Keresés

Részletes keresés

Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1133
Szia!

De jó, hogy írod a Brek-et, nem is tudtam, hogy Velencében is van (mi Trevisóból ismerjük).
Mi is március elején megyünk, kérdésem ugyanaz: kell-e vajon gumicsizmát vinnünk?
Előzmény: Latya (K.L.) (1126)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1132

Szerintetek ki lehet használni a 3 napos kombinált hajó/busz bérletet ha Mestréből járunk át ?

 

Bennem az a képzet él, hogy jellemzően gyalog lehet felfedezni Velencét és vaporetto talán csak hab a tortán, időnként.  Mennyire létszükséglet a vaporetto ?  

Előzmény: Latya (K.L.) (1127)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1131

Hasznos volt az élménybeszámolód, kösz.

 

Eddig bennem nem tudatosult ez a rendszeres árvíz, most lecsapódott.  Azt hittem ez inkább a kivétel mint a szabály.  Mi március elején megyünk, akkor jobb, ha viszek gumicsizmát ? 10 éve vettem, és még sosem használtam, úgyhogy felavatására nem rossz hely Velence :-)  

 

Csak a hellyel spórolni kell, mert nem szeretnék beleszaladni egy ilyen 5000 Ft-os poggyászdíjba, csúnya baleset lenne az á 1290 Ft-os repjegy mellé bekapni.   Súlyosan tanulmányozom mindjárt a szabályzatot darabok és centiméterek ügyében.

 

 

Az a reggelizés nagyon vicces lehetett a kép tanusága szerint  :-)    Úgy elképzeltem amikor gondolák úsznak el a reggelizőasztalok és a svédasztal között.

 

 

Előzmény: Latya (K.L.) (1127)
Kereva-5 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1130
Köszönet a különösen érdekes beszámolóért! A képeidből lehet többet is látni valahol?
Előzmény: Latya (K.L.) (1127)
szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1129
Mail ment!
Előzmény: denes (1122)
Pendy Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1128
Sziasztok,

időjárás-ügyi kérdésem lenne attól, aki volt már Velencében március végén, április elején: ekkor már van esély szép napos, nem esős, netán teraszon ebédelős (ok, kabátban :) időre Velencében? Ahogy elnézem, a február elég morc ott (is)...

Egy hétre mennénk, le is van foglalva a hotel a város közepén, de össze vissza adatokat olvasok, hogy 10 fok, vagy netán akár 18-20 is... és ha nem túl biztató, akkor még variálnék, és máshova mennénk...

köszi a tippet, hogy érdemes-e ekkor (egyszer már voltam egy napot, de júliusban, és nem akarok nagyot csalódni, ha már most egy egész hétre megyünk :))


Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1127

Másnap reggel megint jött a víz. Szerencsére (?), mert nagyon szomorúak lettünk volna, ha repjegy árával megegyező értékű csízmáinkat nem használjuk ki:)

A Szent György szigetre mentünk. Néhány Tintorettó freskó. A Szent Gellért  emléktáblát nem találtuk. A Toronyba 3€-ért lifttel lehet felmenni. Turista alig, kilátás gyönyörű, a déli hatangszó dobhártyát rengető, de hangulatos online zenei aláfestést ad egy várost felülről pásztázó videóhoz.

Délután Buránó. A színes  és rendben tartott házak között kellemes egy órás séta, majd vissza Muránóba. Üvegfúvó műhelyt kerestünk, de nem találtunk. Azt mondták 5 órakor minden bezár.

Vissza Velencébe. Bolyongás, Brek majd szunya.

 

 

A harmadik nap kora reggel felkeltünk 7-kor már a piacon voltunk. Az 1-es vaporettóval mentünk a Rialto Mercato megállóig.  Sajna  még csak akkor pakoltak ki. A rengeteg tengeri herkentyű töredéke volt még kint a jégágyakon.   Később 8-9 után érdemes kijönni. Az áruk addigra gyönyörűen gúlákba, halmokba rendezve.

