Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2002.12.04 0 0 75
Nem szabadult semmi, mindig ilyen igénytelenül f0galmaztak, semmire sem figyelve.
Előzmény: vicc (74)
vicc Creative Commons License 2002.12.04 0 0 74
valami elszabadult?

két mostani írásrészlet az indexből:

1. A 2008-as pekingi olimpia szervezői tartanak forró pekingi nyártól, ezért a játékok időpontjának megváltoztatását kérik, és sokkalják a költségeket is.

2. Két kilóméteres biztonsági zóna Ian Thorpe körül.
Két kilóméteres követési távolságra ítélték Ian Thorpe ausztrál uszó sztár két rajongóját Sydneyben.

3 mondat 4 durva hiba... (tovább nem is olvastam:)

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.11.29 0 0 73
Itt ez a cikk az óriásrákokról. Tulképp nincs benne manifeszt tévedés, hiszen a cikkíró nem mondja, hogy a rákok maguktól araszoltak el odáig kamcsatkáról, de azért talán nem ártott volna elmondani, hogy betelepítés következményeképp kerültek oda. Lásd: http://massbay.mit.edu/exoticspecies/conferences/1999/abstract1.html
cyber.greg Creative Commons License 2002.11.02 0 0 72
"Elindult Sidneybe a jótékony REPP expedició"

Na, ebben a címben hány hibát találunk?

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.10.22 0 0 71
Ebben a cikkben igen eredetien sikerult a forditonak a gentlemen`s agreement kifejezest magyaritania. Ime:

Az Európai Bizottság, a világgazdasági bonyodalmak miatt, szeptemberben javasolta az euróövezeti országoknak, hogy az úriemberi megállapodásukban szereplő 2004-es határidő helyett legalább 2006-ra hozzák egyensúlyközelbe államháztartásukat.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.10.22 0 0 70
Ebben a cikkben egyszer csak kijavitottak a "lesulyto" szot "lesujto"-ra. Lehet, hogy a lektornak eszebe jutott, hogy neha azert dolgozni is kene?
brescia Creative Commons License 2002.10.17 0 0 69
A mai nap gyenge termést hozott, kizárólag a szokásos elírások, bár csak 2 cikket olvastam

"A külügyminiszter szerint az elkövetkezendő hónapok legfőbb feladata az EU által feltárt hiányosságokat felszámolása, "

"de mint jó keresztény, megbocsát neki, hisz Jézus is az kérte híveitől, bocsássanak meg a szellemi sérülteknek. "

brescia Creative Commons License 2002.10.16 0 0 68
Látszik, hogy ez a topic nagyon alul van, mert lényegesen hosszabb is lehetne. Részemről szinte minden nap találok ezt-azt.
A mai gyöngyszemet a 'Megveszik vagy megtartják Munkácsy képeit' cikkben találtam, ahol volt kultúrminiszterként Rockenbauer PÁLT nevezik meg. Ilyenkor beindulok én is és elképzelem, ahogy Teleki Sámuel főbelövi magát a Sándor palotában vagy gróf Esterhazy Móric író-olvasó találkozón vesz részt. :-)
Aztám, hogy Eichmann SS oberstumbanfürer kinéz egy házat a GESTAPOnak...

Hiéna

kérdések és válaszok Creative Commons License 2002.09.28 0 0 67
Valóban, mintha nem igazán vonnák korrektúra alá az írásaikat :-(!
Előzmény: Abszolút Nulla (10)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.09.26 0 0 66
sz Creative Commons License 2002.09.10 0 0 65
MTV: visszatér a Nap-kelte?

[...] szeptember 17-én, hétfőn dönt arról [...]

most akkor szeptember 17-én, vagy hétfőn?
vagy melyik évben? :D

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.09.03 0 0 64
Megint egy értelmes cikk. Nem is tudom, mit mondjak róla. Annyi valószínűnek látszik, hogy az írójának fogalma sem volt arról, hogy az aszteroidaelmélet szerint is éghajlatváltás (lehűlés) okozta a dinók kipusztulását. Egyébként meg olyan rettenetesen igénytelen az egész. Nem tűnt fel a cikk írójának, hogy a nagyvonalú "viszonylag gyorsan" kitétel hordozná az iromány lényegi információját?
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.08.31 0 0 63
Erről azért még kérdezzünk meg egy matematikust, mert hátha mégse.:)

Amúgy most is tombol az értelem, nekem legalábbis ez a cikk kissé gyanús.

Nemtom milyen sebességgel is esik a földre egy meteorit, ami szabadesésben + óriási kiindulási sebességgel végigszáguldott a légkörön, de valszeg nem olyannal, hogy úgy pottyanna az ember cipőjére, mint a galambszar. Meg a hőmérséklete sem "eléggé forró", ahogy a cikk mondja.

A leány ráadásul „már akkor észrevette a meteoritot, mikor az még a házuk tetejénél is magasabban járt.” X km/s sebességnél ez igazán figyelemreméltó, meg az is, hogy a ház tetejét használja referenciaként. Ráadásul ha a kő látható volt, akkor valszeg ezerrel izzott is, nem pedig "eléggé forró volt".

