Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2196
kettő személyre, mindennel együtt?
a KLM (Flying Dutchman hehe) is olcsó, amszterdami átszállással.
Előzmény: perissa (2193)
perissa Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2195
ja........a jegy 2 főre annyi......
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2194
Most látom rosszul fogalmaztam...
Szóval az EasyJet-nek sikerült bejutnia a lisszaboni reptérre. :-)
A TV-ben még ugyan vitatkoznak, de egyszer meg is fog épülni az új reptér (reméljük nem úgy mint a vonatállomás a Rossio-n...) és akkor a low-cost beépül a fővárosba is. REMÉLEM mert már nagyon unom ezeket a körülményes utazgatásokat. :-)
Pozsony amúgy jó úticél de mégis egy másik országban van. Frankfurtból még egy opció a WizzAir járata Budapestre - nekünk ez már nem volt lehetőség mert elfogyott a jegy meg a szabink is a melóhelyről, úgyhogy 4 napra kellett terveznünk..
perissa Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2193

helloka.....

Én itt rendeltem a repjegyet http://www.airfrance.hu/  108800Ft Liszabon-budapest....párizsi átszállással....tehát nekünk ez jutott:).....megyünk....és ez a lényeg:))))

sziasztok:) 

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2192
Hali!

Tessék megvenni a repjegyet a neten keresztül. :-)
A TAP a legdrágább választás, amúgy a go.hu -n körül lehet még nézni.

Én portugáliai (lisszaboni) magyar vagyok, a párommal élek itt aki portugál.
Sokszor utazom haza, és általában RyanAir-rel járok, vagy:
most nemrégen nyitotta az EasyJet Lisboa-London-Budapest járatát, ezt is ki fogom próbálni egyszer.
A párommal most a Faro - Frankfurt - Pozsony útvonalat választva oda-vissza 300 eurónál kevesebbet fizettünk adóval, illetékkel együtt 2 személyre.
És nemsokára szerintem lesz EasyJet vagy valami közvetlen járat.
A TAP-pal tessék vigyázni mert néha leszáll a gonosz Prágában... :-( és általában jókat szokott késni.
Előzmény: Phaedra11 (2191)
Phaedra11 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 2191
Szia!

Még nem tudjuk, őszintén szólva most kezdjük szervezni. ,)
Egyelőre a repülőjegy a szűk keresztmetszet, ha az megvan, akkor hozzá igazítunk mindent. Hol érdemes beszerezni a jegyet? Csak a TAP járatai mennek Portugáliába? Magyarországon hol lehet jegyet venni hozzájuk?

P.
Előzmény: perissa (2190)
perissa Creative Commons License 2007.06.23 0 0 2190

Szia Fórum és  Phaedra11!

Ti mikor mentek? Mi szept 3-án indulunk és ahogy pbence2345 is gondolja mert jól gondolja nem egy sétagalopp lesz az utunk, jönni menni látni naplementézni és persze megmártózni a habokban szeretnénk....majd látjuk mire jutunk...mert azért szoktam mondani nem egy nap a világ:))))

Jó utat aki megy....és kellemes emlékezést azoknak akik már megjöttek....sziasztok

pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.23 0 0 2189

szia,

nemrég írtam az utazásunkról pár hozzászólást, pont olyanokat amik téged érdekelhetnek.

mi Faroban 5 éjszakát töltöttünk. a szállás szuper volt!

www.adelaideresidencial.com

olcsó (35 EUR /szoba/éj reggelivel, május végén volt, szeptemberben hasonló gondolom), közel az óvároshoz, szépen berendezett.

Faro könnyen megközelíthető Lisszabonból vonattal/busszal. Mi busszal mentünk. Faroból kirándultunk busszal Olhaoba, Tavirába, Louléba, a Praia da Rocha-hoz, illetve innen mentünk tovább Evorába. Faro strandjához egy városi busszal kell kimenni (kb 20 perc).

Faro tetszett,szép az óvárosa ,kevés turista volt.

 

 

 

Előzmény: Phaedra11 (2188)
Phaedra11 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 2188
Sziasztok!

Tudom, olvassak vissza. ,) De miközben olvasgatom a régebbi hozzászólásokat, azért hátha jönnek új tippek is. ,)
Szóval Portugáliába utaznánk ősszel, amikor még talán lehet fürdeni, de már elviselhető a hőmérséklet és a turistaszám a városban kolbászoláshoz, városok közti utazgatáshoz.

