Keresés

Részletes keresés

TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.14 0 4 16991

"Hát igen, Tony barátunk a lány minden lépését nem csak érthetőnek - de még dicséretesnek is tartja."

 

Ilyen sosem állítottam, és jó lenne ha nem társítanál a mondandómhoz olyasmiket, amiket én nem gondolok és nem is állítottam. Nem minden lépését, tettét, döntését, de összességében a többi női karakterhez képest, és amennyit ismerhetünk belőle, ő még a legfrankóbb csaj (egyelőre) a sorozatban. (Sajnos nincs több, akire hasonlókat lehetne mondani.) 

Előzmény: GPS (16988)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.14 0 1 16990

"Áhh, dehogy. Én láttam azt a részt, amikor a lány elmondta, hogy a zsarúság neki kislánykori álma - vagyis hogy csak rendőrnek tudta elképzelni a felnőttkori karrierjét már akkor is."

 

Aha, az volt egy rész, aztán voltak más részek is, amikor már mást mondott... Tudod, az emberek véleménye időről formálódhat adott kérdésben.

 

" de főleg végigcsinálni nem kell semmit - mert "mindig lesz valahogy"...."

 

Ezt te eléggé félreérted nála, szerintem ha valami hülyeséget kezd el valaki, legalábbis nem látja benne a jövőjét, akkor szerintem okosabb időben abbahagyni, ő így volt a rendőri pályával. Mi mást kellene végigcsinálnia még?! Most éli a felnőtt életét, neked mindennel gondod van?! Dolgozik, eltartja magát, segít Karesznak a gyereknél, mit akarsz még tőle?! 

Előzmény: GPS (16988)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.14 0 2 16989

Hát simán, nekem apám spec elég tapló volt, szóval attól sok esetben bármi jobb. Én 19 korom után az akkori páromnál voltam inkább. 24 évesen meg teljesen külön költöztem már egy másik kapcsolatommal apámtól mert nem igen lehetett elviselni, szerintem ha ő nem lett volna, simán bevállaltam volna, hogy inkább haverokkal költözök össze...  Szerintem nagyon jó döntést hoztam anno, hogy eljöttem. 

Mesi apja is kissé despota, nem csodálkoznék ha ez is komoly ok lett volna az elköltözésére, de ennek részleteire a sorozat már nem tért ki. Milánek lehet bolondok és éretlenek (voltak), de jószívű és jóindulatú emberek akik társasága lehet neki fontosabb, mint más egyéb érték, másvalamint azóta sokat formálódtak pozitív irányba. Mesinek meg volt rendesen konfliktusa a szüleivel a vége felé, és szerintem egy huszonéves csajnak már nem pálya, hogy megmondják merre hány óra, teljesen érthető, hogy független életet akar élni. Legalább ez lenne az egészséges minden hasonló fiatalnál, de sokan mégis ciki módon a mamahotelt választják.  Az, hogy Milán félék társaságában, egy szobát bérelve, lakótársként vagy teljesen egyedül, magányosan, a saját döntése melyiket válassza.

Előzmény: Böszőke (16987)
GPS Creative Commons License 2019.01.14 0 0 16988

 

Komolyan azt mondod,hogy egy intelligens,értelmes lány ezt a két idióta,semmire nem jó majmot tartja megfelelő lakótársnak,társaságnak ?

 

Hát igen, Tony barátunk a lány minden lépését nem csak érthetőnek - de még dicséretesnek is tartja.

 

Lehet,apuka kissé erőszakosan nyomta a rendőrség felé,de azért kényszerről nem volt szó!

 

Áhh, dehogy. Én láttam azt a részt, amikor a lány elmondta, hogy a zsarúság neki kislánykori álma - vagyis hogy csak rendőrnek tudta elképzelni a felnőttkori karrierjét már akkor is.

 

(még azt is el tudom képzelni, hogy amilyen "rendkívüli megbecsülésnek" örvendenek a rendőrök manapság - lehet az apja még le is beszélte erről a pályáról)

 

De, a jelek szerint, nem kellett sokat győzködni - mert annyi azért ragadt rá a 2 "kiváló fiatalembertől" - hogy semmit nem kell sem komolyan venni, de főleg végigcsinálni nem kell semmit - mert "mindig lesz valahogy"....

