Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2012.11.05 0 0 10378

Mikor a legrosszabb volt, akkor még 4kézláb is járkáltam a lakásban, csakhogy szétmozgassam a dolgokat.....

 

Ja, még meg akartam említeni az ásást. Ez is olyan tevékenység, melytől nincs jobban a derék. Pár órai ásás után még a derékproblémamentes ember is érzi a derkát. Hát még az, akinek valami derékproblémája van/volt. Ha azonban többféleképpen ás az ember, akkor szinte megállás nélkül lehet ásni. Én kitaláltam magamnak vagy valami 8 félét. Már az is sokat segít, ha váltogassuk a jobb és bal kéz tartását - tehát egyszer a bal van fent, máskor a jobb. Lehet egyszer a jobb láb legyen elől, máskor a bal. Lehet a legmélyebben az egyik kéz, aztán majd egymás mellett a kettő. Majd lehet szinte egyenesen tartani a derkat és a lábakkal rúgózni. A nyelet lehet alulról is tartani, de lehet felülről is......

ghepard Creative Commons License 2012.11.05 0 0 10377

Hát szépen beindultatok. Nincs szándékomban okoskodni, nincs és nem is volt soha szándékomban, hogy valakit valamire kényszerítsek - megint említem, az én nézetemet irogatom. Ez nem jelenti azt, hogy más is így csinálja.

 

Nos akkor miért nézek a hónom alá hátrafelé és egyáltalán miért is járok néha hátrafelé? Hátrafelé a focin elszenvedett nyaksérülésem miatt kezdtem el véletlenül járkálni, hogy nem e lesz jobb. Hát jobb lett....... S nemcsak a nyak javult....

 

Ha az ember előre vagy hátra megy, akkor  a súlypont valahol van. Ha netán a sarokra állunk, akkor akaratlanul előrébb megy a súlypont is és ezt ki kell egyensúlyozni. Mivel a lábuj előbbre van, akkor a természetesebb, hogy előrébb megy a fej és hátrébb a segg - s  mivel ekkor az orunk után megyünk eg kicsit könnyebb járni. Ezen még lehet egy kicsit segíteni, hogy a kezeket hátratesszük. Így egy kicsit még előbbre mehet a fej és hátrébb a derék - így jobban ki van egyensúlyozva és könnyebb a járás - mármint én ezt tapasztaltam. Tehát nem fáj annyira a derék és lehet menni nagy távolságokat. Persz így egy kicsit kényelmetlen egy idő után, de semmi gond - lehet változtatni. Lehet menni oldalt is, balra/jobbra. Majd lehet menni hátrafelé is.

 

Lehet hátrafelé is. Ekkor nagyjából fordított a helyzet. Ekkor a seggünk után megyünk, ilyenkor jobb ha a kezek az orrunk előtt vannak, tehát a menetiránnyal megint ellentétesen. A fejünk is előbb lehet és így hátrahajolva a fej lejjebb van és akkor könnyebb kilátni a kéz mellett vagy a hónalj alatt. Ha oldalt néz az ember hátrafelémenet, akkor könnyebb elveszíteni az egyensúlyt.

 

A cél tehát az, hogy könnyebben tartsam az egyensúlyt és nagy távolságokon se fájjon a derkam. Ha több pont, izület, izom osztozik a mozgáson, akkor a terhelés is el van osztva és nem fárad olyan hamar el a test.

 

Pontosan ezért jó sok derékfájásosnak a bicajozás, úszás, nordic walking stb. Ezeknél több izom, izület stb osztja meg a terhelést - és így a derékra kevesebb jut..... A bicajon ugye ülünk, fogjuk a kormányt és lábujjheggyel tekerünk - tehát sokkal több az osztás.  A nordic walkingnál pedig két kézben két bottal segítünk a derék támásztásában és így 4 végtaggal hajtjuk magunkat - s mivel a kezekre támaszkodhatunk is, megintcsak előrébb lehet a súlypont. Az úszásznál megintcsak 4 végtaggal hajtjuk magunkat - sőt még a víz is nagyon sokat könnyít a dolgunbkon...

 

Na, én szimplán a  két lábon gyaloglást és futást igyekeztem könnyíteni magamnak  -ezen mozgások variálásával és egy kicsit másféle tartásokkal is. Így szinte egész nap is mehetek magamnak és nem is leszek nagyon fáradt...........

