Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10424

Hihetetlen vagy ghepárd! :-)

 

Azért azt vedd figyelembe, hogy itt a legtöbb embernek a gerince operálva van, és nem poénból! Amit Te itt leírsz mozgás formákat, lehet a legtöbb ember aki itt van kifeküdne tőle!

Előzmény: ghepard (10423)
ghepard Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10423

Na most szépen megmosolyogtattál... Az eset 45 évvel ezelőtt volt és most menjek orvoshoz? Minden sportolónak, ha valami eredményt akar elérni - edzeni kell. Nem 5 percet, hanem órákat naponta. Csak mivel én az egyik leglustább ember vagyok a világon, egy kicsit másképp edzek arra a gerelyre. Ha nem edzenék és nem gondolnák arra, hogy minél távolabb dobjak, akkor semmit se érnék el. Nem értem, hogy miért írod, hogy menjek orvoshoz? Hogy gondoltad?

Előzmény: robertov72 (10422)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10422

Én  az első kis "kellemes" élményemet fogmosás közbeni tüsszentéssel szereztem 1 jócskán meghajlott derékkal ment a járás és az  is csak rövid ideig. Ami majdnem 1 hétig tartott. Tehát 1 tanács mindenképeen menj dokihoz!

Előzmény: ghepard (10421)
ghepard Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10421

Az idegbecsípődés se egyszerű dolog ám - az nem megy csak úgy magától. Valaki gyorsan hozzájut egy balesettel, vagy hirtelen rossz mozdulattal, nem várt mozgással. Valaki viszont lassan lassan az évek során jut olyan állapotba, hogy az idegre egyre nagyobb nyomás fog hatni......

Előzmény: robertov72 (10419)
ghepard Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10420

Ja, hát akkor valami lehet elmozdult és nyomja az ideget (és megváltozik a jel minősége), ami jelet visz az agyba - ezért érzed. Ha az ember sokáig van lehajolva és nem kompenzálja, akkor szinte csak a derék külső izmai feszülnek. A has felőliek pedig szinte teljesen el vannak ernyedve - ezért arra hajlamos menni a derék, hisz már maga a gravitáció miatt is lefelé menne.

 

Nekem is volt ilyen, még gimibe jártam, tehát kb 45 évvel ezelőtt. Én a ganéjt dobáltam szét olyan sportosan, ide oda mozgással. Na és egyszercsak a villa beakadt egy földben lévő vastag drótba.  A váratlan fék szinte kifordította a derkamat és a földre estem. Édesanyám segített felállni, mert nem tudtam és menni se tudtam. De akkoriban rengeteget sportoltam és edzettem. Nagyon óvatosan kezdtem mindenféle mozgásokat próbálgatni, mindent ami ment, csakhogy mozogjak. Pár nap után már futottam is. De ez is megjelőlt egy életre, aztán 4 évre rá lezuhantam a mélybe, nyújtott lábakkal landoltam és azóta élek derékproblémákkal, meg térdproblémákkal.

 

Ha egyszer bever az ember a fába egy vagy akár 10 szöget is és aztán kihúzza onnan - a szög helye örökre ott marad.......

 

De még mindig meg tudok mindent csinálni, majdnem úgy mint fiatalkoromban. Mikor gyomlálok, ások, vagy bármi olyat csinálok, ami miatt sokat kell lehajolva lennem - akkor kompenzálok, tehát igyekszem, hogy a has felől is feszüljenek az izmok, inak. Így semmi gondom, és órákig is melózhatok lehajolva. Többfélén is lehet, én gyakran szokom bevetni akkor a mikrolégzést, ami feszíti a hasizmokat is. A másik gyakori pedig egy nagyon halk (de hosszú) de nagyon magas hang képzése. Minél magasabb a hang, annál kisebb nyíláson távozik és rezeg és annál nagyobbnak kell lenni a nyomásnak a tüdőben - ez megintcsak a maga módján feszíti a has felőli izmokat, inakat és jobban tart így a derék. És nem feledkezem meg az oldalmozgásokról lehajlás közepette, mert ez is könnyíti a derék helyzetét. Én biztos nem felejtem el ezeket, hisz a derkam rögtön figyelmeztet. S most hogy rengeteget dobálok a gerellyel, még jobban kell csinálnom ezeket a dolgokat. S hogy tényleg működnek ezek a dolgok, a lehajlóképességem mutatja talán a legjobban. Még ilyen, az élet folyamán megviselt derékkal is simán lehajlok nyújtott lábakkal úgy, hogy a homlokom a térdkalácsom alatt lesz kb 18 cm-rel...... Ez azért engem is meglepett, most arra gondolok, hogy ez a gerelyhajítás miatt van, mert nagyon odafigyelek a derkamra és a térdemre  - máskép nem fogom megdönteni azt a 20 éves országos csúcsot.......