 

... kb. ahogy a csecsemő jövőjét is vizionálta a remek apja - aki ugyan eszelősen ragaszkodik a gyerekhez, csak épp arról nincs még elég hangsúlyos elképzelése, hogy ugyan miből fogja eltartani-felnevelni (miközben még saját magát sem mindig sikerül).

.

Előzmény: Böszőke (16987)
Böszőke Creative Commons License 2019.01.14 0 0 16987

Komolyan azt mondod,hogy egy intelligens,értelmes lány ezt a két idióta,semmire nem jó majmot tartja megfelelő lakótársnak,társaságnak ?

Nem kényszerből,hanem saját jószántából ideköltözik, a családját hátrahagyva,így lesz önálló?Lehet,apuka kissé erőszakosan nyomta a rendőrség felé,de azért kényszerről nem volt szó!

Volt életednek olyan szakasza amikor te ezt választottad volna a szüleid helyett?

Előzmény: TonyBrasco (16985)
GPS Creative Commons License 2019.01.14 0 1 16986

 

Kár volt 2000 karaktert bepötyögnöd, hogy erőltetetten lejárasd Mesit

 

Először is csak 958 karakter (hogy pontosak legyünk) - másrészt nem lejáratás, hanem csak egy megjegyzés arra, hogy talán a csajnak sem pont ideális sem az életútja de még egyes cselekedete sem.

 

Nekem is tetszik a csaj (mint olyan) - sőt, a mezőnyben az egyik leg-normálisabbnak is tartom - de attól még nem tudom nem észrevenni, hogy bizony nem biztos, hogy jó irányba halad-e.

 

Ennyi. Meg még annyi, hogy nem feltétlenül párt-előírás, hogy mindenben egyet kell értenünk.

.

Előzmény: TonyBrasco (16985)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.14 0 2 16985

Kár volt 2000 karaktert bepötyögnöd, hogy erőltetetten lejárasd Mesit, mert pontonként cáfolható, de amúgy sem az életútjáról volt eredetileg szó, hanem a jelleméről. Az meg énb-s mércével nézve, messze a többiek felett áll bármennyi kifogásolható tette vagy kilengése is volt eddig.  (Csakúgy, mint Evelin tesókájának, akit már jó ideje kiírtak a sorozatból.) Egyelőre persze, mert ha a sorozatírók Mesikére is rászállnak könnyen lezüllesztik őt is az énb morálfertő posványba. 

 

Egyébként meg

1.) Teljesen normális ha egy felnőtt ember nem a szülei nyakán akar élni, nem hogy hátrány, inkább dicséretes, bárcsak a mai fiatalok is kireppennének időben és nem még 30 évesen is a mamahotelben tengődnének...

2.) Tudtommal érettségije van, (ergo iskolába ahhoz kellett járnia,) el lesz azzal is a mai világban. Már nagyon sok helyre, amúgy is betanítanak, idővel még kedvet kaphat olyan dologhoz is, amihez utólagos képzés kell, aztán majd elvégzik OKJ-s képzés kereteiben, de akár tovább is tanulhat később.

3.) Stabil kapcsolat?! Ha már nem volt szerelmes abba, minek legyen azzal?! Érthetetlen elvárásod van... dicséretes ha időben kilép valaki, mint elhúzza értelmetlenül.

4.) Nagyon jól tette, nem csajnak való szakma, és nincs is megbecsülve.. Anyagilag és morálisan is inkább bukó. Másodsorban kevésbé az ő álma lett volna, inkább az apja nyomdoka, ezt később az egyik részben meg is említette, mint a feladásának alapjaként.

5.) Prekoncepció.

6.) Nem beszélte rá hazugságra, pont hogy arra próbálta rábeszélni legyen őszinte, a gyerekkel kapcsolatban meg már korábban kifejtettem, hogy jól tette, hogy ő a megszülése mellett érvelt. Az abortusz pont, hogy nem jó megoldás ilyen esetben. Lili a megszülése után örökbe adhatta volna, vagy lemondhatott volna egyenesen az apja javára. Lili sarát és szarkavarásait meg már ne kenjük rá, meg ne mossuk vele össze... 

Előzmény: GPS (16984)
GPS Creative Commons License 2019.01.14 -3 0 16984

 

De, Mesi.

