Keresés

Részletes keresés

lutell Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2229
Megértettem, nem viszek túró rudit. (Még soha nem is vittem...) Időjárás ügyben: állítólag ősszel (nagyon) meleg lesz.
Előzmény: linha (2219)
perissa Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2228
sziasztok.......én már el is tévedtem......bár ez nekem nem nehéz......eltévedni.....
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2227
Igen, a leinteses rendszer van itt Lisszabonban is, es sorban allas. Ja igen, es a PIROS SZEKEKRE ne uljetek a buszon!!! Semmikeppen.. :-)
Ha valaki utban all akkor : "Com licença", ha valakit meglokunk: "Desculpe"
Koszonom: "Obrigada", a kartyat kerni meg:
"Quero um cartão "sete colinas" para cinco dias por favor." leegyszerusitve. :-)

(Udvariaskodni kell meg akkor is ha elkuldod az embert a .... -ba :-) )

Az 5 napos az korlatlan utazasra ervenyes, es csak akkor eri meg ha egy nap legalabb 3 transportot igenybe vesz az ember :) 14 euro osszesen per kartya.

Korlatlan utazas a Carris buszain kis-Lisszabonon belul, (ahol az van irva hogy "SUBURBANA" a buszmegallonal a menetrenden, oda mar nem ervenyes lasd pl.: http://www.carris.pt/horarios/a711_1.pdf )
es a metron szinten.
Nyugodtan kerdezz(etek?), akar e-mailben is, ha jol tudom nyilvanos a cimem. Egyebkent az iwiw-en is van info sok a "Portugalia" forumban, ill. "Magyarok Portugaliaban", es "Lisboa / Lisbon / Lisszabon" vagy hogy van sorrendben a topic cime.
Előzmény: papa_maci (2226)
papa_maci Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2226

Ő az ! Mármint a Parque de Campismo!Én is néztem a neten a buszjáratokat de nekem csak egy kék katyvasz volt a sok vonal meg a sok szám."Sete Colinas" ha jól értem akkor 13,50+0,50.euro ezért

 5 napig utazhatunk fejenként .De ez korlátlan utazás a buszon meg a metron vagy erröl is vonja az összeget a kis sárga masina?Nem akarok értetlennek tünni / de lehet hogy az vagyok? :)) /  A sorban állás ismerős.Tavaly Spanyolkörutat tettünk meg szintén kocsival, és a legelején Barcelonába voltunk." Barcelona Zoo" Maga az állatkert nekem csalódás volt,de a delfin show-ra  ami másfélóránként indult és 25 percig tartott kb.400 méteres sor állt, pici gyerekekkel 38 fokos melegben. A busz téma ugyanúgy müxik mint nálatok,-integetés, elsőajtó- stb."Nagykövetség" MOM parkba léteznek, voltunk. Annyi prospektust adtakaz összes tartományról meg a látnivalókról.Ennyi. De amúgy hasznos infót eddig csak a netről ,és tőletek kaptam.

Előzmény: Törölt nick (2223)
quilla Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2225
A portoi buszokra is elol kell felszallni es ott is ez a leolvasos rendszer van. Ami kulfoldinek fura lehet, hogy ezek a rendezetlen latin nepek sorban allnak a buszmegalloban :) Szoval csak semmi tomorules, hanem kukacban szepen sorakozva kell varakozni es felszallni a buszra (legalabbis leggtobb helyen ez van benn a varosban). Es ami lenyeges, a busza ttol meg, hogy jon meg attol, hogy ember van a buszmegalloban meg nem fog megallni. Csak ha van leszalloja, avagy a felszallok leintik, mintha autostoppolnanak. Integetes es leszallo hianyaban a busz megallas nelkul athalad a megallokon :)
Előzmény: Törölt nick (2224)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2224
meg valami.. A Carris buszain es a Metron lehet utazni egy bizonyos SETE COLINAS kartya megvaltasaval. 5 napra erdemes feltolteni, 13,5 eur + 0,5 eur a kartya, tehat 5 napra 14 euro. Napokra is fel lehet tolteni illetve jegyekre, de szemelyenkent 1-re mindenkeppen szukseg van, mert a jegy ugy van hogy ha 1 oran belul tobb busszal utaztok (atszallas) akkor is csak 1 jegy araval mentek mert 1 oran belul nem fog levenni tobbet a gep.
A lisszaboni buszokra CSAK elol az elso ajtonal van felszallas, a kartyat be kell "mutatni" a kis sarga szerkentyunek ami a sofor mellett van felszerelve, altalaban 2 db.