Az egyik piac környéki, helyi kofák által látogatott bisztróban benyomtunk egy kávét, meg egy sütit. Tipikusan, a helyiekkel assszimilálva: állva, mert ugye ha már leülsz jön a felszolgálási díj. Majd visza a szállóba.  Itt kaja, csomagösszepakolás, majd irány ki Muráno műhelyt nézni.

Mikor elindultunk már tocsogtunk a vízben, ás Muránó keskeny csatornája mentén bizony sok helyit is láttunk, akik nem tudtak kimenni az utcára a nagy víz miatt.

Turistából  alig lézegtek úgy  délelőtt 1/2 11 körül, és még az eső is el kezdett esni. Műhelyekbe invitálás semmi. Az egyik helyen azt mondták, hogy majd egy óra múlva fognak fújni. Másik helyen dolgoztak, de azt mondták, hogy nem lehet nézelődni. Egy harmadik helyet nyitva találtunk, de az nem tipikusan  bemutató műhely volt.  Ott nem fújtak, hanem "csak" formáztak.  Dél körül leülés a part menti cukrászdában, majd vissza a hotel. A vaporetto nem tudott a végállomásig bejönni, mert a magas vízállás miatt nem fért át a híd alatt.   Csízmás, salttyogós, szitáló esőső séta, aztán busz és ki a reptér. Csomagot felvették,  az ülés fölé simán felment. A gép pontosan indult/érkezett.

 

A szállodában volt ingyenes WiFi, de a gépem nem akart IP címet kapni.  A budapesti reptéren még simán ment, kint nem. Meg itthon se, kézzel kell mindíg beállítani :(

 

Így nem tudtam megkérdezni a havi bérletek feltételeit. De szerintem olyat csak velencei lakosok vehetnek. A turista csak fizessen.

 

A nemzetközi diák sztem önmagában a közlekedésre semmire nem jó. A Venice Rolling card működik. ( 4 € és cserébe 18 € 72 órás bérlet + kedvezménye belépőkre való jogosultság)

A Frari tempomban a magyar (ELTE) diákigazolványt is elfogadták, de a Venice Rolling Cardot nem. 

 

A Hotel Salieri továbbra  is? pici szoba, nagy tisztaság, kedves személyzet. A reggeli nem túl bő. De a hely fekvése negyon jó, és az árak is.

 

Érdemes nézni a vízállást.  Ha nagy: gumicsizmát vinni, vagy érkezéskor venni. Nem csak mi, hanem még egy csomó turista is slattyogott este is csizmában: reggel még ugye kellett, de aki egész nap  sétál a városban , az nem feltétlenül fog cipőt cserélni napközben. Én eddig azt hittem, hogy a nagy vízszint "csak" a Szent Márk teret érinti. Hát nem, a sziget egy csomó helyét, és  nagyon megnehezíti az ottlétet. És akkor az épületek falairól nem is beszéltünk....

 

Na ennyi néhány hétköznapi, az ott létezést talán segítő info. A látnivalókat meg már sokan leírták, meg az utikönyvek ismertetik.

 

 

Életkép a cannareggio városrészenBuránó. Ferde harangtorony
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1126

A kissé késve indult velencei portyáról sikeresen hazaértünk. A  kézipoggyászom, ami a kerekei miatt valóban 2 (kettő) cm-rel nagyobb a limitnél , és az Airberlin/Malév/Aeroflot gépek kezelésénél még nem szúrták ki most Budapesten a Celebi jóvoltából 1 útra 5000 Ft-ért bekerült a poggyásztérbe. Ennek köszönhettem, hogy csak az utolsó , nem az előtte lévő buszt értük el a Trevisoi reptéren. Visszafeleé már nem volt gond, igaz ott a keret méret álló bőrönhöz van rendelve, és abba még simán belemegy. A ferihegyen meg keresztbe kell betenni, és ott fennakadt ...