 

Előzmény: NinaN (10418)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 10419

Ez lehet 1 egyszerű idegbecsípődés,de  orvoshoz viszont mindenképpen menj el!  Ilyen dolgokból alakulhat ki a nagyobb baj ami itt elég sok embert érintett!

Előzmény: NinaN (10418)
NinaN Creative Commons License 2012.11.18 0 0 10418

Sziasztok!

 

A korábbi bejegyzéseket olvasva úgy láttam jártasak vagytok a témában, így remélem nekem is tudtok segíteni.

 

Röviden az történt velem, hogy múltkor takarítottam, pakolgattam itthon és hosszabb ideig lehajolva takarítottam a fürdőszobában. Majd amikor ki akartam egyenesedni, egyszerűen nem tudtam. Egyátalán nem értettem, és még mindig nem értem, ez mitől lehetett, korábban sose volt gondom. De akkor ez a legegyszerűbb dolog, hogy felegyenesedjek nem sikerült. Először lehuppantam a földre, majd valahogy lassan sikerült felállnom és kiegyenesednem. Közel fél órámba tellett, utána már nem is mertem folytatni a munkám.

Azóta is gyakran megfájdul a hátam. Néha csak belenyilal, de néha egész sokáig. Este is, amikor végre lefekszem megfájdul és nehezen múlik el, így csak sokára alszom el.

 

Nagyon aggódom, hogy mi lehet ez. Eddig még nem volt ehhez hasonló panaszom.

 

Mit gondoltok erről? Mit tanácsolnátok, mit tegyek?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

ghepard Creative Commons License 2012.11.16 0 0 10417

Hát igen, azok bonyolult és hosszantartó vizsgálatok. Én egész más filozófiát követek már 33 éve. Van valami ezerféle orvos, s meglehet többtízezerféle orvosság. Szinte minden bajra valami más orvos és más gyógyszer stb. Én pedig úgy látom, hogy a baj gyakorlatilag mindig ugyanaz és ugyanazzal a módszerrel megyek neki minden bajomnak. A baj mindig az, hogy valamilyen anyagok vagy élőlényekek (valami 2000 féle él bennünk és többen vannak mint sejtjeink száma) elárasztnak bizonyos helyeket, ami által az a hely mozgásképtelenebb lesz, vagy teljesen mozgásképtelen. A test ezt fel tudja ismerni és próbál beavatkozni. Én próbálok neki azzal segíteni, hogy bemozgatom - de nem mindegy, hogy hogyan, mely irányokban. A nyaknál azt kell szem előtt tartani, hogy csak egy nyakunk van és egy fejünk. Tehát, ha azt elmozdítjuk, akkor erőlködnie kell. Jobb dolog, ha a fej majdnemhogy áll és a testtel ellensúlyozzuk a kilengéseket gyaloglás, futás, ülés stb alatt. Az egyik váll megy előre, de a másik mehet hátra - így oldalterhelés éri a nyakat és a fejet is, mert azt nem mozdítjuk el. És az oldalmozgástól megkönnyebbül. A lejjebb említett gumikisérlettel meg lehet csinálni, hogy felemelkedjen a súly, ha körörösen mozgatjuk, vagy csak ide oda. De a körkörös nem nagyon jó, mert akkor állandóan feszülve van a gumi (mondjuk hogy az az izomrost, ín stb). Ha viszont csak ide oda, akkor csak egy pillanatig feszül az egyik irányban és már ernyed is és máris feszül a másik irányban. Így tehát gyakorlatilag sose feszes, csak egy pillanatra. És így el tudunk mozdítani úgy dolgokat, hogy hozzá se érünk semmivel. Én nem véletlenül lettem magasabb 60 éves fejjel........

