Keresés

Részletes keresés

Schaf Creative Commons License 2017.02.22 -2 0 12106

Letölteni??


Hát azt nem lehet..  vásárlás előtt kellett volna tájékozódni és kifizetni annyi pénzt amibe ez kerül...  olyan eszközt venni, ami tudja ezt a funkciót...

Az mondjuk nem "20e-be lett vóóna" az igaz...

Előzmény: nemestomy (12105)
nemestomy Creative Commons License 2017.02.21 0 0 12105

Szia! Nincs. Honnan tudok letölteni?

Előzmény: StMiklos (12102)
juhlaci Creative Commons License 2017.02.19 0 0 12104

Az előttem szólók az ftr fájlokat kérdezik amik nélkül hiába állítanád be a kamionos közlekedést. országonként vannak ezek is mint az fbl. térkép fájlok

Előzmény: nemestomy (12100)
lutria Creative Commons License 2017.02.19 0 0 12103

Az enyémben térkép módban a jobb felső sarokban van egy ikon,abban van a hasznos helyek/kedvencek/előzmények...útvonal beállítások--->és abban az első a jármű--->kiválasztható hogy sz.g.k/gyalogos/kerékpár....kamion--->méretek,súly,max.seb.

Előzmény: nemestomy (12100)
StMiklos Creative Commons License 2017.02.18 0 0 12102

  Szevasz!

 

Csak megy bátortalan kérdés..

Van benne kamionos térkép kiegészítő file?

 

  Üdv: Stmiklos

   

Előzmény: nemestomy (12100)
x20fan Creative Commons License 2017.02.18 0 0 12101

A mapsource tud olyat, hogy egy útvonal pontjainak számát csökkenti. Tehát a gps-szel rögzített útvonalat átkonvertálod gdb formátumba, ezt betöltöd a mapsource-ba, csökkented a pontok számát, kimented és visszakonvertálod az igo által emészthetőre.

Előzmény: garaz (12099)
nemestomy Creative Commons License 2017.02.17 0 0 12100

Sziaztok! Most vettem egy navon a520_at igo nextgennel. Sehol nem talalom a kamionbeallitasokat.szélesség,magasság,hosszúság,súly. Hol tudom beállitani?

garaz Creative Commons License 2017.02.16 -1 0 12099

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek.

Mégpedig hogy van egy útvonal amit felveszek gpssel aztán azon az útvonalon végignavigál az igo.

Megpróbáltam az igo nyomvonalrögzítővel, rögzítette is  a nyomvonalat. Átkonvertáltam a fájt kmlre de olyan sok adatott rögzített hogy, lefagy az igo.

 

Ötletetek van valami megoldás a problémámra?

 

 

 

Schaf Creative Commons License 2017.01.29 0 0 12098

Sajnos a NextGen-be már nem folytam bele, mivel csak parasztvakításnak tartottam. Nem találtam eddig senkit, aki meg tudja mondani miben "jobb", mint a Primo.  :D


Sanszos egyébként, hogy az NNG ezért is, mint minden másért licencdíjat akar (a röhej, hogy közben meg saját adatbázisa sincs..) így vélhetően licencfüggő a dolog. 

De ahogy mondtam ez csak tipp részemről, ebbe a szoftverbe már nem voltam hajlandó időt és energiát fektetni.  :)

Előzmény: lautnermark (12097)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.29 0 0 12097

Szia Schaf

 

A licenceszerződéseket nem igazán szoktam elolvasni. Köszönjük és további sok sikert a "gyerekgyártáshoz". Arra van valami ötleted, hogy a play-s NextGen-be mit kellene még beállítanom, hogy jelezze a Véda kamerákat? Hang és vizuális jelzés beállítva és "közelítéskor". Ehhez képest az ikont mutatja, de semmilyen jelzést nem ad. Gyorshajtásra állítva és gyorsan hajtva sem. 

Elméleti szinten kérdem, hogy egy CserRobi spc gyűjtemény működésre bírható a NextGenben?