 

Biztos? Gondolj csak utána a kis pályafutására:

 

1) Alapvetően stabil családi háttérből egy partizán-életmódba menekül - és inkább albérletbe tengődik, mintsem otthon várja ki a normális önállósodását.

 

2) Nincs szakmája, iskolába sem járt, minimálbéres, képzettséget nem igénylő kisegítő-melóból él.

 

3) A stabil kapcsolatát feladva összefekszik a két idiótával - igaz, nem egyszerre, de úgy úgy, hogy a végén továbbra is kommunában él mindkettővel. Igaz, szex-semlegesben, de ez akkor sem a leg-szokványosabb felállás.

 

4) A "régi álmát" a rendőr-karrierjét is expressz-sebességgel feladta, holott nyitva állt előtte a pálya.

 

5) Továbbra is csak teng-leng céltalanul (fogalmam sincs, hogy most például mit-hol dolgozik)

 

6) Mélységesen felelőtlenül rábeszélte az idióta barátnőjét egy teljesen kilátástalan, ordas hazugságra és megcsalásra épülő gyerek megszülésére (afféle "kibicnek semmi sem drága" alapon) - érzéktelenül figyelmen kívül hagyva a születendő gyerek további életútját és kilátásait.  

 

Mindent összevetve, a kis Mesike életútja sem nevezhető sem szokványosnak - példásnak meg még annyira sem.

.

Előzmény: TonyBrasco (16978)
rayzolko Creative Commons License 2019.01.13 -1 0 16982

Azért Karolát 3 férfi is alázta a héten. Az igaz, hogy ebből egy már megkapta a büntetését, legalább is egy időre likvidálták puskatust. De ez a nő rettentő nyuszi lett mióta visszajött az USÁból.

Előzmény: ogyminirodoht (16981)
Böszőke Creative Commons License 2019.01.13 0 0 16980

A sorozatban szereplőkről beszélek!

 

(  Az,hogy melyik ronda ,agyatlan liba mit képzel magáról a valóságban ,nem ennek a fórumnak a tárgya ! Egyébként egyetértek veled! )

Előzmény: ogyminirodoht (16979)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.13 0 1 16978

De, Mesi.

Előzmény: Böszőke (16977)
Böszőke Creative Commons License 2019.01.13 -1 1 16977

Szerinted  nőket lehet még lejjebb süllyeszteni?

 

Az írók gondban vannak mindkét mindkét nemmel,egy normális jellemmel,értelemmel bíró szereplő sem fér bele a sorozatba.....

Előzmény: ogyminirodoht (16976)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.13 0 0 16975

Nocsak, Vandácska, akarom mondani Lilike a Tanár c. sorozat 2. évadából is kipenderült az ÉNB után?! :)

TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16974

A vendéglátóipart kihagytad.. :) 

Előzmény: Bomc (16972)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16973

Ja bocs, ezt Mt.Yuhan-nak szántam..

Bomc Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16972

Mégse dolgozhatnak egy olyan helyen ahol 3 műszak van vagy 4 műszak mert azt nem tudják bemutatni a sorozatban... ami bemutatható a vendéglátóipar meg a ... ja csak a vendéglátóipar :D   na meg a kamu autószerelés...

Előzmény: TonyBrasco (16968)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16971

Tudod, ebben a sorozatban vannak olyan kérdések, amit nem illik feltenni....

Előzmény: gombóc63 (16963)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16970

Épp én is azon izgultam, hogy a hentes nehogy elővegye a szalonnáit...

Előzmény: TonyBrasco (16958)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16969

"Joe-ról megfeledkeztek vajon?!"

 

Ez számomra is nagy talány, mert ha végleg kiírták volna, a bulvárban talán megjelent volna, viszont ott síri csend van a témában. Bár az is igaz, az utóbbi időben több szereplő is eltűnt vélhetőleg végleg, és egy büdös szót nem cikkeztek már róla. (Lehet a bulvárt sem érdekli annyira már az ÉNB világa... így ebből lehet nem tudunk következtetni...) Lehet hosszabb szabin van, de az furcsa volt, hogy egy-két snittre még előhozták Joe-t, amit persze vehettek fel akár korábban egyszerre is, vagy csak emiatt vissza tud szabiról is térni egy fél napra, de így tényleg nagyon kusza a dolog. Szabin voltak már több hónapra is szereplők (pl. Karola, Lali, Gábor), szóval benne lehet még, hogy csak időleges a távozása.

