Keresés

Részletes keresés

mancs31 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 25667

Pedig reméltem, hogy aranyos vagy és meg tudsz osztani valami tapasztalatot. :) Ha a gyártó cég végzi a beépítést is akkor elkerülhető(bb) az előbbiekben leírt probléma az ékelésekkel és beépítéssel kapcsolatban?

 

A többieknek sincs tapasztalata aranyos műanyag ablakkal kapcsolatban? Vagy hallgatni arany? :)

Előzmény: kiss_atti (25664)
Faszakasza Creative Commons License 2016.11.15 0 0 25666

109x130, bocs, elírás.

Előzmény: ganser (25665)
ganser Creative Commons License 2016.11.15 0 0 25665

Jó reggelt!

Na akkor én most "okos" leszek és megmondom a frankót neked.

A 2-3 mm eltérés az vízszint/függőlegesben teljesen megfelelő lehet.

A gyári tolerancia 1 méterig 2 mm!

Libellapontosság határán van.A 109*103 méretű ablak átlójában nem lehet 156 centiket mérni.

Egészen egyszerűen nincs akkora.

(Mellesleg:Ha nem Írod le a profilt, akkor megesküdtem volna ,hogy a grewin volt a gyártó.

Ők szokták ezt csinálni.Akármilyen szar az ablak,sosem ők a hibásak.)

Kiküldik a szinte írástudatlan szakértőt és az ad olyan,de olyan szakvéleményt, amiből azonnal levágom hogy segédnek sem venném fel a "gyáriszakértőt".Hozzá tenném,hogy a "gyáriszakértők" szinte sosem tudnak semmiféle komoly hozzáértést felmutatni,hanem a pozíciójukkal tudnak érvelni,nem a tudásukkal.

Legyél benne biztos: Egyértelműen gyártási hibáról van szó!

A gyártás során a funkciópróbát gyakorlatilag sehol nem végzik el.

Röhejes mikor egy többszázmillás üzemben látszik az üvegezőpréseken,hogy hónapok óta nem voltak használva.

Vicces eset: Az összes beépített ablakunk állítódik el folyamatosan.

Hiba oka: a gyári előírástól eltérően nem védik a gittágyakat elmozdulás ellen és elmulasztják a (szintén gyári előírás) a megfelelő üvegezést.

"gyáriszakértő" megállapítása:Beépítési hiba.A beépítő kókler, mert elmulasztotta megnézni,hogy szállítás közben nem mozdultak el a gittágyak és az üvegezőékek.(mind szanaszét volt benne....)

Válaszom:Na figyeljél Te "gyáriparaszt",ezek szerint ti tudjátok,hogy ez állandó hiba,ezért kellene betartani a gyártási előírásokat,amiket a hülye sváb mérnökök kitaláltak.Mit akartok ? Szedjük ki az összes üvegezőlécet mert szarul dolgoztok?

 

Előzmény: Faszakasza (25653)
kiss_atti Creative Commons License 2016.11.15 0 0 25664

Szia,

 

nem láttam még olyat, ezért nincs.

Előzmény: mancs31 (25663)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25663

Szia,

van akkor esetleg tapasztalat, hogy az aranyosok a veka profilból miyen ablakokat raknak össze? köszi! (többieket is kérdezem)

Előzmény: kiss_atti (25633)
Faszakasza Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25662

Nem kaptam se teljesítmény nyilatkozatot, se használati utasítást. Előbbi nem érdekel mert tudom mit vettem, utóbbit én is hiányoltam, a válasz annyi volt hogy "majd emailben átküldöm". 2x rákérdeztem, azóta se jött semmi. A szállítás után 2 nappal jeleztem az ablakszárny hibáját, eltelt több mint 1 hónap mire ma végre kijöttek megnézni de eleve úgy álltak hozzá hogy megkaptam az ablakot, jó akkor a többi az én bajom, nekik semmi közük hozzá hogy mi a baja.

 

Nem a legolcsóbb gagyit vettem, én inkább középkategóriának gondolnám, Realtherm Balance (Inoutic) profil, 0.7 üveggel.

Mindegy, ismét kaptam egy kis ízelítőt a jó magyar mentalitásból és ügyfélkezelésből. Igazából senki sem csodálkozik már hogy innen elhúz mindenki a véres f*szba.