A metron is igy van, bemenni ugy lehet ha a gepen lehuzod a kartyat, vagy jegyet;
1 jeggyel vegig lehet utazgatni tobb vonalat, csak oda kell figyelni a zonakra.

Tobb info a www.carris.pt -n van.
Előzmény: papa_maci (2222)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2223
hmm... :)

Innen?: http://www.naturlink.pt/canais/Artigo.asp?iArtigo=1971&iLingua=1

Lisboa Camping (Parque Campismo)
Telefone: 21 762 31 00
Autocarros (Buszok): 714, 750

Ez lenne az? Mert akkor itt vannak a buszok hozza:

http://www.carris.pt/index.php?area=balcao&subarea=percursos_e_horarios

A 750-es megfelelo valasztasnak tunik, mert elvisz a Campo Grande metroig, es onnan mar csak metrozni kell:

http://www.mundiconvenius.pt/2006/unesco/images/metro_map.gif

a Marques Pombal-ig.

Es meg mindig azt mondom hogy vagy magyaro-i portugal nagykovetseg, vagy itt a Rua Augustan levo Lisboa pont a legjobb indulaskent, ott adnak terkepeket metrohoz, olyan infokkal hogy miket erdemes megnezni es ahhoz hol kell leszallni, illetve jo kis tippeket.

Megvalami: nagyon vigyazzatok a taskaitokra, cuccra a villamosokon Lisszabonban. Koztudott hogy a sarga villamosok a turistak miatt vannak meg forgalomban, mert beleivodtak a varoskepbe :) es kepeslap nincs egy-egy villamos nelkul :D de emiatt telis-tele van tolvajokkal akik elegge nevetsegesen "alcazott" turistak. :-) A modern villamoson is vigyazni kell.. Altalaban a buszokon a portugal utasok figyelmeztetik az embereket, mi is szoktuk a villamoson ha meglatjuk a tolvajokat (eleg sokat jarunk a hires bolhapiacra es mar 8-10 tolvajt latasbol ismerunk :S).. de azert egy szem a taskan legyen, es csak a masik a latvanyossagokon. ;-)

Udv!
Előzmény: papa_maci (2222)
papa_maci Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2222

  Szia Fornalha ! 

Nagyon köszi a gyors választ. Valahol legbelül sejtettem,hogy külön-külön kell megvenni a jegyeket. Másként talán sokkal egyszerübb lett volna. Amúgy csak a Setúbal része bonyolultabb,de majd kocsival lerendezzük. Úgyis megszeretnénk nézni Troiat.De kérdeznék még valamit .Tudsz valami infót adni arról,hogy a Florestal de Monsantotól / Camping / mivel lehet bejutni a city-be? Marques de Pombal..... ?

Bocs hogy ilyenekkel terhellek de az a szitu,hogy egy kicsit későn találtam meg ezt a topikot. Meg a munkám sem nagyon engedte,hogy bővebben foglalkozzak a nyárral.Sajnos! Fő vonalakban megvan a téma / -útvonal, szállás,látnivalók, a kocsihoz a papirok, eü.papirok stb....stb/ de többre már nem futotta az időmből. 

 

Még egyszer köszi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         

Előzmény: Törölt nick (2218)
perissa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2221

sziasztok.......Vivus utazási irodában dolgozol?......te akkor tudnál ajánlani igazi akciós utakat........szeretnék eljutni még pár helyre......idén Portugáli a cél...egyénileg.....de jöhet a szervezett is jó áron....máshova:)))...

 

linha Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2220

Látom, akkor a segítség nem kell, söt kaptál is.

Abban biztos mindenki egyet ért velem, hogy elég drága az autópálya Portugáliában.

Előzmény: Vivus (2211)
linha Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2219

Kedves Lutell, igazán nagyon rendes töled, hogy felajánlod. De kösz, megvagyok túró rudi nélkül is... Nem mintha nem szeretném!