 

Bennem csak idén 3 kullancs volt, mióta olvasom, hogy mennyit szedek ki magamból, már 28-nál tartok 9 év alatt.

Előzmény: Törölt nick (10416)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 10416

Az a baj, hogy bár a genetikai vizsgálatra is levették tőle a vért már egy fél éve, de még nincs eredmény. Állítólag ezeket külföldi laboratóriumban vizsgálják. Pszichésen is rossz, amikor valakinek fogalma sincs, hogy mi a baja, csak a feje kifordul. Lehet valami kis probléma is, meg nagy is. Én is voltam egyszer a fejfájás ambulancián, elküldtek vérvételre. Négy kémcső vért levettek. Egy hónap múlva kellett visszamenni  a leletért. A legtöbb kért vizsgálatnál az volt, "nincs reagens", utána egyszer kérdeztem, akkor még mindig nem volt. A kullancs csípés vizsgálat pozitív volt, de arra pedig azt írták a labor papíron, hogy a tünetekkel együtt kell nézni. Nagyon lassan mennek a kivizsgálások.

Előzmény: ghepard (10415)
ghepard Creative Commons License 2012.11.15 0 0 10415

Sokan vannak úgy, hogy jó ideig semmi probléma és aztán....... Nekem is 45 éves koromban kezdtek rosszabbra fordulni a dolgok. Minden kezelés jónak néz ki, ha eredményt mutat, legalábbis így látjuk. Az én kolléganőm kislányát is kezelték mindenfélével, közben azt se tudták, hogy tulajdonképpen mi a baja - eleinte jónak néztek ki a terápiák, de végül mindegyik balul sült el. A kislány odáig jutott (valami 27 éves), hogy már nem is akar orvost látni. Az édesanyja velem van egy dolgozószobában és Ő is a mozgás híve. Eltartott Neki, mig valahogy elhitette a kislánnyal, hogyha minél többet fog mozogni - talán jobbra fordulhat a dolog. És már sokkal jobban is van, már erősebb, sokkal nagyobb távolságokat képes lemenni dombnak felfelé is, s még súlyt is vihet magával. Pedig már olyan rosz volt, hogy alig tudott megmozdulni, aludni se tudott stb.......

 

A tegnap említett másik kollégám kisfia nem heverte ki. Mikor megtudták (azt hiszem még nem volt 2 éves a kicsi), 2-4 évet adtak neki. Úgy tudom 12 évesen távozott, borzasztó évek voltak, sokszor láttam Őt, sokszor volt is a kezemben - az édesapja velem volt egy dolgozószobában kb 5 éven át. Nem tudtak semmit tenni ellene, pedig a szülei mindent megtettek, hogy elmehessenek ide meg oda. Hogy örökletes ez a baj, de egyik szülőnek se volt és még csak visszamenőleg se - talán a jobb kifejezés, hogy génhiba. A legismertebb ebben szenvedő ember Steven Hawking. Ő is csak kb 21 éves korában figyelt fel először, hogy valami furcsaság van nála - de csak pár év múlva vette észre az édesanyja is és rászedte, hogy alaposan vizsgálják ki. Neki is csak 3-4 évet adak az orvosok - de nem volt igazuk, még mindig él azt hiszem és már vagy majdenm 50 éve húzza. De én hiszem, hogy ezekkel a dolgokkal is lehet valamit tenni. Olvastam is, hogyan hogyan sikerült pár embernek elhajítani a tolókocsit - meg is van a könyv (PDF-ben is). Én is valami hasonlókat művelek - de mégis egy kicsit másképp.

 

Nagyon remélem, hogy az ismerősödnek valami más lehet a háttérben. De ha úgy vesszük a dolgot, akkor az életet senki se heveri ki - mindannyian eltávozunk úgy is. A sorsát senki se kerüli el, de lehet egy kicsit irányíthatja..............

