Keresés

Részletes keresés

Garffi Creative Commons License 2010.10.20 0 0 534
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat. :)
Előzmény: locsemege (530)
Dulifuli Creative Commons License 2010.10.20 0 0 533
Meg tudom tenni, de ugyanezt csinálja az a funkció is, amiről írtam. Akkor meg minek keresgélni valami más után?
Előzmény: locsemege (532)
locsemege Creative Commons License 2010.10.20 0 0 532
Azt miért nem tudod megtenni, hogy felteszed egy tárhelyre, majd küldöd a linket?
Előzmény: Dulifuli (531)
Dulifuli Creative Commons License 2010.10.20 0 0 531
Csak még egy ötlet: mi lenne, ha a nagyobb méretű leveleket a webes felületen küldenéd?
Csak azért kérdem, mert ha jól tudom, akkor a Gmail-ben is van olyan lehetőség, hogy igazából nem teszi bele a levélbe a mellékletet, hanem feltölti azt a szerverre, és csak a linket teszi bele a levélbe. Ez sokkal normálisabb módja az állományok küldésének, de ezt a Thunderbird-del nyilván nem lehet megtenni.
Előzmény: Garffi (529)
locsemege Creative Commons License 2010.10.20 0 0 530
Nem tudom, de a levelezés nem arra való, amire használni akarod. Erre FTP szerver való. Ha több file adja a nagy méretet, akkor szedd szét több levélre azt. Ha egy nagy file, akkor tömörítsd. Ha tömöríteni nem nagyon lehet, akkor szabdald fel, a címzett meg fűzze össze. Megoldás számtalan van, de ez kicsit olyan, mintha azt várnád a biciklis postástól, hogy vigyen ki a biciklijén a címzetthez egy villamost.
Előzmény: Garffi (529)
Garffi Creative Commons License 2010.10.20 0 0 529
Sziasztok.

Gmailos postafiókomat kezeli a thunderbird.

A problémám a következő, csak 16MB-os levélméretig tud küldeni levelet, holott a gmail webesen 25MB-ot tud elküldeni.
Hol tudom beállítani, hogy nagyobb méretű leveleket is elküldjön?

Köszi!
Dulifuli Creative Commons License 2010.10.05 0 0 528
Igen, itt is azt írják, hogy jobb, ha meghagyjuk, és ha nem akarjuk használni, akkor csak simán összezárjuk.
Előzmény: locsemege (527)
locsemege Creative Commons License 2010.10.01 0 0 527
Nem tudom, viszont össze tudod csukni.
Előzmény: Olajuwon (526)
Olajuwon Creative Commons License 2010.10.01 0 0 526
Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy a saját postafiókom mellől lehet valahogy törölni az alapértelmezett 'Helyi mappák' postafiókot?

Unown Creative Commons License 2010.09.27 0 0 525
Kérnék egy kis segítséget! A T-online-os postafiókom pár napja nem akarja a szerveren tárolni az elküldött leveleim másolatát. Azt írja, hogy a hibás az IMAP parancs, amit a szerver kapott. Mi a fene történhetett? Másnak megy a t-online és a Tbird?
fegaf Creative Commons License 2010.09.27 0 0 524
Ok, kösz.
Előzmény: atithebest (523)
atithebest Creative Commons License 2010.09.26 0 0 523
Az eszközök / Kiegészítők menüben a kiegészítők letöltése fülön beírod a keresőbe, hogy "minimize to tray" és kiegészítőként telepíted.
A telepítés után már betudod állítani, hogy kicsinyítéskor vagy bezáráskor az óra mellé rakja ikonként. Valamint az is beállítható, hogy a Windows indulásával együtt induljon is el.
Nem tudom, hogy az újabb verzióból miért vették ki, én is szeretem, ha folyamatosan fut.
Előzmény: fegaf (511)
locsemege Creative Commons License 2010.09.24 0 0 522
Szerintem két különböző dolog az, hogy egy program tartalmaz kihasználható biztonsági rést, és az, hogy a felhasználó tud erről.

