Keresés

Részletes keresés

Anagami Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1544
Köszi nektek az infót!!! Tényleg jól összehangoltátok! :-))))
Előzmény: bbmagdi (1541)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1543
Vén Velencések vagyunk mi már! :)
Előzmény: bbmagdi (1542)
bbmagdi Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1542
Zebrina ezt elég jól összehangoltuk! :) Ráadásul én még szépen magyarul is írtam: "meg fogod látni" :))
Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1540)
bbmagdi Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1541

A Brek: ha a vasútállomással szemben állsz elindulsz jobbra a Lista de Spagna-n, meg fogod látni az utca bal oldalán. Ha itt a fórumon rákeresel a nevére jó néhány hozzászólást találsz róla.

 

A travel card érvényes Mestreben is. Még meg tudod venni kedvezményesen, jó pár eurót spórolhatsz.

Előzmény: Anagami (1539)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1540
Ha szemben állsz a vasútállomással (Santa Lucia), akkor jobbra van a Lista di Spagna nevű utca. Rögtön az elején találod a Breket, fél perc sincs. Szerintem is jó hely.
Előzmény: Anagami (1539)
Anagami Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1539

Szia!

 

Mi jövő héten kedden megyünk Velencébe és ez az önkiszolgáló étterem szerintem nekünk is megfelelne. Tudnál valmai közelebbit mondani arról, hogy hol található?

 

Lenne még egy kérdésem: a velencei travel card-ok érvényesek a mestrei közlekedési eszközökre is? Mi Mestreben fogunk megszállni, és jó lenne tudni, hogy milyen jegyet érdemes megvenni.

 

Előzmény: petitpois (1536)
bbmagdi Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1538
A veniceconnected-en már egy héttel az utazás előtt is meg lehet venni kedvezményesen a travel card-ot, belépőket, stb...
Két nappal korábban is meg lehet vásárolni teljes áron, aminek egyelőre nem látom értelmét.
petitpois Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1536

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy fórumozó, de szeretném megosztani Veletek velencei élményeimet, cserébe a sok hasznos tanácsért. Nem kapcsolódok szorosan az előttem szólókhoz, de aki Velencébe készül, hátha tudok újat mondani.

Szóval WizzAirrel mentünk március végén (azóta tervezme, hgoy írok a fórumba:), mert kevés a turista és olcsó a repjegy(még szép, 13.000 Ft volt 2 főre oda-vissza), onnan 10 euróért busszal a Piazza le Roma-ra. A szállás a buszpályaudvarhoz közeli B&B volt, nem túl olcsó (85 eur/szoba/éj), a reggeli szinte semmi, de stratégiai helyen volt, csendes mellékutcában volt, közel az állomáshoz is. Ez azért volt fontos, mert Velencén kívül még Padovaba és Veronába is el akartunk menni. Ezt a 2 várost mindenképpen ajánlom, ha több napra mentek és belefér. Főleg Verona nyűgözött le: van a római kolosszeumhoz hasonló arénájuk, római színházuk, folyó, meg persze minden amit Rómeo és Júliával kapcsolatban ki lehet találni.

A legjobb, hogy 10 euróért verona cardot lehet kapni, amivel az össze fontos helyre be lehet lépni ingyen. Ez elég kedvező, tekintetbe véve, hogy átlag 6 euróba kertülnek a belépők a helyszínen. Velencéből vonattal mentünk, 6 euró valamennyi a jegy egy útra a személyvonattal (ez elég csiga, de a gyors vonat majdnem 14 euró) Padovába 2.90/út, és oda elég gyakran jár a vonat, sőt fél óránként a P.l. Romaról busz is. Padova card 15 euró, de nem vettünk, mert nem érte meg. Scrovegni kápolnába nem tuttunk bejutni (eléggé meglepett, hgoy még márciusban is előre kellett foglalni helyet) ezt lett volna a leghúzósabb tétel (11 euró a helyszínen). ha oda nem akartok bemenni, nem kell Padova Card. Aki kéri tudok küldeni emailben több infót, térképet..)

