Keresés

Részletes keresés

envision Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117754

Szerintem valami nem stimmel a mérőddel ,vagy a cefrézésnél csesztél el valamit .(bocsi)

Hogy 20 fokosan induljon meg egy szilva cefre  ,ilyet még nem is hallottam.

Feltételezem hogy te is az itt leírtakhoz hasonlóan jársz el  cefrézéskor.( mosás megtörés darálás, élesztő, savazás, cukor... kierjedés után ha nem tudod rövid időn belül főzni ,savszint ellenőrzés- beállítás.)

Rendesen kiforrt a cefre?

Megmondom őszintén  ,nálam ilyen alacsonyan indulna a csurgás  ,abba is hagynám a főzést.

Előzmény: erkelrambo (117752)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117753

A baj az,hogy kevés benne az alkohol.Mármint a cefrében.Mennyit állt a cefre?

Vagy rossz a fokmérő.

Előzmény: erkelrambo (117752)
erkelrambo Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117752

Sziasztok! Kezdő vagyok. Eddig főztem meggyet, cseresznyet, a cefre fozese 35-40fokrol indult meg. Történt hogy kaptam 100l Korte cefrét és az első ötven liter mikor megindult 20fok volt... Gyorsan elzártam biztos nagyon régi a cefre. Utána főztem barackot 40fokrol indult meg iható lett. Saját magam szedtem 80liter szilvát 1kilo cukorral és kirostáltan fel öntöttem ma 50litert. Érdekes módon 20foknal indult ez is is ez tudom, hogy saját cefrem. Jelenleg is Fozom lesz ami lesz. Meddig engedjem le a cefrét? Mi lehet a baj?? 

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117751

1 W/1 l a klasszikus akváriumi számítás (még a szabályozható melegítők elterjedése előttről)

És már akkor is hülyeség volt. A fűtésnek a hőveszteséggel kell egyensúlyban lennie, az meg a felületen történik, nem a térfogatban.

Előzmény: Antisystem (117749)
Antisystem Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117750

... ja, és persze azért is kell a hőfok-szabályzós, mert valszeg más energia-mennyiség kell az exoterm intenzív forrás alatt, és más akkor, ha a forrás mát lecsengőben van.

 

ÜdV

Előzmény: Antisystem (117749)
Antisystem Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117749

 arra lennék kiváncsi, hogy hány wat-osat vegyek egy 100W-os 100L cefrét melegen tudna tartani? 

Nem valószínű, az 1 W/1 l a klasszikus akváriumi számítás (még a szabályozható melegítők elterjedése előttről), tehát a 100 l-ben 100W arra alkalmas, hogy legyőzzön kb 5-6 fokos hő-különbséget, ami a szobalevegő és az ideális akvárium-víz között van. Én a helyedben egy szabályozós 300-400 W körülivel próbálkoznék, persze erősen függ attól is, hogy mennyi a helyiség hőmérséklete, és milyen jól hőszigetel a hordód - műanyagban nyilván jóval kisebb elég, mint a jó hővezető fémedényben.

 

ÜdV

Előzmény: janika.p (117740)
endrepp Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117748

Hűtve nem ad ki annyi ízt, sztem. minőségi pálinkát nem érdemes hidegen, de kinek a pap...

Jó nedűt! :)

 

Előzmény: kezman46 (117747)
kezman46 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117747

Érdekes dolgot vettem észre, vagy lehet hallucinálok, 10 literes üvegbe van körte pálinka, kétszer vettem ki belőle fél -fél litert, a hűtőbe tárolom napi fogyasztásra, ahogy fogy úgy lesz egyre jobb az íze, mikor kiöntöttem fél literesbe még kicsit  virág szerű íze volt, amint tovább áll egyre karakteresebb az íze, ezt tapasztaltam az első fél liternél is meg most a másodiknál is, utóbbit négy napja töltöttem ki, ezek szerint jobb lenne ha kitöltögetném kissebb üvegekbe, vagy hagyjam a tíz literesbe, mi a véleményetek?

 

sogi01 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117746

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (117695)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.23 0 0 117745

Rátolod a kurzort a "küld"-re, jobb klikk, cím másolása. De ilyenkor a bal alsó sarokban is olvasható a cím...

Előzmény: azoli88 (117744)
azoli88 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117744

Varadyz! próbáltam neked írni priviben, de kiába kattintok a küldésre, nem történt semmi... megkísérelnéd esetleg hogy te írsz nekem?

Előzmény: varadyz (117705)
azoli88 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117743

Kornel8! fejérmegyében lakom, egész pontosan adonyban! de minden megoldás érdekel!

