Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13438
Holovác1!

Erről a kérdésről van egy teljesen önálló topic! Könyvekről, olvasásról...
(egyesek szerint a törzsasztal eddigi csúcsa)

Tudom, hogy te csak ide irkálsz, de azért abba olvass bele!

Előzmény: Holovác1 (13434)
Gofry Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13437
Mivel legtöbbször többé-kevésbé habkönnyű ponyvákat olvasok, szerencsére nem kerülök a hatásuk alá teljesen...
Viszont ha katarzisos könyvön vagyok túl, az azért elkábít. Hányszor, de hányszor határoztam el, hogy jobb ember leszek..:)
Előzmény: Holovác1 (13434)
Hacsek Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13436
Nbb!
Nem tudom ugyan, de az is lehet, hogy maga a rendszer nem engedi a nickhamisítást. Lehet, hogy a bui(I)der-es verziót azért nem védethetted meg, mert az nemcsak neked, hanem mindenki másnak is tilos lenne.
Mondom, nem biztos, hogy így van, de ha én lennék a rencergazda, én így csinálnám!

Visszatérve a több nickhez: azért ha valaki sok topicba ír is, nem csak olvas, előbb-utóbb szükséges lehet pl. egy transzvesztita nick is. Ez nem perverzitás. Ha egy nő szólna bele az autószerelős topicokba, vagy egy férfi a szülésesbe, a véleményének egyszerűen a neme miatt tulajdonítanának kisebb súlyt a többiek. Márpedig ez megengedhetetlen... :o))

Előzmény: nobodybuilder (13431)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13435
igencsak nehéz dolgom lenne.
Kurt Vonnegut: Hókuszpókusz.
: ))
amúgy sem.
Előzmény: Holovác1 (13434)
Holovác1 Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13434
Jó reggelt!

Egy habkönnyű tavaszi (nyári?) kérdés: Mennyire befolyásol titeket cselekedeteitekben a könyv, amit éppen olvastok?

Vagy fordítva is érdekes lehet (bár kissé triviális) : Mennyire vetítitek bele az olvasott könyvbe a pillanatnyi lelkiállapototokat.

H1

kaviat Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13433
ha nickhamisitás, azt le kell tiltani... irj a moderator@mail.index.hu-ra oszt annyi...

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: nobodybuilder (13431)
Lappantyú Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13432
Ó, szegény Szvetozár! Lélekben veled vagyok... :))
Lappa
Előzmény: nobodybuilder (13431)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13431
Én is le akartam írni többször tegnap, de az index jótékonyan megóvott benneteket tőlem. Van nekem egy pár nickem, de csak egy olyan van (ezzel mindösszesen egy hozzászólást követtem el), amit nem ismernek a többiek. Én vagyok Értelmező Kéziszótár, Társkereső tapasztalatok, Debreceni korzó, dúvad és nobodyflag (ez utóbbi Hacsek javaslatára : ). De mindegyik nickkel ugyanolyan vagyok (szerintem), mint ezzel. A nickekkel szerintem meg nagyjából olyan vagyok, mint élőben. Nagyjából! Nem tudnám megtippelni, mennyi az átfedés.

Van egy kis rossz érzés bennem, vajon mikor kezdek durván viselkedni. Valaki bejegyezte a nickhamisított verziómat, azaz a kis L helyett nagy I: nobodybuiIder.

Hmmm ... mondaná erre dúvad.

PS. Ha valaki nem tudná mire vélni Szvetozár hosszú hiányzását: netkorlátozásokat vezettek be a munkahelyén : ((

Lappantyú Creative Commons License 2000.04.14 0 0 13430
Jó reggelt, nyár, (jó reggelt, szerelem)!

Ez a verőfény..., tudom, tudom, mindenki most ezt mondja, de hát tényleg, kaviatjóember szavaival élvén zsírozza rendesen a cuccot, Lappának különösen tecc.

Másodnickek: járt itt rég egy pierrot, jobbára tudták az emberek, hogy az én voltam, igazából azért kellett oda másik nick, mert kötött volt a hozzászólás formája és ezt Lappantyúval nem lehetett volna szépen megcsinálni.
De a pierrot nick a többi bohóctársával együtt bekerült egy nagy bőröndbe, szép emléknek.
Több nick nincs. És Lappantyú is ritkásan szól mostanában, nem mintha valami baj lenne, csak ez most így jó, ez a madár mostanság középen szeret repülni, túlzások nélkül.