Ami legjobban hiányzik most és itt az a jó meleg, abból pedig van otthon elég, úgyhogy ha megtennéd, hozz egy keveset...

Előzmény: lutell (2215)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2218
OK, megvan.. Persze nem tartott egy napig de megkerdeztem :)

Szoval a bilhete multiviagens para 5 dias - csak egy vonalra ervenyes, tehat pl. Sintra vonal, aztan Cascais vonal.. Szoval meg kell venni a jegyet mindegyikhez.
Raadasul a folyo masik oldalara a FERTAGUS megy at vagy a hajo a Praca do Comercio-rol.

(Nekem van ekezetem az otthoni gepemen, csak a melohelyen nincs.. :) de akar lehetne ha nem lennek lusta beallitani)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2217
Szio!
Ezt ma megkerdezem a vonatallomason, ugyis le kell szallnunk ott mert vennunk kell jegyet. Holnap mondok valamit. :)

Kat
Előzmény: papa_maci (2214)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2216
Persze a hev valojaban vonat, www.cp.pt (Comboios Portugueses) :-)
Lehet hogy ugy nez ki mint a bp-i hev, de inkabb vonat.. :)

Valoban Sintraba vonattal erdemes menni vagy befizetni egy turistautra.
En meg mindig azt ajanlom ha valaki turistakent jon ki, irany a Rua Augusta (kb. bp-i Vaci utca ha mar hasonlitunk) es ott a ponto Lisboa, ahol terkepet es jo tanacsokat be lehet szerezni.
Illetve otthon is a nagykovetsegen nagyon sokat segitenek ezugyben.

A 17,7 EUR korrektul hangzik, tulsagosan is :-) Portoba 26 korul van, Lisszabonbol es nincs kozelebb...
lutell Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2215
Vivus: a Vito Portugáliában nem személyautónak számít. Következő árkategória: Classe2 (már ami, a különböző útdijakat illeti.)

GCaesar: Sintrába ill. Cascaisba legegyszerübb hévvel menni. Cascaisba/Estorilba a Cais do Sodréról indulnak a hévek. Sintrába sok állomásról el lehet jutni, leginkább Sete Riost (esetleg Entrecampost) ajánlom.

Linha: (mint az ékezetekből is kitűnik) mi most Mo-n vagyunk. Ha valami nagyon hiányzik (és még mindig nem jött össze a hazaút) szólj. Viszünk.
Előzmény: Vivus (2210)
papa_maci Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2214
Sziasztok kedves topiclakók! Végig olvastam a topicot '99-től. Sok okosságot tud meg az ember mire a végére ér.Azért nekem is lenne egy kérdésem amire segitséget és gyors választ kérek. Július 7.-én kezdetét veszi egy egyhónapos őrületes utazgatás Portugáliában. Benzinüzemü gépjárművel / saját / ! A kérdés:2700-km megtétele után pihenés képpen átnyergelnék az " Urbanos do Porto" ra: Porto-Braga, Porto-Guimaraes, Porto-Aveiro viszonylaton. A netről leszedtem a menetrendet, jegyárakat, zónahatártérképet.Ami nem tiszta: ha elakarok jutni mind a három helyre elég ha veszek egy "Bilhetes Multiviagens" 5 dias-t, 18 euróért vagy külön-külön kell vennem jegyet minden útra 2 eu.ért? Nekem az 5 napos lenne a tuti mert a szállásunk Madalenában van/lesz a Campingben. És az oké hogy a borospincék oldalán leszünk de megnézném a tulpartot is 2-3 napban. Ugyan ez a helyzet, Lisboa-Sintra, Lisboa-Cascais, Lisboa/Barreiro-Setúbal vonallal. Bocs hogy egy kicsit hosszu voltam.Előre is köszi a segitséget.
papa_maci Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2213
sziasztok
SabinaMoya Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2212
Nekem is annyi jött ki.
Vivus Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2211
De most sikerült valamit számolnom, szerintem Lisszabon - Faro 17,7 EUR. Jól számoltam? :)
Vivus Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2210

Kedves Linha !

