Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2015.11.05 0 0 118295

Meg a csipkének....

Előzmény: zsorsz (118294)
zsorsz Creative Commons License 2015.11.05 0 0 118294

A kökénynek ippeg szezonja vagyon,tudom ajánlani,nagyon finom: http://bbanyucikeszitenel.blogspot.hu/2012/11/kokeny-likor.html#axzz3qbA2k7HP....csak vigyázz,a nőket nehéz lesz levakarni!:)

Előzmény: flatszeru (118283)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.05 0 1 118293

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (118272)
gabor0036 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118292

Ez 23cm külső átmérőjű spirál lett. 

Előzmény: gabor0036 (118291)
gabor0036 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118291

Igen... Feribácsi itt: http://www.spiraliveles.hu

Szabad kérdezni mihez kell 1" spirál? Nekem 20mm külső 17mm belső az is szép izmos...

Előzmény: robert.90 (118289)
csalitos Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118290

   Biztos rosszul kérdezted. Úgy kellett volna kérdezni, hogy elvállalni...  Beválalni hmm.

Előzmény: robert.90 (118289)
robert.90 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118289

jó estét!

Érdeklődnék h valaki tud, vagy tud valakit aki hajt egy spirált colos rozsdamentes csőből? Ahol lakom a környéken senki nem tudja beválalni 

kupeci Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118288

Na akkor ne keresgess tovább, itt van egy ínyenc !:)

Előzmény: norris53 (118287)
norris53 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118287

Szia Kupeci barátom - van még belőle -(ínyenceknek ) :-)

Előzmény: kupeci (118285)
kupeci Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118286

Egy kicsit ugyan pragmatikus lehettem, de hidd el ha leégett,lehet ugyan próbálkozni,de nincs már jó megoldás.

Előzmény: flatszeru (118283)
kupeci Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118285

Na ez meg lemaradt.......milyen lesz az idei csucsor termés? (apad a készletem) :)

Előzmény: norris53 (118281)
kupeci Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118284
  • Üdv mindenkinek, szia Norris!
Előzmény: norris53 (118281)
flatszeru Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118283

Sikerült az aktívszenes szűrés. Nagyságrendekkel jobb lett.Sajnos a birsalma jellegéből tényleg sokat vesztett viszont bőven van olyan íze,hogy vétek lenne kiönteni. A karcos égett íz majdnem teljesen eltűnt.

Szerintem valami likőrt csinálok én is majd belőle. Egyébként ma estére már nagyon szépen leülepedett. Lefejtettem aztán némi szűrés után teljesen tiszta lett.

Köszi neked is illetve kupecinek és obsitos3nak is a választ!

Előzmény: zsorsz (118269)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118282
Előzmény: Leonbacsi (118279)
norris53 Creative Commons License 2015.11.04 0 1 118281

Itt is többször le írtam -és mások is -na meg a szakkönyvek is ezt állítják - mindegy hány literes a főző -a fűtést úgy kell megválasztani hogy az képes legyen kb felfűtéssel együtt 3,5 óra alatt kifőzni - 20 - 2000 literes mindegy :-)

Előzmény: Button Presser (118275)
varadyz Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118280

Nekem ha új a palack és küldöm neki 15 kw-os szőnyeg égővel (gyakorlatban ettől nagyobb már csak a gázkazánok égője) 3 óra ha az olaj meleg a duplafalban és csak 10-15 fokig engedem a szeszfokot.

Ha 5 fokig engedem akkor már 4 órához közelít. 

Ha a palack is gyenge akkor lazán lehet 5 óra is.

 

Előzmény: obsitos3 (118278)
Leonbacsi Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118279

Sziasztok!

Örököltem egy edényt...

kb.85 literes, duplafalú, rozsdamentes gulyáságyú üst, a tetején szabvány colos csatlakozóval.... 

