Keresés

Részletes keresés

zentai istván Creative Commons License 2007.09.06 0 0 331

Kedves Zoltán

 

Természetesen van itthon távcsövem, nem is egy. Van egy kis családi cégünk, ami jelenleg fő tevékenységként csillagászati eszközök fejlesztésével foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy fejlesztek és készítek csillagászati távcsőveket és távcsőmechanikákat.

 

Jelenleg még messze nem tartunk ott, hogy bármiféle nyereségről beszámolhassak, de a nevem -távcsőkészítőként- eléggé ismert már országszerte. Van már távcsövem Ausztriában, Szlovákiában, Németországban, Svájcban és az Egyesült Államokban is.

Remélem, lassan túljutunk a kezdő vállalkozások nehézkes beindulásán és nem a feleségem fizetéséből kell finanszíroznunk a távcsőveket meg az önkormányzást :). 

 

Honlapunk címe: www.umatelsecopes.com, de találsz egy kis csillagászati honlapot a Magyar Csillagászati Egyesület (www.mcse.hu) vendégoldalaként a nevem alatt.

 

Szívesen látlak bármikor egy kis beszélgetésre, távcsövezésre, és ez természetesen minden kedves fórumozóra vonatkozik.

 

Az ősszel tervezek publikus bemutatót is, ha már korábban sötétedik.

 

Szakterületem nincsen, mert ahhoz egy nagyon stabil felszerelés és rengeteg idő kell, a felszerelésem meg változik, időm pedig nincsen. Általában az érdekes eseményeket követem.

 

 

Előzmény: tubi2002 (326)
racsrajmund Creative Commons License 2007.09.06 0 0 330

A csoportosítás jó ötlet. A szolgáltatói törlés legális tartalomra nem jellemző, bár előfordulhat, de másolatpéldányunk úgyis marad, és pótolható

 

Rajmund

Előzmény: Atiqua (329)
Atiqua Creative Commons License 2007.09.06 0 0 329

Szerintem is legalább addig meg kéne őrizni a dokumentumokat, míg hatályban vannak. Akár archívum is lehet. Nem tudom mekkora fájlokról van szó, de az ingyenes szolgáltatók hajlamosak önkényesen törölni bármit, amiről úgy gondolják, hogy nekik az nem tetszik. Bár ezt, mint szakmabeli gondolom tudod te is :)

Tárolásra, hogy áttekinthető is legyen, témák szerint lehetne csoportosítani a dokumentumokat, pl általános rendelet, költségvetés, tervek-tervezetek, stb.

Előzmény: racsrajmund (328)
racsrajmund Creative Commons License 2007.09.06 0 0 328

Nem tárhely-korlát az oka, az könnyen megoldható lenne egy ingyenes tárhelyre való "átlinkeléssel". Csak példaként említettem a 6 hónapot, de lehet akármennyi.

Szerintem ha túl sok info lesz, akkor előbb-utóbb nehezen lesz áttekinthető, vagy visszakereshető. De várom a javaslatokat. Mennyi legyen?

 

Rajmund

Előzmény: Atiqua (325)
tubi2002 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 327

Én is csatlakozom ehhez.

 

Szerintem a fontos alaprendeleteknek - maradjunk még mindig az ebtartási rendeletnél, ha van ilyen - folyamatosan elérhetőnek kell lenniük. A költségvetési rendelet is fent lehet a költségvetési év végéig, sőt, a zárszámadás elfogadásáig, bár tudom, hogy e rendeletet a legtöbb helyen folyamatosan módosítgatják.

 

A döntéseket praktikus alapon kellene meghozni minden esetben, az adott helyzetnek megfelelően.

Előzmény: Atiqua (325)
tubi2002 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 326

István, köszönöm a választ. Nagy segítség, hogy megismerjem azt a települést, ahol most - három éve - élek.

 

Azt tudtam, hogy csillagász vagy. Melyik a szakterületed? Amikor még létezett a Föld és Ég, én is amatőrködtem alapszinten. Egyszer csináltam mindenféle lencsékből egy távcsövet - még megvan valahol -, azzal láttam a Hold krátereit meg a Jupiter négy legnagyobb holdját. Gyerekként ez hatalmas élmény volt! Vettem a csillagvizsgálóban egy Kepler-távcsövet, de az sajna a sok költözés közben eltűnt.

 

Ma is szívesen olvasok, nézek ilyen témájú anyagokat.

 

Van otthon távcsöved?

 

Zoltán

Előzmény: zentai istván (322)
Atiqua Creative Commons License 2007.09.06 0 0 325
Miért csak 6 hónapig lesznek elérhetők? Tárhelykorlát miatt?
Előzmény: racsrajmund (323)
Atiqua Creative Commons License 2007.09.06 0 0 324

1. A településrendezési terv engem is érdekelne, a kíváncsiság szintjén. Mekkora méretű ez? E-mailben elküldhető? Amennyiben igen, elküldené nekem az atiqua0[kukac]gmail[pont]com címre? (Van az atiqua után egy 0-nulla, nem elírás).

 

2. Vácduka történelméről néhány éve megjelent egy könyv. A '78-as íromány az alapja, de már nem emléxem pontosan, hogy annak az új kiadása, vagy annak alapjaira épülő új kiadványról van-e szó. Elvileg akkor minden dukai kapott vagy vehetett belőle. Ha otthon leszek előkeresem.

 

A virágos Vádukához annyit tennék hozzá, hogy az idősebb emberek amúgy sokat foglalkoznak a ház előtt lévő virágoskerttel. Sajnos az a "generáció", amelyik néhány éve (10-15) még évről-évre szebb és szebb portákat produkált, mostanra már vagy nem bírja az ezzel járó munkákat, vagy (és sajnos ők vannak nagyobb számban) kihalt. A fiatalabbaknak pedig lényegesen kevesebb idejük és igényük van erre.

 

Előzmény: zentai istván (322)
racsrajmund Creative Commons License 2007.09.05 0 0 323

Tisztelt Tubi!

 

A dokumentumtárban elérhetőek lesznek a rendeletek, valamint a jegyzőkönyvek is. Ezek bizonyos ideig lesznek a honlapon (pl.6hónap), majd az Önkormányzatban archiválásra kerülnek.

 

Az Ön által javasolt Kérdezzen- válaszolunk rovatot képzeltük el "Gyakori Kérdések" néven, ahol egy pl. info@vacduka e-mail címen tehetné fel kérdését, és hozzájárulása esetén publikussá tennénk a rovatban.

 

Üdvözlettel:

 

Rajmund

Előzmény: tubi2002 (319)
zentai istván Creative Commons License 2007.09.05 0 0 322

Kedves Tubi2002,

 

NYITOTT KAPUKAT DÖNGETSZ!!!

 

1. Van Településrendezési Terv. Ha kívánod, elküldöm, odaadom CD-n. Látni fogod, hogy ez a terv sajnos rendelkezik mindazokkal a hiányosságokkal, amelykről Te is beszélsz. Szívesen megosztanám veled ezzel kapcsolatos gondolataimat, de itt a fórumon most nem mennék bele, mert iszonyú hosszú lenne. Szerintem is átgondolatlan, nem vagy rosszul jelöli ki a fejlődés irányait, továbbá még önkényes, igazságtalan és elfogult is, de ezt most pláne nem részletezem.

 

2. Vácduka történetét részben feldolgozták már. Született egy kiadvány 1978-ban 800 ÉVES VÁCDUKA címmel, Táborosi Sándor tollából. Sajnos, Vácduka hányadtatott önkormányzati története miatt nagyon sok dokumentum eltűnt. Az 1935-ös testületi jegyzőkönyvek pl Vácrátóton kerültek elő.

 

ÉN IS NAGYON FONTOSNAK tartanám a helytörténet megfelelő feltárását és gondozását. A magam részéről többször felvetettem már helytörténeti vetélkedő, diákverseny szervezését, és -nem titok- magam is fontlgatom egy Vácduka témájú könyv megírásának gondolatával "GYÜTTMENTEK" címmel.

 

3. Ilyen rendezvények voltak. Több-kevesebb sikerrel mentek. Sajnos, KISZÁMÍTHATATLAN az érdeklődés, akárha Vágó Istvánt hívod meg. Javaslom, fordulj Tóth Gáborné Maricához, ő a képviselő-testületben ezeknek a rendezvényeknek a nagy támogatója, szervezője.

