Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.15 0 0 75165

Hétfőn este a Veszprémi kórházban összefutottam egy lánnyal aki Tapolcára jár és erősen hiperstimus lett. Kedden kellett volna mennie vérvételre, de befektették Veszprémben, valószínűleg veszprémi vagy Veszprém környéki. A férjével sokat beszélgettem. Ha valaki esetleg tud róla ( vagy a férj esetleg olvas) jó lenne tudni róla valamit.

brenduska Creative Commons License 2007.08.14 0 0 75164
Szia zsu7!
Nem tudom be jelentkeztél-e már valahová.De én a Szegedi kálit tudnám ajánlni,mivel én ide járok.Nagyon rendesek,és segítőkész mindenki.A Zádori doktor nagyon rendes,annyi időt szán rád amenyi szükséges.Nem sokat kell várakozni ,a legtöbb 2 óra volt.Leghamarabb a kezdés szerintem 3 hónap,mivel először konzultáció.Aztán labor,ekg ,belgyógyászat stb.Ha Pesti vagy akkor is.max 1.30 perc az út a pályán Szegedig.De informáld le a többi intézetet és amelyik szimpatikusabb .Vagy jelentkezz be egy párba,amelyik hamarébb fogad oda menj.De szerintem egy hónap ide oda nem számit ,ha még ketyeg a biológiai óránk akkor sem.Remélem tudtam segíteni ,ha kérdésed van szívesen segítek.
Előzmény: zsu7 (75149)
Gebu70 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 75163

Szia venchi!

 

Jó lenne ha rossz lenne a teszt, de gondolom erre minimális az esély. Viszon még nem jött meg és ez valamire talán utalhat. Eddig szinte el se kellett végeznem a tesztet a 14. napon, mert mindig megjött elötte. Várok még egy napot és szerda reggel csinálok egy újabb tesztet. Remélem neked lesz igazad és rossz volt az első teszt és végetér ez a csúnya  rémálmom.

 

 

szia

Előzmény: venchi (75161)
albi2000 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 75162

Talán valakinek hasznos info lehet.

 

Injekció beadás:

 

Jelen helyzetben az ügyeleten is kötelesek beadni az injekciókat (tapasztalatom szerint ingyen), mégis aki ennyi izgalmat sem akar ajánlom az alábbi nővérszolgálatot, ahol nem ingyenesen ugyan, de korrekt áron kijönnek házhoz, akár az éjszakai tüszőrepesztő miatt is:

 

http://systers.fw.hu/

venchi Creative Commons License 2007.08.13 0 0 75161

Nagyon sajnálom.

Nem lehet, hogy rossz a teszt??? :)

 

Még van egy "dobásotok", addig ne add fel!

Pihenjetek rá egy kicsit, lazuljatok!

Előzmény: Gebu70 (75157)
Gebu70 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 75160

Szia Polimeli!

 

Köszönöm a bíztató szavakat és sok sikert kívánok neked a továbbiakhoz!!!

 

szia

Előzmény: polimeli (75158)
polimeli Creative Commons License 2007.08.13 0 0 75159
Szia Zsu7! Mi Tapolcára járunk.Nem tudom,segítség-e,de májusra lettek készen az eredményeink,és akkor már csak szeptemberre volt időpont lombikra. 4 hónap:(Sajnos. De azt mondták,lehet,hogy valaki kiesik,mert sikerül neki,és akkor előbbre jutunk,de ez nem történt meg. Győrben is nagyjából ennyi a várakozás,de ott sokkal több pénzbe kerül minden.
Előzmény: zsu7 (75145)
polimeli Creative Commons License 2007.08.13 0 0 75158

Szia Gebu70! Borzasztóan rossz olvasni,hogy megint nem sikerült.Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni,nekem eddig két inszem volt,és most készülünk az első lombikra,már szedem a fogigátlót. Becsülöm a kitartásodat,és sok erőt kívánok a folytatáshoz! 

 

Előzmény: Gebu70 (75157)
Gebu70 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 75157

Sziasztok!

 

 

Nekem 2hete volt az ET-m. Ma reggel végeztem el a terhességi tesztet és sajnos negatív eredményt hozott. :(((( Nagyon el vagyok keseredve, mert ez volt a 4. lombik próbálkozásunk. Mi a bp.-i Kaáliba járunk a Kovács doktornőhoz(most csinálta a 2. beültetést nekem). Nagyon kedves aranyos doktornéni, de sajnos Ő sem csodatevő.

