Keresés

Részletes keresés

megintkiakadtam Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10796

Milyen tulajdonosnál???? Én vagyok a tulajdonos!!!

Előzmény: matthiasii (10794)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10795

Megkérdezném tőlük, hogy mégis mi alapján kéne valakinek otthon lenni úgy, hogy nem is értesítenek róla. És ha még ezek után a bírságot is kiszabják, azt ők minek tartják?

 

 

Előzmény: megintkiakadtam (10788)
matthiasii Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10794

"Szóval szerintetek mit csináljak?"

 

 

 

 

 Tegyél panaszt a tulajdonosnál !!

 

 Helyileg hol vagytok ??

Előzmény: megintkiakadtam (10788)
Vernichter Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10793

 Hogy én milyen tájékozatlan vagyok.

 Rosszul írom a János nevét. Meg a többi. Wieszt János a tisztességes neve.

.

.

.

 

 "Vagyonnyilatkozataiból nem derül ki, hogy hogyan vált vagyonos emberré, ugyanakkor számos cég felügyelőbizottsági tagja volt hosszabb-rövidebb ideig. Az érintett cégek közé tartozik például a Főkétüsz (Fővárosi Kéményseprőipari Kft.), az Infopark Rt., a Szent Imre kórház, a Hadik-kávéház Kft., a fővárosi vagyonkezelő és az ÖBÖL XI. Ingatlanhasznosítási Kft. is."

.

.

.

 

 az origó  : "Sántit a pénzes borítékot átvevő..... "

 Wirt Zsuzsa cikke vagy 2 éve.

 hiába aki csak  kb.  200 alatt keres annak az 5 -600  eft marha nagy pénz pedig van annál sokkal több is

Előzmény: Vernichter (10792)
Vernichter Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10792

 Mennyire igazad van !!

 

 Viszont ha már téma ez a szolgáltató csoport, akkor némi érdekesség.

 Bp. -en a Fővárosi közgyűlés a tulaj. Ez eddig ok.

 A nyáron olvasgatom a honlapjukat és egy érdekességre bukkantam.

 Az Fb. tagjainak a névsorát feltették - 3 -4 fő, nem tudom számomra ismeretlen nevek.

 De feltették a  korábbi fb. tagok  névsorát is és ott egy ösmerősre bukkantam.

 A nagydarab, melák Vlieszt Janira.

 Valamelyik budai kerület szoci önkormányzati képviselője volt,   ott  ezenkivül a vagyon kezelő /vagy hasonló bizottság elnöke is /. A Janinak ez nem volt elég, még bizonyos vállalkozóktól kapott  némi csúszópénzt valami üzlet eladás,  kiutalás ügyben.

 Pechje volt,  mert felvételt csináltak róla. Sokat szerepelt a médiában, képileg. Azok a borítékos felvételek isteniek.

 Amúgy 120 eft/hó volt a főkétüsznél a tisztelet díja ( a többinek is ), amit az éra váltás után lecsökkentettek 80 eft/hóra. Valószinű ezért került fel (dicsekvés ), de már nincs ott. Aki nem hiszi. járjon utána.

 Végül is ingyér senki sem dogozik. Egyéb pénzforrásairól nincs tudomásom és közöm sincs hozzá.

 A jani képviselői díja  százon felül volt, kapott az elnöli pozícióért is egy újabb százast nyilván,   az akkori tulaj delegálta - ebben nincs is semmi, mint írtam 120 eft/hó vót a mani, de a fiúnak ez nem volt elég.

Előzmény: gmkiev (10789)
Égető1 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10791

 Tény vannak /voltak kéménytüzek. De meglehetősen ritka. Nekem úgy direktben még nem volt szerencsém látni.

 

 Volt egyszer nálunk nagyon nagyon régen. A mamám éppen templomi kóruson volt és onnan látta, hogy ég a kéményünk. Volt nagy riadalom, de semmi más, kiégett a kémény, aztán ok.

 Aztán vagy 3 éve az egyik  szomszéd kéménye éget . A jani Bá' minden szart elégetet akazánban.

Veszélyes   --- volt   --  korábban  - néha fél település leégett ezek miatt.

 Néha viszont maguk a kéményseprők égetik a kéményt.

Ilyet se láttam soha.