Az esti forgalom mentes idő miatt kb fél óra buszozás után megérkezett a buszunk a P. Romára. Emlékezetből  3-4 perc alatt megtaláltuk a szálloda utcáját, de amikor ráfordultunk kissé meglepődtünk: bokáig érő víz a bejárattól  mindkét irányba olyan jó 20 méteren keresztül....Téblábolás, majd kb 15 perc várakozás után már be tudtunk menni, addigra visszahúzódott a víz. Este még elmentünk bóklászni. Valaki kérdezte hogy van -e valami éjszakai élet Velencében: a Fondamenta Minotto-n elindultunk a Canal Grande felé, és félútig 2 fiatalokkal tömött ,  zenétől  hüppögő hely mellett jöttünk el. Aztán beültünk valami éjjel 2-ig nyitva tartó étterembe, ahol nem is voltak olyan vészes árak. Teríték díj nélkül. Viszont a felszolgálási díjjal ( 8€) kijött 2 személyre 1 pasta, 1 lasagne 1 pohár bor/üdítő 43 €-ra. Hja az éjfélkor nyitvatartó melegkajás helynek megkérik az árát....

Másnap reggel vesztegzár alá kerültünk: a szállodában bokáig: az utcán majdnem vádli középig ért a víz. Ugyan kaptunk szemeteszacskót, de az semmit sem ért.

A Reggeli a szokásos módon "svédasztalos" , de nem annyira megszokott módon gumicsizmás/zacskós volt. A kaja  1 kis cipó 1 sajtos kroaszan, két pici kétszersült. Viszont ehhez annyi kockasajtot/vajat/dzsemmet/mézt/kávét/teát/narancslét iszol, amennyit elveszel az asztalról. Már ha a bokáig érő vízben van kedved odapancsolni.:

 

Délig nem tudtunk kimozdulni a szállásról, majd a P Román egy kis dohányboltban 16€-ért vettünk gumicsizmát. Ezután már fittyet hánytunk a természet nehézségeire. Elmerültünk, ezúttal nem a vízben, hanem a sok száz éves házak bájos , sötét rengetegében. Jöttek a szokásos nevezetese helyek/templomok. Ezekről bővebben már írtak itt is, meg sok más helyen.

Napközben 1  jó nagy pizzaszelet ( 1,6-2€). Este kipróbáltuk a Brek éttermet. Nagyon könnyen megtalálni, a vasútállomástól balra kb 100 m. Le lehet ülni, meleg is van és olcsó.  Ezt a 3 dolgot a februári velencében nem is olyan egyszerű 1 helyben megtalálni. 1 féle leves 5-6 féle meleg kaja, elöl szendvicsek, hátul saláták.   A kis kancsó bor olcsóbb, mint a pohár ürdítő. 2 ember levessel, valamilyen  meleg étellel üditő/bor 20€-ból jön ki. Ez ott kint a meleget, leülést figyelembe véve sztem a legolcsóbb ajánlat. Igaz nem túl hangulatos, és bizony a fűszerezést nem viszik túlzásba.  Romantikus vacsorának nem túl ideális helyszín, de ez más kategória. AZ adagok nem igazán nagyok, de   lehet kérni 2 féle pastát 1 ovális tányérra, ami kb 1,5 szeres adag, de csak 5,8€ áron, szemben az egy adagos4-5€-val.

 

 

szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1125
Próbáltam az itt megadott mail címre képet küldeni,de visszajött.
Ha kell még info vagy kép,akkor
istenhegyi32@citromail.hu-ra kérek mail címet.

A szálloda megtalálható a google keresőben és van magyar leírás is,ami teljesen korrekt.

Még ami kimaradt: a pályaudvar elől indulnak a vaporettok.
A vaporetto közlekedésről is tuok pár tanácsot adni,ha kell.
Előzmény: denes (1122)
bbmagdi Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1124
Szia!