nem használok se Windows 7-et (Vistát pedig főleg nem), se MSN Messengert, se Internet Explorer 9-et (de még 8-at vagy 7-et se)

Én sem. ;)
Előzmény: Dulifuli (521)
Dulifuli Creative Commons License 2010.09.24 0 0 521
Szolgáltatásban nekem bőven elég, amit ez a verzió tud, és nem véletlenül jegyeztem meg, hogy minden gond nélkül használom. Szerintem nincs benne annyi bug, mint akármelyik 2-es vagy 3-as verzióban, amit eddig láttam. De azért nem akarom ráerőltetni senkire. Akinek nem tetszik, az egész nyugodtan gondolhatja azt, hogy egy fura maradi fazon vagyok, sőt, adhatok ehhez még további érveket is: nem használok se Windows 7-et (Vistát pedig főleg nem), se MSN Messengert, se Internet Explorer 9-et (de még 8-at vagy 7-et se), sőt, előfordul, hogy a 7.2-es Netscape-et veszem elő valamihez, ha éppen az a célszerű, az Office-ból pedig még mindig az XP verzió van a gépemen. Feltettem hozzá a 2007-es konvertert, és ezeket frissítem, és így mindent meg tudok csinálni, amit akarok. (Na jó, csak majdnem mindent, ezért a legújabb OpenOffice is fent van a gépen szükség esetére, de csak ritkán használom.)
Más programokhoz (pl. Firefox, Adobe Reader és Flash player) viszont általában fel szoktam tenni a biztonsági frissítéseket, de volt már rá példa, hogy erre is ráfaragtam. A Firefoxból például a 3-as verzió először nagyon nem jött be nálam, és egy időre vissza is álltam a 2-esre. A levelező programommal viszont nem kísérletezgetek, hanem maradok annál, amelyikről tudom, hogy egész jól működik. Bár lehet, hogy csak addig, amíg ki nem derül, hogy mégis érdemes lenne váltani. Eddig viszont nem láttam rá elég jó okot.
Előzmény: locsemege (519)
Dulifuli Creative Commons License 2010.09.24 0 0 520
Na igen, én sem szoktam meghagyni a sorvégi szóközöket. Néha én is teszek idézeteket a levelekbe, de amikor már mindet bemásoltam, akkor szépen kijelölöm az egészet, és beállítom rá a Szövegtörzs formátumot, és csak utána végzem el a többi formázást, például a sortöréseket - mert én legalábbis utálom, ha kilométeres sorok vannak egy levélben, és mivel nem tudhatom, hogy ki milyen levelező programmal olvassa el a leveleit, de azt tudom, hogy van olyan levelező rendszer, amelyikben ilyenkor a vízszintes görgetést kell erőteljesen használni, ezért mindig sortörésekkel írok leveleket. Méghozzá viszonylag rövid sorokkal, mivel van olyan rendszer is, ami automatikusan elég rövidre tördeli a sorokat, és nem szeretném, hogy egy ilyenben meg rövid tört sorokkal legyen tele a levél, amit én írtam. Bár szerintem ez még mindig kisebb gond, mint a kilométeres sorok és az állandó görgetés.
Előzmény: locsemege (517)
locsemege Creative Commons License 2010.09.24 0 0 519
A 3. szerintem nem túl bölcs tanács. Biztonság, bugok, szolgáltatás?
Előzmény: Dulifuli (518)
Dulifuli Creative Commons License 2010.09.24 0 0 518
Szerintem válassz egyet a következő lehetőségek közül:

1. Keresd meg, hogy hol van beállítva, hogy ezt mindig automatikusan csinálja meg, és állítsd át olyanra, amilyenre szeretnéd! (Eszközök, Beállítások, Haladó: Hálózat és lemezterület, vagy valami ilyesmi, verziótól függően. A lényeg az, hogy a Lemezterület beállításokat kell megtalálni és büzgetni.)