 

similis Creative Commons License 2012.11.04 0 0 10376

Sőt még alábecsültem, az egyik első google-s taalálat adja ki:

 

"in pools that some have water at more than 50 degrees temperature"

Előzmény: similis (10375)
similis Creative Commons License 2012.11.04 0 0 10375

Ez Dél -amerikában volt... Nem hinném hogy ott Eu és egyéb előírások lennének...

Előzmény: PETYUS (10374)
PETYUS Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10374

> Itthon egyetlen termálvíz sincs még megközelítően sem ilyen meleg.

 

Úgy tudom, nincs megengedve, hogy 40 foknál melegebb vízbe beengedjenek fürdővendéget.

Előzmény: similis (10371)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10373
Ilyen vizet itthon meg nem lattam, de az durva lenne
Előzmény: similis (10371)
similis Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10372

Sztem nem normális, kivéve akkor, ha amíg nem fájt folyamatosan gyógyszereztek/infúzióztak, és azelőtt hagyták pont abba mielőtt elkezdett fájni újra.

De egyébként sikeres műtétnél a lesugárzó fájdalom rögtön elmúlik ahogy írtad is, és nem is jön vissza, inkább a műtött rész fájdogál/gyenge.

 

Legyél azért türelemmel, durva frontok vannak most, lehet azért van és pár nap alatt elmúlik.

Előzmény: ForeverAutumn (10368)
similis Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10371

Na álljunk meg, a denevérpad, meleg, hideg stb terápiák, vitathatók esetleg, de több millió emberen évszázadok óta alkalmazzák, ha a denevérpadnak nem is ez volt a neve. Attól még lehet hogy nekem, vagy másnak nem válnak be.

 

De amit én itthon kitalálok, hogyha fejen állva pörgök pl az gyógyítja a gerincet, az nem terápia, még akkor sem ha nekem esetleg használ, vagy azt hiszem hogy használ, holott anélkül is pont úgy lennék. Ilyesmit ha egy ember terjeszt és megpróbálja ráeröltetni a gondolatát másokra, azt inkább potenciálisan ártalmas hülyeségnek/tudatlanságnak nevezném főleg ha az illetó nem rendelkezik anatómiai végzettséggel.

 

Mert elő lehet úgy adni hogy én ezt csinálom és nekem ettől jobb 1x és ennyi. De nem úgy hogy ez az üdvözítő gyógymód egyedül, és az összes rég bevált hülyeség.

 

Egyébként próbáltál már 40-42 fokos termálvízbe beleülni? Mert szted akkor az csak kicsit meleg. Nekem volt szerencsém hozzá egy hónapja, kb. 10 fok volt kinn, de derékig 1x sem sikerült belemerülnöm, annyira tűzforró volt, ültem inkább kinn a lépcsőn térdig a vízben és még így se fáztam. Itthon egyetlen termálvíz sincs még megközelítően sem ilyen meleg.

 

 

Előzmény: GeriSoft07 (10370)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10370

Visszatérve a ghepard szapulásos témához, és nem célom senkit védeni, csak leírom.

Leírt valamit, amit itt nem fogadtunk ngy sikerrel, ok, de...

Korábban oldalak ezreit olvastam el, és elmondhatom, minden terápiának megvan a maga ellenző és támogató tábora

 

vegyük példának a hűtés melegítés verziót.

A meleg jó, mert lazítja az izmokat. de a meleg fürdő begyullaszthatja az izületet. Erre jó a hideg, amitől elmerevedhet az izom.

Tetszik?

Akkor vegyük kivesézve. Mások szerint a meleg úgysem tud lejutni az izületig, mert a bőr, zsírréteg, izomréteg alatt van, és ott nem okozhat gondot. OK, de akkor a hideg hogy jut le?

Továbbmenve a meleg fürdők 36-37 fokosak, néhány 38 fokos medence van csak

Az ember belül 36-36,5 fokos, 38 fok még csak enyhe lázas állapot.

Most akkor ha beülök a 36-37 fokos termálba, mi a fa.. bajom történhet? max testmeleg...

 

És ez csak egy példa volt, hozhatnám ugyanezt a témát a gerinc nyújtó padra pro vs kontra, és akár a porckorong blogos kolléga egyik témájára aki kifejtette, ágyban laptopozni nem jó laposan fekve, fej alatt párnával, hanem derékból támasszuk alá, és egész hátat emeljük, ezzel kvázi 45 fokban terheljük az egész lumbális szakaszt. hát kérdem én nooooooormális?

