Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2015.02.25 0 0 93502

Kicsit ez emlékeztet a "világhírű magyar szakácsokra", akikről sorban derül ki, hogy ételszobrász meg aszpikformázó versenyeken nyernek.

Nekem egy "master chef" ne tököljön 5 percet 1 db. répa formázásával, mert akkor olyat fizettetnek meg velem, amit nem akarok.

Előzmény: joy (93500)
Csimpolya Creative Commons License 2015.02.25 0 0 93501

Lenyűgöző, de ha sosem eszem ilyen formában zöldséget, azt kibírom valahogy.

Előzmény: joy (93500)
joy Creative Commons License 2015.02.25 0 0 93500

Nagyon jó.

Csak tudnám, minek?

Luca_41 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 93499
Előzmény: ketyo61 (93498)
ketyo61 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 93498

kovaszos?

Előzmény: Luca_41 (93497)
Luca_41 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 93497

Nem lesz. Uborkát olyan 2-3 mm vastagra kell vágni. Csemege uborka vagy ecetes vagy mi az ördög a neve. Amit el szoktunk tenni üvegbe télire. :-) 

Előzmény: ketyo61 (93495)
ketyo61 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 93496

En is az oroszokhoz jarok pl. sprats (sprotni otthon) nagyon olcso naluk, meg a tokehalmaj. Szeretem a boltjaikat. Ja, es a kenyer naluk a legjobb. 

Előzmény: H_G (93487)
ketyo61 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 93495

Jol hangzik, de nem lesz tul savanyu?

Előzmény: Luca_41 (93494)
Luca_41 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 93494

Szeretnék Veletek megosztani egy receptet, ami nagyon jó vendégvárónak is. 

A mennyiségekkel kicsit bajban vagyok, de úgy durván leírom. Szerintem olyan 6 embernek elég

 

4 krumpli, 6 tojás, savanyú uborka, tejföl, majonéz, 25-30 deka sonka, 20 dkg sajt.   

 

4 nagyobbacska krumplit  és a tojást megfőzöm. Veszek egy nagyobbacska (20*35cm)magasfalú edényt. Ha megfőtt a krumpli, nagylyukú reszelőn lereszelem, az edény aljára teszem. Utána kb 3 kanálnyi tejfölt, és 2 kanálnyi majonézet elkenek a tetején, utána jön a karikára vágott főtt tojás, majonéz+tejföl, karikára vágott uborka, majonéz+tejföl, csíkokra vágott sonka, majonéz+tejföl és rá a reszelt sajt. Pár órára mehet a hűtőbe. 

Kockára vágom (mint a rakott krumplit). 

 

 

ZsuR Creative Commons License 2015.02.15 0 0 93493

Előzmény: ZsuR (93492)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.15 0 0 93492

A konzerv az mas... a vizeset nem szabad ugy enni mint az olajos halat altalaban - az alapanyag fozeshez.  Amit szeretek vele az a tuna sandwich - osszekeverni aprora vagott zoldseggel, majonezzel, piciket fuszerezni, kellemes ebedre egy salataval.

Előzmény: Boszorka (93491)
Boszorka Creative Commons License 2015.02.15 0 0 93491

Mindegy hogy, tök izetlen. Lényem annyira szereti a tonhalat, hogy képes lenne, ha hagynám, a dobozból egy villával felfalni az egészet, minden nélkül. A vizes változatot nem szerette, nekem se izlett, mert nem volt meg a jellegzetes tonhal íze. Többet olyaat nem veszünk. Tonhalat bármilyen formában itthon esszük.

Előzmény: ZsuR (93490)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.15 0 0 93490

Hogy probaltatok enni?

Előzmény: Boszorka (93489)
Boszorka Creative Commons License 2015.02.15 0 0 93489

Mi odakint kényszerből megvettük egyszer, mert nem találtunk sehol "normálisat". Ehetetlennek minősült, ment a kukába.

Előzmény: Caipi (93488)
Caipi Creative Commons License 2015.02.15 0 1 93488

Én meg csak a vízben levőt eszem / veszem....

