Keresés

Részletes keresés

Dunit Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61868

 azért erre konkrét ajánlatot adni nehéz :

 

 

 "Megkért egy nyugdíjas ismerősöm, hogy segítsek egy gázkészülék (fűtőtest) leszerelésében. Ezt az igényt jeleztem a FŐGÁZnak, akitől a következő választ "

 Minek kell leszerelni ? Festve lesz a hátulja, elromlott,  rossz   ?

 Egy másik lesz helyette ?

 ha csak azért, hogy nem kell tovább,  akkor le kell szerelni és a vezetéket biztonságosan  - gáztömörem elzárni. Ledugózni, le kupakolni.

természetesen legalább kettő csapot illik elzárni ( főelzáró, készülék elzáró ) Bármely szerelő  5 és 10 eft között elvégzi.

 A gázszolgáltató nem az ilyen piti munkákra van berendezkedve.

 De pl. egy óra levétel  3 perc - az utána járás 3 nap.

 Megrendelés : bemész kivárod a sorodat, felveszik amunkát, majd monják, hogy    a megrendelésre előleg kell, de azt csak  harmadnaptudják átvenni, mert jő egy papír a Koppányból ( először nem tudtam, honnan afaszból, de mán tudom. mondám kifizetem az egészet most, monják az nem úgy van. na  újra be  és kifizetem, majd monják várjak, majd telefonoznak mikor jönnek. Aztán telefonoztak   2 hét múlva, hogy jönnek, jöttek,   lekja az egyik ürga a gázmérőt, a másik  elő a marha nagy dúgót,  kóc rá és jól rácsavarja,   nagyjából 30 sec. A többi idő az admisznistrációra ment el.  3 hónapmúlva

 az óra feltételnél ugyan ez  : be a művelhez sor kivár, előad az igényt monják másnap lehet fizetni - igaz itt az egyik kis hölgy mondás ha megyek a koppányba a számláért gyorsabb. Akkor mán tudtam hol a koppány , elmentem hoztam a számlát és befizettem a 22 rúgót.

 Hogy a picsában nem lehet a számlát ott csinálni ahol a pénzt átveszik ??

 ja az óra feltétel is flottul ment, igaz az nem  3 perc volt hanem bő 6 -7 perc.

 

Előzmény: Contax_G (61856)
Dunit Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61867

 Eléggé zavaros történet. Sok minden megrendelő részéről sem tiszta. De a legnagyobb hiba, hogy 500 eft átadásával kezdte.

 homályos ez is : " a víz- gázszerelő mester és egy munkatársa, aki a munkafelvevő volt."

 

 

 a munkát vagy a mester veszi fel, vagy a fővállalkozó ( ha olyan van ), de nem a munkatársa - az csak a szerszámokat veszi fel.

  mielőtt valaki a konkrét szerelői munkába kezd,  előtte vannak olyan feladatok amikhez a gázszerelőnek semmi köze, pl. a tervezés annak ellenőrzése, a kéményes buli, az EPH. Ezeket vagy a megrendelő maga végezteti el  - külön megállapodás alapján, vagy a fővállakozó.

 Igaz elvileg lehet a szerelő mester is a fővállalkozó , de akkor neki jeleznie,  kell itt vannak más szervezési  munkák amiket mással kell elvégeztetni és főleg ezeknek külön díjazása van.

 Ja tavaly én mint megrendelő voltam a fővállakozó is.

 A tervezőt én fogadtam fel, a villanyszerlőt dettó -igaz a  szerelő a gázművekfelé való egyeztetést intézte vállalta.

 de még így is sok olyan munka volt aminek gazdája nem volt. pl. a sitt szállítás, vagy pl. egy banális dolog : a szobatermosztát felszerelése.  mikor a villanszerelő ott volt az még sehol, majd egyszer hozza a szerelő a termosztátot, hogy azt fel kell szerelni.

 (igaz nem biztam meg a megvétellel ) Nos részéről ennyivel el volt ikntézve. még szerencse, hogy rajtam egy 4 m es vezeték nem fog ki sk. szereltem majd az üzembehelyező meg bekötötte.

 Ja pénzt pedig általában a munka arányos részének elkészülte után adtam csak.

 Amúgy fővállalkozó voltam, műszaki ellenőr sitt szállító segédmunkás meg minden más amire  más nem vállalkotott.

Előzmény: Contax_G (61865)
HavAnna61 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61866

A 40 éves DV radiátorokat szeretném lecseréltetni valamilyen megbízhatóra.

