Keresés

Részletes keresés

Porcelana22 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1167
Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm Nektek!Ezek szerint a legjobb, ha kérek egy kártyát az OTP-nél külön,és annyi pénzt teszek rá, amennyit le kell majd vegyenek, a másik pedig ott lesz mindig tartalékba. Mindenképp megelőzném, hogy átverjenek!Keresgélek akkor bátran, sok bátorságot kaptam tőletek!Semmiképpen sem fogok akkor utazási irodában keresni(nekem amúgy se tetszik, ha ők szervezik nekem a dolgokat!)
Köszi még egyszer, mostmár csak el kell döntsem, hogy mivel is utazzunk ki!:)
Nagyon sokat segítettetek!
Puszi Nektek!
Ha van még majd vmi, akkor szólok!:)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1166

De még így is százszor olcsóbban kijövök,mintha utazási iroda segítségét kérem!

 

Mai napig nem tudom felfogni, hogy vannak még emberek, akik utazási irodához fordulnak. Ott az internet.  Ennél jobbat, egyszerűbbet, olcsóbbat nem lehet.

 

Két éjszakára foglalnám le és március 20-án mennénk ketten

 

Két éjszaka szállásköltségben még magában Velencében is kigazdálkodható talán, márciusban pláne.  90 juróért már egészen korrekt 3* szállodákat találtam a neten.

 

De a Lido szigeten is 60 pénzért már ugyanazt a jó szinvonalat megkapod, 10 perc vaporetto Velencéig meg igazán nem távolság.   

 

Mestrében csak egészen külvárosi és rosszhírű (hotel reviews) szállodákat találni 50 pénzért, de magánpanziót találtam az állomástól 10 perc sétára majdnem ennyiért jó véleményekkel.  

 

Választás előtt érdemes rákeresni a gugliban a vendégértékelésekre.     

Előzmény: Porcelana22 (1157)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1165

A kisebb szállodákban szokás elkérni a kártyaszámot, a lejárati időt, meg a kártya hátára nyomtatott ilyen-olyan kódot.

 

Ez az, amitől magam részéről mindenkit óva intenék.

 

Ha egy kis szálloda ilyesmihez ragaszkodik én azt azonnal hanyagolom. Van bőségesen választék ahhoz, hogy az ilyen kockázatokat az ember elkerülje.

 

Ettől még én is azt mondom, hogy kicsi a kockázata annak, hogy egy észak-olasz kis szálloda visszaéljen később a birtokába jutott kártyaadataidnak, de ha van választás, akkor kár ilyesfajta kockázatokat felvállalni.

 

   

Előzmény: Latya (K.L.) (1159)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1164
A www.booking.com-on is lehet foglalni, ez ráadásul magyar nyelvű. Innen derült ki a teljes ár.
Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1163)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1163
Szállásfoglalás március elejére

Én 2 éjszakára foglaltam szállást a Szent Márk térnél, Hotel Antico Panada. Összesen 3 főre, 2 éjszakára 180 € lesz, reggelivel (3 ágyas szoba). Kedvezményes ár, valószínűleg a holtszezonra tekintettel. (A teljes ár 600 € lenne.)
Szerintem elfogadható ár és a legjobb helyen.
Meg kellett adni a bankkártyám adatait, de csak biztonságból, előre nem emelnek le róla semmit.

Sok hasonló árfekvésű ajánlat közül választottam ezt az en.venere.com-on. Persze voltak drágábbak is.
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1160

Én évek óta fizetek interneten, nem volt még rossz tapasztalatom.

 

Ha kártyával fizetsz a szállodáért normális helyeken a szálloda honlapján van egy biztonságos banki fizetési megoldás. ( C V V kóddal meg ilyesmi)   A foglalásnál te írod be azt az összeget, amiben a szállodával megegyeztek, a szálloda nem tud többet leemelni, mint amit te megadtál.   

