Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

cs70 máj. 11. Creative Commons License 49890

T50

 

Az első kör jó volt, aztán a kéthavi szünet megmutatta magát. A rigótól befelé már nem esett jól, de legalább látszott is rajtam. A rajtot felvettem.

Babosi Gyorgy máj. 11. Creative Commons License 49889

T50

 

A kisrigós hurok fél órával gyorsabb volt, mint tavaly. Később sajnos meg is lett ennek a böjtje. A Kisrigótol a célig ez a 30 perc előny 20 perc hátránnyá alakult. Kétszer rossz irányba futottam, ami a kedvemet szegte, már csak be akartam érni. 7:11, legalább lesz miből faragni. Az utolsó 6 km-en a lengyel-magyar barátságot erősítettem. Ezért valami időjóváírás nem jár? :))

CSERMANEK máj. 11. Creative Commons License 49888

T100

Friss az élmény. Megírom.

Vártam most ezt a versenyt, ezt a távot. Kíváncsi voltam, hogy a kicsit hektikusra sikeredett felkészülésemmel hol is tartok valójában. A bejárás idén elmaradt, de így negyedjére már reménykedtem az eltévedésmentességben.

Terv nem volt, csak hogy ne fussam el az elejét. Zsákkal indultam, hogy szokjam.

A rajt után örömmel konstatáltam, hogy nem magas a pulzusom, szépen mentem, mendegéltem, hegyszerű felfeléket szigorúan gyalogoltam, azt is kényelmes tempóban, síkon utaztam, lejtőn vigyáztam a virgácsaimra. Igyekeztem enni folyamatosan, és minden lehetséges helyen megálltam fürcsizni a kutaknál, első alkalommal Piliscsabán. Minden szép volt és rózsaszín, peregtek az percek a kilométerek, mire felocsúdtam, már Piliscsévről kifelé kezdtem a kocogást Klastromra. Ott megint fürcsi, majd irány Dobogókő, szigorúan sétával felfelé – na jó, a Zháromszög tetejétől óvatos kocogással. Dobogóköre 2 perccel előbb értem (3:26), mint tavaly – minden klappolt. Dömösre óvatosan ereszkedtem, tudtam, hogy itt nem szabad széjjelvernem a combjaimat. Ez a verseny a fellegvárnál kezdődik, mondogattam magamnak – a versenyt persze a teljesítésre értve. Szépen legurultam, gyors frissítés, majd irány a Prédikálószék. Itt már jó ideje kerülgettük egymást Athosszal, lekopírozva a tavalyi évet. Nem voltam felhőtlenül boldog a mászás gondolatától, úgy döntöttem egy büdös métert sem fogok futni, amíg fel nem érek. 38 perc lett, kirándulós tempóval, egyre amortizálódó lelkesedéssel. Tavaly is ezen a ponton morfondíroztam a Kisrigós kiszálláson, így már számítottam a kisördögre idén is. De most valahogy nem tudtam lerázni. Nem volt őszinte a mosolyom a csúcson, nem volt kedvem tovább szenvedni. Egyrészt folyamatosan belegondoltam, hogy mi minden vár még rám. Másrészt meg nem volt kedvem enni. valahogy nem ízlett a megszokott gél, ha csak rá gondoltam elment az életkedvem. Egy magnéziumot toltam a Prédin, de utána vagy negyed óráig mostam a számat a fanyar íze miatt. Az étteremhez 5:39-re értem, percre pontosan úgy, mint tavaly. Eldöntöttem, hogy abbahagyom, elég volt, 50 km is nagyon sok, nem megyek tovább egy lépést sem. Ettem levest, levettem a rajtszámomat, felvettem egy kompressziós szárat, és agonizáltam-dumáltam a többiekkel. mondtam, hogy semmi bajom, csak nincs kedvem. Emese, Kalota Levi, Andi nagyon finoman kérdezgettek, cseszegettek, hogy azért ezt még gondoljam át. Aztán ahogy ültem a napos fűben, egyszer csak azt éreztem, hogy nem érzek semmit. Hogy a lábaim is, és én is jól vagyunk, és hogy a gyomrom is okés. Felpattantam, visszavettem a rajtszámom, és gyorsan elindultam – persze előtte fürcsiztem egyet a kúton. Összesen 35 percet tököltem el, jó sokan elhagytak.