2. Ne egyenként törölgesd a leveleket, hanem csak jelöld ki őket, és csak akkor add ki a törlés parancsot, amikor már az összes ki van jelölve, amit törölni akarsz!

3. Ne tedd fel a program újabb verzióit, hanem maradj meg egy régebbinél, amit be tudsz állítani, és normálisan használható! (Én ez utóbbit teszem, és még most is az 1.5.0.14-es verziót használom, minden gond nélkül.)
Előzmény: zsoltikj (512)
locsemege Creative Commons License 2010.09.23 0 0 517
Kellene erre látni példát. Például nem tudom, mit csinál a Thunderbird akkor, ha kijelölünk egy szöveget, adunk neki egy formázást - például italic -, majd ezt követően levesszük róla a formázást. Ekkor két dolog történhet. Vagy törli az illető tag-eket, vagy lezárja azokat. Ilyesmire gondolok:

Eredetileg:

italic

A dőlt tag után:

<i>italic</i>

Ha törli a tag-et:

italic

Ha viszont lezárja:

<i></i>italic<i></i>

Ha ez utóbbit csinálja, abból egy idő után nagy kavalkád lehet, pláne, ha részben átfedésben egyéb tulajdonságokat is megadunk. Szerintem ilyen esetben célszerűbb az undo használata.

A kérdésedet nagyjából értem, de nálam azért nem jön elő, mert ritkán formázok levelet, akkor is kevés formázást alkalmazok, s a szerkesztésben konzervatív, magamhoz szigorú vagyok. Értem ezalatt, hogy úgy írok levelet, mintha egy shell script-et írnék. Ügyelek még arra is, hogy a sor végén felesleges szóköz se maradjon, hiába nem látja azt a fogadó fél.
Előzmény: Gracioso (516)
Gracioso Creative Commons License 2010.09.23 0 0 516
Persze, HTML-ről van szó. A copy-paste-es problémát ismerem, azt valamilyen szinten jogosnak is tartom (mármint ha olyankor megváltozik a stílus, betűtípus), hisz lehet, hogy pont az a célom, hogy a formázás megmaradjon.

De én itt nem járok, hamarabb jelentkezik a problémám. Az a gyanúm, hogy a levél szerkesztésének beállításai (betűtípus, betűméret) csak egy területre vonatkoznak és ha nyomok pl egy End billentyűt (ami ugye a sor végére ugrik, pl kihagyok egy betűt a mondatból, kijavítom és így akarok visszamenni a mondatom folytatásához) akkor már ki is lépek a szerkesztési területemből.

Abban teljesen igazad van, hogy nem biztos, hogy Neked lesz olyan betűtípusod, mint nekem. De kisebb, nagyobb betűd biztos lesz, és elég bután néz ki, ahogy mondat közben egyszercsak nagyobb betűvel kezdek írni... És a legrosszabb, hogy akármennyire is szeretnék igényes dolgot kiadni a kezemből, én nem is látom, hogy rosszul fogja megjeleníteni, mert nálam nem látszik a különbség. :(
Előzmény: locsemege (515)
locsemege Creative Commons License 2010.09.23 0 0 515
Nem hinném, hogy ez kínos lenne. Maga a levelező protokoll nem tartalmaz formázási információkat, szimplán a küldendő karakterek kódjait, hiszen a hőskorban karakteres terminálon leveleztek.

Időközben persze változtak az igények. Manapság sokan HTML-ben írnak levelet - bár sokszor nem is tudnak róla -, s ez már tartalmaz mindenféle formázást, úgymint félkövér, dőlt, színes karakterek, vagy eltérő betűtípus, méret. De itt sem eszik forrón a kását. Biztos vagy abban, hogy az én gépemen van olyan betűtípus, mint a tiéden? Szinte biztos, hogy nincs, tehát a levelezőm helyettesít majd valami egyéb fontkészletet, legfeljebb a családra figyel, hogy talpas vagy talpatlan betűk legyenek.