Visszatérve Velencéhez: vettünk egy 24 órás jegyet a vaporettóra, úgyhogy egy egész nap csak hajókáztunk, megnéztük majdnem az összes szigetet. Nekem Murano is tetszett, perzse rengeteg a giccs, de nem volt sok turista. Az egyik műhelybe megnézhettük, hogyan készítik az üveggyöngyöt. A Lidon a strandot most takarítják, ott elég kaotikus állapotok uralkodtak. Mig el nem felejtem, ha a Dózse palotába mentek, ne szombaton tegyétek, vagy előre vegyetek jegyet, mert az amúgy tűrhetően zsúfolt Velencében valahogy az összes turistának a szombat jutott eszébe, és majdnem 45 percet vártunk a sorban.

Kajálásra a Brek nevű önkiszolgáló éttermet ajánlom, fejenként 10 euróból 3 fogás+bor is belefér. Ha van kérdésetek szivesen válaszolok.

Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.04.05 0 0 1535
Ez így van.

Szerintem az a lényeg, hogy megfelelően kell kezelni a véleményeket. Nem kell készpénznek venni, de mindenképpen útmutató lehet ahhoz, hogy a megfelelő képet kialakítsuk magunkban egy helyről.
Én Velencében többek között azért választottam végül a Panadát, mert rengeteg beírás volt róla. Volt néhány nagyon szélsőséges negatív irányban, azokkal nem foglalkoztam (mindig van olyan ember, akinek semmi nem jó), de a legtöbb pozitív volt.
Volt egy nagyon kellemes csalódásunk is. A vélemények között rengetegen, főleg amerikaiak, nehezményezték, hogy a reggeli nem túl kiadós, úgy írták, hogy amolyan lájtos "európai" reggelit adnak a szállodában (kevés édes sütemény, kávé, tea, semmi más), úgyhogy mi erre készültünk. Ehhez képest nagyon bőséges svédasztalos reggeli volt, felvágottól kezdve a müzliig, sajt, joghurt, friss sütemény, gyümölcslé, reggeli italok, minden. Nagyon hajlok rá, hogy a szálloda változtatott a politikáján, könnyen lehet, hogy a beírások miatt.
Előzmény: Málnaszőr (1532)
Fefe77 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 1533
Nos most én is erre támaszkodtam, mivel pedig a booking.com adatai szerint 251 értékelés után is 7-es fölött volt a hotel, így rá szavaztam.

Előfordulhat, hogy rosszul döntöttem, de ez már csak egy hét múlva derül majd ki.
Előzmény: Málnaszőr (1532)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1532

Vagy a szálloda vezetősége olvasta a sok rosszat, amit írtak róla, és összeszedték magukat. Akkor viszont tényleg nagyon hasznosak ezek a weboldalak.

 

Meggyőződésem, hogy ennél nincs nagyobb erő, ami által a szállodák rákényszerülnek a minőség és árak (ár/érték arány) piaci átlaghoz igazításához. Ha a netes szakoldalakon konkrétumokat is tartalmazó elmarasztaló vélemények vannak, az ha ma még nem is, de egyre inkább érzékelhető vendégéjszaka kieséssel jár.

 

Én eddig is támaszkodtam a választásaimnál több szaklap által működtetett (tripadvisor ,stb. ) vendégértékeléseire és én is hozzájárulok minden alkalommal, ha utaztam.   

 

Javaslom mindenkinek, mert ez az ami a mi érdekeinket hathatósan szolgálja.

Előzmény: freyya (1531)
freyya Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1531
Nem csak a kilátásra panaszkodtak, emlegettek ott csótánytól a piszkos ágyneműn keresztül a törött fürdőszoba-csempéig mindent. Semmi ilyesmit nem tapasztaltunk. És nem egy rossz véleményt olvastam, hanem már a végén azért néztem meg a tripadvisor-on (ahol volt vagy 50 review) kívül még két hasonló oldalt, hátha valami jót is találok.:))
Vagy a szálloda vezetősége olvasta a sok rosszat, amit írtak róla, és összeszedték magukat. Akkor viszont tényleg nagyon hasznosak ezek a weboldalak.
Előzmény: denes (1529)
baratnod Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1530
Köszönöm a segítséget! :-))))
Előzmény: Málnaszőr (1528)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1528

Igaz.   Egy vélemény nem vélemény.

 

Mondjuk nekem jó tapasztalataim vannak azokkal a hotel review-kkal, ahol több vélemény is olvasható, és nem egyöntetű.  Szeretem ha konkrétumokat írnak és nem azt, hogy nekem tetszik/nem tetszik.  

