Keresés

Részletes keresés

kopasz szuzukis Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119583

Volt egy pont ugyanilyen komposztaprítóm. Sajnos leégett a villanymotorja, és gazdaságtalan az újratekercseltetése (14 ezerért tekerték volna meg).

A darálófej nem közvetlenül a motoron van, hanem külön tengelyen. Ékszíj köti össze a motorral, 10:1 áttétellel. Maga a motor nagy fordulatú kefés motor.

Mivel a váz még megvan, holnap megsasolom, hogy van-e az aprítótengelyen szimmering.

Előzmény: Flanell (119560)
Norrington Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119582

Nincs mit :) 

Előzmény: endrepp (119581)
endrepp Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119581

Köszönöm, hogy ezt megosztottad!

Előzmény: Norrington (119580)
Norrington Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119580

 

Forrás: Sólyom Lajos: Pálinkafőzés

 

Kicsit más megvilágításba tereli a dolgokat ez az olvasmány és nekem pl. ellent mond annak, amit eddig gondoltam, hogy az úgy van.  Én úgy tudom, hogy az aromákért kifejezetten az észterek felelnek a pálinkában, a kajszibarackban pl. a gamma-dekalakton és a gamma-dodekalakton. Ehhez is itt a forrás: https://hu.wessling-group.com/fileadmin/media/Hungary/A_kajszibarack_p%C3%A1linka_lep%C3%A1rl%C3%A1s%C3%A1nak_optimaliz%C3%A1l%C3%A1sa_2013_09_06_G%C3%B6nc.pdf

Többet most nem is írnék, mert nem értek ehhez, csak érdekelne mégis az igazság, hogy tovább tudjunk haladni a hígítási sokk megértése felé, de túl sok az ellentmondás :) Így hát várnám a hozzáértők véleményét. 

 

Előzmény: Berzeg (119545)
Nyquist333 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119579

Köszönöm a válaszokat, délután sikerült beindítani, a légmennyiség szabályozó teljesen nyitva volt.

Előzmény: kramoto (119552)
zsorsz Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119578

Ez így szomorú, ha nincs szimering. Úgy gondoltam, ez nem csak ágakhoz, hanem mindenféle zöld növényi rész mulcsozásához is alkalmas, ami járhat fokozott nedvesedéssel .......Én is ezt gondoltam,így utólag össze is f....tam magam egy kicsit,mert a slaggal üzem közben adtam neki.:(

Előzmény: Flanell (119576)
janika.p Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119577

Sziasztok!

50 literes főzőmbe le tudok tisztázni 3L alszeszt ? o.o

Flanell Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119576

Neked is köszi.

 

Ez így szomorú, ha nincs szimering. Úgy gondoltam, ez nem csak ágakhoz, hanem mindenféle zöld növényi rész mulcsozásához is alkalmas, ami járhat fokozott nedvesedéssel.

Mindegy, ha egyszer eljutok odáig, leszedem a kést, és megnézem, lehet-e csinálni valami sufnituningot.

Előzmény: kivimánia (119565)
Flanell Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119575

Köszönöm a választ.

 

Hát, igazából nem sok ennyire érett körtét akarok darálni, csak példának hoztam, de mondjuk az említett alma is ereszthet bőven levet.

Mindegy, ha már megvan, használom így, ameddig tudom...

Előzmény: zsorsz (119564)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119574

..."Rézműves kolléga vajon mivel varázsolja ilyen szépre az általa készített eprüvettát?"...

 

Lehet, hogy nem hiszed el, de a két kis ügyes kezével...DDD...(meg egy kis csiszoló anyaggal)

Sajnos sokat kell "simogatni", míg ilyen szép lesz, de megéri.

 

......az állapotmegőrzést, a csiszolás utáni lakkozás végzi...

Előzmény: ...:: PEGI ::... (119567)
zsorsz Creative Commons License 2015.12.02 0 1 119573

:))....szájkaratés,oda se neki!:)

Előzmény: pierog (119569)
Berzeg Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119572

Az alkohol és víz összeöntése, az alkohol hígítása hő termelő aktus, valamint ha jól megfigyeled apró gázbuborékok képződnek, mert a gáz oldékonysága más az alkoholban és más a vízben, így a hígított szeszben is.

Az alkohol és a víz között nincs semmiféle kémiai kapcsolat (észter stb.)

Előzmény: obsitos3 (119563)
körte51 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119571

Fagy közeli vízzel fog 1-2 fokot hülni.

Előzmény: obsitos3 (119563)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.12.02 0 1 119570

Szia! A múlthónapban cseréltem gázpalackot. Mondtam a gyereknek hogy disznótor lesz. Erre ő a következőt mondta:" Várjál akkor megnézem nehogy olyat adjak amibe benne van a nyomáscsökkentő!" Véletlenül nem olyat kaptál, mert akkor nem fogsz boldogulni vele! Üdv ksanyi. 