Előzmény: Boszorka (93485)
H_G Creative Commons License 2015.02.15 0 0 93487

Makréla? Nagyon finom olajos konzervnek, mondjuk az igazán jóért (SZAJRA) itt is az orosz boltba kell menni.

ZsuR Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93486

Oh, van boven tonhal olajban...  az igazsag az, nem lelkesedem ertuk - ritkan eszem, nagyon halszagu.

A mustaros vinaigrette tokeletesen megfelel nekem...

Előzmény: Boszorka (93485)
Boszorka Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93485

Igen a keménytojást kifelejtettem. Viszont most eszembe jutott, hogy a vinegert a tonhal olajából érdemes csinálni, bár utoljára felétek sehol nem találtunk tonhalat olajban, csak vizben, ami elég pocsék tud lenni.:-(

Előzmény: ZsuR (93484)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93484

Koszonom Boszi - a tonhal konzerv volt a kerdesem, hogy az eredetileg vagy nem. Sardella (anchoviy)?  Itt azt is tesznek bele... en szeretem - de sokan nem...

 

A zoldsegek meg, ahogy irjatok, a bab igen, meg a hagyma.  Szivesen teszem zoldsalata agyra... kerdes: volt hozza kemenytojas is?  Ha teszek melle krumplit (fingerling) akkor egy nagyon tartalmas egytaletel lesz belole.

Előzmény: Boszorka (93482)
Caipi Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93483

Igen, mi is zöldbabosat kaptunk Nizzában. 

Előzmény: Boszorka (93482)
Boszorka Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93482

Sokszor ettünk a franciáknál salade nicoise-t. Az eredeti recept szerint (állítólag) salátalavelekre raknak zöld ceruzababot, megfőzve persze és tonahalat konzervből. Körbe hagymakarikák és egy sima vinegrette van ráöntve. De ezen a néven sok helyen vegyes zöldsalátát adnak, paradicsommal és hagymakarikákkal + tonhal. Az utóbbi elmaradhatatlan. A ceruzababos változatot kizárólag Nizzában ettük, mert az egész onnan származik.

Előzmény: ZsuR (93479)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93481

Igen - meg a legolcsobb... ha kapok jo minosegu tunat, azzal fogom... ha nem marad a lazac.  A tuna... a konzerv... nagyon eros szagu nekem.

 

Előzmény: Törölt nick (93480)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93480

Már nem emlékszem milyen hal volt, de nem tonhalkonzerv, az biztos. Gondolom azzal a legegyszerűbb.

Előzmény: ZsuR (93479)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93479

Koszonom!

 

Igen, ezert is probalom az eredetit vagy az ahhoz kozelit megtalalni.  Illetve... tobb valtozatot megismerni, aztan nekiallni egynek.

 

Ami igazan erdekelne, az a hal... szardella az nagyon olyan, hogy vagy szeretik, vagy utaljak... es elegge sos.  Az oliva bogyo is... szoval milyen legyen a hal. Mert ez a recept tunat ir, olajosat... gondolom nem art ha frissel van helyettesitve.

 

Előzmény: Törölt nick (93478)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93478

Én ettem Franciaországban Nicoise-nek mondott salátát, abban nem volt krumpli, meg persze cékla és retek sem, de volt rizs, hal, olivabogyó, hagyma, zöldsaláta féle. 

Gondolom ez is olyan alapétel, amit mindenki egyéni ízlés szerint készít.

Előzmény: ZsuR (93477)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.14 0 0 93477

Probaltatok mar?  Nem igazan tudom mi is az eredeti recept - talan ez...

 

http://www.saveur.com/article/Recipes/Rte-7-Salade-Nicoise

 

homerx Creative Commons License 2015.02.04 0 0 93476

nagy zabalas?

Előzmény: Bubo.Bubo. (93475)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.02.04 0 0 93475

és valamit sütöttek/előkészítettek azon a konyhaasztalon...

Előzmény: nagypapi51 (93473)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.02.04 0 0 93474

? Jack Nicholson? Jessica Lang? tudom, Google, de most csak találgatok...

 

(olvastam is, furcsa amerikai történet...)

Előzmény: nagypapi51 (93473)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 93473

Hú de rég láttam - de a jelenetre emlékszem!

 

 

Előzmény: krizsi_l (93472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!