 

Azért felhívom a figyelmedet arra, hogy VANNAK a faluban önszerveződő körök, csak kicsit utána kell nézni! Van ping-pong, testépítő, tánc, galambász csoport. Néha magam is szoktam tartani csillagászati bemutatókat, azokon mindig nagy az érdeklődés.

 

Kétségtelenül, NAGYON-NAGYON jó lenne, ha MASSZÍVABB, FAJSÚLYOSABB KULTURÁLIS események, alkalmak is lennének.

 

 

 

 

Előzmény: tubi2002 (320)
zentai istván Creative Commons License 2007.09.05 0 0 321

Kedves Fórumozók, JBercike!

 

Hadd reagáljak érdemi felvetéseidre!

 

 

Vácduka egyik nagy problémája képviselő úr illetlen viselkedése itt, a testületi ülésen és mindenhol ahol megnyilvánul.

 

Valóban, többen szóvá tették már vehemens, agilis, rámenős viselkedésemet, amely sokak szemében agresszívnak, támadónak tűnik.

 

Noha ez attribúciós probléma, szeretném hangsúlyozni, hogy NÉHÁNY ESET kivételével NEM ÁLLT SZÁNDÉKOMBAN bárkit megbántani. Azoktól, akiket mégis sikerült, ezúton IS ELNÉZÉST KÉREK.


Szivesen együtt gondolkoznék azokkal akik Vácduka jelenét és jövőjét nem a falu lélekszámának gyarapitásában, hanem ésszerű munka és lakókörnyezet kialakitásában kivánják megoldani.

Hadd kérjelek meg: definiáld pontosan, mit értesz ÉSSZERŰ MUNKAKÖRNYEZETEN és ÉSSZERŰ LAKÓKÖRNYEZETEN???

 

Azt érteném, ha

 

EURÓPAI, CIVILIZÁLT, KULTURÁLT, STB. MUNKAKÖRNYEZETRŐL

EURÓPAI, CIVILIZÁLT, KULTURÁLT, STB. LAKÓKÖRNYEZETRŐL

 

beszélnél. A fogalmi bizonytalanságot az "ÉSSZERŰ" terminusban érzem.

 

Ez a kifejezés ugyanis RELATIVIZÁLJA a kontextust. Mihez képest ésszerű? A külső adottságokhoz, a belső adottságokhoz, az üzleti környezethez, a közigazgatási környezethez, a meteorológiai környezethez, az iskolázottsághoz, a demográfiai struktúrához, az önkormányzat teljesítőképességéhez képest, STB, EGY HALOM TÉNYEZŐHÖZ KÉPEST LEHET VALAMI ÉSSZERŰ.

 

Ehhez pár környékbeli számadat:

egy lakosra jutó földterület falvanként hektárban

Váchartyán 0,67, Vácduka 0,84, Rád 1,07, Kosd 1,48, Vácegres 1,52, Váckisujfalu 2,24
Mindezeken túl Vácduka területének a legnagyobb a belterületi aránya!

Ezt az érveléstechnikában STATISZTIKÁVAL VISSZAÉLÉS HIBÁNAK nevezzük. Egyrészt, nem világítod meg, milyen kapcsolatban vannak a felhozott adatok (egyébként is rendkívül HOMÁLYOS) álláspontoddal, de még azt sem, hogy RELEVÁNSAK lennének arra nézve, azt meg pláne nem igazolod, hogy alátámasztanák azt.

 

TUDOD-E ugyanakkor, hogy hány NÉGYZETMÉTER ISKOLA VAGY ÓVÓDA JUT EGY DUKAI GYERMEKRE????? 

 

TUDOD-E, mekkora egy DUKAI GYERMEK ÉTKEZÉSI NORMÁJA???

 

TUDOD-E, MEKKORA AZ ASZFALTOZOTT UTAK RÉSZARÁNYA???

 

Önmagukban ezek a kérdések ugyanúgy semmitmondóak, még ha a rájuk adott összehasonlító válaszok SOKKAL MEGDÖBBENTŐEK, mint a te statisztikád.

 

AZT ÁLLÍTOM, HOGY:

1. Ha nem pontosítjuk a foglmakat, akkor nem tudjuk a kérdést racionálisan megvitatni, annyi szálra szakadhat a vita.

2. Úgy gondolom, hogy célszerű lenne az "ÉSSZERŰSÉG" fogalmát a következő tényezőkhöz kötni:

   a) A LAKOSSÁG IGÉNYEI

   b) MEGVALÓSÍTHATÓSÁG (és ennek feltételei)

   c) FENNTARTHATÓ FEJLESZTHETŐSÉG (és ennek feltételei)

 

Láthatod, hogy a lakosságszám növelés ÖNMAGÁBAN nem feltétel.

 

Valóban, a falu problémáit megoldhatná egyetlen olyan üzem letelepedése, amelyet pl feleségem vezet Veresegyházon, és amely évente mintegy 250.000 $ iparűzési adót jelent Veresegyháznak.

 

Csakhogy, ahhoz, hogy ilyen jellegű forrásokat hozzunk Dukára, annak feltételei is kellene, hogy legyenek:

1. Megfelelő infrastruktúra (utak!!!!)

2. Megfelelő önkormányzati környezet, adópolitika, nyitottság.

3. Lakossági fogadókészség.

Teljesen mindegy, hogy multinacionális mogulról, vagy 10-20 középvállalatról van szó, Dukán a fenti kritériumok EGYIKE SEM teljesül.

 

MInden erőnkkel azon vagyunk, hogy az 1.-2. pontokban változásokat érjünk el, de ennek számos -nem anyagi- akadálya van, amelyet ígéretemhez híven, többé nem ecsetelek.

 

MIÉRT GONDOLJUK MI AZT, HOGY FONTOS LENNE A LAKOSSÁGSZÁM NÖVELÉSE?

 

1. Mindenekelőtt azért, mert ALAPVETŐ FONTOSSÁGUNAK TARTJUK VÁCDUKA ÖNÁLLÓSÁGÁNAK, AZ ÖNRENDELKEZÉS LEHETŐSÉGÉNEK FENNTARTÁSÁT!!!! Ez azt jelenti, hogy SZERETNÉNK MEGŐRIZNI VÁCDUKÁN

   a) AZ ÖNKORMÁNYZATOT

   b) AZ ÓVÓDÁT ÉS AZ ISKOLÁT

   c) AZ ORVOSI RENDELŐT

MINDEZEK FENNTARTÁSA UGYANIS A LAKOSSÁGSZÁM FÜGGVÉNYE!!!!!

 

Szeretnénk továbbá

   d) KISZÉLESÍTENI A SZOCIÁLIS ELLÁTÁS RENDSZERÉT

   e) JAVÍTANI A FALUGAZDÁLKODÁS RENDSZERÉT (temető, parkok, közterületek és külterületi pihenőövezetek)

   f) JAVÍTANI A KULTURÁHOZ ÉS SPORTHOZ JUTÁS FELTÉTELEIT

MINDEZEK FEJLESZTÉSE LÉNYEGÉBEN A LAKOSSÁGSZÁM FÜGGVÉNYE!!

 

 

  a)

 

MINDEN magyar kormány célja az önkormányzati rendszer karcsúsítása. Jelenleg 3200 önkormányzat van Magyarországon, a vezető politikai erők pedig MAX 6-800-at tartanának elfogadhatónak. Vácduka lélektani határon mozog abban a tekintetben, hogy megőrizze önkormányzatát. Kisnémedinek például már NEM LEHET saját polgármesteri hivatala, mert 1000 fő alatt van a lakosság! 

 

Vácduka tartozott már sződi közigazgatás alá, nem nagyon szeretné ezt az állapotot viszont látni.

A gyakorlat sem azt mutatja, hogy az egymásra kényszerített "közös lovaknak" túlzottan tiszta lenne a háta. A "kistérség" koncepciója Magyarországon nagy ívben megbukott, Dukának a VILÁGON SEMMI HASZNA NINCS A VÁCI KISTÉRSÉGBŐL és semmilyen régióból, aminek tagja. A legszebb példa talán a Gödöllői Vízi Társulat, amelybe csak fizetünk, de soha nem kapunk semmit.