 

Előzmény: csiba00 (10782)
Égető1 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10790

 Nagyjából ilyen történt velem pár éve.

 Mondjuk az nem kombikazán, hanem zárt égésterű és turbós. Azt kell elvileg műszeresen vizsgálni. Nálad milyen van akkor ??

 

 A műszer egyébként nem sokkal nagyobb mint egy korábbi mobil telefon. Füstgáz elemzésvégeznek vele.

 

 A hasznossága vitatható.

 

 Főleg hogy olyan betanított munkásfélék végzik, akiknek a CO és a CO2 azonos.

 A hasznosságáról : a kéményseprőknek természetese hasznos hiszen majd dupla a díja mint egy normál gravitációs kémény szemlézése.

Előzmény: megintkiakadtam (10788)
gmkiev Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10789

Bizony ma egy ilyen "szolgáltató" céget birtokolni, jobb mint bármilyen állás az országban!

Előzmény: megintkiakadtam (10788)
megintkiakadtam Creative Commons License 2012.12.17 0 0 10788

Nem tudom, hogy mit tegyek, a segítségeteket szeretném kérni. 

2011. novemberében kéményt béleltettünk, amire még abban a hónapban meg is kaptuk az engedélyt. A gázra 2012. januárban kaptuk meg, egy sikertelen próbálkozás, és sok kitartás után...

2012 október közepén egy kéményes matrica várt az ajtómon, körbe szaladtam az 5 lépcsőházas épületen és megtaláltam a felhívást , h aznap 8és 11 között kéményellenőrzés volt a házban. Tekintve, hogy van hátsó bejárata az épületnek, és mindig azt használja az egész család, esélyünk sem volt látni a kiírást. Mindegy is... Kiírták, hogy aki nem tudott otthon lenni, egy szép novemberi napon újra jönnek persze 8-11 között, csak h szabit kelljen kivenni... bár a hozzászólásokat olvasva, ez nem csak engem háborít fel...

Ezen a szép novemberi napon reggel 8:00kor csöngettek az ajtón, na megjött a kéményes (ez csak a bemutatkozásából derült ki, mert hát nem éppen úgy volt öltözve, mint aki ki akarna takarítani egy nagyon koszos kéményt.. remélem értitek...) Belépett a köszöbün, egy kicsit sem beljebb... és megkérdzete van e olyan kémény, amibe be van kötve vm. Mondom van, mutatok a helyiség távolabbi részén lévő kombi cirkóra... Erre ő: Jaaaa, kombi cirkó, na ahhoz neki nincs műszere, majd jön valaki más egyszer (persze időt nem mondott), aki majd hoz műszert és megvizsgálja... Adott egy jegyzőkönyvet, hogy ő volt kinn, leírta, hogy kombi cirkónk van és elment, a kérdésre, hogy mikor jön az a valaki akinek van műszere, nem válaszolt (azért az is milyen már, h egy kéményesnek nincs műszere a kémény vizsgálathoz????????????????????????).

Pénteken jövök haza a munkából mit sem sejtve, vár a postaládában egy levél... a kéményesek... benne egy jegyzőkönyv és egy számla egy csekkel. A jegyzőkönyv szerint én 2x nem nyitottam nekik ajtót... egyszer októbe végén, amikor nem is kellett volna jönniük, egyszer meg egy nappal azután, hogy a műszer nélküli pasas kinn volt... És mindezért nekem fizetnem kéne közel 5000,-Ft-ot... 

Na már most, én biztosítottam 1x, hogy bejöjjenek.... bizonyítani is tudom... tehetek én arról, hogy balfasz volt az ürge és nem volt műszere??? ráadásul eze szerint meghamisították a jegyzőkönyvet is, mert aszerint én nem tettem eleget a kötelezettségemnek....

Kérdésem a következő:

1. Ha befizetem a csekket, olyan mintha elismerném, hogy nem engedtem be őket, így még a rendelet szerint fel is jelenthetnek és még meg is bírságolhatnak 30.000Ftig... Meg hát fizessek olyanért, ami nem az én hibám??? Meg h nem végezték el a vizsgálatot, ami nekem egy nap szabimba meg pénzkiesésembe került??????????