Az a szakértői vélemény ott az alja felé pedig olyan, mintha a blikk valamelyik munkatársa írta volna.

Előzmény: cyber.greg (62)
cyber.greg Creative Commons License 2002.08.30 0 0 62
80%-nál lenne jó a hasonlatuk.
Előzmény: Abszolút Nulla (61)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.08.29 0 0 61
"A GfK növekedésre vonatkozó prognózisát az is alátámasztja, hogy 2000-ben a háztartások 81 százaléka vásárolt ruházati cikkeket, 2001-ben már 6 százalékponttal, 87 százalékra nőtt. De ez még mindig azt jelenti, hogy öt háztartásból egy egyáltalán nem vásárol ruházati cikkeket. "

Javítson ki valaki, de ha 13 százalék nem vásárolt, akkor ez, számításaim szerint, azt jelenti, hogy 7.69-ből egy nem vásárolt. Amúgy innen van a cucc.

Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.30 0 0 60
Az index cimlapjan a gravitacios kiserletrol szolo cikk tevedes.

Amit Podkletnov kiprobalt az nem paratudomany, hanem igen regota ismert jelenseg. Meg 1930-as evekben a nemet Walter Meissner irta le, hogy a olyan femek mint a cink vagy a titan (szupravezetok) -273 foknal eros magneses terben lebegni kezdenek.
Sot az 1986 evi fizikai Nobel dijat ezen megfigyelesre alapozott kiserletekert adtak, melyben a svajci Muller es tarsai nagyhomersekletu szuprevezetot (HTSL) keramiabol hoztak letre.
Ilyen HTSL szupravezetot rakott Podkletnov egy -233 fokra lehutott eletromagneses terbe. A HTSL rudakat nagysebesseggel porgette, s kimutatta, hogy nehany szazalek sulyveszteseg alakul ki. Ezt a jelenseget pl. a Physics Engngg Institute Ohio reprodukalni tudta.

Masreszt az index cikkben leirt meses tortenet a finn kutatoval sajnos ismet nem igaz: a valosag az, hogy Podkletnov megjelentetett egy cikket egy finn kutatoval a gravitacios kiserleteirol:
E.Podkletnov-R. Nieminen: A possibility of gravitational force shielding by bulk yba2cu3o7 superconductor. Physica C. Vol. 203. pp. 441. 1992.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.07.16 0 0 59
Index címlapján:

Az amerikai képviselőház hétfőn elsöprő többséggel megszavazta a számítástechnikai bűnözés megszigorításáról szóló javaslatot.

heh

cyber.greg Creative Commons License 2002.07.01 0 0 58
Nem rossz...
Előzmény: dongenaro (57)
dongenaro Creative Commons License 2002.07.01 0 0 57
Tisztelt Olvtársak!!!

Amit most itt idézni fogok, az NEM az Indexen, hanem először, mint cím, a "Hírkereső"-ben, aztán a maga kápráztató valójában a "STOP"-on tűnt fel;
ilyen kapitális elírást(?)-tévedést(?) azonban még biztosan nem találtatok:

"A Fidesz nem kívánja Orbán biztos bukását
=============================================

2002. július 1. hétfő 7:26

A kormányfővel szembeni bizalmatlansági indítvány benyújtásáról a Fidesz a héten dönt. A párt egyik vezető személyisége szerint annak ellenére be kellene nyújtaniuk az indítványt, hogy nincs esély Medgyessy Péter leváltására. "

Hogy tetszik???

dongenaro

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.06.26 0 0 56
Ezt el se hiszem, ha nem látom. Így virít a főoldalon is: Új miniszterelnök a brandemburgi tartomány élén
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.11 0 0 55
Te jó ég, mennyi idiótaságot fecsegnek itt össze. Nincs a tudományos rovatnak valami épelméjű szerkesztője, aki legalább érettségizett fizikából, vagy mit tudom én?

Aszteroida csapódhat a Földbe.

"amikor a kődarab a legközelebb, körülbelül 20 holdévnyire volt a Földtől "

Hö. HÖHÖHÖ. Nem érzik a zindex szerkesztői, hogy ez egyszerűen vérciki?

"Bizonyított tény ugyanis, hogy a meglévő technikai eszközökkel évszázadokra előre meg tudjuk becsülni, hogy az aszteroidák milyen közel juthatnak a Földhöz"

Mivel alighanem egy-két évtized telt csak el a "meglévő technikai eszközök" legyártása óta, az biztos, hogy mindez minden, csak nem "bizonyított tény". Mondjuk a mondat ettől függetlenül is gázos egy kicsit, no mindegy.

Az aszteroida a mérések szerint másodpercenként tizenöt kilométert tesz meg a Föld felé

És egyenesen erre jön? Ezek szerint, 872 év távolsággal számolva /pill kb. 415329120000 kilométerre, azaz 0,0439 fényévre van tőlünk. Ez a Pluto átlagos távolságának hetvenszerese. Tényleg egész jók ezek a műszerek.
Jellemző egyébként, hogy rohadtul nem derül ki a cikkből, hogy ez az aszteroida most kering valahol, és ha igen, hol, vagy csak úgy épp keresztülszáguld a Naprendszeren, vagy csak lóg a fejünk fölött (aminek a helye "még titkos" a cikk szerint), és nézi, hogy hova pottyanjon.