 

 

 

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (25660)
Faszakasza Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25661

Nem egy ablakról szól a történet, csak 1 volt ennyire szarul összerakva a leszállított 15 tételből, a többinél az átlókban az eltérés max 2-3mm, még a 2x ekkora ablakokban is. A és B közötti beépítési árkülönbség közel 50% volt, "A" Pest megyei cég tele munkával, "B" vidéki ami örül ha dolgozhat. A gyártó cég nem ajánlott javítást, vagyis ajánlott, de emelt óradíj meg kutyafüle mert hogy nem ők építették be. Ez ilyen Jolly Joker hogy erre mindent rá lehet fogni.

 

Az mindenesetre megnyugtató hogy te is így kapod az ablakaidat, így már érthető hogy miért mondják hogy a pontos ékelés nem gyártás hanem a beépítés tárgyköre. Nem értek egyet, szerintem ez nagyon is a gyártás feladata lenne, de legalább nem vagyok egyedi eset. Akkor igazából örülhetek hogy csak 1 volt szar...

Előzmény: kiss_atti (25659)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25660

Igazából ez egy romlott világ, és igaz ez sajnos mindenre, köztük az ablakgyártókra is!

 

Ha tökéletes ablakot akarsz venni, akkor nem az olcsó ablak lesz a nyerő. (Internorm, Josko, Actual, Katzbeck)

Sajnos, manapság a mennyiség a döntő a legtöbb gyártónál, és nem igazán figyelnek az ablakok minőségére eléggé. Főleg ilyenkor szezonban, amikor mindegy, csak toljuk kifelé az ablakokat, mert jönnek a megrendelések, és nem akarnak úszni! Mi is újra ékeljük az ablakok 90%-át. Sajnos ez időben és energiában is megviseli a cégeket és beépítőket, de muszáj! De ezért vannak a beépítők! Aki ezt nem tudja megcsinálni, az nem igazi beépítő.

 

Egy szónak is száz a vége, ezt én sem ismerném el hibának, legalább is nem olyannak, ami miatt akármit is cserélni kellene a nyílászárókon!

 

Valamint, az ablak mellé kaptál egy teljesítmény nyilatkozatot, és egy használati utasítást, ahol ez is le van írva. (Legalább is le kellene legyen!)

 

 

Előzmény: Faszakasza (25658)
kiss_atti Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25659

Nem támadtalak,

 

akár ismerjük egymást, akár nem. A "SEM" kizárólag az ablakbeépítésre és nem másra vonatkozott.

Változatlanul azt gondolom, hogy a szerkezetek alapbeállítását a szárnyprofilban lévő ékekkel tesszük meg, mondjon bármit a "B" beépítőd. A vasalattal "csak" finombeállítást végzünk, az ékelés adja meg az alapot. Ez Nálad elmaradt ( megjegyzem, a gyártó céget savazandó, hogy ezt a gyárban kellene elvégeni - én láttam már ilyet -, de a szerkezetek 99%-át mi is szarul kaptuk. A meo annyiból áll tisztelet a kivételnek, hogy nyílik? bukik? zsííír, mehet...)

 

Azt sem értem, miért nem lehetett "bevállalni" a gyártó cég által ajánlott javítást, de azt végképp nem, hogy mennyivel kellett drágább legyen "A"-cég ennél az egy ablaknál, hogy külön beépítőért kelljen kutakodnod ... 

 

Száz szónak is egy a vége, "B"-csapatnak meg kéne tanulnia ékelni.

 

hangsúlyozom, hogy a rendelkezésre álló infók alapján beszélek.

Előzmény: Faszakasza (25658)
Faszakasza Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25658

Ok, sajnálom, az "ehhez SEM értesz" verte ki egy kicsit a biztosítékot. Én személyesen egy teljesen korrekt embernek ismertelek meg (igen, ismerjük egymást), tőled vártam legkevésbé egy ilyen támadást. Éppen azért írtam ide mert adok a véleményedre.

 

Valóban nem értek az ablakbeépítéshez, ebben igazad van. Ugyanakkor nem vagyok teljesen debil és nem bírom ha meg akarnak vezetni, nem akarnak felelősséget elismerni. Ebben a magyar cégek pedig híresen jók.

A helyzet röviden annyi hogy "A" cég gyártotta (vagyis forgalmazta) ezt az ablakot, "B" cég beépítette mivel "A" földöntúli árakkal dolgozik. "B" cég nem akarta szétszedni és ékelni az ablakszárnyat üvegtörést kockáztatva mert véleménye szerint azt illett volna derékszögletűre gyártani és ez "A" cég sara. "A" cég meg nem akar hozzápiszkálni mert szerinte ez a beépítés tárgyköre.

Én mindössze arra lettem volna kíváncsi hogy szerintetek kinek van itt igaza. Véleményem szerint B-nek, az ablakszárny már akkor trapéz volt amikor levették az autóról és lerakták a ház elé, ez akkor is tény lenne ha B éppenséggel 45 fokban keresztben építette volna be az ablakkeretet a falba.