 

Szerintem az internetes recenziók szállodákról ezerszer többet segítenek, mint bármi más a döntésnél.

Előzmény: freyya (1527)
freyya Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1527
Nem mindig lehet hagyatkozni a véleményekre. Tavaly Treviso-ban egy családi panzióban szálltunk meg, amit agyonmagasztaltak a neten, pedig semmiféle eksztatikus élményt nem okozott. Egy korrekt kis hely volt, de a "paradicsomi kert", amit sokan emlegettek, egy sittes-szemetes hátsó udvarocska volt, a "hatalmas kínálat a reggelinél" meg egy kosárnyi előre csomagolt keksz- és croissantfélét jelentett. Ugyanakkor utánanéztem a debreceni Aranybika szálló értékelésének is (múlt hétvégén voltam ott), és három weboldal kb. 50 értékelését végigolvasva egyetlen pozitív megnyilvánulást nem láttam róla. Már majdnem visszamondtam az egészet, de hál'Istennek nem tettem, mert nagyon szép szobát kaptunk gyönyörű kilátással, és a szolgáltatás is elsőrangú volt. Szóval ennyit a vélemények megbízhatóságáról.
Előzmény: Fefe77 (1526)
Fefe77 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1526
Természetesen nem haragszom, csak remélni tudom, hogy azért nem lesz olyan nagy probléma a hellyel.

Megmondom őszintén, hogy vegyesek voltak a vélemények is, amiket a booking.com oldalán átnéztem, de az előzetesen kiválasztott három helyből még mindig ez kapta a legmagasabb értékelést, így végül emellett döntöttem.

A többit majd a jövő dönti el.
Málnaszőr Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1524

Amikor Velencében voltunk ott mentünk el a Regit előtt a szállásunk felé, ami egy saroknyira van.  Előtte én is nézegettem a neten a Regitet is, mert az alacsony árkategóriába tartozik.

 

Mindig figyelni szoktam külföldön azokra a szállodákra, amiket felvettem előtte a short listre, hogy visszaigazolást kapjak magam számára a döntésemről, megérzéseimről, úgyhogy mikor megláttam jól meg is néztem magamnak.

 

A pályaudvartól 2 perc, és ahogy alább írták a velencei busz szinte a ház előtt áll meg, a treviso reptéri busz (ATVO) megállójától 100 méter. 

 

Megnéztem a linkeden látható képeket.  Az én egyéni véleményem (ami nem kell, hogy máséval is egyezzen)  az, hogy a szálloda által feltett válogatott képek 2 klasszissal jobbat sugallnak a valóságos képnél.

 

Szobákat ugyan nem néztem meg, de a külső környezetét én így láttam:

 

- tipikus pályaudvar környéki miliő, felfordulás, rendezetlen környék

- forgalmas főút elején fekszik

- a közvetlenül szomszédos részeken útépítés folyik

- az oldalfala okkal nincs lefényképezve, a vasút felől közeledve elég lehangoló képet mutat az épület. ( a bejárati front oldal viszonylag korrekt)    

 

Utólagos értékelésem az volt, hogy jó volt a megérzésem, amikor nem ezt a helyet választottam.  Relatív olcsó ugyan, de ennyiért , vagy alig pár euróval többért jobbat lehet találni. (sőt akár kevesebbért is)

 

Remélem nem  haragszol meg, hogy amikor már döntöttél rossz véleményt adok.  

 

 

Előzmény: Fefe77 (1519)
Fefe77 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1523
Köszönöm, remélem, hogy nem fogtam mellé.

Lidora mi is beakarunk menni, de én úgy gondoltam, hogy veszünk Velence kártyát, hiszen ezzel a múzeumokban is egyszerűbb bejutni, és nekünk Rómában nagyon bevált.

A sült kappant megfogom kóstolni.
Előzmény: denes (1521)
Fefe77 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1522
Nagyon szépen köszönöm, természetesen igényt tarok a beszámolódra, tanácsaidra.

Egyébként jó utat nektek, és kellemes időtöltést.

Mi 11-én indulunk, a repülőjegyet már januárban foglaltam, azzal nem volt gond, de szállással sok időt elvesztegettem.
Előzmény: szekeres.robert (1520)
szekeres.robert Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1520
Hasonlóképp megyünk, és még pár nappal azelőtt megjövünk, mielőtt indulnál (ha még mindig áll, hogy ápr. 11-én indultok. ) Mi már ma du. indulunk, Treviso-n keresztül megyünk (Wizz-air), és a "Hotel Regit"-hez nagyon közel lesz a szállásunk.