2. Ha nem fizetem be, hanem (ahogy más "szolgáltatóval" tenném) rácsapnék az asztalra és elküldeném őket a ....-ba, kiállnék az igazamért egy későbbi vizsgálat során tudnának kellemetlenséget okozni??? PL. jjaj itt vm nem szabályos kiköttettetjük a gázt... stb... sajna ezt tapasztaltam a gázosoknál is, h olyanba kötöttek bele, ami vicces volt, más ott dolgozó szerint is szánalmas, de ő az ellenőr megteheti és meg csak nézem és nem tudok csinálni semmit... gondolom ezt megteheti egy kéményes is... és nem szeretném, hogy kikapcsoltassák a gázt.

Az már csak hab a tortán. hogy sem a nevem nem találták  el rendesen, sem a pontos címet, mert sikerült a hátsó bejáratot beírni.... ez no comment...

Szóval szerintetek mit csináljak?

Segítségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm!!!

Azért csak megjegyezném, hogy ezt annyira felháborítónak tartom, hogy ez megy ebben az országban, itt mindent megtehetnek a szolgáltatók.... sajnos nem csak a kéményesek az egyetlenek, de ez most nálam vitte a pálmát pofátlanságban...idejön nem csinál semmit... új jegyzőkönyvet ír, h én vagyok a hibás és még fizessek is..... pffffffffffffffffffffff

pjotrkolja Creative Commons License 2012.12.16 0 0 10787
Vagyis engedélyes eljárás, tervvel, méretezéssel, ellenjegyzéssel stb. Csak az éphatóság engedélyét nem kelll megvárni a kivitelezés megkezdéséhez. Amúgy pontosan a 37/2007 (XII.13) ÖTM rendelet (1-3. nem tom pontosan) táblázatos mellékletét 9. pontjában kereskedj. Ott van ez pontosan leírva.
Előzmény: csiba00 (10786)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 10786

Vagyis így a pontos (feltéve, ha ez még él. 2012 év eleji dátummal ellátott cikkből van)

 

"

Szerelt kémény

Ha új, szerelt kéményt szeretne valaki építeni, akkor építés bejelentésre van szükség. Ez egy egyszerűsített engedélyezési eljárás. Ez azt jelenti, hogy formailag az engedélyezési tervdokumentációt el kell készíteni építész és épületgépész közreműködésével, formadossziéban beadni az építéshatósághoz. Az engedélyt nem kell megvárni, a kivitelezés a tervek alapján máris megkezdhető. Később az építéshatóságtól kap egy levelet, amelyben tudomásul veszik a kérelmét. Az eljárás ugyanez használatbavételkor. Mind engedélyezési, mind használatbavételi szakaszban a helyileg illetékes kéményseprő vállalat előzetes engedélye szükséges. Először a tervet engedélyezik, majd átveszik az elkészült kéményt. Az erről kiadott iratokat mellékelni kell az építéshatósági bejelentéshez."

Előzmény: pjotrkolja (10784)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 10785

Azt tudom, hogy ha pl egy szerelt kéményt szeretnék, akkor használatba vétel előtt át kell vetetnem a kéményseprőkkel. De úgy tudom, hogy a megépítéséhez nem kell semmilyen engedély.

 

 

Előzmény: pjotrkolja (10784)
pjotrkolja Creative Commons License 2012.12.15 0 0 10784
Bármilyen égéstermék elvezető létesítése valamilyen építésügyi engedélyezési eljárás alá tartozik ... minimum bejelentési kötelezettség, de akár egyszerűsített építésügyi engedélyezési eljárás is lehet.
Előzmény: csiba00 (10778)
gmkiev Creative Commons License 2012.12.14 0 0 10783

Arról nem is beszélve, hogy évente kétszer ellenőrzi a kénynek seperője!

Vagy nem! :)))

 

Előzmény: csiba00 (10782)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.14 0 0 10782

Nem csoda, hogy nem merte vállalni a nevét a cikk írója. Amennyi hülyeség van ebben a rövid cikkben....

 

"intenzív fatüzelés miatt a korom gyorsabban lerakódik a kémény falán, leszűkítve a kürtőt"

onyád, de hülye vagy...

Előzmény: Vezo228 (10781)
Vezo228 Creative Commons License 2012.12.14 0 0 10781
Émile Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10780

 A meidingen tárcsa a szokásostól eltően nem kerek, henem négyszögalakú, de mindegy. Annak a tárcsának a másik neve esővédő.  Amúgy nem kötelező.

