Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10480

Gratulálok gyulladt derékra a meleg egyáltalán nem jó, Pl: félhideg vízben zuhanyzok, mert, ha melegebb a víz, akkor már érzem, hogy kellemetlenül fáj. Pont, hogy a lábujjaimat szoktam mozgatni! Ahogy írok itt a gépen oldalt fekve érzem,hogy a derekam is mozog, ugyanis még ettől is beáll az egész, van mikor már a kezem nem bírom a gépre emelni! Fel van nekem melegedve az a rész hidd el, mert olyan forró mint amin tüzet gyújtottak! Csakhogy tudd borogatnom kell, hogy lemenjen a forróság és, akkor egy kicsit megnyugszik! Bocsi, de nem járok minden nap orvoshoz azt meg hagy döntsem el én, hogy mire van pénzem és mire nincs! Szted én úgy fekszem mint egy darab fa, szted nem mozgatom a  kezem meg a lábujjaim, szted nem járt hozzám gyógytornász és utána nem vitt el a mentő, hagyjuk már ezt az okoskodást! Azt sem tudod, hogy mi bajom van, olvasd már el amit leírtam, hogy mit állapítottak meg!!! Ne csak az észt oszd itt! Ja és még valami szoktam mikrorezegni is a férjemmel!!! ;-)

Előzmény: ghepard (10479)
ghepard Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10479

De attól, hogy leütöm a körmömet egy kalapáccsal még nem fog megszünni a krónikus kisizületi gyulladásom!

 

 Attól valóban nem, de meglehet hogy mikor mozgatod a lábujjaidat, akkor nem fog annyira fájni. És ha minél több dolgot megtudsz majd mozgatni, de úgy hogy ne a derkad legyen a hajtó, vagy a nagy erővel támasztó stb - hanem csak az is lötyögjön. Lazán, szinte  miliméteres mozgásokkal. Ettől felmelegedhet az a rész is, ami nagyon fáj és a melegtől lassan lassan jobb is lehet - a gyulladás is csökkenhet. Az ultrahangos kezelés is nagyon felmelegíti a bombázott helyet, csak ott nem vagy sokat - plusz mégcsak nem is mozogsz akkor azt hiszem. Ha megtalálod azt a helyzetet, aminél a legjobb - akkor abban kellene próbálkozni, majd máshogy, mert változnak a dolgok. A mozgással kéne felmelegíteni. Ha csak mondjuk betekered meleggel és nem mozog, akkor az megint más helyzet. Például, ha fekszel - az egyik lábad eltolod magadtól 1cm-vel, de  másikat magadhoz húzod 1cm-rel, akkor máris mozog a derkad is. Sőt még kicsi kézmozgással is mozgatható a gerinc. Már lassan Te is látod, hogy magadra leszel utalva, mert lehet Neked sincs annyi pénzed, hogy tárt karokkal várnak minden nap az orvosok.......

Előzmény: Törölt nick (10473)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10478

Reumatológushoz kell elmenned és kérni egy beutalót, hogy Hévízre szeretnél menni egy komlett kezelésre. A beutalót fel kell adnod a postán Hévízre. Pár nap múlva küldeni fognak neked egy nyomtatványt amit ki kell töltened, hogy fizetősbe szeretnél e menni, mikor. Vagy Tb alapon szeretnéd igénybe venni a szolgáltatást, ha a Tb set választod, akkor Ők adnak időpontot ami sajnos elég hosszú idő, de megéri várni rá. Ezt a nyomtatványt visszaküldöd Hévízre és értesíteni fognak, hgy mikor mehetsz.

 

Mikor én jártam manuálterápiára, akkor 8 000 ft volt egy alkalom, általában 5 alkalmas szokott lenni, de ritka esetekben több alkalom szükséges. A manuálterapeuta Nevét és elérhetőségét megírom priviben.