Mi négy évvel ezelőtt Mestrében a Hotel Altieri-ben voltunk. Mestrében van, saját, ingyenes parkolóval az udvarában. A busz szinte a ház elől indul be Velencébe.
A reggeli rendben volt, a szállás tiszta, szép. Úgy láttam, hogy 60 euro/éjszakáért van kétágyas szoba reggelivel.

Linkek:
http://www.altierivenice.it/en/index.php
http://www.booking.com/hotel/it/altieri.en.html
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187870-d567940-Reviews-Hotel_Altieri-Venice_Veneto.html
Előzmény: denes (1122)
szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1123
Mi most voltunk.
Pestről mentünk,de negszálltunk Letenyén,a Radics panzióban.10 ezer ft két fő reggelivel.
Szlovénián át mentünk.
Zágráb-Ljubjana.végig van már autópálya (13 km-en autóút),de a navigáció még nem ismerte fel.Emiatt odafelé elvitt minket egy álomszép hegyi úton,de így is rövidebb,mint Bécsen át.Hóesésben nem ajánlom!
Hazafelé már autópályán jöttünk végig.

De a szlovénok fél éves autópályamatricát vetetnek mindenkivel.Én gondoltam eladom a miénket,de hazafelé az ellenőr látta,hogy nincs rendesen felragasztva ,brutálisan odanyomta.így nem tudtam sérülés nélkül levenni,de hirdetnek sokan itt a fórumon.Érdemes olcsóbban venni.
A horvát autópálya összesen 6 euro.
Az olasz is hat euro Mestre-ig.

Mi is autóval mentünk.Mestre.ben laktunk, egy tiszta,kellemes kis szállodában.Zárt ingyenes parkolója van.A pályaudvartól kis sétára.Kellemes ,csendes kis utcában,szép villa épületek közelében.
Ambasciata holel 3 * büfé reggelivel.
Egyszerü reggeli,két féle felvágott,sajtok,édességek,kávé,tea ,müzli,jam,méz...
A pályaudvar nagyon közel van.Onnan mentünk be vonattal Velencébe.A vonatok nagyon sűrűn járnak,általában tíz percenként és tíz perc a menetidő. Rendes,tiszta,civilizált vonatok.
Vonaljegyeket kell venni, egy euro egy út/fő .A pályaudvaron vannak jegykezelők, kis sárga dobozok,lépten - nyomon,ott kell lekezelni a jegyeket.
Sok szálloda van a pályaudvar közelében,de jól meg kell nézni,legtöbbnél nincs parkoló,vagy biztosítanak máshol,és fizetős.

Mi nagyon elégedettek voltunk azzal a szállodával és megfizethető is volt számunkra.4 éjszaka 195 euro volt.
Előzmény: denes (1122)
tomeckk Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1121
ha jol emlekszem, 80 es 120 euro (40, illetve 60 perc a menetido)
Előzmény: TOPMAN (1120)
TOPMAN Creative Commons License 2009.02.09 0 0 1120
Tudja valaki, hogy mostanság mennyi euroért lehet gondolázni? Régen mintha lett volna lehetőség kis, illetve nagyobb körre befizetni, persze az árra már nem emlékszem.
bbmagdi Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1117
Valaki árulja el nekem legyen kedves hogy kell a linkeket aktívvá tenni?
bbmagdi Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1116
:) bocsánat az ismétlésért, nyilván Micimalacka gyorsabb volt, miközben én írtam a hozzászólást
bbmagdi Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1115
Hello!

Útvonaltervező: www.viamichelin.com: Letenye, Ljubljana, Triest, Velence 689 km (kb. 8-10 óra)
Autópályák: Szlovénia: www.promet.si/, Olaszország: www.autostrade.it/serv_info/rete_index.html

Szállás: www.venere.com, www.booking.com, www.veniceby.com, www.venicehotel.com, stb...

Helyi közlekedés: www.actv.it, a www.veniceconnected.com-on lehet kedvezményesen jegyeket foglalni a helyi közlekedésre, parkolásra, múzeumokba, stb...
Előzmény: denes (1113)
Micimalacka Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1114

Szia!