Tapasztalatok alapján milyet tudnátok ajánlani?

Segítségeteket előre is köszönöm!

HavAnna61

Contax_G Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61865

Egy történet arról. hogy mennyire fontos fogyasztóként a szabályos műszaki átadás és a papírmunka.

Előzmény: Contax_G (61864)
Contax_G Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61864

Szerintem a Fogyasztóvédelem is kapna itt munkát. Hogy lehet fizetési kötelezettséget kérni arra, aminek nem tudom előre az árát? Az meg nem válasz, hogy nézd meg az árlistánkat (amit el sem küldenek). Miért is kellene nekem azt tudnom, hogy milyen tételek szerepelnek majd egy számlán?

Előzmény: halaloszto (61861)
halaloszto Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61863

hat a bepasteolt level kifejezetten olyan hangvetelu, hogy valaszthatsz hogy szopsz a tervezo/engedely/szerelo/meo maceraval, vagy mi megcsinaljuk a _szerelest_ oszt kesz. mar a ket bekezdes terjedelme is beszedes.

 

Vajk

Előzmény: morgen66 (61862)
morgen66 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61862

Lakásokban ha jól tudom nem válalnak gázszerelést/ Főgáz/.

Bár a fene tudja a Főtáv se vállalt eddig radiátor cseréket a lakásokban,most meg mindent elvállalnak.

Húzzák is az orrukat a szerelők,vége a láblógatásnak.

 

Természetesen mindenkinek kell terv,gázmeó stb mindegy hogy ki.

Előzmény: halaloszto (61861)
halaloszto Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61861

amugy ez nem erne meg egy kis versenyhivatali korulnezest?

 

a gazmuvek a hatosag, aki ellenorzi a gazszerelok munkajat. es kozben vallal gazszerelest is? kicsit osszeferhetetlen nem?

 

ha a sajat szerelommel akarom csinaltatni, akkor kell terv, tervvizsgalat, es ellenorzes is. ha veluk, akkor mindezek feleslegesek?

 

Vajk

Előzmény: Contax_G (61856)
Contax_G Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61860

Körbenézek szerelőileg...

Előzmény: halaloszto (61858)
Contax_G Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61859

Gázszerelőhöz azért ragaszkodnék, mert szeretném ha lenne vmi bizonylat arról, hogy szakember végezte a leszerelést. 

 

Előzmény: morgen66 (61857)
halaloszto Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61858

Hat akkor miert nem hivsz fel egy gazszerelot? Veled ellentetben tudni fogja mi a teendo, hiszen ez a szakmaja.

 

A gazmuvek meg kapja be a lokukit.

 

Vajk

Előzmény: Contax_G (61856)
morgen66 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61857

Valószinű hogy lemaradt az a doksi amibe az árak benne vannak.

A Főgáz -t én nem vonnám bele egy készülék leszerelésébe,de te tudod.

 

5-6 ezer forintért egy gázsszerelő biztos megcsinálja,ha ragaszkodsz a gázszerelőhöz.

Előzmény: Contax_G (61856)
Contax_G Creative Commons License 2012.08.19 0 0 61856

Megkért egy nyugdíjas ismerősöm, hogy segítsek egy gázkészülék (fűtőtest) leszerelésében. Ezt az igényt jeleztem a FŐGÁZnak, akitől a következő választ kaptam:


Amennyiben lakásában készülék megszüntetést illetve gázvezeték átalakítást kíván végezni az alábbi teendői vannak.

- Tervet kell készíttetni jogosultsággal rendelkező épületgépész, vagy gáz és olajipari mérnök végzettségű tervezővel. A tervezők nyilvántartását a Magyar Mérnöki Kamara végzi, a névjegyzék a www.mmk.huhonlapon elérhető. A tervet felülvizsgálatra be kell nyújtani társaságunk ügyfélszolgálatán. (cím:1081 Bp., Fiumei út 9-11. fszt. 5-6) A felülvizsgált gázterv alapján a kivitelezést gázszerelői jogosultsággal rendelkező szakember (aki rendelkezik érvényes arcképes gázszerelői igazolvánnyal) végezheti.  A jogosult gázszerelők névjegyzéke elérhető a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján (www.mkeh.gov.hu/hivatal).Az elkészült szerelés műszaki-biztonsági ellenőrzését az ingatlan tulajdonosa, vagy megbízott kivitelezője a szerelési nyilatkozat és megrendelő benyújtásával kezdeményezi ügyfélszolgálatunkon. Az ellenőrzést 15 napon belül, a megrendelővel egyeztetett időpontban lefolytatjuk.  Az ellenőrzésről jegyzőkönyv készül, melynek egy példánya a megrendelőnek átadásra kerül..A gázmérő visszanyitása a sikeres eredménnyel záruló műszaki-biztonsági ellenőrzéskor megtörténik. Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok honlapunk dokumentumtárából is elérhetőek:www.fogazelosztas.hu/Engine.aspx