Előzmény: picimadárka (16957)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16968

Látszik, hogy nem követed a sorozatot, a hajó Milán tulajdonában volt, még az apja adott rá neki pénzt anno a Vizi-pipa bár kapcsán, aztán egy depresszív állapotban, miután nagyot csalódott Karcsiban egy jelképes 1 millió Ft-ért eladta Béczynek. Persze azt a pénzt már rég elverte, meg lakott azóta Béczy is a hajón, mikor szarul ment neki, de most az a helyzet, hogy Béczytől bérlik vissza, szóval ez a része rendezett. Az, hogy miből élnek folyamatosan kérdőjel, mert kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan volt munkájuk (autómosó, turistahajó, döneres, autószerelő műhely, ételkiszállítás), de most épp Karcsi otthon van, Milánékat meg nem látni kaját kiszállítani. Többnyire Mesit szokták lecibálni, akinek általában van legalább munkája és bevétele.

 

A villában meg valószínű Bori-Roland-Karola-Bence a fizető lakók (nekik van munkájuk és így bevételük) esetleg a Bagoly és egyben ők segítik a többit is, ameddig bírják. 

 

Lali: azért az túlzás, hogy Gábor tartaná el, elvileg még mindig szórólapozik, mint állandó vagy épp beugrós munka, a legutóbbi részben is rajta volt megint a T-rex jelmez. De az tény, folyamatosan pénzhiány van nála, mert el is bassza amije van ökörségekre és így sokszor kell Gábornak vagy épp Joe-nak kisegítenie.

 

Kert: Rolandnak volt pénze, meg kapott talán öccsétől is. Teóka Karolát húzta le, Evelinre most nem emlékszem, kapott netán kölcsön valakitől, vagy neki nincs benne tőkéje az is lehet... De mivel kezdő vállalkozás még életszerű, hogy nincs annyi megtakarítás, hogy 5 milla pluszban legyen. Az persze más kérdés, hogy ilyen vállalkozást igazán az tud nyitni, akinek előtte is, közben is és utána is van megfelelő likviditása mindig. 

 

És igen, van a sorozatban egy 4-5 ember aki folyamatosan küzd munkaproblémával, ez azért is irreális, mert Magyarországon, főleg Pesten masszív munkaerőhiány van, de a sorozat ennek ellenére úgy tesz, mintha baromi nehéz lenne munkát szerezni. 

Előzmény: Mt. Yuhan (16964)
Böszőke Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16967

Pláne hogy az egész napos rohangálás után az orruk alá rázták a seggüket :)

 

ekkora baromság láttán már én is halálra röhögtem magam..

Előzmény: TonyBrasco (16958)
Böszőke Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16966

Ezért érdekesebb számomra sokszor amit írtok,mint maga a sorozat ....(és itt még reklámos sincsenek :)

Előzmény: GPS (16953)
Böszőke Creative Commons License 2019.01.11 -2 1 16965

Szívemből szóltál!!!

 

(van aki kínjában nem tud jobbat,mint belekötni a hozzászólásokba,elfeledvén miről is szól a fórum :)

Előzmény: ancsamari65 (16950)
Mt. Yuhan Creative Commons License 2019.01.11 -2 1 16964

Sziasztok!

 

Nem igazán követem a sorozatot, de van, aki nézi a környezetemben, szóval nem mindig tudom elkerülni. És van egy-pár dolog, ami zavar.

Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek a karakterek nagy része miből él a sorozatban? Mert a legtöbbjük nem dolgozik, sőt még ki is van hangsúlyozva, hogy munkanélküliek.

Ott van a Joe-féle albi, közülük tudtommal csak Joe meg a dagifejű dolgozik egy műhelyben, vagyis dolgozna, mert az örök sóhajtozót lecsukták, és már a "HOLVANAGYEREKEM" Karcsi sem melózik náluk. Szóval a dagi akkor most egyedül viszi az autószerelő műhelyt? (Mondjuk mintha lett volna olyan, hogy a rendőrség lezárta a helyet) Ráadásul ő dupla összeg rezsit meg bérleti díjat fizet, merthogy elvileg a fogyatékos Lalinak is mindenét ő állja. Szóval most akkor ők miből élnek?