 

Köszi, ezen már próbáltam nézni, de nekem nem megy. Mit kell beállítanom az Origem és Destino - ban? Én Lisszabont kerestem, de azt ugye nem lehet, gondolom mást kell. Tudnál segíteni, ha megkérhetlek? :) :)

Illetve nem tudom, hogy milyen kategóriát kell beállítanom. Egy sima személyautó lesz és egy Mercedes Vito (9fős). Nem tudom, előfordulhat, hogy a Vito - nál nem sima személyautó díjat kell fizetni?

 

Előre is köszönöm!

Vivus

Előzmény: linha (2207)
Vivus Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2209

Szia !

 

Igen, 300 Eur Madeira, bár már fogynak a helyek, de 340 EUR - ért még vannak helyek, illetve ha maradnak akkor még olcsóbb is lesz.

Az ár tartalmazza a repülőt + illetékeket + szállást 3 csillagos hotelben + reggelis ellátást. Ezen felül mást már nem kell fizetni.

Tuti, hogy ennyi az ára, ugyanis utazási irodában dolgozom, nap mint nap kapom ill látom és foglalom az ajánlatokat. Ha valakit érdekel, nyugodtan írjon, segítek szívesen.

Vivus

Előzmény: mcdok (2208)
mcdok Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2208

Érdekes lenne ha 300 euró lenne, mi februárban vettük meg a júl. 3. ai madeirai gépre és 95-96 körül volt,igaz ebben benne van egy pár ezer forintos ülőjegy foglalás is.De azonkivül is 90  köül volt.Mondom februárban.Létezne hogy most 300 euró ~ 75 ezer ?

linha Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2207

Vivus, nézd meg itt: www.brisa.pt, aztán ide kattints: viajar na rede, majd itt megtalálod az egyes szakaszok díjait: taxas de portagem.

Előzmény: Vivus (2204)
guma Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2206
Vissza akarok menni!
SabinaMoya Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2205

Sziasztok! Júl. 4-én Bécsből repülök Portugáliába. Biztos már írta valaki még régebben, de legyen szives valaki adjon néhány tippet mit érdemes megnézni Lisszabonban? Előre is köszi

UI: Az az autópálya-díj engem is érdekelne :)

Vivus Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2204

Sziasztok!

 

Tudtok segíteni autópálya díjakról Portugáliában?

Lisszabon - Faro és Lisszabon - Porto szakaszon? Nézegettem a neted, de nem sokat találtam, vagy rossz helyen néztem.

Köszi!

Egyébként ha valakit érdekel bécsi indulással Madeira, akkor július 3 -tól és július 17- től 300 EUr - ért foglalható mindennel együtt.

 

Vivus

GaiusCaesar Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2203

Sziasztok

Én augusztus végénb szeptember elején tervezek néhány napos lissszaboni kirándulást. Persze nem szsretenék kizárólag a fővárosban lenni, látni akarom Estorlit, Sintrat, Cabo Da rocat. Aki volt már és van információja hogyan és milyen módon lehet ezekre a helykre eljutni (bérautó nélkül) az legyen szíves tájékoztasson. Köszönöm.

Phaedra11 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2202
Köszi az infókat, utánaolvasgatok a javasoltaknak - illetve figyelem a topikot. ,)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2201
Drága párom elment a lisszaboni erotika kiállításra, ahol Ciccolina a díszvendég (színvonal, bah..). Előtte persze kicsikarta belőlem hogy mondják magyarul a "Nice Tits!"-t (Szép cicik). A "nagyon"-t még hozzátette, ez a kedvenc szava magyarul (a "persze-persze" mellett).
Kíváncsi lennék hogy hogy néz rá majd az a vén szatyi C. ha mondja neki hogy "Nagyon szép cicik"... hehehehe. Kár hogy csak 1 free belépőnk volt.. :D
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2200
Pontosan :) De ez reptérfüggő egyébként, van amelyik reptér ennyit, a másik annyit kér. Bp - Lisszabon között átszállás nélkül, közvetlen járattal jelenleg 92 euro az adó+illeték, mert 50-50 euró volt a jegy oda-vissza.
Én januárra már többet fizetek... új év, új árak :-( csak a fizetések nem változnak..
Előzmény: perissa (2199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!