Keresés

Részletes keresés

Bszandra Creative Commons License 2009.09.07 0 0 56235
Amatőr vagyok, de szerintem doki, ASAP!
Előzmény: nona91 (56233)
zsazska Creative Commons License 2009.09.07 0 0 56234

Szia!

 

Szerencsére ilyennel még nem találkoztam:-( Nagyon sajnálom, ha gond van vele. Mindenképp nézesd meg dokival! Remélem, hogy tudnak majd segíteni, és ha lehet, írd majd meg, hogy mi okozta! Szorítok neked-neki!

Előzmény: nona91 (56233)
nona91 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 56233

Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam ide de könyörgöm segítsetek!

Kétségbe vagyok esve....a mopszimnak,Mirának egy hete születtek babái,akik gyönyörűen fejlődnek napról napra.

3an vannak,2 lány és 1 fiú.Az egyik lányka,a kisebb,de arányos,szóval nem sovány vagy "beteges" és most este szopizásnál láttam h az egyik szeme(szemhéja még csak...)ki van dülledve és megkeményedve de csak az egyik.Ennek ellenére ugyanolyan virgonc,nem viselkedik máshogy ,de nagyon ijesztő h mi lehet vele...

Lehetséges h előreesett a szeme annak ellenére h még ki sem nyílt?vagy csak be lenne gyulladva????

Kérlek segítsetek....

FoxxyC Creative Commons License 2009.09.05 0 0 56232
Glamour szeptemberi számában vannak mopszocskák. Egy fotósorozatban.:)
Aliii Creative Commons License 2009.09.05 0 0 56231
Sziasztok! Képzeljétek ma szétugatta az agyát( Már bocsi a kifejezésért!!!) Ma először lement a lépcsőn!!! Nagy fiú ő már:) ( 3 és fél hónapos) És képzeljétek magától lett szobatiszta és kevésszer pisil fent de akkor is csak pelusra!!!!! Ja és nagyon horkol!!!! Puszi Aliii
zsazska Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56229

Nagyon jól mondod:-))

Épp a minap jártunk autóval a régi sashegyi kutyasuli helyén. Úgy beépült, hogy rá sem lehet ismerni:-( A mai újkutyásoknak már mennyivel könyebb dolguk van. Éljen az interaktív kutyázás!:-)

 

 

Előzmény: Tomahawk_ (56222)
zsazska Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56228

Sajnos a képekre egy darabig még várnotok kell!:-( Rossz a gépem, ....most is idegen gépről kukkantottam be, de ami késik, az nem múlik! A fényképezőm már megtelt a fel nem töltött képekkel. Remélem, hogy hétvégén már helyreáll a rend!

Addig viszont pakoljatok csak ti!:-)

Előzmény: Maomopsz (56226)
zsazska Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56227
Hmm Szandra! Lehet, hogy ti már elkéstetek ezzel:-( Luffancs már kitapasztalta, hogy a többi növény nem csíp, de egy kölyköt még be lehet vele csapni, ha idejében találkozik a chili ízével:-) Ettől függetlenül megpróbálhatod. Nem egy nagy tétel. Pár száz forintot megér:-)))
Előzmény: Bszandra (56220)
Maomopsz Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56226

Köszi a dicséreteket! :)

Te is hozhatnál már végre képeket!

Mindig szivesen nézegetjük a csipet-csapatodat! :)

Előzmény: zsazska (56196)
Maomopsz Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56225

Kicsikét érdekes az izlése Luffancs kisasszonynak! :DDDD

Ha tényleg kipróbálod a paprikás trükköt kiváncsi vagyok a fejleményekre! :DDD

Csak nehogy meglepődjünk! Hallottunk mi már itt hagyma evő mopszrol is.

Előzmény: Bszandra (56220)
Maomopsz Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56224

Húúúú!!!! :DDD

Hát ezek állati jól érzik magukat együtt! :DDD

 

Előzmény: FoxxyC (56213)
Maomopsz Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56223

Szia Boerdy!

Üdvözlünk a mopsz forumosok között!

Biztos vagyok benne hogy hamar összecsiszolódtok majd! A mopszok alapvetően utálják ha a gazdi haragszik rájuk. Jóindulatu kutyák, jól kezelve (ahogyan Toma, és Zsazska irta) nagyon igyekszenek megfelelni.

A mozgásigényük...hát igen :) ez ennél a fajtánál elég szélsőséges is tud lenni.

Nálunk a lány Dominó nagyon nyugis séták alkalmával csak üldögél és várja az esetleges nasikat, Mao a fiú hiperaktiv, futkározik kifulladásig meg még azon is túl.

