Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119285

Mi fály a bérfőzető szomszédodnak?

Nem kell regiszrtálni, neki igen.

Nem kell adózni, neki igen.

Nem tudnak rólad a navosok, róla igen.

Nem tudtok pálinkát főzi, a szomszéd nem is gondolja hogy tud. Csak erre :-)

Előzmény: anaret (119284)
anaret Creative Commons License 2015.11.26 0 1 119284

Érdemes tovább is olvasni, főleg az aláírásig: "DK alelnök". Az fáj nekik, hogy nem fogy az unikum, a royal vodka meg a többi májzsugort megalapozó "vegysz(a)er".  Mindenféle zugivónak és önmagunkat mérgezőnek állítanak be minket. Ha gyurcsány lenne hatalmon ez a kultúra csak "nekik" tudna kibontakozni nekünk nem. UNDORÍTÓAK! Az idióták nem bírják azt elviselni, hogy egy ősi Magyar italt nélkülük mi az otthonunkban elő tudjunk törvényes keretek között állítani. Ha ők a hatalomba visszajönnek szerintem csak akkor lehet megoldás az illegalitásba vonulás! 

Előzmény: öreg_néne_b (119275)
schlumberger Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119283

A nol a Népszabadság OnLine

Előzmény: snapszmester (119282)
snapszmester Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119282

Nem tudom mi az a nol, de a felyezetet végig olvashattad vólna. Régóta benne vagyok a pálinkás dolgokban, de arra a harcra amit a szabad pálinkafőzésért folytattak nem emlékszem. A harcot az orbánkormány hírdette meg tudtommal.

Előzmény: öreg_néne_b (119275)
schlumberger Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119281

:-)))

Előzmény: öreg_néne_b (119275)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119280

Adjuk meg a módját . Én azt gondolom a jövő év az ami számot tevő fog lenni,ha az idei évet vesszük az még nem pontos ,hiszen még csak 1000 forintot kell leróni. :-)

Mindenesetre érdekes ami a cikkben olvasható.

És még egymásnak feszültünk itt nem is oly rég,érv és ellen érv.....

 

Előzmény: öreg_néne_b (119278)
héjja60 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119279

Ma - holnap , megadom a kért adatokat , le kell mérnem .

Előzmény: Bátor aligátor (119263)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119278

Különösen az a táblázat érdekes, hogy a bérfőzött mennyiség megduplázódott az otthonfőzés legalizálása előtthöz képest. Ha idén van visszaesés, az tuti nem az otthonfőzők miatt van...

Előzmény: Bárk_i (119276)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119277

Készítésre bármikor kérhetsz engedélyt, ezzel lehet legalizálni a régi főzőket.

(Az üst, sisak, hűtő volt a padláson az egyéb kacatok között, te most készítesz belőle egy pálinkafőzőt. Az engedélyt automatikusan megadják.)

Előzmény: kezman46 (119274)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119276

Remek cikk,ajánlom mindenkinek a teljes olvasmányt .

Előzmény: schankox (119273)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 -1 1 119275

Odáig olvastam, hogy Orbán tönkretette Gyurcsány nagyszerű remekművét. Ezután sem leszek nol olvasó.

Előzmény: schlumberger (119265)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.26 0 1 119274

Alapjába véve törvénytisztelő ember vagyok, de mivel régi a berendezés, (örököltem) nem jelentettem be, okát most ne firtassuk, most meg már hogy? Ha újat veszek vagy készítek az minden bizonnyal be lesz jelentve, de jelenleg azt a pár kiló gyümölcsöt ami megmarad nem hagyom kárba veszni, nem hiszem hogy azzal az 10 egynéhány  liter párlattal akkora kárt okoznék ennek az országnak, sajnálom.

Előzmény: öreg_néne_b (119272)
schankox Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119273

Azért elég sokan bejelentették a főzőjüket! 2015 októberéig 11.484-en (lásd 3. oldal teteje). 

 

http://www.parlament.hu/documents/10181/303867/2015_48_hazi_palinkafozes/295fe9af-fe2f-4aea-bc3c-d3c2dee779e8

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119272

Ha úgysem tartod be a törvényt, miért érdekel hogy mi van benne? 

Ha a villamoson utólag veszel jegyet, az sokba kerül.

Előzmény: kezman46 (119270)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119271

Ez is egy állásfoglalás :-)

Egyébként pedig mégiscsak a pálinkáról van szó.

Én magam keveset főzök és pont a cikkben is leírt "Finom körte cefrét össze öntve mindenféle rothadt gyümölccsel........."

Illegalitásba vonulok szerintem mint ahogyan 2010 előtt.

 

Előzmény: kezman46 (119270)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119270

Értem, tehát továbbra sem jelentem be, ha majd ha mondják akkor bejelentem és veszek jegyet, mint a villamoson :)

Előzmény: Bárk_i (119268)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119269

Nem bejelenteni kell, hanem jegyet venni. Annyi a lényegi különbség, hogy bejelenteni ingyen lehetett, jegyet venni meg pénzért.

Előzmény: kezman46 (119267)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119268

Ezt már nem is olyan régen átrágtuk.