Általában a Szlovánián át vezető utat preferálják, de lehet menni Ausztrián át is. Az autópályadíjat mindenképp kalkuláljátok bele. Velencébe nem tudsz autózni, tehát előbb le kell tenni a kocsit, ami parkolási díjat jelent. Olvass vissza, többször beszéltek róla hol mennyi, merre.

Nézd meg ezt az útvonaltervezőt:

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?strStartCityCountry=1741&strStartAddress=&strStartMerged=Budapest&strDestCityCountry=612&strDestAddress=&strDestMerged=Venezia&ie=UTF-8&x=54&y=17

 

Mit érdemes megnézni? Meg kell-e szállni útközben?

 

Útközben van ott mit érdemes megnézni? Szerintem ezt az utat le lehet nyomni egyben (nekünk ilyen táv megy, ha netke is, menni fog)


Hol foglaljak szállást?

Olvass vissza 4-5 oldalt, konkrét szállás és szállárkeresők is vannak. Ez is attól függ, milyen(kemping, hostel, B&B, szálloda)

De pl. www.booking.com guglia venezia hostel/hotel akármi;Velencében vagy környékén?


Helyi közlekedés?

www.hellovenezia.com http://www.actv.it/

Elsősorban hajó(vaporetto) és busz. Illetve vízitaxi és gondola(drága)Többféle jegy és bérlet van.


Ha valaki tud megbízható autóbérlést 15 napra Pesten azt is megköszönném.

 

Nem szeretnék a pénztársácotokban nyúlkálni, de mostanában lehet repülővel is kijönnétek az autóbérlés árából.

Egyébként ennyi időre, külföldre szerintem bármelyik autóbérlő jó lehet (pl. eurpcar, hertz), de készülj magas kaucióra is, árakat nem tudok, keress rá.

 

Olvasgass kicsit a topicba, és konkrétabbat kérdezz, arra könnyebb válaszolni:)

Előzmény: denes (1113)
csincsi741 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1112
nagyon köszönöm!!!!
Előzmény: Micimalacka (1111)
Micimalacka Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1111
Igen, ott is van egy ATVO pénztár, a busz meg a D nem tudom hányas megállóból indul, de ki van írva.
Előzmény: csincsi741 (1110)
csincsi741 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1110
s azt lehet ott a p.románál? már bocsi a sok hülye kérdésért, de először megyünk, s hiába olvastam végig a fórumot :)
Előzmény: Micimalacka (1109)
Micimalacka Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1109
Akkor elég szerintem  a hazút előtt megvenni.
Előzmény: csincsi741 (1108)
csincsi741 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1108
ezer köszi, s ha odafele nem csak visszafele kell jegy? Mert valszínű felvesznek minket odafele, de visszafele már kelleni fog a busz
Előzmény: Micimalacka (1107)
Micimalacka Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1107
Nem. A reptéren van egy ATVO pénztár, ott lehet megvenni a jegyet, egy útra vagy oda-vissza. És ott kell érvényesíteni is a pénztár előtt. A busznál kérik a jegyet, hogy a csomagod betegyék és felszállhass. Ha nem retúrt veszel, akkor szintén pénztárban kell jegyet venni a buszpályaudvaron.
Előzmény: csincsi741 (1106)
csincsi741 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1106
végre sikerült megnyitnom a menetrendet, köszönöm! Ugye erre a reptéri atvo járatokra nem előre foglalni meg jegyet venni. Feb.14 megyünk Wizz Air-el...
agri Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1105
Velencébe február 12.-én oda, 19.-én vissza, kedvezményes vonatjegy átadó 2 fő részére. 37e Ft.  A karnevál 14.-én kezdődik
wonder22 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1104

Szia!

 

Örülök h jól sikerült az utazás!

Döbbenet h a Sóhajok hídja még mindig avval a kék vacakkal van fedve,amikor szeptemberben voltunk már akkor is kék volt!:-)))

Igaz h ez Velence topic de ha a többieknek nincs ellenére akkor mesélhetnél h mit láttatok Veronában!Szeptemberben tervezek oda egy napos kiruccanást és minden info jól jönne!