Jóbarát ajánlása Faro, mint tengerparti, de mégis múlttal rendelkező város.
Az a terv, hogy repülővel megyünk, és lenne egy vagy két város, ahol pár napot eltöltünk, köztük az elérhető tömegközelekedést, vonatot használva mozognánk. Hova érdemes
még Faro mellett elmenni úgy, hogy eltöltsünk pár napot? Van valakinek szállásjavaslata Faroban, máshol? Hostel tökéletesen megfelel nekünk. Van esetleg valami jó infó a neten a környékről, merre érdemes menni, mit érdemes megnézni? Szívesen benézünk múzeumba is, de inkább a helyet szeretjük megismerni, úgy, ahogy él (ha ez nem túl nagy képzavar ,).

Köszi előre is!

P.
mcdok Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2187

sziasztok!

 

Nemsokára Madeirára utazunk, de nem találom az útlevelemet. Kérdésem hogy személyivel tudok e menni ? Utána olvastam , az interneten azt írják mindenhol hogy lehet.

Azért írok ide hogy ment e valaki közületek személyivel Portugáliába vagy Madeirára ?

pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2186

olá,

megszereztem a Lisszaboni történet c. filmet!!Igaz orosz szinkronnal, de megvan!

lutell Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2185

Sziasztok! Nálunk az évzáró hasonló volt, mint északon... Csak a végzösöket nem veregették fejbe semmilyen sétapálcával. (Természetesen a diploma, a malaclopó köpeny, a fényképgyüjtemény, a szalagok és minden egyéb kellék megvolt, csak a sétapálca hiányzott.) Itt különbözö állatokkal kapcsolatos jeleneteket (kizárólag táncokat) adtak elö.  Több-kevesebb sikerrel. (Szerintem maga a müsor a 2005-ös karácsonyi müsor átirata volt.) Ja, étel az itt sem volt...

 

Előzmény: quilla (2184)
quilla Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2184
Ugy tunik ez orszagosan jellemzo dolog, mert itt eszakon sincs ez maskepp :) Csak nehogy valamelyik gyerek meg is szolaljon az eloadason! Megy a magnorol a zene szoveggel, a gyerekek alaenekelnek, de kizarolag a refraint, a tobbi tul maceras lenne. A ket ovono is a szinpadon es ok iranyitjak meg a tancokat is, mert valahogy az sem megy maguktol. Van az ovinkban ATL, na ok a legszornyubbek, mert a negyedikes gyerek is papirrol olvassa fel a 4 max 6 soros versiket, flegman odapenderedve a mikrofon ele. Kotelezo megjelenes farmer es feher polo :o))) Bar iden en sajna lemaradtam a mienkrol, majd videorol visszanezem, de allitolag volt egyeni enekles, ez valami ujjitas... es mivel a csajom finalista volt es olimpiai jatekokat adtak elo, igy a portugal zaszlo melett behoztak a spanyolt is (vannak spanyol gyerekek a csoportban) es a magyart is. Ezt sajnalom, hogy nem lattam eloben. Na es utana diplomaoszto, papircilinder, setapalca, azzal fejbeveregetes, diploma meg egy emlekkonyv fotokkal es a csoporttarsak rajzaival. Kaja az nem volt.
Előzmény: linha (2183)
linha Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2183

Mesélj, milyen volt az évzáró? Bemutattak valamit a gyerekek, vagy úgy volt, mint nálunk, hogy gyorsan elénekeltek egy dalt,  de a magnó hangosabb volt, és aztán csak a salgados és bolos érdekelt kicsit és nagyot?

A mi óvónénink elöre megmondta, hogy ö nem követeli meg, hogy bármit is kívülröl megtanuljanak, és föleg nem kívánta  az azzal adódó munkát. Emlékszem a fiamra, aki 5 évesen a magyar oviban legalább 15 versszakos mondókát adott elö mint vöfély egy falusi lakodalomról szóló mókás kis "színdarabban", amiben minden gyereknek volt szerepe, és mindegyik hibátlanul el is mondta.

Előzmény: lutell (2181)
csurtus Creative Commons License 2007.06.17 0 0 2182
Mi már kétszer voltunk Portugáliában; az első alkalommal 2005-ben a kontinentálisban, az idén Madeirán.

Ha valakit érdekelnek az élményeink, illetve tippeket szeretne a saját utazásához, olvassa el a blogunkat, amit igyekszünk folyamatosan bővíteni:


Portugál/madeirai napló képekkel

Természetesen minden kommentet szívesen veszünk a blogban.
lutell Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2181

A ma délutáni lisszaboni hömérsékletben otthon vagyok. Fogorvoshoz kellett mennem...  15.00-kor 19ºC volt... Oeiras gyözött! Hogy mit hoz a holnap? Nálunk óvodai évzárót. Ami (idén elöször) nem szabadtéren lesz prezentálva.

