)
juditka21 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 56095

Sziasztok!

 

Gratula a lurkókhoz!!:)

 

Írtak, hogy meglett a mopszlika papírozás útján:))

Jó éjt!

Előzmény: juditka21 (56080)
Aliii Creative Commons License 2009.08.23 0 0 56094
Sziasztok! Bocsánat hogy elfelejtettem bemutatni a kutyust!! Azért írtam hogy nem nagyon bírja a sétákat, mert amikor levisszük akkor mindig leül és az istenért sem képes elindulni arról ne is beszéljek hogy a lépcsővel nincs nagy barátságba:) Ja és megvolt élete első ugatása!! Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy a ti mopszotok mikor lett szobatiszta?? És hogy? Puszi Aliii
zsazska Creative Commons License 2009.08.23 0 0 56093

Helló!:-)) Kicsit el voltam havazva.

Nagyon édes a kis család! Milyen gondoskodó az apuka:-)))

 

A Kubatol állatgyógyszertárakban kapható!

Maomopsz Creative Commons License 2009.08.23 0 0 56092

:) Szia! Na végre itt vagy! Már hiányoztál!

Köszi az infót! A kubatol is gyogyszertárban kapható?

Hoztam képeket a kis családrol. Csináltunk a Dominónak egy dobozt ugy tünik nagyon jól érzi magát benne. Tettünk alájuk párnát is de tegnap addig fészkelődött mig a kicsire turta ugyhogy a párnát azonnal eltávolitottuk. Mao teszi tisztába a gyereket szinte mindig. Nagyon édesek! :)

Előzmény: zsazska (56091)
zsazska Creative Commons License 2009.08.23 0 0 56091

Sziasztok!

 

Egy kicsit kimaradtam a körforgásból....most igyekszem pótolni a lemaradásom.

Gratulálok az újszölöttekhez!

 

Ani! Balázs fiad egy kis tünemény:-))) Az a mosoly az arcán!:-)))

Remélem, hogy a mostani mopszbébi gond nélkül felcseperedik majd!

Kérdezted, hogy mi volt az a szer, amit légycsípés ellen ajánlottam. A neve: Pix Juniperi, (borókakátrány). Gyógyszertárban kapható, állatgyógyászati célra.

Viszont nemrég felfedeztem, hogy éppen olyan hatásos a közönséges Kubatol spray is! Valszeg ugyan az a hatóanyaga, mert a szaga legalábbis éppolyan büdös. Gyógyít és távoltart egyszerrre!

Maomopsz Creative Commons License 2009.08.23 0 0 56090

Szia!

Üdvözlünk itt a forumon! :)

Irj még kicsit a mopszodról ha van időd!

Mit jelent az hogy nem szeret sétálni? Fél kint a szabadban?

Én talán azt próbálnám meg hogy ölben viszem egy darabig és ha látom hogy kezd oldódni, érdeklődni a kinti dolgok iránt akkor leraknám.

De tényleg irj még hogy tisztábban lássuk mi is van.

Üdv! Ani

Előzmény: Aliii (56089)
Aliii Creative Commons License 2009.08.22 0 0 56089
Sziasztok!Új vagyok itt és lenne egy két kérdésem! Kaptunk egy mopszot júl 4-én és nemrég vittük le, és nem igen szeret sétálni. És nem tudok mit csinálni:)
Üdv Aliii
Maomopsz Creative Commons License 2009.08.22 0 0 56088

:)

Magyon szépen szopiznak! Gratulálunk hozzájuk!

Ma voltunk állatorvosnál a Dominóval. Azt mondta az egy szem kölyköt tegyük mindig más cicihez, a többit meg fejjük le. :S Igy nem fog begyulladni neki.

Előzmény: béby77 (56086)
Maomopsz Creative Commons License 2009.08.22 0 0 56087

Köszönjük!!!! :)

Mopsz babás képek holnap lesznek!

Ma Maos képek vannak. :)

Az 5 hónapos kisfiunk máris mopsz örült! :)  

Előzmény: Henry mackó (56084)
béby77 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 56086
08.11.én készült születés után
béby77 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 56085

Sziasztok

nekünk is megszülettek a mopsz bébyk 08.11-én

5 béby született mind fiú.

üdv Zs

Henry mackó Creative Commons License 2009.08.22 0 0 56084
Hú!! Nagyon gratulálunk!! Drukkolunk!!! És kérünk szépen képet!!!:)))))
Előzmény: Maomopsz (56083)
Maomopsz Creative Commons License 2009.08.21 0 0 56083

Szia! :)

Egy nappal korábban megérezted a nagy eseményt! :)

20.án 22.40kor született meg a mopszbabánk!

Egyedül van, ami abbol a szempontbol rossz lehet hogy Dominó ciciei nagyon megduzzadtak és igy nagyon esélyes egy emlőgyulladés ha nincs aki rendesen leszivogassa.

Már most nagyon melegek szegénynek a didkói.

Határozottan rutinosabbnak tünik a babázásban. Ez a második ellése, az elsőnél a szülés után egyszerüen elvonult a kanapéra aludni, a kicsit magára hagyva.

Most rengeteget van a kicsivel, a Mao is tevékenyen részt vesz a baba ellátásában.

Nem tudom ez szokásos, normális dolog-e, de a Dominót egyáltalán nem zavarja igy mi is hagyjuk.

Remélem most szerencsésebbek leszünk mint az elsőnél és megmarad ez a kis picuri. Nagyon édes!!! :)))))

 

Előzmény: Bszandra (56078)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!