Keresés

Részletes keresés

horinori2 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 176591

Sziasztok!

Lelit anna pl41tem és la pavoni dolce espresso pid. Érvek, ellenérvek, tapasztalatokra lenne szükségem a döntéshez.

Előre is köszönöm!

Mylord3 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 176590

...hát, ezt nem tudhatom, én ugyanis hétfőn kb. egy óra múlva, miután ő feltette, már megegyeztem a tulajjal! :-)

Előzmény: Törölt nick (176588)
cselek Creative Commons License 2018.08.02 0 0 176589

Sziasztok!

Van egy ECM Botticelli I  gépem,amire szeretnék egy PID-et szereltetni.

Kit tudtok ajánlani Budapesten?

Köszönettel:cselek 

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.02 0 0 176588

várj, ezt nem az ingyenes házhozszállítással kérted? mert volt egy olyan is, két órával a hirdetés felrakása után már megrendelték. :)

Előzmény: Mylord3 (176587)
Mylord3 Creative Commons License 2018.08.02 0 1 176587

Érdekes..., én végig abban a hiszemben voltam, hogy egyenlőek voltak az esélyeink. 

 

Amúgy pedig, hogy azért annyira mégse érezd magad most vesztesnek, kapsz tőlem egy ötletet: vedd fel a kapcsolatot Simivel! :-) 

Előzmény: Törölt nick (176586)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.02 0 0 176586

elkaptad előlem a jófogiról, ejj... :)

Előzmény: Mylord3 (176584)
Epsilon Creative Commons License 2018.08.02 0 0 176585
Csodás a drága :)
Gratula! Várjuk a csapolási beszámolót...
A kép is príma mögötte a lambérián.
Előzmény: Mylord3 (176584)
Mylord3 Creative Commons License 2018.08.02 0 2 176584

Retro Quick Mill 0800 

Mai szerzemény, nagyon tetszik. 

Hátul az az üveg víztartály..! :-)

 

blues_fan Creative Commons License 2018.07.31 0 0 176583

Ha gőzölni is szoktál, sima szilikon szerintem nem jó oda, mert komoly hő és nyomás is van a gőz üzemmódban működő kazánban. Amikor a gépemen elpukkant ez a cső, csak a megfelelő méretű, hőálló szilikoncsővel tudtam pótolni, pedig kipróbáltam egy-két dolgot, mert ugye ahogy kell, épp a karácsonyi időszakban történt, amikor minden üzlet zárva:). Esetleg még rézcső jöhet számításba, mert vannak gépek, amiken eleve ezzel szerelik.

Előzmény: Törölt nick (176582)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.31 0 0 176582

Gaggia baby ami megy a kazántól a gőzcsőhöz, azt lehet helyettesíteni sima szilikon csővel? 

halfpig Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176581

Nálam is egy MK Vario szolgál. Most nyaralás után a megmaradt 2 adagnyi kávé, de ment is a kukába, mert annyira "elmászott", hogy hiába állítottam a másodiknál finomabbra, az is csak átszaladt. Utána bontottam egy frisset, azonnal fulladt is a főző. :D

Előzmény: Janek__ (176572)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176580

Üdv, milyen darálóról beszélünk? Egyébként ismerős a jelenség nekem is. Zacskót felbontva minden jó, de 3-4 nap múlva jelentősen gyorsul a lefolyás. A darálót sokkal finomabb állásba kell állítanom. De azért mindig tudom annyira finomra állítani a szemcseméretet, hogy akár befulladjon a csapolás. Szóval innen kezdve (a befulladástól) viszont el tudok menni durvább őrlemény felé és előbb-utóbb jó lesz. Páratartalom függvénye szerintem. Ha a babok már beálltak a te lakásod szerinte körülményekre, utána már nem nagyon kell állítani. Szóval szerintem egyszer el kell jutdnod odáig, hogy befulladjon. Aztán elkezdhetsz játszani. Vagy durvábbra állítod, vagy csökkented az őrlemény mennyiséget. Esetleg lemész 8 bar-ra a nyomással, az is segít, ha határon vagy.