 

AHHOZ, HOGY VÁCDUKA ELMENEKÜLHESSEN AZ AUTONÓM KÖZIGAZGATÁS MEGSZŰNÉSÉNEK RÉME ELŐL, GYORSAN EMELKEDNIE KELL A LÉLEKSZÁMNAK.

 

  b) AHHOZ HOGY EGY ISKOLA MA MAGYARORSZÁGON MŰKÖDHESSEN, LEGALÁBB 8x15=120 GYEREKNEK KELL ODA JÁRNIA. AHHOZ, HOGY GAZDASÁGILAG IS FENNTARTHATÓ LEGYEN, 250 GYEREK KELL!!! Ma általánosan elfogadott Magyarországon az a statisztikai vélekedés, hogy egy település saját iskolájába nagyjából az összlakosság 10%-a jár. EZ DUKÁN 2500 LAKOST feltételezne.

 

  c) Jelenleg a háziorvosunk 840 kártyával rendelkezik. Ahhoz, hogy egy háziorvosi praxis fejleszthetően működjön, 1200-1600 kártyára van szükség. Ezt sem én mondom, hanem néhány háziorvos ismerősöm.

MOST SZÁNDÉKOSAN NEM BESZÉLTEM A LAKOSSÁGSZÁMBÓL ADÓDÓ ILLETVE ABBÓL SZÁMÍTHATÓ KÖLTSÉGVETÉSI TÉNYEZŐKRŐL, NEM BESZÉLTEM AZ INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉS ÉS AZ INTÉZMÉNYFENNTARTÁS KÖLTSÉGEIRŐL!!

 

Természetesen, ezeket az összetevőket is be fogom mutatni Nektek. Nem sokára úgyis megkezdődik a költségvetés tervezésének időszaka.

 

MOST AMELLETT AKARTAM ÉRVELNI, HOGY A LAKOSSÁGSZÁM NÖVELÉSÉNEK IGÉNYE NEM PUSZTÁN GAZDASÁGI SZÜKSÉGSZERŰSÉG, SŐT, LÉNYEGÉT TEKINTVE NEM AZ.

 

HANEM EGY KÖZÖSSÉG AUTONÓMIÁJÁNAK, ÖNRENDELKEZÉSÉNEK FELTÉTELE.

 

 

Előzmény: jbercike (318)
tubi2002 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 320

Beszéljünk a jelenről és a jövőről...

 

Nem tudom, készült-e anyag, de jó lenne, ha lenne egy településfejlesztési koncepció. Először alapszinten kellene eldönteni, hogy mit akar a falu: egy kertvárosiasan fejlődő települést, vagy esetleg az ipart betelepítve más irányba akar menni? (Én a csendes, kertvárosias jelleg mellett vagyok.) Ha eldőlt, meg lehetne határozni a településrendezési tervben, hogy a falu mely részein milyen változásokat engedélyeznek. stb.

 

Ha van ilyen terv már,  örömmel olvasnám.

 

Szerintem egy falu nem attól lesz szebb, élhetőbb, konfortosabb, hogy mindent az önkormányzat megcsinál - ez pont olyan lenne, mintha mi ülnénk otthon a házunkban és helyettünk mindent más csinálna - ez persze sok pénzbe kerül. Az embereknek is tenniük kell. Jó ötletnek tartom a tavaszi virágosítást, ha néhány vállalkozó adna 10-10 ezer forintot, össze lehetne szedni annyit, hogy már legyen látszatja az akciónak. A tél elegendő arra, hogy a szabályokat megalkossuk.

 

El kellene kezdeni Vácduka történelmének feldolgozását, egységes keretbe foglalását. Meg lehetne kérni valakit, hogy koordinálja ezt. Igazán nem kerül pénzbe, inkább akarat kérdése. Azután lehetne "naplót" vezetni, a mostani fontos eseményeket az utókor számára dokumentálni. (Ez sem pénzkérdés!)

 

Lehetne - akár a művelődési házban, vagy ha van rá alkalmas terem, az iskolában - amolyan kiscsoportos rendezvényeket tartani. Mondjuk ha meghívnánk Vágó Istvánt, a Legyen ön is milliomos játékvezetőjét, nem jönne össze legalább ötven ember? Szerintem igen. Tudom, hogy szívesen vállal ilyen szerepléseket pl. Bogányi Gergely, Vác és Zebegény díszpolgára, Liszt-díjas zongoraművész, csak jó zongora kell hozzá még... És még sorolhatnám.

 

Beszéljünk ezekről, mert a politika - szó szerint: a politika - a jelen állapotában inkább megoszt, mint összeköt. Így azután azt most tegyük félre.

 

 

 

 

tubi2002 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 319

Rajmund, remélem, a hírekben előre meg tud jelenni a testületi és a bizottsági ülések napirendje, illetve az üléseken született döntések lényege. Javaslom, hogy legyen egy, a mostaninál sokkal aktuálisabb rendelettár is, amelybe akár az összes helyi rendeletet fel lehetne tenni, de azokat mindenképpen, amelyek a polgárok széles körét érintik (most hasalok: pl. állattartási rendelt, hulladékszállítási rendelet, stb.), és innentől ezt a rovatot folyamatosan karban kell tartani.

 

A képviselők elérhetőségét is, tisztségeit a testületben közölni kellene.

 

Hogy nem indul fórum, azzal egyetértek. Viszont lehetne egy kérdezzen - válaszolunk rovat, amit így könnyű lenne moderálni. A rosszindulatú szövegeket azonnal törölni lehetne.

 

Sok sikert a munkádhoz!

Előzmény: racsrajmund (317)
jbercike Creative Commons License 2007.09.05 0 0 318
Tisztelt Zentai István független képviselő Úr!

Megint sikerült a mocskolódás szintjére jutattni a fórumot.

A fórum cime "vácduka jelene és jövője" aki rendszeresen off-ol és a multjáról ir az nyisson egy olyan fórumot!

Vácduka egyik nagy problémája képviselő úr illetlen viselkedése itt, a testületi ülésen és mindenhol ahol megnyilvánul.
Védelem az elesett, a szerencsétlen és a kiszolgáltatott embereknek szoktak adni.
Nem hinném, hogy az ön által állandóan megtámadottak ilyenek lennének.

Csatlakozni a menetrendszerüen közlekedő jármüvek szoktak!!!!! ja meg a csatlósok!!!!!!!!!!!!

Szivesen együtt gondolkoznék azokkal akik Vácduka jelenét és jövőjét nem a falu lélekszámának gyarapitásában, hanem ésszerű munka és lakókörnyezet kialakitásában kivánják megoldani.

Ehhez pár környékbeli számadat:

egy lakosra jutó földterület falvanként hektárban

Váchartyán 0,67, Vácduka 0,84, Rád 1,07, Kosd 1,48, Vácegres 1,52, Váckisujfalu 2,24
Mindezeken túl Vácduka területének a legnagyobb a belterületi aránya!

Igen a képviselőnek illik betartani a jogszabályokat még akkor is ha az nem bün, csak szabályszegés.




Előzmény: zentai istván (313)
racsrajmund Creative Commons License 2007.09.04 0 0 317

Tisztelt Fórum-látogatók!

 

Racs Rajmund vagyok, én fogom átvenni a Vácduka honlap szerkesztését és karbantartását Bednárik Robitól.
Rólam csak annyit, hogy szintén vácdukai (Nyár utcai) lakos vagyok (már lassan egy éve).

 

Olvasva a fórum korábbi hozzászólásait - előre jelzem - szeretnék elkerülni minden irányomba történő verbális támadást.


Azonban várok mindenféle javaslatot, ötletet, építő kritikát a következőkre:

 

A Vácduka honlapot teljesen átszerkesztjük. Ezt a Polgármesteri Hivatal néhány dolgozójával (Emese, Tündi, Julika, Aranka) már előzetesen egyeztettük, további észrevételeket is várok.

 

Az ötleteket az e-mail címemre kérem elküldeni, ott biztosabb, hogy megkapom.
Címem: racsrajmund@raraco.hu

 

Néhány dolog amiben már megállapodás született:

 

1, "Faliújság"-szerű kezdőlap az aktuális információkkal
2, Ingyenes hirdetési lehetőség kizárólag helyi lakosok számára. Későbbiekben a helyi vállalkozók jelképes összegért külön hirdetési felületet kaphatnának.
3, Fórumot nem tervezünk indítani. Szeretnénk elkerülni minden nem "illendő" megnyilvánulást. Ezt helyi fórumon úgyis megtehetik.
4, Helyette Gyakori Kérdések rovatot indítanánk, mindenki számára érdekes információkkal.
5, Létrehozunk egy dokumentumtárat, melyben letölthető formanyomtatványok is lennének.