Előzmény: angelina111 (10476)
angelina111 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10477

Tudsz ajánlani jó helyet,manuálterápia ügyben?Mennyi álltalában egy kezelés vagy hogy működik?

angelina111 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10476

Hévizre vagy más egyéb olyan helyre ahol van súlyfürdő ,hogy lehet lekerülni díjmentesen?Orfiban voltam de ott nincs súlfürdő,és másodszorra beutalót sem adott a doki mert nem tudtam pénzt adni gondolom az volt a baja!Kell a hely a pénzes betegeknek!:(

Előzmény: Törölt nick (10474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10475

Sajnos a derekamon nem tudott segíteni! :-(

Előzmény: Törölt nick (10474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10474

Én voltam Hévízen ott a derekammal együtt kaptam a nyakamra is kezeléseket, ultrahangos kezelést kaptam, masszázst, vizitorna, száraztorna, tangentor ez segített a nyakamnál, de 1 év múlva ismét elkezdett nagyon fájni meg zsibbadni a karom, felkerestem egy manuálterapeutát és Ő rakta vissza a helyére, meg kilazította az izmokat 5 alkalmat voltam a derekam végett a nyakamnál már az első kezelés segített, de mind az 5 alkalommal ahoz is hozzányúlt. Nagyon meg vagyok elégedve, mert majdnem 2 éve voltam és csak most kezdem érezni, hogy megint kezd fájni! Ja és aztmég elmondom, hogy én, ha oldalra fordultam nem bírtam vissza fordítani a fejem, mert valami beakadt ott és a kezemet az államra raktamés úgy fordítottam vissza. A manuálterápiás kezelés után ez a panaszom megszünt. Ha van lehetőséged próbáld ki!

Előzmény: angelina111 (10472)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10473

Tisztában vagyok vele, hogy a gerinc test szerte okozhat panaszokat! De attól, hogy leütöm a körmömet egy kalapáccsal még nem fog megszünni a krónikus kisizületi gyulladásom! Mivel, ha felállok az izületre terhel egyből így, hogy is várjam el, hogy a kisizület meg tudjon pihenni! Nyilván nem poénból írták le, hogy mi a teendő, hogy javuljon az állapotom, de úgy látom azt átugortad! Nem vagyok lebénulva, nem azzal van a bajom, hanem terhelésre jelenkező iszonyat fájdalmam van ami lesugárzik a bal lábamba és minél jobban terhelem a végén már felállni sem tudok a fájdalomtól! Ha felállok egyből elkezd fájni, mintha valami húzna hátra derékból és mintha el akarna törni a derekam, ahogy elindulok abba a pillanatba, belenyilal és sugárzik le!

Előzmény: ghepard (10466)
angelina111 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10472

Sortársaim akiket már műtöttek,előfordult köztetek olyan hogy a műtét hege felett egy dudor van kifele?nekem jobb oldali volt a műtét de ez a dudor a gerindtől egy picit balra van és feljebb!A legjobb ha sétálok vagy az oldalamon fekszek így háton fekve fáj nagyon kellemetlen érzés ,olyan mintha konkrétan a geincem nyomódna és nagyon rossz érzés!Nem tudom mi lehet ez bár az is igaz hogy már a mütét után nem sokkal észrevettem de csak most okoz panaszt!Orvoshoz már félek menni annyira elegem van a nemtörődömségből,meg hogy egyálltalán be sem lehet jutni a dokikhoz csak 1-2 hónap mulva!Gica neked milyen kezelés segített a nyakadnak,és hol kezelték?Ha nem akarod ide irni küld privátban!Köszi!

xover Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10471

trollokat nem etetni kell, hanem akkurátusan ignorálni. peace!

 

ghepard Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10470

Hát, mint látom, Te se tudsz csendben maradni - én legalább nem hajtogatom, hogy csendben lehetnél az ilyen szövegekkel.......... Ha nem érdekel, ugord át, az nem lehet akkora probléma.......

Előzmény: similis (10468)
ghepard Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10469

Hát azzal csak Gica nemfeladását akartam méltatni, hogy mindent megpróbál. Az agyban sok minden eldől, ha nem adja fel, majd csak rátalál valamire, ami még nagyobb belső erőt és kitartást ad Neki és talán majd javulhat is a helyzete.

 

:)) ezt vágom. Valahonnan ismerős nekem az a dihidrogén-monoxid, vagyis két hidrogén egy oxigén, vagyis a H2O.

Előzmény: GeriSoft07 (10467)
similis Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10468

Akkor ha már nem bírsz csendben lenni nem lehetne h max 3 sorban szólj hozzá mint egy normális ember?

Előzmény: ghepard (10466)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10467

Bocsi, de attól vagy kissé hiteltelen, hogy adatokkal úgy dobálózol, mintha jelentenének valami hatalmasat

 

"Az agyban óriási hosszúságú huzalozás van, kb 400ezer km. Ez óriási távolság, kb a Föld-Hold távolság."