Maora rá kell parancsolni hogy üljön le pihenni, vagy menjen vizet inni. :))

Tehát neked valószinüleg az aktivabb fajta mopsz jutott. :)))   

Előzmény: Boerdy (56203)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56222

Örülök, hogy így fogod fel, nem pedig azt gondolod, hogy a rosszat akaró "öreg kutyások" csak iskolázni akarják az újdonsült tulajdonost!:-)Hidd el ,ha kitartó vagy, csodákra lesztek képesek!Mindenképpen jobb egy olyan kutyával megjelenni, amely a járókelők figyelmét azzal vívja ki ,hogy milyen jólnevelt, mintsem egy olyannal ami a kezelhetetlen viselkedésével teszi mindezt.Mikor én 89-ben elkezdtem a sok tíz könyv és millió, A Kutya magazin rongyossá olvasása után gyakorlatban kutyázni, nem volt ilyen fórum amin segítséget, tanácsot kérhettünk volna tapasztaltabb kutyásoktól, ne adj isten fajtatársakat tartóktól, örüljünk, hogy ez a lehetőség adott, mi szívesen segítünk.

Nem akartam pátoszolni...csak ez jutott eszembe!:-)

Előzmény: Boerdy (56221)
Boerdy Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56221
Jaaaj! Hálásan köszönöm Nektek a praktikákat, azt hiszem, kezdem kicsit objektívebben látni a dolgot, és, ha azt szeretném, hogy Borisznak is jó élete legyen, akkor bizony hideg fejjel kell fegyelmeznem, nem az érzelmeim által. Óóóó, nagyon bizakodó lettem :) Nagyon köszönöm. Kitartok-kitartok :) (pozitív) Változás esetén egyből jelentkezem!
Bszandra Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56220
Hmm, lehet, hogy ezt a paprikás trükköt én is bevetem, mert kezd elegem lenni abból, hogy semmi virág nem marad meg az erkélyen, ugyanis a kisasszony változatlanul lelegeli a törpedáliát, az árvácskát, a begóniát, a fikuszt, a vitorlavirágot, és már a banánfáért is nyújtózkodik...
Előzmény: zsazska (56219)
zsazska Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56219

Szia!

 

Igen, úgy értettem, hogy kifogtad, hogy talán makacsabb az átlagnál. Az is biztos, amit Matika írt. Ha már lesz alkalmatok a szabadban is levezetni a fölös energiákat, akkor sokkal nyugodtabban telnek majd a mindennapok. Tomának is teljesen igaza van. Ha most nem koppintasz rá, amíg még könnyen elérhetnéd vele a célod, akkor azt a későbbiekben fogod bánni, amikor már nehezebb lesz változtatni a helyzeten. Alapjáraton, mint ahogy azt már többször is hangsúlyoztam, én is a jutalmazásos nevelés híve vagyok, de a csínytevésekről csakis megtorlással tudod leszoktatni. Ő most, mivel nincs másik kölyök, akin a zsákmányszerő ösztöneit kiélhetné, és akit szabadon marcangolhatna, jobb híjján a kezedet rágja, és fogja is, ha ezt hagyod. Ha viszont szeretnéd erről lenevelni, kénytelen leszel drasztikusabb módszerekhez folyamodni. Az anyja is odakapna neki, ha túllépne a határokon, de ezt most neked kell megtenned.

Toma már írt pár tanácsot a bútorok megóvása érdekében. Én a hegyes csípőspaprikát javaslom. Én azzal kenegettem be a székek lábait, és bejött. Akár a kábeleket is bekenheted átmenetileg, míg eljutsz az Ikeába:-) Még a növényrágásról is le tudod szoktatni, ha veszel egy kis cserepes csilipaprikát (bármely nagyáruház zöldséges részlegén kapható), és azt hagyod ott, hogy hozzáférjen. Ha azt  megkostolja, biztosan elmegy a kedve a zöldektől.

Előzmény: Boerdy (56216)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56218

Hááát, szerintem, vagy előbb utóbb lesz szíved rákoppintani, vagy lesz egy neveletlen, határokat nem ismerő kutyusod, aki nemcsak téged idegesít majd a csínytevéseivel, hanem a hozzátok érkező vendégek idegeire is hamar rátelepszik.:-)Nálunk sem kérdezik meg a kutyák, hogy jobb, vagy bal lábbal futhatnak-e az eldobott játékaikért, de vannak dolgok,amiket lehet csinálni és vannak amelyek nemkívánatosak részünkről.Isten ments, hogy letörjük az egyéniségüket, de nekik is jobb, falkaállatok lévén, ha bizonyos szabályok (nem feltétlenül korlátok)között kell leélniük az életüket.