 

Simán a kártyaszámodat soha ne add meg. (e-mailben, szóban, stb. )  

 

Egyébként a legbiztonságosabb megoldás a virtuális internetkártya

(több banknál is kérhetsz ilyet a folyószámlád mellé, OTP-nél is van évi pár szá forintért)   

  Erre mindig annyi pénzt teszel át a számládról, (internetbank, call center, wap) amennyit épp akkor fizetni akarsz, hiába lopnák el a számodat, azt a kártyaszámládat mindig üresen találnák  )

 

 

Előzmény: Porcelana22 (1157)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1159

Hát ha valamilyen , a fórumon is említett ismert szállásfoglalón keresztül adod meg a bank kártyád adatait, az mondjuk valamennyire biztonságos, mindenféle titkosítást  használnak a weblapok , meg ilyenek.

A kisebb szállodákban szokás elkérni a kártyaszámot, a lejárati időt, meg a kártya hátára nyomtatott ilyen-olyan kódot.  Ez olyan bizalmi dolog. Ennek birtokában le tudnak emelni a számládról pénzt.  Nyilván a bankok nem adnak boldog boldogtalannak jogot arra, hogy ha valaki ezeket az adatokat ismeri, akkor  azok  ezek birtokában simán pézhez tudnak jutnni. AZ első reklamációig igen, de aztán  biztos berekesztik ezt a lehetőséget. De a rizikó megvan.

Az önmagában nem igaz, hogy csak dombornyomott kártya alkalmas internetes fizetésre.  Durva szabályként: azok mindig, a többi meg válogatja. Próba cseresznye.

Bizonyos bankoknál van arra lehetőség, hogy az adott tranzakcióra kapsz egy virtuális kártyaszámot, azt megadod, és az általad ismert összeg erejéig le tudják nyúlni. Egyszer, és  az, akinek kell. Másik lehetőség, ha hitelkártyád van, és az mondjuk "csak" 100e Ft. AZt megadod a neten, és legfeljebb addig élhetnek vissza a zsozsóddal.   Vagy megbízol az egészben, és megadod mondjuk az egyetlen kártyád számát. Én ilyen optimista módon szoktam eljárni....  A múlt évben Oroszországban jártam, ott helyben klónozták a kártyámat, és lenyúltak 500e Ft-ot, de  néhány héten belül a bank vissszaadta a lét, mert a dolog egyértelmű volt.

 A szállodák nem igazán, de a privát szállások sok helyen alkalmaznak banki átutalást. EZ igaz pénzbe kerül a szállást igénybevevőnek, de sokkal biztonságosabb, mint a kártyás fizetés: a szállásadó megadja a számlaszámát, te meg átutalod (  1-2-3 ezer Ft/ tranzakció).

Legyél optimista, és hajrá!   Ha álomról van szó: ha nem bírod a tömeget, akkor NE a karneválkor menjél. Meg az ne lepjen meg, hogy a több száz éves házak kívülről igencsak kopottasak. Hja , hát régiek, és az olaszok ezt valahogy szeretik megőrízni. De ha nézegetsz képeket, akkor úgy is meglátod. Sok sikert a tervezgetéshez!

 

Előzmény: Porcelana22 (1157)
szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1158
Én sokszor foglaltam neten,semmi gond nem volt.
Általában nem emelik le a pénzt,csak a kijelentkezéskor.

Ha olyan akciós áron foglalsz,előfordulhat,hogy azonnal leemelik az összeget,ilyenkor már nem lehet lemondani.De ezt jelzik az árnál!

Nekem dombornyomott a kártyám,de szerintem nem feltétlen szükséges.
A biztonsági kód hátul van a kártyán egy három jegyű szám.