Hogy mennyire másak az emberek IRL, mint a hozzászólás alapján: nos, másak. De ez így természetes. Az alapvetően jó emberek, akik a nicküket nem arra használják, hogy másokkal gáncsoskodjanak, azok a szebbik énjüket írják bele a hozzászólásaikba, ezzel néha elérve azt, hogy olyannak mutatják magukat, amilyenek lenni szeretnének. De azt hiszem, ez tökéletesen emberi és érthető (és persze vonatkozik ez jómagamra is) - úgy kell olvasni, hogy ez be legyen kalkulálva.

És hogy mennyire igaz ez az egész vacak itt (ti. a tasztal)? Azt hiszem, hogy éppen annyira, amennyire elhisszük, amennyire fontos nekünk, amennyire hiányt pótol. Lehet nélküle is. De jobb vele.

Lappa

Előzmény: kaviat (13417)
Saturnus Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13429
Megkésve bár de rohadt fáradtan, válaszolnék kaviat kérdésére.
Nekem nincs több nickem... Még nem alakult ki alkalom, hogy legyen. Amikor origóztam volt, de azt csak kukkolásra használtam.
Viszont az igazival is meggyűlt a bajom. Egy kedves hölgy - akivel utána sokat és jókat beszélgettem - induláskor mindenáron valaki mással akart azonosítani. Mert hasonló volt a stílusunk. Nem tudom elhitte-e valaha, hogy nem én voltam...
Azonkívül egy kicsit más világot jelentett.(jelent)
Amikor fent voltam, és másokat figyeltem, megihletett a beszélgetés, a hangulat. Meséket mondtam nekik és ők élvezettel vettek részt benne...
Viszont IRL kicsit más a dolog. Vagyis én vagyok más. Olyan nagyokat tudok kukán ülni, hogy az már már perverz.
Pedig mindkettő én voltam...(vagyok)
Viszont volt egy olyan hátsó gondolatom, annak idején, hogy azért csináljak másodick nicket, hogy megtudjam mit gondolnak rólam a többiek. Az első nickem alapján...
De aztán feladtam...
Jó az ha tudjuk mit gondolnak rólunk az emberek???

Sat

Áááááá, megyek aludni... Ez az audit kikészített...

kaviat Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13428
jaja mesterem, a lényeg az, hogy az 1ensúlyt belőjük... ha az emberlény érzi mit mennyire kell kiadnia magából, akkor végülis mind1 hogy hány nicken zsírozik a pályán.. /csak halkan kerdezem, melyik lett kitiltva ?/

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Hacsek (13427)
Hacsek Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13427
Nick és önazonosság:

Én a fő nickem által kimondottakat egy-az-egyben vállalom (névvel-arccal-telefonszámmal). Amit nem mondok ki személyesen, azt a fő nickem se közli. Egy-két másodnickem azért közöl olyanokat is, amit én nem mondanék ki. Erre legjobb példa az a (nyolcad)nickem, ami kb. másfél órát élhetett a tasztalon, mert örökre letiltották.
Pedig csak abszolút őszintén állt hozzá egy dologhoz...

Nekem ugye a fő nick (vagy főnix?) névleg is azonos velem. Eddig már többen kérdezték, hogy nem félek-e ettől?
Eddig még nem történt semmi olyan (Komondorral-Frakkal-HacsekNéval együtt se), amiért megbántam volna.

Szupertündér Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13426
"Nem kell feltételezni, hogy mindaz, aki előrelép, valamilyen formában megnyilatkozik, beteges feltünési viszketegségben szenved.
Százféle a mód, ahogy igyekszünk kifejezni magunkat. Nem valószínű, hogy lényegi különbség van aközött, hogy valaki valakinek el akarja mondani élményét, érzéseit, véleményét, vagy megteremt egy üzlethálózatot, vagy alkot, tanulmányt fogalmaz, vagy színészkedik és szerepel.
Előrelépni társaságban, megmutatkozni egyetlen ember elött alapvető szükségletünk. Nem elítélendő, inkább meg kell teremteni mindenki számára a platformot önmaga megvalósítására.
Ha egy társadalomban mindenki megmutathatja, amit tud, bebizonyíthatja egyéniségét, akkor úgy hiszem nem csak elégedett, de végre veszélytelen embercsoport tud szépen együtt élni."
/Hankiss János: Hajnali három/

dália

kaviat Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13425
másodnickek: több ok is van

- bohóckodás a hangulatokkal, mondandó komolyságával /Wágner kontra Zaturek, magam is inkább ilyen nickeket használok/
- TT cucc, azaz tasztalos társkapcsolatok háttere...
- anyázásra
- egyéb

