Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Bakancs4 Creative Commons License 2017.08.03 -3 1 44091

Nem azt írtam,hogy bánt , hanem bosszantó , ha olyanok reklamálnak az alacsony létszám miatt , akik nem jönnek el a találkozókra . Persze nekem teljesen mindegy , ha senki nem jönne el akkor is elmennék , mert ha mással nem a Trabantos vonallal beszélget az ember egy jót . Ahogy a háromkerekűek közül sem jött el senki az utóbbi pár évben -- valamikor volt 4-5 Ape is -- attól még a lehetőség ott van , hogy megjelenjenek . 

Erről a találkozom vagy nem találkozom dologról Szabolcs barátom jut eszembe . Aktív tagja volt a természetjárós vonalnak , de a párkapcsolata miatt nagyon megritkultak a részvételei túrákon . Egyszer jópár éve , így nyáridőben összeakadtam vele , mesélte , hogy barátnőjével strandolni a Szelidi-tóra ment , ami ugyan 60 km-rel messzebb van , mint Dombori vagy Szálka ( ahova a szekszárdiak jellemzően járnak ) , de az --akkor-- új Duna híd miatt könnyen megközelíthető , azonban a szekszárdiak még kevésbé fedezték fel . Azt mondja az a jó benne : EGYÁLTALÁN NEM TALÁLKOZIK ISMERŐSSEL . Ha Domboriba megy akkor az tele van ismerőssel , ide is , oda is állandóan integethet , köszöngethet . Azon tűnődtem : kivel nem akar találkozni ? Velem ? Ezek szerint terhes számára , ha véletlen ottlétemkor odaköszönök neki , pláne ha még szóba is elegyedünk . 

Viszont a mopedes találkozó kapcsán ellen ellenkezője merül fel : kinek kéne még eljönnie a találkozókra , hogy hízzon a létszám ? Ha a nagy fórumos vezérhangyákra gondolok akik műszaki ügyekben mértékadóknak tekinthetők , akkor nem volt ott zsolt , gázossanyi és Woodoo . Ez utóbbi tervezte a vasárnapi megjelenését , de az egyik fagyiskocsi meghibásodott és borult a hétvégi programja . 

Véleményem szerint a találkozóinkon lényesen nagyobb létszám nem várható . Akinek 2017-ben VW bogara , Citroen Kacsája vagy netán Trabantja van , azoknak 99%-a hobbista , aki jódolgában tart magának ilyen járművet . Jelentős részük emiatt hajlandó elmenni ez efféle rendezvényekre . 

A mopedautók tulajdonosai részint kényszerből járnak , másrészt jellemzően idős , beteg , netán fogyatékos emberek  -- esetleg ezek kombinációja . Nem túl vonzó számukra a kempingezés , sátrazás . Ha egynaposra redukálja a megjelenését akkor ha innen Szekszárdról megy Keszthelyre akkor aznap minimum 1/3 ezer km-t kell autókáznia . A múlt hétvégéből kiindulva rekkenő hőségben . 

Nehéz ügy . A tizenegypár járgány szerintem nagyon jó eredmény . 

Aki bújt , aki nem . 

Előzmény: ívfény (44067)
ívfény Creative Commons License 2017.08.02 -7 0 44090

ha a motort ki tudod venni, te magad, akkor lehet tudok segíteni, és így tudsz spórolni is, de, ahogy mondtam, nem mostanában, pár hét múlva talán... éppen ezért, ne vedd ígéretnek, amit írtam, csak az a biztos, hogy próbálok segíteni, de nem biztos, hogy engedik a dolgaim.

Előzmény: Happypapa (44087)
vorikiraj Creative Commons License 2017.08.02 0 0 44089

Igen-- én is motoros voltam.  Most a brumin egy viszonylag apró javítást nem tudok az megcsinálni.. Eladnám, benzines  motorral, de állítólag eredetvizsgára kell vinni.. Ez érdekes.. Azt hittem mehet adásvételivel..