Előzmény: Nyquist333 (119551)
pierog Creative Commons License 2015.12.02 0 1 119569

2010-től szabad a főzés és szerinte nem éltem előtte, azaz legfeljebb öt éves vagyok. Nevetséges...
(Amúgy az öt majdnem stimmel. Kétszer. Nem, nem tíz...)

Előzmény: zsorsz (119566)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.12.02 0 4 119568

ma nagyon szar napom volt,de legalább te petkin, megnevettettél :) A vicc az egészben, hogy te ezt nem viccnek szántad:)

Előzmény: kökény 1 (119555)
...:: PEGI ::... Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119567

Sziasztok. :-)

 

Elég régi hozzászólásra hivatkozok, de ezt találtam itt a fórumon.

 

A kérdésem a következő volna: Rézműves kolléga vajon mivel varázsolja ilyen szépre az általa készített eprüvettát?

Mivel lehet megőrizni ezt az állapotot?

 

Tervezek én is építeni egyet. 

42-es csövet szereztem be, a többi meg majd kialakul.

Szívesen venném Rézműves kollégától az eprüvettája méretezését már ha nem műhelytitok. :-)

Előzmény: rézműves1 (61502)
zsorsz Creative Commons License 2015.12.02 -1 0 119566

Attól tartok, nem viccnek szánta.:)

Előzmény: pierog (119561)
kivimánia Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119565

Én is ág aprítóval darálom,ezek sajnos nincsenek szimeringezve mivel nem arra vannak csinálva,nekem már csapágyazni kellet mivel sima golyós csapágy volt benne most 2 RS csapágyat tettem bele így valameddig nem kap nedvességet.Mosni áramtalanítás után gyengén slagolni és át törölni,természetesen amíg nincs rászáradva a gyümölcs.

Előzmény: Flanell (119560)
zsorsz Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119564

Az érett körtét,ha már puha,a festékkeverő is simán viszi,de nálam volt lédús alma is és semmi gond nem volt.A végén slaggal kiverettem és kész.

Előzmény: Flanell (119560)
obsitos3 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119563

Végeztem néhány kísérletet.70 % töménységű,16°Chőmérsékletű pálinkát hígítottam 16°C-os vízzel 50 %-ra,500 ml-es mérőhengerben.A hőmérséklet másodpercek alatt 20 °C fölé emelkedett.Aztán megpróbáltam 20°C-os pálinkát hígítani a 16°C-os vízzel.A pálinka hőmérséklete 23°C lett.

Azt,hogy az észterek szétestek,és lett belőlük alkohol és sav,bizonyítani nem tudom.Ugyanúgy,ahogy azt sem,hogy később majd visszaalakulnak észterré.De valahol,valamit olvastam erről,és úgy rémlik,hogy alkohol és víz esetében ez a visszafordíthatóság működik.

envision Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119562

Tényleg nem kötekedésből írom ,de a helyes kifejezés "PEKTIN"

 

Előzmény: kökény 1 (119555)
pierog Creative Commons License 2015.12.02 0 1 119561

Vicces vagy.

Előzmény: kökény 1 (119554)
Flanell Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119560

Az ágdarálók mennyire bírják a folyékonyabb gyümölcsöket, pl. érett körtét?

Gondolom, a kés tengelye szimeringgel van szerelve, nem folyik bele a lé, de a burkolat alatt nem tud kiszivárogni valamennyi? Tudom, hogy az alsó részen van egy perem, de a kés nem tudja kicsapni a felső rész alatti résen? Mert ha kifolyik, akkor az már akár a csatlakozóba is folyhat, mert az nem vízálló.

 

És mosni hogy lehet az ilyet? Ha mondjuk munka után beleöntök fél vödör vizet, hogy a kés letisztuljon, az úgy jó, vagy áramütésveszélyes? Ki hogy szokta? Csak simán kefével-vízzel?

 

Most vettem egy ilyesmit használtan, azért érdeklődöm.

 

rézmanó75 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119559

Mindig tanul az ember! :-))

Előzmény: obsitos3 (119557)
Figyelget2 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119558

Nem vitatom, hogy finomak a pálinkáid, de ez a cukor /pektinbontó hogy is van? 

Előzmény: kökény 1 (119555)
obsitos3 Creative Commons License 2015.12.02 -1 1 119557

Ezt a cukor helyettesítő petkint meg lehet,be kéne tetetni a reggelinkbe.Eddig ezt sem tudtam.:-)

Előzmény: kökény 1 (119555)
obsitos3 Creative Commons License 2015.12.02 -1 2 119556

Akkor engem eddig tévedésben tartottak.Azt hittem,az összes cukor a héj alatt van,nem csak a java.:-)

Előzmény: kökény 1 (119555)
kökény 1 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119555

nem volt petkin bontó de volt cukor nekem 15 féle pálinkám van egyik finomabb mint a másik.

petkinbontó a cukor helyett kell ,kivonja a héj alól a cukrot azt tudni kell ,hogy a gyümölcs cukor java a héj alatt van

Előzmény: Figyelget2 (119526)
kökény 1 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 119554

tévedésbe vagy mert még nem éltél mikor tiltott volt

Előzmény: pierog (119532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!