Keresés

Részletes keresés

...:: PEGI ::... Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118880

Köszönöm. Nem foglalkozok vele.

Csak egy ötlet volt. :-)

Előzmény: öreg_néne_b (118876)
TINTUS Creative Commons License 2015.11.16 -1 0 118879

Már ne hari de ez pálinkafőzős fórum... szarokat nem teszünk a gyümölcsünkbe.  Ugye a csoki az nem gyümölcs.....

Előzmény: ...:: PEGI ::... (118874)
TINTUS Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118878

igen.  De szerintem a Tied jobb szokott lenni. Majd meglátjuk.

Előzmény: Tucso69 (118859)
envision Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118877

Vagy csak simán aroma hozzáadásával készült ,bár kétlem hogy azzal jó lenne.

Előzmény: kezman46 (118872)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118876

Mindkettő lehetséges, de én nem tenném.

 

1. A cukor ugyan kierjed, de én nem kockáztatnám, hogy rumosmazsolás-avascsokis ízű pálinkám legyen.

2. Szintén nem kockáztatnám, hogy a rossz íz átmenjen a párlatba. Egy kiló cukrot adsz a cefréhez és máris képződik ugyanennyi alkoholod, ami garantáltan nem rossz ízű.

Előzmény: ...:: PEGI ::... (118874)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118875

Nekem is ilyen égőm van, annak is kellett a tuning. Első körben 1,8-ra fel lett fúrva a gáz fúvóka, így sokkal erősebb  lett, de elég sárgás lett a láng. (kevés levegő). Múltkor, mikor megláttam a hsz.-odat, gondoltam, folytatom a tuningot. 3,5-re felfúrtam a 140, vagy 154 db fúvókát. (nem 70 az, csak 7-es sorban vannak, de valami 20-22 sor) Tökéletes lett, nem hangos, amolyan szőnyeg-égő szerű, mint a gázbojlerokban van. Kivéve a begyújtást, mert ha elfelejtem, hogy nem toltam vissza a levegő reteszt, akkor nagy durranással indít. :-) Van, hogy visszaég, de csak az elején, amíg valami maradék levegő van az égőben, utána már stabilan dolgozik. Viszont ismét kék a lángja, akár fullon üzemeltetve is, a hangja is nagyon szép lett, jobb mint gyárilag. 

   Gyanítom, hogy a maximális tuningolás ez, amit leírtál, amit ebből a fajta égőből csak ki lehet hozni.

  Köszi szépen! 

Előzmény: 55HRC (118452)
...:: PEGI ::... Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118874

Sziasztok. :-)

 

Két kérdésem volna:

 

1: Lejárt szavatosságú szaloncukrot valamilyen formában bele lehet tenni a cefrébe?

 

2: Van itthon majd' 1 liter kommersz Konyakféle szeszes italom. (Egy nagyáruházban vettük, de már vagy fél éve birkózunk vele és nem bírjuk meginni annyira moslék.) Mit lehet ezzel kezdeni? 37,5°-os alkoholtartalma van. Ha beleöntöm a kiforrt cefrébe (Alma) ki tudom belőle nyerni az alkoholt? Vagy öntsem a következő cefrézés alkalmával a gyümölcsre?

 

Mit csináljak vele?

 

 

kezman46 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118873

Kösz de írtam hogy ez színtelen, amit te mondasz az likőr, magam is készítek saját recept szerint, de most másról van szó.

Előzmény: szenyor Lopez (118870)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118872

Kösz, valószínű ez lesz a megoldás, majdnem célnál vagyok, nemsoká megtudom a tutit, de szerintem is ez a megoldás :)

 

Előzmény: duna és kanyar (118871)
duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118871

Valószínűleg geist-et készítettek és lepárolták újra. Magas alkoholban, lehetőleg elég neutrálisban kell áztatnia a diót (vagy bármi más, egyébként nem erjeszthető termést, fűszert...) és amikor kellően átvette az ízeit, illatait, aromáit, akkor lepárlásra kerül ismét. Így nem lesz színe, de az íz tökéletesen átmegy a párlatba. Kicsit egysíkú az eredmény, de elég markáns tud lenni. Nagyon jó kis kísérleteket lehet összehozni így! :-)

Előzmény: kezman46 (118861)
szenyor Lopez Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118870

Bármilyen pálinkába szoktak tenni zöld diót, amikor még nyers, négybe vágva. Attól kap egy jó kis kesernyés beütést a pálinka. Plusz barnás színt. Szoktak még egyéb fűszereket is beletenni, ezt már egyéne válogatja. Szerintem a neten is van recept. Tehát nem dióból készül a dió pálinka, gyakorlatilag egy hibás elnevezés.