 

Várok (lehetőleg e hét folyamán) minden ötletet.

 

Továbbá megköszönöm mindenki nevében Robi korábbi munkáját. (Ezt már én személyesen is megtettem neki)

 

Terveim szerint az új honlap 2-3 héten belül látható lesz. Bízom benne, hogy az új honlap mindenkinek elnyeri tetszését.

 

 

Üdvözlettel:


Racs Rajmund

zentai istván Creative Commons License 2007.09.04 0 0 316

Kedves Tubi,

 

Hiszed, vagy nem, a tavaszi virágosztogatási akciót SZÓ SZERINT ÍGY, AHOGY LEÍRTAD, többször is előterjesztettem már!!!!

 

Minthogy a képviselő-testület hallani sem akar ilyenfajta osztogatásról, még csak állásfoglalás sem született az ügyben.

 

Tavasszal egyébként hirdettem takarítási akciót. Ehhez sokan csatlakoztak, a segítségükkel szemetet szedtünk és kitakarítottuk a Halyicska közparkot. Lekaszáltuk a gyomot, összeszedtünk egy konténer szemetet, amit az Önkormányzat biztosított a számunkra. Az Önkormányzatnál INGYEN kapható volt OTTO-szemetszsák. Ha ebben teszd ki a cuccot az út mellé, akkor az OTTO Kft azt köteles elszállítani.

 

Amennyire tudom, még most is van ezekből a zsákokból. Az aljegyző asszonytól lehet igényelni.

 

Remélem, ötletedet mások is támogatják majd. Jövőre, ha nem az Önkormányzat segítségével, akkor az Együtt Vácdukáért Közhasznú Alapítvány szponzorálásával, mindenképpen lesz effajta környezetszépítő akció.

 

Köszönöm tanácsodat azzal kapcsolatban, hogy változtatni kellene a kommunikációs és eljárási taktikán, amivel élek az igazságfeltárás és a felelősségre vonás porondján.

 

Valóban, ezek az ügyek SOKKAL FONTOSABBAK annál, hogy elősegítsük a méltatlan veszekedéseket, személyeskedéseket, a színvonaltalan provokációkat, amelyek nem segítik a tények megismerését, hanem elterelik a figyelmet azokról.

 

EZÉRT, a MAI NAPTÓL BESZÜNTETEM VÁGÓÉK NYILVÁNOS MINŐSÍTÉSÉT.

NEM VÁLASZOLOK SEMMIFÉLE PROVOKATÍV HOZZÁSZÓLÁSRA, AKÁR VÁGÓÉKAT, AKÁR SAJÁT SZEMÉLYEMET ÉRINTIK AZOK.

 

UGYANAKKOR ARRÓL IS TÁJÉKOZTATLAK, HOGY EZEKBEN AZ ÜGYEKBEN MINDEN ERKÖLCSI ÉS JOGI FÓRUMON AZ ELJÁRÁSOKAT MEGINDÍTOM. HITELESEBB LESZ, HA A HATÓSÁGI ÁLLÁSFOGLALÁSOKAT ÉS ÍTÉLETEKET ISMERITEK MEG, MINT EGY HELYI POLITIKUS ÁLLÁSPONTJÁT.

 

KÖSZÖNÖM TÜRELMETEKET, TOVÁBBRA IS VÁROM KÖZÉRDEKŰ JAVASLATAITOKAT, ÖTLETEITEKET, KÉRDÉSEITEKET.

 

 

 

 

Előzmény: tubi2002 (315)
tubi2002 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 315

István, nem vagyok fogadatlan prókátor, de....

 

de, megértve indulatodat, arra kérlek, legyél sokkal visszafogottabb. mert a hír szent, a vélemény szabad - a la' ex Magyar Hírlap. nem kell egyetértened senkivel, de a meggyőzéstechnikák között bizonyosan találsz olyat, amellyel nyugodt hangon értekezve is célt érhetsz.

 

egyébként én tettem egy egészen kicsi javaslatot, hogy pl. tavasszal osszunk virágokat, annyi pénz talán van. ha nincs beszéljünk róla, honnan szerezhetnénk.

 

mi a véleményed?

Előzmény: zentai istván (314)
zentai istván Creative Commons License 2007.09.03 0 0 314

Hadd tegyek fel én is egy képet. Azoknak, akik TÉNYLEG meg akarják ismerni azt a gondolkodásmódot, ami eltökélten tör az IGAZSÁG felderítésére és az IGAZSÁGOSSÁG helyreállítására, szívből ajánlom e könyvet. 15 évem van benne, az ország majd összes egyetemén és főiskoláján tanítják. Hátha Vácdukán is lehet belőle tanulni valamit.

 

következő 500 hozzászólásom helyett

 

Öszinte tisztelettel

 

A szerző

zentai istván Creative Commons License 2007.09.03 0 0 313

Kedves Jbercike!

 

Hadd rögzítsem: nagyon aranyosak a képeken látható kutyusok, sajnos, nem az enyémek. Amúgy valószínűleg ők is azok közül valók, akiket kitesznek a faluban vagy annak határában, és akik közül JÓNÉHÁNYNAK TALÁLTAM MÁR ÉN MAGAM GAZDÁT.

 

Azt javaslom, iszonyúan gyorsan szállj le az erkölcsi magaslóról! Ki vagy Te, hogy folyamatosan demagóg erkölcsi szózatokat szónokolj és primitív kis ítéletecskéket böfögj? Ki vagy Te, hogy ennyire ostobának nézed az embereket?!

 

ÖSSZE-VISSZA MINDENFÉLE HÜLYESÉGEKET HABLATYOLSZ a helyi ellenzék (A POLGÁRMESTER ELLENZÉKE) és mindenféle dolog kapcsolatáról!

 

MI A FÉSZKES FENE KÖZE VAN A KÓBORKUTYÁKNAK A RENDHEZ MEG A TISZTASÁGHOZ? PLÁNE A KORMÁNYHOZ, TE NAGYON H...

 

ENNÉL GYENGÉBB madzagba már nem tudsz kapaszkodni???

 

ILYEN KISSTÍLŰ VAGY?? VAGY CSAK UNATKOZOL???

 

Ráadásul, TE PONTOSAN TUDOD, HOGY NEM A KÓBOR KUTYÁK okozzák a koszt sem a közéletben, sem a környezetben!

 

SZEMÉT MÓDON ÉLSZ VISSZA AZZAL, HOGY NEM AKARJUK NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI VÁGÓ LEGSÚLYOSABB HÚZÁSÁT, MERT NEM SZERETNÉNK, HOGY A BÜNTETÉSEKBE BELEROKKANJON AZ ÖNKORMÁNYZAT, ÉS AZT SEM, HA ELŐZÖNLENÉ VÁCDUKÁT A MÉDIA! 

 

AZÉRT NYITOTTAD EZT A FÓRUMOT, HOGY GYŰLÖLKÖDŐ, ROSSZINDULATÚ HÜLYESÉGEKKEL MÉRGEZD A KÖZÉLETET???

 

MIÉRT NEM A TÁRGGYAL, A FALU PROBLÉMÁIVAL FOGLALKOZOL??

 

 

KIZÁRÓLAG ÍTÉLETEKET, SEJTÉSEKET, MEGALAPOZATLAN PLETYKÁKAT, GUSZTUSTALAT MINŐSÍTÉSEKET, CÉLZÁSOKAT KÖZÖLSZ!

 

NINCS EGYETLEN EGYENES, VILÁGOS MONDATOD!!!

 

MIÉRT NEM ÖTLETEKET, TÉNYEKET, ÉRVELÉSEKET, MAGYARÁZATOKAT KÖZÖLSZ??

 

ÉS KÖRÖMSZAKADTÁIG VÉDED AZOKAT, AKIK LEZÜLLESZTETTÉK EZT A FALUT!!!

CSAK NEM FŰZŐDIK EHHEZ VALAMI ÉRDEKED?????

 

TÉNYLEG, LEHET-E KÉPVISELŐ, AKINEK 3 KUTYÁJA VAN??? EZ LENNE A BŰNÖM???

