Volt egy pont ugyanilyen komposztaprítóm. Sajnos leégett a villanymotorja, és gazdaságtalan az újratekercseltetése (14 ezerért tekerték volna meg).
A darálófej nem közvetlenül a motoron van, hanem külön tengelyen. Ékszíj köti össze a motorral, 10:1 áttétellel. Maga a motor nagy fordulatú kefés motor.
Mivel a váz még megvan, holnap megsasolom, hogy van-e az aprítótengelyen szimmering.
Többet most nem is írnék, mert nem értek ehhez, csak érdekelne mégis az igazság, hogy tovább tudjunk haladni a hígítási sokk megértése felé, de túl sok az ellentmondás :) Így hát várnám a hozzáértők véleményét.
Ez így szomorú, ha nincs szimering. Úgy gondoltam, ez nem csak ágakhoz, hanem mindenféle zöld növényi rész mulcsozásához is alkalmas, ami járhat fokozott nedvesedéssel .......Én is ezt gondoltam,így utólag össze is f....tam magam egy kicsit,mert a slaggal üzem közben adtam neki.:(
Ez így szomorú, ha nincs szimering. Úgy gondoltam, ez nem csak ágakhoz, hanem mindenféle zöld növényi rész mulcsozásához is alkalmas, ami járhat fokozott nedvesedéssel.
Mindegy, ha egyszer eljutok odáig, leszedem a kést, és megnézem, lehet-e csinálni valami sufnituningot.
Az alkohol és víz összeöntése, az alkohol hígítása hő termelő aktus, valamint ha jól megfigyeled apró gázbuborékok képződnek, mert a gáz oldékonysága más az alkoholban és más a vízben, így a hígított szeszben is.
Az alkohol és a víz között nincs semmiféle kémiai kapcsolat (észter stb.)
Szia! A múlthónapban cseréltem gázpalackot. Mondtam a gyereknek hogy disznótor lesz. Erre ő a következőt mondta:" Várjál akkor megnézem nehogy olyat adjak amibe benne van a nyomáscsökkentő!" Véletlenül nem olyat kaptál, mert akkor nem fogsz boldogulni vele! Üdv ksanyi.
2010-től szabad a főzés és szerinte nem éltem előtte, azaz legfeljebb öt éves vagyok. Nevetséges... (Amúgy az öt majdnem stimmel. Kétszer. Nem, nem tíz...)
Én is ág aprítóval darálom,ezek sajnos nincsenek szimeringezve mivel nem arra vannak csinálva,nekem már csapágyazni kellet mivel sima golyós csapágy volt benne most 2 RS csapágyat tettem bele így valameddig nem kap nedvességet.Mosni áramtalanítás után gyengén slagolni és át törölni,természetesen amíg nincs rászáradva a gyümölcs.
Végeztem néhány kísérletet.70 % töménységű,16°Chőmérsékletű pálinkát hígítottam 16°C-os vízzel 50 %-ra,500 ml-es mérőhengerben.A hőmérséklet másodpercek alatt 20 °C fölé emelkedett.Aztán megpróbáltam 20°C-os pálinkát hígítani a 16°C-os vízzel.A pálinka hőmérséklete 23°C lett.
Azt,hogy az észterek szétestek,és lett belőlük alkohol és sav,bizonyítani nem tudom.Ugyanúgy,ahogy azt sem,hogy később majd visszaalakulnak észterré.De valahol,valamit olvastam erről,és úgy rémlik,hogy alkohol és víz esetében ez a visszafordíthatóság működik.
Az ágdarálók mennyire bírják a folyékonyabb gyümölcsöket, pl. érett körtét?
Gondolom, a kés tengelye szimeringgel van szerelve, nem folyik bele a lé, de a burkolat alatt nem tud kiszivárogni valamennyi? Tudom, hogy az alsó részen van egy perem, de a kés nem tudja kicsapni a felső rész alatti résen? Mert ha kifolyik, akkor az már akár a csatlakozóba is folyhat, mert az nem vízálló.
És mosni hogy lehet az ilyet? Ha mondjuk munka után beleöntök fél vödör vizet, hogy a kés letisztuljon, az úgy jó, vagy áramütésveszélyes? Ki hogy szokta? Csak simán kefével-vízzel?
Most vettem egy ilyesmit használtan, azért érdeklődöm.