Mi nem a központban laktunk,hanem Mestre-n,de láttuk az éjszakai Velencét!
De a szállás Mestre-ben lényegesen olcsóbb!A bejutás Velencébe nem gond,sűrűn járnak a vonatok,tíz perc sincs a menetidő.Emiatt mi, a mestrei pályudvar közelében laktunk,kis séta volt,egy kellemes környezetben lévő,tiszta,barátságos szállodában.
Bár mi mindig azt tartjuk szem előtt,hogy olyan helyen szálljunk meg,ahonnan jól tudunk közlekedni.
Előzmény: Porcelana22 (1157)
Porcelana22 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1157
Sziasztok!!
Nagyon örülök,hogy végigolvastam ezt a topikot,sok hasznos infót kaptam tőletek!!
Viszont segítenétek nekem abban,hogy ez a neten foglalás mennyire biztonságos?(szállást)Mert nagyon félek az ilyesmitől!Kérik a bankkártyám számát,meg ilyenek,mennyire tuti,hogy csak az előleget veszik le róla stb.?És mik azok a security kód, meg Zip kód?Ezek is a kártyán vannak?!Sajnos én ezekhez a dolgokhoz nem értek nagyon!Meg az egyik utazási irodában azt mondták,hogy csak a dombornyomatos kártyát fogadják el,nekem pedig nem olyan van,csak sima OTP-s kártya!
Mert isteni lenne(már amennyire isteniek az árak):)
De még így is százszor olcsóbban kijövök,mintha utazási iroda segítségét kérem!Mert azok sajna elég drágák,és nem is a központban vannak!:(
Én pedig mindenképpen szeretnék ott lakni, mert azt írtátok,hogy az éjszakát látni kell!!.....és én nagyon szeretném látni!:P
Amennyi 2-3 nap alatt látható Velencéből,azt mind AKAROM!:P
Két éjszakára foglalnám le és március 20-án mennénk ketten, olyan közlekedési eszközzel( busz vagy vonat), ami szombat reggelre odaér, és hétfőn pedig indulnánk haza!Így gondoltam!És persze mindent beiktatnék,amit Ti ajánlottatok,hogy meg kell nézni!Bízok bennetek:):)
Csak kicsit el vagyok keseredve,mert már szerveztem utat,de nem volt ilyen nehézkes!:S
Már tudom, hogy mit és hol érdemes venni(pizza, fagyi, bérletek,üveg, csipke stb.), de se szállásunk, se közlekedési eszköz még nincs!
Emiatt kérem a segítségeteket!Mennyire bízhatok az internetben?És hogy működik ez a dolog!Fontos lenne,mert minél tovább húzom,annál kevesebb hely lesz!:(
Bocsesz, ha hosszú voltam,de ahogy olvastam, Ti tapasztalt velencei utazók vagytok,én meg csak egy álmomat szeretném valóra váltani!:):P
Előre is köszönöm Nektek!:D
Puszi
Ana:)
PingWinn Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1156

Remlélem lesz időnk többet is megnézni. Majd kiderül.

 

Pingu

Előzmény: vélemény (1153)
PingWinn Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1155

Az oké, csakhogy én nagyon szeretek fotózni. Nem a képeslap vásárlást akartam volna megúszni.. :)

 

Pingu

Előzmény: Latya (K.L.) (1154)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1154
A Frariban 0,3€  egy képeslap.
Előzmény: PingWinn (1152)
vélemény Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1153
A 16 templomra nem csak a Venice Card érvényes, hanem a kifejezetten erre szól Chorus Pass. 1 évig érvényes, de lyukasztanak a megfelelő helyen, szóval nem tudnak többen egy bérlettel bemenni. Most 9€, családi jegy 18€. Külön jegyek 3.
Nyitvatartás 10-17, szieszta nincs, vasárnap csak a Frari van nyitva, de csak du.
Az egynapos "roham Velence" útba csak a Frari fér bele, de 2-3 napnál már több helyre érdemes bemenni. San Sebastiano: Veronese freskói és sírja, Madonna dell Orto: Tintoretto, San Alvise Tiepolo talán legszebb freskója. Nekem nagyon tetszett a Formosa, a Polo, a Miracoli templom is. Fotózni sehol sem lehet, bejáratnál ül a pénztáros, látja. Angol, olasz, német nyelvű leírás a templomokról, vissza kell adni.
A Santi Giovanni e Paolora nem érvényes, az is fizetős. Én reggel 8-ra mentem, nyitva volt, de még nem volt pénztáros, még akkor sem mikor 9 előtt kijöttem, fotózni itt sem lehetett és mivel a sekrestyés járkált nem is mertem.
PingWinn Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1152