EZT ÁLLÍTOD PÁRHUZAMBA VÁGÓÉK VISELT DOLGAIVAL????

 

EDDIG EGYETLENEGY OLYAN HOZZÁSZÓLÁSOD SE VOLT, ami valamiben konstruktív, előremutató lenne. Fogalmad nincsen sem a folyó, sem a múltbéli ügyekről, sejtelmed sincs, milyen dolgokon múlik most a falu jövője.

 

Az általam elmondott törvénytelenségekről sem mondtál véleményt! Az elherdált köztulajdonról, a beltenyészetnek kiosztott MILLIÓKRÓL, az utak, árkok, közintézmények állapotáról NINCS VÉLEMÉNYED???

 

VEDD MÁR ÉSZRE, HOGY NEM ÉN MINŐSÍTEM VÁGÓÉKAT, HANEM A TETTEIK ÉS AZ A HELYZET, AMELYBE JUTTATTÁK A FALUT!

 

Az a mindent elsőprő rosszindulat, amellyel küzdesz ellenünk, elmélyítette bennem az elhatározást, hogy most már

 

NEM ÁLLOK MEG ADDIG, AMÍG A FELELŐSÖK ELSZÁMOLTATÁSA ÉS A VÉTKESEK FELELŐSSÉGRE VONÁSA MEG NEM TÖRTÉNIK! NYILVÁNOSAN ÉS TÖRVÉNYESEN!

 

Kedves JBercike!

Tudom, rettentően fáj, hogy épp a saját fórumodon vagy kénytelen elviselni a tényeket, az igaz és őszinte állításokat, erős érveléseket, megalapozott minősítéseket!

 

Nem is értem, miért tartasz ki ennyire rögeszméid mellett. Miért nem csatlakozol inkább azokhoz, akik a MEGISMERÉST, A TÉNYEKET keresik, akik helyre akarják állítani a KISEMBEREK jogait, akik ÉRVELNEK, akik KRITIKUSAK és ÖNKRITIKUSAK. Akik a LEHETŐSÉGEK földjének látják VÁCDUKÁT és nem HALOTT FALUNAK.

 

Miért nem csatlakozol TE IS azokhoz, akik EGYÜTT akarnak GONDOLKODNI és TENNI VÁCDUKÁÉRT!?

 

 

Előzmény: jbercike (312)
jbercike Creative Commons License 2007.09.03 0 0 312

Láthatóan a kutyaszarhoz kutyák már kóborolnak a faluban. És vannak olyanok a faluban, akik papolnak a rendről, tisztaságról, törvényeségről de még azt a kis szabályt is megsértik, amelyikben szabályozták a település állattartásának rendjét.

Amikor butaság, tisztaság, rosszindulat, bűz stb egy helyen van és ezt mind az itt élőkre vonatkoztatva teszi valaki annak nem szabadna itt a faluban képviselőnek lenni. Ennyire lenézni, állandóan megsérteni a helybelieket nagy szégyen!

Furcsa dolog, hogy a képviselő testület nem tudja elérni azt amit a"többségben lévő ellenzék" megszavaz. Kinek az ellenzéke? Csak nem a kormánynak? Ami még rosszabb esetleg a falunak?
Előzmény: zentai istván (311)
zentai istván Creative Commons License 2007.09.02 0 0 311

Kedves Fórumozók,

 

Végigolvasva néhány hozzászólásomat, úgy érzem, némi magyarázattal tartozom, miért e szanvedélyes hang, érzelmektől fűtött hangétel.

 

Mi is az pontosan, amit gyűlölök?

 

Gyűlölöm a butaságot, ha a hatalomban tetszeleg.

Gyűlölöm a rosszindulatot, ami igazságnak adja ki magát.

 

És gyűlölöm, ha valaki beszennyezi a tisztaságot.

 

Képzelj el egy győnyőrűen terített asztalt, kínai porcelán, ezüst evőeszközök, kristálypoharak... inycsiklandó illatok, gyönyörű látvány.

 

Csak éppen az asztal sarkában, egy egészen pici kis tányérkában van egy kupac kutyaszar.

 

Na, én ettől már dühös leszek.

 

Vácduka asztala mindettől abban különbözik, hogy se kínai, se ezüst, se kristály készlet, nincs illat, csak szag, orrfacsaró, irgalmatlan bűz.

 

Aki pedig nagyrészt tehet róla, még mindig ott trónol a közepén.

 

zentai istván Creative Commons License 2007.09.02 0 0 310

Tisztelt Fórumozók! A következő írás irodalmi munkásságom része, néhány adatközlő nem adja a nevét a szolgáltatott információkhoz. Azt mondják, félnek. Hogy mitől? Nem is tudom.

 

 

NÉHÁNY SZÓ A DIÓFÁRÓL, MEG A DIÓRÓL.

 

 

Hát, az a helyzet, hogy ez a dió egy kicsit rohadt ám!!!

 

Röviden, úgy szólt az érvelés, hogy szerintem jó dolog a benépesülés, mert nőnek a helyi bevételek. Ez azonban nem az én érdemem, hanem azoké, akik telkesítettek, mi csal learatjuk a termést.

 

Hadd fűzzek ehhez néhány dolgot:

 

1. Én nem tulajdonítottam maganak érdemeket ebben az ügyben, talán csak annyit, hogy az én családom is (köszönhetően feleségem magas fizetésének) a nagy adófizetők között van, így jelenlétünkkel hozzájárulunk a helyi bevételekhez.

 

2. Én is telkesítést akarok, jó lenne a település lélekszámát 2000 fölé (de inkább 2500 közelébe) emelni, mert akkor

 -stabilizálódik a község pénzügyi helyzete (most túlélésben vagyunk)

 -stabilizálódik az óvóda és az iskola helyzete, talán még bölcsődében is gondolkodhatunk (most az iskolán éppen hogy túlélte, de omladozik, az óvóda meg mindjárt összedől, de már elkezdtük a rekonstrukcióját)

 -stabilizálódik az egészségügyi és szociális ellátás helyzete (840 kártyára új rendelőt építünk, ez szerintem országos rekord!!!)

 -fejlődhet a kulturális és közösségi élet, a sportélet,

 -jelentősen fejlődhet az infrastruktúra

 

3. TEHÁT ÉN IS TELKESÍTENI AKAROK, DE NEM , ÍGY AHOGY VÁGÓÉK AZ ERDŐDOMBON TETTÉK!!!!! MERT EZ MÁR NEM IS HIBÁK, HANEM BŰNÖK HALMAZA!!

 

Hadd foglaljam össze röviden az Erdődomb történetét, mert az egész folyamat igen jellemző arra a gondolkodásmódra és végrehajtási módszerre, AMELYNEK AZ ÍRMAGJÁT IS KI AKARJUK IRTANI VÁCDUKÁN.

 

Kezdetben az egész erdődomb az Önkormányzat tulajdona volt, mezőgazdasági terület, amelyet szépen (vagy nem szépen, mindegy) művelgettek.

 

Még Perecsényi polgármestersége idején történt, hogy a falu igen megszorult anyagilag, és mivel P polgármester nagyívű elképzelése a trágyateleppel megfeneklett a közismerten környezetbarát dukaiak ellenállásán (akik szívesen szivárogtatják a trutyit a talajba, vagy öntik ki a kertbe, esetleg a patakbe, de az már büdös lett volna, hogy a falu határába hordják hetedhét határból), sőt, a nukleáris szemétlerakót sem Dukára telepítették, valahonnan pénzt kellett szerezni.

 

Így aztán, 33 telket (kb 2,5 Ha területen) eladtak egy vállalkozónak, aki annak rendje-módja szerint azt közművesítette, bekerítette, MAJD NEM CSINÁLT SEMMIT!!!

 

Az Önkormányzat nagyjából 3MILLIÓ forintot nyert az üzleten, meg egy focipályát, amennyire az anekdotákat rekonstruálni lehet.

 

LETT TEHÁT 3MILLIÓÉRT A KEZDETBEN ÖNKORMÁNYZATI VAGYONBÓL MAGÁNTULAJDON ÉS EGY VÁLLALKOZÓ, AKI NEM BETELEPÍTENI AKART, HANEM GAZDAGODNI, TEHÁT VÁRT, MÍG JÓL FELMEGY A TELKEK ÉRTÉKE!