 

Előzmény: Törölt nick (10414)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 10414

Az ismerősöm huszonöt éves, soha semmi baja nem volt. Csak azt vette először észre, hogy nem tudja tartani a fejét, mindig fogni kell. Az első vérkép vizsgálatnál, a kreatinin kináz és kreatinines dolgok nem voltak jók neki. A botox után a vérképben eltérés nem mutatkozott. Az a baj, hogy egyik orvos sem tudja, mitől van. Ha meglenne a kiváltó ok, akkor tudnák kezelni. Első időben Wilson kórra gyanakodtak az orvosok, de semmilyen lelet ezt nem támasztotta alá, így ez elvetődött. Most az akkupunktúrával próbálkozik, talán ez a kezelés jó lesz. Lehet, hogy a te ismerődödnél is ilyen dolog volt, ez gyerekeknél is van néha, de ott kinövik.

Előzmény: ghepard (10412)
ghepard Creative Commons License 2012.11.14 0 0 10413

én a gerincnyújtó állványt használom, ezt a lógós verziót nem bírnám kide 1,5 hét gyógytorna után jobb nekem is


Kitartás, lehet egyszer sima ügy lesz. Felhoztad azt a dinnyemutatványt. Jó ötlet. Azt hiszem tudnám abban a szögben is egyensúlyozni. De mondok egy jobbat, biztos mégérted. Ugyanezt, csak gumival, persze lógva. Ez az alapja, hogy miért segítenek a kicsi gyors mozgások. Mondjuk a vékony gumi (mondjuk azt hogy egy rugalamas izomrost, ami a helyén van) olyan 30-40cm hosszú és a végén van egy kis súly. Ahogy tartod a kezed, nem teheted még egy milliméterrel se feljebb, mondjuk van ott egy vaskorlát. Hogyan tudnád mégis a vaskortlát magasságában tartani a kis súlyt - ha csak két ujjal tartanád a gumi egyik végén és a súly a másik végen van? Ha volna ott egy súlymérő, akkor mondjuk 1 dekát mutatna. A korlát alatt csak levegő van..... De még az se kellene, lehetne ott vákuum is........ El lehet érni, hogy a súlymérő nullát fog mutatni........ Ez olyan erő, amit talán érdemes használni......

Előzmény: GeriSoft07 (10398)
ghepard Creative Commons License 2012.11.14 0 0 10412

Na és mit mondanak, miért? Én arra (is) gondolok, hogy valami baj lehet biznyos izomrostokkal, vagy inakkal - amik azt az irányt kompenzálják a nyaknál. Hosszú éveken át tanúja voltam egy hasonló harcnak - csak nagyban. Egyik kollégám kisfiánál állapították meg ezt a dolgot, de nála az egész testre vonatkozott. Tehát gyakorlatilag nem nőttek az izmai és talán épp csak annyi anyagcsere volt bennük, hogy ne kezdjenek el rögtön bomlani. Eleinte még ment neki, de később - ha lehajtotta a fejét, már nem tudta felemelni....... Csak így elsőre ez jutott az eszembe esetedről, persze Nálad más is lehet a helyzet.....

Előzmény: Törölt nick (10409)
ghepard Creative Commons License 2012.11.14 0 0 10411

Bizonyos esetben szerintem visszaugorhat, hisz megváltoznak a nyomásviszonyok. Fontos lehet, hogy mennyi ideig és milyen helyzetben van az ember, mert annak bizonyos irányban kell elmozdulnia. Hát a sztresses környezet nem hogy nem segít, hanem egyenesen ront a helyzeten, szerintem.......

Előzmény: a nagy pékség (10405)
Graver Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10410

Az úgy mindjárt más, ha 3 hét. Álatalában az ágyéki sérveseknek jó az az alvási testhelyzet, amit írtam, de hát nem vagyunk egyformák. Én magam pl. a műtét előtt nem tudtam hanyatt feküdni, annyira fájt olyankor a lábam.
Idegvédőnek a Milgammát vagy valami hasonló készítményt szoktak ajánlani.
Vízhajtóról még nem hallottam ilyen esetben. Pláne, hogy általában könnyebben összenyomódnak a porckorongok, ha dehidratáltak, inkább a sok folyadékot szokták javasolni. Hacsak nem vizesedik egyébként a beteg.
Lelki hatást a kenőcsökre írtam: hogy szerintem nem használnak, esetleg lelkileg hatnak, ha bízik a jótékony hatásban az ember.