Ó hát ez szomorú... Pont a Frariban nem lehet fotózni..:((

Nem baj, azért bemegyünk megnézni ha lesz rá idő.

Köszi a választ.

 

Pingu

Előzmény: Latya (K.L.) (1150)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1151
Én nem találtam. De a korlátozás úgyis csak a nagy víz idején, és csak a csúcs időben van.  Az 1-es "fő" járatot nem érinti.
Előzmény: denes (1141)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1150

Frariban nem lehet fényképezni. Ott fogadták el a magyar diákigazolványt (1,5€) A fényképezést és a belépőket temploma válogatja. A Szent György szigeten Pl. lehetett, és ott a templom ingyenes. A  venicecard megéri/nem éri kérdéshez:  egyénileg változó. Ha van valakinek útiterve, akkor  előre ki tudja számolni. Ha nincs, nem tudja előre, hogy mit fog megnézni, akkor nem. És bizony mások se tudják akkor megmomdani neki a fórumról.  A  kártya előnye nem csupán az árában nyilvánul meg, hanem a sorbanállás elkerülésében. Ez nyilván a karnevál és a szezon idejében játszik.

A San Roco a Frari mellett 7/5€. Ott a Venice rolling card adott kedvezményt (>26év)

Előzmény: PingWinn (1145)
PingWinn Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1149

Basszus.. vak vagyok.. :)))

Köszi!

 

Pingu

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1148)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1148
Nem tudok olaszul, de itt az utolsó sorban van a belépőjegy ára: 3 euro.
http://www.basilicadeifrari.it/italiano/basilica_dei_frari.html
Előzmény: PingWinn (1145)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1147
Érdemes itt körülnézni, (hivatalos) választ kapsz a kérdéseidre:
http://www.hellovenezia.com/jsp/en/venicecardfaqdetail/canaleid_4_categoryid_14_subcategoryid_71.jsp
Előzmény: Málnaszőr (1144)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1146
A Frari is benne van abban a 16 templomban, ahova a belépés ingyenes, HA rendelkezel Venice Card-dal. Ebből arra következtetek, hogy van belépő.
http://www.hellovenezia.com/jsp/en/venicecardstrutture/strutturaid_11.jsp
Előzmény: PingWinn (1145)
PingWinn Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1145

Engem elsősorban a Frari érdekelne, de akárhogy túrtam a netet, nem találtam semmit a beléprő áráról, sem a fotózási szabályokról. Pedig a templomnak még saját honlapja is van.

 

Pingu

Előzmény: Málnaszőr (1144)
Málnaszőr Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1144

A templomokba valóban csak belépőjegy megváltásával lehet bemenni ? ?  ( A venice card leírása szerint azzal kedvezményes a belépés)

 

Mennyit kérnek egy belépőért a templomokba, ha egyenként látogatná meg az ember ?

 

És a múzeumi belépőkért mennyit egyenként    .. tól-ig  ?  Érdemes a museum pass-ot megvenni, vagy az összes múzeumot inkább csak az ínyenceknek érdemes mind végiglátogatni ?

 

 

Előzmény: PingWinn (1139)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1143
Megelőztél, engem is éppen ez foglalkoztatott.
Előzmény: PingWinn (1139)
csincsi741 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1140
köszi a sok jó kis infót, remélem most a 7végén nem lesz aqua alta :)
PingWinn Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1139

Sziasztok!