 

Hiszitek, vagy nem, SEM VÁGÓÉK, SEM PERECSÉNYIÉK EGY KICSIT SEM SÜRGETTÉK AZ ILLETŐT (hiszen szükség lett volna az új lakókra) HAT ÉVEN ÁT!!!!!

 

A KÖZTULAJDON ÁTMENT MAGÁNTULAJDONBA ÉS NEM HASZNOSULT A FALU JAVÁRA!!!

 

EZ VOLT A FŐ OKA ANNAK, HOGY AZ ÉN INDÍTVÁNYOMRA ÉS SOKHETES KÜZDELMEM EREDMÉNYEKÉNT BEVEZETTÜK A TELEKADÓT!! A VÁLLALKOZÓK ÍGY RÁKÉNYSZERÜLNEK A MIELŐBBI HASZNOSÍTÁSRA!! VAGY ADÓT FIZETNEK! A TERÜLET TEHÁT MINDENKÉPPEN HASZNOSUL A KÖZÖSSÉG JAVÁRA!

 

A szóban forgó terület már 2007-ben majdnem annyit hozott, mint amennyi a vételár volt!!! Na, ezért vállalom a felelősséget, bár én kétszer akkora összeget vetettem volna ki, de a testület leszavazott. Talán majd idén...

 

Mit ad Isten, elkezdődött a terület értékesítése, sőt, nagy örömünkre az első ház is épülőfélben van.

 

Már csak azt kellene valahogy elérni, hogy a vállalkozó -szerződésének megfelelően- gondoskodjon a telkekhez kapcsolódó csapadékvíz elvezető rendszer kiépítéséről, mert arról eddig elfeledkezett (hat év alatt nyilván nem volt rá ideje).

 

Az Erdődomb másik része a Hegyalja utca, Deák Ferenc utca, Erdődomb utca és Bartók Béla utca által érintett terület, ami a voltaképpeni Erdődomb-lakópark, kb 60db telek, plusz a Kossuth utca és az Ifjúság út telkeinek megosztásából létrejövő eddig kb 20 telek. Ezt az összesen kb 80 ingatlant nevezzük "Erdődombnak"

 

NA, EZ MÁR VÁGÓÉK MŰVE!!! IGEN TANULSÁGOS A TÖRTÉNETE, DŐLJ HÁT HÁTRA KÉNYELMESEN, ÉS KAPASZKODJ MEG A SZÉKEDBEN, MERT MOST ELMESÉLEM!!

 

A dolog őstörténete a mitoszok homályába vész, sajnos, sok minden nem látható, mert Vácduka Önkormányzata nem éppen az információk megőrzésének fellegvára volt ezidáig.

 

Mindenesetre, az Erdődomb karrierje úgy kezdődött, hogy néhány kossuth utcai lakos rádöbbent, hogy az irgalmatlanul hosszú telkek bizony megoszthatók és a hátsókert akár egy új telket is kitesz! A gondolatot tett követte, s lettek is, akik vettek telket, sőt, néhány házikó is megépült. Nagy kár, hogy engedély nélkül, mivel a hátsókerteknél nem volt utca!

 

Minthogy az akkori képviselő-testület egyik tagja is csávába került, gyorsan ki kellett taláni valamit (bár a büntetést már nem kerülhette el). Így született a Széchenyi utca, megalapozva az Erdődomb karrierjét. Bizony, kedves fórumozók, az Erdődomb néhány engedély nélkül épült házban gyökeredzik.

 

A 33 telekről már ejtettem szót. A 60 telek közművesítésére az Önkormányzat a DREAMHOME Kft-vel kötött szerződést.

 

AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ TERÜLETET A DREAMHOME nagyjából 24MILLIÓ forintért kapta meg. El is végezték a közművesítést, gáz, víz, villany, ahogy Dukán illik, és el is adták a telkeket, összesen olyan 200MILLIÓÉRT, amiből  persze az önkormányzat már semmit sem látott. Na, persze, a rossz nyelvek szerint, fuvar, ez-az volt bőven, de mivel senki nincsen, aki a nevét is adná a nyilatkozataihoz, hagyjuk diszkrét homályban, hogy vajon ki hogyan részesedhetett a koncból.

 

A jó fekvésű panorámás telkek persze fogytak, keltek, házak épültek, stb. 2004 és 2006 között az Erdődomb lényegében beépült. A hely, Vácduka Rózsadombja, olyan népszerű lett, hogy lassan beépül a Széchenyi utca és a Bartók Béla utca túloldala is, a telekmegosztások révén.

 

Az üzlet úgy ment, mint a szegedi gyors, mindenki nagyon boldog volt, Vágó Sándor pedig átvette a NEM LÉTEZŐ utakat és a HOZZÁJUK tartozó csapadékvíz elvezető árkokat!

 

Műszaki felügyelet persze nem volt, tekintve, hogy TERVEK SEM VOLTAK! Emiatt az Erdődombon mindenhol MAGASABBAN vannak az árkok, mint az út, a leömlő víz legelőször az ÓVÓDA HÍDJÁN talál bele az árokba!

 

És persze, az addig a szántóföldön elszivárgó víz most az "utakon" rohan lefelé egyenesen a Petőfi utca és a Csokonai utca felé!!

 

AZAZ, AZ ÉPÍTŐK A KÜLTERÜLETI CSAPADÉKVIZET BEVEZETTÉK A FALUBA!!!!

 

Vágó Sándor pedig -mérnökemberként (na jó, üzemmérnökként)- SIMÁN ÁTVETTE A MŰVET AZ ÖNKORMÁNYZAT NEVÉBEN!!!!

 

A bili 2004 május 2-án borult ki, amikor óriási felhőszakadás zúdult Vácdukára. Szerencsére akkor csak 4 ház állt  az Erdődombon, így csak 3-at mosott ki az ár, igaz abból egyet az alapjáig. Az Erdődombon látható kerítés kolosszusok ennek a múltnak a mementói.

 

Az Erdődomb utcában a feltöltött természetes árkot 5m mély szakadék formájában visszakövetelte magának a természet, a fenekén laza összevisszaságban egymásra halmozva a kiválóan megépített beton árok darabjait.

 

Ekkor elkezdődött a perpatvar a DREAMHOME KFt-vel, hogy ki, meg mi, meg hogyan, meg mennyi. Persze, ettől se út, de még tervek sem lettek.

 

Mindenesetre, a felhőszakadás ürügyén az Önkormányzat kapott a Vis Major keretből 7.000.000. azaz HÉTMILLIÓ forintot azzal, hogy hozza helyre a károkat. Na, Vágóék helyre is állították UGYANAZT AZ ELMEBETEG ÁLLAPOTOT a pánz egy részéből, persze csak ott, ahol kedvük volt, mert pl. az egyik erdődombi lakos háza előtt nem csinálták meg az árkot, mondván, hogy neki sok pénze van, csinálja meg maga!!!

 

Nagy kérdés, mi lett a HÉTMILLIÓ FORINTTAL, mert hogy abból AZ EGÉSZ FALUT KÖRBEÁRKOLHATTÁK VOLNA! Belső ellenőrzést kértünk az ügyben, remélhetőleg az ősszel kiderül.

 

Az biztos, hogy nem az árkokra fordították, és ennek az lett az eredménye, hogy VÁCDUKA A KATASZTRÓFAELHÁRÍTÁSI "VIS MAJOR" KERETBŐL A BÜDÖS ÉLETBEN TÖBBET NEM FOG RÉSZESÜLNI!!!!!  Amikor idén 7 db rendkívüli felhőszakadás vágta haza újfent az Erdődombot és a Petőfi utcát, NEM TUDTUNK VIS MAJOR SEGÍTSÉGRE PÁLYÁZNI!!! A katasztrófaelhárítás (800m árok, 2km útkövezés, 2db áteresz építése) a falu saját pénzéből történt, kb 1,5MFt értékben (csak a miheztartás végett, mire lett volna elég HETMILLIÓ).

 

Az Önkormányzat persze nem tudta 2004-ben a DREAMHOME KFt-ből kivasalni a magáét, így aztán perre ment vele. A pert az Önkormányzat megnyerte, a bíróság arra ítélte a Kft-t, hogy ÉPÍTSE MEG A KÁROSULT műveket! 2 ÉVVEL A BAJ UTÁN!!!

