Nem tudom, hogy kinek az írásait olvasod, akiket te okosoknak tartasz, de jobb lenne, ha kicsit abban mélyednél el, amit Sogi barátunk reggelenként belinkel. Mert ott ilyeneket nem ír senki és akkor nem csapnád be magadat ilyen butaságokkal.
Egyébként az utópárlat nagy átlagban 50%-körül kezd érződni. De van akinél ennél magasabban és csak a szerencsésebbeknél jelentkezik akár 40%-alatt. De ahogy alább is írták, ez cefre és főző függő is lehet.
A héten kimentem a határba megnézni a kökényt ,láttam ,hogy már itt vannak akik szedték azt tapasztaltam ,hogy van bőven de megkóstoláskor eléggé fanyar az íze.
Azt gondolom még nem ért be bár igaz volt némi fagy de ezek szerint kevés volt neki.
Szerintetek hagyjam még a bokron vagy szedhető már ?
Karácsonyra szeretnék venni egy pálinkafőzőt a családba, mert megnőttek a barackfák, és várhatóan lesz annyi gyümölcs, amiből megéri már pálinkát főzni (nem az anyagi haszon miatt, inkább csak a hobbi kedvéért.)
50-60 ezer forint körül szánnék rá, tudtok ajánlani valamit? (abszolút kezdő vagyo a témában, de szeretnék benne jobban elmélyülni)
Akár konkrét típus ötletet is várok, illetve, hogy mi az amit nagy ívben kerüljek el.
Azért nem értettem mert különböző leírások szerint az utópárlat 30-35%alkoholnál nál kezdődik.Ezek szerint nem minden úgy van ahogy azt az okosok leírják?
Ott kell elválasztani.Legtöbbünknek kb. ott kezdődik az up.,próbálkozni,kísérletezni lehet kis adagokkal,én pl. 57%-nál már külön gyűjtöm,azt hiszem,cefrefüggő,hogy meddig lehet lemenni,nekem ritkán sikerül 50 alá kerülni.
Helló :) Cefre és lepárlókészülék-függő a dolog, nekem is vadkörténél már 53 foknál jött a savanyú íz. Viszont van, hogy gyengén megjelenik, aztán egész sokáig szinten tartja magát, majd hirtelen felerősödik ez az íz. Na olyankor kell elzárni a gázt. A kevésbé savanykás rész aromákban gazdag, ezért hiba lehet hamarabb elzárni a fűtést, érdemes minél tovább főzni. Olyan is volt már velem, hogy 10 fokos volt a kijövő párlat és még mindig semmilyen rossz ízt nem éreztem.
:) biztosíthatlak van probléma a szövegértésemmel, átlagosnál nem jobb.
Ennek ellenére kérlek ne akard elvenni tőlem a reagálás lehetőségét, a stílusodat kifogásoltam, az, hogy benézted a mennyiséget engem nem érdekel, bárkivel előfordulhat.