Bútorrágcsálás ellen, javaslom kipróbálásra azt a "párszáz" forintos megoldást, hogy valami kutyák számára kellemetlen illóolajjal, a féltett bútorok lábazatát kicsit bekenni mondjuk kétnaponta.Én a grapefruit, narancs citrom...tehát citrusfélékkel próbálkoznék, de jó lehet a fahéj kókusz stb is.Ezt természetesen ne a XIV. Lajos korabeli Boulle komód lábain próbáljátok ki mennyire bírja a bútor a dolgot!:-)

Előzmény: Boerdy (56216)
matika82 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56217

 

 Szia. Igazad van, ha már kiviheted, változni fognak a dolgok. Egy kiadós séta után már az otthoni pihenés jól fog esni. Manóval legalábbis így van. Bár ő nem fogott neki a szék lábának. A legelső dolog amit ő megtanult az a NEM SZABAD volt. Először szépen mondtam neki, de mivel nem értette mit mondtam másként adtam a tudtára. Mikor valami rossz dolgot csinált rácsaptam erősen az asztalra és mondtam, hogy nem szabad. Nála ez bevált, ahányszor rosszalkodott mindig valami erősebb hangot képeztem és attól rögtön abbahagyta, így nem kapott ki ő sem. Mi is megvártuk az oltások beadását, addig nem raktuk le a földre, de az ölünkbe kivittük és már attól is fáradt egy kicsit. Mikor már a saját lábán mehetett alig várta, hogy kivigyük, gyorsan elfáradt, egy kicsit vittük mi aztán megint leraktuk. Lekell vezetni az energiáját és akkor nincs gond vele.

 Ja, a karantén alatt tanulta meg Manó visszahozni az eldobott játékot is. Ezzel is lehet fárasztani. Bíztosan helyre alakul, csak türelem kell hozza. Szerintem neked lesz annyi amennyire szükség van. Sok sikert.

Előzmény: Boerdy (56216)
Boerdy Creative Commons License 2009.09.04 0 0 56216
Sziasztok!

Nagyon köszönöm tanácsaitokat, igyekezni fogok, hogy következetesen neveljem a kis kópét. Csak hát ez olyan nehéz. Amikor olyan édesen néz :) Nincs szívem rákoppintani :(
Zsazska: hogy érted azt, hogy kifogtam? Mármint, hogy valószínűleg nehezen kezelhető lesz? Túl akaratos? Jesszum... Virágokat elköltöztettük, egyre sivárabb a nappali :) Ikeába még el kell jutni, addig zsinórok elbarikádozva. Tegnap este a nappaliban lévő székeket is elkezdte rágni. :(
Tabitabi: játék, rágóka van elég, már bazárt is nyithatnánk belőlük. De az én kezem úgy látszik ízletesebb.
Remélem, ha már világot is láthatunk, megváltozik egy kicsit, és nem a lakás-amortizálás lesz a legfontosabb. :) Addig meg marad az optimizmus :)
tabitabi Creative Commons License 2009.09.03 0 0 56215
Szia.

A Marjánál fogva is érdemes megrázni, ha nem megy akkor papucs vagy adagoló pohárral a buksiijára jelzás értékűen, ha úgy sem akkor erőteljesen.
Harapás nem mopsz szokás.
Van elég játéka és rágnivalója?
Előzmény: Boerdy (56203)
zsazska Creative Commons License 2009.09.03 0 0 56214

Sziasztok!

 

Juditka! Erről a termékről semmit nem tudok. Soha nem használtam.... Kérdezd meg talán dokitól, vagy állatgyógyszertárban, hátha!

 

Boerdy! Ahogy a gyerekek, úgy a kutyák sem egyformák. Sajnos lehet, hogy te épp kifogtad:-( Legyél vele nagyon következetes, és ne hagyd, hogy meghasson a bájos pofijával. Ha valamit nem szeretnél, hogy megtegyen, akkor semmiképp ne engedd, hogy tovább folytassa. Ha nem elég ijesztő számára az, ha egy újsággal meglegyinted, akkor sajnos drasztikusabb eszközökhöz kell folyamodnod, különben a fejedre nő! Inkább most kapd el a frakkját, mintsem hogy rögződjenek ezek a tulajdonságok! A növények, és a kábelek rágcsálása ellen pedig védekezz mindenképp, mert abból nagyobb baj is lehet! Számtalan szobanövény mérgező hatású, így nem jó, ha kedvére rágcsálja őket. A kábelekhez pl. az Ikeáben lehet kapni kábelvezetőt....olyan, mint a porszívó gégecsöve. Ha abban vezeted el a zsinórokat, talán megóvhatod. Nem állhatsz folyton a háta mögött, hogy lesd, mikor mit csinál. A legjobb, ha a lakást teszed számára biztonságossá!