 

Igen, és?

az olyan, mintha azt írnám, hogy a dihidrogén-monoxid rendkívül mérgező, pár gramm belélegezve fulladásos halált okozhat! Tudtad, hogy a dihidrogén-monoxidban kétszer annyi hidrogén van, mint oxigén, és a hidrogén a leggyakoribb elem a világegyetemben? mérgek közt élünk!

Félelmetes!

De az ember évezredekel ezelőtt megtanulta ezt a mérgező anyagot maga számára fordítani, és ma már meg sem tudunk lenni nélküle! elvonása esetén 2-3 nap alatt halált okozhat!

 

Tudtad ezt! Ez mind egyől egyig igaz!

Előzmény: ghepard (10466)
ghepard Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10466

Nagyon köszi, hogy még szóltál hozzám - így megintcsak illik felelnem. Én nagyonis megértelek. Értem a problémádat, látom ezt mindennap otthon - a feleségem is alig tud járni. Neki is sok mindene van a gerinccel. Kitámasztás nélkül nem tud állni sem, ha gyalogolni kell 100 métert, akkor vége. Annál nagyobb energiával dolgozm azon, hogy tudjam tenni amit kell, mozoghassak emelgethessek stb. Az nagyon sokat segíthet Neked, hogy nem adod fel, minden elismerésem, hogy mindennel próbálkozol. De nem hittem el, mikor azt írtad, hogy mindenféléről dumálok, ami nem is függ össze a derékkal. Ezt tényleg nem hittem rólad. Szerintem (és nem csak szerintem) az agyadtól lefelé minden össze van kötve  a gerinccel. Az agyban óriási hosszúságú huzalozás van, kb 400ezer km. Ez óriási távolság, kb a Föld-Hold távolság. A gerincben futnak össze az idegszálak mindenhonnan. Tudod, hogy kezdődött az akupunktúra? Én így tudom, röviden...... A régi Kínában egy sovány rabszolga kőfejtő már a végét járta. Alig tudott mozogni, a derka annyira fájt, hogy már nem nagyon tudta felemelni a kalapácsot, mellyel a sziklákat kellett ütögetnie. Az alultápláltság miatt már alig állt a lábán. Hogy volt hogynem, a bal lába magasabban volt és ahogy ütött egyet, egy levált kicsi éles sziklaszilánk befúródott a hüvelykujja körme mellé. Ahogy belényilalt a fájdalom és látta a szilánkot az ujjában, hirtelen észbekapott, hogy milyen erős lett és a derka cseppet se fáj. Tehát valahogy össze van kapcsolva még a hüvelykujjad is a derkaddal. Egy ember még rosszabb helyzetből tért vissza, mint amiben Te vagy most. Olvastam részletesen még a a 70-es években. Érdekel Téged, hogy hogy volt és mégis hogy jött vissza? Ő már járni se tudott, teljesen béna volt. Nála is a lába hüvelykujjával kezdődött és nem szurkolta akupunktúrás mester sem. Sose felejtem el.........

Előzmény: Törölt nick (10460)
ghepard Creative Commons License 2012.11.22 0 0 10465

Szerintem nem adtatok esélyt, hisz mikor írtam, hogy megpróbálok csendben lenni  - még mindig szóltak hozzám, akkor meg illik felelni. Nyugodtan írj a modinak, ha ez hiányzik az életedből....... Hát én próbáltam a magam módján, de mikor azt olvasom, hogy ez meg az nem függ össze a gerinccel...... Hát? Tudsz olyat mondani, ami a gégédtől lejjebb nincs összekötve a gerinccel?

Előzmény: similis (10461)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10464

Az első bekezdés ment ghepardnak a másodikat a régi fórum társaknak írtam az eredménnyel kapcsolatban!

Előzmény: Törölt nick (10460)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10463

Like :-D

Előzmény: similis (10461)
Atti71 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10462

:)))

Előzmény: similis (10461)
similis Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10461

Nem sokáig sikerült a csendbenlét :(

 

Na jó akkor durvábban fogalmazok, nem lehetszne hogy egyszerűen megsok írzünjél? Sztem ez nem csak az én kívánságom itt. De legközeleb a a modiknak fogok írni és akkor pillanatok alatt megoldódik a kérdés.