Elötte a Dévai Intézetben voltunk 2 lombik próbálkozással, de a várakozái időtől a hozzáállásokig, mindennel elégedetlenek voltunk, ezért váltottunk. Természetesen, minden intézetben vannak sikertörténetek és kudarcok. Van aki erre, van aki arra esküszik. Elméletben már én is baromi okos vagyok mindenki ellátott "jótanácsokkal" és már mindent ki is próbáltunk. A fonalbeültetéses akkupunktúrától kezdve a Gynevac inekcióig mindent. Sőt még egy "gyógyítóhoz" is elmentünk, de mind hiába. Most nagyon borusan látom a világot... De eszembe jut egy nagyon hasznos mondás miszerint: HA GÖDÖRBEN VAGY, NE ÁSS TOVÁBB!! MÁSZ KI AMÍG KI TUDSZ ÉS MÉG KI LEHET!!!

Valószínű most sem adom fel ilyen könnyen és nekivágunk az 5. utolsó esélynek is...csak azt nem tudom azután mi lesz, ha az sem sikerül.... :-(

 

k.a.r. Creative Commons License 2007.08.11 0 0 75156
Szia Szeperzso!

Ha nyíregyháza környéki vagy, szerintem érdemes akkor a debreceni kaálit választani, ott csinálják a lombikot, miskolcon nem, vagy budapesti kaáli.
Nálunk családban közel álló személy járt Debrecenbe és nagyon pozitív tapasztalatai vannak, de azt hiszem a Bodnár nevezetű dokihoz ment. Ott kettő orvos dolgozik, és talán nem is olyan hosszú a váró lista sem.
Sok sikert!


üdv
Előzmény: szeperzso (75151)
venchi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 75155

Mi június elején decemberre kaptunk időpontot.... az 6 hónap, a Bp-i Kaáliban.

És nincs előrébbjutás, ha a kor vagy bármi más miatt sürgős.

Limitálva van a havi beültetések száma - az állami támogatások miatt. Szabott keret van.

Ha van pénzed, és vállalod a cirka 370-400 ezres pluszt, akkor talán hamarabb is sorra kerülsz.

 

Első hallásra nekem is soknak tűnt a 6 hónap, de látom, hogy az előzetes vizsgálatok, eredmények beszerzése milyen lassan megy, és a ciklus is ugye havonta van, szóval jó, ha mi dec-re egyáltalán fel tudunk készülni, úgy értem, a hormonokkal, szurikkal meg mindennel...

 

Előzmény: tami32 (75148)
tami32 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 75154
írd be a keresőbe : "meddőségi" és ott a melyiket válasszam? a többit rád bízom. amelyik szimpi!
Előzmény: szeperzso (75151)
szrjudit Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75153

Szia!

 

Szerintem, ha Budapesten akartok próbálkozni, akkor idősürgetés céljából lehet, hogy meg kéne fontolnotok, hogy akár 2-3 helyre is bejelentkeztek egymástól függetlenül(pl. MBC, Dévai, Kaáli stb.), és meglátjátok, mikorra kaptok időpontot a különböző helyeken. Aztán az első megbeszélés után, a leleteitektől függően el fogják mondani, hogy a kivizsgálások náluk, majd a kezdés kb. mikorra várható, és akkor még mindig le tudjátok mondani a többi helyen aszerint, hogy melyik a szimpatikus, illetve időben melyik a jó nektek.

Bár az is igaz, hogy ez attól is függ, hogy nincs-e bizonyos intézmény, ahova konkrétan menni akartok, illetve konkrét orvos, akit választani akartok. Ha ilyen nincs, akkor én így tennék.

Bár ebben az is benne van, hogy az első megbeszélés díját, ahol van, ki kell fizetni mindenhol, de asszem ez a lombik árához képest elenyésző, hogy több, független véleményt is hallhassatok.

 

Hogy hol mennyit kell várni?

Én a bp.-i Kaáliról tudok nyilatkozni, ott időpontra kell menni, és általában nincs csúszás, bár mostanában hallottam, hogy ott is csúsznak, de! max 1-2 órát. Ha tévednék, valaki javítson ki. Utoljára márciusban voltam ott. A megbeszélésnek, vizsgálatnak pedig nincs időhatára, addig beszéltek/vizsgálnak, amíg szükséges, ha a kezelésekről van szó, de bájcsevejre nincs idő, az tény. Általában a lélek pátyolgatására sincs:-(  És minden hülye kérdésetekre is válaszolnak. :-)

A BMC-ről csak hallomásaim vannak, hogy ott reggel kezdéskor áll a sor, és sorban lehet bejutni, általában arra minimum egy délelőttöt vagy több órákat kell szánni. De majd jön, aki odajár, és tudja a részleteket.