"körülbelül egy 45000 megatonnás TNT bomba robbanóerejével lenne egyenlő a hatása (...) azt senki sem gondolja, hogy az emberiségt fenyegető aszteroidáról lenne szó."

Az a 45E megatonna csakugyan bagatell, végül is csak 225-ször szólna nagyobbat a létező legnagyobb hatóerejű hidrogénbombánál (ha jól emlékszem a 200-as adatra).

"az a 67 millió évvel ezelőtt becsapódott aszteroida, amely a dinoszauruszok kihalásához vezethetett, tízszer akkora volt, mint az 1950 DA."

Kíváncsi lennék, méretre-e vagy tömegre. Mert ha csak tömegre is, és a pusztítás megadott adatai stimmelnek, akkor annak a régi aszteroidának kb. a földgolyó felét kellett volna letarolnia. Ilyen rombolásról meg ezzel az elmélettel kapcsolatban tudtommal soha nem beszélt senki. Ha viszont méretre tízszer ekkora (ami a cikkből következik), akkor régen rossz.
Egyébként milyen aranyos az is, hogy pontosan tudja a 67 milliót egy nem is bizonyított elmélettel kapcsolatban.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.11 0 0 54
Egymást előzik a bolygók. A cikk arról beszél, hogy ötszörös bolygóegyüttállás várható.

„Hasonló konstelláció két évvel ezelőtt is előfordult, de akkor a Nap helyzete miatt nem volt látható.”

Azaz a Nap is részt vett az együttállásban.

Május 4-én a Szaturnusz megelőzi a Marsot, és ha Vénusszal hármasban háromszög alakzatban látszanak.

He?

Az égbolt többi részétől látszólag függetlenül mozgó bolygók útját az ókori csillagászok nem értették, nem volt magyarázatuk arra, hogyan előzhetik meg egymást - mondta a csillagász. "

Az egyik bolygó gyorsan mozog az égen, a másik lassabban, mivel az egyik gyorsabban kering a Nap körül, a másik pedig nem. Ezt a régi szférikus felfogás tudtommal tökéletesen megmagyarázta (nem is kellett hozzá sokat kombinálni). A csillagász alighanem a hurokjelenségre célzott, vagy hogy is hívják ezt: a bolygó megfordulni látszik az égen, amikor a Föld épp beelőzi. No mindegy.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.11 0 0 53
Földhöz hasonló bolygókat rejthet galaxisunk

"Eddig egyetlen olyan naprendszert találtak, amely a miénkhez nagyon hasonlít, ez egy 47 Ursae Majoris nevu távoli csillag körül található. Két bolygó köröz a csillag körül, az egyik kétszer akkora, mint a Jupiter, a másik némivel kisebb."

Bizony, ez kurvára hasonlít.

transziloz Creative Commons License 2002.03.10 0 0 52
Hát ez jó.

Nagyszerű hétvégét zárt Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen a német labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában.. Az északiak ezúttal délre a Nürnbergbe látogattak.

Lazításként pedig északra utaztak vízilabdázni.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.15 0 0 51
Sejtem, mit érezhetsz most... Én azt mondom: ne restellj szakemberhez fordulni, amíg még nem késő!
Előzmény: transziloz (50)
transziloz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 50
Alighanem az Index befolyása alá kerültem. Tegnap Zorán mp3-akat töltöttem le és ismét elkezdtem olvasgatni a polfórumot.
Előzmény: Abszolút Nulla (49)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.14 0 0 49
Nem, a manierizmus az a reneszánszot követő és a barokkot megelőző átmeneti korstílus a 16. század környékén. Mi ütött beléd, hogy ilyen sületlenségeket fecsegsz össze, trancsiloz céltárs?:-PPOO)))>>
Előzmény: transziloz (48)
transziloz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 48
A manierizmus az nem az a Máni által alapított ősi szekta, amelynek legfontosabb tanításai közé tartozik a burkolt reklámok szelid, de határozott elutasítása?
Előzmény: Abszolút Nulla (47)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.14 0 0 47
Ismét egy elmés cikk, valami influenzahíradóról vagy miről.

"Maga az úgynevezett híradó pedig - és itt muszáj elemelkedni a megszokott újmanierista finomkodástól - a tévénézo szájbafingása"

Ennek a fickónak (Tóta W. Árpád) valszeg fogalma sincs arról, mi az a manierizmus. Akinek van füle a hallásra, lássa.

Egy másik baromság a címlapon virít: „Egy belga felfedezte az automatikus bevásárlókocsit”

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.12.24 0 0 46
Nem hiszem, hogy ezt tervezték volna. Az aktivizálást egyetlen újsághirdetéssel is végre lehet hajtani, semmi szükség rá a teletubbies-hadműveletre. Ráadásul a fehér háznak nincs is szerszámoskamrája. Attól tartok, most nagyon nagy butaságot mondtál, kedves trancsiloz.
Előzmény: transziloz (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!