Előzmény: a nagy pékség (10402)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10409

Egy ismerősömnek egy éve, olyan betegsége keletkezett, hogy nem tudja tartani a fejét. Egy oldalra dől. Három havonta kap botox injekciót a nyakába, de semmit sem javul. Az egyik kezével állandóan a fejét tartja. Már fáj is a nyaka. Hallotatok már ilyen betegségről? Torticollis, illetve ferde nyak betegségnek hívják. A nyaki MR teljesen jó.

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10408

Nekem a kisizület tele van folyadékkal, de még soha nem kaptam rá vízhajtót. Azt olvastam, hogy vannak esetek mikor leszívják a folyadékot, de elég ritka olyan esetben szokták,ha fennáll a gyanú, hogy van valami kórokozó a szervezetben és így meg tudják állapítani a folyadékból és ez alapján antibiotikummal kezelik a beteget. De ez más eset.

Előzmény: a nagy pékség (10405)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10407

Én még ilyenről nem hallottam, hogy vízhajtót kell használni. Akkor szoktak vízhajtót adni, ha infúzióba vagy tablettában kapja a beteg a szteroidot, de ahogy leállnak vele, akkor azt is abba kell hagyni, legalábbis nálam így volt annak idején. Lehet más másképp tudja. Hátha írnak ezzel kapcsolatban a fórum tagok. Erre most én is kiváncsi vagyok.

Előzmény: a nagy pékség (10405)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10406

az izületek gyulladáskor vizesednek, az izületi bántalmakra való gyógytea is tartalmaz vízhajtót, de önmagában ez nem oldja meg aproblémát

 

 

Előzmény: a nagy pékség (10405)
a nagy pékség Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10405

Arról mi  a véleményetek,hogy vízhajtót kell használni és ha ennek hatására a porckorong visszaugrik akkor OK,de ha nem akkor biztos,hogy műtét?

Ez most a legújabb verzió amit ki fogunk próbálni.Gondolom az állandó strtesszes környezet sem segít a gyógyulásban...

ghepard Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10404

Nemcsak az izmok, de a csontok is leépülnek. Hát a 3 hét is nagyon sok. Látod ez az. Egynek jó, hogy úgy kell felhúzni a lábakat, másnak meg nem. Ezért nem nagyon tud innen senki se segíteni a másiknak - csak megoszthatjuk tapasztalatainkat. A legjobban Ő érzi, hogy hogyan jobb akkor neki feküdnie. Ha már kényelmetlen, akkor próbálkozzon más helyzettel, majd megint mással stb. Szerintem Ő jöhet rá a leghamarabb, hogy Neki hogy a legjobb - mindenki más csak találgathat....... A lelki dologban sok van, majd minden baj ott gyökerezik, vagy attól súlyosbodik......

Előzmény: a nagy pékség (10402)
ghepard Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10403

Szerintem se jó, hogy 3 hónapig feküdni, már 2 nap után érezni, hogy kezd leépülni az ember. A sok fekvéstől és nemmozgástól a csontok leritkulnak és úgy deformálódhatnak, hogy csak még rosszabb lesz.

 