 

Szóval a lényeg a lényeg, a helyetekben én már HOLNAP telefonálnék időpontokért.

Nincs mire várni, nemigaz?, és a bejelentkezés is néha nehéz, főleg telefonon, sokszor foglalt minden vonal, úgyhogy tényleg minél hamarabb próbálkozni kell. 

Előzmény: zsu7 (75152)
zsu7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75152
Tényleg köszi! Majd írok, hogy mire jutottunk, és főleg, hogy mikorra:)
Én is fiatalnak gondolom magam, de amikor 85-ös születésűek már diplomával állnak sorba állásért, akkor azért elgondolkodom...

Zsu
szeperzso Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75151

Sziasztok!

 

Ne haragudjatok a zavarásért én csak érdeklődni szeretnék a beültetések felől. Minket most küldtek el, 2 sikertelen inszem. után. A páromnak kevesek a katonái nálam pedig változó az endom. vastagság. Már kipróbáltunk minden csodaszert, hormont, méregtelenítést, műtétet de sajna nem jártunk sikerrel. Hpgy kell neki kezdeni intézetet keresni, melyik a "legjobb" mi Nyíregyháza mellett lakunk. Előre is köszi a válaszokat!

Szuszka08 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75150

szia !

 

azért olyan nagyon öreg sem vagy,hidd el,nem kell azért kétségbe esni a korod miatt,Én is ennyi vagyok,és mindig kinevetnek,ha azt mondom,hogy nem vagyok már olyan fiatal,meg hogy szorít az idő.Szóval még fiatalok vagyunk és kész :)

 

hát hogy ne azt érezzd hogy menjél már,mert sokan várnak,ezt nem hiszem hogy megkapod valahol.mert rentgetegen járunk sajnos meddőségi központokba,és sajnos a futószalag effektus, mindenhol megvan. ha valaki megcáfol ebben,akkor az csak jó,de Én így gondolom.természetesen válaszolnak a kérdésedre.ill. Én csak Tapolcáról tudok nyilatkozni,mivel oda járok. máshol nem tudom hogy mennyi időt foglalkoznak a beteggel,de igazából nem hibáztatom az orvosokat sem,hogy nincs idő 20-30 percig foglalkozni mindenkivel,mert akkor bizony reggel 8-tól éjfélig rendelhetnének.Ezt úgy gondolom nem árt ha tudod.

 

Ha úgy érzed,hogy mielőbb kezdeni akarjátok,és nem akarsz hónapokat elvesztegetni a várakozással,akkor tényleg olyan intézetet keressél,ahol tudnak fogadni mindjárt,mert mire elkezdik az egészet,az is már egy hónap a vérvételek után. illetve utánna attól függ mikorra tudnak beiktatni.Szóval ha még hozzáadjuk hogy 3-4 hónapot is kell várnod így könnyen összejön 5-6 hónap is akár.sztem.

 

 

Ja,és még az "időpontra lehessen menni " . hez - nekem még soha nem sikerült bekerülnöm,akkor amikorra az időpont szólt,mivel olyan sokan vannak és mindig van csúszás.

 

 

remélem tudtam segíteni.

 

Szia,

Szuszka

Előzmény: zsu7 (75149)
zsu7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75149
Még nincs a kezünkben a papír, szabin van a doki. 32 és 37 vagyunk, nem nagyon öregek, de éveket nem szeretnék már várni, most hogy végre tudjuk mi a gond.

Körbejárok az ismerősök között, meg persze a fórumon is gyűjtöm az infót az egyes intézetekről, aztán nekivágunk. Ha tudtok pozitív-negatív tapasztalatokat írni, annak is örülök.

Nekem az lenne a fontos, hogy időpontra lehessen menni, amit nagyjából tartanak is, meg, hogy válaszoljanak az összes "hülye" kérdésemre, és ne azt érezzem, hogy menjek már, mert még sokan várnak.
tami32 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75148

én a pesti kaáliba min 3 hó várakozást tudok.

minél előbb hívj fel egy intézetet, úgyis a mensidtől függ minden. (én a 21. napon kezdem a szurit adni magamnak.)

más meddőségi is van a kaálikon kívül lsd: Dévai int., BMC, stb hátha hamarabbi az időpont!

mit jelent hogy nem vagytok fiatalok?

Szuszka08 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75147

Szia !