Émile Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10779

 Ebbe csak a gázosok köthetnének bele, de egy pert azt hiszem ők is elvesztenének.

Előzmény: csiba00 (10777)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10778

"Állítólag már nem kell építész engedély az ilyen kéményekhez."

 

Igen, ezt én is így tudom, hogy szerelt kémény esetében nem kell semmilyen építészeti engedély.

Előzmény: Égető1 (10775)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10777

Van még egy tippem, bár ezt én elmebeteg ötletnek tartom :)

Ha jól látom a ház lábazatánál a gázvezeték a kémény mögött megy? Ez böki a szemüket?

Előzmény: gmkiev (10772)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10776

De mi nem tetszik nekik ezzel kapcsolatban?

 

Mert, amit az én ismereteim alapján tudok, az a tetőn a végőkorlát hiánya.

 

Én is egy szerelt kémény építését tervezem a jövőebn, csak nálam a ház gerincénél menne föl, így nem lenne ekkora túlnyúlása a tetőn.

 

Ott nekem azt mondta a kéményseprő, hogy ha a tetőkibúvót nem viszem oda a tető szélére - mert most kb a közepénél van a téglakémény mellett - akkor tetőjárdát meg ilyeneket kell építeni. De az általad mutatott képen ott a kibúvó a kémény mellett, ezért max csak a korlát hiányára gondolok.

 

 

 

Nálam az lesz az érdekesebb, hogy a pince kb 50cm-re emelkedik a talajszint fölé és a pincébe lenne a kazán, ahova a kéményt le kell vezetni. Így most jelenleg gőzöm nincs, hogy a koromzsákot, hogyan fogom megoldani. Ásni kell a ház mellé egy kisebb gödröt, amibe a kémény lenyúlik?

Előzmény: gmkiev (10772)
Égető1 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10775

Nos én semmilyen bekötést nem látok ezeken a képeken, pedig erősen nézegetem.

 

Amúgy mi a kéményseprő ? Egy szolgáltató vagy minőség ellenőr ?

 

Ha veszek egy kéményt és nem működik, ahhoz szerintem semmi köze ( kivétel a feltételezhető baleset , de azt birálják el akkor ha majd lesz ). Tehát egy nem működő kéményhez csak az eladónak és a vevőnek van köze. Ha valami egyetértés hiány van, akkor forduljon a fogyasztó védelemhez.

A kereskedelmi forgalomba kerülő kéményeknek pedig meg kell felelni az előírásoknak. Arra vannak a szabványok.

Nekem egyszer lett volna szerelt kéményem. De nem lett.

 

Volt egy lakásom, amiben cserépkályha és villanykályha fűtés volt. Gondoltam, hogy gázosítok, akkor még kaptam rá munkáltatói kölcsö fűtéskorszerűsítés cimen - kamat mentesem - a hülyének is megérint.

No annak rendje módja szerint megterveztettem egy 12 kW-os cirkókazánra, de mivel a szép és jól működő cserépkályhát sajnáltam kidobni, em annak a kéményébe csatlakoztattam volna hanem gondoltam mi sem egyszerűbb vásárolok egy megfeleő szerelt kéményt és felszereltetem a gyártókkal, nagyjából úgy ahogy ezen a képen is van : mondták egy nap alatt feldobják, adnak hozzá papírt is, na á a nélkül meg se vettem volna.

Igen ám , de hogy haladni tudjak a gázosok kérték a kéményseprői szák - véleményt. Kiderült , hogy nem lehet csak úgy feldobni azt a kéményt, ahhoz engedély is kell . Építészeti engedély. Be az önkori illetékes hivatalához egy korábban engedélyezett rajzzal ( rajta a pecsétük - mondom rárajzolom a helyét, meg írom a kérelmet . Mondák az nem megy, csak Ybl díjas építésztől fogadhatják el. mondom hátul lesz a kutya se látja. Nem ők nem tehetik, de őket nem zavarja, ha felrakatom ők csak akkor lépnek, ha valamelyik szomszéd vétót emel - panaszkodik. Hát kapjátok bé, gondoltam, nem lesz szerelt kéményem. Gondoltam mi sem eccerűbb legyen parapetes az a kazán.