Én az ablakszárny hibájáról beszélek, a forgalmazó meg a beépítőre fogja. Ennyi a problémám.

 

 

Előzmény: kiss_atti (25657)
kiss_atti Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25657

Nem személyeskedem,

 

mert nem ártottál nekem semmit ( ha ártottál volna, akkor sem személyeskednék).

Tévednék, és értesz az ablakbeépítéshez?

 

Akkor viszont saját hatáskörben meg tudod oldani a problémádat.

Véleményem természetesen van - az Általad adott információk alapján -, de nem mondom, mert nem kérdezted. 

 

Amit kérdeztél, arra válaszoltam.

 

Tudok segíteni még valamiben?

Előzmény: Faszakasza (25656)
Faszakasza Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25656

Mégis mi a f*szom ez a személyeskedés? Mit ártottam én neked?

Előzmény: kiss_atti (25655)
kiss_atti Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25655

a beépítéskor orvosolható lett volna átékeléssel.

--

Nagy valószínűséggel így van.

Mivel azonbanTe ehhez nem - ill. ehhez SEM - értesz, mint ahogyan az ablakbeépítéshez sem, így a helyedben nem erőltetném az izmozást.

De Te tudod, mindenki azt csinál, amit akar ...

Előzmény: Faszakasza (25653)
Faszakasza Creative Commons License 2016.11.14 0 0 25654

Ami lemaradt: Inoutic balance profil, 3 réteg üveg.

Faszakasza Creative Commons License 2016.11.14 -1 0 25653

Sziasztok,

 

Méretre rendeltem ablakot (109x103 cm), beépítést nem kértem. A gyártó úgy szálította le hogy az ablakszárny átlójában 1,3 cm eltérést mérek (156,3 vs 157,6). A vasalat be van állítani hogy be lehessen zárni akadásmentesen, de esztétikailag borzalom hogy a keret és a szárny nem párhuzamos. Garanciális javítást elutasítják arra hivatkozva hogy ez csak "finombeállítási" hiba, a beépítéskor orvosolható lett volna átékeléssel. Helyszíni szemlén megállapították hogy az ablakkeret nem szakszerűen van beépítve. Más munkájára könnyű ráfogni - de valóban van a vízszintesben 2-3 mm. Nem értik hogy én kizárólag az ablakszárnyról beszélek és szerintem a szárny bontása és ékelgetése marhára nem finombeállítás, nekem a vasalat állítócsavarjainak az ide-oda tekergetése jelenti a finombeállítást.

Nyilván az ablakkeret beépítéséből adódó hibákért nem ők felelnek, de számomra erősen határeset arra fogni az ablakszárny mérethibáját.

 

Azt mondják hogy mehetek a sóhivatalba/bíróságra/akárhová, állnak elébe, ők nem fogják garanciálisan javítani vagy cserélni.

 

Szerintetek, álljak bele a további vitatkozásba vagy így jártam?

 

 

 

SzVFE Creative Commons License 2016.11.13 0 0 25652

Tisztelt Fórum! Egy 10 éve épített házba 2 éve költöztem be és idén vettem észre, hogy a nyílászárókhoz közeledve éjjel érződik felőlük a hideg (kb. 0 fok van kint) a keretnek a réseknél pedig hideg a tapintása. Az eredeti műanyag nyílászárók vannak még beszerelve. Átlagosan hány év szokott lenni ezeknél az időtartam, amíg megfelelően szigetelnek? Amennyiben tanácsos lecserélni, elég csak a nyílászárókat, vagy a keretet is bontani kell? Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.12 0 0 25650

Nem egy ilyesmit keresel átmeneti megoldásnak? Csak a gyereket ne engedd utána oda, mert drasztikusan leamortizálja a hatásfokot.

Előzmény: Törölt nick (25647)
ganser Creative Commons License 2016.11.11 0 0 25649

1 és 3 import lengyel termékek.

A jelzőket most nem említeném....

Ha fizetnének sem venném meg.

Nem biztos hogy rossz,de nagyon valószínű hogy ezer gondod lehet vele!

Előzmény: imike101 (25648)
imike101 Creative Commons License 2016.11.11 0 0 25648

Sziasztok!

 

Segítséget kérnék a hozzáértőktől. Panellakásunkban erkélyfalat cselnénk és több céghez küldtem árajánlatot. Három típus maradt  OLVO (5 légkamrás, 70 mm), REHAU Ecosol (5 légkamrás, 70 mm), ALUPLAST ECO SUN70 (6 légkamrás, 70 mm). Melyiket ajánlanátok illetve a téli beépítés nem gond? Igaz az, hogy hamarosan lesz olyan szabályozás (vagy ajánlás), hogy nem lehet beépíteni 5 légkamrás nyílászárókat?