 

Sztem az esélyt megadtuk hogy érdemi és témába vágó hozzászólásokat írjál.

Előzmény: ghepard (10453)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10460

Sajnos az én állapotom nem egy egyszerű derékfájás. Jelenleg könyökmankóval tudok kimenni a mellékhelyiségbe azt is úgy, hogy a jobb lábamat terhelem,mert a balra nembírok ráállni. Elhiheted, hogy mindent kipróbáltam ami lehetséges, de hiába van akarat erőm, ha egyszerűen nem, hogy nem javul, hanem romlik. Pszihológusnál is voltam egy teljes felmérésen ahol megállapították, hogy teljesen egészséges vagyok pszihésen, sőt... nem hagyom el magam, vannak hullám völgyek, de nem adhatom fel, mert igen is hiszem, hogy van kiút ebből!

 

Közben megjött a vizsgálati eredmény ami 2 dologra szűkítette a panaszom. Az egyik: A fixálás ellenére instabil maradt a gerincem, és feszülnek a szalagok és a kisizület. Ez tovább fixálást igényel. A másik: a fixálástól túl egyenes lett a lordózis íve és a kisizületre terhel a gerincem. Ebben az esetben lordózis ívének rekonstrukciós műtétével érhető el javulás. Fel kell keresnem egy Orvost aki segít a további teendőkbe! Azért vannak kétségeik, mert ott van a fejlődési rendellenességem is a gerincferdülés a keresztcsont szöglet törése és az 5 ös csigolyám kisebb az átlagnál, pluszba még van egy l5-SI és L3-L4 kiboltosulásom meg Th xII-LI sérvem ami eléri a durát és komprimálja és azon a szakaszon előre van bukva a gerincem és nagy fokú gerinc csatorna szűkületem van! A nyakamat csak annyira említeném meg, hogy van egy sérvem ki van egyenesedve és egy csontkinővés van. A sérv előlről nyomja az ideget a csontkinövés hátulról, azonnali műtétet akart az orvos, mert azt mondta, hogy a nyakam életveszélyes, bármikor bénulhatok. Nem mentem bele ugyanis a nyakamnál segítenek a kezelések hiába van akkora nagy baj!

 

Bocs, hogy hosszúra sikeredett!

Előzmény: ghepard (10459)
ghepard Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10459

Kedves Gica, nem okoztál csalódást és más sem. Ismerem már annyira az embereket, hogy ne okozzanak nekem csalódást. Pont én is úgy vagyok azokkal a természetgyógyászokkal, na meg most már nemcsak azok. Az eszem megáll, hogy miket hallok a kollégáimtól, meg a feleségemtől. Zsebelnek sok pénzt, de az a pár perc nem segít, hiába mond akármit. Az csak rengeteg tanulással, munkával, odafigyeléssel stb érhető el. Először meg kellene érteni, hogy egyáltalán el higgye az ember, aztán gyakorolni és érezni a hatást - ha nem jön, akkor az ember feladja és nincs tovább. Nekem 2 év kellett, míg elhittem, hogy ez jó lesz nekem........ Még azoknak sem segít szerintem. Szinte senki se veszi észre, hogy az ember maga segít a dolgokon, csak rá van erőltetve, hogy ez meg az. Te is legtöbbet saját magad tettél magadért, csak nem úgy veszed és nem használod ki még jobban. Az valóban viccesnek nézhetett ki, de úgy is lehet hgy nem veszik észre. Most is itt ül mellettem két ember (nők), dumcsiznak valamiről és én nyugodtan a meló közben lélegzek stb......

Előzmény: Törölt nick (10455)
ghepard Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10458

Én is, mint írtam, hisz kettőnek kell a pénz. Szörnyű, hogy milyen drága lett minden........

Előzmény: GeriSoft07 (10456)
ghepard Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10457

Hát én megpróbáltam, de megint szólítasz. Én se járok természetgyógyászokhoz, sőt orvosokhoz sem. A pénzt miatt is, meg az ottlévő praktikák miatt is. Még nem vagyok nyugdíjas, 2 évem van. Én is naponta 10-12 órákat melózom, persze nem egy helyen. A feleségem már 13 éve otthon van, tehát egy keresetbőlkell megélnünk, ami nem sok. Ezért a meló után kertben folytatom és a természetből is hordogatok ezt azt. Plusz még sportolok is. Nekem is csak 24 óra áll a rendelkezésemre, mint bárki másnak - én be tudtam építeni a mindennapi tevékenységembe, senki nem vesz észre semmit. Egyetlen perc többletidőmbe se telik....... Hát azt hogy mire odaérek nem lesz nyugdíj, azt én is szoktam mondogatni. Hát rendben, hogy elég a gyógytorna, hát ezzel nincs semmi baj. Nekem semmi bajom veletek, én megértelek titeket és a legjobbakat kívánom Neked is.......