20 perc után beindult a régi nóta, nincs nekem ehhez kedvem, vissza kellene fordulni, 75-nél már nem lesz kocsi ami elvigyen, stb… Közben a futás ment rendesen, de folyamatosan a kiszálláson agyaltam. Visegrád előtt utolértem az első engem lehagyót, ami kicsit erőt adott. A pont előtt megint fürdés, majd nyomás tovább, szigorú séta a fellegvárba felfelé. Ott a változatosság kedvéért megfürödtem újra, aztán kocogásra váltva megindultam vissza a Kisrigóba – az újabb elhatározásom szerinti kiszállási helyszínre. mentem, mendegéltem, Liával kerülgettük egymást, Megint kezdett elegem lenni, ami szignifikáns összefüggést mutatott azzal, hogy egy fél gélt tudtam magamba szuszakolni két óra alatt. A faluba érve kicsit meginogtam a feladást illetően. Talán ha újra tolok egy levest, és ha továbbra is minden hegyet csak sétálok, akkor nem lesz olyan vészes – gondoltam. Három óra lett az ajándékhurok, 9:10 körül értem vissza. A leves tényleg jót tett, lecseréltem a géleket más ízre. Kicsit felőrölt eddigre a közel 4 órás belső tusakodás, de kezdtem azt érezni, hogy egyre jobban vagyok. Na jó. Feltámadásnak nem mondanám, de mondjuk, mint Voldemort Mógus professzor fejében… Újabb fürdés után nekiiramodtam a maradéknak.

Az utolsó 25 aztán újra „jól ment”, meghálálták a lábaim, hogy vigyáztam rájuk, lefelé szépen haladtam, szökelltem, síkon is haladtam. Sorra előztem vissza a sziesztám alatt engem elhagyókat. Hegyeket nem futottam meg, de kisebb huplikat bevállaltam. Szomorúan láttam, hogy lajosforrás előtt kiírtották az egyik kedvenc részemet.

Csobánka, kevély, már a revans lázában ért el. Előzgettem, rakkoltam. A sötétedés egy heggyel előbb, a kevélyen ért. Innen már tudtam, hogy nem lesz gáz, elkezdtem nézni az órámat is, és bevillant, hogy talán lehet még 12-vel kezdődő időm.

Borosjenőtől még két skalpot szedtem, Gyönyörű volt a kigyertyázott Csúcs-hegy. Ez már hazai terep volt, nem mumus.

A cél előtt arra gondoltam, hogy bár sokat küzdöttem, és az időm is 50 perccel rosszabb, mint tavaly, mégiscsak ez a teljesítés okoz nekem nagyobb örömöt. Szuper, hogy nem adtam fel, hogy végül nem szálltam ki, és hogy ha összeszorított fogakkal is, de végigmentem (12:43, 20. hely).

A cipőm (HOKA stinson ATR) remekül bevált, gondot nem okozott, sokat csillapított. A frissítésre ki kell valamit találnom, pár évig tuti nem tudok ránézni a sponser gélekre.

Nincsenek csodák – újfent kiderült. kevesebb km van a lábamban, mint tavaly, bár az is igaz, hogy több szint. Valószínűleg gyorsabban kezdtem, mint azt az edzettségem indokolta volna. A meleget igyekeztem kibekkelni, vagy nyolc helyen toltam a fejem kút alá, de a kajával kudarcot vallottam. A leves a barátom, minden megold, Lúdtalpnak igaza van abban, hogy benne lakik a futótündér.

Andinak, Leventének, Emesének újfent köszönöm, hogy kicsit foglalkoztak velem, hogy továbbpresszionáltak.

Gratulálok minden teljesítőnek, indulónak, bármennyit is ment!

CS.

millers máj. 11. Creative Commons License 49887

Nagy gratula a T100/80/50 teljesitoknek. Jo volt tegnap Veletek, koszi az elmenyt!

lpr máj. 10. Creative Commons License 49886

Igyekszem. Addig is bringázom. Más élmény, felfele meg lehet szakadni, nincs olyan, hogy belesétálok. Az ciki volna. Lefele meg sokkal pihisebb.

Előzmény: megalkuvó (49874)
Sánta Kutya (SK) máj. 10. Creative Commons License 49885

Hajrá mindenkinek!

lpr máj. 9. Creative Commons License 49884

Eldöntöttem, nem kockáztatok. Nem akarok rásérülni. Meló után megpróbálok kimenni szurkolni a Csúcs hegy környékére.

Előzmény: DonRazzino (49876)
barefootBushman máj. 9. Creative Commons License 49883

Csanya! Kezdőnő jött... : D  (bocs, ilyenkor mindig a fiatalember reszortja válaszolni)

Előzmény: Cicóka_ (49882)
Cicóka_ máj. 9. Creative Commons License 49882

Sziasztok!
Szeretném megismerni a Börzsönyt.
Múlt héten volt a Börzsöny-Királyrét 30 túra a Zöldgömb rendezésében
Sajnos arról lemaradtam
Érdeklődnék hogy futott rajta valaki, vagy végigjárta mostanában az útvonalat?
Milyenek az útvonal jelzések? Eligazodik rajtuk egy kezdő, egy térkép segítségével?
Köszi ha valaki válaszol
Cicó_

oszkar00 máj. 9. Creative Commons License 49881

Ha valaki Kispest irányából menne a T100/T80/T50-re, szívesen elviszem kocsival. 7 körül indulok itthonról. Négy szabad hely van még. :-)

DonRazzino máj. 9. Creative Commons License 49880
Inkább úgy mondanám, hogy ki van számolva, hogy a lehető legkésőbb kelljek, ha már a késői rajttal fel van.borítva a szokásos verseny előtti reggeli (éhgyomor). De ott leszek 8:59-kor a.sorban :-)
Előzmény: Pinyo (49878)
tottomi87 máj. 9. Creative Commons License 49879

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne,  hátha vannak itt rutinos Kazinczy200-asok,  hogy lesz e, ill. volt e Kazinczyn frissítőpontokon, különös tekintettel Füzéren Cola mint frissítő. ?