Valakit esetleg érdekel? iá:63000Ft

Üdv...

leonbacsi@freemail.hu

obsitos3 Creative Commons License 2015.11.04 0 2 118278

az is ceruzabél,csak ács

Előzmény: Button Presser (118277)
Button Presser Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118277

Ez így logikusan hangzik, el is hiszem, de akkor a 100 literes verziónál ugye nem ceruzabél-vékonyan folyik a lé? Ha nem ceruzabél, akkor kb. milyen vastagon?

Előzmény: endrepp (118276)
endrepp Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118276

5x akkora mennyiséghez, 5x akkora fűtő teljesítményre van szükség, pont annyi idő alatt készül el, mint 20liter.

Előzmény: Button Presser (118275)
Button Presser Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118275

Sziasztok!

 

Azt kérdezném Tőletek, hogy egy 100 literes főzőbe tett szilva vagy körtecefre (85l kb.) hány óra alatt fő le?

Az enyém 20 literes, amibe úgy 17 liter cefrét teszek. Felfűtés sima gázrezsóval 1 óra, s míg a "gyufateszten" átmegy engedem, ez kb. 2,5 óra.

Szóval összesen  kb. 3,5 óra. 

No, de mennyi idő kell, ha 5-ször ennyi a cefre mennyisége? Felfűtéssel együtt 11-12 óra?

 

varadyz Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118274

Baj az édeskés íz?

Előzmény: Radakund (118258)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118273

Sziasztok! Jön le a lé. Visszatettem tisztázni és igen csak finom lett. Tegnap vissza raktam a felét , ma a másik felét, 75"-nál levettem és kihígítottam. Tökéletes. Megyek is nézem a többit. Üdv ksanyi.

Előzmény: ksanyi52 (117867)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 118272

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (118230)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 118271

Általában igen. De mivel most vettem ki belőle 2 liternyi töményt, amit vízzel hígítottam ki 50 fokosra így kevesebb maradt a tálban, és már 35"-nál elérte az 50 fokot. A 35-30 ig levettem egy külön edénybe. Az volt kb 1/2 liter. Remélem érthetően írtam. Üdv ksanyi.

Előzmény: varadyz (118250)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 118270

:-)

Előzmény: kupeci (118268)
zsorsz Creative Commons License 2015.11.03 0 1 118269

Az aktívszén úgy kiszedi az ízeket,csak egy jellegtelen szesz marad,mivel ez egy szigorúan pálinkás fórum(ráadásul kisüsti),elég off olyan tanácsot adni,hogy sokféle ízesítés létezik(likőrök,tinktúrák,stb.)Mert én ezt teszem,amelyik pálinkám kevésbé jól sikerül, likőr,vagy valami gyógynövény kivonat lesz.

Előzmény: flatszeru (118266)
kupeci Creative Commons License 2015.11.03 0 0 118268

"Ha eredmény centrikus vagy, borítsd ki. "........és pont!:))))

Előzmény: obsitos3 (118267)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 118267

Ha eredmény centrikus vagy, borítsd ki. Ha kísérletező kedvű,várd meg,míg leülepszik,aztán fejtsd le,vagy próbáld leszűrni.De semmiképpen ne reménykedj,nem lesz jó.

Előzmény: flatszeru (118266)
flatszeru Creative Commons License 2015.11.03 0 0 118266

üdv.

Szeretnék egy kis segítséget kérni aktívszenes szűréssel kapcsolatban.

Kissé odaégett a birsalma cefrém és eléggé égett,karcos,erős íze lett.

Tettem bele majdnem annyi mennyiségű aktívszenet amennyit a csomagolás írt.

Viszont azt is írta,hogy 1 napon belül le kellene fejteni róla. Viszont ez

nem ülepedett le. Tetőtől talpig fekete. Szerintem még 2-3 nap mire

leülepszik rendesen. Ilyenkor mi a teendő? Ezt átszűrni sem egyszerű.

Esetleg megpróbáljam borászati bentonittal ülepíteni?

Vagy a tetejét szívjam le és mehet a tisztázó főzetre félig leülepedett

feketén? Előre is kösz a tanácsokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!