Adót fizetni kell/ene" .NA már most vagy fizetek és ez bejelentés útján történik vagy megvárom míg a "szomszéd" feljelent .Kiderül,hogy zug főző vagyok ,megintenek ,bejelentésre köteleznek és mi sem természetesebb kifizetem a saját ivásra szánt pálinka mennyiség után járó adót.

Szerintem tömören erről van szó.:-)

 

Előzmény: kezman46 (119267)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119267

Most akkor hogy is van ez?

,,Jövőre a házi főzés bejelentési kötelezettsége megszűnik. A helyi önkormányzatnál kell majd megvenni a főzésre jogosító adójegyet, darabját 700 Ft-ért, legalább öt, legfeljebb 86 darabot.,,

Akkor be kell jelenteni avagy sem???

Előzmény: schlumberger (119265)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119266

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (119242)
schlumberger Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119265

http://nol.hu/velemeny/a-stampedliforradalom-1576843

 

Dicsőség és tisztelet a szakértelemnek! De csak annak!

55HRC Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119264

Igen azokat!

A benne lévőt fúrtam (ami cserélhető) fúvókadörzsáral, ha jól emlékszem az eredeti 1,4.

Pb-vel használtam, sajnos vissza hűlt  a palack és változik a nyomás, ez engem zavart

így került képbe a  FÉG  cirkó égő földgázzal.

 

Előzmény: vizimento (119262)
Bátor aligátor Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119263

Hasonlón gondolkodom én is. Mekkora teljesítményű a motor? Mekkora átmérőjűek a tárcsák? Kb mennyit fordul percenként a dob? Csapágyakat tettél a dob tengelyére?

Köszi!

Előzmény: héjja60 (119252)
vizimento Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119262

Jól értem, hogy ahol a zsámolyból kijön a láng, azokat a furatokat fúrtad 3,5-re?

A fúvóka meg a zsámolyba csavart réznek az elején van, ugye? Azt is fúrtad, vagy az cserélhető és egy 1,9esre cserélted?

Gratulálok hozzá, nagyon szép lánggal ég! :)

PB vagy földgázzal használod? Ha PBvel akkor nem hűl le nagyon a palack?

Előzmény: 55HRC (119260)
körte51 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119261

Ne úgy képzeld el a hideg vízzel hígítást,hogy lehül a pálinka !Bemásoltam neked egy régebbi írásom , amiből kiderül ,hogy kb 10 fokos víznél nincs melegedés és fagyközeli víznél van 2 fok visszahűlés!

 

"Azt tudjuk,hogy a hígítást közel azonos hőmérsékletű vízzel illik végezni! Mivel kételkedő vagyok , kipróbáltam másképp.  22°C párlat 65 %-os + 13 °C víz = 50 % párlat 23 °C! Semmi gond vele ,sőt jobbnak érzem , nincs akkora fölösleges felhevülés!  Legközelebb kipróbálom még hidegebb vízzel!"

 

"A hideg vízzel hígítást próbáltam.  22°C - 65% körte , víz 1,5°C . Hígítás után 20,1°C -  48% lett a körtém!  Minden gond nélkül hígítható hidegebb vízzel !"

Előzmény: Berzeg (119247)
55HRC Creative Commons License 2015.11.25 0 1 119260

Üdv Urak!

Gáz égő határ feszegetés.

A kínai 5,5 KW os PB égő  ø3,5 fúrva ,ø1,9 re fúvókázva 20-60mbaros nyomáscsökkentő plusz furatokkal az öntvényen az utólagos furatok többlet levegőt adtak szebb lángkép,ill. felfűtési időben is kicsit jobb. A mellette lévő FÉG  c-18 gyári égő földgázzal.

tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119259

Legközelebb kipróbálom! Köszi!

Előzmény: TINTUS (119258)
TINTUS Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119258

Az egyik hordó birset egyszer a másikat kétszer ágdarálóztam. A körülmények , feltételek egyformák voltak. A kétszer darált 4-5 nappal előbb kiforrt.

 

Előzmény: tanca1 (119256)
jkalo Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119257

Sziasztok,

a Zimopec-el kapcsolatban felmerült bennem, hogy a lassan 1 hónapja érő csipkebogyólikőrhöz (vagy esetleg a kökénylikőrhöz is)  adnék pár csepp zimopec-et, hogy a bogyókat lebontsa és még krémesebb legyen a portéka.

A zimopec-et must és gyümölcslé készítéshez is ajánlják, akkor elvileg nekem is jó lehet a fenti problémára. Viszont arról nem találok semmit, hogy a visszamaradott készítmény egészségre ártalmas lenne?! Mit gondoltok ?

 

Közben a kökénycefre beindult, 2-3 óránként kevernem kell, különben kifut :-), pedig majdnem félig van csak a hordó !

Előzmény: barkócza (114957)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119256

Az ötlet nem az enyém, hanem a gyártóé :) Nekem ilyen van, de még ennél is előfordul hogy az előaprító kései közé -a tengely fölé- beszorul az alma. Ettől függetlenül, jó találmány. Ha már ágaprításra használhatatlan.. Én az ezen keresztülküldött almát és birset már nem keverőszárazom, szerintem felesleges. Pépes mint egy püré.

Előzmény: zsorsz (119255)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!