Amúgy amit írtál, az szerintem azért van, mert amit idézel, az más karaktertípussal jelenik meg, mint amit írsz. Gyanítom, az a probléma, hogy az idézetbe írsz, mintha azt a neked levelet küldő írta volna. Ha ide beszúrsz egy entert, szerintem jó lesz. Figyeld meg azt is, hogy jobb egérgombra a beillesztésnek 3 módja létezik:

Paste
Paste Without Formatting
Paste As Quotation


Az első aszerint illeszt be, hogy hova illesztesz be a clipboard-ról, s megtartja a formázási infókat is. A második mindig a szövegtörzs típusa szerint, a formázási információk nélkül, a harmadik pedig mindig idézetként. Érzésem szerint ezzel kapcsolatos a problémád, bár csak sejtésem van annak pontos mibenléte felől.
Előzmény: Gracioso (513)
Gracioso Creative Commons License 2010.09.23 0 0 514
OFF

Nem jól írtam, helyesen 'Proporcionális'

ON
Előzmény: Gracioso (513)
Gracioso Creative Commons License 2010.09.23 0 0 513
Sziasztok!

Régóta szenvedek egy problémával, néha feladom, de időről-időre újra elkezd idegesíteni. Be van állítva, hogy a leveleimet egy adott betűtípussal kezdje el írni, ez működik is. Viszont amint nyomok egy 'End' billentyűt, vagy másképp elhagyom az épp szerkesztett részt, akkor a beállított betűtípus átugrik arra, hogy Proporciális (ha jól írom) és utána azzal ír tovább. Na most ez még hagyján, mert mert kijelölöm amit írtam és átállítom a saját betűtípusomra, nálam jól is néz ki a levél. Viszont elküldöm és az email fogadója már azt látja, hogy onnan, ahol át lett állítva a betűtípus (ahol kézzel utóállítottam) nagyobbak a betűk mint előtte. 1-2 levélnél ez elég ciki, mintha egy nyamvadt levelet sem tudnék igényesen megkreálni...

Van valakinek valami ötlete? Egyáltalán másnál is jelentkezik ez a probléma?

Köszönöm!
zsoltikj Creative Commons License 2010.09.23 0 0 512
Sziasztok!
A következő problémámra keresem a megoldást:

Az eset a következő: Nekilátok törölgetni az e-mailjeimet. Törölgetek, törölgetek, és egyszercsak monnya a kékmadár, hogy a folyamatot másik program használja és nekiáll tömöríteni. Namostan ez engem idegesít, mert 3-4 e-mail törlése után ismét elkezdi csináááni, és rohadtul nem haladok...
fegaf Creative Commons License 2010.09.22 0 0 511
A 3.1.4-es verziót hol lehet beállítani, hogy ha tálcára lerakom akkor kis ikonként az óra mellé tegye?
damogran Creative Commons License 2010.09.18 0 0 510
Köszönöm!
Alapértelmezettet ugyan nem tudom beállítani, de a kurzoros dolog már remek.
Előzmény: Törölt nick (506)
locsemege Creative Commons License 2010.09.17 0 0 509
.
zsoltikj Creative Commons License 2010.09.17 0 0 508
...és köszönöm!!!!
Előzmény: srf (499)
locsemege Creative Commons License 2010.09.14 0 0 507
Szerintem nem az SMTP-re gondol, hanem a reply address-re. Az töltődik ki automatikusan, amelyiken a kurzor éllt éppen. De lehet választani a postafiókok között, melyik cím töltődjék ki feladónak.
Előzmény: Törölt nick (506)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 506
Alapértelmezett cím:
Postafiók beállításai -> Levélküldő kiszolgáló (SMTP) -> Alapértelmezett gomb
Előzmény: damogran (504)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 505
Válasz küldésekor felül villogjon a kurzor:
Postafiók beállításai -> Címzés és szerkesztés -> Válaszoláskor az eredeti szöveg automatikus idézése -> a válasz kezdése az idézett szöveg felett
Előzmény: damogran (504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!