Igen ám , de akkor meg nem kémény seperői szakvélemény kell, hanem Un. ÁNTSZ szák- vélemény, hogy nem szennyezem é a levegőt. Természetesen pénzért, sőt az ÁNTSZ is kért volna építész rajzot mert nekem nem hitték volna el , hogy a luk ott lesz ahová kell.

Ebből se lett üzlet. Vissza gáztervezőhöz , mondom csináljunk egy parapet konvektoros fűtést. Mondá mi sem eccerűbb, elő az egyik engedélyezett rajzott, lemeszelve a kázán, és a megfeleő helyre rárajzolva a konvektor és azon nyomban rá a pecsét. E tervező csak másod állásban tervezett, főállásban a szolgáltató tervellenőre volt. Ment símán az ügy , sőt a művek emberei csinálták a kivitelezést másodállásban ( a vállakozó egy gázszerelő kisiparos volt ). Ez volt 14 éve.

Állítólag már nem kell építész engedély az ilyen kéményekhez.

Igaz nem a leggazdaságosabb a p. konvekrtor, de van még cs. kályha is sőt a villanykályha is megvan tartalékank.

A lakás egyébként csak 44 m2 .

Az ÁNTSZ szak véleményhez : a kimenő parapet nyilás kb. 3.2 magasan lett volna, a kertbe okádta volna az égésterméket, azt vizsgálták vóna, a parapet meg az utca frontra nyomja a kakót kb. 0,9 magasan, az senkit nem zavar.

Előzmény: gmkiev (10774)
gmkiev Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10774

Pl. nincs védőkorlát, még lezuhan a kéményseprő ha kimegy azon a tetőkibúvon.

A kéményseprők nem járnak ki a tetőre, mert kényelmetlen ott elvégezni az adminisztrációs munkát.

 

 De lehetnek egyéb hibái is.

 

 

 További találgatások.... az alsó tisztítási lehetőség nem látszik, perzse lehet, hogy takarásban van.

Van. Koromzsák is van és minez a tisztító ajtó alatt.

 Amúgy működik? 

Amúgy? Igen!

 Bélelés ?

180 mm belső átmérő, 10 cm szigetelés.

 Hőszigetelés ??

Nyilván van, de elég e ?

Mire elég?

A kéménynek érvényes "személyi igazolványa" van az érvényes előírások szerint.

15 kW-os szilárdtüzelésű berendezés bekötésére méretezett kmény.

Furcsa volt az is, hogy a gyárilag vízszintes füstcsőbekötésre is ajánlott berendezésnél, centivel megmérte az ember a függőleges egyenes szakaszt a füstcsövön!!!

Lehet, hogy már itt is kell a 3d?

Előzmény: Égető1 (10773)
Égető1 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10773

 Sok hibája  lehet.

 

Pl. nincs védőkorlát, még lezuhan a kéményseprő ha kimegy azon a tetőkibúvon.

 De lehetnek egyéb hibái is.

 

 

 További találgatások.... az alsó tisztítási lehetőség nem látszik, perzse lehet, hogy takarásban van.

 Amúgy működik? 

 Bélelés ?

 Hőszigetelés ??

 Nyilván van, de elég e ?

Előzmény: gmkiev (10772)
gmkiev Creative Commons License 2012.12.13 0 0 10772

 

 

 

Íme egy (a sok közül) kémény ami nem fele meg, minek is????

Na jó, a jelenleg hatályos kéményseprőnek! :)))))

 

Hogy mi a hiba?

Szabad a gazda.

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 10771

lehet, hogy a vegyes kazánok "mások" ilyen szempontból, kandallóknál már 20 kW körül 200 as füstcső van

Előzmény: nagy ivó (10768)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 10770

6,3 méter magas a kémény, valamint a kandalló füstcső bekötése is 200-as, mindenképpen kicsi volt a négytéglás kémény.

Előzmény: nagy ivó (10769)
nagy ivó Creative Commons License 2012.12.11 0 0 10769

Ezt hogy számoltad ki? Nem volt magasságod?

Előzmény: tunderlala-3 (10764)
nagy ivó Creative Commons License 2012.12.11 0 0 10768

Az annyi

Előzmény: tunderlala-3 (10766)
nagy ivó Creative Commons License 2012.12.11 0 0 10767

Igen,,,,bocs

Előzmény: tunderlala-3 (10765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!