Keresés

Részletes keresés

marcsi1965 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 6476
Gondolom minden utazási irodának máshol vannak lekötve szobái. Mi a sóstó mellett voltunk, ahol csak egy medence volt, a víz az tiszta volt ,csak néhány légy úszkált a tetején. A medence mellett volt egy kilátó, ahová nagyon érdemes felmászni. MIVEL MI KÖZEL VOLTUNK A SÓSTÓHOZ , AZÉRT CSAK 5.15 h- kor indultunk tovább. A klíma olyan jó volt, hogy éjszaka vissza kellett kapcsolni. / BEST R./
Előzmény: giotto59 (6475)
giotto59 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 6475
Ezek szerint csoportjai válogatják, hogy ki hol száll meg a Szahara túrán. Mi is egy 3 *-osban szálltunk meg, de itt nem voltak bungallók, csak a szálló épülete. Mi a második emeleten kaptunk szobát, a Szahara felöli oldalon. A légkondival volt gondunk, mert nagyon meleg volt, hiába működött. Akartak adni egy másikat, de megnéztük, ott is hasonló volt a helyzet. 1 éjszakát azért kibírtunk.
Itt is volt fedett termál rész, de a színe miatt nem bele senki.
Előzmény: ötfalusi (6470)
giotto59 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 6474
Csatlakozom Ötfalusi véleményéhez, nem volt olyan rossz a tuniszi túra. Nektek nem volt szerencsétek ezek szerint a Bardo múzeumban. Nálunk nem voltak "sokan", igaz a levegőtlenség ekkor is megvolt. Mondta is előre az idegenvezető, hogy jó időben itt nagyon meleg van, rossz időben viszont nagyon hideg.
Előzmény: ildiko.mate (6472)
marcsi1965 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 6473

Szia Ildikó!

Mi júl. 1-én jöttünk haza a Riadhból, örülök ,hogy Neked is jó véleményed volt a szállodáról, mert írtak itt a fórumon néhányan lehangoló kritikát is, amivel mi nem értettünk egyet. A fügelekvárt, és a kígyóalakú kalácsot, amii középre volt kitéve én is nagyon hiányolom, meg e tengert , a pálmafákat, a napsütést, és úgy általáben a nagy semmittevést. Azt, hogy nem nekem kellett kitalálni mit főzzek ,és hogy nem nekem kellett elmosogatni  stb.........:)

Előzmény: ildiko.mate (6469)
ildiko.mate Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6472
Sajnos mi a folklór estet kihagytuk, de ezek szerint nem veszítettünk semmit?? Tényleg annyira gáz? Amit nagyon nehezen viseltem a Tunis-i kiránduláson, az a Bardo múzeumban levő tömeg és a levegőhiány. Mint egy heringes dobozban. Szerintem. Ti szerencsések voltatok, ha nem volt benne részetek. Melyik szállodában laktatot?

Egyébként elképesztő a tunéziai férfiak mentalitása és életvitele. A szahara túrán jobban lehetőség nyílik megnézni a "túrista központ"-on kívüli életet.
Előzmény: ötfalusi (6471)
ötfalusi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6471

Hát szerintem nem olyan rossz a Tunisz fakultativ sem, a lényeg az idegenvezetőben van elásva. Nekünk azt hiszem szerencsénk volt, elég érdekesre sikerült a program.

Ami viszont tényleg vacak, az a "Folklórest", illetve a "tevepuszilós" fél napos program. A folklórműsornál a szállodai animátorok is jobbak, a kaja ehetetlen, a tevegelés pedig a város szélén egy roncstelep mellett van, egyedül a fényképek érnek valamit, amit a helyi fotós csinál. Ugyanez a Szahara-túrán k..va jó!

Előzmény: ildiko.mate (6469)
ötfalusi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6470

Múlt szombat-vasárnap voltunk a Szahara-túrán, fantasztikusan jó, semmiképp nem kihagyni! Az egészet nem írom le, de a szállodáról annyit, hogy Tunéziában minden csillagból el kell venni egyet, ha Ny-Európai mércével méred. A sivatagi szálló 3 csillagos, annyit majdnem tud is. Egy nagy udvaron kis bungallókból áll a szálló, 4-5 szoba van egy földszintes épületben. Az udvar kellően vadregényes, nem könnyű megtalálni a szobát benne, van vagy 3-4 medence (egy fedett "termál" is!), ezek tisztasága aggályos. A négyágyas szoba szép, a füdőben kicsi a viznyomás, de fürdéshez elég. A víz itt egyedül sós izű, nem ajánlom inni, de még fogat mosni sem. A kaja elfogadható, svédasztalos.