Előzmény: Schaf (12096)
Schaf Creative Commons License 2017.01.29 0 1 12096

El nem akarom hinni, hogy rajtam kívül élő ember el nem olvassa  a licencszerződést..  :D :D :D


Elvileg tilos a szoftver BÁRMELYIK összetevőjének megváltoztatása. Értsd nem nyúkálhatsz bele sem a data.zip-be, sem a branding.zip-be. Ugyanígy tilos sajátot gyártani a szoftverhez ezekből. (a szerződésben benne van)

Tudomásom szerint én voltam az egyetlen külsős, aki hivatalos engedélyt kapott erre az NNG-től (mesl'eg amit még nem is vontak vissza) bár azt is csak egy bizonyos esetre engedélyezték.

Az más kérdés, hogy az NNG miért nem csap le már olyan vasszigorral a skinekre. Egyrészt nem igazán van rá apparátusa, másrészt jól felfogott üzleti érdeke is, hogy legyenek önjelölt és főleg INGYENES tesztelői.
 
 
Képzeld el, hogy te vagy az NNG.  Kiadsz egy szoftvert amit a tesztelők kb 6-900K fizetésért tesztelnek, de a legtöbbször messze nem tökéletesen, Emellett ilyen-olyan okok miatt a programozói fluktuáció is megugrik és gyakorlatilag megesik, hogy az "XY kódrészt" készítő programozó már nem is dolgozik nálad. 

Mi garantálja, hogy hibátlan szoftverrel tudsz előállni?

De mi van akkor, ha egy csomó önjelölt nekiáll és elkezdi buherálni a cuccot....  némelyik elég ügyes és elég munkaórát fektet abba, hogy a színek megváltoztatásán túlra is eljusson, így esetenként olyan ötletekkel is szembesülsz, amik vagy neked nem jutottak eszedbe, vagy pedig a programozók másképp közelítették meg a funkciót, ezért az eddig nem volt kivitelezhető.

Egyrészt az ő munkájukért nem felelsz....  Lásd az előbbiekben idézett NNG választ...  
"...Ha kárt okoz az edott eszközben egy ilyen szoftver? Kit érdekel.. nem mi csináltuk, nincs felelősség...  Support? Mire? Nem mi csináltuk, nem kell adjunk rá...  De végső soron mégis a mi nevünkkel fut a cucc, ami ingyenes reklám..."

Másrészt az így kialakított megoldásokat az NNG ugyancsak a licencszerződése szerint simán felhasználhatja, és fel is  használja. A készítő pedig egy szót sem szólhat, mert még be is perlik..  (Ahhoz értenek)
Számtalan olyan dolgot tudnék felsorolni a Primo vagy az NextGen megoldásai közül, ami kvázi az én gyerekem. :D Kezdve az alternatív útvonaltervezéssel, vagy a sebességmérő kamerák jelzésével....


Csak mondom, hogy kb 2 éve kész az a modul ami képes külön kezelni a matricás és útdíjas utakat, illetve a magyar rendszer  "megyei matrica" őrületét...   Szerintetek miért nincs még a szoftverben?  :)


Szóval az eredeti kérdésre visszatérve: Igen elvileg tilos, de amíg az NNG-nek jól jön, addig engedi. Amint viszont kellemetlenné válna a dolog, akkora pert akasztana a készítő nyakába, hogy megemlegetné. :)



Ami pedig a lopott szoftvereket illeti: Sokat röhögök azon, amikor egyes warez oldalak prominensei a tolvaj FIDESZ bandáról papolnak itthon az FB oldalaikon...  Ahogy anno Hofi mondta:  "Előbb otthon nézzél körül jóbarát"
Az, hogy nem fizet a magyar (és több más náció sem) azért amire nem telik neki, az évezredes hagyomány..  más kérdés, hogy az aktuális hatalom ezzel éppen mennyire foglalkozik. De az azért röhejes, amikor egy tolvaj tolvajt kiált.   :D :D

De a politikát hagyjuk...












Előzmény: lautnermark (12093)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12095

Köszi, akkor bármit lehet.

