Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119139

Valós összefüggésnek tűnik .

Előzmény: kaktuszpeti (119135)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119138

És azt olvastad, amit Sogi minden reggel belinkel?

Előzmény: baxy77 (119136)
Ciripke1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119137

Hát ezt találtam, ami szimpatikus, remélem lehet ide konkrét darabot linkelni.

http://www.pankapalinkafozo.hu/products/vajda-ketlepcsos-palinkafozo

 

A módosított pénzkeretbe éppen belefér, a lélektani 100 alatt van (ha picivel is).

Ez elfogadható darab szerintetek? 

Előzmény: Szomjas cápa (119132)
baxy77 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119136

Több írást is olvastam egy közülük itt található:http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/08/palinkafozes-hazilag-2-resz-fotok-video.html

De mint a mondás tartja a jó pap is.........

Köszönöm még egyszer!

kaktuszpeti Creative Commons License 2015.11.22 -1 1 119135

Sziasztok!

Már rég írtam ide, inkább csak olvasgattam.

Találtam egy képet egy whiskey-s oldalon, lehet láttátok már.

Gondolom, ez pálinka főzésre is alkalmazható?

PaGyu Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119134

Sziasztok,

Csak az én üstömet ismerem, tapasztalatom az, hogy az up megjelenése fűtés függő is,

ha az ep elvétele után megnyitom a csapot, akkor lemehetek 42%-ig is, ha lassan tüzelek

már 60%-nál leálok, az átlag kb.68%- nál van.

Megjegyzem, a deflegmációm az itt olvasott ,,recept'' szerint először 66% volt, másodjára

71%. úgy értékeltem akkor, hogy ez jó.

Vélemény?

köszönöm.

 

Előzmény: rézműves1 (119126)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119133

Jól van naaa .-)

Köszönöm.

Előzmény: snapszmester (119130)
Szomjas cápa Creative Commons License 2015.11.22 0 1 119132

Szerintem az még az unoka babakonyhájába is kevés. Azonnal kiderül, hogy kicsi, és veszed a következő,  kb. 35 l-est, ami valószínű ismét kicsi lesz.

Előzmény: Ciripke1 (119131)
Ciripke1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119131

15-20 liter közöttiben gondolkodom.

Előzmény: négyzet (119129)
snapszmester Creative Commons License 2015.11.22 -1 0 119130

Köszönöm a fordítást. Legtöbbször nem lustaságból vagyok szűkszavú. Egyértelműségeket nem szeretek magyarázni. 

Előzmény: In Lak'ech (119124)
négyzet Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119129

Az meg van mar,hogy hany literest akarsz stb? :)

Előzmény: Ciripke1 (119128)
Ciripke1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119128

Hol kezdődik egy korrekt pálinkafőző a boltban?

Tudsz ajánlani bevált rajzot, összeállítást házi építéshez?

Előzmény: Hurkafej (119118)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119127

..."Szerintetek hagyjam még a bokron vagy szedhető már ?"...

 

Szerintünk még rajta lehetne hagyni, de csak akkor, ha a bokrok a te kerítéseden bévül vannak...:):)...

Ellenkező esetben nem biztos, hogy lesz mit szedni.  Tudod, a "familiárisan pigmentáltak" az utóbbi években nagyon rákaptak ilyen "keresetre"...DDD...

 

Előzmény: Bárk_i (119121)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.22 0 1 119126

Figyelj ide Baxy!

Nem tudom, hogy kinek az írásait olvasod, akiket te okosoknak tartasz, de jobb lenne, ha kicsit abban mélyednél el, amit Sogi barátunk reggelenként belinkel. Mert ott ilyeneket nem ír senki és akkor nem csapnád be magadat ilyen butaságokkal.

Egyébként az utópárlat nagy átlagban 50%-körül kezd érződni. De van akinél ennél magasabban és csak a szerencsésebbeknél jelentkezik akár 40%-alatt. De ahogy alább is írták, ez cefre és főző függő is lehet.

Előzmény: baxy77 (119115)
Fabeer Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119125

Üdv.

Sok helyen elkezdték már a kökény szedését. Bár jövő hétre fagyok körvonalazódnak ismét, lehet érdemes még 1 hetet várni vele...

Kivéve ha más meg nem előz, vagy a madarak.

Előzmény: Bárk_i (119121)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.11.22 0 1 119124

Lefordítom neked Snapszi válaszát:  Szedjed.