Aztán vannak akik megnyitották a klubot. Nekik miből volt annyi? Evelin az apjától kért kölcsön? De a bájgúnár meg a labdakontyos bűnöző fejű arc? Hisz most derült ki, hogy nincs 5 milkája sem, pedig azt gondolná az ember, hogy aki egy ilyen helyet üzemeltet, annak azért van pénze.

És a hajó? A Milán gyerek bohóckodott még a jó múltkor futárként, de abból fenn tudják tartani az egész hóbelebancot? Vagy ott csak a fűtést kell fizetni, mert ugye csak arról volt szó, de akkor is csak a baba-konfliktus miatt, amúgy az írók szarnak az ilyenekre, mint bérleti díj pl., mert gondolom egy hajós em dekkolhat csakúgy ingyen egy kikötőben. Vagy azért van kint a Szent Béci-portré a falon, mint oltárkép, mert ő lenn a jóságos mecénás, aki fizet nekik mindent? De akkor miért rínak folyamatában, hogy nincs pénzük? Meghát a Béla karaktere elég hülye, de azért ennyire nem az. 

Az is vicc, hogy neki van egy villája, de ő inkább egy társasházban lakik az újdonsült ribijének a bolondériája miatt. A villa meg közben az ingyenélők gyűjtőhelye lett. Azért gondolom azt elvárja azért az a marha, hogy rezsit ők fizessék, meg valamit azért bérleti díj gyanánt is. De pl a fanyarpofa csajnak (Joe rokona) semmi pénze, vett kétezerért egy farmert és oda lett minden pénze. Bp-n tényleg vannak ilyen villák, ahová csakúgy be lehet furakodni? LOL

gombóc63 Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16963

Ez idáig rendben is lenne, no de a fejcsere...?

Előzmény: GPS (16962)
GPS Creative Commons License 2019.01.11 0 1 16962

 

 

 

....szerintetek ki kíváncsi a valóságban Milán és a hentes gyerek zsíros, petyhüdt testére?! :)

 

Háát, ha a fiúk tudták volna hogy kell gyorsan kockahasat csinálni - lehet jobban haraptak volna rájuk a lányok.

 

Ki tudja?

Előzmény: TonyBrasco (16958)
KSTMS Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16961

Ezt abszolút elfogadom, nem a kritikával, mint műfajjal van problémám. Az irodalmi kritikák, filmes kritikák stb. hasznosak is lehetnek. De - gondolom én - ezeken a vizsgákon sem az adott mű alaptulajdonságait bírálják. Mondjuk, ha Gogol: Köpönyeg c. műve kerül terítékre, akkor mindenki elfogadja azt a kiindulópontot, hogy ez egy groteszk írásmű. A kidolgozást, a művészi eszközöket, az intellektuális hatást stb. lehet gótcső alá venni, de azt számon kérni Gogolon, hogy miért nem ír realista művet, meg, hogy milyen szerencsétlen alak ez az Akakij Akakijevics Basmacskin, hogy lehet egyáltalán egy ilyen alakról könyvet írni, szóval ezeknek az alaptulajdonságoknak a bírálata, gondolom nem merülhet fel az ilyen vizsgákon.

 

És még egy személyeskedés: a Te meglátásaidat élvezet olvasni (még akkor is, ha azokkal nem mindig értek egyet), kitűnsz a fórumozók közül, a Te írásaiddal soha nem volt semmi bajom. 

Előzmény: GPS (16953)
KSTMS Creative Commons License 2019.01.11 0 0 16960

Elfogadom, amit írsz, megpróbálok nem lovagolni tovább ezen a témán. Egyébként hús-vér emberek (a német forgatókönyvírók, a magyar stáb tagjai, az amatőr színészek) is kaptak hideget-meleget, de egyrészt mintha ez visszaszorulóban lenne, másrészt, személy szerint Te nem szoktad őket szidni.

Előzmény: ancsamari65 (16952)
rayzolko Creative Commons License 2019.01.11 -1 0 16959

Civilizáltabb társas összejöveteleken kutyákat eresztenének rájuk.

Előzmény: TonyBrasco (16958)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.01.10 -2 1 16958

Lánybuli..... szerintetek ki kíváncsi a valóságban Milán és a hentes gyerek zsíros, petyhüdt testére?! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!