Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sikerült az aktívszenes szűrés. Nagyságrendekkel jobb lett.Sajnos a birsalma jellegéből tényleg sokat vesztett viszont bőven van olyan íze,hogy vétek lenne kiönteni. A karcos égett íz majdnem teljesen eltűnt.
Szerintem valami likőrt csinálok én is majd belőle. Egyébként ma estére már nagyon szépen leülepedett. Lefejtettem aztán némi szűrés után teljesen tiszta lett.
Köszi neked is illetve kupecinek és obsitos3nak is a választ!
Itt is többször le írtam -és mások is -na meg a szakkönyvek is ezt állítják - mindegy hány literes a főző -a fűtést úgy kell megválasztani hogy az képes legyen kb felfűtéssel együtt 3,5 óra alatt kifőzni - 20 - 2000 literes mindegy :-)
Nekem ha új a palack és küldöm neki 15 kw-os szőnyeg égővel (gyakorlatban ettől nagyobb már csak a gázkazánok égője) 3 óra ha az olaj meleg a duplafalban és csak 10-15 fokig engedem a szeszfokot.
Ez így logikusan hangzik, el is hiszem, de akkor a 100 literes verziónál ugye nem ceruzabél-vékonyan folyik a lé? Ha nem ceruzabél, akkor kb. milyen vastagon?
Sziasztok! Jön le a lé. Visszatettem tisztázni és igen csak finom lett. Tegnap vissza raktam a felét , ma a másik felét, 75"-nál levettem és kihígítottam. Tökéletes. Megyek is nézem a többit. Üdv ksanyi.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Általában igen. De mivel most vettem ki belőle 2 liternyi töményt, amit vízzel hígítottam ki 50 fokosra így kevesebb maradt a tálban, és már 35"-nál elérte az 50 fokot. A 35-30 ig levettem egy külön edénybe. Az volt kb 1/2 liter. Remélem érthetően írtam. Üdv ksanyi.
Az aktívszén úgy kiszedi az ízeket,csak egy jellegtelen szesz marad,mivel ez egy szigorúan pálinkás fórum(ráadásul kisüsti),elég off olyan tanácsot adni,hogy sokféle ízesítés létezik(likőrök,tinktúrák,stb.)Mert én ezt teszem,amelyik pálinkám kevésbé jól sikerül, likőr,vagy valami gyógynövény kivonat lesz.
Ha eredmény centrikus vagy, borítsd ki. Ha kísérletező kedvű,várd meg,míg leülepszik,aztán fejtsd le,vagy próbáld leszűrni.De semmiképpen ne reménykedj,nem lesz jó.