Pinyo máj. 9. Creative Commons License 49878

Nincs ez későn? 9-ig van rajtszámátvétel.

Előzmény: DonRazzino (49876)
DonRazzino máj. 9. Creative Commons License 49877
Az utolsó bekezdés természetesein nem (csak) lpr-nek szólt.
Előzmény: DonRazzino (49876)
DonRazzino máj. 9. Creative Commons License 49876
Gyere el, túrázz egyet, a szintidő megengedi! :-)

Nekem is van egy jó kis köröm sérülésem, ami miatt nem csak az emelkedőn leszek lomha (ahogy eddig), hanem a lejtőkön is. Azért egy sub 6 órát így is elvárok magamtól.

Holnap a Kelenföld (8:30)-Déli pu.-Széll Kálmán (8:45) útvonalon megyek fel a célba, két helyem még van a kocsiban.
Előzmény: lpr (49870)
bandrás61 máj. 9. Creative Commons License 49875

Már lehet jelentkezni a Kazinczy 200 terepfutó versenyre. Spartathlon kvalifikációnak már jó. Az UTMB kvalifikáció intézése folyamatban van. http://www.kazinczy200.hu/

megalkuvó máj. 9. Creative Commons License 49874

Sürgősen gyógyulj meg. Sérültnek lenni és nem futni nagyon rossz!

Előzmény: lpr (49870)
oszkar00 máj. 9. Creative Commons License 49873

A végén sosem néztem a régi útvonalat, ott nem gond. De köszi!

Előzmény: amat (49872)
amat máj. 9. Creative Commons License 49872

tudom az elejét kérdezted, de azért a második felére is figyelni kell:-)

Előzmény: amat (49871)
amat máj. 9. Creative Commons License 49871

nézd meg jobban minimum két helyen van még változás:

Visegrádra a piros helyett a piros háromszög

Lajos forrás után Zöld háromszög korábbi útvonal helyett

Előzmény: oszkar00 (49859)
lpr máj. 8. Creative Commons License 49870

Hétfőn tettem egy próbát, aztán lemondtam a T50-et a 3 hete húzódó sérülés miatt.

Ma megint elmentem futni és nem fájt a vádlim. Na most mi legyen?

 

 

oszkar00 máj. 8. Creative Commons License 49869

Tényleg, azt sem láttam. Pedig isten bizony, nagyon néztem a különbségeket. :-)

Előzmény: allez zserzseli! (49868)
allez zserzseli! máj. 8. Creative Commons License 49868

pilis tető után ki kell menni a zöld háromszögre. egy killa kb.? és ott van a plusz szint. tavaly már úgy ment. nagyon szép, de azért meglepő hupli.

Előzmény: oszkar00 (49859)
oszkar00 máj. 8. Creative Commons License 49867

Valóban. Észre sem vettem.

Előzmény: Elm (49863)
Pinyo máj. 8. Creative Commons License 49866

Szóval elpártoltál a sprinttávtól.

Előzmény: zoncsi (49857)
zoncsi máj. 8. Creative Commons License 49865

Ez persze diszkrimináció!!

:-)

Előzmény: ganki_ (49864)
ganki_ máj. 8. Creative Commons License 49864

TEREPSZÁZAS szurkolók figyelem!

 

Ha van egy iPhone-od és szívesen közvetítenél pár percet  a versenyről, amit az otthonülők és a célban ücsörgők repeső szívvel várnának, akkor olvasd el az alábbit és kövesd az ott leírtakat!

 

http://www.terepfutas.hu/mi-ujsag/nalunk/319-ultraspire-elo-mobilkoezvetites

 

Ne ücsörögj otthon, hanem légy a verseny részese! Gyertek minnél többen, szurkoljunk a futóknak!

 

Elm máj. 8. Creative Commons License 49863

Piliscsabán más az útvonal, ránézésre hosszabb is picivel, a 2 km talán túlzás, de ez csak itiner alapján tipp. Szerintem máshol nem változott a pálya.

Előzmény: oszkar00 (49859)
bmalag máj. 8. Creative Commons License 49862

"Egy 1987-es tanulmány szerint (Chester Kyle) 0,6%-os előnyt jelent a borotvált láb, ami egy 40 km-es időfutamon 37-es átlaggal nagyjából 5 másodpercet jelent."

:)

Előzmény: oszkar00 (49861)
oszkar00 máj. 8. Creative Commons License 49861

Azt még meg is kell érni, de igyekszem. Én meg valószínűleg a legszakállasabb futó leszek. :-D

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (49860)