 

Arra lennék kíváncsi, hogy engedélyezik-e a fotózást a templomokban? Esetleg külön kell-e fizetni érte?

 

 

Köszi,

 

Pingu

Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1138

Ja a több napos vaporetto bérletnél nekünk már nem pecsételni kellett, hanem elektronikusan érvényesíteni: A megállóknál van egy jó nagy tenyérnyi kijelzős kütyü. Eléteszed a kártyát és kiírja, hogy meddig érvényes. Az első alkalommal  ez a leolvasás egyben az érvényesítés is. Ha érvényes akkor még egy kis zöld lámpácska is kigyullad, ha nem akkor piros.  A kártyákon csak a mágneses tartalom rögzíti, hogy éppen hány napos, vagy éppen kedvezményes árú, így  kívülről szemmel nem lehet megkülönböztetni őket.  Ha különböző bérleteket vesztek célszerű érvényesítés után beazonosítani, és akkor mindenkinél csak a  sajátja van,  nem lehet össszekeverni. Mi majdnem elindultunk az unokahugom kedvezményes jegyével, miközben ő még a szállóban maradt valamiért. Égő lett volna ha megbüntetnek. Meg drága...

Ha magas víz van, akkor itt írják le, hogy melyik vaporetto járat rövidülhet meg.

Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1137
Bérlet kell - főleg, ha a lábaid (és a derekad!) már nem húszévesek... :)

A wundergroundot már néztem, elég nagy a szórás így tavasszal.

Köszi a linket, akkor most már a vízállást is figyelni fogjuk.

A képekre nagyon kíváncsi vagyok, jöhetnek garmadával.
Előzmény: Latya (K.L.) (1136)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1136

Murano/Burano és a Szent Gyögy szigetet érdemes megnézni. Velencén belül sétálva el  lehet jutni bárhová, de ha  próbálsz az időn egy kicsit spórolni, meg a lábadat kimélni akkor  jó dolog vaporettóra szálni. És ha Mestréből a helyi busszal jösz át Velencébe, akkor meg a bérlet arra is érvényes. És ami előny a pecsételéstől számítanak az órák tehát a fél napok nem vésznek el. Szal én vaporetto párti vagyok. De  meg lehet lenni nélküle is.

 

A víz télen és kora tavasszal jelenthet gondot. Ilyenkor naponta 2x tetőzik. A csúcs környéki +/- 1-2 óra a cikis. De  az hely és vízszint függő. Ha 80cm-es csúcsok vannak, akkor az még nem vészes. Felette lehetnek  "logisztikai" problémák.

Itt lehet megnézni, hogy milyen magas a víz Itt meg az értelmezés

 

Az időjárást ,  több évre visszamenőleg meg tudod nézni a www.wunderground.com helyen .

 

A képekből majd válogatok néhányat. Eléggé ész nélkül szoktam kattogtatni, a belinkelt képek talán egy picit jobban sikerültek.

 

A boltok általában a bejárati ajtó elé  kb fél méter magas palánkot  raknak, aminek a széle gumi, így azt  rögzítő csavarokkal beszorítva közel vízmentesen zárnak.  A mi szállodánknál ez nem igazán működött.

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1135)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1135
Mi úgy tervezzük, hogy veszünk.
Elég drága a sima jegy (6,50 €/60 perc, egy útra). A bérlet mindössze 5 ilyen jegynek felel meg.
És a bérlet Buranóba, Muranóba is jó, meg egy csomó egyéb szigetre. Szerintem megéri, hogy 3 napon keresztük korlátlanul felhasználhatod.
Javítsatok ki, ha rosszul gondolom (még csak most készülök Velencébe).
Előzmény: Málnaszőr (1132)
csincsi741 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1134
a vízállást hol lehet nézegetni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!