Előzmény: linha (2180)
linha Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2180
Úgy tünik, döntögetjük a negatív csúcsokat: ma délután 5 órakor Oeirasban 17 fok volt, szemerkélö esövel de viszonylag szélmentesen. A rádió szerint Lisszabonban 20 fok volt, lehet, hogy ott még a sok épület tartogat magában valamennyit a melegböl...  Vajon mi lesz holnap?
Előzmény: lutell (2178)
csataló Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2179

Sziasztok! Üdvözlet a topiclakóknak!

 

Csak az időjárás miatti bánatotok miatt írok, én szívesen cserélek, ezt a 30 feletti celsiust már igen rosszul tolerálom, ami itthon van  - és még el sem kezdődött a nyár. Máj, 27-én éjjel viszont megfáztam/összefagytam  Lisszabonban, életem első portugáliai éjszakáján, igaz, Ferihegyen még 31 fok volt.  Júl. végén újra megyek, remélem, kevésbé szélsőségesen, de jó idő lesz (nem hőguta!)...

 

lutell Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2178

Hát felénk inkább csak 2-vel volt több. Viszont egész délelött esett, délután fújt, éjjel ömlött. Most viszont süt a nap! Az én ismereteim szerint csak csütörtöktöl lesz napos idö... Mindegy no, 10 nap múlva otthon vagyunk, azt hiszem a nyári ruháinkat mind bepakolhatom, nem kell elöl hagyni egyet sem. Megyünk melegedni Mo-ra! Ilyet is csak télen szoktam mondani...

Más: jó néhány hozzászólással ezelött volt szó a sintrai hévröl. Annyit füznék hozzá, hogy igaz, hogy a Rossio még mindig átépítés alatt áll, de a megváltott hévjegyek Sete Rios és Restauradores között a metróra is érvényesek.

Polip: szerintem vörösborosan sütve is nagyon finom. (Ez a férjem egyik specialitása. Ezen kívül kb. még 3-4 dolgot - pl rántottát - tud készíteni.)

Előzmény: linha (2177)
linha Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2177
Engem is megdöbbentett, mikor a rádió bemondta a 18 fokot Portóra. Mi ez a tél a nyárban? Itt mifelénk se volt sokkal melegebb, talán 2-3 fokkal. De legalább nem esett olyan böségesen az esö, épp csak olyan utcamosó mennyiségben, így ma kevesebb kutyapottyot kellett kerülgetni. Én is úgy látom, hogy keddtöl napsütés lesz és 23-24 fok, dehát kéremszépen, az is hideg júniusban! És akkor azt mondogatja mindenki, hogy ez egy forró nyár lesz... Na, majd meglátjuk.
Előzmény: quilla (2172)
linha Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2176

Kedves Olajfaló,

arra a Nemzetek Parkja felé nem nagyon van beach, mert az még igencsak a Tejo, a folyópart pedig napozásra nem ajánlható. Beach-hez legalább Caxias-ig, Oeiras-ig el kell vonatoznod, ami a Nemzetek Parkjától elég messze van. Viszont vannak ott is parkok szép füvel, kilátással a folyóra, ahova esetleg ki lehet feküdni napozni, de lehet, hogy te lennél az egyetlen.

 

Előzmény: OLAJFALÓ (2171)
OLAJFALÓ Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2175

 

Sziasztok,

 

Hát olyanokat ír a Sao Joáoról hogy Európa egyik legparádésabb de mégis kevéssé ismert fesztiválja a gyönyörű ám de az év többi részében nem túl sok érdeklődést kiváltó Portóban. Írogat az előkészületekről a grillezett szardíniáról a tűzijátékról és hogy régebben póréhagymával verdesték egymás fejét. A cikk egyébként a boros vonatkozások miatt inkább a másnapi regattára koncentrál.

Megnéztem az időjárás előrejelzéseket és még keddig ír rosszabb időt, onnan folyamatos javulás és egy hét múlva már napsütéses 23-25 C-t jósol.

Úgy hogy a Sao Joaóra még az idő is kipendül :)

Előzmény: quilla (2174)
quilla Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2174

Hat altalanosnak altalanos ez az ido, de sokkal inkabb januar-februarban, mint juniusban :) Jo, azert elofordult mar esos, kodosebb szakasz igy nyar elejen, de ilyen mennyisegu eso ami mostanabn verofenyes orak helyett, ilyen az elmult 3 evben tuti nem. De most eppen nem esik, viszont szel van (mondjuk legmozgas mindig van felenk a tenger miatt) es borult az ido.