Előzmény: robertov72 (10454)
GeriSoft07 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10456

+1, én is nyomom, mert kell apénz

Előzmény: robertov72 (10454)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10455

Kedves ghepard, hát csalódást kell okozzak neked, valóban nem hiszek ezekbe a dolgokba, és tudod miért? Mert a betegségem folyamán felkerestem egy természet gyógyászt. Ugyanezeket a szövegeket nyomta nekem jó pénzért, meg gyakoroltunk együtt, aminek az értelme egyenlő volt a nullával. Hetente jártam hozzá és az 5 dik alkalommal mikor felhoztam, hogy nem érzek változást, akkor annyirt mondott, hogy én nagyon beteg vagyok és hetente 3x kéne mennem hozzá! Na, akkor mondtam azt, hogy ebből elég, hogy engem lehúz lóvéval a nagy semmiért! Eddig sem hittem az ilyen dolgokba, de most már végképp nem hiszek, tudod kiknek segít a természet gyógyász? Azoknak akik lelkileg labilisak és egy kicsit lelkileg feldobja őket! Ja mikor tanultuk a mikrorezgést hanggal,hát az elég vicces volt! :-D

Előzmény: ghepard (10453)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10454

mikor megérem a te nyugdíjas korodat,ha megérem akkor  elkezdek ezekkel a témákkal  is foglakozni viszont addig nekem gerincsérv műtét után is le kell nyomnom a  napi 10-12 órákat . sejtheted mikor megjövök este  nem a mikrorezgések járnak a fejemben csak az ,hogy megint lement 1 nap gond nélkül! Jógás hozzászólásodra is reagálnék ,érdekes nekem 3,5 évvel a műtét után is éppen elég a gyógytorna amit sajnos egyre ritkábban teszek meg. a gyógyítós témához csak annyit én is jártam a gyúrcsók mesternél ,mikor meglátott azt mondta magán látszik egyálltalán nem hisz ebben ,errre mondom neki  teljesen jól látja a a dolgot. viszont  érdekes módón valamit éreztem én  is mikor ott jártam nála 3-4 alkalom után viszont abbahagytam a dolgot,mert azt mondta ez nem  tart rövid ideig amíg helyre tudna hozni! így is mire a TOTÁLIS ko után újra dolgozni tudtam menni az 9 hónap NULLA  forintos bevételt jelentett számunkra. Tehát ezért nem érdekel 1 ropppant ráérő nyugdíjas kisérletsorozata mivel ebben a finom világban mire én odaérek lehet nem is lesz már nyugdíj .

Előzmény: ghepard (10453)
ghepard Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10453

Azért van bennetek ráció. Gondolom nemsok fogalmatok van arról, hogy ezek a dolgok hathatnak, de zsigerből lehordjátok........ A legjobbakat mindenkinek......... Megpróbálok csendben lenni........

Előzmény: Törölt nick (10449)
ghepard Creative Commons License 2012.11.21 0 0 10452

Ebben van igazság. Én például senkihez sem nyúlnék hozzá, nemhogy műtötthöz......

Előzmény: Törölt nick (10442)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10451

ghepard, hogy értsd a lényeget xover feltett egy kérdést, hogy ki az akit műtöttek és jógázik Ő egy olyan ember tanácsát szeretné kérni. Erre Te válaszoltál neki, hogy jól tette, hogy váltott egyszer így kell mozogni, egyszer úgy, nem ez volt a kérdés! Elkezdtél itt mindenféléről írkálni, hogy kiment az ujjad a szemed, hogy javult meg, ami egyáltalán nem a témába vág, nem értem, hogy ez, hogy jön ide? Ezáltal, hogy Te tele írkáltad az oldalt a mikrorezgéseiddel, így a xover kérdése elveszik a Te írásaid között, vágod?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!