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: KissMe (13424)
KissMe Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13424
Huuu, hát nem is tudom, sokszor megkaptam már a magamét a nickem miatt, pedig a vezetéknevemet az édesapámtól örököltem, én max a második feléért vagyok felelős.
Nekem nincsen több nickem, akármilyen témához hozzá merek szólni ezzel, mert merem vállalni önmagamat. Aki személyesen is ismer, nem hiszem, hogy túl sok különbséget találna internetes és IRL megnyilvánulásaim között.
Nem tudom, hogy mások mit gondolnak rólam, ha csak a nickemet látják, ez egy kicsit érdekelne. Lehet, hogy pl. túlzott szexuális érdeklődésűnek gondolnak?

A másodnickek téma nagyon érdekes. Bennem nincs olyan motiváció, hogy több néven, már-már mint egy skizofrén szerepeljek itt az Interneten. Másoknak miért van?

Üdv

Előzmény: kaviat (13417)
kaviat Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13423
yangci mester : keveset írunk mert áramszünet volt az indexben, mert b@szik a tasztal szokas szerint, mert lótás futás :))

veganyuszi kedves : mikor téged először láttalak minden stimmelt. nem láttam mást mint amire számitottam :)) az élet nagyjábol stimmel.. akit kedvesnek ismertem meg URL az IRL is szimpinek bizonyult.. de hát ez is jó kérdés, mennyire látunk bele a másik emberbe ? végülis itt csak egy felületet látunk mind a 2 esetben, és még az is lehet hogy az írás többet mutat meg belőlünk, csak egy analizátor kell hozzá hogy a cuccok mögé lássunk - másik kérdés megint, hogy talán nem kellene a cuccok mögé látni.. lehet hogy ennyi elég is, pont jó így ahogy van...

.kav]4t r.e.b.

djyangce Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13422
Sziasztok!

djyangce = én
Nagyon keveset beszélünk ma...

Yangce

Előzmény: kaviat (13417)
Gofry Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13421
Nekem ebből a szempontból könnyű (vagy inkább nehéz?) a helyzetem, mivel ezt az elnevezést 13 éves korom óta cipelem magammal, ismerőseim kb 60-70%-a így szólít. Így ez egy abszolút hivatalos nick, bármit mondok és teszek, az felhasználható ellenem... Persze ez korlátokkal jár, de odáig még nem jutottam el, hogy állandó, nem ad hoc másodnivket kreáljak. Bizonyos témákban így inkább visszatartom magamat és befogom a számat.
Előzmény: kaviat (13417)
Holovác1 Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13420
Sziasztok!

Én, amennyire meg tudom ítélni azonos vagyok önmagammal. Egy lényeges különbség van talán, hogy itt olyan dolgokról (magamról) is bátran írnak az ujjaim, ami a számon a világért se jönne ki.

H1

Kiscsacsi Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13419
Sziasztok! kaviat mester, Keynes, azt kérdezteti, mi az a másodnick? :)))))))))))

-------------------------

Also, válaszoljunk a kérdésre, többet ugyse lesz időm ... :(
Én nem tudom a többiek, hogy idomulnak a nick-jeikhez, Több rémtörténetet is hallottam, hogy itt-ott kiéli a gyermek magát, agresszív ösztöneit, virtuális bosszut áll, a gép mögé bujva, stb.

De visszatérve a normális emberekhez, szvsz igenis türözi.

Előzmény: kaviat (13417)
Venyigeszu Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13418
Jóóóóó reggelt kaviat mester!:-)))

Elöször is süt nap, ez csak úgy mellegleg, mint mindig. Jó a kérdés!
Nekem is vannak másodnickjeim, mint majdnem mindenkinek. Hogy mennyire vagyok én én? Annyira amennyit a munkahelyemen, a mindennapokban is megmutatok. Persze, hogy van egy kialakított stílus... Visszakérdeznék, Te milyennek képzelted Vadászblézert mielőtt találkoztál vele?

Miért is vannak másodnickjeim? Mert vannak dolgok, amiről nem szeretnék V&P&VB-ként írni. Miért? Mert túl személyes ahhoz...