Előzmény: DM43 (12094)
DM43 Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12094

Egy másik fórumon levő ismerős feltette a következő kérdést az NNG felé:

- Mi az NNG hivatalos álláspontja az egyes skinek, hangok, kiegészítők használatával kapcsolatban? Amennyiben engedélyezett, melyek azok?
- Melyek azok a változtatások, melyek nem sértik a jogokat, de javítják a felhasználói élményt, így azok említése, megosztása nem ütközik törvénybe?

 

Ez a válasz érkezett:

Az NNG csak a saját terméke, az iGO Navigáció iránt tud felelősséget vállalni, és csak a saját, hivatalos termékével kapcsolatban áll módjában a fogyasztók felé kommunikálni. Ezt a terméket teszteltük intenzíven, a tesztek alapján folyamatosan javítottuk, és az NNG által a napi használatra alkalmasnak talált verziót bocsátottuk a felhasználók rendelkezésére, megbizonyosodva arról, hogy az eleget tesz mindazoknak a megbízhatósági és minőségi követelményeknek, melyek a cég szerint egy felhasználóbarát, modern navigációs alkalmazás iránt támaszthatóak. Igyekeztünk olyan alkalmazást létrehozni, melynek működése rugalmasan alakítható a felhasználók ízlése szerint, észben tartva méretoptimalizálási és egyéb szempontokat is, de nyilván rengeteg egyéni, kreatív ötlet merül fel a felhasználókban. Az, hogy ezekkel az ötleteket a felhasználók a termék megvásárlása után megvalósítják-e, és milyen módon, és a módosításokat milyen keretek között használják, arra semmilyen rálátásunk és ráhatásunk nincsen. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy amikor egy felhasználó iGO Navigációs szoftvert vásárol, fontos, hogy meggyőződjön róla, hogy jogtiszta terméket vásárol, mivel a nem jogtiszta szoftver használatának számos jogkövetkezménye lehet. Mindemellett pedig csak az eredeti, hivatalos terméktől várhatja el, hogy az megfelel az elvárásainak.

Előzmény: lautnermark (12093)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12093

Schaf!

A skinezés most szabályos vagy tiltott?

 

Más:

A múltkor volt a Fixtv-n a betelefonálos műsorban egy fiatal srác, aki megkérdezte, hogy:

 

- apukától kapott egy sz.gépet és honnan tudna hozzá windows10-t letölteni?

- talán meg kellene venni - mondta a műsorvezető

- megvenni? pénzért? dehát mindenki ingyen töltögeti! hát ez nem egy ingyenes program?

 

Azt hittem, hogy menten lefejelem az asztalt.

Előzmény: Schaf (12086)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12092

Lett volna még egy gondolatom a véleményedhez, de mivel úgy látom, hogy kipróbálod az egyenes utat, ezért idejét vesztette. Kellemes időtöltést kívánok a programhoz.

Előzmény: buyer2 (12080)
buyer2 Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12091

Ha azt hiszed vagy valaki akkor megnyugtatlak egy senki vagy. Lelki segélyesek biztosan segitenek. Részemről a téma lezárva. Segiteni nem segitettél egy szóval sem, de meg oldottam magamtól.

 

A 7 napos verziót letöltöttem és a full EU térkép 8.e.ft. 

 

 

Előzmény: Schaf (12089)
Schaf Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12089

Kisbarátom...  Tudod..  mint az életben...

Bejössz, körülnézel (értsd: ELOLVASOD A TOPIC LEÍRÁST)


...aztán amikor rájössz, hogy ez nem egy sarki kocsma, akkor elballagsz. Minden más esetben téged vágnak ki.

(remélem érted a célzást)

Előzmény: buyer2 (12088)
Schaf Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12087

..és még valami.

Az NNG jó ideje elérhetővé tette Android rendszerekre a Primo verziót és a Nextgen-t is. (Nekem mondjuk a Primo sokkal jobban bejön, mert sokkal okosabban paraméterezhető).

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igo.primong.igoworld


A fenti szoftver 7 napos teljes értékű verziója ingyenesen elérhető bárkinek. Hét nap után, ha jól emlékszem 10e ft körül van pl. az Európa térkép...