Az oltásokkal kapcsolatban már megérkezett a válasz. Jobb, ha kivárod, mintsem hogy összeszedjen valamit. Tényleg nem kell közvetlen kapcsolatba kerülnie fertőzött egyedekkel. Elég, ha a székletükkel érintkezik.

FoxxyC Creative Commons License 2009.09.03 0 0 56213
:))
Úgy látom, ezzel a szifonszemcsivel most minden topiktagot elijesztettél!
Játszós videó: http://www.youtube.com/watch?v=OymvagsSD6w
Előzmény: Tomahawk_ (56212)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56212
Jól átvágtad az öreg rókát...holnap lemegyek az optikába nézek valami lácsó keretet, meg egy szódásüveg alja lencsét asszem!:-)Néztem is, hogy hol az indiai csoda terítő?:-)
Előzmény: FoxxyC (56209)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56211
Igen teljesen egyszerű a sétáltatásuk, Shiva és egy fehérarcú gibbon házasításából megszülető kezeimmel én szedem le lassan a lakótelepen a kissrácok erkélyre berúgott labdáit, minden erőlködés nélkül.Egyikük 11, másikuk 12 kiló, így görög szobor jellegű felsőtestemnek is kihívást okoz néha látható kínszenvedés nélkül, erőből megtartani őket, mikor egyszerre mennének kétfelé.:-) 
Előzmény: FoxxyC (56210)
FoxxyC Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56210
Bizony, nem a legjobb fekete kutyát sötétbarna fekhelyen fotózni..:)
Még tuti veszünk ilyen patkányokat nekik, elnyűhetetlennek tűnnek, pedig Pedro hamar szétkap minden plüsst, őket kivéve.
Séta két kutyával: Állandóan összetekerednek a pórázok, van, hogy két különböző irányba mennének, de ezeket szinte már rutinszerűen kezeljük, könnyen irányíthatóak. Nyilván macerásabb, és több odafigyelést igényel, de hamar meg lehet szokni a dolgot.
Előzmény: veranéne (56208)
FoxxyC Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56209
Jaj, ilyen amatőrnek nézel?! Ezt még akkor fotóztam, mikor megvettük őket. Talán azért is tűnnek annyira tisztának!:))
Előzmény: Tomahawk_ (56206)
veranéne Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56208
Ozzy ezen nem is látszik kb :D sem a patkány :D nagyon jól beleolvadnak a fekhelybe :D

most értem haza az ikeából egyébként, és ezek a patkányok a kezüknél (oké, első láb..) össze voltak fogatva, egy jó hosszú 'patkányfüzérként' kilógatva :D:D:D:D

nyomikáé fehér... VOLT :))))))))))


olyan jó lenne, ha nyomika is majd ilyen jóban lenne a kutyapajtival, hogy együtt alszanak.. kicsit még félek hogy nem 'sok' e két kutya.. pl hogy sétáltatjátok őket? ha egyik erre, másik arra menne.. mondjuk biztosan megoldható mert nyilván sokaknak van több kutyája, de ez még kicsit elképzelhetetlen :D

ja igen, kb fél órája észleltem az első vércseppeket, nagylány lett :D
Előzmény: FoxxyC (56202)
veranéne Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56207
eléggé ajánlott kivárni, mert elég ha megszagol valami ürüléket és elkaphat súlyos fertőzést..ezt asszem a doki mondta..
én nem is tettem le az utcán, ölben vittem mindenhova amíg nem kapta meg az oltásait. a környéken rengeteg az oltatlan kóbormacska ráadásul, úgyhogy féltem is volna a betegségektől :/
azt hiszem egyedül a veszettség ellenit nem kell megvárni, mert az harapás útján terjed.
Előzmény: Boerdy (56203)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56206
Képes voltál a tiszta asztalterítőre feltenni azt a két nyálrágcsálót?Adok én neked!:-)Amúgy jól áll nekik a fotózás..élőben sokkal görényebben néznek ki a patkik a nagy nyáleróziótól és a mopszok ráncigálásától!:-)Persze a képen épp fordítva van Perdonál van a szürke és Ozzy mellett a feka patkány!:-)
Előzmény: FoxxyC (56202)
Boerdy Creative Commons License 2009.09.02 0 0 56205
Borisz, egy nyugodt pillanatában :)Remélem, sikerül felraknom :) Borisz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!