-A másik lehetőség, mikor társaságunk az ön megrendelése alapján a szerelési munkálatokat elvégzi. Ebben az esetben a mellékelt megrendelőt kitöltve legyen szíves a szolgaltatas@fogaz.hu e-mail címre visszaküldeni.

 
A másik lehetőséget egyszerűbbnek gondoltam és így kértem egy árajánlatot mailben, amire kaptam egy Word dokumentumot a következő részlettel:


Költségvállaló nyilatkozat Alulírott Megrendelő feltétlen és visszavonhatatlan kötelezettséget vállalok arra, hogy a fentiekbenmegrendelt munkavégzés kapcsán felmerülő, a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. mindenkorérvényes „Szolgáltatási épületgépészeti, és csőfektetési díjszabása” szerinti díjakat a FŐGÁZFöldgázelosztási Kft. által kibocsátott számla fizetési határidején belül maradéktalanul megfizetem. 

 
Tehát árajánlat nincs, csak kötelezettség vállalás a megfizetésre, amiről még mindig nem tudom, hogy mekkora összeget jelent.

Az említett „Szolgáltatási épületgépészeti, és csőfektetési díjszabása” dokumentumot nem csatolták, de miután megtaláltam a Google segítségével, nem sok használhatót találtam benne. Mi csak annyit szeretnék, hogy egy vakdugót rakjon egy szakemeber a cső végére. Ez nagyjából egy 5-10 perces munkának gondolom egy profi keze alatt.

Nem létezik egy harmadik lehetőség??

 

_ZE Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61855

Az egyik egy időjárásálló tokba helyezett, megfelelő csatlakozóval felszerelt másik :-) és még esetleg némi egyéb elektronika,ami illeszti a NTC-t a berendezés többi részéhez.

Előzmény: Törölt nick (61843)
PetiCsokvaomány Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61854

Mármint nincs értelme rárakni, meg amúgy sem annyira meleg az a füstgáz, elléggé behűti a deflektor.

Előzmény: Bozsó70 (61850)
PetiCsokvaomány Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61853

NINCS!!!

 

Annyi konkrétum talán lehet, hogyha meglát egy ilyen szerkezetet a kéményseprő, hát nem is tudom....lehet feljelent hivatalból vagy megbüntet nem tudom, de nem hiszem, hogyx szankció nélkül maradna a dolog.

Előzmény: Bozsó70 (61850)
HDImi Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61852

Üdv

Küldj egy emailt a címemre és értekezhetünk.

De ez nem gázkazán?

Sajnos azzal nem vagyok tisztában ott mennyi hő mehet el, de szerintem lényegesen kevesebb mint a vegyesnél.

egyébként mire lenne használva nyer melegviz?

Előzmény: Bozsó70 (61850)
nixon70 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61851

Garanciában is!

Előzmény: Émile (61849)
Bozsó70 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61850

Üdv!

 

Érdekelne ez a hőcserélő dolog. Egy ÉTI 25 kazánra is van értelme rátenni??? Elvileg ezeka  régi típusú kazánok elég sok hőt küldenek ki a kémény felé, ezért gondolom, hogy nem lehet rossz.

Tudunk erről valami konkrétabbat beszélni?

Szerintem nálam is van legalább 80 cm hely a fali kéménycsatlakozásig, mire elég az???

Előzmény: HDImi (61823)
Émile Creative Commons License 2012.08.16 0 0 61849

 Elektrolux gáztűzhely, 5 éves, szikrázós, eddig semmi baj nem volt vele.

 Gorenje gáztűzhely, féléves és már elromlott a szikráztatója.

 

Lehet javítani ??

ANONYMOUS Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61848

Szigetelés a házra.

Előzmény: Teaway (61847)
Teaway Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61847

"10 cm grafit"

 

Az mi?

Előzmény: mackalac (61846)
mackalac Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61846

Bocsánat, javítok:

 

nem 300-as hanem 500-as.- (régiek voltak 300-ak) 60 cm parapet,utána ablak plafonig. vagyis 10 cm marad a parkettáig, 4 méterről szépen látszik alatta a cső...