Most mondjam azt, hogy elmehet melegebb éghajlatra, aki szerint ennyit már nem ér meg?  

 

Schaf Creative Commons License 2017.01.28 0 0 12086

Majd amikor a szoftvergyártó szarik frissíteni a cuccodat és kukázhatod a fejegységedet, jusson eszedbe, hogy szerinted a szoftverfejlesztőnek nem jár pénz...

Nagy szarba lenne nélkülük az hozzád hasonló 2 bites droid aki úgy akarja használni a technikát, hogy fingja nincs a működéséről.

A te fajtád (igen, mert ez már fajta) miatt van az, hogy egyre többet kell az amerikai mintára (ne tedd a macskát a mikróba) supportra költeni. Hogy szájbarágós programokat kell írni, mert nyomkodni azt tudja a hozzád hasonló nagy arcú balfasz, de hogy értené mi mért működik... na az már nem. Azt inkább megkérdi okosba ingyé, meg fél ÁFA-val, meg ilyenek...

"Letőőcsed öcsém a netrű oszt megy!"

De ha holnap az ő béréből lecsippentenének 20%-ot, mondván "bocs de páran letöltik a netről amit csinálsz" akkor aztán anyázna ám ezerrel....


Kisbarátom...  mi V betűsek meg különben is had döntsük már el, hogy mikor küldünk el a faxba oda, ahonnan "letőccsed" a cuccodat...  Mert érdekes, hogy segítséget azt akarsz, de fizetni meg nem...  Tudod az, hogy én ÉRTEK hozzá, nem jelenti azt, hogy KÖTELESSÉGEM a hozzád hasonló arrogáns pöcsnek ingyé' segíteni.


(Minden V betűstől, meg jó érzésű usertől elnézést...   Igen, lopjon aki akar...  csak nehogy má' neki álljon feljebb..  főleg nem ebben a topicban, ahol a leírás kifejezetten tiltja a warezt..)

Előzmény: buyer2 (12080)
buyer2 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12085

További szép estét! ;)

Előzmény: lautnermark (12081)
blueye Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12084

ezt nem kene

Előzmény: lautnermark (12083)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12083

Személyeskedés helyett, inkább a topikleírást ajánlgasd.

Előzmény: Tarzy52 (12082)
Tarzy52 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12082

"V" betüs és mindenhez ért....1832 hozzászólása van, de ez kb 120 topikban.....?

Előzmény: buyer2 (12080)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12081

Ha ilyen okos vagy, akkor miért jöttél ide kérdezősködni?

Előzmény: buyer2 (12080)
buyer2 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12080

Erdekesek vagytok Ti V betusek. 

Szerinted a fejlesztok napi IGO csomag eladasbol kapjak a fizetesuket? Na akkor ezt le is tudtuk...egyebkent sem ez volt a kerdesem de mindegy. Megoldodott a problema.

 

De hadd segitsek akinek jol jon. A V betusok meg fizessenek ha ok ettol jobban alszanak.

Egy megoszto oldalon, van a hasznalhato verzio, mindeki szive joga eldonteni hogy mit kezd vele.

Előzmény: lautnermark (12079)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.27 0 0 12079

A droidos fejegységet miért vetted meg? Miért nem töltöttél le egyet a netről? Szerinted a navigációt készítő cég dolgozói nem érdemlik meg, hogy fizetést kapjanak? Nyilván Te is ingyen dolgozol, hiszen a munkádért cserébe miért is várnál el fizetést!?

Előzmény: buyer2 (12078)
buyer2 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 12078

Tehát akkor ez azért nem megy mert 0 forintos? 

 

Más egyéb infó amitől életet tudok bele lehelni? (másnak megy)

Előzmény: Schaf (12074)
Tarzy52 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 12077

Kösz!

Előzmény: Schaf (12076)
Schaf Creative Commons License 2017.01.26 0 0 12076

Majd cseréli magának a következő frissítéskor. Addig nem is lehet elérni a Play-en.


Előzmény: Tarzy52 (12075)
Tarzy52 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 12075

Szasztok!

 

A Szüli-App-ban tudok térképet cserélni?

 

Ha igen, hogyan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!