Jelzem, hogy a szállodát kiélvezni nemigen lesz időd, mert a tevegelés után 7 óra tájban értek oda, a reggeli ébresztő pedig 3.30-kor(!) van, indulás 4.20-kor, reggeli után. Erre az időre tökéletesen elfogadható.

A lényeg, a túrára elmenni, amolyan "best of Tunesia"! Jó utat! 

Előzmény: ancsuri (6461)
ildiko.mate Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6469
Sziasztok!

1-én jöttünk haza Sousse-ból. A Riadh Palms hotelben laktunk, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. A Best Reisen-nel utaztunk a Medina Tours-sal közösen. Totálisan meg voltunk elégedve az idegenvezetőkkel minden szempontból. Mindenhol pontosan vártak minket, mindenféle felvilágosítást megadtak s nagyon kedvesek voltak, ami egy idegen kontinensen nagyon fontos.

Azt azért meg kell hagyni, hogy a Tunéziai ételek kellőképpen mások az általunk megszokottakhoz képest.
Reggelinél ne hagyjátok ki a menta teát, füge lekvárt, "teveszalámit"!

Bárki,aki Tunéziába utazik, s persze nem szeret órákat tölteni múzeumokban...., az semmi esetre se hagyja ki a Szahara túrát, felejthetetlen. Hát még a tevegelés... Viszont a Tunisz, Kártágó kirándulás szerintem kellőképpen felejtős.
andi1967 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6468

 

Szia!

 

Egyáltalán nem volt szörnyű, csak koplalós!

 

Mint már írtam, a szoba jó volt, de a konyhája számomra 0.

Olvass vissza, elég sokmindent írtam, nem akarok mindent ismételni, mert nem akarom az embereket ugyanazzal untatni.

Röviden:A szálloda jó, nekünk négyünk egybehangzó véleménye, hogy a kaja a gyengénél is rosszabb, tisztaság ok, kertje ok.

Nálunk az elintézési mód volt gáz. Tudtam, hogy afrikai országba megyek, és nem várhatom el azt amit itthon, ezért próbáltam internetes infok alapján olyan szállodát találni, ami a nagyevő férjemnek is megfelel. Meg is találtam, saját szememmel láttam, hogy a Riadh nagyon jó választás volt. Csak hát....

Kint egyáltalán nem lehet adni a csillagokra, mert pl a 3 csillagos Marabout hotel a Riadhnál is jobb, hát még a Chems El Hanánál!

Csak az a veszélyes, ha ott túlfoglalnak, akkor helyette 3 csillagosban vannak nagyon gáz szállodák.

Biztos jól fogjátok érezni magatokat, mi is nagyon jól éreztük, és mivel a kaja kint olcsó az éttermekben, azért éhen sem haltunk, bár nagy csalódás volt, hogy így kiszúrtak velünk.

Ha valami kérdés van, nyugodtan kérdezz, benézek és szívesen válaszolok.

Egyébként a szálloda kertje nagyon szép!!!

Nagyon jó nyaralást, és várom a ti véleményeteket, ha visszajöttetek.

 

Andi

Előzmény: tamas78 (6455)
hátizsák Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6467

Köszi, mindenkinek!

Azt hiszem, itt fogok visszakeresni, az én útikönyvemben nincs benne!

 

ditkehajnal Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6466

Sziasztok!

Igen 20kg. Na de volt már 22 is és nem szóltak.

De jobb betartani, mert nem lenne túl izgi ott

selejtezni, hogy akkor mit is dobjunk ki.

Kézipoggyász általában 5kg, amiben véletlenül

se legyen manikűrkészlet vagy bicska.

Előzmény: hátizsák (6462)
861217 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6465

 

 

   szia hátizsák! köszi a választ! egyébként ma hívtak hogy 10 kor indul a gép, 9:40 helyett!! valaki tud valamit a marhaba clubról?  ugyhallottam johely, remélem nem raknak át másik szállodába...

Előzmény: hátizsák (6462)
hátizsák Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6462

Szia!

Úgy tudom 20 kg/ fő és általában a kézipoggyászt nem szokták belemérni.

Előzmény: 861217 (6441)
ancsuri Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6461

Sziasztok!

Volt mar kozuletek valaki a Medina Tours (vagy mas iroda) tuneziai korutjan? A Medina ennel az utazasnal csak 3*-os szallodat ajanl. Ha jol tudom, ez korant sem felel meg a magyarorszagi 3*-nak, vagyis kicsit felnek tole. Kivancsi vagyok mindenfele tapasztalatra!

Koszi!

hátizsák Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6460

Sziasztok!

Szeretnék néhány alap  kifejezést megtanulni arabul.

Pl: köszönések

köszönöm

kérem stb.