Előzmény: Micimalacka (1103)
Micimalacka Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1103

Első nap  ugye estére értünk eléggé, elindultunk sétálgatni, alig 10 percbe telt kijutni a Szent Márt térre, sétálgattunk nézelődtünk, és vacsoráztunk:-)

Második nap hóesésre ébredtünk, mire elindultunk, már durva havas eső lett belőle. Vonatra szálltunk és OFF Veronába mentünk. Vasótállomás, vonat remekül működik, tiszta, korrekt, beszélnek angolul, minden flottul ment.

Hazaérve megint elindutunk hagyatkozva a szemünkre, minden konkrét cél nélkül, azért itt az eldugott templomok mellett belefért már a Szt.Márk Bazilika. Vacsi ugyanott, mint előző nap.

Harmadik nap korán indultunk, Murano volt az első cél. Kegyetlen rossz idő volt ott kint, és gyakorlatilag semmi nem volt nyitva, így elég keveset időztünk ott, egyszer vissza kell menni(a többi szigettel együtt). Újra Szt.Márk tér, a Sóhajok hídja csúfosan néz ki ezzel a kék reklámos izével, a Dózse palotát kihagytuk, már láttuk, most hagytuk magunkat a velencei hangulattal sodorni. Hirtelen ötlettől vezérelve hajóra szálltunk és a város másik végébe mentünk, a Ghetto-ba(Cannaregio).

Negyedik nap letettük a vasúton a csomagot a csomagmegörzőben (4 euró 5 órára, után óránként 0,4 euró)Jártunk álarckészítőknél, a Frari-nál.

Micimalacka Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1102

A szállásunk San Polo-ban volt, 5 perc sétára a Rialto és a Rialto Merquato megállóktól. A booking.com-on foglaltuk, Locanda Poste Vecie névre hallgat. http://www.boo.com/venice/bed_and_breakfasts/locanda_poste_vecie

http://www.locandapostevecie.com/en/index.htm

 

Ha most mentünk volna, akkor kereshettünk volna helyben:-) Ugyanis hiába írták a 24 órás recepciót és check-int, télen mégis csak 19.00-ig van recepció, reggel 9-ig senki.

Pici sikátorban van, csatornára néz, de könnyen megközelíthető (bár elsőre simán elmentünk mellette, pedig ki van táblázva:-) A szoba olya,mint a képeken, tiszta, rendesen takarítottak minden nap. Kértünk reggelit, elég édes - vaj, dzsem, lekváros croissant, toastkenyér, müzli. De épp elég az útrakeléshez. Fűtés klímával, ami elég gyér és lassan melegszik, ez kicsit zokon esett, mivel végig esett az eső meg a hó.

Előzmény: Micimalacka (1101)
Micimalacka Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1101

No jövök kicsit:-)

Tervezgettünk, szervezgettünk, olvasgattam, útikönyveztem, körvonalazódott, mit nézünk meg nagyjából mia a terv, de mivel jártunk már mindketten Velencében, meg nem akartunk időhöz kötve rohanni, így végül teljesen spontán egy hétköznapi Velencét tettünk magunkévá a kötelezők helyett:-)

 

Épp egy hete indultunk, szerencsésebbek voltunk, mint Latya. Pontosan indultunk, pontosan érkeztünk. Vettünk jegyet, és éppen elértük még az ATVO járatát. A busz a Piazzale Roma-ra érkezik, átsétáltunk a ACTV pénztárhoz, és úgy döntöttünk, mégsem VC, hanem csak a közlekedési jegy, 72 órást vettünk, mivel kedd este jöttünk haza, így pont elég volt. 33 euró/db.

bbmagdi Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1100
Tök jó interaktív, részletes Velence térkép, utcanevekkel:

http://www2.comune.venezia.it/mappacomune/indexEN.php?lang=en

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!