Várom megtisztelő válaszotokat. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.11 0 0 25646

- Nagy vastag függöny faltól falig, plafontól padlóig. + szellőztetés a köbön + szavó bekészítése :)

Előzmény: Törölt nick (25642)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.11 0 0 25645

Tudna akkor esetleg valaki infóval szolgálni, hogy az "aranyosok" által összerakott veka és egyéb műanyag ablakok milyenek? köszi!

Nouby Creative Commons License 2016.11.10 0 0 25644

H-C Bau KFT-vel van valakinek tapasztalata?

leroyclub Creative Commons License 2016.11.10 0 0 25641

Sziasztok!

 

Gil-trade Kft.-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata. Tetszetős az ajánlatuk, és leinformálnám őket megrendelés előtt.

Az ajánlat így kezdődik.

Az abban szereplő termékek középtömítéses, német szabvány szerinti „A” osztályba sorolt profilból készülnek. A merevítések növelt inerciájú tűzi horganyzott acélból, vagy Thermo-merevítőből állnak.

 

 

GIL 7000 profil

4Low-E - 14 - 4 - 14 - 4Low-E + Argon gáztöltéssel Ug=0,6W/m2K hőszigetelési értékkel, teljes szerkezet  Uw=0,92 W/m2K

 

GIL 9000+ profil

4Low-E - 18 - 4 - 18 - 4Low-E + Argon gáztöltéssel Ug=0,5W/m2K hőszigetelési értékkel, teljes szerkezet Uw=0,77 W/m2K

 

 

Vasalat: MACO Multi-Matic RC1-es biztonsági fokozattal  nanotechnológiával felületkezelt, nemesfém színű. Tartalmazza a hibás működtetés gátlót, résszellőző funkciót, és a huzat zárat. A vasalat négyévszakos kifogástalan működését intelligens önbeállító gombafejek biztosítjá

Jani_740 Creative Commons License 2016.11.10 0 0 25640

Az az ablak nem veka nem oknoplast. Ha érdekel akkor inoutic. Itt jegyezném meg, hogy ne a profilt válasszátok vásárláskor, hanem a céget.

Előzmény: grika (25625)
szszilikis Creative Commons License 2016.11.10 0 0 25639

Sziasztok.

 

Kb. 20-22 ablakra és 2db bejárati ajtóra Veka 82ből kérhetek árajánlatot valakitől?

Győr mellett építkeznénk.

Nouby Creative Commons License 2016.11.09 0 0 25638

GEALAN S 8000 IQ-t írnak, 69-ről 52-re értékelve. 

 

Tehát ha ezt bevállalom, előrehajol, boka megfog és sziszegés?

Előzmény: ganser (25637)
ganser Creative Commons License 2016.11.09 0 0 25637

Kétrétegűvel valamilyen nagyon alap cucc kijöhet belőle.

Vékony nagyon vékonyan,békanyálon.Ha kenyérre kellene,akkor talán.

Háromrétegűvel a beszerzési ár is magasabb,ezt tudjuk.

De ilyenkor jön a parasztvakító duma a nagy tételben való vásárlásról Milóék részéről....

Van aki megeszi.

 

 

 

Előzmény: kiss_atti (25632)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 25636

:) Elnézést :) akkor milyen ablakokat gyártanak az általuk használt, vásárolt profilokból?

Előzmény: kiss_atti (25633)
kiss_atti Creative Commons License 2016.11.09 0 0 25635

Szerintem legyél kemény,

 

vállald be a projektet és írd meg a tapasztalataidat a szerelés után, majd 5-8 év múlva is.

( De talán nem véletlenül nem lesz jelentkező a topicon lébecoló ablakosok között)

:-)))

Előzmény: Nouby (25634)
Nouby Creative Commons License 2016.11.09 0 0 25634

Oké akkor fordítsuk meg :D

 

Panelba, 2db 210x150 bukó-nyíló (GEALAN S8000 IQ+ROTO NT), műanyag redőnyös, nyílászáró cserével (bontás+beépítés), ~243.000 a danubius ablaknál (árajánlatként kaptam).

 

Tudtok-e olyan megbízható céget hasonló az áron tud hasonló minőséget? Ha igen nyugodtan jöhet a privát, hogy a modik se kapjanak agyvérzést.

 

1000 hála!

Előzmény: ganser (25630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!