Előzmény: Janek__ (176577)
Nibiru Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176579

A nagyon világos pörikkel nincs tapasztalatom, de amit írtál arra enged következtetni, hogy amiről szó van, az az. A világos pöris ínyencek ezeket kis üvegcsékbe zárva adagonként rakják a mélyhűtőbe, meg vákuumcsomagolás meg ilyenek. Olvass egy kicsit vissza a topicban! Nemrég volt erről szó.

Előzmény: Janek__ (176577)
Viktorboy Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176578

Udv!

Mazzer SJ gyári piros festéssel eladó. 2 éve vettem akkor volt késcsere benne, otthon használt, azóta kb. 25 kg ment át rajta. Babtartály és egyebek is megvannak.
85.000 Ft. Budapest 14. Kerületben van.

Képek korzó aprón.

 

 

Janek__ Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176577

Na most a gond ott van,hogy már a legfinomabb állásban van a gép,emeltem már a 18grammon is ....

Amikor kinyitom első pár nap még egész jó az eredmény de utána kezd gyorsulni.

lehet érdemes lenne a zacskót egy üvegben lezárva tartani?

 

btw a mostani tasak 07.24.-én pörkölödött 

Nibiru Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176576

Nekem is hasonló problémám volt nemrég és én is azt hittem, hogy a darálómmal van a baj. :D
Aztán némi segítséggel kiderült, hogy a levegő páratartalma az ok amiért hirtelen sokkal finomabbra kellett állítanom a szemcseméretet ugyanannál a babnál. Az is teljesen normális, hogy ahogy a bab öregszik, idővel  egyre finomabbra kell állítani a darálót, csak ott a változás nem ennyire látványosan drasztikus.

Előzmény: Janek__ (176572)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176575

Aha...akkor is érdemes megnézni mikor pörkölték. A világos pörkölésű (mint a CasMo is) kávék gyorsabban öregszenek, meg ha váltogatod a kávét, utána kell állítani a darálót is. Néhány világosra pörizett kávénál lényegesen többet is kell (grammra) tölteni a kosárba a megfelelő eredményhez. A daráló nem állítódik el elvileg, de a kávé igényelhet más beállítást.

Előzmény: Janek__ (176574)
Janek__ Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176574

Casino Mocca csomag azaz postán érkezik frissen.

eddig nem volt vele ilyen gond pedig már kb fél éve ezeket iszom.Sokszor veszek pal jotz kávét is Józsinaál

Előzmény: GAgyiXyXy (176573)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2018.07.30 0 1 176573

Kérdésedben ravaszul elrejetetted a válaszodat is: "..friss zsacskó babbal.."

Az a "friss bab" amit felnyitsz, az is már a végét járja, sőt igazából már döglött.
Szóval igazi friss babbal próbálkozz! Milyen kávé egyébiránt? Mikori csomagolás/pörkölés/lejárat van feltüntetve?

Előzmény: Janek__ (176572)
Janek__ Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176572

Sok kisérletezés után tanácsot kérnék:

 

Adott egy MK Vario örlő ami eddig tette a dolgát remekül(pár hónapos),mostanában viszont bármennyire finomra állítom a csapolás túl gyors nekem.12-17mp alatt lefolyik a dupla....

Viszont ha friss zsacskó babbal kezdem a kávét akkor egész jó az eredmény. 22-24mp

 

Ötleteim: elkalibrált a vario?

túl párás meleg van a konyhában és már nem bírják a szemek a zsacskóban?

 

ötletek?

Macchia Creative Commons License 2018.07.26 0 0 176571

Sziasztok!

Eladó egy Gino Rossi RR45.
64mm flat, kb 30 kg van benne.
Ár: 42ezer.
Kontakt: balazs0605@gmail.com

jeti padawan Creative Commons License 2018.07.25 0 0 176570

Kösz.