Előzmény: Bárk_i (119123)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119123

Ebből nem sok minden derült ki számomra.

Ha leszedem ,gondolom elhibázom a döntést .

 

Előzmény: snapszmester (119122)
snapszmester Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119122

A kökény már csak ilyen.

Előzmény: Bárk_i (119121)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119121

Sziasztok!

A héten kimentem a határba megnézni a kökényt ,láttam ,hogy már itt vannak akik szedték azt tapasztaltam ,hogy van bőven de megkóstoláskor eléggé fanyar az íze.

Azt gondolom még nem ért be bár igaz volt némi fagy de ezek szerint kevés volt neki.

Szerintetek hagyjam még a bokron vagy szedhető már ?

 

endrepp Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119120

:) jó, addig is növelem az adagot..

Előzmény: csalitos (119116)
Ciripke1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119119

Szerintem mázsa, másfél mázsa barack lehet maximum. Barkácsolás terén jól állok, de iylet még nem csináltam sosem.

Hurkafej Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119118

Mit jelent ez a barackfa mennyiség? Mennyi cefre lesz egy évben?

Ennyiért olyan jót nem fogsz kapni, de ha te készíted akkor már egész jó rendszert lehet összehozni 60 körül.

Előzmény: Ciripke1 (119117)
Ciripke1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119117

Sziasztok!

 

Karácsonyra szeretnék venni egy pálinkafőzőt a családba, mert megnőttek a barackfák, és várhatóan lesz annyi gyümölcs, amiből megéri már pálinkát főzni (nem az anyagi haszon miatt, inkább csak a hobbi kedvéért.)

 

50-60 ezer forint körül szánnék rá, tudtok ajánlani valamit? (abszolút kezdő vagyo a témában, de szeretnék benne jobban elmélyülni)

 

Akár konkrét típus ötletet is várok, illetve, hogy mi az amit nagy ívben kerüljek el.

 

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

C.

 

 

csalitos Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119116

Majd megszokod....  :-)

Előzmény: endrepp (119110)
baxy77 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119115

Köszönöm!

Akkor nem is olyan nagy a gond mint gondoltam?

Azért nem értettem mert különböző leírások szerint az utópárlat 30-35%alkoholnál nál kezdődik.Ezek szerint  nem minden úgy van ahogy azt az okosok leírják?

obsitos3 Creative Commons License 2015.11.22 0 1 119114

Ott kell elválasztani.Legtöbbünknek kb. ott kezdődik az up.,próbálkozni,kísérletezni lehet kis adagokkal,én pl. 57%-nál már külön gyűjtöm,azt hiszem,cefrefüggő,hogy meddig lehet lemenni,nekem ritkán sikerül 50 alá kerülni.

Előzmény: baxy77 (119112)
Norrington Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119113

Helló :) Cefre és lepárlókészülék-függő  a dolog, nekem is vadkörténél már 53 foknál jött a savanyú íz. Viszont van, hogy gyengén megjelenik, aztán egész sokáig szinten tartja magát, majd hirtelen felerősödik ez az íz. Na olyankor kell elzárni a gázt. A kevésbé savanykás rész aromákban gazdag, ezért hiba lehet hamarabb elzárni a fűtést, érdemes minél tovább főzni. Olyan is volt már velem, hogy 10 fokos volt a kijövő párlat és még mindig semmilyen rossz ízt nem éreztem. 

Előzmény: baxy77 (119112)
baxy77 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119112

Sziasztok! Volna egy gondom amire nem találok választ.

Szóval: A tisztázási folyamat közben már 55-60%alkohol-nál jelentkezik az utópárlatra jellemző savanyú illat. 

Mi lehet ennek az oka?

Házi kis fözöm van nem gyári. De saválló és réz hűtö van.

válaszokat előre is köszönöm!

rézmanó75 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 119111

Igazad van. Ez a bajom nekem is. De ez van sajnos!

Azert meg orulhetunk egy picit! :)

Előzmény: öreg_néne_b (119088)
endrepp Creative Commons License 2015.11.22 -1 0 119110

:) biztosíthatlak van probléma a szövegértésemmel, átlagosnál nem jobb.

Ennek ellenére kérlek ne akard elvenni tőlem a reagálás lehetőségét, a stílusodat kifogásoltam, az, hogy benézted a mennyiséget engem nem érdekel, bárkivel előfordulhat.

 

Előzmény: csalitos (119109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!