Ha reggel felkel és zsibbad, az azt jelenti, hogy már előtte is zsibbadott, mert nem attól kezd zsibbadni, hogy felkelt. Szerintem sem érnek semmit a kenőcsök. Továbbá nem jó, ha egy helyzetben alszik az ember, ezt is gyakran kellene változtatni (tehát bal felén, jobb felén, hason háton, magasabban a lábak s alacsonyabban a fej, majd fordítva stb), akkor kisebb az esély, hogy valami elzsibbad. Persze éjjel ezt nehezebb véghezvinni, mert alszik az ember, de ha nem tud aludni, akkor legalább egy kicsit változtassa az ember a helyzetét és így kipihentebben kelhet fel. Én legalábbis így oldottam meg ezt a problémát, plusz még, mikor más helyzetbe helyeztem magam, akkor is mikromozogtam. Például rátettem mindkét kezem a bordáimra és egyszer az egyik vállizom icipici mozgásával az egész kéz megmozdult és bemozgatta a testet, majd a másik kéz, vagy máskor a lábujjakkal, bokával kis mozgásokat végeztem stb. Így aztán idővel sokkal több idő kellett, hogy egy helyzetben zsibbadni kezdjen valami - majd végül az alvásközbeni mozgások elegendőek lettek ahhoz, hogy már sehol se zsibbadjon......

 

A fekvésről nekem az a véleményem, hogy nagyon jó pihentető akkor, mikor gyakrabban változtatom a helyzeteket és nem teljesen vagyok mozdulatlan. Az is lehet, hogy így még hatásosabb is, mint az alvás.......

 

Előzmény: a nagy pékség (10400)
a nagy pékség Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10402

Szia!

 

Egy félreértés szertenék tisztázni:valóban 3 hónapot írtam ami valójában 3 hét. Addig tényleg leépülnek az izmok.A gyógytornász már megvan,egyenlőre még pihennie kell. Az úszást valószínüleg csinálni  fogja,alvással pont ez a baj,hogy felhúzza  a lábát,de ekkor fáj másnap  a lába.Az idegvédő készítmény-vitamint még nem próbáltuk. Kicsit terheli, és utána fáj.Nem találjuk el a terhelés arányát.A lelki dologban lehet valami, mert amikor nekem fájt akkor egyértelműen lelki okai voltak.

Előzmény: Graver (10401)
Graver Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10401

Szia!
Lehet, nem mindenki ért majd velem egyet, de én a helyetekben keresnék egy jó gyógytornászt a feleséged leleteivel. Ahogy olvastam a korábbi hozzászólásodban, azt mondták, három hónapig feküdjön? :-O
Annyi fekvéstől szépen elkezdenek leépülni majd az izmai. Ezért gondolom, hogy hacsak nincsenek elviselhetetlen fájdalmai, illetve nem fenyeget a veszély, hogy elessen a zsibbadás miatt, akkor egy jó, célzott gyógytorna kéne, meg séta, úszás, ha lehet.

Úgy tudom (és nekem jó is), hogy legjobb oldalt feküdni, felhúzott térdekkel.
A kenőcsök szerintem nem sokat érnek, pénzkidobásnak jó, de lehet lelki eredetű hatásuk.
Akkor már idegvédő készítmény-vitamin többet ér.
Jobbulást kívánok, a fórumtagoknak pedig jó egészséget, fájdalommentes napokat!

Előzmény: a nagy pékség (10400)
a nagy pékség Creative Commons License 2012.11.13 0 0 10400

A feleségem arra panaszkodik,hogy egyik nap jobb,másnap pedig reggel megint zsibbad a lába.Ez mitől van? Attól,hogy előző nap megeröltette magát vagy pedig azért mert éjszaka rosszul feküdt? Oldalt nem szabad feküdni vagy csak inkább háton? De már fáj a háta a sok fekvéstől...Ma van 2 hete,hogy ez egész elindult.

 

olvastam nadájtő krémről meg a közönséges galajról amik állítólag segítenek.Ezeket ismeritek? Mert szerintem sima lóbalzsam már nem segít...

 

Mit tanácsoltok? Mi a véleményetek a fekvésről?

ghepard Creative Commons License 2012.11.12 0 0 10399

Nekem is voltak olyan időszakaim és napjaim, amikor csak annyit tudtam elérni, mint Te. A foci után mondjuk másnap reggel nem tudtam lemenni a lépcsőn, csak úgy hogy két kézzel támasztottam magam és hátrafelé mentem lefelé. A cipőt óriási fájasokkal tudtam csak valahogy befűzni és megkötni. A melóban, a vonatban/buszban/villamosban ülni kín szenvedés volt. De valahogy elmúltak a fájások a sok mikromozgástól, a hangoktól, a rengeteg odafigyeléstől minden mozdulatra minden helyen stb....... Tehát nemcsak 10, 20 percet naponta, vagy egy órát - hanem szinte egész nap igyekszem valahogy szem előtt tartani -hogy még egyszer nem akarok olyan helyzetbe kerülni.......