 

nem ghepard "terápiája" az egyetlen, amit elolvastam, és elvetettem, de egyiknek se kell szerintem nekiugrani.

a kollégám pl "energiát ad" a gyereknek hogy ne égjen le, nem naptejet. Istenem, ő dolga :)

 

De 100%, hogy nem tudtok olyan terápiás megoldást írni, aminek nincs megfelelő méretű ellentábora

GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10369

szia

4 nap még nagyon rövid idő, 1-2 napig hatnak a masszív drogok, utána visszajön a fájdalom, aztán lassan elmúlik, ha minden ok

Előzmény: ForeverAutumn (10368)
ForeverAutumn Creative Commons License 2012.11.03 0 0 10368

Üdv!

Egy hete műtöttek porckorongsérvvel. Az első napokban teljesen elmúlt a derék és a lábba lesugárzó, nagyon fájdalmas ülőidegnyomás, a 4.naptól viszont lassan, de biztosan jön visszafelé. Messze nem olyan erős még, mint volt, de félek, hogy ez esetleg egy szövődményt. Tipp? Vagy ez így normális, így gyógyul?

GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10367

a hajlam kimutatható, és megfelelő fejlesztéssel nem lesz belőle semmi később (hiszen a forma cserék, tükörkép problémák már ekkor is jelentkeznek)

Előzmény: Törölt nick (10366)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10366

Ja értem, csak azért, hogy ne fogadják örökbe. :-(

 

Nálunk az oviba vizsgálták a diszlexiát, pedig csak iskolás korban állapítható meg. 

Előzmény: GeriSoft07 (10365)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10365

félreérted, nem a diszlexia miatt (még ahhoz fiatal, hogy megállapítsák) lett fogyinak nyilvánítva, hanem hogy 

1: emelt csp-t kapjon

2: ne kelljen senkinek, mert fogyi

 

csak nem jött be

Előzmény: Törölt nick (10363)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10364

Szomorú amiket írsz, hogy így működik az egész és ennek csak a gyerekek isszák meg a levét. :-(

Előzmény: GeriSoft07 (10362)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10363

Lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg én gondolnám így, csak sajnos én is tudom, hogy nem így van. Már megállapították, hogy a diszlexiás gyerekek nem fogyatékosok, csak más dolgok érdeklik őket és ez álltal egy másik ember furcsának találja, sőt inkább okosabbak egy átlag embernél. Am fiam is balkezes át akarták szoktatni jobb kézre az óvodába, de nem engedtem.

Előzmény: GeriSoft07 (10362)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10362

"Az a cél, hogy a kisgyerekek minél előbb szerető családba kerüljenek. "

 

Sajnos tévedsz, és mindenki aki ezt hiszi

A rendszer célja hogy fenntartsa önmagát. Minden rendszeré, ezé is.

Ha a gyerekeket gyorsan elviszik az örökbefogadók, összeomlik a rendszer, mert nem lesz bent gyerek. Hiába az évekig tartó várakozás gyerekre, ezrek vannak örökbeadható státusszal évekig nevelőotthonban, nevelő szülőknél.

Ki kell szűrni mindenkit, aki elvinne kicsit is problémásabb gyerekeket, meg kell hagyni azokat az instabil embereket, akik szőke kék szemű göndör hajú makkegészséges újszülött kislnyt szeretnének, és a legtöbb gyerekről ki kell találni, mi a baja éppen, tartós beteggé kell nyilvánítani, meg fogyatékossá, és akkor nem kell senkinek, és működik a rendszer

 

ez így működik.

 

Mi úgy hoztuk el a gyereket, hogy középsúlyos értelmi fogyatékosnak volt nyilvánítva, a gyámügynél letettek róla, hogy valaha bárkienk kell.

most 5,5 évesen a 8-9 évesek logikai játékait oldja meg, a 24db-os puzzle 3:20, az 50darabos az kb 10perc

balkezes jobb lábas keresztdominancia, ami előrevetít egy kis diszlexiát, meg fejjel lefelé is kirakja ugyanazt, de ennyi az össz. megpróbálták, nem jött be, elvittük :)

Előzmény: Törölt nick (10361)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 10361

Hallottam róla, hogy mekkora procedurán mennek keresztül a leendő szülők, de soha nem értettem, hogy miért kell ez. Az a cél, hogy a kisgyerekek minél előbb szerető családba kerüljenek. És hány szülő van aki nem is jár szerencsével, pedig, ha belegondolunk hány genetikai szülő nem alkalmas a gyerek nevelésre nekikmég is van. Az a lényeg, hogy most már ott van veletek! :-)