Ha valaki tudna segíteni...úgy írja le ahogy ki kell ejteni.

Köszi előre is

Andrea

 

CsirkeHaL Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6459
Sziasztok!

Hát csak olvasoma a sok sok infot amit tőletek kapok itt... nem is tudom mi lenne kinnt velünk új utazókkal, ha a ti élményeieteket, amik jók és rosszak egyaránt nem írnátok itt le. Biztos egy csomó témát már ezerszer kibeszéltetek itt, de nekem pédául aki új vagyok itt szinte minden téma érdekes.:)
Mivel 22-én megyek Sousse-ba az El Hana Beachre így ezzel a hotellal és a várossal kapcsolatban is minél felkészültebben szeretnék elindulni. Ha valameylikőtök még el tud látni pár jótanáccsal annak nagyon hálás lennék... hiszen szebbé és zavartalanabbá tenné a nyaralásunkat.:)
Millió egy kérdésem lenne, remélem valamelyikőtök segít majd megválaszolni őket:) De addig is hajrááá...írjatok még még még....:)))

Üdv:CsirkeHaL
Előzmény: andi1967 (6442)
saválló Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6457

Mohamed szenzációs figura,eszméletlen jó dumájú,kitűnően felkészült idegenvezető!

Ő egy plusszt ad az egészhez,az viszont valóban úgy van ahogy írod, kicsit szereti hajtani(hajszolni) a saját "csapatát":)

 

A tavalyi Tunis-i kirándulás alatt óriási felhőszakadás kapott el minket,a többség bőrig ázva jutott el vhogy a buszig,ketten nem tudtak kijönni lenntről a bazárból,patakokban zúdult lefelé a víz ezért csak a vihar elállta után érkeztek a buszhoz bőrig ázva szétszakadt szandállal,de megvártuk őket,Mohameddel együtt.

Előzmény: giotto59 (6456)
giotto59 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6456

Annamarival hála isten nem volt dolgunk, Mónikával pedig ezek szerint sajnos nem.

 

Mi kettővel voltunk kapcsolatban. Egy bizonyos Szilviával, aki nagyon jó volt, még akkor is segíteni akart amikor mi nem akartuk. Ő is több éve él már kint.

A másik egy bizonyos Mohamed. Ő Magyarországon tanult, itt nősült és itt lett 2 gyereke, majd utána ment haza Tunéziába családostól. Jópofa a tag, de egy nagy hajcsár. A túrákon mmindig ő akar mindenhova először odaérni a csoportok közül, ezért nem igen ad időt a nézelődésre.

pl. a karthagói kirándulásnál az ő csoportja már du. fél négy körül a szállóba visszaért, míg mi Szilvivel 6 után. Nála Tuniszban az emberek 40 percet kaptak, míg Szilvinél 1,5 órát. Sőt Mohamed ott is hagyott Tuniszban két embert mert nem értek vissza időben a csoporthoz.

A telefonszámot tényleg el kell kérni, mert bármi baj éri az embert (pl. eltéved, Tuniszban ezek is eltévedtek a bazárban), azért tud segíteni.

Előzmény: 681109 (6449)
tamas78 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6455

Szai Andi1967!

 

Annyira szörnyű volt a Chems El Hana???

Mi oda megyünk.....

Mi nem tetszett benne????

Ha esetleg vki tud még vmit az írjon!!!!

Előzmény: andi1967 (6442)
Dydand Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6454
:)
Előzmény: novi* (6453)
novi* Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6453

 

Már nyomtatom is!!!

 

Előzmény: Dydand (6452)
Dydand Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6452
Szia novi* !

Fejléces? Ha igen, akkor nyomtasd ki és vidd magaddal. Ebben le van írva az, hogy mit kell csinálni az idveznek illetve mit kell megtennie (az iroda szerint). Ezzel már azt tudod mutatni, hogy az iroda szerint neki kint hogy kellene végeznie a munkáját (azaz nyugodtan mondhatod azt a papír megmutatása után, hogy "jó, akkor most felhívom az irodát, mert szerintük ezt neked meg kell csinálnod/el kell intlézned, segítened kell stb. Beszélek velük, aztán átadom neked a telefont, hogy közvetlenül is beszélhess a főnököddel" Ettől általában a helyi "kiskirályok" (a főnök és az iroda távol van, le fogom úgyis tagadni a panaszokat) is beparáznak. Ugye a főnökkel beszélni egy utas előtt, és neki utána meg kelljen alázkodnia (azaz meg kell tennie azt, amit az utas -szabályosan- kér), azt nem szívesen vállalják.
Üdv: dy
Előzmény: novi* (6448)
novi* Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6451

 

Rendben! Köszi!