 

Sztem ha Pesten túl későre kapnátok időpontot,és esetleg megtudjátok oldani,akkor valamelyik vidéki Kaáliban kellene érdeklődeni,mert ott nem kell annyit várni.pl. Tapolca vagy Győr. Sokan Bp.-ről is ezen helyek valamelyikére járnak vagy az orvosok miatt vagy a  hosszú várólista miatt.

Ha tudunk egyebet segíteni,csak kérdezz nyugodtan.

 

Szuszka

Előzmény: zsu7 (75145)
k.a.r. Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75146
Szia!

A várakozási idő attól is függ szerintem, hogy milyen hosszú a váró lista, illetve, hogy általatok ismert orvoshoz kéritek az időpontot-e vagy sem.
Túl sokat nem érdemes rajta agyalni, hívni kell a kaálit és kérni egy időpontot, utána meg már mindent pontosan tudni fogtok.


üdv
Előzmény: zsu7 (75145)
zsu7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 75145
Sziasztok!

Van egy andrológustól szakvéleményünk, hogy minden valószínűség szerint csak ICSI eljárással születhet gyerekünk. Ezek után mennyi idő alatt lehet eljutni a beavatkozásig? Mennyi a várakozási idő Bp-en?
Nálam az alap vizsgálatok rendben voltak, de miután a páromnál kiderüt a probléma, velem sem foglalkoztak már.
Sajnos nem vagyunk már túl fiatalok, ezért nem szertenék fél évet-évet várni. Lehet valahogyan gyorsítani?
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 75144
Ja és a progeszteronpótlást ugyanúgy adják az ET utáni 2 hétben.
Előzmény: Törölt nick (75143)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 75143
Több lehetőség van:

Alaphelyzet szerint normál ciklusban megnézik UH-val mikor van peteérésed és utána annyi nap elteltével ahány naposan az embriók le lettek fagyasztva jön az ET, ami ugyanolyan mint a stimulált lombiknál.

A következő lehetőség az, hogy UH-val nézik mekkora a tüsző, majd adnak HCG szurit, és ahhoz lövik be az ET időpontját.

A következő lehetőség h hormonokkal segítik elő a tüszőérést. A többi ugyanaz.

Az ET napján engedik fel az embriókat, nem biztos hogy mindet sikerül sajnos.
Előzmény: cuna1989 (75142)
cuna1989 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 75142

sziasztok tudnátok segiteni elsö fagyis beültetés lesz az hogy történik

 

polimeli Creative Commons License 2007.08.04 0 0 75141
Szia Tami! Majd igyekszem megismerni titeket,és feltérképezem a helyzetet.Az inszem-topicból jövök. 26 évesek vagyunk a férjemmel,neki oligozoospermiája van,nekem valószínű endometriozisom. Volt két inszem, (tegnap derült ki,hogy nem sikerült) de az endo-gyanú miatt kaptunk lombikra időpontot.Tapolcára járunk. Azt hiszem long protokollom lesz,Menopur szurikat kaptam inszemnél( 9-et, aztán 15-öt) ,de 1 és 2 tüszőm lett csak. Lehet lesz laparom is,ha nem sikerülne az első lombik. Huhh.....most más hirtelen nem jut eszembe magamról....meg is unnátok:) Köszi a fogadtatást:)
Előzmény: tami32 (75140)
tami32 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 75140

gyere és ha tudunk segítünk.

hol lesz az elsö lombikod? és mondj légyszi bövebbet magatokról. mi volt eddig veletek?

Előzmény: polimeli (75139)
polimeli Creative Commons License 2007.08.04 0 0 75139
Sziasztok! Ha nem bánjátok,ezentúl ennek a topicnak is lakója leszek:) Pár nap és elkezdem a fogigátlót,és még a ciklus végén megkapom az első szurikat is az első lombikomhoz. Szóval jövök majd kérdezni:))
stunc Creative Commons License 2007.08.03 0 0 75138
Fablia, köszönöm, de mostmár megvan a még szükséges mennyiség. Nagyon aranyos vagy:)
Előzmény: fablia (75133)
tami32 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 75137

addig se adtam fel!

most épp a sógornőm beszervezett reikizni.

erről van tapasztalata vagy véleménye vkinek?

tami32 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 75136
kaptam suprefact receptet, amit majd a 21. napon( kb 09.08.-án) kell elkezdenem. utána 09.17.-én megyek vissza( kb akkor megleszek) de akkor is látni akar. a többi majd ott és akkor és stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!