Előzmény: GeriSoft07 (10360)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10360
Én nem értem ezt a részét, hogy úgy szeretni mint a sajátot illetve jobban szereted azt akivel megszenvedsz korábban
Ha kötődsz hozzá, kötődsz mindenképp

Inkább eljutni idáig a nehéz, kibírni hogy kb 10x kijönnek megnézni a lakást, a végén le leltározzák milyen bútorok vannak, gyerekruhák, van e gyerekülés a kocsiban, stb amit egy normál szülőnél senki nem néz meg, aztán vizsgálgatnak, olyan pszichológus mondja ki a 10 éve gyermekotthonban nevelő majd fejlesztőpedagógus egyetemet végzett emberről hogy ALKALMATLAN aki kemény 6 hónapja praktizál, majd lehet pereskedéssel fenyegetni, aztán dugdossák az orrod alá a c....ny gyerekek képeit nem kell e, stb...
Nem egyszerű folyamat.
Utána ha találdz neked tetsző gyereket, akkor az ismerkedési idő alatt megküzdeni a nevelőszülővel, nehogy hátráltassa a folyamatot, mert ő meg belőle él.
Előzmény: Törölt nick (10359)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10359

Tudom hány gyerek vár családra és sajnálom is Őket nagyon. De épp azért írtam, hogy minden tiszteletem a Tiétek, hogy bevállaltátok. Azért írtam, hogy minden ember más és más, lehet, hogy én nem vagyok arra alkalmas, hogy örökbefogadjak, úgy tudom, hogy itt vannak tesztek is amiket ki kell tölteni, hogy alkalmas e az ember arra, hogy örökbefogadjon. Lehet nem vagyok rá elég érett, de azt sem tudhatom, hogyha másképp alakul, akkor most, hogy gondolkodnék erről. Nekem is van ismerősöm több is aki örökbefogadott és látom, hogy mennyire szeretik, mintha a sajátjuk lenne. Én ezeket az embereket csodálom, mert gondolom nem lehet olyan könnyű a beilleszkedés.

Előzmény: GeriSoft07 (10358)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10358
Nekem nem remlik, hogy olvastam volna mar tole ezt azt, lehet hogy irt ide korabban

Gica: pedig ha tudnad, hany gyerek var csaladra...
Előzmény: similis (10356)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10357

megbocsáss, nekünk is van gyerekünk, mégsem szült a feleségem, és nem volt másik feleségem sem.

azért nem kell mindenben támadást látni

 

Ez szép, hogy örökbefogadtatok egy kisgyereket, ha jól emlékszem azt írtad, hogy 5 és fél éves. Az én fiam is annyi idős. Csak mivel Ti nem éltétek azt át, hogy a szíved alatt hordasz ki egy babát, megszülöd, pici csecsemő korába a nap 24 órájába figyelmet igényel, éjszaka 3 óránként kelt. A melledből eteted ezek mind olyan csodálatos dolgok, hogy sztem aki szült nő az mind sértésnek venné, hogyha megkérdeznék Te szülted? Főleg azért, mert minden egyes ember más és más. Nekem a fiam rengeteg próbálkozás után jött össze én lemondtam az anyaságról, mikor csoda történt és terhes lettem vele. Minden elismerésem Nektek, hogy válaltatok gyereket. Én őszinte leszek nem fogadtam volna örökbe, ha nem sikerült volna szülnőm.

 

similis Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10356

Bocsi nem én kezdtem kötözködni, hanem Te, én csak megjegyeztem hogy elég lett volna 1x írnia... Mert az lehet hogy egy hete írta először, de nem 1x az biztos.

De lehet hogy nem egyforma mozit nézünk (olvasunk)  :)

Előzmény: GeriSoft07 (10355)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10355

"

De ha ennyire világrszóló haverod ez a gephard akkor skypoljattok, vagy mit tudom én, amúgy viszont nem tudom miért kell a baromságait és a lehengerlő modorát annyira védened."

 

Na látod, ez a rosszindulat, amit te csinálsz

1 hete olvstam a csávótól először, elkértem amit írt, elolvastam, ennyi

Te meg más összekötsz minket.

 

Mi értelme?