2 het mulva itt legyen nyar, ezt szervezzuk le valahogy. Gyerekemek mennek az ovival ket hetig a tengerpartra kb akkortol, ha ilyen szar ido lesz akkor elmarad illetve atszrrvezodik a program, pedig nagyon keszul ra. De kicsit sincs furdoruhas ido, tegnap szegeny a biciklisgatyojaban fazott is, balga anyja azt hitte melegedni fog delutanig :(

Előzmény: Ancsi79 (2173)
Ancsi79 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2173

Igen, én is néztem és teljesen el vagyok hűlve! Mi mához 2 hétre utazunk és csak abban bízok hogy addigra valamelyest felszökik a hőmérséklet! Naponta nézem az időjárást és a ma reggeli 18 fokra azt hittem valamit rosszul ütöttem be. Viszont ha azt mondod ez a korábbi években nem volt álltalános, talán még van remény!

Üdv:

Ancsi

Előzmény: quilla (2172)
quilla Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2172

Hat az elso jotanacsom innen Portobol (ilyet nyaron ide erkezonek meg sosem mondtam) hogy esokabatot, vizallo cipot es uszofelszerelst hozzal, mert esik, szakad, omlik, csepereg, szital es terjeng felvaltva... hat basszus, nem erjuk lassan el a 20 fokot sem, tiszta februar van, akkor is szokott 18 fok lenni, meg akkor szokott ilyen vegelathatatlan keseruseggel omleni a nyakunkba az aldas, de junius derekan azert ez egy kicsit tulzas es disznosag. Szoval egy kicsit sincsen tengerpartozos ido, ocsmany, ronda szurke az ido es vigasz nelkul omlik :(

Mit irnak a Sao Joãorol? azon tul, hogy mindenki sipolokalapacsokkal veri a tarsai fejet :DD

Portobol Braga, Guimares es Aveiro is belathato idon belul es kenyelmesen elerheto vonattal, hacsak nem akarsz a menetrendektol fuggetlenul maszkalni akkor ezek nem igenyelnek tul nagy szervezest.

Előzmény: OLAJFALÓ (2171)
OLAJFALÓ Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2171

 

Sziasztok,

 

Hét végén indulok Portugáliába, a programom gerince már kész de azért lenne egy-két kérdésem hozzátok.

Az első pár napban a Nemzetek Parkjában fogok lakni hivatalos ügyek miatt és az érdekelne van-e a közelében valami napozós tengerparti rész, az nem baj ha fürdésre nem ideális csak legyen egy kis beach hangulata.

Utána Portóba megyek 4 napra amibe pont beleesik a Sao Joáo ünnepség (amiről egyébként az ehavi Decanter bormagazinban van egy cikk).

Portó-ból egy Braga-Bom Jesus-Guimaraes utat és Aveirót szeretném megnézni. Szerintetek ezért érdemes autót bérelnem Portóban vagy tömegközlekedéssel is megoldhatóak ezek az utak?

 Szeretnék valahogy a Douro völgyben is körülnézni de egy egésznapos hajózáshoz nincs kedvem, a kérdésem az lenne van-e más lehetőségem esetleg valami trekkinget, gyaloglós túrát szerveznek-e helyi irodák vagy van valami más javaslatotok.

Portóból vonattal jönnék vissza Lisszabonba (Sintrába) és útközben fél napra szívesen megállnék Coimbrában, de sehol nem olvastam hogy Coimbrában a vasútállomáson vagy máshol lenne valami poggyászmegőrzési lehetőség.

 

 

Mindenkinek jó utat

pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2170

egy kép a Café Alianca-ról:

 

 

 

 

Előzmény: pécsi hornet (2169)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2169

Faroban a kedvenc helyünk a Café Alianca volt! nagyon hangulatos, a helyi bácsik gyülekezőhelye. (Ráksalátát ajánlom itt, szintén nem drága hely)

 

Előzmény: pécsi hornet (2168)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2168

Lisszabon - Faro busszal: naponta 7-8 járat indul, a gyorsjárat kb 4 óra. jegyet érdemes előre venni ezekre.

Faroból a környező városokba sűrű a buszközlekedés.

polipsalátát próbáld ki a Casa do Alentejo-ban! Szuper hely, gyönyörű környezet: egy régi mecsetre épült, van egy középkategóriájú étterem része, és egy bár része is, mi az utóbbiban jártunk,ételt is felszolgálnak, nagyon jó áron (köszönettel DeNzNipt-nek a tippért)

Pár kép a Casa do Alentejo-ról:

 

 

 

Előzmény: perissa (2163)
perissa Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2167

Köszönöm az ötleteket már alíg várom,hogy hasznosítsam:)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!