Előzmény: SSJ (176569)
SSJ Creative Commons License 2018.07.25 0 0 176569

Én tíz kanyart tekertem rá 6-os csőből, 1-es falvastagságúból.A bojlert ha nem akarja elengedni a fej, az anyát (fellazítva a menet tetejéig) kocogtasd meg kalapáccsal.

Előzmény: jeti padawan (176566)
H_G Creative Commons License 2018.07.24 0 0 176568

A Kitchen Aid presszófőző átcímkézett olasz, valójában egy kétkazános Gaggia.

Előzmény: hajósinas71 (176567)
hajósinas71 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 176567

Sziasztok!

 

Bár 12 éve esspressozom, a fórumon új vagyok. Jelenleg agy kitchen aid gépem van, ami a napokban elkezdett gyengélkedni. Ha sokáig hagyom melegedni nem indul be utána a szivattyú, ha hagyom visszahűlni (teljesen hidegre) akkor működik ugyan, de gyengébb a nyomása és az egész gép rezonál. Tudnátok ajánlani valami jó szerelőt Pesten vagy Gödöllő környékén, aki nem csak olasz gépekkel foglalkozik.

 

 

Köszönettel:

 

Csaba

jeti padawan Creative Commons License 2018.07.23 0 0 176566

Annyit szeretnék kérdezni gyakorlottabb tuningolóktól, hogy ECM Casa gépem kazánjához, milyen hosszú és átmérőjű rézcső kellene, és pláne milyen csatlakozóelem a megfelelő bekötésekhez?

 

Ja és majd elfelejtettem: kiszedtem a kazánt leszereltem minden kábelt és csövet, plusz letekertem a nagy anyát. Hogy kéne szétjönni a kazánnak?

jeti padawan Creative Commons License 2018.07.23 0 0 176565

Ötvözött fémek amúgy általában mind sokkal rosszabb villamos-, és hővezetők, mint a tiszták. Legjobb volna ezüstből a kazán ;), de a vörösréz (tiszta réz), majdnem olyan jó, úgyhogy kár lenne érte...

 

Szóval azt akartam mondani: a fűtőbetéttel melegíted a vizet, a rossz hővezetés/hőátadás miatt a kazánod teste jóval lassaban melegszik, kevesebb hőt von el ugyan a víztől (a víz gyorsabban melegszik, persze), de vissza se ad elég hőt (sőt nyilván hidegebb is, mint kéne), amikor néhány másodperc alatt hidegebb víz kerül bele, így hiába érte el a vized a szükséges hőmérsékletet főzés előtt.

 

Csak egy ötlet.

Előzmény: jeti padawan (176564)
jeti padawan Creative Commons License 2018.07.23 0 0 176564

Nem biztos, hogy ez az ok, de nézd csak meg a hővezetési tényezőt a bronz és a réz, de akár még az alumínium esetén is. Lehet, hogy rézkazán esetén a víz és a kazán teljes testének hőmérséklete igen közeli, így nagy tömegével stabilabban tudja tartani a víz hőmérsékletét, ha bármi változás történik...

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hőmérséklet-vezetési_tényező

 

Előzmény: Gyuri19860213 (176559)
ogrEicsab Creative Commons License 2018.07.22 0 0 176563

Kisebb / nagyobb vízhozam, lassabb / gyorsabb nyomásfelépülés... ezek is pl. mind számítanak.

Előzmény: Gyuri19860213 (176559)
Surda :D Creative Commons License 2018.07.22 0 0 176562

A bronz otvozet nem mérgező?

Mondjuk azt sem gondoltam volna,hig h befér a Classicba egy 350ml bojler.

Lehet venni tagulast tartályt,azzal elvileg lassabban épül fel a nyomás.

De nem vagyok szaki.

Prohardver fórumon tobbsztö volt róla szó. Képek is vannak.

 

 

Előzmény: Gyuri19860213 (176561)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!