 

Mellesleg nem bírnék felmászni egy lóra, pedig lenne rá lehetőségem :(

Én bringáznék, ha tudnék

Előzmény: similis (10351)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10354

Na igen épp ezt szerettem volna leírni, hogy nekem műtét óta nincs a bal lábamon achilles reflex így azzal a lábammal nem tudok lábújjhegyre állni, de nem mertem leírni,mert nem akartam azt a választ kapni, hogy na ezért kellett a műtét. Aki átélt már olyan fájdalmat mint itt sokan azok tudják, hogy nagyon sok választás nincsen.

Előzmény: similis (10352)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10353

Igen azt tudom mivel olvastam. Csak éppen én pont előtte írtam neki, hogy a szülésem után 1 évre lettem gerincbeteg és Ő erre megkérdezte, hogy én szültem e. Azért vettem támadásnak, mert ezekszerint feleslegesen írtam le, hogy mi van, mert csak átsiklott fölötte. Ha valaki ír ide a fórumba elszoktam olvasni, mintahogy a Te esetedet is végig olvastam és a többiekét is. Te is leírtad, hogy mit csinálsz annak érdekében, hogy jobban legyél és egyből olyan választ kaptál, hogy amit Te csinálsz az nem jó. Nem hinném, hogy amit Ő csinál az jobb mint amit Te. Csak az Ő szemszögéből nézi az egészet.

 

Amikor azt írta, hogy nem jó amit csinálok és elmondta, hogy lábujjhegyen kell járni, meg nem jó az úszás, akkor még nem szóltam semmit. De mikor én ellent mertem neki írni, mikor folyamatosan azt írta hogy mi mindent rosszul csinálunk és hiába a műtét, ha nem tudunk normálisan mozogni, akkor már hozzászóltam, hogy az sem igazán jó amit Ő csinál, akkor Ő már támadásnak vette, hogy neki nem lehet igaza, mert férfi, most erre mit mondjak? Nem bírta elviselni azt, hogy neki ellent mondjanak. Nem szóltam volna semmit, hogyha el tudja magyarázni, úgy, hogy megértsem, hogy az miért jó amit Ő csinál. De sztem már nem is fogom megtudni, hogy miért nem jó a gyógytorna meg a masszázs és miért jó az amit Ő csinál. Meg időközben rájöttem, hogy ki Ő, fél évvel ezelőtt írt nekem, hogy mit próbáljak ki, írtam, hogy köszönöm a segítséget, de már próbáltam,erre azt írta vissza, hogy bocsáss meg, de én nem akartam segíteni. Hát köszönöm szépen, hogy én voltam udvarias és megköszöntem, hogy próbált segíteni és ezt a választ kaptam vissza. Ezért többen le is támadták és utána el is ment a fórumról.

 

Bocs, hogy hosszú lett, de ezt le szerettem volna írni.

 

similis Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10352

Ja még azt el is felejtettem, esetleg gephard, mivel fogalma nincs a gerinbetegségekről, nem tudja hogy az l5-S1 sérv/gyöki érintettség egyik tünete lehet h. az ember nem tud lábujjhegyen járni...

Pl. én sem tudtam egy jó ideig....

Előzmény: similis (10351)
similis Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10351

Ez szép dolog, de azért nem ez a jellemző, én ha beszélek valakivel akinek van gyereke, tuti nem kérdezem meg h ő szülte-e. Egyrészt mert fel sem merül bennem h nem ő, másrészt ha mégis, akkor meg nem szeretnék tapintatlan lenni. Szval mindenképp hülye kérdés, bár nem tőlem kérdezte én is támadásnak venném így is, úgy is.

 

De ha ennyire világrszóló haverod ez a gephard akkor skypoljattok, vagy mit tudom én, amúgy viszont nem tudom miért kell a baromságait és a lehengerlő modorát annyira védened.

 

Én a lovaglástól vagyok jól, mégsem jelentem ki minden második hozzászólásban h mindenki menjen lovagolni és aki mást csinál az hülye, sőt ha követed a fórumot, láthattad h volt akit igyekeztem lebeszélni róla, mert nem mindenkinek minden tesz jót, egy gerincterhelő sport pl olyannak aki már eleve problémás gerincel kezdi, tuti nem.

 

De én pl ha a hónom alá hajtogatnám a fejemet sztem holnap mehetnék nyaki sérv műtétre...

Előzmény: GeriSoft07 (10350)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10350

megbocsáss, nekünk is van gyerekünk, mégsem szült a feleségem, és nem volt másik feleségem sem.

azért nem kell mindenben támadást látni

Előzmény: Törölt nick (10349)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10349

Megkérdezte, hogy én szültem e a gyerekemet. Nem a férjem....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!