 

Ezért tudom megcsinálni azt a gerelyt is. Tegnap még előtte melóztam a kertben 2 órát. Majd mentem dobálgatni, visszajöttem, aztán megint ástam 2 órát játszi könnyedséggel. A mikromozgásokat TV nézés közben is csinálom, nálam már olyan tudatalatti, mint a légzés. Úgy 10 éve nagy gond volt felmásznom egy fára, ma pedig úgy felfutok rá, hogy magam is csodálkozom. Hát én is azt hszem, hogy koromhoz képest elég rugalmas vagyok.........

Előzmény: GeriSoft07 (10398)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 10398

én a gerincnyújtó állványt használom, ezt a lógós verziót nem bírnám ki

de 1,5 hét gyógytorna után jobb nekem is

előtte a térdkalácsom az ujjammal tudtam megérinteni nyújtott térd, előre hajlással, most a csuklóm ér a térdkalácshoz

 

te igencsak rugalmas lehetsz

Előzmény: ghepard (10397)
ghepard Creative Commons License 2012.11.12 0 0 10397

Mindenféle mozgás edzi az izmokat és az inakat, tehát ezek is, amiket betettél. Mondjuk azt a párnánlógós dolgot (Gerinctorn2.doc) én is szoktam csinálni, mikor kimegyek a patakomhoz. Van ott egy vasúti híd, annak a korlátján szokok lefelé lógni. Kezekkel is tartom magam az elején, de aztán simán elengedem és csak a combokon lógok fejjel lefelé. De én a szemek miatt kezdtem el. De a deréknak is jót tett lehet. Májustól azonban a gerely miatt nem is voltam ott. A gerelynél is van mit csinálni, hogy egészben maradjak.

 

Hogy nem rossz a dolog, azt ez a két adat is bizonyítja. Mindig úgy tudtam, hogy 192 cm magas vagyok. Itt a melóban valami 15 évvel ezelőtt mértük meg magunkat pontosan. Én 191.8cm voltam. Most hogy dobálgatok, megmértem a kinyújtott kéztávolságomat - na ez 198cm. Voltak dumáim gerelyhajítókkal, egy kollégám is az, már hogy fiatalkorában dobálgatott, van is ezüstérme az Univerziádéról. Na, júliusban megmértem a magasságomat is - nem akartam elhinni, többször is megmértem, 193.4cm. Na ez egy kicsit döbbenetes, hisz 60 éves vagyok és összébb kellene mennem, én meg mintha 1.6cm-t  nőttem volna......

 

A másik adat. Már nagyon régen nem hajolgattam előre, hogy meddig tudom letenni a fejem összetartott nyújtott lábakkal. Emlékeztem, hogy bármikor simán ment, hogy a homlokomat a nyújtott láb térdkalácsához nyomtam. Na most jó 18cm-rel lejjebb tudom tenni a fejem és simán az ajkam ér hozzá a térdkalácsomhoz, a homlokom meg 18cm-rel lejjebb van.....

Előzmény: GeriSoft07 (10395)
ghepard Creative Commons License 2012.11.12 0 0 10396

De tudod, hogy sokszor (majd mindig) az is hat, ami nem is hat. Vagyis nincs benne semmilyen arra a célra alkalmas hatóanyag. Ha az emberrel elhitetik, hogy ez erre vagy arra hat, pláne ha egy orvos mondja, akkor be is indul a hatás. Ezt számos kisérlet igazolja......

Előzmény: GeriSoft07 (10394)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 10395

vilsi nevű társunk kéri ezeket felrakni:

https://dl.dropbox.com/u/94956900/Gerinctorn2.doc

https://dl.dropbox.com/u/94956900/Gerinctorna1.doc

 

 

Ezt pedig én tenném hozzá:

https://dl.dropbox.com/u/94956900/tartasjavito_gyakorlatok.pdf

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!