Előzmény: Happypapa (44085)
kobor1954 Creative Commons License 2017.08.02 -3 1 44088

Az lehet de én magam javitom a gépeimet nem nézek le senkit

 

Előzmény: pisztácia árus (44079)
Happypapa Creative Commons License 2017.08.02 0 0 44087

Most már komolyan érdekelne , hogy így kompletten a sikolás milyen árfolyam ? Nekem ajánlottak egy helyet, bár ott csak a hengerfejre mondtak árat hogy kompletten max egy 10-s ha javítani is kell nem csak sikolni. Az a szerviz ahol kimondottan lombardini motorokat javítanak az azt mondta 6.500 az óradíj leszedni egy óra visszarakni se több egy óránál, de a sikolás az én gondom és a tömítés  is ! Ha ők csinálnak mindent akkor 2x 6500+a sikolás náluk 15000+a tömítés 26.000 a baj csak hogy kilométerdíj van mert vidék oda-vissza 225 ft/km. azaz +22500 ez így 78,500 !!!!

Jó lenne megúszni km díj nélkül  a tömítés már meg van a szerelést a sikolásokat hogy azért max 50 körül megálljon. Rokkant nyugdíj nem enged nagyon többet !!!

Előzmény: ívfény (44086)
ívfény Creative Commons License 2017.08.02 -8 0 44086

anyit talán segíthetek, azzonnal, hogy, ha lehúzzák a hengerfejet, akkor, az esetek 99%-ában kell a hengerfejnek a síkolás,  sőtt, kb 50%-ban a blokknak is, mert a felületek beverődnek és, ha nincs síkolás, akkor, az új tömés sem fogja sokáig bírni, át fog égni megint elég hamar.. és, akkor jön az, a duma, hogy nem jók a focsok, mert hengerfejesednek. persze a blokk síkolása mégmacerásabb, mint a hengerfejé, mert ki kell szedni hozzá a helyéről. ezt sokan igyekeznek megspórolni, de meg is van a böjtje álltalában. csináltam tavaj ősszel egy hengerfejezést, ami, úgy kerűlt hozzám, hogy, 1 hónapon belűl 2xer lett hengerfejes, a gazdi már elakarta adni, csak ahhoz ugye megint meg kelett csinálni, hogy működjön, mert motorhibásan, bagóért, ha elment volna.  akkor én megcsináltam rendesen a gépmunkákkal eggyütt, mert a felületek kérték a síkolást, blokkon és hengerfejen egyaránt és érdekes mód, a mai napig megy a gép, a gazdi el sem adta. és mégegy, (nevezzük titoknak), mert itt többen azt állítják, visszaolvasva, hogy nem kell lehúzni, csak egyszer a hengerfejet, (persze szerencsés esetben jó lehet így is jó ideig)  de én azt mondanám, hogy tömítése válogatja, hogy kell e utánhúzás, vagy sem. amelyik tömés nagyobbat zsugorodik, min 1-1,5 tized azt kell!, de a kicsit zsugorodó tömésnek sem árt, ha után van húzva, kb 500 km megtétele után. ezt is szeretik elspórolni, pedig van amikor, nem kéne.hogy ne csak a levegőbe beszéljek,ez a legutóbbi blokk, amit síkoltam.

Előzmény: Happypapa (44082)
Happypapa Creative Commons License 2017.08.02 0 0 44085

Semmi gond , köszönöm hogy beleszóltál. 

Én 37 évig motoroztam, betegségeim végett kellett lemondanom róla. Megvettem ez a microca lyra kicsikocsit ausztriából, 18évesen 17 ezer kilóméterrel összes gyári papírjaival, szervvízkönnyel, stb. Azóta már közel 600.000 nél járok, honosíttattam, rendszámoztattam, kicseréltem az egész futóművet, stb. Aztán egy hülye picsa zebra után 6 méterre egy teherautó mögül elém ugrott, így a jobb első sárvédő, motorháztető és a szélvédő összetört. Megint nem kevés pénz volt, mivel ez a típus ritka :(. Most meg ez a rohadt hengerfej..... Pedig amikor elkezdett a fűtés szórakozni vittem szerelőhöz válasz : termosztát. Vettem. Aztán szóltam hogy félévig a hűtőből nem tűnt el a fagyálló most hetente majd 2 deci , azt mondta hogy ez elenyésző..... ennyit a szerelőről.....

Most nincs aki a 18.kerbe eljönne lekapná a hengerfejet, hogy sérült-e más a tömítésen kívül és összerakná.