Még nincs szigetelés,sima kőporos ház.

 

Az 1 körösség nem hieszm h gond,mert mindhárom egyszerre egyformán meleg,csak mindnek az alsó 10 cm a hideg,...

 

na majd ha jon a szezon,indul a játek. Bár az is lehet, h ha rákerül 10 cm grafit,akkor elég lesz a régi radiáor is...

 

Azért kíváncsi lennék, h mi lehet az oka annak, ha 3- ból 1 elzárok,akkor miert nem javul a másik 2?

 

ksözönet midnenkinet

 

mackalac

 

 

 

 

Előzmény: micimacho (61834)
HDImi Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61845

Üdv

Kazánvédó van VTC511-es.

Minden megfelelő, az előremenő viz hőfokával sincs gondom, minden rendben van, csak a fejembe vettem, hogy kihasználnám a füstcsőben rejlő energiát.

Mivel van már napkollektorral és a pufferről közösen  fűthető 300literes bojlerem, ide sem tudom hasznosítani a füst energiáját, azért gondolkodtam hogy a kazánvizét továbbmelegítem vele.

Egyébként mérni nem mértem hány fokot ad le, de óriási meleget nyom a kazánházba. 

Előzmény: joevagyok68 (61842)
C20NE Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61844

Szerintem pontosan érted Te, hogy, hogyan lesz egy százforintos alkatrészből tízezer forintos cucc :-)

Előzmény: Törölt nick (61843)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61843

Üdvözletem,

 

Tanácsot szeretnék kérni SIEMENS QAC34 külső hőmérséklet érzékelő  NTC 1 kOhm külső szonda ügyében.

Az ár érdekelne igazából  9821 Ft.   

http://www.gpsz.hu/termekek/termosztatok_szabalyzas-_es_mer/idojaras_koveto_szabalyozok_es_a/SIE_QAC34-101

 

http://www.ret.hu/page.aspx?pageid=8&code=09-00-31&mfnb=2

 

Kérdésem a következő ez NTC 1 kOhm  Bruttó Ár:95,00 Ft 

 

Nos, mi kerül akkor ennyibe a műanyag ház

BAXI Luna Duo-Tec 24 a kazánom.

 

Esetleg aki ebben járatos meg köszöném a válaszát.


joevagyok68 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61842

A kazán-puffer körben van beépítve "kazánvédő" szelep ?  Pl ESBE VTC, REGULUS TSV1-2  ?

 

"mivel a puffer miatt álltalában teljes erővel nyomatom, elég sok hő elmegy a csövön sajnos."

 

Az, hogy vegyessel fűtesz puffert, még nem jelenti azt, hogy "teljes erővel", >400fokos füstgázzal kell csapatnod a kazánt.

Ha van kazánvédő szelep a szivattyú előtt, van huzatszabályzó ÉS pillangó, akkor már csak a szivattyú fokkozataival kéne variálni, és megvan a megfelelő előremenő vízhőmérsékleted.

Nem kell ahhoz 400+ fokos füstgáz !!

 

Szóval van kazánvédő szelep ?  :-))

 

Előzmény: HDImi (61841)
HDImi Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61841

Üdv

Sajnos használati tapasztalatom nincs róla.

Álltalában csöveset kérnek, de volt már aki cserépkályhába kért és nem csöveset, hanem sima betétet , ugy hogy a négy  oldalfal között volt a viz, középen pedig simán ment a füst, ez jól tisztítható, de a csövest egy kicsit macerásabb.

Mind a melegvizelőállításra készültek, mind a központifütésesek jól beváltak, csak pont az enyém egy olyan eset amit még nem készítettem, igy nem tudom megitélni, hogyan fog működni, és főleg hogyan kössem be.

A kazánom egyébként huzatszabályzós, de két terelő van bent összesen, és kilép utánna a füst a füstcsőbe, mivel a puffer miatt álltalában teljes erővel nyomatom, elég sok hő elmegy a csövön sajnos.

Előzmény: joevagyok68 (61826)
Wattocsak Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61840

Ha a visszatérőd 50C alatt van akkor már kondenzál:-) 

Előzmény: micimacho (61836)
Adrienne999 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 61839

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, tovább keressük a hibát. Megtaláltam a PipeLife oldalt is, böngészgetem! Szuper! Most nem az aknából, hanem közvetlenül a házon belül fogjuk rátenni a nyomáspróbát, hátha...

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: C20NE (61831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!