Előzmény: kornel8 (117671)
azoli88 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117742

Kedves Fehérkutya! bementem a helyi mol kútra, ahol ráadásul kis település révén minden kutassal elég jó kapcsolatban vagyok. azt mondták nem is hallottak még ilyen termékről, és a kúton csak motorolajat tudnak adni...

Előzmény: fehérkutya (117681)
envision Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117741

Szia!

 

Ment E-mail.

 

 

Előzmény: tanca1 (117696)
janika.p Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117740

Legkönnyebben egy akvárium melegitőt tudok beszerezni. Néztem, hogy PVC csövet kell a cefrébe tenni bele viz és bele az akvárium fűtő vagy csak elég simán a cefrébe lógatni mivel ez szigetelt ellenben a régi viz melegitőktől arra lennék kiváncsi, hogy hány wat-osat vegyek egy 100W-os 100L cefrét melegen tudna tartani? 

janika.p Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117739

Hidegtűrő élesztőt nem tudok beszerezni kárpátalján lakok igy valahogyan ukrajnából kellene rendelnem sajnos. Átnézem a hozzászólásokat és köszönöm szépen a sok jó tippet. 

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117738

Köszi, nem kell. Amikor először akartam főzni az új gázzsámollyal, akkor szembesültem azzal, hogy ezen max. teát tudok főzni, nem pálinkát. Nem belevaló fúvóka volt benne, 1,4-es helyett olyan 0,8-as. Elindulhattam volna a hétvégén valahol fúvókát szerezni, ehelyett fogtam a másfeles fúrót és azóta is kiválóan működik.

Előzmény: gabor0036 (117735)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117737

És nem számoltam, kell bele vagy 20. Nem olyan nagy vérszarás az. Egy tűt be ütöl egy fába ( suszter ár) és szépen forgatva bővíted a furatot.

Előzmény: öreg_néne_b (117730)
zsorsz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117736

Persze,de egy savanyúbb alma közel sem olyan kényes mint a körte.

Előzmény: öreg_néne_b (117732)
gabor0036 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117735

Nálunk a szerelvenyboltban polcon van. Én is ott vettem a c12 égőfejbe... Ha megmondod milyen van és hány db kell postázok ha kell 

Előzmény: öreg_néne_b (117730)
zsorsz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117734

Tavaly is bevált(szarkofágnak hívom),9 hordó szorosan egymás mellett,hullámpapírral+polifoam(lehet rosszul írom,az a vékony szigetelő hablemez)körbetekerve,föntről fóliával takarva.A fólia 4 sarkára 1-1 tégla lett kötve,mindig csak az az oldal van felhajtva ahol dolgozom.Az erjedés hőtermelő folyamat,a hordók egymást melegítik,-5-0 fok körül nálam működik.

Előzmény: janika.p (117726)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117733

Én 2- 3 naponta begyújtok a cserépkályhába. Így is lassabban érik. ( Kint a nyári konyhában)

Előzmény: janika.p (117726)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117732

Az almát is kell savazni, szóval arra ne számítson senki, hogy majd almával állítja be a pH-t.

Előzmény: zsorsz (117731)
zsorsz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117731

A savat valamennyire pótolja,de az éretlen almafélék a metilszintet emelhetik.

Előzmény: ksanyi52 (117720)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117730

Az ok, hogy száz forint a szaros fúvóka (szar nélkül mennyivel drágább?), de hol kapható? Mert a sarki vegyesboltban nincs. Ha ötven kilométert meg fél napot kell érte utazni, akkor máris nem száz forint...

Előzmény: gabor0036 (117729)
gabor0036 Creative Commons License 2015.10.22 0 1 117729

Egyébként 100ft egy szaros fúvóka... Pont a gázzal nem kellene szarakodni mert egyszer felszáll a nagy füst és lesz nagy meglepetés hogy vajon mitől...

Előzmény: kramoto (117724)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117728

Szia!

Keress rá bujukcekmece hozzászólásaira,Ő leírta hogy csináld.

Előzmény: janika.p (117726)
Antisystem Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117727

Lehet kapni hidegben is aktív élesztőt, lehet, jóval olcsóbban kijössz vele, mint a melengetéssel... pl:

http://palinkafozo.superwebaruhaz.hu/item/156527

 

ÜdV

Előzmény: janika.p (117726)
janika.p Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117726

Sziasztok!
Hogyan lehetne megoldani télen is a cefrézést? Akvárium melegitőre gondoltam abban van hőfokszabályzás használtok ilyet? 32C-ra is lehet állítani és ha egy hét alatt leerjesztené a cefrét az nekem jó lenne. Vagy van valami más megoldásotok? előre is köszönöm 

ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117725

Már rég lefőztem, csak megkérdeztem. Most is van egy birs-em almával. Még leheletnyit szusszant, de holnap már főzöm is ki. Most hogy hidegebb van egy héttel később érik.

Előzmény: varadyz (117722)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!