Hát ennyi. 

Előzmény: vorikiraj (44083)
Malaguszti Creative Commons License 2017.08.02 -8 0 44084

Ilyen sokat el lehet kérni egy hf tömítésért?

Akkor megyek diesel javisztónak :)

80kiló, tök jó :)

Ketőt megcsinálok fél nap alatt, azt pihi 29 napig...

 

 

vorikiraj Creative Commons License 2017.08.02 0 0 44083

  Bocs hogy bele vau.. csak: én háromszor vittem a dieselt ezért. Mindig 80 eft körül volt.. Ez döntötte el, hogy kicserélem benzinesre. Sikerült egy benzines lombardini motort venni-- az pont olyan rögzítésű mint a diesel, így az odaszánt piaggió blokk megmaradt.. Nem bántam volna meg, ha az infarktus nem kényszerít pihenőre... ezért eladnám. Soha többé dieselt ilyen kicsibe nem veszek!

Előzmény: Happypapa (44082)
Happypapa Creative Commons License 2017.08.02 0 0 44082

Öszintén sajnálom! Mint írtam nekem lételemmé vált, és ráadásul megszerettem ! Viszont akikbe megbízom vagy drágák vagy csak egy hónap múlva tudnák vállalni :(  A tőmítés már meg van, viszont amig nincs szétbontva azt se tudom kell-e még sikoltatni vagy javítatni.... 

Itt tartok azaz sehol :( De köszönöm az infót !

Előzmény: ívfény (44081)
ívfény Creative Commons License 2017.08.02 -7 0 44081

szia!

én szereltem már jópár kisautót, de mostanság nem sok az időm, efféle foglalatosságokra és nem is szorulok rá, hálistennek! a kolléga nem is értem miért nekem linkelte be a hirdetésed, de remélhetőleg jószándékból. inkább csak a változatosság kedvéért és mert szeretem csinálni,  szoktam ilyesmire adni a fejem olykor, idegeneknek. keresgélj, hátha van normális, szerelő, aki megcsinálja, vagy, ha nagyon nem találsz, későbbiek folyamán, talán, engem is rá lehet venni, egy hengerfejezésre, de az bizonytalan, hogy mikor...

Előzmény: Happypapa (44080)
Happypapa Creative Commons License 2017.08.02 0 0 44080

Szia !

Napok óta keresgélek és most teljesen véletlen találtam rá , hogy be lett linkelve hopy szerelőt keresek. Én kényszerből vetten a  "kicsikocsim" mivel betegségeim végett nem lehet olyan jogosítványom ami orvosi vizsgához kötőt! De nagyon megszerettem !!!! És mi tagadás nélküle most nagyon, sőt teljesen korlátozva vagyok a mozgásomba!

Haza vitt a kicsi, de egy reggeli indításnál kilőtte a hűtőből a vizett.... hengerfejes lett. ebbe kérnék segítséget :(

 

Előzmény: ívfény (44077)
pisztácia árus Creative Commons License 2017.08.02 0 1 44079

sötét vagy mint az éjszaka 

Előzmény: kobor1954 (44078)
kobor1954 Creative Commons License 2017.08.02 -9 0 44078

Ne haragudj nincs igazad a kis autót nem kényszer ből válassza senki,hanem biztosági megfontolás bol. Nekem Máv ingyenes arcképesem van amivel bárhova utazhatok és ezértcsak vezetői engedélyt szereztem meg a mi nekem elég van segodmotorom 3db emellé vettem egy aixam 540 tvin kocsit meg egy mikrocar campust nekem ez pontelég és nem kényszerből.

Előzmény: Lawicska (44076)
ívfény Creative Commons License 2017.08.01 -7 0 44077

köszönöm, ha a jószándék vezérelt, de részemről most nincsen "hajrá", mert nem érek rá kisautót javítani, vannak egyébb elfoglaltságaim, többek közt nemsoká megyek horvát országba, a kis szörnyemmel, jó kis túrának ígérkezik, nincs az a péz, amiért kihagynám!! de csak nem a tied a javítani való kiskocsi?