Előzmény: kezman46 (118861)
forgione1 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118869

 Gyomra öntheted forrón is legalább kipusztítja, így tavasszal nem az fog elsőként kibújni az ásásod nyomán.

Előzmény: Péter_33 (118866)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118868

Semmiféle gondot nem okoz, pláne opálosodást nem, sőt.

Előzmény: Péter_33 (118865)
Szomjas cápa Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118867

Igen, ha már kihűlt.

Előzmény: Péter_33 (118866)
Péter_33 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118866

Valamint a cefremoslékot ki lehet öntözni a kertbe ásás előtt "trágyának"?

Péter_33 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118865

Sziasztok! Ha viszonylag hideg a hűtővíz, (12°C), és a kifolyó párlat 14-15°C, az okozhat opálosodási vagy egyéb problémákat, vagy az mindig csak kozmaolajtól lehet?

kupeci Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118864

Semleges,  mondjuk alma pálinka,az aromakosárba pedig dióbél. ...talán:)

Előzmény: kezman46 (118863)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118863

Ezt én is így tudtam, azt tudom elképzelni ,hogy valamilyen alszeszt főztek dióval, de hogy a fenébe? na mindegy ezt kinyomozom :)

 

Előzmény: öreg_néne_b (118862)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118862

A diónak gyakorlatilag nincs erjeszthető cukortartalma, úgyhogy nem tudjuk, mit ittál, de, hogy nem diópálinkát, az biztos.

Előzmény: kezman46 (118861)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118861

Kis segítségre lenne szükségem, minap buliba voltam, megkínáltak diópálinkával, hát az nekem nagyon bejövős, hangsúlyozom, pálinka volt nem likőr tehát víz színű, tudnátok segíteni ezt hogy készítik mert aki kínált nem tudja mert kapta?

sogi01 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118860

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (118821)
Tucso69 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118859

Megkóstolnám! A télen benevezed?

Előzmény: TINTUS (118819)
Tucso69 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118858

Pontosan! Mégis mire számítasz?

Én tisztáztam 32x nagyobb üstben, mint amennyi az alszesz volt.

Mégis milyen rendszered van, hogy ennyire gazdaságtalan lenne?

Előzmény: deejayflex (118857)
deejayflex Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118857

Elrontanám a kökénnyel? :)

Azért nem akarom külön tisztázni, mert ezt a 3 litert a kis mennyisége miatt körülményes szétválasztani. Ugyanúgy fel kell fűtenem a rendszert is hozzá.

Tucso69 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118856

Jó hülyeség lenne! A birset csak elrontanád vele, pedig önmagában különlegesség. Nagy üstben is letisztázhatod azt a kis mennyiséget, én 20% ra hígítanám.

Előzmény: deejayflex (118853)
Tucso69 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118855

Érdeklődj a Puskárfém-nél

Előzmény: glaci52 (118834)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118854

Ha rendesen le volt zárva,nem hiszem,hogy bármi baja lenne.De miért akarod összekeverni?

Előzmény: deejayflex (118853)
deejayflex Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118853

Pálinkásat!

Van 3 liter, kb. 2-3 éves kökény alszeszem, ami kis mennyisége miatt eddig nem került letisztázásra. Most úgy döntöttem hogy letisztázom a birssel együtt. Mit gondoltok, lehet annak valami baja? Illatra nagyon jó.

motrosok Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118852

Sűrű körte volt kézi vezérléssel.

Előzmény: Törölt nick (118850)
motrosok Creative Commons License 2015.11.15 0 0 118851

Ezek szerint nekem is csak egy kis odasülés volt.Nekem ilyen még nem fordult elő.

Amikor kiürítettem akkor az alján kevés cefre leragadt,kicsit megdörzsöltem feljött.

Lehet nem jól állt a keverő ,nem tettem rendesen a helyére.

Előzmény: körte51 (118849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!