 

SENKI NEM VOLT, AKI GONDOLT VOLNA ARRA, HOGY MIRE ÍTÉLET SZÜLETIK, ADDIGRA a DREAMHOME FELSZÍVÓDIK. ÍGY IS TÖRTÉNT,  VÁGÓ MÉG AZ UTOLSÓ PILLANATBAN SEM VOLT HAJLANDÓ OLYAN ÜGYVÉDI MEGBÍZÁST ADNI, AMELYBŐL HASZNA LEHETETT VOLNA A TELEPÜLÉSNEK!! Idiótán vigyorgott és széttárta a kezeit a szóbanforgó testületi űlésen.

 

Hogy egy hallhatatlan klasszikus szavaival éljek, Vágó Sándor és csapata ELKÚRTA az Erdődombot, NEM KICSIT, NAGYON!!! Az ostobaságával, a képességtelenségével, a tehetetlenségével és a nemtörődömségével.

 

Az Erdődomb utjai pedig jelenleg is ÉLETVESZÉLYESEK, hiába terjesztettem elő, Vágó "elfelejtette" megszavaztatni az úttervek elkészíttetésére irányuló HATÁROZATI javaslatomat. Az esővíz most is az utakon folyik, le a faluba!

 

Miért nem történt eddig semmi az árkok ügyében? Ez jó kérdés.  Pedig -képzeljétek, kedves fórumozók- a falunak VAN TELJESKÖRŰ CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉSI terve, ráadásul elvi engedéllyel is rendelkezik, ami azért elég nagy előny az ásásnál.

 

Nos, az idei első nagy felhőszakadás ürügyén a TERV ALAPJÁN, de kissé túlméretezve (ez mentette meg a fél falut a 7. számú vihatban) egy villámgyors kalózakcióban megépítettük az egyik legfontosabb árkot.

 

Minthogy az árok meglehetős sikert aratott, Vágóék látták, hogy ez jó, tehát rögtön az élére álltak az árokprojektnek. Hogy azóta mi történt? Hát, semmi. Ahhoz is egy jó pár zacskó kutyakaki kellett, hogy egy kb 20 éves problémát megoldjanak az óvóda előtti kereszteződésben, de ezt inkább nem mesélem el, kicsit morbid.

 

Nagyon érdekes egyébként, hogy Vágó és Marcinka hogyan értelmezi a testületi határozatokat!

 

A képviselő-testület is látta, hogy az árokprojekt az jó, határozatilag utasította tehát MARCINKA JÁNOST ÉS ZENTAI ISTVÁNT, hogy vegye fel a kapcsolatot a csapadékvíz terveket készítő céggel, adjanak megoldást, miképpen lehetne az Erdődomb problémáját megoldani.

 

ERRE, VÁGÓ felvette e kapcsolatot a szóbanforgó céggel, és íratott velük egy jelentést arról, hogy a megépült árok MIÉRT NEM JÓ! Egy fél délelőttöm ráment, hogy megértessem az urakkal, hogy NEM EZ A DOLGUK!

 

Azóta a "miért nem jó" jelentés elkészült, az Erdődomb mentesítésének terve viszont NEM.

 

Még egy jó hír az Erdődomb lakóinak. Az Erdődomb még csak nem is szerepel a CSATORNÁZÁSI TERVEKBEN.

 

HA véletlenül lesz pénz,

HA véletlenül megépül 2010-ig a csatorna,

AKKOR is VALAKINEK A KEGYÉRE VAN SZÜKSÉG, HOGY AZ ERDŐDOMBON IS LEGYEN BELŐLE VALAMI.

 

Kedves fórumozók, kérlek, most ítéljétek meg, milyen érdemei vannak Vágónak és társainak az Erdődombbal kapcsolatban.

 

S, ha mindezt nem hiszitek, csak jöjjetek, és menjetek egy kört az Erdődomb útjain!

 

De előtte mindenképpen kössetek életbiztosítást!

 

Mert az erdődombi dió bizony nagyon rohadt ám...

 

 

 

 

 

 

 

zentai istván Creative Commons License 2007.09.02 0 0 309

Kedves Huhuka2,

 

Köszöntelek én is köreinkben, bár remélem, névválasztásoddal nem soroltad be magad önkéntelenül, vagy szándékosan sehová és élsz a vélemény szabad megváltoztatásának jogával is!

 

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat, mert felhívtad a figyelmemet egy dologra, amit valóban túlhangsúlyozunnk, és magyarázatra szorul, miért.

 

NOS, VALÓBAN ÚGY TŰNHET, HOGY KRITIKÁM CÉLPONTJA EGYETLEN EMBER, VÁGÓ SÁNDOR, AMI IGAZSÁGTALAN LEHET, HISZ MIND AZ EREDMÉNYEK, MINDPEDIG A HIBÁK ÉS BŰNÖK KOLLEKTÍV CSELEKVÉSEK KÖVETKEZMÉNYEI.

 

Azt kell mondjam, hogy TARTALMI értelembe teljesen igazad van. A politikában azonban óhatatlanul és automatikusan SZIMBÓLUMOK és EMBLÉMÁK jelennek meg. Egyszerűen azért, mert az emberek sokkal könnyebben tudnak problémákról gondolkodni, információkat felismerni, minősíteni és tárolni az emlékezetükben, ha azokat EGYETLEN SZIMBÓLUMHOZ köthetik. A politikában pedig a szimbólumok GYAKRAN ÉS JÓRÉSZT EMBEREK!!!

 

Gondold meg, mit tudsz a NEMZETI, A KONZERVATÍV, A SZOCIALISTA, A LIBERÁLIS, STB FILOZÓFIÁRÓL, GONDOLATVILÁGRÓL??? Valld be nyugodtan, szinte semmit!! Viszont ragyogóan tudsz tájékozódni, ha Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Gyurcsán Ferenc vagy Göncz Árpád személyére gondolsz. Persze, ez a gondolkodás gyakran megcsal, hiszen -valljuk meg- ezek a személyek nem túl sokat személyesítenek meg abból, aminek az emblémájaként gondolunk rájuk.

 

Most Vácdukán kétségtelenül két emblematikus figura köré csoportosulnak a helyi politikai gondolkodás elemei. Tetszik, nem tetszik, ezt el kell fogadnunk, nekem is és Vágónak is. A mi neveink képviselik a közgondolkodás különbségeinek 95%-át, akkor is, ha ezt Te. én, Jbercike, Huhuka vagy mások nem szeretnék, vagy helytelennek tartják.

 

Az is természetes, ha a két tábor az eredményeket próbálja saját emblémái alá, a kudarcokat és hibákat pedig az ellenfél emblémái alá sorolni.

 

Légy nyugodt, én is kapok hideget, meleget! Sokak szemében én vagyok a hibás, mert nem volt idén tábortűz (emiatt pl meg is akartak verni), mert az iskolaigazgatót nem rúgta ki a testület, mert csak 3,5m mély az árok, mert lassan köt a beton, stb.

 

Azért annak örülök, hogy az emberek hajlamosabbak az eredmények nagy részét nekem (sic! MINT SZIMBÓLUM) tulajdonítani, de ennek nam csak az ám az oka, hogy többen vagyunk, vagy hangosabb a hangunk!

 

HANEM AZ, HOGY EZEKET AZ EREDMÉNYEKET MI ELŐRE MEGÍGÉRTÜK!! NEKEM VOLT ÉS VAN PROGRAMOM!!!  ÉN (sic! MI) EGYSZERŰEN EZT A PROGRAMOT VALÓSÍTJUK MEG. ERRE KAPTUNK BIZALMAT, FELHATALMAZÁST!

 

AKÁR TETSZIK, AKÁR NEM, AKÁR EREDMÉNYNEK TEULAJDONÍTJÁK, AKÁR KUDARCNAK!

NEKÜNK VOLT PROGRAMUNK, MINKET EL LEHET MAJD SZÁMOLTATNI!

 

VÁGÓ NEM ÍGÉRT SEMMIT, NEM KÉPVISEL SEMMIT, NEM HARCOL SEMMIÉRT. Ő CSAK VAN, MINT A FALU ELSŐ EMBERE....

 

 

Előzmény: huhuka2 (303)
zentai istván Creative Commons License 2007.09.02 0 0 308

Kedves Tubi02,

 

EZER MÓDON PRÓBÁLTUK VÁGÓÉKAT EGYÜTTMŰKÖDÉSRE BÍRNI!!!!!