Előzmény: pál0123 (44074)
Lawicska Creative Commons License 2017.08.01 -1 1 44076

A jelenlévők közül a felének vagy többnek van B jogosítványa a kisautót csak városi rohangálásra használja vagy közelebbi településekhez.Volt akinek van 2 brumija is melette ott a személyautó.

Előzmény: ívfény (44075)
ívfény Creative Commons License 2017.08.01 -8 0 44075

a helyzet az, hogy, én nem vagyok belekényszerűlve a kisautó használatba, hanem én hobbyból és szórakozásból kisautózom, így azért látom jónak, ha "hízik a létszám" egy talin, mert talán többen lesznek, a hobby kisautósok, is így nagyobb esélyel tudnék én is témázni olyanokkal, mint én magam, vagy hasonló okokból kisautózó, így a nagyobb létszámban, talán jobban megtalálom a beszélgető partnerem?

Előzmény: oljeg12 (44073)
pál0123 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 44074
Előzmény: ívfény (44067)
oljeg12 Creative Commons License 2017.08.01 -2 2 44073

És ha mindenki úgy gondolkodna, hogy "ha hízik még a létszám", akkor megy csak, akkor nem fog hízni a létszám.

Előzmény: ívfény (44062)
barnazol75 Creative Commons License 2017.08.01 -3 0 44072

Találkozókon szokott lenni a "Legmesszebbről jött autó" kategória. Itt mennyi km a rekord. Mert én sajnos elég messze voltam, pedig szívesen elmennék.

Lawicska Creative Commons License 2017.08.01 0 2 44071

Jó volt hallani és látni mikor elváltunk  a Hévízi csatornánál ahogy a sok brumi egyszerre indul és megy. :) Szívesen tartottam volna veletek vissza a kempingbe akár vasárnap is de sajna menem kelett haza. :(

Előzmény: Lawicska (44070)
Lawicska Creative Commons License 2017.08.01 0 2 44070

Nagyon jól éreztem magam veletek ha csak 1 napra is tudtam lemenni.Köszönök mindent.Jővőre már kislányom és feleségem is tud jönni. :) Az egész házat fessük belülről darabokba minden.Én már pénteken kirámoltam mindent a festőt meg párom is tudja őrizni.Tavaly november óta van autocskám így nekem ez volt az első tali amin részt vettem.Mindenkinek köszönök mindent jól éreztem magam.

Előzmény: Bakancs4 (44054)
vorikiraj Creative Commons License 2017.08.01 0 0 44069

JA!! igen az előbb feledtem, pedig fontos: a mikrokar magyar papírokkal, vizsgával van..

vorikiraj Creative Commons License 2017.08.01 0 0 44068

  Hali kedves csoporttagok. 

 

Sajnos az infarktusom óta nem tudom-nem bírom összerakni a Micrókáromat. Végül is teljesen egyben van, csak a kipufogó könyök hegesztése, és a homloklemez felrakása van hátra. Persze hogy alá kellene feküdni--de nem megy. Felfelé semmit nem tudok dolgozni. Így fájó szívvel: de: eladnám. Motorcsere után van, egy eredeti benzinest vettem még a betegségem előtt. Tudom, nem arra vannak ezek a brumik hogy száguldjunk velük, de --sokkal! gyorsabb-- és persze tartósabb is.. A dizelessel sok bajom volt. Mivel kb két éve nemvolt indítva, így bizony nembiztos hogy elsőre indul.. Az üzemanyag rendszer kivan száradva. Természetesen, ha a karbiba csöpögtetünk indul--. Ja igen. A kipufogó-- Rokon szerelő javította. Kb hatvan km. után eltörött a hegesztésnél.. Azt mondta: nincs gari.. Én persze azt találtam mondani: ha ennyi a becsület, akkor ne is legyen.. Szóval: eladnám. A fentiek ismeretében ha valakit érdekel a továbbiakat: vorikiraly@gmail.com alatt/ vagy tel: 06 70 31 31 724

ívfény Creative Commons License 2017.08.01 -6 0 44067

sajnálom, hogy bánt ahozzá állás, de az emberek sokfélék, én ilyen vagyok...