 

Előzmény: Marcsi59 (6450)
Marcsi59 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6450

Ne csak az id.vez telefonszámát kérd el, hanem a kinti iroda/Babylon Travel/ számát is ha beszélsz angolul vagy franciául.Üdv. Marcsi

Előzmény: novi* (6448)
681109 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6449

Igen, sajnos az idegenvezetőkön is rengeteg múlik. (Annamariról korábban is olvashatunk nem éppen kedvező dogokat).

Idegenvezető szempontjából ezért a KT-t tudom ajánlani. Ott Mónika az idegenvezetők főnöke, (nekünk szerencsénk volt, mert a fak.-okhoz is őt kaptuk), s bár minden ember más - az biztos, hogy csak olyan dolgozhat a "keze" alatt, aki legalább annyira lelkiismeretes mint ő. Igazi "anyatirgisként" védte a csoportot, rengeteg infót kaptunk - de nemcsak az utikönyvekből kiolvasható rizsát, hanem a személyes tapasztaltait is (asszem közel 10 éve él kinn) - a stílusa meg egyszerűen utánozhatatlan.

Előzmény: andi1967 (6442)
novi* Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6448

 

 

Szia Dydand!

 

Tegnap említetted az idegenvezető jogait, kötelezettségeit! Hát megfogadtam tanácsodat és e-mailben megkértem őket, hogy tájékoztassanak ezzel kapcsolatban!

Ezt a levelet kaptam válaszul!

 

Sajnos ilyen dokumentummal nem tudok szolgálni. Ezzel elsősorban a nagy
touroperátorok rendelkeznek és elsősorban szerződés formájában, azaz ők
amikor szerződést kötnek a lehendő id.vezzel akkor a szerződésbe kitérhetnek
arra, hogy egyes esetekben, hogy járjon el, mi az a magatartás mód ami
elvárható tőle stb...Erröl szerintem csak általánosságban lehete nyilatkozni
(nem tudok róla, hogy ez bárhol is rögzítve lenne, de lehet , hogy egyes
jogi szaklapokban mint pl. Közlöny stb. megjelenhetett, erről csak joggal
foglalkozó szakember tudna bővebb felvilágosítást adni. Az biztos, hogy az
idvez. dolga (én is voltam már ilyen szerepben) az utas segítése baj,
probléma esetén. Munkájával, problémamegoldó készségével hozzájárul ahhoz,
hogy a vendég jól érezze magát, ha bajba jut a vendég (ellopták v.milyét,
korházba kell mennie stb.) akkor ebben maximálisan a segítségére kell
lennie, akár tolmácsolnia is kell. Természetesen ha kérdés van az adott
országgal, szokásokkal, látnivalókkal kapcsolatban akkor ezekre tudásának és
ismereteinek megfelelően válaszol és tájékoztat. Rendszerint a helyi
telepített idegenvezetők bonyolítják a fakultatív kirándulásokat is. A
lényeg az, hogy pont azért van ott, hogy probléma esetén lehessen valakihez
fordulni, munkájával hozzájáruljon az adott iroda hírnevének öregbítéséhez.

 

No ez van! Ettől nem lettem okosabb!! De mindenesetre, arra már felhívták a figyelmemet itt a fórumon, hogy a telefonszámát mindenképpen el kell kérni!

 

Üdv!

 

            Bea

csk87 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6447

Sziasztok!

 

Dollárt vagy eurot érdemes vinni???A fak. programokra kellene főleg.Tavaly Egyiptomban a dollárral jobban jöttünk ki. Best-el megyünk, ha valaki velük volt legyen szíves írja le melyiket érdemes váltani!Köszi

Sarkany Creative Commons License 2005.07.08 0 0 6446
Az utcán árulnak - gondolom csempészett - puhadobozos Marlboro és Rothmans 100-ast. 10 dobozt kapsz 10 TND-ért. Egyszer kipróbáltam, de bűn rossz volt. Jobb, ha itthonról viszed a cigit. 200 szálat vámmentesen bevihetsz.
Előzmény: -Carnivora- (6445)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.07 0 0 6445
Nemzetközi cigimárkákat lehet kinn kapni? drágább , mint nálunk?
andi1967 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 6444

Az első jele annak, hogy nem azt a szállodát kapod, amire befizettél az, hogy Tunéziában a repülőtéri találkozón elkérik a vócsert(szállodai visszaigazolást).

Ezt csak tőlünk kérték el, senki mástól, mindenki mást a befizetett helyre helyeztek el.

Egyébként Annamaritól, vagy a társától - aki egy igen kuka csaj, mert mindig ő viszi el a bahét Annamarika helyett - feltétlenül kérjétek el a telefonszámát.

 

Előzmény: novi* (6436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!