Szívesen beszámolok majd a környékről, ha érdekel. Mi a reptérről busszal megyünk a Mestre vasútállomáshoz, onnét gyalog, pár perc séta.
Előzmény: Fefe77 (1519)
Fefe77 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1519
Szép napot !

Sikerült lefoglalni a szállást. Végeredményben Mestre mellett döntöttem, a szállás pedig:

http://www.booking.com/hotel/it/regit.html

Repülővel Trevisoba érkezünk meg, innen kell eljutnunk a szállásig.
Ahogy nézem a transzfer járatnak van egy megállója a Piazza 27 Ottobrenál. Innen már nincs mesze a szállásunk, de a térképen mintha vasútvonalat is látnék a szállásunk közelében, így talán vonattal jobban megközelíthető lenne.

Ezt majd még kiokoskodom…

Köszönöm a sok segítséget.

Most pedig hozzáfogok a fórum anyagának teljes átolvasásához. Nehogy valami hasznos információ elkerülje a figyelmem.
namox Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1518
ja az "abbonamenti" a menetrend
Előzmény: tejesember82 (1514)
namox Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1517

http://www.ferroviedellostato.it/

 

az előző nem jött össze, remélem innen átlehet menni a vonat menetrendjéhez, csak be kell írni, hogy honnan hova akarsz menni (treviso centrale-venezia santa lucia, időpont)

Előzmény: tejesember82 (1514)
namox Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1516
Előzmény: tejesember82 (1514)
namox Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1515
Előzmény: tejesember82 (1514)
tejesember82 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1514

Hello

 

Igazából csak áthaladok Velencén mert a végcél Caldonazzo, de eddig mindíg vonattal mentem és nem volt ezzel bajom, mert csak átszáltam a vasútállomáson és kész! Most először megyek repülővel és nem találtam menetrendet, hogy tudok eljutni a vasúthoz...

Mégegyszer köszi!

srac1981 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1513

Köszönöm, nem akartam én válaszolni!

 

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1503)
namox Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1512

Nagyon szívesen, ha kell még valami, csak kérdezz, ha tudok válaszolok, de majd írok egy rövid beszámolót, ugyanis kedden jöttem haza Velencéből.

Előzmény: tejesember82 (1511)
tejesember82 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1511

Hello,

 

Pontosan ezt szerettem volna megtudni!

Igazán köszönöm...

namox Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1510

Nem tudom, hogy jól értem e, de ha Treviso reptérről Velencébe akarsz busszal és vonattal eljutni, akkor így is lehet menni, szerintem tök egyszerű:

Ha leszálltál a repülőről, és bementél a váróba, jobbra kell menni, vannak jegypénztárak (bódék), az ACTT feliratot kell keresni, és ott tudsz venni 1 euróért buszjegyet (írd fel egy lapra, hogy Treviso busz 6, fogják érteni, ha megmutatod). Ha ez megvan, ki kell menni a reptérről, ott állnak buszok de az nem az ami neked kell,  hanem tovább kell menni egy kicsit, és jobbra az úttest mellett megtalálod a 6-os busz megállóját. Nem kell átmenni a zebrán, az a busz a másik irányba megy. A buszon a jegyet egy sárga kütyün le kell csipogtatni. Kb.4 megálló a Stazione FS-ig, ott jobbra van a pályaudvar, de balra kell átmenni az úttesten, le az aluljáróba, és úgy eljutsz a jegypénztárakhoz. Van jegyautomata, ami könnyen kezelhető, nulla nyelvtudással is (én se tudok, csak magyarul), 2.35 euró a Santa Luciaig a jegy 2. osztályra. A lényeg, hogy az automatán van egy kis lyuk, oda be kell dugni a jegyet, hogy rányomja a dátumot, mert így érvényesíted. Kb.35 perc az út Velencébe.  

Van közvetlen buszjárat (ATVO (asszem)), a reptrérről Velencébe, de 1 úrta 6 euró a jegy, a retúr pedig 10 euró, de nem kell átszállni.

 

Jó utat!

Előzmény: tejesember82 (1509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!