 

belcord ügyben, meg nem szándéxom vitát nyitni, csak anyit jegyeznék meg logikus üzemmódban, hogy a gyári gyűrűkkel szokott a focs elmenni, kb 50 000-et párhuzamos hengerfallal és hónolási nyomokkal,(ami tartja az olajat és így jobban keni a gyűrűt az olaj) akkor érett meg álltalában a gyűrű a cserére. ha a belcord elmegy ugyanennyit, már közel sem annyira párhuzamos hengerfallal  és soxor már sima hengerfallal )akkor, az elvileg jobb, mint a gyári? nekem úgy tűnik eme véleményezésed, mintha védenéd a mundér becsületét. nekem végülis mindegy! én csak megosztottam a gyakorlati tapasztalataim, segítség gyanánt, azoknak, akik kicsit tartósabbat, jobbat szeretnének, ha már gyűrűt cserélnek.

Előzmény: Bakancs4 (44066)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.31 -2 0 44066

ha hízik még a létszám, lehet én is elmegyek, lassan valamelyikre

 

Ez a hozzáállás mindig bosszantott , nem te vagy az első aki azon fanyalog , hogy miért vannak olyan kevesen a találkozókon . Én valóban nem verem nagy dobra a dolgot ( a fészbúkon fenn se vagyok ) , nem bérelek óriásplakátokat és nem harsogja a Slágerrádió , hogy mopedautós találkozó lesz . De nem is gátoltam soha senkit , hogy efféle propagandára költsön vagy ilyet szervezzen . Én nem tudok senkit odavontatni a közel 2 ezer magyar mopedautós közül . A legtöbb amit megtehetek : én magam elmegyek , akit tudok elhívok .  Aki szerint nem érdemes elcseszne egy hétvégét olyan találkozóra amin 3-4 kocsi jelenik meg annak a hiánya nem is zavaró .

A találkozó azáltal lesz találkozó , hogy megtartják , és olyan lesz amilyenné a résztvevők teszik . A magam részéről nem kívánom túlbonyolítani ( embléma , póló , verseny , avatás , lovaggá ütés , eskütétel , felvonulás stb. )  de ha valakinek ilyen ambíciói vannak azt se gátolom .

A találkozóra aki tud jöjjön el , nem kell mindenáron ott lenni , de van rálehetőség évente 1-2 alkalommal jó összejönni . 

Van néhány  ( jópár) ismerősünk aki nem riad vissza hosszabb utak megtételétől , de még egy találkozóra se jött el -- szíve joga .  Ugyanakkor ha valami gondja van akkor megtalál bennünket : lehetőleg gyors és olcsó megoldás keresve a problémájára . Lehetőség szerint segítünk , de szívesebben foglalkozunk azon márkatársainkkal  , akik részt vesznek a közösségi életben .

 

-o-o-o-o-oo-o-o-o-o-o--oo--oo-o--o--o---oo-o--o-oo--oo--o-o-o--o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o--o--

 

A Belcord gyűrűkre WooDoo azt írta , hogy 50.000 km-t bírnak , vélelmezem ő normál mopedautós ( 3000-es fordulat , 4 kW ) használat mellett szerezte a tapasztalatait .

 

ívfény Creative Commons License 2017.07.31 -6 0 44065

"Nagyon hasznos volt megismerkedni 4motor4-gyel , én nagyon örülök , hogy eljött -- mert bennem egészen más (hibás) kép alakult ki róla a hirdetései és a néhány hozzászólása alapján ."

 

most olvasom csak a monologodban, hogy 4motor4 kellemes meglepetés számodra!, én mondtam anno, hogy jó srác! volt itt régen, aki ugyancsak téves konzekvenciát vont le róla, egy olyan arcal találkozva Maglódon, aki 4motor4 ismerettségi körében mozgolódik valamilyen szinten, de az a figura nem  fedi le viselkedésében 4motor4 jellemét.

Előzmény: Bakancs4 (44054)
hektor1 Creative Commons License 2017.07.31 0 2 44064

Nagyon jó volt a találkozó köszönjük a szervezést Péter.

kezdomopedes Creative Commons License 2017.07.31 0 1 44063
ívfény Creative Commons License 2017.07.31 -6 0 44062

nofene! ez már kezd találkozó lenni!, ha hízik még a létszám, lehet én is elmegyek, lassan valamelyikre...

Előzmény: Bakancs4 (44055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!