De nem ezt tesszük az életben is? Van egy "hivatalos" arcunk, van egy "barátoknak" arcunk, van egy "családnak" arcunk stb. Mindenki más más mélységeibe láthat bele az életemnek. Én személy szerint nem használok kreált személyiség nicket. Csak V&P nagyon nyíltan nickem van...:-)))

és a Plankton

kaviat Creative Commons License 2000.04.13 0 0 13417
dzsóreggelt...

napkérdése: saját bevallásotok szerint, mennyire vagytok azonosak a saját nicketekkel ? /kéretik kitérni kedvenc vesszőparipámra a másodnickekre is/. továbbá mit gondoltok, a többiek mennyire olyanok mint amit olvasunk itt a tasztalon ? mennyire igaz ez az egész vacak itt ?

mire gondolok: nem tudom.. de talán leginkább az érdekene, hogy visszaolvasva saját irományaitokat érzitek e hogy más elmber képe alakul mint a valóságos /elkenjük e rossz tulajdonságainkat?/ ? vagy akit IRL is alaposan megismertetet a tasztalosok közül, vajon azok mennyire mások írásaik alapján ? valahol szépeket írunk magunkról, ugyesnek kafa csávóknak akarjuk magunkat mutatni /vagy jó csajnak - a megfelelő aláhúzandó/.. mennyire tozit ez az egész ?

bevallom őszintén, a sok nickparádéskodás késztetett erre a kérdésre.. az érdekel, hogy lehet különböző nicken különböző személyiséget csinálni, másodnickek ti is szóljatok hozzá nyugodtan, nem leleplezni akarlak benneteket /bánomisén.hu/ hanem csak eccerüen kiváncsi vagyok.. esetleg még a motiváciokról olvasnék szivesen - tudom hogy már annyira összekutyulódott itt a cucc, hogy a lelepleződés komoly traumákat okozna mindenkinek, ez eszembe se jutott /vagy csak kicsit :))/... csak kiváncsi vagyok

nem tudok folyamatosan idenézni, de remélem lesznek vélemények..

.kav]4t r.e.b.

Havária Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13416
Ellenkezőleg. Rontja.

Havária

Előzmény: Saturnus (13415)
Saturnus Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13415
De mégis:

Az előaudit javíthatja-e az interperszonális kapcsolataimat?

Hűűűűűűűűűűűűűűűűűű
Sat

Saturnus Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13414
Sziasztok!

Igen.
Szerintem nem.
Egyetértek, de...
Ez valóban így lehet, azonban...

és hasonlókat írhatnék a mai napkérdésre adott válaszokhoz.

De hogy is van ez?
Én csúnya vagyok, Ő szép és vonzódunk egymáshoz?
Nekem kevés a sütnivalóm,de Ő rettentően okos mégis együtt vagyunk?
Én rossz vagyok, gonosz, Ő a megtestesült jóság így kiegészítjük egymást?
Hmmmmmm.......
Vagy vegyük pl. Hacsek példáját, akit ugye a konkurencia egészít ki. Akkor most mit is kellene tennie? :-)

És ha jól érzem magam valakivel, tényleg meg kéne kérdeznem magamtól, miért? A fenébe ezt én nem tudtam...

Keynes:
"Egyébként meg hogyhogy nem látható az Uránusz szabad szemmel? Tolünk a Földrol tényleg nem, de onnan se? Vagy vénségedre megromlott a szemed?"

Miért van, hogy mostanában, csak én értem a burkolt célzásaimat???

Semmi okos nem jut az eszembe... :-(

Sat

Hacsek Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13413
Szia Gofry!
Te milyen levelet kaptál tegnap? Képzeld az enyém egy olyan tízoldalas paksaméta volt, amiben nem volt semmi. Esküszöm, töküres oldalak, valamint a következő:
"MEGSZÜNTET HATÁROZAT"
... és utána egy fél üres oldal, majd a következő lapon megint semmi.

Hogy én a XXX honlapját reklámozzam?? Na neeeeem!!!!!
(A konkurencia 1 r-rel írandó! Hülyeség ugyan, mert a kurrens szó viszont 2-vel! Ez van!)

Előzmény: Gofry (13412)
Gofry Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13412
Megbocsájtunk, ha cserébe minden nap tíz helyre belinkeled a konkurrencia honlapját meleg szavak és ajánlás kiséretében..:)
Előzmény: Hacsek (13410)
kaviat Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13411
persze, emberek vagyunk

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Hacsek (13410)
Hacsek Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13410
Köszönöm a megértésedet, r.e.b., de nem hagyhattam, hogy a jónép ott nézze a konkurencia honlapját! Ez ugye érthető?
Előzmény: kaviat (13409)
kaviat Creative Commons License 2000.04.12 0 0 13409
jaja, de a beismerés enyhitő körülmény :))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Hacsek (13408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!