 

MINDEN SEGÍTSÉGEMET FELAJÁNLOTTAM NEKI!!

 

TÖBBSZÖR IS!!

 

MÉG TESTÜLETI HATÁROZATOK IS KÖTELEZNÉK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRE!!!!

 

EREDMÉNY:

 

SEM VÁGÓ SÁNDOR, SEM MARCINKA JÁNOS A LEGHALVÁNYABB JELÉT SEM MUTATJA ANNAK, HOGY AKÁR VELEM, AKÁR A TÖBBI "ELLENZÉKIVEL" EGYÜTT KÍVÁNNA DOLGOZNI!!!! MÉG ÚGY SEM, HOGY EZZEL TESTÜLETI HATÁROZATOKAT, AZ SZMSZ-t ÉS RENDELETEKET, SŐT TÖRVÉNYEKET SÉRT MEG!!!!!! SŐT, ÖNKÉNYESEN, A HATÁROZATOKKAL SZEMBEN, VAGY AZOK SEMMIBE VÉTELÉVEL MUTYIZNAK TOVÁBBRA IS!!

 

HA NAGYON AKAROD, FELSOROLOM, HÁNYSZOR ÉS MILYEN MÓDON TAGADTA MEG VELÜNK EDDIG AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST, DE AZ IRTÓZATOSAN HOSSZÚ LESZ!!

 

ELMONDANÁM, HOGY AZ EDDIGI -MINDENKI ÁLTAL EREDMÉNYNEK ELFOGADOTT ÜGYEKBEN- VÁGÓ SÁNDOR KIVÉTEL NÉLKÜL MINDENBEN NEMMEL SZAVAZOTT, VAGY TARTÓZKODOTT, TEHÁT VAGY NEM AKARTA, VAGY NEM ÉRDEKELTE AZ ÜGY!!!

 

ISZONYATOS LEHETŐSÉGEKET HAGY KI A FALU AMIATT, MERT NEM DOLGOZIK, NEM ÉRTI ÉS NEM ÉRDEKLI. FELSOROLJAM?????

 

MONND MÁR MEG, MI A FENÉT CSINÁLJUNK?????

 

ÉRTSÉTEK MÁR MEG: VÁGÓ ELTÁVOLÍTÁSA NEM CÉL, HANEM ESZKÖZ!!!

 

TELJESEN MINDEGY, KI AZ AZ ÍRÁSTUDÓ, AKI VÉGRE MEGSZABADÍTJA TŐLE A FALUT, MERT EGY KOLOSSZÁLIS KOLONCOT VESZ LE A KÖZÖSSÉG VÁLLÁRÓL!

Előzmény: tubi2002 (302)
huhuka2 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 307
Ez az ami nagyon fontos. Jó lenne, ha mind többen kinyilvánitanák ezt és nem engednénk a falut két három felé szakitani.
Előzmény: Atiqua (305)
tubi2002 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 306

bevallom, mivel betelepült vagyok, ma még csak "tanulom" a falut, de kétségtelen, hogy azért választottam, mert úgy gondoltam, szép a környezet, rendesek az emberek. eddig nem csalódtam. akik körülöttem vannak, azokkal nagyon jól megvagyok.

 

vannak olyan apró dolgok, amelyekhez nem kell, vagy nem sok pénz kell. ezeket szerintem itt is meg lehetne valósítani. (vigyázat, lopok - mármint olyan ötleteket, amelyeket máshol már megcsináltak :))))

 

itt van a főút. ha egy idegen erre téved, azon megy keresztül, ott szerzi első benyomásait. mi lenne, ha az önkormányzat mondjuk rászánna 50 ezer forintot, tavasszal venne egynyári virágpalántákat és kiosztaná azoknak, akik vállalják, hogy kiültetik a házuk elé és gondozzák? (ezt Vácon a Virágos Vácért mozgalom keretében csinálják évek óta - sikeresen.) ez egy kicsi, de fontos lépés lehet előre.

 

ha egy kicsit körülnézünk, számos, hasonló dolgot láthatunk, találhatunk. kérdés, hogy a döntéshozók veszik-e a lapot?

 

évente egyszer-kétszer Németországban járok egy szép kisvárosban, ott, ahol a Duna ered. mindig megcsodálom, ahogy az emberek törődnek városukkal, egymással. tudom, ha majd itthon is a politika belefárad a küzdelembe és rájönnek, hogy nem a harc a fontos, hanem csak egyetlen cél: az emberek nyugalma, boldogulása - hiszen elvileg minden ezért van -, akkor mindenhol, Vácdukán is megváltozik az élet.

 

már csak ki kell várni.

Előzmény: jbercike (304)
Atiqua Creative Commons License 2007.08.30 0 0 305
Nem, nem az ő érdeme. Nagyon leszűkítve azé a 8 emberé, aki elvileg dönt a falu ügyeiben. Szűkítés nélkül azé az ezer egynéhány emberé, aki itt lakik.
Előzmény: huhuka2 (303)
jbercike Creative Commons License 2007.08.30 0 0 304
Üdvözöllek köreinkben! Sajnálatosan előbb nem olvashattuk nagyon okos érvelésed, remélem ezentul gyakrabban fogsz itt megnyilvánulni. Nagyon ráfér a fórumra, hogy mind több ember szól hozzá, a jobbitás szándékával.

Vannak emberek akiknél csak szerényebb képességüek vannak a világon!!!!!!!!!
Előzmény: tubi2002 (302)
huhuka2 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 303
Felemlegetés vagy ebből a jövőt meghatározni nem azonos.
Láthatóan a múlt hibáit a jelen hiányosságait egy emberre szükiti le Zentai István és Téged is megtéveszt mert azt hiszed az ő érdeme minden ami történt az elmúlt egy éveben.
Hivatkozik egy hozzászólásában arra, hogy az adóbevételek nagymértékben megemelkedtek amikor az ő lakókörzetébe beköltöztek a tulajdonosok.
Ez az az eset amikor a nagyapa elülteti a diófát és az unoka szedi le a termést. Ezek szerint az a képviselő testület amelyik korábban döntött a parcellázásról a siker Zentai ur érdeme????????
Előzmény: Atiqua (300)
tubi2002 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 302

István, te is dolgoztál olyan munkahelyen, ahol voltak nálad jóval szerényebb képességű emberek is, de együtt kellett velük dolgozni. ilyenkor az ember megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni belőlük, mert nincs más választása.

 

most neked sincs. a polgármestert a falu közössége választotta, le nem válthatod. ergo: kénytelen vagy vele együttdolgozni. ezt teheted állandó harc mellett is, csak akkor nem hogy a legtöbbet nem tudod belőle kihozni, hanem semmit - beáll sündisznóállásba. mivel a polgárok többségének akaratát el kell fogadni és a falu vezetőjén keresztül tiszteletben kell tartani, ezért én a békés együttműködés híve vagyok. a versengés, amelyről már volt szó, az egyes döntések vitája során elfogadható, illetve majd a következő választás előtt.

 

nézz egy kicsit Vác felé. mi történik ott? a városvezetés pályázott a főtér átépítésére, mire az ellenzék egy parlamenti felszólalással elérte, hogy az első körből kizárták a várost. másodszorra nyert, de kb 400 millióval kevesebbet kapott. normális ez? a belváros bedugult a sok autótól, mos találtak végre egy céget, amely a saját pénzén mélygarázst építene. az ellenzék feljelentette a polgármestert, a pert elvesztette, most újabb feljelentés indult. és ez normális? ők most is versgenek, harcolnak...

 

nem folytatom. egy vezetőtestületen belüli harc mindig visszaüt és gátolja a fejlődést. én nem ismerem a játékelméletet, de egyszer hallgattam egy Hankiss-előadást, amelynek az volt a lényege, hogy az együttműködés mindig eredményesebb, mint a versengés. két válaasztás között nincs verseny!!!!!!!! annak a voksolás után vége!!!!

 

némileg ismerem a politikát belülről. ha nem vagyunk képesek megtalálni azokat az utakat, amelyeken keresztül érdekeinket érvényesíthetjük, akkor nem sok jóra számíthatunk. a mostani parlamenti képviselőnket lehet szeretni, de nem sokat tud értünk tenni. meg kell keresni azokat, akik közel vannak a tűzhöz. legyenek azok bármelyik párt képviselői. itt csak egy számít: a falu érdeke.

Előzmény: zentai istván (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!